0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На мен ми беше интересна статията, още повече, че и аз съм чувала за френските деца - колко са спокойни и колко са възпитани.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
На мен също ми беше интересно...

Здраве за всички болни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
А аз имам позната работила дълго време като детегледачка точно във Франция и никак не беше очарована от начина им на отглеждане на децата.Ако майката работи, детето има бавачка и една кукла която е като майка за него.В повечето случай децата са отчуждени от родителите си, няма говорене и разбиране между тях.Както казах, това е от позната работила дълги години там като детегледачка.

*
Ели пак е с ларингит, не било грип...

Статията и на мен ми беше интересна. Като се замисля и аз ги поощрявам да си се занимават сами. Това за спокойния тон, не винаги ми се отдава. Примерно в петък вечер, пържа два картофа за Стефан и Ели, че бяхме свършили всичко което те ядът и вадя картофите от тигана в чинията на Елена с идеята после да пресипя половината на Стефан. И така тръгнах, да му сипвам картофи и диването каза, че не ги иска защото са на Ели от чинията, почна да ги хвърля по масата и на мен ми падна пердето, крещях му и го наказах  :oops: Просто с него вдигам от 0 до 100 за отрицателно време. За това съм го измислила това с броенето до 5, че да си дам и на мен време да се укротя :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Хубава статия, много хубава, обаче истината е някъде там.
Баба и дядо не са знаели за френския модел, но НИКОГА не съм се държала непослушно на обществени места. Според мен защото изразходвах много енергия в игри, които сега май няма как да осигурим по същия начин на децата си.
[/url][/url]
*
Здравейте,  8)

И аз не намирам френският начин на възпитание за правилен или поне тази статия не ме убеди в това. Спред мен статията е недомислена някак си. И аз мисля, че всичко зависи от характера на детето. Не че възпитанието не е важно, важно е! Но просто начинът не е като дресираме детето като войник, или като го неглижираме. Нищо не може да замени играта на детето с други хора - малки и големи. По този начин то се учи на неща, които няма как да види ако играе винаги само.

Дано всички оздравявате бързо!

Ники лек път ви пожелавам!



*
Интересна статия. Моя колежка има дъщеря омъжена във Франция и е казвала, че не харесва начина на възпитание на внуците си, но за жалост не съм се интересувала какво точно не й харесва, защото не ми е било до главата.
Сега наблюдавам при малкия. Пред баба си и дядо си се глезундри до небето, онзи ден пред тях си дърпа чорапите да ги събува. Влизам при тях и той спира, поглежда ме изпитателно, подхилва се и ги дърпа пак. Поглеждам го изпод вежди, казвам НЕ и той престава. При нас засега работи тази тактика, но други майки са ми казвали, че при техните деца не работи.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Както казва моя мъж от раждането на малката, не къщата трябва да смени ритъма заради бебето,а бебето трябва да привикне към ритъма на къщата.Аз не харесвам това всички да застанем на челна стойка заради детето,накрая и двете страни няма да са доволни.Всички крайности са вредни , човек търси най-доброто за себе си,но е добре децата да знаят,че не всичко се върти около тях и ,че не са единствените в семейството които имат чувства и потребности.
*
Ние днес сме вече по добре, наистина два дни с висока температура е тоя грип. Сега остана нослето и не съвсем нормализиралата се температура, но е в рамките на нормалното де. Аз съм все още с главоболие, но пия Колдрекс да видим.

За статията, принципно рецепти за отглеждане на дете няма, защото има доста фактори които влияят. Признавам си аз съм си задавала тези въпроси и със завист съм гледала кротките бебета, които си стоят спокойно на столчето и си хапват с охота. Играят си самички и т.н. Всичко с времето си, ето че дойде и при нас този ден, когато детето започна само да се храни, да си играе и т.н. , може да е по късно, но дойде.
Напълно съм съгласна, че сега децата няма къде да изразходват енергията си или по скоро възрастните не можем да смогнем на темповете и финансите в днешно време и за това са и по непослушни. Като малка бях много дива, а баща ми беше супер строг. На вън обаче правех с децата доста пакости, но у дома бях послушна, не можех да си позволявам своеволия. Бях наказвана и удряна, не това е начина разбира се, но това е виждал баща ми, това е смятал за правилно. След години ми поиска прошка, но това е друга тема. Трябва да се намери баланса, а за съжаление нещо все по трудно ми се отдава на мен лично.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Признавам си аз съм си задавала тези въпроси и със завист съм гледала кротките бебета, които си стоят спокойно на столчето и си хапват с охота. Играят си самички и т.н. Всичко с времето си, ето че дойде и при нас този ден, когато детето започна само да се храни, да си играе и т.н. , може да е по късно, но дойде.

Eто това се опитвам да набия в мозъците на 1-2 заобикалящи се ме майки.Вчера например едната ми казва че детето й което е колкото Митко вече се будело през нощта когато му се пишка и си казвало."А вие още ли сте с памперси" ме пита с едва ли не подигравателен тон.Усмихнах се и отговорих че в крайна сметка няма да е цял живот с памперси и не съм на състезание.Но честно дразня се,опитвам се да ги избягвам и колкото мога го правя.Наслушах се на тъпотии.Както съм цитирала Пердето може да е по-късно но всичко ще си дойде на мястото.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Когато заминахме за Естония, Симеон беше на 3 и още ползваше нощни памперси. 3 месеца по-късно започна да посещава тамошна детска градина и много добре помня, че носех памперс и за дневния сън, макар да го бяхме отказали вече. Съвсем не беше единствен. Мисля, че беше на 3 години и половина, когато махнахме изцяло и без инциденти нощния памперс. Сега ми се струва, че вече е бил прекалено голям, но помня, че тогава възприемах случващото се нормално.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Много пъти съм казвала, че моите близнаци бяха с памперси до 3 години и 2 месеца.Като говорехме с България, всяка седмица ме питаха:''махнахте ли памперса", и аз всяка седмица отговарях: "ами не сме".То бяха какви ли не коментари от близките  :D. Просто не им обръщах внимание, гледах да го обърна на майтап, то си беше и смешно, признавам. Но ми беше трудно да се организирам да ги слагам на гърнето и прочие.

Всяко дете си е различно, всяка житейска ситуация е различна.
 Мои приятели не казват "не" на децата си.В смисъл гледат да избягват изречения с "не", например не казват това "не" се пипа, а гледат така да обърнат нещата, че да избягнат този израз. Интересна ми е тяхната теория. :D

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Второ болно дете у дома  :( И двамата са на антибиотик, но и двамата бухат кашлицата, единия суха другия влажна. Ели точи и зелени сополи  :?.

За памперса, Стефан е още с памперс, дневния го писах махнат, но нощния не виждам скоро да го махнем, при условие, че изпива половин литър мляко за лека нощ. Да се постопли, ще му го махна и ще видя ще се буди ли сам да пишка. Ей го сега заспа на инхалатора и е без памперс, дано не се напишка, ама каквото такова. Пък и до есента, когато ще бъде в градинска група се надявам да сме го махнали. Не искам да бързам докато не е готов, защото да не стане като съседчето дето от двегодишно му махнаха уж памперса, а майка му преди няколко дни ми се похвали, че не се напикавало вече нощем, а е с 3 месеца по-голямо от Ели. Та всяко нещо с времето си и според детето.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ох това непрекъснато сравняване и „състезание" ме побърква. Преди годинката още на всяко ходене на село ми докладваха какво прави или учат да прави съседското внуче, което е с 1 месец по-голямо. Е един път попитах свекъра - медал ли ще получи за това и спряха, уж. Но наскоро с много укорителен тон чух, че си гледам детето по интернет. :lol: Но такива неща чувам и от млади и уж съвременни майки. То не беше - корички хляб още при първия зъб, да се научи да гълта, то не беше гърне на 6 м. то ... Е моето дете няма проблеми с гълтането. Вече казва, че иска гърне, когато ще прави голямата работа. Ама те махнали памперса  преди 2 години и си казвало детето понякога. Все едно не помня, че за една 20 минутна разходка 6 пъти ги лъга, че има пиш, ама ... научила се била. Не позволявам да ме въвличат в такива състезания.
Болните да оздравяват бързо.
*
И мен в България познати ме питат защо още бил с памперс. Такава им е политиката на тези тук - да не ги насилват. Все пак по цял ден е в яслата. Колкото го сложат - толкова. От мен колко зависи? Най-много сутрин и вечер мога да го слагам. Иначе е самостоятелен, като му кажа да отиде в тоалетната и да си свали гащите и да седне на гърнето, прави го. Но че не е всеки път пълно, какво да направя сега?! Майка ми и тя по Коледа нещо взе да ми обяснява. Аз й казах, че момиченцето на колежката, което е в една група с моето дете, баба му го научила, докато били в България. Да хваща детето и да го научи, като толкова дава зор. А, ама за една седмица как да стане?! Тогава й казах да не ми дава акъл. Замълча с достойнство, защото е умна. И знае кога да спре.  :lol:

Всички дечица да оздравяват!

Я веднага да ги научавате децата да махат памперсите! И на висша математика да ги научите, щото съседчето вече ходи на олимпиади! и да ги почвате с диктовките и есетатат, какво е това, на 3 години едно есе не може да напише :lol:

Блу, майка ти поне знае кога да спре, моите не знаят.Вече не им звъня, заради редовното "говори ли вече" и "махнахте ли памперса". Баща ми очаква изречения вече да реди!
[/url][/url]
*
Ей, няма оправия и при нас. Вечно някое дете на възрастта на Тони прави нещо по добре от него.Еми явно не желаят да не си тормозят съзнанието.
Първо беше с храненето, после беше спането, после памперса и накрая говора. Сега са на друга вълна, ама пък и не си дават зор да го научат.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
аз пък се кефя на Преслава, че Не може да говори още нормално, направо ми липсва нейният бебешки говор като съм на работа през деня, чак се дразня, че другите не говорят като нея
може да не може да говори, ама Рто го плющи за щяло и не щяло  8)
ама как на 3 години не можела да говори нормално- ми на, така
важното е, че каквото и да ми каже я разбирам
и у нас болните станаха двама- стефания забърса
предвалентинско меря температури и бърша сополи :) поне гледах свежо филмче- с Джъстин Тимбърлейк- По приятелски
много забавен- гледайте го
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
На моят син, баба му говорила за континентите през деня и детето впечатлено, решава да преразскаже. Опънал един тефтер с карта на Европа и си нарежда
"Ето сега вижте и континентите - стара загора, нова загора, европа, черно море, гърция и ново море"
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*