0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хи хи, Перденце!  :lol:

Мини, ще го преслушаме това филмче през уикенда. Ако остане време де! Щото нещо напоследък, хъм, никак нямам такова :)  Никол беснее. Откакто ходи е голяма лудница. Освен да и да есета да пише  :lol::lol: Ама ще остатвя неметено и непрано един ден, и ще поръчам джънк фуд за ядене, и да видиш какъв филмов маратон ще си направим. Сега гледаме само Излъжи ме, че като е сериал и е по-кратичко, по-лесно  :wink:

Ние днес си спретнахме домашен Валентин-Зарезан. Мъжо ми купил цвете, направил манджа. Аз му купих подарък-десерт и сипахме по винце. Стана муци!  :lol:




*
При нас дърдоренето е много - изречения, песни, но основно аз разбирам какво казва  :D. Мен ме дразнят с "кога ще се учите на гърне" и "до кога ще цоцате", но най-дразнещо е когато някой от близките пита порасна ли и косата. Еми какво да направим, че прилича на баща си и по коса детето  :lol:.
Перде, доведи Тони да разгледа нашия континент  :lol:.
Честит празник на кой каквото празнува. Ние ще празнуваме друг път  :lol:. Не сме си виждали бащата от неделя вечер.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 22:36:01 pm от dani_ j »
     
*
Дани, как добре те разбирам, и за цокането, и за косата!  Моята дъщеря почти няма коса. Такъв ни е генът, ще порастне по-късно. Нон-стоп получавам съвети да и обръсна главата. Майка ми ми е казвала, че при мен това не е имало никакъв ефект.

За цокането вече ме подлудяват и приятели и роднини. То си е моя работа, кога, как и защо ще го спирам, ама не ми се спори, та се правя, че не чувам  :lol: Даже днес ходих на мамолог и той като разбра, че кърмя (само вечер за приспиване) веднага ми заговори за хапчета за спиране на кърмата, хи хи.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 22:43:06 pm от Раши »


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Не знам от къде идва това строго рамкиране на децата. Те милите все трябва да знаят или не нещо, да могат или не нещо. И границите са строго определени, няма ... рано или късно. Странно ми беше като ме караха да уча детето си да бъде човек и дете. Да гълта, да ходи, да пие .... Неща които така или иначе ще научи. Но напъването да стане по-рано, според мен изнервя и майката и детето. Вместо да си играе, ще го разопаковам на 15 минути да го „уча" на гърне. Това може да ми го разправя само жена, която живее с мама пенсионерка и се чуди как да си уплътни времето. Ники проходи на година и 3 дни. Без и един единствен час да съм се гърбутила да я водя за ръце. В момента, в който реши, че е готова, тя си тръгна. Надявам се и с гърнето да стане така. Засега се затвърди тенденцията да си иска гърнето за акото и да стиска докато го дам.

п.п. косата ми е болна тема, но детето се очертава плешо кат баща си.  :lol:
*
Пеше, ще си правят компания с моя.
А на мъжа ти къде му видя плешивата коса пък ти? За нас е ясно. Там няма две мнения по въпроса.  :lol:

*
Оо, Мини филмчето наистина е сладко.

Перде добре ги е наредил континентите.
Боян пък учи в коя страна на какъв език се говори, та много уверено ми съобщи - в България се говори на български, а в Русе - на руски  :lol:  :lol: Още не е измислил в София какъв е езика, щото Варна че е в България го убедих, но за другите градове не мога все още  :lol:
Иначе най-редовно хваща един тефтер и разглежда картата на България, като първото място, което показва е Стара Загора със задължителните пояснения, че там живее Стефи и той и е подарил кола Сали  :lol: :lol:
*
Кроки, за Русе и руския има логика - с този мягкий знак дето го слагат навсякъде. То даже не е и Русе, а е Руся :D
*
Тони като беше по малък мисля на 3 годинки си беше научил адреса. Това мисля, беше повлияно от бати Енчо от "Кой е по по най". Интересно сега не иска да го повтаря, обърква се, а аз исках да го науча да ми запамети телефона, че ако се наложи нещо да го каже, ама нещо хич не ми се отдава.
Карта на България и света от тефтер беше една от любимите ни залъгалки, когато се хранихме, че той много се впечатлява, когато му се разказват историйки разни. Първите градове които научи са София, Пловдив, Ст.Загора, Сливен и Плевен. Нашият Бургас тотално го изключва, той е нещо друго. Беше научили знамената в смисъл, че когато се хранеше му показвах кое знаме на коя държава е и после като го питах посочваше правилно на коя държава е знамето. Е сега не го може, забравил го е. Заключението ми е, че "маймунджилъците" по време на злоядството е имало и добър тренировъчен ефект за мозъчето на детето, освен основното за което ги прилагах.
А сега залъгалките са филмчета, обаче пък така забравяме да се храним от гледане ...

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Една случка от нас от тази сутрин. Мия пак се пазареше как няма да ходи на градина, стигна дори дотам, че за да отложи момента, каза, че щяла да ходи с рейса. Отговарям й: добре мамо, ама помниш ли тези дни колко много го чакахме рейса и как ти стана студено, а после дойде пълен и едвам се качихме? Тя се замисли и каза: да..., и ако е пълен ще имам проблем. Няма къде да седна. :)Понеже е супер студено последните дни и любимия ни 72 естествено го няма по половин час вечер, после идва претъпкан и едвам се качваме, а Мия миличката започва жално да плаче: страх ме е мамо, страх ме е. Направо полудявам. От 10 години го ползвам този рейс и нищо не се е променило, няма и да се промени.  
Аз също обожавам бебешкия говор. Толкова мило ми е ставало всеки път.
<br />[link=http:
*
И нашата мома е взела косата от баща си :wink: Доста пъти са ме питали - Колко е голям? 8)
Ама си е вярно, че някои родители са като на състезание. До скоро не обърщах внимание, ама все ме питат - прави ли БОЦ, прави ли стъпки, колко зъба има и такива ми ти неща.
Пък тя до скоро не се обръщаше по корем и като го кажа отсреща се чува едно тц,тц,тц...
На един приятел жена му практикува ЕБХ с детето им. Той като ме види все ме пита - Още ли е с памперс София?
Е на 7 месеца с какво да е, го питам аз??? Имало гърнета за тези неща 8O
Здрави да са и зъби ще имат, и ще проходят, и коса ще има порастне и ще проговорят :D

Уф лелеее, с това ЕБХ и аз се бях впечатлила преди да родя. После ми мина мерака.

Вие на колко години започнахте да разказвате на децата си за градовете?

Аз пък напоследък поудявам от друго. Храни го баща му, окапало се детето, той позабърсал блузката и го оставил с нея. После аз видяла-невидяла събличам бебето и в банята. Сутринта ставам да мятам дрехи в пералнята и едни гадни засъхнали петна...ужас..ще сложа бележки навсякъде - изцапаното в пералнята!

Аз да си похваля Ники. Редовно взима метлата и лопатата и мете, мие и с мопа, даже го изтисква. За разлика от баща си, всичко що е по пода заминава за пералнята - сам го слага и си ръкопляска  :lol:
[/url][/url]
*
И аз имам приятелка, която практикуваше ЕБХ. Беше на 2-3 месеца бебчо, когато с очите си видях как го изпишкваше над мивката и  8O До този момент не бях чувала за това чудо. И те свалиха памперса след 2.5г.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Не бях чувала за ЕБХ досега, но ми стана любопитно и надникнах в Гугъл  8O 8O 8O
ей това ме разби направо
Цитат
За съжаление много родители днес необмислено посягат към удобството на памперсите и така вредят не само на бебето, но и на природата***. Защото веднъж приучено към памперса бебето престава да съобщава нуждите си и свиква с нечистотата.
Не ви е срам, веднага да махате тия лоши памперси  :lol:
*
Малииии, отглеждаме едни мърльовци :lol: :lol:
*
Дори се кефят, когато им е пълен памперсът.  :lol:

Ники, ама ти си ужасно закъсняла. Защо още се влачите с памперси?

*
Малииии, отглеждаме едни мърльовци :lol: :lol:
по-лошото е, че вредим на околната среда
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Така хубаво ми пее малкия, като му е пълен памперса, че нямам никаква мотивация да го приучвам към ЕБХ :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
 :jump12:

Моят пък е във фазата да се срамува. Когато го питам дали е направил нещо и той отрича, а то се усеща от 100 км.  :lol:

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Моята срам не знае какво е май. Но и тя упорито отричаше - „не, не, нищу няма, нищу". Пък като свалиш памперса ....
Наистина умът се тренира, като се тренира, но от каква възраст да започнем. Не иска да повтаря стихчета и песнички с мен и аз не страдам много. Но две сутрини поред ме събужда с разни песньовки, които последно сме пели преди поне 5 дни. Явно просто има мнение по въпроса кога, какво да пее. :lol:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :) Късно успявам да се включа, благодаря за статията Джам !
Ресторан, разкъсани салфетки, захар по пода и т.н...идилията я има и при нас.
Не знам как дете на година и малко би могло да разбере, че трябва да стои кротко...въпреки че му е скучно. Дара проходи на 1.2 год и от тогава изобщо не се спира ! Даже иска да се храни изправена като се разхожда междувременно...Какви ресторанти какви 5 лв  :lol:
А сега основно я възпитава баба й...та да видим. Малко ми е притеснено. :?
Сигурно първо ще проговори на руски.. което би било чудесно. Дали ще се забави в проговарянето, слушайки 2 езика ? Тя сега плямпа основно нейни си неща и няколко кратки думи.