0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
С деца на море, планина, къде?
« -: Април 04, 2012, 15:11:01 pm »
Спомням си, че миналата година се обсъждаха тези въпроси, търсих тема, не намерих. Или е било в някоя от седмичните теми или търсачката пак ми прави номера.

Тази година съм решила да заведа децата на море. Не ми се смейте. Морето ни е на 500 метра но не успявам да стигна с тях до него. Дори когато майка ми е тук да помага. Затова искам да отидем за седмица (10 дни) някъде на хотел и да е близо до плажа. Така и аз ще си почина, като не се налага да готвя да товаря кола, да разтоварвам.
Моля ви да споделите (ако може и снимки и линкове). Кога правите резервациите и на какви цени са били(вероятно сега ще има разлика но все пак).

Ирина, Стеф знам, че вие ходите всяка година в Гърция от известно време и сте много доволни. Моля ви за повече инфо.

Ако има все пак тема, ще слея тази с другата.
« Последна редакция: Юни 21, 2013, 22:29:59 pm от jam »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #1 -: Април 04, 2012, 16:27:58 pm »
една твоя приятелка от Варна със синеока госпожица ходи на море на Албена. сега е моментът за ранни резервации там. мисля, че това е идеалното за вас - близо, пълен пансион, хубави хотели, кротък куррот за семейства с деца. разпитай я да ти препоръча хотел и агенция.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #2 -: Април 04, 2012, 17:35:06 pm »
И аз съм за Албена ,но знам че в техния сайт Albena.bg e най-добре за резервация от личен опит знам.

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #3 -: Април 04, 2012, 17:45:23 pm »
Лисе, не ти се смеем :D И ние ходим с нашите на море, нищо, че по принцип всяко лято почти цялото го прекарваме във Варна.
В Гърция сме обиколили около десетина различни курорта/хотела и в общи линии от всичките сме останали доволни иманно от гледна точка удобство при посещение с деца. Но защо да биеш толкова път, Албена наистина е добър и толкова близък вариант!
Миналата година бяхме в Албена и също изкарахме добре. Макар и хотелските бази да са малко позападнали, НО аз поне не знам къде другаде остана по нашето Черноморие такъв уреден курорт. Ако си оул инклузив - храна нон стоп, като освен закуска, обяд и вечеря, отделно на барове в останалите часове периодично се вадят пици, сандвичи, картофки, салатки, сладки и плодове. Т.е. с трите деца и да не свариш за някое основно ядене - ядене има, гладни няма да останат децата! Само имай предвид, че хотелите, които са на първа линия, макар и изглеждащи по-хубави, са много шумни - от там всяка вечер се лееше дискотечна музика. По-горните са по-закътани и с повече дървета и сянка. Също така, ако държите на басейнче, мисля не всички имат - някои ползват на съседни хотели и би ти било неудобно, попитай го това. Ние бяхме в Орхидея, с много голям и хубав вътрешен парк, храната беше много вкусна.
Съответно хотелите на горна линия са и далече от плажа, обаче. Вариантите а три - пеща, но мисля, че ще ви дойде множко с дечицата, изкачват се и едни стълби; с кола да слизате или да ползвате влакчетата, които имат някакво разписание.

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #4 -: Април 04, 2012, 18:12:18 pm »
Ние миналата година бяхме на Златни пясъци в Ривиера.Много съм доволна от всичко,а най вече от това че хотела беше на плажа.Тази година мислим пак да отидем там.

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #5 -: Април 04, 2012, 19:06:16 pm »
Лиско, наши приятели ходиха мин. година също на Албена  :lol: , олинклузив, и са много доволни. Те са с две деца на 5. и 1г. и казаха че са били в хотел близо до плажа и изобщо не са ползвали кола. Хотела предлагал и детска кухня. 

Явно Албена е добра дестинация като чета постовете по-горе  :lol:

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #6 -: Април 04, 2012, 19:09:57 pm »
една твоя приятелка от Варна със синеока госпожица ходи на море на Албена. сега е моментът за ранни резервации там. мисля, че това е идеалното за вас - близо, пълен пансион, хубави хотели, кротък куррот за семейства с деца. разпитай я да ти препоръча хотел и агенция.


Същата приятелка препоръча и на мен много хубав хотел в Албена - Добротица. Оказа се, че и нашите кумци ходят там. Преди няколко дни гледах в сайта на Албена, всички дати, които въведох, бяха е резервирани. Ние сме били в Славуна, но преди да я има Теди. Беше разкошно.
     
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #7 -: Април 04, 2012, 22:18:54 pm »
А смятате ли за удачно да се отиде на море с дете на около годинка, или да не си правя излишни мечти за това лято  :lol: :lol:
Все пак има към 500 км. дотам.
Ооо, сетих се, и петолъчка трябва се минава и натоварения трафик след Стара Загора  8O :( - май сама си се отказах :)


*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #8 -: Април 04, 2012, 22:33:42 pm »
А смятате ли за удачно да се отиде на море с дете на около годинка, или да не си правя излишни мечти за това лято  :lol: :lol:
Удачно е според мен, аз мисля да водя момата :D


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #9 -: Април 04, 2012, 22:54:47 pm »
Албена наистина ми е най-удобно предвид 40-тте колометра, които ни делят и щом има толкова добри отзиви бих могла да опитам:)
Може би съм предубедена към нашето северно черноморие не, че съм ходила с децата там. Не търся лукс а удобства за мен най-вече. В смисъл да си улесня максимално престоя с децата. Да няма дълги преходи (особено след плаж), да не се чудя къде да паркирам колата, а и лятото дори да съм я оставила на сянка вътре не се диша поне 15 минути. Направо си предпочитам да не ползвам кола през време на почивката.

Ще проверя повече варианти, дори тези с дълго пътуване. Аз обичам а и на децата им харесва да пътуват и с няколко почивки и междинно преспиване бих се замислила и за вариант извън БГ.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #10 -: Април 05, 2012, 07:43:50 am »
Така, ако решиш в Гърция...ето план...
Пътувате до София с няколко почивки,
после за около час път нощувате в Благоевград за да ви нацелувам,
и на заранта за има/няма 3 часа сте на първите гръцки плажове!

Ако трябва да опиша Албена, няма да го направя по-добре от Цветето,
мнението ми се припокрива с нейното, аз съм много доволна-вили Магнолия!
Да, не са първа линия, доста си е пеша пътя, но съм ходила с двете деца
Калина на 8-9 месеца, само претъпкания плаж беше моята забележка!
И като се замисля с колата до плажа не сме ходили ни веднъж!
Не ми е тежало...сутрин сме били на плажа, следобед в басейна на хотела.

Гърция е друго, там е спокойно, толкова малко хора, чистота-
били сме два пъти в Ставрос...само един минус хотелчето не предлага храна,
но има възможност да си приготвиш, ако не ти се ходи някъде!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #11 -: Април 05, 2012, 07:57:19 am »
Аз мога да споделя до момента само туристическите дестинации на брат ми с двете деца.
Та те предпочитат Слънчев ден - много удобно за семейства, чисти плажове, басейни, ол инклузив с осигурена храна по всяко време. За предпочитане е началото или края на сезона предвид промоционалните цени. Аз съм водила племенницата на Костантин и Елена - хотел Лебед. Близък плаж, осигурени чадър и шезлонги, басейн пред хотела, добра храна и напитки по всяко време, много чисто.

ivanitaи аз мисля моята госпожица да види морето тази година. :D
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #12 -: Април 05, 2012, 10:36:11 am »
ivanita, миналата година бях напълно убедена, че никой не може да ме накара да отида на море с малко бебе.  :lol: Дани хич не спеше /оревах форума по въпроса/, имаше нощно хранене до 9-я месец и всякакви "екстри" от сорта... Та мисълта да изнеса половината къща, за да отидем с него на море и там да ме разиграва нон стоп... ама да не е у нас нали , ами на хотел ми се виждаше чисто безумие. Добре, че в крайна сметка желанието ми да сменя обстановката на всяка цена надделя.  :wink:
Изкарахме си приказно наистина, а той нямаше 7 месеца тогава.
Eто малко снимков материал за илюстрация: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278710832139518.80065.100000018092567&type=3

Някои "технически подробности", които може да са ти от полза, ако се решиш да пътувате все пак. Избрах ден за тръгване и ден за прибиране, когато очаквах все пак по-слаб трафик в съответната посока. Т.е. не да тръгвам за морето в петък, или събота, когато много хора отиват на "морски уикенд", ами примерно вторник, или сряда. Съответно пък прибиране в петък, или събота. Ние пътувахме от Стара Загора, а той все още имаше предиобеден сън, така че тръгнахме точно когато се очакваше да спи, /а возенето в колата удължи дрямката/ та по пътя - човекът си къртеше блажено и нямах ядове. На връщане пък - целех се в следобедния сън и пак мина гладко пътуването.
За тези които пътуват от София - и без това маршрутът им минава покрай единия МОЛ в С.З., спокойно могат да спрат там за почивка половин-един час, да се сменят памперси, да се хапне, да се пие кафе, детето малко да пощъка и после да продължат за морето.

Относно избора на хотел, лично аз предпочетох апарт-хотел, като съм с толкова малко дете. Все пак носех стерилизатор, трябваше да правя АМ, да мия шишета... и изобщо ми беше по-удобно, да имам добре оборудвана кухня и условия най-близки до тези в къщи. Предвид, че с моето диване не се и получаваше вечер - той да си спи в количката, а ние с майка ми да седнем някъде на вечеря и пр., си беше удобство да има хол, и да си релаксираме там, докато той спи в спалнята. Иначе, с деца на по 2-3 годинки и нагоре - определено си е по-удобно да е хотел с ол инклузив по отношение на храната, пък и за тях не помъкваш един багажник бебешки уреди, шишета и други чудеса, които няма къде да наместиш даже, ако си в стандартна хотелска стая.
Лично аз избрах хотел, който е на самия плаж, имаше си и детски басейн, чудесен ресторант, /в който да се храним ние/, или откъдето да си вземем храна за апартамента направо. В магазина на хотела пък имаше всичко, което може да ти дотрябва вкл. и пюрета на "Гербер". Чак ме доядя, че помъкнах 20 бурканчета от С.З.  :lol: Мястото е много тихо и спокойно, чисто, обслужването е направо смайващо добро /рядкост в БГ/ и смятам тази година пак да сме там. За Царево става въпрос, ако някой го интересуват подробности - да драсне едно ЛС.

Да се отиде на планина - също е добро решение, въпрос на лични предпочитания, а и зависи по кое време ще се ходи на почивка. В адските жеги, май планина е по-добре, но септември за море ни беше екстра на нас.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #13 -: Април 05, 2012, 11:24:13 am »
Петина, за Гърция ви е рано. пътят е дълъг, а и там стандартно не се предлага изхранване. това е проблем, когато си с 3 броя малки деца. нека поотраснат.

изпробвай първо близкото море, с почивка с включено хранене. иначе, няма да си починеш изобщо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #14 -: Април 05, 2012, 11:51:23 am »
Според мен Пете ако има възможност някой да дойде с теб никак няма да е зле! Все пак двама възрастни за 3 разбойника е по-добре! :)

Аз ще помоля ако някой е ходил по Априлци, Трявна, Елена, или друго място да даде идеи и да каже впечатления. (

То хубаво, че морето е до нас, ама наистина е кошмар ходенето всеки ден с кола на плаж. Хубавите плажове са към курортите. Няма къде да спреш, после като се качиш по обяд да се прибираш тоже е ад! Жега, трафици. Лятото Варна е пренаселена! :(
Може да ми се смеете ма хич не ми се и стъпва на морето!  :(
Та май по-добре на планина. 
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #15 -: Април 05, 2012, 12:04:14 pm »
Аз като пристрастна препоръчвам Банско за летен отдих. Градът е много зелен, лятото е прохладно, хотелите са безупречни и работят на половин цена, а повечето са апарт-хотели. Лятото има доста мероприятия например Джаз Фест-а, можеш да послушаш хубава музика на открито в прохладната вечер. Наблизо има минерални плажове, а почти всички хотели в града предлагат външни басейни със зелени площи и места за игра.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #16 -: Април 05, 2012, 12:10:11 pm »
Jbrul, моля сподели кое е мястото, за което говориш.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #17 -: Април 05, 2012, 12:17:05 pm »
Все пак като основател на  зачатския клуб "Лоша майка"  :wink: да си кажа - моят принцип винаги е бил на детето му е добре, там където на родителите им е добре. Осем месечния Никола беше заведен на Варвара през пролетта, където условията са доста спартански. Изкарахме фантастично, същото лято стояхме 20 дни пак на Варвара носехме си бурканчета - нямахме грижи. Воден е навсякъде с нас като никога не съм се съобразявала с това има ли детски забавления или не. По-скоро съм внимавала да има дете в компанията, но и да няма, с него съм си играла аз или някой от другите. Като отидем някъде - отпадат всякакви режими, въобще не съм се прибирала на обяд, не съм искала от него да си ляга в точен час - изобщо пълна свободия. Единствено към храната имам изисквания, но пък на всякъде има плодове и зеленчуци по всяко време, така че от глад няма да се мре.

На мен фразата "аз съм с малко дете" в повечето ситуации не ми носи стойност и не си давам много зор  :oops:

Лис, не мога изобщо да кажа нищо обаче в твоята ситуация, защото трима са все пак, разликата е от небето до земята.
« Последна редакция: Април 05, 2012, 12:21:44 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #18 -: Април 05, 2012, 14:20:30 pm »
Къди, директно теб питам, защото виждам, че си запозната с условията в Банско. Втората половина на юни удачно ли е да отидем там с децата? Като климат ме интересува как е през това време.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #19 -: Април 05, 2012, 15:05:07 pm »
Къди, директно теб питам, защото виждам, че си запозната с условията в Банско. Втората половина на юни удачно ли е да отидем там с децата? Като климат ме интересува как е през това време.

Като нищо можем да ви се"натресем и ние":))))))))))))

При всички положения няма да съм сама с децата на почивка. Ще взема и майка. Хем да помага, хем и тя "да си почине":)