0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #100 -: Април 17, 2012, 09:53:42 am »

Преди години misi беше пуснала тук тема с питане за предложения за прекарване на уикенд. Питаше конкретно за едно местенце на 70 км. от София, тогава си спомням написах мнение, с което категорично я разубедих. Защото след разцвета на соца и преди това, последните 20 години освен да се руши нищо друго не се случва.

Последните няколко години разработиха езерото
Това езеро като дете му казвах "къщичката на Червената шапчица", защото беше досущ като в приказката. Постройката беше от чамови греди, където се помещаваше ресторант и плуващи в езерото водни колела.
Сега видях, че на поляната над хотела, където пък имаше красива къща от царския период в началото на миналия век,  вече има басейни към хотела.  Тези басейни в гората, пълни с минерална вода, вече правят мястото  за приятно изкарване на уикенда.
Стаите са както на снимките, природата - също :)
Големият проблем, както навсякъде е храната, качествената вкусна храна. Но този проблем го срещам в 80% от местата в България.
 
Тези дни се разходих там, хапнах, пийнах с любими хора, както вече сте схванали :) в моето родно място.
Ходих сред природата потънала в спомени  и за кой ли път се убеждавах, че няма по-уникална красота - там е раят. А аз съм обикаляла доста. Няма такова място, където гората е на една ръка разстояние, водопада на пет крачки, възможност за дълги разходки сред природата, хижа в близост на 4,5км. асфалтов път /вече се е поизронил, но става/, където ходиш и си дишаш боров въздух. 

Всички се пънат да ходят на СПА - сама се смях на собствената си суета. А беше време, когато СПА-то беше безплатно, кеф ти вана, кеф ти плаж, обикаляне с колелетата.
Сега ако отидете ще установите, че времето е спряло, царе сме да рушим.
Някогашните бази на профсъюза, МВР и тем подобни никой не му пука да облагороди.
Вилите в стар градски стил, ако са закупени от ценители се поддържат, ако ли не са занемарени, повечето разрушени. Дори в училище  не обръщаха внимание да ни научат на история. Дядо ми казваше " тази вила е на кръга "Мисъл", а тук Вазов е идвал да вдъхновява"

Отделно има започнати и недовършени постройки от  едно време. Разните по-малки вили сега са наети от някакви мутри, дето нищо не влагат, само рушат. Тук-там някоя ведомствена вила  е поддържана. Хората не искат да проумеят и разберат, че ключа да започне да се възвръща постепенно някогашната популярност е в обслужването и реновацията.

Стана много дълго и отклонително, но мисълта ми беше, че ако желаете сравнително нискобюджетна два-три дневна почивка, спокойствие, тишина, разходки, плаж, може да отскочите до "Езерото", само не трябва да сте придирчиво гладни :).
 
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #101 -: Април 17, 2012, 10:03:09 am »
Мдам, преди почти 6г. бяхме там, мястото е наистина приказно, бях го забравила :)
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #102 -: Април 17, 2012, 14:20:33 pm »
Септември 2011 бяхме там със семейството.Уникално местенце.Всичко е запазено и е така както по снимките.Има страхотни дърворезби из целия комплекс.Невероятна природа.
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #103 -: Април 21, 2012, 05:41:53 am »

Мая, моля те сподели после и за Сандански.
Не съм МАя но да споделя...върнахме се преди няколко дни от Сандански. Впечатлена съм от града, спокойствието и чистотата му. Хотел Едиа го видях....малко в покрайнините на града се пада и не ми хареса на външен вид въобще.
Ние ходихме там заради баткото, че го водих в Санаториума на процедури но ходихме целия катун. Наехме си апартамент...Лисе излиза много изгодно така. Нашият апартамент се намираше на центъра зад ОБщината им и струваше 40лв. на вечер.
Ходи се там до края на м. май и после чак средата на септември и нататък....иначе е много топло.
Паркът им е много хубав, зелен и чист...има езеро с водни колела и влакче.
« Последна редакция: Април 21, 2012, 05:44:04 am от Хера »
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #104 -: Април 21, 2012, 14:51:15 pm »
тази година сме резервирали за Албена, хотел на плажа на ол инклузив. много ни е похвален курорта като подходящ за семейни с деца. аз съм ходила там два пъти на почивка с родителите ми през 90те години и имам лични впечатления също. тогава беше основно за чужданци защото беше много скъпо за българи, но родителите ми бяха намерили някакъв вариант на по-прилични цени.
миналата година бяхме на Черноморец в хотел Роза на ол инклузив. много хубаво място. хотела е с три басейна, единия от които е детски. има голяма тревна площ обособена като за игри на децата. има аниматори през целия ден като от 14ч до 16ч почиват. храната беше чудесна - разнообразна и подходяща за деца. в ресторанта има детски столчета за хранене. стаите са широки и почисвани ежедневно. любезен персонал. единствен недостатък е, че не е на плажа. ако искате пясък се ходи на плажа на къмпинг градина, който е на 2км от там. а от хотела има осигурен автобус за желаещите сутрин и следобед - безплатно.
интересува ме някой да сподели за Гърция? някое хубаво място подходящо за деца и на плажа на ол инклузив?
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #105 -: Април 23, 2012, 10:19:08 am »
И мен ме интересува някое "проверено" място в Гърция, че все не мога да убедя мъжа ми да тръгнем натам с детето. Той предпочиа да си сме си у дома в България, ама на мене ми се ще разнообразие вече.
Луиза, в кой хотел ще бъдете в Албена?
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #106 -: Април 23, 2012, 10:58:46 am »
Наехме си апартамент...Лисе излиза много изгодно така. Нашият апартамент се намираше на центъра зад ОБщината им и струваше 40лв. на вечер.

Виж, за такъв вариант не се бях сетила - благодаря за идеята! Наистина излиза доста изгодно. Ние планирахме изминалия уикенд да го изкараме в Сандански - съботата трябваше да вземем Симона от 5 дневно зелено у-ще в комплекса Св. Врач (бившата резиденция на Т. Живков) и решихме, за да не бием път само за вземането, направо да изкараме уикенда в Сандански. Тъй като в Св. Врач нямаше свободни места, започнах да търся друг хотел, но ми се видяха много скъпи цените - двойни стаи в диапазона 120-160лв на вечер. Намерих един хотел за 97лв на вечер, там обаче някакви условности и доплащания за деца от типа, които Вера описва и които мен също много ме дразнят. В крайна сметка така и не отседнахме в Сандански, защото наши приятели ни поканиха на рожден ден, който се проведе в една станция на Мин-во на Финансите под Мальовица, на няколко км от с. Говедарци. Станцията е реновирана, сменени дограми, подови настилки, нови мебели, много чисто, просторни стаи. Цената е 10лв на човек. В столовата не се пуши, цените са съвсем прилични. Навън има детска площадка, борови гори и много чист въздух :)
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #107 -: Април 23, 2012, 11:39:55 am »
И мен ме интересува някое "проверено" място в Гърция

За Гърция - където и да сме били, все е било подходящо за деца, поради причината, че там хората явно мислят за това.
Доволна съм от Геракини - по препоръка на Ултра. Базата там е малко по - овехтяла, но е чисто и с невероятни тревни площи, където да тича детето. Парковата им част беше много чиста! Може една борова игличка да има паднала, но постоянно метат и чистят. Храната беше хубава, само от тамошния ресторант ми направи впечатление, че много бързо започват да прибират храната, още в 20:15 - 20:30, при обявен краен час за вечеря 21ч. Сега видях, че сайта им не работи, а на сайтовете на тур агенциите е обявено, че хотелът няма да работи лятото на 2012г.

От тук също останахме много доволни - затворен комплекс, не голям. http://www.anthemussea.gr/
Тук вече го нямаше големия парк на Геракини, но оптред пред балконската врата имаше хубави градини и е съвсем близо до плажа, който даже май беше пясък (не помня вече). Стаите са много хубави и направо огромни - ние бяхме в някаква по-голяма от стандартна двойна стая - такива давали на семейство с две деца - нещо такова ми обясняваше туроператорката. Ресторанта - невероятно вкусно. Хубавото е, че понеже не е прекомерно голяма базата, съответно не става струпване от много хора в ресторанта, не се налага да се яде на смени, всяка стая има номерирана маса, ама от туристите българи кой да спазва - те хората са го направили да е удобно, да е лесно, но ние имаме друго виждане за реда :) Платихме някаква цена от порядъка на 168лв на човек за три нощувки, закуски и вечери, което за такъв луксозен хотел е нищо. Това беше май месец обаче! После гледах и за началото на септември да отидем, ама цените бяха съвсем други. Забравих да кажа, че на бара (който е точно до морето) всяка вечер имаше различна жива музика - много приятна и без да става дандания, в 22:30 приключваха.

Миналата година бяхме в един комплекс малко извън Паралия - пеша ходехме вечер до градчето. Съвсем на плажа, който е със ситен пясък и много широка плажна ивица, също имаше обособени тревни площи със детски съоръжения. Храната беше много вкусна.
http://vakanzia.bg/bg/vacations_abroad/olimpijska_riviera/mediterranean_village_5__olimpijska_riviera/

На о-в Тасос сме ходили на няколко места и също беше много хубаво. Там обаче е повече път, оскъпява се от ферибота. Има много приятни семейни хотелчета и ресторантчета, но пък няма удобството на затворения комплекс - да пуснеш детето да тича по тревата. Има и затворени комплекси, наши приятели бяха в такъв - Александър Бийч мисля се казваше, ходихме да ги видим и ми се стори много приятно и удобно за деца - просторни алеи, детски площадки. Бяха резервирали през Туи за много прилична сума.

Ако ви се пътува повече, надолу към Атина, на остров Левкада, сме прекарвали може би най-хубавата си почивка с децата. Там има вариант, ако сте с други семейства, да си наемете вила, със собствен басейн. Но там е по-скоро почивка, в която обикаляш с колата различни градчета, плажове, не сме спазвали часове за хранене, спане - всичко беше импровизирано в движение. И пътят не е малко - около 800-900км.

А ето това мислим да пробваме, похвалиха ми го:
http://www.thalattacamp.gr/bg
« Последна редакция: Април 23, 2012, 11:47:56 am от tzvetenze »
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #108 -: Април 23, 2012, 13:57:59 pm »
Аз за доплащанията и поясненията под чертата пак да си кажа, че ми е болна тема.
Като погледна такова нещо, спирам да чета офертата. Това с деца под, над години и прочие ми казва все едно "Не ви щем децата" и затварям предложението.
Всеки има право да оферира и калкулира услугата си както намери за добре, но това ме отблъсква като клиент.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #109 -: Април 27, 2012, 14:04:40 pm »
Луиза, в кой хотел ще бъдете в Албена?

хотел Елица

tzvetenze,
в този курорт Олимпик бийч съм била на почивка. ама тогава бях свободна и без дете и ми се стори мн пенсионерско. сега вероятно ще ми хареса заради спокойствието. плажа беше много широк като плажна ивица и със ситен пясък, което за Гърция е рядкост. беше на около 2км от Катерини. тогава Катерини ми хареса повече - по-младежко и живо място. прилича ми на нашето Приморско.
разгледах този затворения комплекс, към който си приложила линк - харесва ми. много ми се ще да направиме една семейна почивка там догодина.
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #110 -: Май 03, 2012, 00:24:49 am »
И ние тази година сме решили да заведем малкия на почивка в Гърция :) Надявам се да намери подходящото място и да изкараме добре. После ще споделя преживяванията...


*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #111 -: Май 03, 2012, 16:27:54 pm »
Миналата година бебето беше малко и затова си останахме в България. Бяхме в този хотел:
http://aparthotel.topolaskies.com/
Тогава го промотираха усилено и цените бяха много прилични. Обслужване, храна, гледка - вълшебни! Басейните бяха много чисти, има и водна пързалка и детска площадка. Шезлонги и чадъри в изобилие. Симеон тогава беше с безплатен пакет ол инклузив.
Единствен недостатък - далеч от плажа. Има безплатен микробус, който те извозва на всеки половин час до различните плажове долу, ползвахме и колата.
Сега гледам имат и вариант ол инкузив за всички, ние бяхме само със закуска.

В Банско сме във възторг от хотел Лъки:
http://www.luckybansko.com/aparthotel/main.php
Попаднахме на промоционална цена от Booking.com и изкарахме чудесни 4 дни - невероятно богата закуска, в друг бг хотел не съм попадала на такава, детска стая с безплатни детегледачки цял ден, спа център, басейн и прекрасен ресторант.

Вършец също е прекрасно място за почивка :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.125377507319.103073.652312319&type=3

В Турция препоръчвам хотелите от верига Otium - за малки деца и бебета е идеално. Имат и бебешка кухня, не само детска. Аниматори, безплатни детегледачки, може дори да си оставиш децата да спят в една бебешка стая към която има постоянен видео контрол и наблюдаваш какво се случва на единия от тв каналите в стаята.
http://www.otiumhotels.com/?sid=263

В Гърция - Геракини, сайта им вярно не работи, но бг агенциите предлагат пакети:
http://www.toptravels.bg/hotel/61727/1/130/62007/62937/Gerakina-Beach-Hotel-3*-Gerakini.html

Тук също е прекрасно място, но е по-скъпо:
http://www.simantrobeach.gr/en/ - бяхме там на едни майски празници - разкош!
Ето наши снимки оттам, в средата на албума има и от Геракини:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.122211797319.101604.652312319&type=3

Тасос също е вълшебно място, колкото и банална дестинация да ми се е струвала преди:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.140340587319.110631.652312319&type=3

Ние мислехме, че ще почиваме през май и се оглеждахме за Канарските острови, че да е по-топло. От вчера знам, че няма да можем да мръднем от Брюксел преди края на юни, та май ще ревизирам плановете.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #112 -: Май 03, 2012, 16:37:05 pm »
Някой да има мнение за Арапя!?
Любимия гледал някакви бунгала/къщички, но нямам познати, почивали там. Ако споделите впечатления ще сме благодарни цялата къща :)

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #113 -: Май 04, 2012, 11:51:07 am »
адито, аз не бих тръгнала никога с малко дете, че и бебе на бунгала, а всъщност и въобще на нашето черноморие си е руска ролетка дали няма да се върнете с 1-2 инфекции. Ако евентуално успеете да се предпазите от храната, което е много трудно, но да кажем за бебе може да се носят бурканчета и да се взима кухня ако е градче и има наоколо (приятелка беше проучила за Албена че може да взима кухня отнякъде), то обаче пясъка и водата са да не казвам с какви примеси на повечето места. Абе, с две думи на много близки почивката е свършвала на легло, в болница и пр.

По тази причина ние смятаме на Халкидики- има много места подходящи точно за почивка с деца- близост до плаж (което не е за пренебрегване с деца), детски кът и пр. Също и на планина някъде е далеч по-подходящо. Мога да споделя, че първата почивка на малчо на 3 месеца беше точно на Чифлика, където някои спомена наскоро- базата беше малко овехтяла, но като цяло добре- полупланинско, минерална вода и т.н. Също така Хисаря е много подходящо за малки -бяхме там в най-голямата жега и съжалявах че не отидохме да планина, но се оказа, че и в Хисаря беше прохладно, има големи паркове, басейни, спокойствие..

Аз по скоро съм в голямо съмнение що за почивка ще е с полупроходило/ непроходило човече на 1,2-1,3г. Ние сега бяхме за 3 дни на кратка почивка в провинцията- ами не седнахме заедно за повече от 5-10мин. Сами вече въобще не иска да стои в количката, освен ако не яде  :wink: започва едно мучене, ръмжене, дори въобще да не е гладен. И трябваше или да го храним, постоянно да подаваме нещо (добре че имах в чантата хлебче и бисквити, защото докато донесат ще настане чудо) или се редуваме да го разхождаме - ту за ръчичка, ту с количката, защото не иска да ходи постоянно.. Споделете малко опит, че ние сме с малко наплашени  :lol: Някои приятели ни казват, че сега било по-добре отколкото ако е проходил да го гоним и да не изпускаме да не яде пясък, но аз не виждам разлика особено..
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #114 -: Май 04, 2012, 15:01:19 pm »
Адито, аз също замислям море на Арапя. От доста познати чувам добри отзиви. Гледам има прилични бунгала. А и повечето са близо до плажа, което за мен е водещо.
Ако науча нещо ще споделя.
Кога мислите да ходите?

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #115 -: Май 04, 2012, 15:53:58 pm »
преди две годни бяхме на едни от бунгалата на Арапя /има няколко на различни хора/. всъщност не са точно бунгала, а като едноетажни къщички. с теракот и баня с тоалетна и плочки. много бяха добре и чисти. имаше обособени летни кухни
с барбекю, печка, мивка и т.н., всякакви съдове, имаше и работещ магазин за хранителни стоки, плодове и зеленчуци хем, че бяхме в началото на септември.
плажът е близо, но и достатъчно далеч да не се притеснявам, че малкия ще изприпка до него /тогава беше на 2 г./. имаше люлки и пързалка, както и пясъчник и играеше добре до нас. хубаво изкарахме.
*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #116 -: Май 04, 2012, 23:19:13 pm »
Дани, би ли споделила кои са тези бенгала/къщички :D
Адито, може ли и ти да кажеш към кои сте се насочили :oops:

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #117 -: Май 04, 2012, 23:43:15 pm »
Ники, съпруга ми изрови няколко варианта, но къде съм запазила линка  :oops:. Едните са със заграден двор, което за мен е много важно. Имат кухненски бокс, което също е изключително важно, Илияна яде само домашна храна, в много редки случаи буркани и не искам да променям. По принцип мислим за началото на септември.
Миналото лято бяхме на Китен от 23 август - е не е за нас, шумно, топло и прекалено много хора. Да отбележа, че бяхме с детето.
Сами, за задгранична почивка няма възможност, не и тази година. С детето предпочитам поне известен суверенитет, не ми трябват нито заведения, нито барове, нито както казва баща ми - да легна на плажа и да ме настъпват по капачките. Достатъчно ми е аптека, лекар (да не се налага) и магазин за хранителни стоки, както и хубаво време в комбинация с добро настроение :)

*
Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #118 -: Май 05, 2012, 21:11:59 pm »
Ако ги намериш Ади постни линк  :D

Re: С деца на море, планина, къде- 2012?
« Отговор #119 -: Май 05, 2012, 22:19:03 pm »
Последните няколко години разработиха езерото
Това езеро като дете му казвах "къщичката на Червената шапчица", защото беше досущ като в приказката. Постройката беше от чамови греди, където се помещаваше ресторант и плуващи в езерото водни колела.
Сега видях, че на поляната над хотела, където пък имаше красива къща от царския период в началото на миналия век,  вече има басейни към хотела.  Тези басейни в гората, пълни с минерална вода, вече правят мястото  за приятно изкарване на уикенда.
Стаите са както на снимките, природата - също :)
Големият проблем, както навсякъде е храната, качествената вкусна храна.

Малко пресни впечатления за "Езерото" от миналия уикенд - наистина приказно местенце, на 1 час от София. Препоръчвам за деца над 3-4 години. Стаите са хубави и чисти, водата в басейните е страхотна и топла, персоналът е мил. Храната за мен беше ок - не е чудо голямо, но има попадения, пъстървата по италиански беше адски вкусна. Има детска площадка с 3 люлки, пързалка, пясък. Голям недостатък -  закуска няма до 9:30. В 9:15 персоналът пристига с бусче и тутакси се втурва да обслужва гладните гости, принцесите с шунка и кашкавал са много вкусни. Но преди това има само кафе от автомата и запасите на мама. Другите недостатъци са по-дребни и напълно обичайни за хотели в по-малки населени места - за 3-4 дни не се яви чистачка да смени кошчето, да поднови и тоалетната хартия или сапуна, не ни бяха оставили полагащите се халати за ходене до басейните (минава се през двора на хотела), бяха ни оставили само 3 завивки в апартамент с резервация за 2 възрастни + 2 деца. В интерес на истината, веднага щом си поискахме някое от тези неща, всички се разтичваха, доставяха ги незабавно и с усмивка. Което ще рече, че са добронамерени, но не добре обучени кое как да правят. През деня идват доста приходящи посетители само за ресторанта или басейните, та не е твърде споко, ако непременно ви трябва тишина по обед. Една част от пътеката за басейните също не е безопасна за дребни свободни електрони, които са склонни да прескачат условни заграждения. За по-големичките е супер - има зоокът, интересна къщичка, басейните са страхотни, има водни колела в езерото, интересни маршрути за разходка около водопада и покрай запустели вили в царски стил, както и фантастични поляни около х. Гургулица (на 15 мин. с кола по леко изронен път, но напълно проходим). Там мирише на борова гора, може да се тича на воля и гледката към околните заснежени върхове просто спира дъха.


« Последна редакция: Май 05, 2012, 22:21:15 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07