0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
За съжаление обещават още и още студ.
Но напук на баба Зима и малък Сечко, нека седмицата бъде здрава и пълна с детски смях и щури игри!

*
Здрава седмица пожелавам и аз!
Нека са весели децата и майките с тях :D

Ние трябва да пътуваме за София от Банско. Вали доста сняг, та ще видим.
В сайта на АПИ пише, че всички пътища са добре, дано да е така.


« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 08:51:58 am от Ники »

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Здрава и щастлива седмица и от мен!
*
Здрава и малко по-топла да е седмицата.Ние сме малко по добре :).

*
Много здраве желаем на всички.


Тази висока температура е убийствена и това втрисане, ужас. Появи се и силна водниста хрема, дано по бързо да минава. Предполагам ще се тръшнем всички по реда си и аз превантивно пия Колдрекс, че нещо и мен глава ме наболява, ама може и от недоспиване да е, ще видим.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Здрава седмица за всички !

За болестите искам да споделя , че съм страшно доволна от едно лекарство - Реленца. Не знам дали някой е писал за него...да не се повтарям, но е много добро. Лошото е, че помага ако го вземеш навреме - при появата на симптоми.
Много здраве и от нас на всички дечица! И ние изкарахме гадния вирус -двете с Мия в тандем, но в различни варианти. При нея имаше висока температура и кашлица. Свалях температурата със свещички еферелган, тя много спеше и за няколко дни се оправи. при мен нямаше температура първоначално, само ужасна кашлица и главоболие и болки по цялото тяло. Не можех да се вдигна от леглото и на 5  ден вместо да се съвзема, аз се влоших адски много и ми дадоха антибиотик. Та така оживях. Това беше един от най-гадните вируси, които съм виждала. Добре, че при Мия минахме без антибиотици. Моля ви дайте ми съвет как да изкореня псуването. Вече добива някакви ужасни размери. Забранявам, наказвам, дори я пляскам през устата, когато говори така, но ефект никакъв. Знам, че ако в градината се намесят и им забранят, ще има ефект, но на това в нашия случай не мога да разчитам. Там за нищо не се намесват.
<br />[link=http:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!

Последната седмица да бъде по-слънчева и много здрава. Всички да оздравяват бързо!

Дръж се Перденце! От недоспиването бързо се скапваш и лепваш, дано ти се размине!!!

Мешко, опитай се да не обръщаш внимание на това което казва, все едно нищо не чуваш! Като види, че вече не ти пречи и не е интересна може и да се откаже!!! Успех!!!
*
Много здрава седмица и от нас.
Боби беше на лекар. Нищо не се чувало на слушалка, но кашлицата я притеснявала. Праща го на алерголог за спирометрия. Хм, мътна ми е малко тая работа, ама ще видим в Четвъртък.
От градината пък го издирват детето - щели да имат тържество. Пак ще го пропусне  :?
*
Мешко и аз се присъединявам към съвета на Яна.Митко отнякъде беше научил думичката "шибан" и я повтаряше,но аз се правех че изобщо не го разбирам или не чувам и той след 2 дни се отказа.Сега сякаш съвсем я е забравил.

*
Айде и Ели при болните :(. Вчера почна лаеща кашлица и температура до 38.5. Днес се събуди с 38.8, следобед ще ходим на лекар. Според мен е ларингит, но температурата е по висока от обикновено та си мисля, че и грипа може да я е хванал. От вчера съм я вързала на инхалатора и водниста хрема има, ще видим какво ще излезе... Дано на Стефан поне му се размине  :?

На всички болни пожелавам бързо оздравяване!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Като казахте за псувни и се сетих, вчера или онзи ден гледах някакво предаване - коментираха шляпането на децата в стил за и против. Някаква майка казала " Аз съм против шамарената фабрика, ама мойто дете много го бия ".
В крайна сметка повечето се съгласиха че леко шляпане по дупето става, "бии дупе да не биеш задник" .
Аз мисля че съм далече от подобни възпитателни мерки, защото не ми се вярва че Дара ще разбере за какво става въпрос...но пък сега съм в голяма чуденка как да противодействам на разни нейни постъпки...с приказки няма как да стане .
Например взима някаква играчка, отива до телевизора и започва да удря по екрана с играчката. Изобщо много обича да блъска едни неща в други, да хвърля и т.н.
Кажи речи всичко й позволявам, но блъскането по телевизора и по стъклената маса искам да изчезне. Казвам не не, не може и т.н. но изобщо не ме отразява, даже гледайки ме продължава да треска  :lol: ако не друго , то не ни е скучно !
Вие в подобни ситуации как се справяхте ?

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
интересна статия в "Сега" за френския модел на отглеждане на деца:
http://www.segabg.com/article.php?id=588773
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кажи речи всичко й позволявам, но блъскането по телевизора и по стъклената маса искам да изчезне. Казвам не не, не може и т.н. но изобщо не ме отразява, даже гледайки ме продължава да треска  :lol: ако не друго , то не ни е скучно !
Вие в подобни ситуации как се справяхте ?

на тази възраст, книгите препоръчват следното - казваш спокойно, но твърдо "Не!", отиваш, отнемаш предмета, с който блъска и отклоняваш вниманието към друго занимание.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Мешко, и аз съм псувала като дете, за около 2 дни. Баба била дълбоко възмутена и огорчена (на улицата съм чула думички, у дома не е имало от кого да ги науча). Но мама се направила, че не ме чува и след 2 дни съм била на друга тема. И все пак аз бих говорила в градината, ако от там си носи такива екстри...

Perdeto, не искам да съм лош пророк, ама и аз почнах със силно главоболие в събота и не се оказа от недоспиване. В неделя вече бях с 38 градуса и страшно втрисане, с поло и 2 пуловера ходех. Днес аз и Дими сме по-добре, тя вече няма температура, но настроението още киселее. Затова пък Дани пое вахтата и вече е с 38.5. Уф, искам лято...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Джам хареса ми статията.В България,родителите,много често стават заложник на децата си в стремежа си да са максимално полезни за тях и се стига често,често до житейски ситуации като например майката да търси работа на 40г си син.
*
Джам, благодаря ти за статията!
Мисля, че бях споделила тук, че съм възхитена от една от учителките в яслата. С твърд тон им говори, когато са направили нещо. Без да крещи. Децата имат респект към нея. Иначе е невероятно мило момиче. Аз съм възхитена.

Хубава седмица на всички! Болните да оздравяват!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Джаме, страшна си!!! :youwoman:
Много ми беше полезна тази статия и тъкмо на време!
Съжалявам да чуя че болните се увеличават!!! Бързо оздравяване!!!
Прочетох статията и ми се стори много повърхностна. Никъде не се взема под внимание темперамента на самото дете. съгласна съм, че средата и методите на възпитание, прилагани поколения наред, определя до голяма степен подхода, но не мога да се съглася, че децата са еднакви. Освен това понятието средна класа в различните държави има съвършено различни измерения. В България, примерно, ако изобщо имаше такава, вече не съществува. На мен са ми разказвали как в японски ресторант можеш да видиш едно 4-5 годишно дете да събаря покривки, маси и т.н. и никой няма да направи каквато и да е забележка. Това е шокиращо за европейците, но за японския начин на възпитание е нещо абсолютно нормално. След определена възраст детето попада в системата на жестока дисциплина, която го смазва, така че преди това му се дава огромна свобода.
<br />[link=http:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Мешко, опита ли с добро, с обяснение, с усмивка, с бавен и спокоен глас да й говориш?
Боби се изпуска понякога и употребява изрази, които са меко казани неподходящи:).
Определено не ми е приятно, но понякога се правя, че не съм чула и като не реагирам, за него не е интересно.Той е много кротко дете, но ако му се карам, започва да се държи ужасно. :(
Съжалявам да чуя, че има толкова болни.
Дано по-скоро да оздравеят всички

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
На мен ми беше интересна статията, още повече, че и аз съм чувала за френските деца - колко са спокойни и колко са възпитани.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
На мен също ми беше интересно...

Здраве за всички болни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
А аз имам позната работила дълго време като детегледачка точно във Франция и никак не беше очарована от начина им на отглеждане на децата.Ако майката работи, детето има бавачка и една кукла която е като майка за него.В повечето случай децата са отчуждени от родителите си, няма говорене и разбиране между тях.Както казах, това е от позната работила дълги години там като детегледачка.

*
Ели пак е с ларингит, не било грип...

Статията и на мен ми беше интересна. Като се замисля и аз ги поощрявам да си се занимават сами. Това за спокойния тон, не винаги ми се отдава. Примерно в петък вечер, пържа два картофа за Стефан и Ели, че бяхме свършили всичко което те ядът и вадя картофите от тигана в чинията на Елена с идеята после да пресипя половината на Стефан. И така тръгнах, да му сипвам картофи и диването каза, че не ги иска защото са на Ели от чинията, почна да ги хвърля по масата и на мен ми падна пердето, крещях му и го наказах  :oops: Просто с него вдигам от 0 до 100 за отрицателно време. За това съм го измислила това с броенето до 5, че да си дам и на мен време да се укротя :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Хубава статия, много хубава, обаче истината е някъде там.
Баба и дядо не са знаели за френския модел, но НИКОГА не съм се държала непослушно на обществени места. Според мен защото изразходвах много енергия в игри, които сега май няма как да осигурим по същия начин на децата си.
[/url][/url]
*
Здравейте,  8)

И аз не намирам френският начин на възпитание за правилен или поне тази статия не ме убеди в това. Спред мен статията е недомислена някак си. И аз мисля, че всичко зависи от характера на детето. Не че възпитанието не е важно, важно е! Но просто начинът не е като дресираме детето като войник, или като го неглижираме. Нищо не може да замени играта на детето с други хора - малки и големи. По този начин то се учи на неща, които няма как да види ако играе винаги само.

Дано всички оздравявате бързо!

Ники лек път ви пожелавам!



*
Интересна статия. Моя колежка има дъщеря омъжена във Франция и е казвала, че не харесва начина на възпитание на внуците си, но за жалост не съм се интересувала какво точно не й харесва, защото не ми е било до главата.
Сега наблюдавам при малкия. Пред баба си и дядо си се глезундри до небето, онзи ден пред тях си дърпа чорапите да ги събува. Влизам при тях и той спира, поглежда ме изпитателно, подхилва се и ги дърпа пак. Поглеждам го изпод вежди, казвам НЕ и той престава. При нас засега работи тази тактика, но други майки са ми казвали, че при техните деца не работи.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Както казва моя мъж от раждането на малката, не къщата трябва да смени ритъма заради бебето,а бебето трябва да привикне към ритъма на къщата.Аз не харесвам това всички да застанем на челна стойка заради детето,накрая и двете страни няма да са доволни.Всички крайности са вредни , човек търси най-доброто за себе си,но е добре децата да знаят,че не всичко се върти около тях и ,че не са единствените в семейството които имат чувства и потребности.
*
Ние днес сме вече по добре, наистина два дни с висока температура е тоя грип. Сега остана нослето и не съвсем нормализиралата се температура, но е в рамките на нормалното де. Аз съм все още с главоболие, но пия Колдрекс да видим.

За статията, принципно рецепти за отглеждане на дете няма, защото има доста фактори които влияят. Признавам си аз съм си задавала тези въпроси и със завист съм гледала кротките бебета, които си стоят спокойно на столчето и си хапват с охота. Играят си самички и т.н. Всичко с времето си, ето че дойде и при нас този ден, когато детето започна само да се храни, да си играе и т.н. , може да е по късно, но дойде.
Напълно съм съгласна, че сега децата няма къде да изразходват енергията си или по скоро възрастните не можем да смогнем на темповете и финансите в днешно време и за това са и по непослушни. Като малка бях много дива, а баща ми беше супер строг. На вън обаче правех с децата доста пакости, но у дома бях послушна, не можех да си позволявам своеволия. Бях наказвана и удряна, не това е начина разбира се, но това е виждал баща ми, това е смятал за правилно. След години ми поиска прошка, но това е друга тема. Трябва да се намери баланса, а за съжаление нещо все по трудно ми се отдава на мен лично.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Признавам си аз съм си задавала тези въпроси и със завист съм гледала кротките бебета, които си стоят спокойно на столчето и си хапват с охота. Играят си самички и т.н. Всичко с времето си, ето че дойде и при нас този ден, когато детето започна само да се храни, да си играе и т.н. , може да е по късно, но дойде.

Eто това се опитвам да набия в мозъците на 1-2 заобикалящи се ме майки.Вчера например едната ми казва че детето й което е колкото Митко вече се будело през нощта когато му се пишка и си казвало."А вие още ли сте с памперси" ме пита с едва ли не подигравателен тон.Усмихнах се и отговорих че в крайна сметка няма да е цял живот с памперси и не съм на състезание.Но честно дразня се,опитвам се да ги избягвам и колкото мога го правя.Наслушах се на тъпотии.Както съм цитирала Пердето може да е по-късно но всичко ще си дойде на мястото.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Когато заминахме за Естония, Симеон беше на 3 и още ползваше нощни памперси. 3 месеца по-късно започна да посещава тамошна детска градина и много добре помня, че носех памперс и за дневния сън, макар да го бяхме отказали вече. Съвсем не беше единствен. Мисля, че беше на 3 години и половина, когато махнахме изцяло и без инциденти нощния памперс. Сега ми се струва, че вече е бил прекалено голям, но помня, че тогава възприемах случващото се нормално.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Много пъти съм казвала, че моите близнаци бяха с памперси до 3 години и 2 месеца.Като говорехме с България, всяка седмица ме питаха:''махнахте ли памперса", и аз всяка седмица отговарях: "ами не сме".То бяха какви ли не коментари от близките  :D. Просто не им обръщах внимание, гледах да го обърна на майтап, то си беше и смешно, признавам. Но ми беше трудно да се организирам да ги слагам на гърнето и прочие.

Всяко дете си е различно, всяка житейска ситуация е различна.
 Мои приятели не казват "не" на децата си.В смисъл гледат да избягват изречения с "не", например не казват това "не" се пипа, а гледат така да обърнат нещата, че да избягнат този израз. Интересна ми е тяхната теория. :D

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Второ болно дете у дома  :( И двамата са на антибиотик, но и двамата бухат кашлицата, единия суха другия влажна. Ели точи и зелени сополи  :?.

За памперса, Стефан е още с памперс, дневния го писах махнат, но нощния не виждам скоро да го махнем, при условие, че изпива половин литър мляко за лека нощ. Да се постопли, ще му го махна и ще видя ще се буди ли сам да пишка. Ей го сега заспа на инхалатора и е без памперс, дано не се напишка, ама каквото такова. Пък и до есента, когато ще бъде в градинска група се надявам да сме го махнали. Не искам да бързам докато не е готов, защото да не стане като съседчето дето от двегодишно му махнаха уж памперса, а майка му преди няколко дни ми се похвали, че не се напикавало вече нощем, а е с 3 месеца по-голямо от Ели. Та всяко нещо с времето си и според детето.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ох това непрекъснато сравняване и „състезание" ме побърква. Преди годинката още на всяко ходене на село ми докладваха какво прави или учат да прави съседското внуче, което е с 1 месец по-голямо. Е един път попитах свекъра - медал ли ще получи за това и спряха, уж. Но наскоро с много укорителен тон чух, че си гледам детето по интернет. :lol: Но такива неща чувам и от млади и уж съвременни майки. То не беше - корички хляб още при първия зъб, да се научи да гълта, то не беше гърне на 6 м. то ... Е моето дете няма проблеми с гълтането. Вече казва, че иска гърне, когато ще прави голямата работа. Ама те махнали памперса  преди 2 години и си казвало детето понякога. Все едно не помня, че за една 20 минутна разходка 6 пъти ги лъга, че има пиш, ама ... научила се била. Не позволявам да ме въвличат в такива състезания.
Болните да оздравяват бързо.
*
И мен в България познати ме питат защо още бил с памперс. Такава им е политиката на тези тук - да не ги насилват. Все пак по цял ден е в яслата. Колкото го сложат - толкова. От мен колко зависи? Най-много сутрин и вечер мога да го слагам. Иначе е самостоятелен, като му кажа да отиде в тоалетната и да си свали гащите и да седне на гърнето, прави го. Но че не е всеки път пълно, какво да направя сега?! Майка ми и тя по Коледа нещо взе да ми обяснява. Аз й казах, че момиченцето на колежката, което е в една група с моето дете, баба му го научила, докато били в България. Да хваща детето и да го научи, като толкова дава зор. А, ама за една седмица как да стане?! Тогава й казах да не ми дава акъл. Замълча с достойнство, защото е умна. И знае кога да спре.  :lol:

Всички дечица да оздравяват!

Я веднага да ги научавате децата да махат памперсите! И на висша математика да ги научите, щото съседчето вече ходи на олимпиади! и да ги почвате с диктовките и есетатат, какво е това, на 3 години едно есе не може да напише :lol:

Блу, майка ти поне знае кога да спре, моите не знаят.Вече не им звъня, заради редовното "говори ли вече" и "махнахте ли памперса". Баща ми очаква изречения вече да реди!
[/url][/url]
*
Ей, няма оправия и при нас. Вечно някое дете на възрастта на Тони прави нещо по добре от него.Еми явно не желаят да не си тормозят съзнанието.
Първо беше с храненето, после беше спането, после памперса и накрая говора. Сега са на друга вълна, ама пък и не си дават зор да го научат.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
аз пък се кефя на Преслава, че Не може да говори още нормално, направо ми липсва нейният бебешки говор като съм на работа през деня, чак се дразня, че другите не говорят като нея
може да не може да говори, ама Рто го плющи за щяло и не щяло  8)
ама как на 3 години не можела да говори нормално- ми на, така
важното е, че каквото и да ми каже я разбирам
и у нас болните станаха двама- стефания забърса
предвалентинско меря температури и бърша сополи :) поне гледах свежо филмче- с Джъстин Тимбърлейк- По приятелски
много забавен- гледайте го
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
На моят син, баба му говорила за континентите през деня и детето впечатлено, решава да преразскаже. Опънал един тефтер с карта на Европа и си нарежда
"Ето сега вижте и континентите - стара загора, нова загора, европа, черно море, гърция и ново море"
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

*
Хи хи, Перденце!  :lol:

Мини, ще го преслушаме това филмче през уикенда. Ако остане време де! Щото нещо напоследък, хъм, никак нямам такова :)  Никол беснее. Откакто ходи е голяма лудница. Освен да и да есета да пише  :lol::lol: Ама ще остатвя неметено и непрано един ден, и ще поръчам джънк фуд за ядене, и да видиш какъв филмов маратон ще си направим. Сега гледаме само Излъжи ме, че като е сериал и е по-кратичко, по-лесно  :wink:

Ние днес си спретнахме домашен Валентин-Зарезан. Мъжо ми купил цвете, направил манджа. Аз му купих подарък-десерт и сипахме по винце. Стана муци!  :lol:




*
При нас дърдоренето е много - изречения, песни, но основно аз разбирам какво казва  :D. Мен ме дразнят с "кога ще се учите на гърне" и "до кога ще цоцате", но най-дразнещо е когато някой от близките пита порасна ли и косата. Еми какво да направим, че прилича на баща си и по коса детето  :lol:.
Перде, доведи Тони да разгледа нашия континент  :lol:.
Честит празник на кой каквото празнува. Ние ще празнуваме друг път  :lol:. Не сме си виждали бащата от неделя вечер.
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 22:36:01 pm от dani_ j »
     
*
Дани, как добре те разбирам, и за цокането, и за косата!  Моята дъщеря почти няма коса. Такъв ни е генът, ще порастне по-късно. Нон-стоп получавам съвети да и обръсна главата. Майка ми ми е казвала, че при мен това не е имало никакъв ефект.

За цокането вече ме подлудяват и приятели и роднини. То си е моя работа, кога, как и защо ще го спирам, ама не ми се спори, та се правя, че не чувам  :lol: Даже днес ходих на мамолог и той като разбра, че кърмя (само вечер за приспиване) веднага ми заговори за хапчета за спиране на кърмата, хи хи.  :lol:
« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 22:43:06 pm от Раши »


*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Не знам от къде идва това строго рамкиране на децата. Те милите все трябва да знаят или не нещо, да могат или не нещо. И границите са строго определени, няма ... рано или късно. Странно ми беше като ме караха да уча детето си да бъде човек и дете. Да гълта, да ходи, да пие .... Неща които така или иначе ще научи. Но напъването да стане по-рано, според мен изнервя и майката и детето. Вместо да си играе, ще го разопаковам на 15 минути да го „уча" на гърне. Това може да ми го разправя само жена, която живее с мама пенсионерка и се чуди как да си уплътни времето. Ники проходи на година и 3 дни. Без и един единствен час да съм се гърбутила да я водя за ръце. В момента, в който реши, че е готова, тя си тръгна. Надявам се и с гърнето да стане така. Засега се затвърди тенденцията да си иска гърнето за акото и да стиска докато го дам.

п.п. косата ми е болна тема, но детето се очертава плешо кат баща си.  :lol:
*
Пеше, ще си правят компания с моя.
А на мъжа ти къде му видя плешивата коса пък ти? За нас е ясно. Там няма две мнения по въпроса.  :lol:

*
Оо, Мини филмчето наистина е сладко.

Перде добре ги е наредил континентите.
Боян пък учи в коя страна на какъв език се говори, та много уверено ми съобщи - в България се говори на български, а в Русе - на руски  :lol:  :lol: Още не е измислил в София какъв е езика, щото Варна че е в България го убедих, но за другите градове не мога все още  :lol:
Иначе най-редовно хваща един тефтер и разглежда картата на България, като първото място, което показва е Стара Загора със задължителните пояснения, че там живее Стефи и той и е подарил кола Сали  :lol: :lol:
*
Кроки, за Русе и руския има логика - с този мягкий знак дето го слагат навсякъде. То даже не е и Русе, а е Руся :D
*
Тони като беше по малък мисля на 3 годинки си беше научил адреса. Това мисля, беше повлияно от бати Енчо от "Кой е по по най". Интересно сега не иска да го повтаря, обърква се, а аз исках да го науча да ми запамети телефона, че ако се наложи нещо да го каже, ама нещо хич не ми се отдава.
Карта на България и света от тефтер беше една от любимите ни залъгалки, когато се хранихме, че той много се впечатлява, когато му се разказват историйки разни. Първите градове които научи са София, Пловдив, Ст.Загора, Сливен и Плевен. Нашият Бургас тотално го изключва, той е нещо друго. Беше научили знамената в смисъл, че когато се хранеше му показвах кое знаме на коя държава е и после като го питах посочваше правилно на коя държава е знамето. Е сега не го може, забравил го е. Заключението ми е, че "маймунджилъците" по време на злоядството е имало и добър тренировъчен ефект за мозъчето на детето, освен основното за което ги прилагах.
А сега залъгалките са филмчета, обаче пък така забравяме да се храним от гледане ...

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Една случка от нас от тази сутрин. Мия пак се пазареше как няма да ходи на градина, стигна дори дотам, че за да отложи момента, каза, че щяла да ходи с рейса. Отговарям й: добре мамо, ама помниш ли тези дни колко много го чакахме рейса и как ти стана студено, а после дойде пълен и едвам се качихме? Тя се замисли и каза: да..., и ако е пълен ще имам проблем. Няма къде да седна. :)Понеже е супер студено последните дни и любимия ни 72 естествено го няма по половин час вечер, после идва претъпкан и едвам се качваме, а Мия миличката започва жално да плаче: страх ме е мамо, страх ме е. Направо полудявам. От 10 години го ползвам този рейс и нищо не се е променило, няма и да се промени.  
Аз също обожавам бебешкия говор. Толкова мило ми е ставало всеки път.
<br />[link=http:
*
И нашата мома е взела косата от баща си :wink: Доста пъти са ме питали - Колко е голям? 8)
Ама си е вярно, че някои родители са като на състезание. До скоро не обърщах внимание, ама все ме питат - прави ли БОЦ, прави ли стъпки, колко зъба има и такива ми ти неща.
Пък тя до скоро не се обръщаше по корем и като го кажа отсреща се чува едно тц,тц,тц...
На един приятел жена му практикува ЕБХ с детето им. Той като ме види все ме пита - Още ли е с памперс София?
Е на 7 месеца с какво да е, го питам аз??? Имало гърнета за тези неща 8O
Здрави да са и зъби ще имат, и ще проходят, и коса ще има порастне и ще проговорят :D

Уф лелеее, с това ЕБХ и аз се бях впечатлила преди да родя. После ми мина мерака.

Вие на колко години започнахте да разказвате на децата си за градовете?

Аз пък напоследък поудявам от друго. Храни го баща му, окапало се детето, той позабърсал блузката и го оставил с нея. После аз видяла-невидяла събличам бебето и в банята. Сутринта ставам да мятам дрехи в пералнята и едни гадни засъхнали петна...ужас..ще сложа бележки навсякъде - изцапаното в пералнята!

Аз да си похваля Ники. Редовно взима метлата и лопатата и мете, мие и с мопа, даже го изтисква. За разлика от баща си, всичко що е по пода заминава за пералнята - сам го слага и си ръкопляска  :lol:
[/url][/url]
*
И аз имам приятелка, която практикуваше ЕБХ. Беше на 2-3 месеца бебчо, когато с очите си видях как го изпишкваше над мивката и  8O До този момент не бях чувала за това чудо. И те свалиха памперса след 2.5г.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Не бях чувала за ЕБХ досега, но ми стана любопитно и надникнах в Гугъл  8O 8O 8O
ей това ме разби направо
Цитат
За съжаление много родители днес необмислено посягат към удобството на памперсите и така вредят не само на бебето, но и на природата***. Защото веднъж приучено към памперса бебето престава да съобщава нуждите си и свиква с нечистотата.
Не ви е срам, веднага да махате тия лоши памперси  :lol:
*
Малииии, отглеждаме едни мърльовци :lol: :lol:
*
Дори се кефят, когато им е пълен памперсът.  :lol:

Ники, ама ти си ужасно закъсняла. Защо още се влачите с памперси?

*
Малииии, отглеждаме едни мърльовци :lol: :lol:
по-лошото е, че вредим на околната среда
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Така хубаво ми пее малкия, като му е пълен памперса, че нямам никаква мотивация да го приучвам към ЕБХ :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
 :jump12:

Моят пък е във фазата да се срамува. Когато го питам дали е направил нещо и той отрича, а то се усеща от 100 км.  :lol:

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Моята срам не знае какво е май. Но и тя упорито отричаше - „не, не, нищу няма, нищу". Пък като свалиш памперса ....
Наистина умът се тренира, като се тренира, но от каква възраст да започнем. Не иска да повтаря стихчета и песнички с мен и аз не страдам много. Но две сутрини поред ме събужда с разни песньовки, които последно сме пели преди поне 5 дни. Явно просто има мнение по въпроса кога, какво да пее. :lol:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
 :) Късно успявам да се включа, благодаря за статията Джам !
Ресторан, разкъсани салфетки, захар по пода и т.н...идилията я има и при нас.
Не знам как дете на година и малко би могло да разбере, че трябва да стои кротко...въпреки че му е скучно. Дара проходи на 1.2 год и от тогава изобщо не се спира ! Даже иска да се храни изправена като се разхожда междувременно...Какви ресторанти какви 5 лв  :lol:
А сега основно я възпитава баба й...та да видим. Малко ми е притеснено. :?
Сигурно първо ще проговори на руски.. което би било чудесно. Дали ще се забави в проговарянето, слушайки 2 езика ? Тя сега плямпа основно нейни си неща и няколко кратки думи.
*
Раиска, не мисля че ще има проблем детето. Нека баба й говори само на руски, а вие само на Бг и така ще научи и двата езика, предполагам. :)
*
Раиса, и аз мисля че няма да има проблеми с проговарянето, а и какво по хубаво от това да знае 2 езика. А и в крайна сметка когато, тогава. Какво значи по късно, моите и двамата на български им говорим, но Ели се отпусна да говори след година и половина, а Стефан чак около 2 години и 2-3 месеца. Според мен си зависи от детето.

Тоя ЕБХ и аз го бях чела, то и гърне купих, Еленитка като беше на 8 месеца, ама нали съм мързел горкото дете на 2 години и 10 месеца се научи да ходи на него ;)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Раиса, дори и да се забави детето с говоренето, не е никакъв проблем. В началото много ще ги обърква, но към 4-5-годишна възраст ще е в състояние да ги разграничава. Да научи език без да се напряга - това е подарък за детето.
Ние днес бяхме на логопед. Профилактично проверяваха докъде е стигнал с говоренето. Каза, че малко неща знаел за възрастта си (прави основно изречения от подлог и сказуемо, не използва лични местоимения), но от друга страна е нормално за триезично дете. Това пък е последното, което може да ме притесни. Аз самата виждам голям напредък в сравнение с преди половин година. Другото ще си дойде на мястото от само себе си. След 6 месеца пак ще ни проверят.
Моят синковец не знаеше къде отиваме и като му е непознато и той реши, че отиваме на лекар. И като взе да рони едни сълзи, не щеше да се съблича. После лелята му показа интересни книжки, намери си играчки, та в крайна сметка не искаше да си тръгва накрая.  :lol:

*
Уф, от тая кашлица дечко не може да спи милото. Щом легне и се почва едно кашляне до като не повърне, чак тогава се успокоява и заспива. Баси и грипа, писна ми. Сега и ние с баща му сме в кюпа, картинка чудна. Лошото е, че таткото е най голямото бебе и не си взима лекарствата, както съм му ги предписала  :wink: :? Аз най бивам, мисля се хванах о време с Колдрекса. До сега, така не се бяхме тръшвали тримцата.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Уф, от тая кашлица дечко не може да спи милото. Щом легне и се почва едно кашляне до като не повърне, чак тогава се успокоява и заспива. Баси и грипа, писна ми.

Перде,
и моите изкараха такъв ужасен вирус - много тежък и много упорит. Така и не разбрах грип ли беше или друг някакъв вирус. Първо изкараха един след друг варицелата, а после пак последователно и въпросния вирус. освен това, което описваш, след като все пак успеят да заспят, после се пробуждаха от зверско кашляне. :(

Блу,
и моята Михаела ходеше при логопед. Много и харесваше там. :) Ходеше с огромно желание, защото просто много си хареса логопеда (т.нар. кака). Спрях я за известно време, защото финансово ми идваше трудно, а и трудно беше с воденето до там. Може би след някой месец ще подновим посещенията. Но тя и сега се сеща от време на време и ми казва, че иска да иде при каката. :D

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Перде, същата работа с кашлицата, в дует у дома... Давате ли нещо за кашлица? Ние сме само на едно билково сиропче ГринТус, но пък кашлицата ми звучи ларингитно, дано се справим с нея.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Мармотче, аз писах и преди...мишоците освен сиропче за кашлица
им варях ушаф от дюли, майка ми казва, че много помага при при бронхити, трахеити и кашлица!
Ако намериш и желе от дюли, също давах по една лъжичка сутрин!
За ушафа- плода режа с всичко - семки, вътрешност на едри парчета,
варя 30 минути, охлаждам, прецеждам,/плода се хвърля/ слагам мед
и им давам колкото искат, вместо вода!
На една голяма тенджера 4-5 л слагам 3 дюли и съхранявам
половината в хладилника, така имам за около три дни.
Не го изпиват само децата, всички пием!
А къщата как ухае като се вари...

Бързо оздравяване на всички деца и родители.
Хубав ден...

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Привет. Гледам много болни дечица и родители. Бързо оздравяване ви желая.
На Мони вчера и падна първото зъбче, рева 30 минути от страх, че е паднало и го е глътнала. Така и не го намерихме, но феята на зъбките и беше оставила паричка сутринта под възглавничката. Явно тя с вълшебната пръчица си е намерила зъбчето  :). Ако го е глътнала, как го е извадила от коремчето само тя си знае, нали е фея  :lol:.
Такива емоции ни тресат нас тези дни.
Поздрави.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Мармотче, и при Боби кашлицата звучеше като ларингитна и не му бяха изписали никакви сиропи. Е, след влошаването вече е на мукосолван и вентолин.

Е,Лиде дойде му времето и на падането на зъби, а? Как растат тези деца...
боби си има голяма приятелка, която си сменя зъбите и така да кажем е подготвен, че и на него ще се случи, но много държи ако може да е когато стане на 10тина години  :lol: :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Мармотче, и при Боби кашлицата звучеше като ларингитна и не му бяха изписали никакви сиропи. Е, след влошаването вече е на мукосолван и вентолин.

Е,Лиде дойде му времето и на падането на зъби, а? Как растат тези деца...
боби си има голяма приятелка, която си сменя зъбите и така да кажем е подготвен, че и на него ще се случи, но много държи ако може да е когато стане на 10тина години  :lol: :lol:

Хехе 10 друг път  :). И Мони беше подготвена, ама му дръпна един рев снощи, за всеки случай  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Честито порастнало Мони на lidia, чудно е как растат децата наистина.

Мише, благодаря за идеята, тъкмо имам едни дюли в хладилника и мислех на мъфини да ги правя, но сега ще сменим плановете.

Раиса, чела съм, че дву-и повече-езичните деца проговарят малко по-късно, но пък на всички езици. Аз даже бих настоявала майка ти да й говори само на руски. Допълнителен език по рождение е много, много голямо богатство.

Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Поредна (но не последна), Валентин-Зарезанl
« Отговор #71 -: Февруари 16, 2012, 10:14:01 am »
Мише на този ушаф, само дюли ли се слагат?
Аз давам АСС, обаче нещо явно не действа. Други сиропи пък изобщо файда не съм вияла от тях, та направо не знам. Ей снощи почти не е спало милото вместо да отшумява се засилва кашлицата. Има секрети, не толкова от носа, колкото от носоглътката или третата сливица. Гърлото иначе не е червено, сополите от гъсти жълти, станаха пак воднисти. Въобще не мога да разбера оправя ли се, влошава ли се.
Личната казва да чакам до петък, ама как така да го оставя да ми кашля 2 дни, не мога. Ще отидем по късо днес да видим.

Честито първо паднало зъбче на Мони-Бонбони. И Тони уж е подготвен и само си ги пипа и кзва, че го болят и се клатят, но това е по скоро от мерак. В градината вече има няколко деца с първи паднали зъбки, та за това и той иска да е като тях.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Пердита, аз слагам само дюли,когато е за кашлица.
Ако варя просто така за пиене слагам и сливи, и ябълки, мандарина...

Честито паднало първо зъбче на Монката... :P
Да се появи на негово място здраво и силно постоянно....

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Перде, само дюли за кашлица, както е писала Мишето, с вътрешностите и корите. Аз не прецеждам веднага, а оставям дюлите вътре, за да си пускат. Сока става лигав. За кашлица правя градински чай и мащерка (не заедно, редувам ги). Да се оправя бързо Тони!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Последните три нощи Боби се буди на всеки половин час с рев. Не пропуска... Снощи засичах по часовник. Толкова уморена не знам откога не съм била:( Румен се оплака, че вчера бил заспал два пъти по време на мийтинг :lol:
Снощи диването успяло да си измъкне чаршафа, да разкопчае предпазния калъф на матрака и да се натъпче с кокосова вата. Добре, че чух на бебефона че се дави - вдигнах го и повърна няколко огромни топчета вата заедно с последното си мляко.
Иначе сме здрави - да се оправяте и вие бързичко!

п.п. Вашите познати или вие ползвате ли остеопати?
http://www.lekar.bg/news-23/info-797/%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F.%D0%B2.%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0.%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/
Тук е много разпространено, чудеса чувам, че творят.
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 12:51:54 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Поредна (но не последна), Валентин-Зарезанl
« Отговор #75 -: Февруари 16, 2012, 13:05:06 pm »
Перденце, на Елена която е с ларинит и ларингитна кашлица (буквално лае като куче), освен инхалациите на 2 часа и изписват и "фосфор хомакорд" - това е хомеопатично и му нямам много вяра и сироп Еуреспал. Сиропа си е ефективен, Стефан още като бебе като се "задръстеше" и хриптеше му го изписваха за втечняване на секрета. Сега пак сме на тия илачи и на антибиотик, днес вече нямат температура.

Това с дюлите и аз го варя, че и лукчета слагам. Другия бабешки илач за кашлица е подбел на чай и той пресича уж бързо.

Честито паднало първо зъбче на Мони! :)

Айде да оздравяват бързо всички, иде по-топлото време ;)
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 13:14:01 pm от gery_k77 »


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Перденце, и ние бяхме с повръщане от зверска кашлица.За съжаление обаче ние се влияем само от Вентолин и инхалации.Изпи и един Гринтус и един "Лека нощ" на д-р Тайс.Файда никаква.Два дни на Вентолин и вече отхрачва и кашлицата намаля наполовина.Не знам това колко е добре :?.

*
Ние се върнахме от пулмолог-алерголога. Общо взето от цялата работа разбрах, че съм много зле и детето е със спазъм, който аз не чувам и не разпознавам изобощо. Ся ми е много смотано и отивам да чета за бронхоспазми  :?
*
Кроки поради какви причини посетихте пулмолог-алерголог?

Нашата кашлица стана сякаш ларингитна, баси вече не знам. Сополите воднисти. Личната казва да пръскам някакъв Биопарокс, някой ползвал ли е такова чудо?
Детето видимо е много добре, обаче тази кашлица ме притеснява, както и силно обложеният език. А гърлото му същевременно е ОК розавичко.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Ох, Перде вече и аз не знам защо.
Значи, когато Боян вдигна Т-та педиатърката го прегледа и каза вирус, нищо няма да даваме, въпреки че кашлицата си беше много яко ларингитна според мен.
Три дена по-късно каза здраво дете го разболяхте - направи бронхит. Педиатърката на нняколко пъти пита за спазми.
Преглед два дни по-късно - не е бронхит, но кашлицата е лоша тя не знае от къде е и праща за спирометрия, която така и не направиха днес.
Пфффф, нищичко не разбирам, а лошото е че аз присъствах само на днешния преглед  :?
Днес лекарката каза - ето той в момента е със спазъм нали чувате. Еми, честно си признах, че абсолютно нищо не чувам. Тя казва, че най-вероятно не му е за пръв път, в рамките на това разболяване. Сега му изписа преднизолон по схема и разни други неща, аз ще ги давам и ще ходя да се образовам.
Кроки поради какви причини посетихте пулмолог-алерголог?

Нашата кашлица стана сякаш ларингитна, баси вече не знам. Сополите воднисти. Личната казва да пръскам някакъв Биопарокс, някой ползвал ли е такова чудо?
Детето видимо е много добре, обаче тази кашлица ме притеснява, както и силно обложеният език. А гърлото му същевременно е ОК розавичко.

Биопарокс и на Михаела редовно и го изписват. тя не го понася обаче, не дава да и го пръскам, та става един кошмар. Той им идва малко силен на децата - пръсни си в твоя нос и ще си дадеш сметка как му действа и на детето ти. Чак и очите ти могат да се насълзят. Но педиатърката, която го изписва му е голям фен на Биопарокса.
Това, което беше писала за секретите от носа и при децата стана така - от воднисти станаха жълти и гъсти и после отново текнаха воднисти след два дни. Много упорита работа! Повече от 10-12 дни  на дете до излекуването.

Аз колкото сиропа изредих: Димекс, Проспан, Мукосолван и Мукоплант - Лека нощ.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Кроки, Перденце, да се оправят юнаците бързо!

Кроки, вашата лекарка е странна птица, как може да ти каже такова нещо
и пред детето ли? Това е крайно неуважително и супер не професионално...
" Здраво дете разболяхте..." онемявам значи...и откровено побеснявам!
Толкова липса на такт и толеранс, ейййй...полудя народа и се оперира от тактичност!

Благодаря midge , бях пропуснала корите на дюлите  :oops:...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Биопарокс е локален антибиотик и е супер гаден. Бяха ми го изписали, докато лежах за задържане със Стефан за гърлото, не знам как изобщо го изписват на деца... Колегата на скоро си пръскаше на работа, ами лошо ми ставаше от миризмата му на това чудо.



Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Значи, когато Боян вдигна Т-та педиатърката го прегледа и каза вирус, нищо няма да даваме, въпреки че кашлицата си беше много яко ларингитна според мен.

ларингитът е състояние, което най-често се получава именно от вируси.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
тази спирометрия на Боян не се сещам как точно ще му я направят, те въобще не осъзнават какво точно трябва да направят
Стефания нали беше /вече не я водя на диспансер/ диспансеризирана- на всеки преглед, болна здрава й правеха- най-високият резултат даде в момент в който беше с тежка бронхообструкция
и нас не ни пропусна- не си спомням в съзнателният ми живот да съм вдигала 39,2- е снощи и това видях
главата ми е мътна, всичко ми е на полусън
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Коки, Наде, бързо да оздравяват момчетата ви.

Мини и ти бързо да се оправяш:(

Ани, направо ми се изправи косата като те четох. Добре, че си го чула, че се дави.
*
Re: Поредна (но не последна), Валентин-Зарезанl
« Отговор #86 -: Февруари 16, 2012, 17:06:27 pm »
Току що се връщаме от лекар. Кашлицата вече е ларинготрахеална, тоест слиза на долу, за това по добре да пие АБ, от колкото да чакаме да стане пневмония. Това й бяха думите и аз го купих. Верно детенце е добре видимо, но не може да се храни и спи нормално. Плюс това езика му е непоносимо обложен със супер лоша миризма. Дано не съм сгрешила и го почваме от днес. Личната искаше до неделя да изчакам, ама не мога.

Бързо възстановяване, сега започвам таткото да обгрижвам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Ани, изплъзнал ми се е поста ти в бързината...
Майчино сърце чува всичко...важно е, че Боби е добре.
Калина ми е сътворявала такива моменти два пъти със салфетка
и парче ябълка, не искам да си ги спомням.


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Сега и аз се връщам и препрочитам, Тони не ми е правил такива номера, но за сметка на това, когато се е хранил така се е давил, че съм "умирала" буквално. Три пъти мисля ми се случи. Такова нещо силно те разтърсва и го помниш до живот.
Ани, слава на бога, че сте се разминали. Ама много пипливи ръчички имат тези бебоци, как е ровило, че се и наяло дори  :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Леле, и аз онемях как ти е изкарал акъла малкия Боби, Ани!!!
Тези деца са непредсказуеми просто!
Никога няма да забравя как Вики събори стола и радиатора върху себе си за секундите, в които се обърнах да оставя чинийката и в мивката!
 :(   
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Снощи диването успяло да си измъкне чаршафа, да разкопчае предпазния калъф на матрака и да се натъпче с кокосова вата.

това означава много опасен за бебета продукт.
на твое място, бих сигнализирала веднага - и на производителя и на магазина, от който съм го купила. на две крачки сте от комисията, дето следи за тези неща в ЕС, дет се вика...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Сега като се замислих, нас ние спасило протектора за матрак. Винаги се си е бил върху матрака, още от както го купихме и аз не знам защо, та до сега.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Ани, направо ми се изправи косата. Да не го мъчат зъби малкото човече?

Всички болни да оздравяват!

Ани, и аз доста се зачудих, какъв е този матрак. Нашите са български матраци на Тед и по никакъв начин не се отварят. как ли си се уплашила само! :(

Съчувствам на всички с болни дечица. :(

Ето ви един бисер:
 - Мамо, искам бонбони от лук. Много обичам бонбони от лук!
разбирайте, лукчета :wink:

А днес сутринта без малко да върнат Михаела от градината, щото представете си, :x закъснели сме и сме отишли в 08:40, без да предупредя, че ще закъснеем. е, мамка му, пеша съм, из преспите с двете деца - едвам стигнахме до там и щели да ми върнат детето, щото видите ли, били съобщили вече бройките. :x

Кажете ми, моля ви се, и в другите градове ли са толкова строги по отношение на сутрешното водене. :?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
При нас е същата работа,кокиче.Ако детето не ходи трябва да се обадиш да предупредиш и колко време нямало да ходи за да си изчисляват някви порциони 8O,което за мен е тъпо щото ти няма как да знаеш точно кой ден ще ти оздравее детето.Другото и за воденето сутрин-до 8,30 приемали,защото после сервирали закуската и не можело 8O.

*
Брех, че са точни!  8O При нас се плаща за храна, дори ако детето е болно. Но мога да им го заведа и в 10 ч. Случвало се е, когато сме били на лекар. Понякога чак ми става жал, че момичетата са като портиерки, защото непрекъснато някой звъни, та съм отваряла и аз на други родители.

Мише, тъкмо щях да питам това чудо ошав кой го пие у вас. При нас майка ми го прави веднъж за Коледа и в повечето случаи го пие само тя и половината го изхвърля.  :lol: С брат ми не можем да се прежалим.
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 19:37:54 pm от blue_sky »

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
аз редовно я водих след 8:30- все пак градината ни е на 10 км, в час пик трудна работа- пътя е покрай две поделения, по това време всички отиват на работа
никога не са ни върнали
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
При нас пък е до 9 ч, защото някои деца закусват у дома. но наистина към 8.30 ч се записват колко са децата. Госпожите ни молят ако закъсняваме да се обаждаме, както и като се разболеяваме.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
при нас е до 9, ако не се обадиш не те подават в бройката. и познайте кой носи бройката, кака Деси, като най-отговорното дете в групата :lol: представете си другите какви са, щом на моята шматка й гласуват такова доверие :lol:

Анико, махни го тоя матрак, какъв ти е размера на кошарата, аз имам един магнифлекс почти нов 60/120 см, с удоволствие ще ти го дам.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Стефи, мерси за предложението, ама трудно ще го докараме до Белгия :)
Това е матрака, в Естония нямаше голям избор:
http://www.on24.ee/laps/lastemoobel_sisustus/madratsid_tekid_padjad/27183;jsessionid=43CD97C205D0A92C01E0E9FEE3556894?sidus_from=/sisustus/voodid_madratsid/madratsid&utm_content=/laps/lastemoobel_sisustus/madratsid_tekid_padjad&utm_term=sidus_0&utm_campaign=sidus
Има си протектор, ципа е поддал. Ще потърся по-качествен матрак, засега съм сложила допълнителен протектор.
Благодаря ви за съпричастността :bighug:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цех на Nivea. Работник звъни на шефа:
- Шефе, тука по погрешка разсипахме 2.5 тона ситен пясък в главната съставка на женския шампоан. Миксират се вече от 5 часа. Какво да правим?
- Хмм, чакай да звънна на маркетинг отдела, все ще измислят нещо..
Седмица по-късно, реклама по телевизията:
"И сега, дами и господа - новата Nivea с микро-перли!!..."
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Цех на Nivea. Работник звъни на шефа:
- Шефе, тука по погрешка разсипахме 2.5 тона ситен пясък в главната съставка на женския шампоан. Миксират се вече от 5 часа. Какво да правим?
- Хмм, чакай да звънна на маркетинг отдела, все ще измислят нещо..
Седмица по-късно, реклама по телевизията:
"И сега, дами и господа - новата Nivea с микро-перли!!..."
:lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
много болни  :(,бързо да се оправят!
Ние за сега държим,дано устискаме.

 В нашата градина ни искат до 8.20 най-късно и в 8,30 вече заключват.Ако се обадим,може да закъснеем,но не ни се е случвало да го водим след 8.20 и не знам как биха реагирали.Освен това не разрешават никакви почерпки за РД,независимо дали са опаковани,със сертификат и т.н.,не дават нищо.
 Ани,голям ужас сте изживяли,добре че навреми си чула.А за ставането - на неговата възраст и Жоро се будеше наистина под час,направо като часовник - разнасях го по цяла нощ.Ще мине и този период. :)
<br />
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Извинявам се, вчера време не остана. Първо да Благодаря за хубавите думи  :).
Ани, това с матрака просто ме изуми. Много неприятно.  :( Много опасен период е този в който лапат всичко. Особено когато има и по-голямо детенце.

В градината и мен помолиха да идваме сутрин най-късно 8:30, за да съобщят бройката за храната. Мисля, че 8:30 е съвсем нормално време за пристигане. Ние сме там на линия 7:30, ако Моника не свърши някоя от редовните и щуротии и не закъснеем.
Когато е болна Мони се обаждам, за да предупредя и да са наясно хората от какво е болна. Мисля, че е редно. Също така ме помолиха в края на месеца ако е болна от 25.01 например до 5.02 да и кажа, че ще сме с бележка за да извинят и да приключат месеца. И за таксите и за отсъствията. Мисля, че едно обаждане по телефона не тежи никому а пък така улесняваме персонала. Все пак в една детска градина има много дечица.  :)

Ирина за съжаление вица е една огромна истина... смешно ми е, защото хората умишлено бягат от действителността и сякаш безумните обещания за нещо нереално ги карат сами да вярват, че то ще се случи. Незнам после как се справят с разочарованието. на мен ми идва в повечко и гледам да не се правя на скумрия, която се хваща на всяка въдица  :). Е има дни в които ми идва в повече и терапията е пазаруване на щуротии, които така и не ползвам после, ама то всеки луд с номера си викат хората  :).
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 09:48:38 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Ани, добре, че всичко е свършило добре. Целуни Боби и дано няма повече такива случки.

И в нашата градина може да се води дете до 8:45. Но ако се обадиш, че закъсняваш или сте на лекар и т.н., няма проблем. Просто до 8:45 трябва да са подадени бройките за храна за деня. Ако заведеш детето след този час, няма да му предложат закуска, трябва да сте хапнали у дома. Защото в 9 започват програмата за деня. Според мен е ок този регламент, нямам как иначе да се справят с графика си в групи с 30+ деца. След боледуване или отсъствие, не е нужно да се обаждаме на предния ден, просто трябва детето да е там до 8:45 и ще го предвидят за храна за деня. Наистина не виждам как  ще предвидиш кога ще е здраво вече.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
И аз съм на вълна детски градини...но с опити за записване. Хич не се оправих в тези системи и не ми стана ясно как става това записване. Опитах в едно конкретно ОДЗ, но не ми позволи защото всичко е пълно..Голяма обърквация !

За езиците, Дара свекърва ми я гледа. Моята майка работи като луда и до сега 1 ден не е гледала детето...Ръчкам таткото да й говори на английски, понеже е учил 6 г в Щатите и се справя по-добре от мен, но той се дърпа...не разбирам защо.
И уж се разбрах със свекървата да си тръгвам по-рано от работа, да я взимам да речем към 15-16 часа, а баща й да я води към 11...но имам страшно много работа и хич не ми се получава номерът. Вчера се прибрах в 21.30! Имам командировки другата седмица..и в чужбина.. и направо не знам как ще се оправям  :(
И вместо да получа някаква подкрепа всички ме гледат криво...До Май - Юни в работата ще е здраво търчане и явно ще се наложи да си търся жена, а от вас съм чела че това е страшно трудно.
Дано не ви досадих много ! Пооплаках се .
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
При нас в градината трябва да сме в 8.00 ч. До толкова часа трябва да сме се обадили ако е болна или ако на другия ден ще ходи на градина! Предварителното обаждане обаче май никой не го спазва, но ни предупредиха на родителската среща!

Другата седмица вече ще направим поредния опит да походим на градина! Предният път успяхме за 3 дни да си хванем грипа!  :( Моля се поне да не повтаря!!! :?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ръчкам таткото да й говори на английски, понеже е учил 6 г в Щатите и се справя по-добре от мен, но той се дърпа...не разбирам защо.
Защото някакси не ти идва от вътре да говориш на детето си на чуж език. Аз го правя само когато има други хора, а и тук не ми е странно, но ако бях в България би ми било. Ако гледате телевизия ( защото ние още не гледаме) може да и пускаш тези програми с детските на английски.


  
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Qvno e taka...babata e ryskinq I na neq si I idva da govori na ryski...tq taka I taka bulgarskiq ne go e ysvoila za tezi 40 Godini, koito e tyk... :lol:. Na Dara televizora ne I e interesen...az nishto ne I pyskam, no kogato az gledam tq nqma nikakuv interes... Sorry za latinicata, vkushti imam samo iPad...az I zatova ne pisheh .
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
доколкото съм чела, ако на детето ще се говори на два езика в семейството, то е за препоръчване:
1. всеки възрастен да си избере един език и да говори само на него с детето.
2. това да е език, който е матерен за възрастния.

така се постига двуезичност.

иначе няма особен смисъл.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Доколкото аз съм чела, децата учат език в общуването с хора.
За чуждите езици няма файда ни от телевизор, ни от скъп софтуер и програми. С тях се мъчим ние, възрастните, когато нямаме време и възможност да научим езика в страната, където се говори.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Доколкото аз съм чела, децата учат език в общуването с хора.
За чуждите езици няма файда ни от телевизор, ни от скъп софтуер и програми. С тях се мъчим ние, възрастните, когато нямаме време и възможност да научим езика в страната, където се говори.
О, да знаеш само как помагат детските. Има за най-малките и те все едно си общуват с деца - карат ги да повтарят разни думички и изчакват, въобще добри са. Имам приятел, чието дете дойде на година и половина и проговори английски преди да е тръгнала на градина, само от гледане на телевизия, защото в къщи никой не говореше.  Е, не е говорело перфектно, но тя беше и много мъничка и български не говореше. 

Дъщеря ми сега пък си говори с разните говорещи книжки, Има една, на която по хиляда пъти и казва „бай“ и ги изключва, за да я чуе и тя и казва същото  :-)


  
*
И аз съм на вълна детски градини...но с опити за записване. Хич не се оправих в тези системи и не ми стана ясно как става това записване. Опитах в едно конкретно ОДЗ, но не ми позволи защото всичко е пълно..Голяма обърквация !

За езиците, Дара свекърва ми я гледа. Моята майка работи като луда и до сега 1 ден не е гледала детето...Ръчкам таткото да й говори на английски, понеже е учил 6 г в Щатите и се справя по-добре от мен, но той се дърпа...не разбирам защо.
И уж се разбрах със свекървата да си тръгвам по-рано от работа, да я взимам да речем към 15-16 часа, а баща й да я води към 11...но имам страшно много работа и хич не ми се получава номерът. Вчера се прибрах в 21.30! Имам командировки другата седмица..и в чужбина.. и направо не знам как ще се оправям  :(
И вместо да получа някаква подкрепа всички ме гледат криво...До Май - Юни в работата ще е здраво търчане и явно ще се наложи да си търся жена, а от вас съм чела че това е страшно трудно.
Дано не ви досадих много ! Пооплаках се .


Разбирам те, мила! И аз съм на подобен хал  :wink: Не е леко като тръгнеш на работа. И аз едвам успявам да тръгна от работа навреме. А пък за вината, която изпитвам, че не гледам детето по цял ден, да не разказвам! :(


Честито паднало зъбче на Мони!
Ани, голям ужас, голям просто! Аз досега да съм се разхълцала 10 пъти!
Раиса, на нашата площадка имаме момиченце, чиято майка си е рускиня. Но му говори на български. Лятото обаче са в Русия и детето проговори по-лесно на руски.
[/url][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Ох, това с езиците при нас е голям проблем.
Близнаците проговориха на 3 години и то на английски.
Жената, кояти ги гледаше от 2 години и половина, не им говореше на български, ние в къщи само роден език използваме, просто не знам как така стана. Сега се опитваме да наваксваме, като  ги занимаваме много. Има резултати и сме оптимисти .Но се получават големи бисери:
Обличат си банските и питат:
"Гащи он ор гащи офф"
При друга ситуация : "Антъни аз съм пръднал".
"Гив ме дъ кърпа" е един от първите бисери :lol:
Аз: "момчета трябва да говорим на български, защото като отидем в България, баба няма да ви разбира"
БоБи:" Български -не, английски -да"
и т.н

Много здраве на всички и целувки на дечицата
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Ема, ама те са си сладури!  :lol: Да им записваш бисерите! При нас много често се случва част от изречението да е български, другата част на немски или френски. Майка ми засега се справя с разбирането, въпреки че само български знае. Ако я питаш нея, тя е учила и френски, но скоро детето ще й преподава.  :lol:
Вкъщи само аз говоря на български. Мъжът ми разбира. Странно за всички, които ме познават, но от моя мъж направо не мога да взема думата. Ще ги оправят децата езиците. То и за възрастните понякога е трудно да се сетят как беше еди-коя си дума дори и на родния си език, особено ако пребивават от дълго време в чужбина.
От известно време се върти в колата един диск на Бон Джоуви и сутрин, като се качим, ако съм си пуснала радио да слушам новините и получавам заповед от задната седалка: "Чичо пе". Пускам чичото да пее, а като свърши някоя песен и се чува "Баво, чичо!"  :lol:

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ема, на една позната синът беше сътворил следната думичка - байколо. Та отне време докато разберат, че е колело :-).


  
*
При нас много често "к" е заместено от "т" - тамион, толло, дори името си не казва с "К", а с "Т". Иначе думата "кола" я произнася правилно. Много ми е странно.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Ох, това с езиците при нас е голям проблем.
Близнаците проговориха на 3 години и то на английски.
Жената, кояти ги гледаше от 2 години и половина, не им говореше на български, ние в къщи само роден език използваме, просто не знам как така стана. Сега се опитваме да наваксваме, като  ги занимаваме много. Има резултати и сме оптимисти .Но се получават големи бисери:
Обличат си банските и питат:
"Гащи он ор гащи офф"
При друга ситуация : "Антъни аз съм пръднал".
"Гив ме дъ кърпа" е един от първите бисери :lol:
Аз: "момчета трябва да говорим на български, защото като отидем в България, баба няма да ви разбира"
БоБи:" Български -не, английски -да"
и т.н
  :) Да ги нацелуваш двете сладурчета.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
При нас много често "к" е заместено от "т" - тамион, толло, дори името си не казва с "К", а с "Т". Иначе думата "кола" я произнася правилно. Много ми е странно.
и ние имахме такъв период :)

Купихме нов матрак, сега го чакаме 72 часа да си заемел формата. Беше на руло, много удобно за носене, но четох сто пъти етикета, докато се убедя, че е матрак :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Айде и ние в отбора на болните. Вчера си бяхме на село и спа малко, събуди се с Т и така до сутринта. Вдигне - дам нещо, свали, изкара няколко часа и пак. Мрънкането и киселеенето не ги броя изобщо. Снощи си легна с музата и гащити, че и чувала слагахме като заспа. Сутринта в 5,30 се размрънка и намуши при мен. Боли я нещо ама и тя не знае какво. Сега скача като дивак по спалнята, но не знам колко ще я държи свежото настроение.
Бързо оздравяване на всички!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Ема, на една позната синът беше сътворил следната думичка - байколо. Та отне време докато разберат, че е колело :-).

А знаете ли какво означава "микинес"?  :lol:

Вчера решихме да купим на Тереза обувчици за прохождане. Влезнахме в магазина, харесахме модела, а мъжът ми попита продавачката: "Може ли да ни дадете 1-2 номера по - големи, че да изкарат лятото?"... Предложих му направо за първи клас да вземем  :lol:.
« Последна редакция: Февруари 19, 2012, 21:17:18 pm от elle22 »
*
Хахаха,Ел и твоят мъж като и моя.Той задава същите въпроси :D

*
абе точно за прохождане, айде да не й купува 2 номера по-големи :lol: :lol:

шегата на страна, но аз всеки сезон се заричам на Деси да й купувам поне с 1 номер по-големи обувки, че крака й расте като гъба, всеки сезон е с номер на горе. Е не мога, като дойде време и като премери, ми то не стига че й големи краката, ами и с по-големи обувки съвсем като с плавници е :lol:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Ох, това с езиците при нас е голям проблем.
Близнаците проговориха на 3 години и то на английски.
Жената, кояти ги гледаше от 2 години и половина, не им говореше на български, ние в къщи само роден език използваме, просто не знам как така стана. Сега се опитваме да наваксваме, като  ги занимаваме много. Има резултати и сме оптимисти .Но се получават големи бисери:
Обличат си банските и питат:
"Гащи он ор гащи офф"
При друга ситуация : "Антъни аз съм пръднал".
"Гив ме дъ кърпа" е един от първите бисери :lol:
Аз: "момчета трябва да говорим на български, защото като отидем в България, баба няма да ви разбира"
БоБи:" Български -не, английски -да"
и т.н

Много здраве на всички и целувки на дечицата

:):):):):):):) Еййй, как съм се смяла:))))))) Особено за гащите он и офф:)))))))))))))))))))))))

И ние сме болни от днес на обяд. Повръщане, разстройство, Дани много го боля глава цял слетобяд, добре, че д-р зНахариева ме светна какво да му дам на детето ама той пък и каза по телефона "бичичишам те". Предполагам Добри не знае все още:)
Утре мислехме да си ходим и до Шумен но отлагаме с няколко дни докато им
възстановим рядката смяна на памперси:)))))))))

Аз пък все по-голям номер обувки копувам на децата и все се тревожа, че ги мъча:)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
И ние сме болни от днес на обяд. Повръщане, разстройство, Дани много го боля глава цял слетобяд, добре, че д-р зНахариева ме светна какво да му дам на детето

я ни светни и нас, че досега главоболие не сме имали и изобщо не съм в час? освен панадол, не се сещам какво друго има за толкова малки деца.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
И ние сме болни от днес на обяд. Повръщане, разстройство, Дани много го боля глава цял слетобяд, добре, че д-р зНахариева ме светна какво да му дам на детето

я ни светни и нас, че досега главоболие не сме имали и изобщо не съм в час? освен панадол, не се сещам какво друго има за толкова малки деца.

Ирина и аз се чудих 4 часа и го мъчих детето с разтривки (от, които го облекчаваше) и панадол, който не помогна. Стефка ми каза да дам Нурофен. 20 минути след Нурофена Дани бягаше из апартамента и се смееше сам:) Гледах...в срок си е лекарството:)
Шегата настрана но по едно време какво ли не си помислих като го гледах как само лежи, държи се за челцето или се удря по главата и ми казва, че го боли.
Нурофена в този случай ни помогна.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
На Мони панадол, ефералган е производни на парацетамола не и помагат особено. Нурофена и на нея и действа добре. По принцип главата я боли като я накарам да си събере играчките и ако тръгнем да излизаме и минава от бонбонче кит кат, което и казвам, че е хапче за глава. Това когато имам търпение да и играя игрите... Когато нямам просто нещото в което се спъна се качва за седмица върху гардероба и да ви кажа, откакто започнах да не се моля с часове и да не търпя коморомиси от сорта на: айде след 1 час, довечера, утре и т.н., все да се вижда чисто в нас. Иначе все настъпвам бебета и моливи и се моля с дни да ги събере или аз събирам тя след мен вади и мрънка, че не и редя играчките правилно. Така куклите не спят! 

Това с гащите го разказах на Мони и тя сега се обува и събува с он и оф като Боби и Антъни  :lol:
Сладурчета, ядосват ме и моето и други сладурчета, но без тях не мога  :) 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0