0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


С малка добавка- че "този точно стрептокок" ( Pyogenes) причинява скарлатина ( една от най-опасните и смъртоносни в близкото минало честа инфекциозна болест) и свързаният с нея- ревматизъм.
Борбата срещу Пиогенес, и разпространението му в затворени колективи ( докато е достъпна ваксина), трябва да бъде "жестока". Иначе- беда.

Така че... да не бъдем... наивни хм... непредпазливи.

Докторе, а при наличието на този стрептокок Вие каква продължителност на курса на лечението препоръчвате? Нашата лекарка каза най-малко 7 дни, но по-скоро 10 дни ще се пие антибиотика.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Д-р Birdie,

направихме профилактичните кръвни изследвания на Хриси. Според личният и лекар хемоглобина е нисък и вероятно ще и изпише "желязо на сироп" , както се изрази.

Бихте ли коментирали резултатите! Прикачам ги на файл към поста.

Благодаря предварително!  

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Д-р Бърди, здравейте. Имам нужда от мнението Ви.
При контролни кръвни изслдвания на дъщеря ми се установи отново повишение на стойностите на левкоцитите. На 3 г и 1 месец е. Левкоцити-13,4 при референтни за лабораторията 3,5-10,5. Утайката също е леко завишена -18. Имам данни от предишни изследвания: когато е била на 6 м левкоцитите са били 12,5; на 12 месеца-15,5; след повторение спадат на 12,9.
Мисля че на 2 години и 2,5 също бяха по- високи / нямам стойности за съжаление /    Родена е 34 г.седмица ако има значение, и има брат близнак без отклонения в кръвната картина
Има ли повод за притеснение? Причина за тези стойности? Необходими ли са допълнителни изследвания?
Благодаря предварително за отговора.
*
Тити, имай предвид, че посочените реф. граници са за възрастни, за деца са различни. Тези стойности сами не дават информация за нищо, но аз не съм педиатър, че да ти давам акъл, само се опитвам да те успокоя. Кръвната картина (комплексно) трябва да бъде видяна от педиатър. Вашият какво мисли?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Анмар, педиатърката иска да направим евентуално ехограф на коремчето, доколкото разбрах да се видят вътрешните органи.
*
аз същото си мислех като гледах и на хриси изследванията, че това са референтни стойности за възрастни. къде в нета могат да се видят за децата?

тити, дано всичко му е наред на детето

сега нещо по-малко сериозно, но ще съм благодарна за мнения. ади от няколко дни кога я сменям ми правеше впечатление, че има бял секрет във вагината. понеже иначе всичко беше наред реших да не обръщам внимание, почиствам с кърпа или с вода и слагам пак памперса. обаче, взе да се зачервява. мъжът ми много убедено каза "кандида"  и понеже аз имам имам по краката си, пък и друг път ни се е случвало, но по устата и гърдите ми, реших, че е много вероятно да е прав. днес като я погледнах сутринта беше много зачервена и изрината, на места кожата се бели (там където е имало пъпка). имам канистен, който четох че се слаги при обрив под памперса и намазах с него. чудя се, случвало ли се е на някой от вас и какво сте правили, а също и как проверяваме дали е кандида или "обикновен" обрив?
*
м-и благодаря
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
От утре съм в тази тема :lol:,следя :wink:
По повод детските градини: за едногодишния си престой, детето ми само веднъж имаше вирусна инфекция, с разстройство и повръщане, което отшумя без антибиотик. Всички други се развиваха стандартно с температура, след една седмица микробиология, винаги с антибиограма, последвана от 10-дневен курс с антибиотик, ту мораксела, ту пневмокок. Максималния непрекъснат престой там й беше 4 дни. Всички кашлят и са със сополи, но без температура (или поне така казват), затова са там, не знам докога я карат така, нямам наблюдения, сигурно докато тръгнат на училище. Мой си бил проблема защо и давам антибиотици, спирам я от градина докато оздравее и й провалям имунитета така. Т.е. всички са здрави, само детето ми било изключително болнаво. Не знам само, защо СЗО не са си променили критериите за здраво дете, за да са в крак с реалността?!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
СЗО не е виновен за безкрайните епидемии от Мораксела/Пневмокок в затворени колективи.
Има си начини как това да се овладее.
С безразличие и скръстени ръце- не става. Няма "само" така да си изчезне.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Д-р Бърди може ли за съвет. Тази сутрин забелязах, че чурката страшно се е възпалила  8O и понатиснах, излезе гной, сложих риванол и при уролог. Със свито сърце, че ще има много рев и болка, но човека ни каза да сме спокойни(само го погледна), да топя в отвара от лайка и изписа гентамицин да мажа отвън и с клечка за уши вътре(това малко не се получава, защото се скъсва да реве и рита). Притеснява ме, че вътре остана гной и много го боли и плаче като пиша, дали ще се оправи така и да чакам ли или да търсим друг лекар за консултация  :?
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
"Забелвахте" ли?
Трябва да излезе цялата гной и може би да е нужен АБ.
Ако това е "гной", разбира се.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
В началото педиатъра много настояваше да забелваме, но него го болеше и не сме. Сега само отворям да видя и ако се е показало бяло под кожичката го чакам да пукне. Това сутринта си беше гной като натиснах-както да забелвам изхвърча, мирише лошо и беше с жълто-зелен цвят. От 4 часа спи неспокойно и не съм проверявала какво е положението, но скоро ще го вдигна за баня. А да го държа ли без памперс или това няма да окаже влияние?
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Трябва с лек натиск да излезе всичката гной, или "колекция".
Може или локално да намажете, или ако е сериозно, да обсъдите за АБ.

Фусидин обикновено работи добре, освен ако няма нужда от системен АБ.
Пмаперсите са без значение- с или без него, колекцията няма да излезе.
Понякога, това се съчетава с уроинфекция. Нужно е да се следи за данни за уроинфекция.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Под кожичката слепнато "джобче"(май не мога да обясня какво имам предвид) с гной мисля, че няма да има, но не можах да почистя добре, това което си е под подвижната кожичка. Тази вечер двамата с баща му ще опитаме да отдръпнем кожичката, не мога да взема фусидин тази вечер, евентуално утре.
За уроинфекция освен температура нещо друго да гледам ли?
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Нищо друго. Но все пак е въпрос как общо е детето... .
От разстояние не мога да преценя.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #57 -: Юли 04, 2012, 22:41:51 pm »
Като цяло детето ми е сънливо, а иначе е като на пружина по цял ден, тази вечер има Т 37, но по обяд беше 37.5, а сега си мисля, че е имал и предната вечер, защото му бяха червени бузите. Аз не съм добре тези дни и бдителността е паднала   :?, дадох панадол да спи по спокойно, отока е спаднал, червенината е по-малко и успях да намажа и поотворя без рев. Аз съм на АБ от снощи и тази вечер ме изненада разстройство при него, дали може да е от това и ако и той е на АБ, не става ли много? Аз пия Дуомокс 1000, уж не пречи на кърменето. Май въпросите стават прекалено много  :oops: А всъщност нормално ли е АБ да предизвикват разстройство? Аз не съм пила от години, а преди това не ми се е случвало и ми е много странно. Разбирам, че убиват бактерии ама чак пък толкова силни ли са ги направили?!
« Последна редакция: Юли 04, 2012, 23:06:22 pm от м-и »
м-и, на мен почти винаги ми действат така. При дъщеря ми съм забелязала, че първата доза амоксиклав/аугментин/ я разхлабва, после от самосебе си минава. Ако те притеснява разстройството при него, можеш да му даваш хидрасек има за кърмачета. Доста е ефикасен.
Докато забелвате и почиствайте, старайте се да сте бързи и не се опитвайте наведнъж да изчистите всичката смегма. Защото като се отдръпне кожичката, главичката може да отече и да се заклещи. Много неприятно, повярвай ми.
На нас педиатъра ни беше казал, след всички процедури да капваме риванол. Но при вас е доста комплицирано и само лекар може да прецени.
*
Днес няма оток и зачервяване, не го боли като пиша, но има температура 37.2. За нашия педиатър това не е температура, та не знам как ще ни посрещне затова се чудя дали направо да го заведа или да звъня, че ще се опита да ме спре от посещение, а може би и ще откаже лечение.
Благодаря за съветите вера. Пред лекарство да диария предпочитам да дам 1-2л сок от дренки. А за забелването. Ние не забелваме, колкото и изненадващо и невероятно да е за някой, него го боли, само отварям и ако има нужда почиствам и слагам риванол. Главичката изобщо не е оголена, че да може да се заклещи някъде.