0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #380 -: Март 30, 2013, 01:50:17 am »
И да научите децата по купони да не си оставят чашите без надзор.

ох, това е много страшно. в интерес на истината аз поне за това не съм се притеснявала. веднъж се опитаха да ми дадат водка с кола, вместо само кола, но това беше по-скоро майтап, щото тогава аз не пиех. макар, че с майка ми сме си говорили за алкохола (какво е добър и не, как се пие и тн), опитвала съм коктейлите й, говорили сме за вино итн. не знам дали има начин да ги предпазим от подобни престъпления.
[/quote]

Кога да започна да изборявам неща, които трябва да те притесняват за бъдещи посещения на купони :lol:
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #381 -: Март 30, 2013, 06:24:20 am »
въпросът е, че докато те пораснат, толкова ще са се променили наркотиците, че няма да са ни познати вече  :)

е цаката е да следиш новостите, Елена, по всички направления!
И да научите децата по купони да не си оставят чашите без надзор.
дааам, права е Елена, не съм в крак с новостите, то вече 20 години минаха от тогава. Това за чашите хич не ми беше минало през ум.


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #382 -: Март 30, 2013, 07:38:51 am »
 Преди време умишлено оставих да гледаме филм, свързан с наркотици и съм го обяснявала това на детето. Знае, информирана е.  Може би мина доста време оттогава, ще го подновя като тема.

Като ви чета ми става още по "хубаво"  :lol:. Какви сте ги вършили вие. Аз се кълна тука във вас  :lol:. Шт, тук сме се събрали само примерни хора   :lol:

Вени аз сякаш съм израстнала много далеч от тия истории. Имаше купони, имаше наркомани, и аз съм се напивала веднъж с всички последващи екстри. От тогава и не пия хич  :lol:.  Веднъж ми беше предостатъчно да ме откаже за цял живот. Та моля разкажи за това подковаване. Имаш предвид, че трябва да се показват и филмчета и снимки и да се говори често. Ок. Да се следи за симптоми при мен Ц. Не съм наясно с дрогата. Средата и заетоста - напълно съгласна.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 07:52:16 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #383 -: Март 30, 2013, 07:46:32 am »
Не знам колко помагат, понеже те се имат за безсмъртни и вярват, че контролират ситуацията. Най-важното е какви са му приятелите и даи е заето достатъчно, че да нямат време да се чудят каква гупост да измислят.


  
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #384 -: Март 30, 2013, 10:07:44 am »
Много ме е страх  и мен от наркотиците, и от полово предаваните страшни болести  :?

Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #385 -: Март 30, 2013, 11:37:40 am »
Лиде, подковаването свата като показваш последствията от дрогата.
За алкохолът ще го изпитат поне веднъж и моята крилата реплика е "не е така хубаво на излизане, както на влизане, а".
Да подковеш значи, като започнат купоните, да я учиш, че на 50 гр. твърд алкохол, ако иска да не се напие, трябва да изпие 2 чаши вода, да хапне нещо мазно.И когато пие, да пие само един вид алкохол.
Също така, много стряскаща гледка е да покажеш снимки на зъби и кожа на наркомани, повярвай ми, това отказва едно дете, което още не е решило, какво отношение да вземе, а момичетата ги ужасява.
Филмчета, разбира се. Но засега е добре само да я запознаеш с тези неща, да й кажеш, че съществуват и понякога хората стават много агресивни и неадекватни, когато ги употребяват и могат да наранят някого и после да съжаляват за това. Ей такива общи неща.
А също четете, много четете новините. България е кръстопът за всякакви гадости, следете статистиките, запознавайте се от официалните източници за новите наркотици и въздействието им. Например химично създадените разширяват зениците ужасно и те не реагират на светлина, както в нормално състояние. Езикът пресъхва и организмът се дехидратира.
След време доста ще посещавам тийнпроблем, да знаете :)
[/url][/url]
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #386 -: Март 30, 2013, 14:57:01 pm »
аз ще ви кажа как се процедираше в нас - аз не съм и пробвала, в интерес на истината, веднъж, два пъти пуших трева, но не ми беше вкусно и реших, че по-добре да изпия две чаши вино. но винаги когато е ставало въпрос, майка ми е оставала спокойна и просто сме говорили, какво му е хубавото на наркотиците, как се започва, че не можеш да се откачиш след това, никога не ме е "плашила" с неща, аз просто знаех, че те закачат и от първия път, както като почнах да правя секс беше достатъчно един-два пъти да ме попита дали имам пари за презервативи. аз знаех, че винаги като има нещо мога да ида да говоря с нея, мисля, че няма по-добра защита от това.

освен това съм решила, че за дъщеря ми и приятелите й винаги ще има място у нас и  по-добре у нас да се събират отколкото да висят по пейките в парковете. да видим докъде ще доведат тези планове.
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #387 -: Март 30, 2013, 20:16:11 pm »
Моята изобщо не си направи труда да ме светка за тези неща.

Обаче на моя приятелка, родителите бяха лекари и бяха установили много силна връзка с нея. Тя им каза кога смята да прави секс, после че иска да пробва трева. Помолиха я първият път с тревата да е пред тях, за да могат да реагират, ако забележат нещо. Пробва, не й хареса, техните видяха, че не й хареса и се успокоиха.

Не знам дали това точно е най-правилният подход, но може би. Моя съученичка, без да знае, че има порок на сърцето едва не умря след една цигара трева, та техните идваха да ни питат какво е въздействието и какви са последствията.

А откачване има, просто е въпрос на разбиране. Не обичам неща, които ме правят зависима, затова не си ги купувам и не практикувам. Единствената ми зависимост е към кафето.

освен това съм решила, че за дъщеря ми и приятелите й винаги ще има място у нас и  по-добре у нас да се събират отколкото да висят по пейките в парковете. да видим докъде ще доведат тези планове.

За това съм съгласна. Но "пейка парти" си носи своето очарование през лятото.
[/url][/url]
*
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #388 -: Март 30, 2013, 21:15:38 pm »
о, жасмин, разбира се, даже сега има проблем, че децата нямат никакви "свободни от възрастни" пространства, а те са си нужни, но въпросът е, да са добре дошли в къщи. не знам романтизиране на миналото ли е, но сега като се замисля, еми нямаше никакъв проблем да изляза в квартала сама, че и без телефон, до строеж живеехме, цигански къщи отсреща на улицата, женският пазар на три минути. сега да ме питаш едва ли бих си пуснала детето. един автор, дето аз много харесвам, пишеше как купили на дъщеря му колело и всички много се радвали, докато не се усетили, че няма къде да я пуснат да го кара, а така също и, че няма други деца, с които да го кара. та излизали вечер, тя карала напред, той ходел след нея, за да покара тя малко и да си купи сладолед, уж, че е сама. много тъжно ми стана, но е така, аз не мога да си представя да я пусна сама, просто тук така не се прави, докато не са поне на 14-16, а те са си големи хора тогава, все пак. ще видим
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #389 -: Март 31, 2013, 01:17:39 am »
Жаси, да ти кажа мен никога не са ме подковавали. Баща ми беше на принципа на Под игото - ела тук, да ти дам аз, че да знам какво правиш - даде ми да запаля пред него, както и алкохол да опитам пред него. Не че след това не продължих да пуша и да се крия. Майка ми до преди 10на години си мислеше, че не пуша, аз ги отказвах вече :lol: Но наркотик никога не съм опитвала. Ама никога. Имам от малка страх от игли, освен това не обичам неща, които ме правят инертна и не с главата си. Цял живот съм се старала да контролирам мислите си, тялото си, положението около себе си, че не можех и за секунда да си помисля, че ще пуша или ще се бода. Баща ми има едни хубави книги /лекар е/ по съдебна медицина. И като ученичка заедно с Агата Кристи, четях и съдебната медицина. Никой не би ме накарал, освен ако не ме вържат, да си вкарам такова нещо в тялото. Знаех симптомите и признаците на всичките тогавашни субстанции. Веднъж в живота ми се е налагало да взема успокоителни и веднъж пълна упойка - сложиха ми я и даже не разбрах кога ме събудиха. Такова нещо не бих искала да ми се случи отново. Да не мога да мисля, да не знам какво става с мен. Така че, ще направя всичко възможно и с децата да е така. А те на мен са се метнали - страх ги е от игли, дано така си остане :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #390 -: Март 31, 2013, 12:26:20 pm »
Всъщност те е подковал много добре, Гане :)

Не свързвайте наркотиците непременно с игли. Докато децата пораснат ще има все нови и нови, които няма да изискват боцкане. Това е основното, което трябва да разберете и предадете на децата си - че с взимането на каквото и да било наркотично средство рискуват да загубят контрол над съзнанието и тялото си.
[/url][/url]
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #391 -: Март 31, 2013, 14:03:22 pm »
Цитат
наркотик никога не съм опитвала. Ама никога. Имам от малка страх от игли, освен това не обичам неща, които ме правят инертна и не с главата си. Цял живот съм се старала да контролирам мислите си, тялото си, положението около себе си, че не можех и за секунда да си помисля, че ще пуша или ще се бода.

все едно ми прочете мислите :D
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема МАРТ 2013
« Отговор #392 -: Март 31, 2013, 14:13:55 pm »
Абе да ти кажа не е :lol: Щото за много неща не е говорил изобщо с мен и съм ги учила сама или на принципа проба грешка. Но наркотиците са единственото нещо към което никога, ама никога не съм имала никакви щения. Надявам се да успея да предам и на децата си това нещо. Имах гадже, което пушеше трева, движеше се в кръг, в който и по-хард наркотици са употребявали, аз просто никога не съм имала желание да опитам. Основното беше точно състоянието, до което могат да ме докарат. И определено винаги по купони съм си пазила чашката :oops:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю