0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #400 -: Септември 28, 2014, 18:36:11 pm »
Момичета, при вас каква е стойността на естрадиола преди прегнила? Чувала съм, че индикатор за качествена яйцеклетка е естрадиол 200. При мен миналия месец беше 205 и за вечерта ми назначиха прегнила, и извадихме зряла явйцеклетка (за съжаление не се оплоди), вчера ми беше 140 и прегнила ми е за тази вечер. Опасявам се, че ми е много нисък и някакси предварително съм се настройла, че на тази пункция нищо няма да стане.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #401 -: Септември 28, 2014, 20:58:55 pm »
Слънцето, довери се на лекаря си и неговата преценка. Важни са ст-стите на естрадиола, а също и размера на фоликула. А колко беше той вчера?
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #402 -: Септември 28, 2014, 21:50:13 pm »
Миналия месец - 9 ден, фоликул 16 мм, ЛХ 8.85, естрадиол 205, прегнил вечерта в 21.00. Пункция 11 ден. Извадихме яйцеклетка.
Този месец - 11 ден, фоликул 16 мм, ЛХ 8.88, естрадиол 140, прегнил на 12 ден в 21.00. Пункция на 14 ден.
Пълно доверие имам на др. Персенска, просто ме притеснява това, че е ужасна лудница винаги, прегледа ми е 3 мин. със събличането и обличането и затова си мисля, че може би не е видяла, че предния път при същия размер на Ф и същото ЛХ извадихме Я на предния ден. Страхувам се, че до вторник ще се спука. А естрадиола ми се струва нисък и може би затова реши с 1 ден по- късно да сме този път.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #403 -: Септември 29, 2014, 06:43:22 am »
Страхувам се, че до вторник ще се спука.
Да, това са рисковете на естествения цикъл. И мен винаги, винаги много ме беше страх, и пресмятах стотици пъти дневно стойностите и шансовете. Нормално е.
Хубаво би било да опиташ да си възможно най-спокойна. Същр така докторът ме съветваше да се движа по-внимателно от Прегнила до пункцията - не знам дали има значение, но внимавах.
И аз мисля, че изчаквате още малко да се вдигне Е2, но друг фактор е и каква яйцеклетка сте извадили предишният път. Казаха ли ти дали е била добра и какви са били шансовете? Инвитро ли пробваха да я оплодят?
Знаеш ли, че преди година, горе-долу по това време забременя от втори ЕЦ друга потребителка, с почти същия като твоя ник? Може би ще излъжа, но по спомени и тя беше при д-р Персенска. Пожелавам ти нейният успех!
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #404 -: Септември 29, 2014, 08:42:17 am »
Много благодаря, Лили  :) и ембриолозите и Персенска ми казаха, че яйцеклетката е била качествена. Не могат да кажат защо не се е оплодила, случвало се е.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #405 -: Септември 29, 2014, 10:29:26 am »
Не се притеснявай за Естрадиола, имала съм и по-ниски стойности, около 110-120 и пак сме вадили качествена яйцеклетка. Важно е да не се спука фоликула до пункцията, но това е един от рисковете на ЕЦ.


Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #406 -: Септември 29, 2014, 12:11:44 pm »
mgstra, много благодаря, това исках да чуя  :D поне естрадиола вече да не го мисля. Иначе започна да ме боли в дясно, мен винаги ме боли при ову, аз си я усещам, но съм решила днес цял ден да лежа, дано да го опазя фоликулчето до утре.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #407 -: Септември 29, 2014, 21:30:37 pm »
Много късмет ти пожелавам и този път да достигнете до оплождане и правилно развитие на ембриона.


Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #408 -: Октомври 03, 2014, 09:05:25 am »
Момичета, здравейте. Имам един доста глупав въпрос, но просто не зная към кого да се обърна. Миналия месец (след година чакане) бях за първи път на преглед при доктор Персенска. Тя разгледа всичко каквото сме правили до тук - фоликулометрия, спермограма, хормони, цветна снимка и каза, че всчико е ок. Предложи ни инсеминация или инвитро, което в последствие ми стана ясно(от услужливите дами тук:*), че се нарича инвитро на естествен цикъл. Каза да се пусна ТСХ, ТАТ, МАТ, Пролактин и и на 8-9-10 ден от цикъла (точно така ми го е написала) да отивам на преглед. Толкова се бях притеснила при прегледа, че разбрах в един от тези три дни да отида и че ще се наложи през ден пак да я посетя. Сега обаче като гледам това, което ми е написала се чудя дали не ме вика още от 8-мия ден и направо да започваме процедурата. Когато я попитах какво ще правим тя каза "помислете инвитро или инсеминация и другия път като дойдете ще решим".И сега съм в чуденка дали да отивам от 8-мия ден или мога и на 9-10 ден. Не знам към кого да се обърна, не знам и какво точно ще се случи на този преглед, защото се притесних и загубих звук и картина. Изобщо не съобразих да взема номера на докторката или поне на сестрата, за да се обаждам, ако имам въпрос. И като ми дойде на регистратурата дали ще се съгласят да ми дадат толкова скорошен час?Вие какво ще ме посъветвате?
Исках да ви попитам и къде отсядате, когато посещавате клиниката? Има ли някакво уютно хотелче наоколо и каква е цената на вечер за двама?
Благодаря ви предварително за отговорите
Лек и спорен ден
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #409 -: Октомври 03, 2014, 09:44:07 am »
Феичка, ще ти изпратя телефона на д-р Персенска на лично съобщение.
Аз винаги отивах на преглед на 7-8 ден за проследяване, за да не изпуснем фоликула. Но това го знаех от многото ми опити на естествен цикъл. Затова те съветвам, като ти дойде цикъла, да се обадиш на регистратурата и да си запишеш час на 8-ми ден за ЕЦ. След като отидеш на преглед, с д-р Персенска ще решите дали да правите инсеминация или инвитро на ЕЦ.
Много късмет, каквото и да решите да правите  :)


*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #410 -: Октомври 03, 2014, 15:50:36 pm »
При мен цикъла беше по часовник - 28 дни, овулация на 14-ти ден. Съответно на 13-ти ден ми бяха пункциите, на 11-ти ден ходех на преглед сутринта и за Прегнил вечерта. Преглед на 9/10-ти ден при мен беше ок. Но пак подчертавам, че при мен всичко беше ясно. При по-къс или по-дълъг цикъл е различно. Успех!
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #411 -: Октомври 19, 2014, 09:07:52 am »
Момичета, този месец ми се размина (така ме е яд). Отидох при др. Персенска за инвитро на естествен цикъл, но след като ми направиха изследванията се оказа, че овуто ще настъпи всеки момент. Другия път докторката ме вика на 7-ми - 8-ми ден. Аз смятам, пресмятам кога ще ми дойде, ама ми излиза, че 7-8-ми ден се пада събота или неделя. Затова исках да ви попитам какво правим в такъв случай? Докторката работи ли в събота и неделя? В никакъв случай не искам да пропусна месеца.
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #412 -: Октомври 19, 2014, 09:48:34 am »
Др Персенска работи и в събота, почивният й ден е неделя. Пожелавам ти успех!

Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #413 -: Октомври 26, 2014, 11:53:39 am »
Благодаря ти за отговора, macherie. Този месец отново с надежда към Надежда  :)
Момичета, искам да ви попитам вие с упойка ли правите опитите на естествен цикъл? Док ми каза, че мога да си избира. Каза, че жените, които са правили без упойка не са се оплаквали - не боляло чак толкова, но аз съм такава глезла....
Искам да попитам и за тези декларации, които се попълват преди процедурата. Има една декларация, в която се казва, че ние сме или не сме съгласни да замразяваме ембриони. В клиниката обаче ми казаха, че независимо от това какво ще правим, трябва да отбележим, че сме съгласни да замразяваме (дано ме разбрахте). Има ли такова нещо или не съм разбрала (че като се притесня ни приемам-ни предавам).
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #414 -: Октомври 26, 2014, 15:24:41 pm »
Аз правих два пъти на естествен цикъл и двата пъти с упойка. Никой не ме е питал дали искам или не. Но и аз съм бъзла и не бих се съгласила без упойка, де. Но имаше момичета с мен на пункция, които събират всеки месец яйцеклетки и го правят без упойка, но доколкото разбрах сами си заявяват преди това.
Аз също отбелязах в декларацията, че съм съгласна да замразяват. Незнам, всичко може да се случи, може лекаря така да прецени в последния момент или пък да се разболееш преди трансфер и е по-добре да имат опция. Успех ти желая, ако имаш въпроси, питай, ще отговарям с удоволствие, че още ми е прясно :-)
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #415 -: Октомври 26, 2014, 15:41:54 pm »
Благодаря ти Слънце за изчерпателния отговор. Ако има нещо пак ще питам :) Лек ден :)
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #416 -: Октомври 26, 2014, 17:55:56 pm »
Не съм правила ЕЦ в 'Надежда', но ми звучи супер странно да те карат непременно да пишеш, че си съгласен да замразяваш. Може ли и друг да потвърди че има такава практика?
Аз от пет ЕЦ никога не съм замразявала, а и в документите които съм попълвала съм маркирала конкретно какво искам, като винаги дописвам, че съм склонна да коментирам допълнителни техники в процеса на работа, ако лекарите преценят че шансовете ни биха се повишили с използването им.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #417 -: Октомври 26, 2014, 18:11:15 pm »
Не помня колко процедури съм направила на ЕЦ в Надежда и винаги са ме питали дали искам да замразяваме. Никой не може да те накара на сила да замразиш, още повече, че замразяването е свързано със заплащане. Всичко се обсъжда с доктора предварително - дали да се замразява яйцеклетка/ембрион или да се пристъпва веднага към трансфер.
Относно упойката, правила съм и много опити без упойка. Понякога не съм усещала манипулацията, понякога ме е боляло много - зависи фоликула къде точно се намира. Но като цяло е по-рисково да се прави без упойка, защото яйчниците са по-живи, мърдащи и вероятността да се спука фоликула е по-голяма.


Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #418 -: Октомври 26, 2014, 19:07:19 pm »
Мен също никой на сила не ме е карал. Първия път ми отбелязаха с човки къде трябва да попълвам и не помня дали съм попълвала за замразяване, бях доста ошашавена :-)
Втория път ми дадоха документите, казаха " ти си знаеш от миналия път" и аз сама прецених, че трябва да го отбележа.
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #419 -: Октомври 27, 2014, 09:03:02 am »
Благодаря ви момичета за отговорите. Явно аз не съм разбрала. Просто всичко се случва толкова бързо и аз съм една шашната...... И на мен ми отметнаха какво да попълня, но специално за замразяването ми се стори, че ми каза да пиша, че искам, независимо дали ще замразявам. Може би не съм разбрала. Тази декларация няма да я попълвам, а когато отида в болницата преди процедурата ще попитам. Много сте мили. Хубав ден ви желая!!!