0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #980 -: Април 04, 2012, 20:39:26 pm »
Оффффф....ама по някога сте ужасно нападателни момичета,нали сме всички тук да си споделяме,а не да се обвиняваме кой каква майка е. Сьбираме мнения и опит,който иска ги прилага,който не му харесват не ги прилага на децата си,но чак пьк да стават две страници с обяснения за някакьв сладолед............ тя Боби пишман стана,че сподели за сладоледа,то направо ме карате да внимавам какво пиша,че давам на децата си,ще вземете и мене да нахокате.
 
 
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #981 -: Април 04, 2012, 21:28:22 pm »
фифоняк, не се притеснявай, ще те нахокат и без да го напишеш-ето как: джам, не знам къде точно прочете, че съм дала на дъщеря си сладолед. писах, че аз съм хапвала и съм й дала мъничка празна фунийка, която да гризе (хвърля на земята), за да не иска от моя сладолед. до мен имаше жена, която даваше на детето си и аз споделих това, споделих също, че в момента водя известна борба с баща й, който много иска да й даде от натуралния шоколад, който хапва, но аз не разрешавам. мисля, бях писала, че това ме поставя в положение на известно двуличие - аз да хапвам неща, които на нея не й са разрешават, при положение, че винаги се храним заедно и си говорехме за това колко точно е проблем захарта и как хапва палачинки (не със шоколад или със сладко, да рапортувам).

не е там въпросът, въпроса е, че смисъла на модератора, според мен не е да е полицай и да налага цензура до степен, в която хората да се страхуват да са открити във форума. според скромните ми познания, модератор, означава "олеснител". да давам ли линк към дефиниция или няма нужда от източници?
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #982 -: Април 04, 2012, 21:37:42 pm »
Елена, така е, модератора е "олеснител", но след 8,6г. модериране, знаеш ли колко е кофти, когато се опитаме и ние като нормални хора да си споделим мнението, ерго че сме модератори и ние имаме лично мнение, да ти скочат 20 потребителя и то не за друго, а само защото си модератор т.е.си враг.
Аз съм изключително търпелив и толерантен човек, може би и най-незабелижимия модератор, но за изненада на всички потребители и аз имам мнение по повечето въпроси. Има неща които няма как да премълча и да не коментирам, като например този случай, или ищаха на съпруга ти да даде шоколад на 10м. дете. Повярвай ми, дете на 10м. няма никаква, ама никаква нужда, било то психологическа или друга да се храни с 5 човека на масата. Така че това, че се храните заедно, повярвай ми, в никакъв случай не възпитава в нея каквото и да било, на тази възраст.
Надявам се правилно да разбереш това което пиша, защото ми писна да се обяснявам, че нямам сестра....
Всичко това което сме създали и продължаваме да правим, го правим с едничката цел всеки да се радва на дете, ЗДРАВО дете. Аз с гордост мога да заявя, че съм отгледала до тук две здрави и прекрасни деца без да ги успокоявам със сладолед или да ядат шоколад на 10м. Въпреки вроденото заболяване на едната, благодарение на правилния начин на хранене и отглеждане детето е добре, така че повярвай ми, става ми дори болно когато чета неща откровено не правилни.
« Последна редакция: Април 04, 2012, 21:44:39 pm от StefiZ »
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #983 -: Април 04, 2012, 21:48:13 pm »
[quote author=Bobbie link=topic=47307.msg924184#msg924184 date=1333460715
я вдигнете ръка и си признайте - на кой ще му хрумне да дава сладолед на ревящо бебе посред нощ?
Може ли аз да вдигна и да споделя,че не че не бих дала ами не бих се сетила изобщо за сладолед :D.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #984 -: Април 04, 2012, 22:35:54 pm »
Когато детето ми пищи до бога с часове, в които аз го нося, пея, храня и всевъзможни неща които биха могли да го успокоят, а то продължава да реве сякаш гневно и инатливо (което си мисля, че не е така, защото нали уж на 2м не можело да тропа с крак от инат и гняв, т.е. би трябвало или да боли или нещо да му трябва) та като продължавам да чувам писъци и ми пада пердето, искам да го удуша направо, та в такива случаи го слагам в неговото легло(което вече той не използва о никакъв друг начин и което и без това само прах събира) излизам да пия вода, сядам в съседната стая на дивана и дишам дълбоко.
Сега и мене може да ме навикате ама всеки си има метода. Аз моя метод по принцип не го приемам като добър за възпитанието, но имам нужда да се успокоя за да не откача.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #985 -: Април 04, 2012, 22:41:53 pm »
ми, не мисля че поста ти е уместен, просто целиш заяждане, защото аз лично не виждам причина да увиквам който и да е, най-малко пък теб. Всички сме имали такива моменти, на 2м. децата имат колики и, да, пищят безутешно, нищо не им помага, така че, не виждам причина някой да те увиква.
Още повече, че темата е за хранене, не за реване и от там за заяждане, което отново потвърждава думите ми. Ако беше писал друг потребител, не в случая аз-модератор, щеше да има 5-ма подгласника, а не както в твоя случай да търсиш под вола теле.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #986 -: Април 04, 2012, 23:15:34 pm »
стефиз, напълно разбирам, че ролята на модератора си има и редица негативи, но наистина смятам, а и ти самата казваш, съдейки от опита си, че създава проблем когато модераторите коментират по съдържание, изказвайки мнение. може би това е въпрос на организация (например, модераторите по една тема да не пишат в нея, но да пишат по други, където няма да са със статута на модератор. само пример, давам си сметка, че има сто и две причини да не проработи, но така или иначе въпросът е организационен).

що се отнася до тезата ти, че детето не би имало полза от това да се храни заедно със семейството си - въпреки уважението ми към теб и двете деца, които си отгледала, абсолютно не съм съгласна. според мен от ден първи детето споделя живота на семейството - хранене, готвене, пазаруване, игра, сън. и нищо не го научава по-добре на това как се държат хората на масата, за какво е храната, какво е семейството, каква е комуникацията вътре, кои неща може или не може да се прави от това да е заедно с всички. на нищо няма да го научи стоенете във висок стол в ъгъла на стаята (до масата), където майка му го храни с лъжица в устата преди да "седнем да ядем, за да не ни пречи? или защо?

дори когато дъщеря ми беше само на кърма винаги е била с нас на масата и обикновено се хранеше когато и ние се хранихме и това за мен е абсолютно нормално.

мисля, че родителстването е непрекъснато вземане на решения и водене на преговори между желанието ти да доставиш удоволствие на детето си (да му предложиш нещо, което на теб ти харесва) и въвеждане на правила за "доброто на детето" (който както го разбира) и упражнение по уцеляване, в което хората измислят неща като даване на органичен сладолед, държане на бебе под абсорбатора в кухнята, пускане на прахусмукачка или пеене на пиратски песни (аз съм заспивала на йо-хо-хо и бутилка ром, още помня дядо ми я пееше).

нека също не забравяме, че ако тази дискусия се водеше само преди 10тина години щяхме да си говорим за биберони натопени в мед и кой е най-успокоителния, така че единственото, което казвам е да не вдигаме веднага червения картон "каква си безотговорна майка, как може!?!?!?!?!?!" и ако се върнеш назад, ще видиш, че преди поста на джам ние много спокойно си говорехме, че проблемът със сладоледа е захарта и дали и кога и в какви количества и каква точно захар и тн, все неща по темата, мисля аз. изведнъж (след намесата на модератор (поради което и аз коментирах) нещата рязко се изместиха в морализатроския регистър, който според мен не помага, а има за резултат налагане на страх и автоцензура (тоест форми на лъжата), изпадане в ненужни, разрушителни лични нападки и желание за противопоставяне. давам си сметка, че част от моите постове са мотивирани от това, но също са мотивирани и от желанието ми форумът да остане място за обмяна на мнения, в което има отношение към потребителите като към средно интелигентни хора, които могат да се изкажат и да помислят и вземат решение. реагирам също така мотивирана и от минал опит и опасения, че това не е единично явление.

пп напълно съм съгласна с това, че ти си един "незабележим модератор" и наистина е важно за мен да чуеш това, което казвам като основно мотивирано от лоялност към форума, от който както не веднъж съм писала съм получила и продължавам да получавам много подкрепа.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #987 -: Април 04, 2012, 23:27:51 pm »
Извинявай Стефи, няма заяждане всеки има гледна точка и си я е изказал.
Идеята ми беше, че в заслепение се правят странни неща, с които принципно не сме съгласни(поне аз не си одобрявам собствената постъпка и сърцето ми се къса докато го слушам, но трябва да взема въздух) Минава ми рез ум в такива моменти, че хич не ставам за майка то собственото си дете да не мога да успокоя.
Докато бях под душа се сетих за една подобна случка сладоледена, която ме впечатли. На една приятелка племенника е 4м по-голям от моето дете и в един момент я питам захранват ли го, та да знам какво е що, а тя ми отговаря- още не но му дава да си куса сладолед за сега  8O .......

И да не е спам имам въпрос за храната  :oops: възможно ли е царевицата да предизвиква повръщане? По принцип месата, ако ще ги купувам предпочитам да захранвам с купешки пюрета, но второ месо въвеждам, а те царевицата навсякъде я надръндили и пак се дави и повръща. Та може рева аз да си го предизвиквам  :( Решила съм да му спра телешкото нищо, че само два дни съм давала. Предпочитам да успокоя корема. Започнах да си мисля, че нашия физ рефлукс ще става ГЕР и много се притеснявам.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #988 -: Април 04, 2012, 23:31:33 pm »
Стефи, аз не мисля, че има проблем, че имаме различни мнения. Аз лично нямам проблем че някой е оспорвал нещо и  това не предизвиква никакви отрицателни емоции в мен. Нито пък го свързвам с това, че си модератор. В живота има и такова неща, като баланс, поне според мен и аз мисля, че има разлика между нещо,което не необходимо и нещо, което е вредно и с последици. При всяко положение, аз от самото начало съм се съгласила, че захарта не е полезно нещо,не е като да споря, че е. По-скоро неприятното беше, че стана прекалено с някои коментари и  сравнението с даването на алкохол на дете. Иначе нямам проблем колкото искаш да си спорим, па ако искаш и на чашка кафе може да го направим :-) като си дойда след месец и няма да имам никакви лоши чувства за това, че имаш различно мнение.  

Елена, според мен също е добре да се храни с нас, поне за голямата, за малката тя и тя не зна дори къде е още. За мое съжаление аз също не храня Ивана с нас всеки път, а често преди нас, защото започва да иска от хляба ми и се натъпква с него и не яде друго, а така контролирам какво яде, като крия хляба и и го давам за десерт един вид. После идва да си иска от нас от масата :-).

м-и, няма ли без царевица, че да видиш дали е от това? Аз по принцип не давам много месо, дори давам доста по-малко от колкото педиатърката каза, ама тя си пие достатъчно АМ, няма да закъсаме за желязо. Вие на кърма ли сте?


  
*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #989 -: Април 04, 2012, 23:34:56 pm »

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 6
« Отговор #990 -: Април 05, 2012, 09:34:51 am »
Елена, напълно съм съгласна, че семейството възпитава и всичко, което правим заедно дава личния пример на родителите, който се запомня. И мен така са ме възпитавали, за което съм изключително благодарна на родителите си, но повярвай ми, да седи дете на 6м. и да се храни с нас, както Боби е написала, то не знае на кой свят е още, днес е с един номер, утре с друг, така че няма как да се създадат някакви навици. За дете на 1,6г. да, вече можем да говорим за някакви наченки на изграждане на навици :)

Боби, лоши чувства няма, разбира се :)