0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #80 -: Април 09, 2012, 23:05:44 pm »
Спамърки такива, кажете сега какво мога да правя с дребното на Боровец, ако не ми се ходи чак до Варна!
Деси, можеш да си хванеш автобуса до Варна:))))))))))

Ако сме сериозни, няма ви стигнат дните да ходите по поляни, да берете цветя, да събирате шишарки, да се возите на лифта (ако не ви е страх), да си печете дупетата на някой басейн, да дишате истински въздух:)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #81 -: Април 09, 2012, 23:06:24 pm »
каква Варна бе, трендът тая година е Хасково!

кво има да му правите на Боровеца - одите по поляни, берете боровинки и гъби, палите огън, печете шишчета... ако е жега, има и басейн пред хотел Рила. возите се на лифт и прочие.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #82 -: Април 09, 2012, 23:46:37 pm »
Аз имам сериозен проблем - не знам дали ще ми издържат нервите да пътувам с влак 7 часа в 7-мия или 8-мия месец. Дори и в едната посока. С кола през цяла България е просто абсурд за моите нерви. Само за кратки разстояния и за предпочитане да има магистрала. С Бг ер не пътувам пак поради нервите. Никога не може да е сигурен човек кога ще излети и кога ще кацне. А и пари искат за тази работа. Не, благодаря! Ако не пуснат някакви други полети на по-читава авиокомпания, едва ли ще се юрна до Варна, въпреки че мъжът ми голям зор дава да ходим на Черноморието. И трябва да е Варна, защото половината ми роднини са там. Май освен Албена, където не е претъпкано, друг вариант не ми остава. Гледах цените. За втората половина на август са си доста високи. Ще го мисля още. И в никакъв случай не трябва да сме на ол инклузив, защото плюскането ще е безкрайно.  :lol:
На Боровец е 200 евро или малко отгоре за една седмица. Щом има басЕн, значи всичко е наред. Не че аз ще влизам, де. Просто разликите са огромни. Ще говоря с моя мъж и пак ще мисля.
Лиса знае, че миналата година пътувах с влак. Майка ми беше с мен и в общи линии пътуването мина добре. Бях си взела билет за експреса първа класа, която беше много зле, но най-лошото е, че май на Червен бряг или дори на Горна като се напълни дори и тя, нямаше къде игла да хвърлиш.
Много проблеми имам аз. Много.  :lol:

Все пак много ви благодаря за идеите! Безценни сте.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #83 -: Април 10, 2012, 10:10:45 am »
Записвам се за темата. Май месец мислим да отскочим до Велинград, за първи път ще ходим на почивка с децата, то и за първи път от 2008 г. ще ходим на почивка де :D.
Сега разглеждам хотелите, така че приемам предложение за всичко, което е подходящо за почивка с бебе /да има кошарки/ + задължително наличие на хубав интернет, защото баща им трябва да работи.

Относно почивките в чужбина - препоръчвам http://www.ersan.com.tr/en/ - идеално място за почивка с деца, даже млечна кухня на отделна шведска маса имаше. Прекрасен затворен комплекс, Бодрум е много близо, има какво да се разглежда откъм забележителности, на нас много ни харесва като място за почивка.


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #84 -: Април 10, 2012, 10:34:39 am »
Eille ,като идваш във Велинград да ми звъннеш. :D :D

За хотелите- мисля, че Гранд хотел Велинград е добре. Аз работех в хотел Клептуза-кошари има, но вече не знам в какво състояние са. Интернета май си го биваше.

П.П. Ама и аз си направих една реклама на работното място :lol: :lol: Добре че шефовете не четат такива форуми(предполагам де)


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #85 -: Април 10, 2012, 11:47:55 am »
"Гранд хотел Велинград" е подходящо място за почивка с деца наистина, но там открай време си е яка цифромания. 180-200лв. за двойна стая на база BB. Кошари за бебета имат със сигурност, както и столчета за хранене в ресторанта имат.
Закуската там е една от най-добрите на които аз съм попадала. Правят палачинки и омлети на място, отделно има щанд с всякакви банички, месеници и пр. приготевни на място закуски, много салати, щанд с плодове, щанд с кексове и от сорта сладки неща, топъл щанд с бекончета, бъркани яйца, наденички, щанд с мюсли, млека, йогурти, че и всички видове "Активиа", сирена, шунки, пастети и пр. както се полага... Абе можеш да се нахраниш наистина стабилно сутрин, а и с дете да си - все има какво и на него да дадеш. Кафето също е от хубави машини за еспресо.
Обаче цените в ресторанта са  :? Имаше салати по 10, 16, 20лв., основни ястия по 25-30лв., което за мен е прекалено, пък наоколо - няма друго място за хапване и положението става "щеш не щеш". Последно бяха направили някакво обедно меню, на по-приемливи цени, да кажем за 10-12лв. на човек можеш да се наядеш. Иначе в центъра - има предостатъчно хубави кръчмички с чудесна кухня и още по-чудесни цени, но когато си с дете, трябва да си предвидиш време за придвижване дотам най-малкото.
Закритите басейни са големи и като цяло СПА-зоната е много добра. За лятна почивка обаче, външните басейни са наистина миниатюрни, а мястото край тях - съвсем недостатъчно за такъв огромен хотел, шезлонгите са сбутани един върху друг едва ли не, да се наместиш там и с количка би било адска хамалогия. Друго дразнещо по повод плажуването на хотелския басейн е, че въпреки че за самите гости няма места се допускат външни посетители. На "приятелски" принцип явно - кой на бармана познат, кой на сервитьора, кой на рецепционистката и хората си откарваха там цял ден.  :x Пък ние по 5 пъти ходихме да си търсим място и се връщахме, докато някой шезлонг се освободи, ако и да си плащаме чинно за въпросната хотелска екстра. Няколкото разговора с управители "доведоха" до извинения и уверения, че проблемът ще се реши, но подобно нещо така и не се случи за седмицата, в която бяхме там. Гледката на празни шезлонги, по които са оставени хавлии и плажни чанти от гостите на хотела още "в тъмни зори", че да им гарантират място на плажчето си бяха обичайни. Управата на хотела - не взе отношение и по този въпрос, въпреки няколкото люти скандала между хора оставили си багажерките и други хора, които им ги махнали оттам и се настанили на "запазените места".(за лятото на 2010 става дума) Споделям ги тези детайли, за да си направите сметката, ако ще ходите там, че тези ситуации - едва ли ще ви се разминат.

Последно ходихме там /без малкия/ в края на септември 2011...ами съвсем занемарена работа.  :? В стаята ни нямаше хавлии, след 3 позвънявания на рецепцията заради този проблем, пристигна една силно притеснена камериерка и взе да кърши ръце жената. Обясни, че просто напоследък не купували нови хавлии, хотелът бил пълен и не смогвали с прането и сушенето и нямало как да ни остави пълни комплекти, та ни тръсна три кърпи и това беше. Да се прибърсваме както намерим за добре, утре можело и да има още  8O Следващата "екстра" се оказа, че климатикът яко духа студено, панелът за управление явно беше повреден и не само нямаше как да се пусне на топло, ами и да се изключи изобщо. От рецепция ни посъветваха, като не щем да ни е студено - просто да иключим бушона, поради което останахме и без телевизия /понеже бяха на общ бушон/...еми изключихме го, иначе щяхме да станем на снежни човеци през нощта. И в лобито нещата са станали зле...това нямали, онова им свършило, последната газирана вода съм я поръчала преди малко и чак утре щяло да има зареждане... От 2008-а ходехме в този хотел поне веднъж годишно, та имам наблюдения как тръгнаха надолу нещата там. Виж цените са си все същите обаче ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #86 -: Април 10, 2012, 11:55:10 am »
майко мила, JBrul, и това в 5-звезден хотел?!! особено ме впечатли частта с отвъртането на бушона.

честно, аз бих си дала труд да поразглася тази информация... едно публикуване в Trivago и бг-мама е напълно достатъчно.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #87 -: Април 10, 2012, 12:17:17 pm »
Аааа Джам, не ги обиждай така хората бе - в 5 звезден хотел не развърташ бушона, те са им от мУдерните - щракваш едно копченце надолу и готово.  :lol: Хем хубаво, хем лесно, хем като е студено и няма телевизия - сте силно мотивирани да се стоплите със съпружески ласки, хем пък и да не ви е скучно. ;) Романтика и релакс ти казвам!
Сещам се и още нещо дразнещо, което би заинтересувало хората, които смятат да ходят там без деца. В 12ч. - лобито затваря и ако искате да пиете по едно-две с приятели, се налага да посетите пиано бара - няма друга опция. Хубав е пиано бара наистина, жива музика, ама гости не гости на хотела - още на входа ви взимат по 10 кинта на човек за музиката и оттам - се вади секирата и "от коленете" за питиетата. Няма не искам. Ако не искаш - таксито и някъде из града.

Ами разгласявам я информацията, все пак форумът на "Зачатие" не е някакво мижаво форумче, за БГ-мама не се прежалвам да влизам, ама ако ти се занимава на теб - "разрешавам да ме цитираш", където намериш за добре.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #88 -: Април 10, 2012, 12:18:04 pm »
Последно есента на Велинград бахме в "Акватоник" - още е новичък, много ни хареса.
Цените са високи като цяло навсякъде във Велинград.

п.п.до преди 3 години бях закотвен фен на хотел "Велина" -Велинград, после пробвахме и други. Басейните са големи, вътрешния е полуолимпийски - чудесен за плуване, спа център добър, храна -скъпа, в почивни дни навалицата - дразнеща.
« Последна редакция: Април 10, 2012, 13:32:42 pm от Тара »
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #89 -: Април 10, 2012, 13:39:39 pm »
Така е: :welcome: във Велинград!
Скъпички са хотелите, и не само те - магазини за хранителни стоки, за дрехи. Направо да му се нарадваш на курортния град. Та и СПА столица. Даже сега се заслушах по новините, че махали турист.данък, който забележете в Слънчев бряг бил 20 ст. а тук е 1,20 за 4* хотели. И къде отиват тези пари никой не знае. Лятото имаше слух че в касата на общината нямало и 100 лв 8O, пътя до града е осеян с мнооого дупки, както и самия град де. В момента, когато е ветровито, се вдигат едни пясъци, предполагам останал от зимата когато са го поръсвали. А бе красота!
 
Бих ви поканила у нас, ама не ни е дооправен етажа, та и тук няма място.


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #90 -: Април 10, 2012, 14:05:55 pm »
И аз ще събирам идеи за почивка - тази година сме решили да отидем някъде с Диляна  :) Но нашето семейство предпочита планината, може би защото морето е до нас  :wink: Миналата година ходихме 5-6 пъти на плаж с детето. Първия път отидохме на централния във Варна, повече тази грешка няма да направя. Мръсотия до шия, народ, животни, ужас ...
Следващите няколко пъти пътувахме до Фичоза, там беше по-спокойно и чисто.
Само дето плажната ивица беше доста намаляла, незнам как ще е тази година след бедствието.

Преди да се роди Диляна, доста обикаляхме, но не сме се задържали на едно място, а пътувайки, където замръкнем, там оставахме  :lol:
Ходили сме на доста места, но най-много ми харесват Родопите и Троянския балкан.

Преди няколко години, бяхме в Ловеч на гости. Едни приятели ни заведоха в хотел Веника, с. Чифлик. Беше лятото.
Цял ден откарахме в открития минерален басейн, усещането че си във вода насред планината беше неописуемо :) Даже за малко ни заваля дъжд докато бяхме в басейна, после пак напече слънце и така :) Кухнята беше много вкусна, или аз бях зверски гладна :lol: Що неща изядох, но няма да забравя какъв качамак ми направиха  :D

Живот и здраве, може би пак натам ще отидем, но ще видим :) Сега отворих чичко Гугъл, че бях забравила как се казва селцето :oops: Та гледам доста екстри са добавили, а цените не са много високи. На снимките обаче липсват стотиците сандъчета с цветя, които тогава правеха хотела още по-красив :)

Ето линк, ако някой се интересува: http://www.visit.bg/selo/photel.php?hotid=1166
« Последна редакция: Април 10, 2012, 14:08:33 pm от Eли:) »
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #91 -: Април 10, 2012, 17:11:31 pm »
и аз да се включа  :D
преди процедурата за няколко дена бяхме на това място, на 20км от В.Търново...страхотен комплекс, зеленина, супер спокойствие и тишина, изкарахме страхотно там и задължително бих се върнала пак там, но вече с децата  :D
в цената имаше включена закуска, но цените в ресторанта им народни,така че нямаше проблем да се изхранваме там и на обяд и на вечеря.

пускам линка, ако някой се интересува  :wink:
http://www.starrytravel.com/hotels/imenieto.php

« Последна редакция: Април 10, 2012, 17:18:49 pm от marigri »
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #92 -: Април 12, 2012, 12:31:33 pm »
Маригри, страхотно е ....Направо ме уцели по точното място-много обичам да ходя на такива почивчици. Дай Боже наесен да се запишем и ние с Митака :wink:

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #93 -: Април 12, 2012, 13:21:02 pm »
Здравейте!
Извинявам се, че се намесвам в темата, нямам деца, но пък имам добра информация за Велинград  :D. Моя приятелка беше там миналата седмица, тя е с малко дете. Беше отседнала в "Спа хотел Селект". Хотела е 5-звезден, доста добре изглежда на снимките от сайта му. Аз лично не съм го посещавала, но от доста места имам информация, че е много хубав и подходящ за семейства с малки деца. В момента хотелът има промоция - 110 лв. за двойна стая (не на човек, а за стаята) + закуска + вечеря на шведска маса. Приятелката ми бяха отседнали там 3 дни и останаха очаровани. Дано да съм била полезна.
Усмихнат ден на всички!
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #94 -: Април 12, 2012, 14:31:34 pm »
Момичета,
някой да е бил на почивка по Хърватското крайбрежие? Или негови познати?
Отзиви?

Имаме идея, на отиване или връщане от България през лятото да отидем там на море. Чувала съм добри неща.

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #95 -: Април 13, 2012, 20:54:07 pm »

От шест години неизменно почиваме в Център "Св. Георги" Поморие. Тази година пак там ще бъдем, но за първи път с малчо. Хотела е достъпен за хора на колички и там е най-удобно за съпруга ми. За мен има масаж. Морето е много чисто и плитко.
За планина препоръчвам Рибарица и Чифлика. Там отсядаме при приятели и не мога да препоръчам хотели...
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #96 -: Април 13, 2012, 21:18:54 pm »
Момичета,
някой да е бил на почивка по Хърватското крайбрежие? Или негови познати?
Отзиви?

Имаме идея, на отиване или връщане от България през лятото да отидем там на море. Чувала съм добри неща.

Направете го, няма да съжалявате. Имат над 1000 крайбрежни острова и повечето са необитаеми. Най-красивата среща м/у земята и морето, както е казал Байрон и аз потвърждавам :wink:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #97 -: Април 14, 2012, 13:02:20 pm »
Момичета,
някой да е бил на почивка по Хърватското крайбрежие? Или негови познати?
Отзиви?

Имаме идея, на отиване или връщане от България през лятото да отидем там на море. Чувала съм добри неща.

Направете го, няма да съжалявате. Имат над 1000 крайбрежни острова и повечето са необитаеми. Най-красивата среща м/у земята и морето, както е казал Байрон и аз потвърждавам :wink:


И аз, и аз потвърждавам  :D
Много е хубаво! Ние бяхме 7 дни на яхта и обикаляхме островите преди 2 години, така че нямам наблюдения за хотели и цени. Но на някой от островите имаше малки китни хотелчета и голямо спокойствие за плажуване и малки деца. По-големите острови бяха пълни с туристи и си беше навалица... Но на малките има местно население предимно и е много спокойно.
Храната е много вкусна и местната бира я бива  :lol:
« Последна редакция: Април 14, 2012, 13:05:33 pm от Надеж »

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #98 -: Април 14, 2012, 15:56:42 pm »
Момичета, а не е ли много скалисто в Хърватска или има и пясъчни плажове? На мен така ми беше казала една приятелка, която често ходи там, че само камънаци било там.
Иначе храната е супер вкусна, само има един недостатък - порциите са огромни.  :lol: След последното ни посещение на хърватски ресторант се събудих през нощта и усетих, че още ми е ужасно тежко.  :lol: При мъжа ми е същата история. А не успяхме да изядем всичко.

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #99 -: Април 14, 2012, 21:01:40 pm »
Тъкмо гледах офертите в сайтовете за групово пазаруване и имаше за Гранд хотел Велинград, добре че преди това прочетох тук.
С бушоните се справяме, но не ми се ще това да е есенция в почивката ни  :wink:.

... и много се дразня като прочета "... деца под/над ... не ползват закуска". То ще кажеш, че едно дете изяжда цял град!