0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #280 -: Март 25, 2013, 12:56:15 pm »
изпуснах майтапа - не мога да открия грешката  :oops: :)

боби, мерси за инфото. ние вчера ходихме на гости и като се върна й потече носа, та сега чакам да видя - дали беше от студа или от някое от децата. да ви кажа англичаните са луди хора - първо къщите им са студени, щото не са изолирани добре, на мен ми замръзнаха краката, а имаше един младеж на около годинка, дето щъкаше по боди, пуловер и чорапи, пък по едно време си свали единия чорап и майка му свали другия, да е симетричен. аз не съм от тези, дето търчат да обличат детето, даже ми се карат, че е леко облечена, ама ако на мен ми е студено, значи и на нея ще й е.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #281 -: Март 25, 2013, 13:28:46 pm »
Не си го изпуснала, още си е там, просто чети внимателно  :lol:

*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #282 -: Март 25, 2013, 13:42:41 pm »
открих я!!!! :D
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #283 -: Март 25, 2013, 13:53:56 pm »
.
« Последна редакция: Март 25, 2013, 14:03:26 pm от Марито »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #284 -: Март 25, 2013, 15:15:51 pm »
аз не съм от тези, дето търчат да обличат детето, даже ми се карат, че е леко облечена, ама ако на мен ми е студено, значи и на нея ще й е.
ми ако изглежда добре, значи му е добре, Ако му е студено, ще е крив.
Те са топлокръвни не ги мисли, пулсът им е бая по-висок от нашият, а и не се спират. Не им става лесно студено.
« Последна редакция: Март 25, 2013, 16:43:59 pm от Bobbie »


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #285 -: Март 25, 2013, 15:52:45 pm »
ама ако на мен ми е студено, значи и на нея ще й е.

Аааа, това е много относително, да ти кажа. На мен от октомври до май ми е студено. Понеже си знаех що за стока съм, като бебе Ники я обличах по следната схема - „с колкото ката майката - детето поне с 1 по-малко“. Че то ако го спазвах както си е- с 1 повече, то от дрехи нямаше да можем да я откриваме. :lol: Вече почти ѝ вярвам, като каже, топло ми е или студено ми е. Ама почти де, все пак е само на 3. :wink:
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #286 -: Март 25, 2013, 16:17:19 pm »
Вече почти ѝ вярвам, като каже, топло ми е или студено ми е. Ама почти де, все пак е само на 3. :wink:


Аз пък си му вярвам на Злато на 100%, нищо, че няма и 3  :lol:
Като каже, "Мамо, пфффф" и тръгне да се съблича - съблича се и толкоз! Като му замръзне Д-то - идва и дава блузката да обличаме  :wink: Те си знаят децата!
И навън е така - тръгваме без "пака" /шапка/ и като излезем, ако е студено или духа вятър, си иска "паката"  :wink:
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #287 -: Март 25, 2013, 16:39:01 pm »
Хич не му вярвам аз. На дребния не му работят рецепторите за студ  :lol: На морето, при температура на водата 20 градуса, трепери като циганче пред канцелария, със сини джуки, и ми вика "не ми е студенооо, още малко, мамоооооо". На приятелката детето си топна крачето и вика "мамооо, бърши ме бързо, студено ми е"
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #288 -: Март 25, 2013, 16:51:09 pm »
аз също не я обличам твърде много, дори сега спи по боди и цяла пижама, а аз се завивам с пухена завивка, но сутрин като я пипна е топла. като бяхме в софия по големите студове, забрави, че не обича да е завита и си спа под моята завивка.
пеше, аз я обличах колко съм аз толкова, а понякога и -1 кат, просто защото тя е постоянно в ръцете на някого и си беше на топло.
така, че съм съгласна, че те си знаят, но това вчера ме втрещи, направо.
мидже, работят му на детето, просто рецепторите му за удоволствие работят повече, така и трябва да бъде, ако питаш мен, особено за децата.  :)
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #289 -: Март 25, 2013, 17:09:29 pm »
Цитат на: midge link=topic=49399.msg998686#m гоsg998686 date=1364222341
Хич не му вярвам аз. На дребния не му работят рецепторите за студ  :lol: На морето, при температура на водата 20 градуса, трепери като циганче пред канцелария, със сини джуки, и ми вика "не ми е студенооо, още малко, мамоооооо". На приятелката детето си топна крачето и вика "мамооо, бърши ме бързо, студено ми е"

Мидж, това ми напомня на племенника ми /вече на 19г/  :lol: Същото го правеше като беше малък - сини устни, но не му е студено! Ами не знам за сините устни, но това дете не се разболяваше от студената вода  :wink: Явно няма да са критерий за студ - знам ли ?!?!?!
Ние още не сме пробвали, че ни беше страх това лято и само с мама влизаше в морето! Но ще видим идното какво ли ни чака  :wink:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #290 -: Март 25, 2013, 23:45:30 pm »
Боби, това беше подъл удар под кръста :x Тук е -5 и вали сняг, писна ми :?
Мда, защото периода си е дълъг :D Ние минахме вече първото сътресение - една вечер се появи, стиснал си топките в ръка след баня и ме пита защо са му :oops: За мой късмет баща му го нямаше, та се наложи аз да се обяснявам. След това мъжа ми идва и ми вика - абе жена, знаеш ли, че нашия син вече е наясно с птичките и пчеличките - викам знам, обяснявахме се днес :lol:

Използваме думичката пчелички, когато обясняваме за половете и секс например, може би Гането е имала друго предвид. И аз се учудих, не им ли е рано на децата. Но пак казвам, за мен и на 16 ще им е рано  :oops:

Лиде, Боби, съжалявам, че късно отговарям, но просто не ми е пратил известие форума и не съм поглеждала, че тия дни празници много тук, побърках се. Не е лесно да имаш ученик :?

За птичките и пчеличките - имаше навремето един хубав английски виц, от който обаче не помня много, простете :oops: Та в него имаше нещо от сорта - лорда обяснява на сина си за природата, как правят секс птиците и пчелите, а той му казва - давай нататък, това отдавна сме го минали. Та у нас си е нарицателно за тези истории. Ние отдавна сме обяснили кой какво има, понеже до един период от време се къпеха във ваната заедно, но като започнаха да се интересуват активно един от друг и да си бъркат тук таме, спряхме. Та случката мисля съм я разказвала преди - пристига Алекс след баня, съблича хавлията, пристъпва гордо към мен, стиснал топчета в ръце и казва - абе мамо, за какво са ми тия топченца и тати има ли такива? :oops: За нещастие бях сама та се наложи да обяснявам. И аз като Джам, съкратих цялата репродуктивна система и бременността до разговор от една минута :oops: Обясних, че момчетата имат топченца, в които има семенца, а момиченцата имат малки яйчица, които стоят на скрито в коремчето. Та като пораснат момчетата и момичетата, обичат се, в един момент момчетата посяват семенцата в коремчето на момичето, от там те поникват и порастват бебенца. А като станат достатъчно големи, след 9 месеца излизат от коремчето - къде нормално, къде като на мама от корема - и двата пъти с операция :lol: И обясних, че трябва да се пазят, да не се натискат, да се внимава да не се удрят, защото ако пострадат, може да няма деца после. И толкова. Ся какво е предал на баща си, докато се е къпал, вече е мистерия за мен :D И добре, че не ме пита как точно става посяването, че щях да се озоря да обясня :oops:
Иначе Лиде, права си, на 7 е, но вече му е интересно, но не е постоянно. Появиха се първите въпроси, след като няколко пъти сутрин чурата му е на кокалче :lol: И човека съвсем естествено се заинтригува защо става така и какво става. Слава богу, до тук бяхме с тия разговори, надявам се на следващите баща му да отговаря :lol: Сега темата, която ги вълнува е до колко могат да ме изнудват, за да получат - по степен на искане - бебе, куче, коте, последното беше шимпанзе :lol: Като все повече оказват натиск да получат бебе, а Алекс ми заяви, че трябвало да са две.
Честит празник на всички, дано се напълни с Благи вести форума!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #291 -: Март 26, 2013, 11:02:47 am »
Гане, трябва да ти кажа, че седях 2 минути срещу племенника, когато на годинка и нещо ми каза, че му се пишка. Мъжа ми се счупи от смях  :). Ако седне да обяснява, че нещо му е твърдо, просто  :lol:. Наскоро една моя колежка разказваше, че ходили в не помня коя държава и там деца на 14 години си играели на пясъка с кофичките. При нас на 14 друго правели. Ами явно трябва да се преместя там да живея.  :lol:
Шегата на страна, обяснявам разбира се, че мъжа и жената са различни. Засега бебетата ги вади доктора. Как не ме е питала. Може би много отдавна и казах, че излизат през корема, сега не е ставало дума. Няколко пъти чува думата секс и очаквам да попита какво значи. Признавам си, нямам готов отговор. Вчера съседчето я беше открехнало, че няма дядо Коледа. На въпроса кой носи подаръците ми се смееше хитричко и ме посочи с пръст  :lol:. Позасмях се, нито потвърдих, нито отрекох. Ще ми липсва трепета от срещата с дядо Коледа :). Предполагам след време ще я открехне и какво е секс.. Няма лошо, надявам се все пак първо мен да попита :). И се надявам да съм измислила подходящо за възрастта обяснение :)
Много хубаво впечатление ми направиха две дечица на 9 и 12 години вчера. Запознах се наскоро с тях. Разкошни деца. С много доброта в характера и много усърдни в това което правят. На Моника снощи и направи впечатление веднага как се държат, как отговарят, колко са умни и възпитани и как макар малки знаят какво искат. Снощи тя започна да коментира, аз само потвърждавах. Заключението беше, че ще стане като тях  :). Дай Боже, това ще е един огромен дар за мен. Колко е важна средата. Засега предстои да се срещат много често, дано все така и прави впечатление и се стреми да бъде добра :). Вчера ми каза: мамо, давай бързо да учим с теб английски, защото Симона го говори перфектно на 12 години, а аз имам само 6 години за да го науча и аз така :lol:. И да ме запишеш на Френски и немски, защото Симона ходи и на немски, а другото дете на френски  :lol:. Викам най-накрая ще те вземат социалните и ще ме пишат нередовна майка  :lol:
Здраве и усмивки желая  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #292 -: Март 26, 2013, 11:10:39 am »
лидия, ако искаш да учи езици, право е детето, време е вече да я записваш. изберете си един и успех  :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #293 -: Март 26, 2013, 11:14:48 am »
Тя ходи на английски 2 пъти седмично за час и половина и 4 пъти седмично по един час на спорт. Ако я запиша на още два езика, ще и е много в повече, въпреки, че тя не е на това мнение :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #294 -: Март 26, 2013, 13:25:01 pm »
Абе да ти кажа Лиде, и аз не съм подготвена за секс да говоря, признавам си, честно и почтено :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #295 -: Март 26, 2013, 14:21:39 pm »
Лиде, дано само сред такива дечица да расте и твоето!!
Мед ми капе на сърцето като видя (прочета), че има такива възпитани деца! Браво на родителите им!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #296 -: Март 26, 2013, 15:28:30 pm »
Гане, въпроса е, че аз и на 18 пак няма да съм подготвена  :lol:. Обаче се опитвам да запазя спокойствие и да си правя пас, коолкото се може по-дълго. Например 22  :lol:.

Дечицата от вчера просто ми напълниха душата.  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #297 -: Март 26, 2013, 15:30:53 pm »
Хех, ще ти се наложи, за жалост. Навремето, като ми дойде първия цикъл, майка ми наред с обясненията за превръзките ми даде и една книга. Та се наложи да се науча сама за доста от нещата. Аз предпочитам да останем приятели с децата и да могат да ми споделят всичко, за това ще се опитам да съм близо до тях и се надявам колкото и да е трудно, да не се отказвам и да не прехвърлям всичко на книгите. :oops:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #298 -: Март 26, 2013, 16:07:19 pm »
Лиде, да не стане като с майка ми, която реши да ми обяснява на 18-19г и получи отговор, че вече е закъсняла малко. Не разбирам, защо е толкова притеснителна темата, но аз и други неща не разбирах, докато не ми бяха на дневен ред :wink: В къщи не се крием голи и знае, че жените имат гърди (къде повече, къде по-малко  :lol: ) и пишкат през дупчица отдолу, а мъжете имат пишка.

ПП: Излезе ми заповед за втори опит от Фонда, но отложих взимането. Имам чувството, че нямам нито физика, нито психика за нови опити  :( Предния опит беше, макар и за кратко, успешен с две ембриончета, което леко ме стресира, а след това завърши с мисед, което явно съвсем ме довърши. Та такива дилеми имам в момента... Живи и здрави да сме само, а това ще го наредим!
« Последна редакция: Март 26, 2013, 17:10:18 pm от midge »
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #299 -: Март 26, 2013, 17:16:48 pm »
Мидж,когато си готова...успех! :)