0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« -: Август 29, 2011, 09:50:47 am »
Добро утро и хубава седмица на всички!

На посетителите на морета, планини, паркове и градинки - топло и ласкаво циганско лято.
На работещите - търпение и малко повече сили, помечтайте си и за дългия уикенд след дългата седмица.
На започващите детска градинка - бърза адаптация и само хубави емоции.
На кръглата маса в Бургас - успех и повече бургазлийчета.
И на всички - здраве!

Ние с мармотчетата имахме най-хубавото си море досега - с всеки изминал ден стават все по-интересни. И ви донесохме за подарък малко спокойствие и оптимизъм  :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #1 -: Август 29, 2011, 10:59:01 am »
Привет и от нас :D
Здрава, слънчева и усмихната седмица на всички!
И ние тази година изкарахме страхотно на морето :D Малчо се забавляваше и най-вече спеше си нормално - следобед и вечер :lol:
На всички, които им предстои моренце или планина пожелавам незабравима ваканция :D
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #2 -: Август 29, 2011, 11:36:29 am »
Хубава седмица, здрави деца и спокойни родители и от нашата банда :D

Малко като продължение на предишната тема, казвала съм го не веднъж, че всичко е въпрос на нагласа и приоритети.

Ние изкарахме един незабравим уикенд на палатки, разходка с лодка, бране на диви малини, пускане на хвърчило, "бой" на риби с гребло, палене на огън и т.н. Децата се справиха чудесно и бяха изключително щастливи :D
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #3 -: Август 29, 2011, 13:39:10 pm »
Здрава и весела седмица!Аз се юрнах по зъболекари,а и треска ме тресе заради започването на яслата тази седмица :).

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #4 -: Август 29, 2011, 13:52:07 pm »
Привет и от нас! Здрава и спокойна седмица на всички, много усмивки и положителни емоции!

Ние това лято се разсипахме от пътувания, предимно по доктори, но на малката доста добре й се отразява и засега нямаме проблеми. Кротува си в колата, предимно спи, на новото място е спокойна и весела. Да ми е жива и здрава, доста е кротичка и спокойна вече, та и аз като продължение от предишната седмица да се присъединя към Jbrul, че с времето за нас става по-лесно да се гледаме. Баща й сега има по-малко работа и има повече време да е с нас и да помага и доста се облекчи положението за мен. Ние нямаме баби на разположение и си се оправяме сами. Навсякъде ходим с дребната и нямаме проблем, както казах, тя е кротка и й е много забавно и интересно да е с нас, на нас - също  :D Повечето ни приятели са с деца и в общи линии всички сме на едно дередже, та ни е весело като се съберем  :lol:

С нетърпение очаквам петъка, да се видим с групата на кръглата маса. Ние на 2-ри имаме годишнина от сватбата с мъжо, а Габи става на 8 месеца /леле, как лети времето  8O/, та ще отбележим поводите подобаващо :D
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #5 -: Август 29, 2011, 14:23:57 pm »
Привет мривет!
Дано няма болни деца и родители тая седмица - а тези, с неприятности, да ги решават бързо!

За лесното и трудното гледане - на мен не че ми е било трудно някога (пу пу пу!), но определено смятам, че колкото повече расте, толкова ми е по-лесно. Много по-комфортно ми е, като знам, че ме разбира какво му казвам (даже да не е всичко), дава ми адекватна обратна връзка, идва сам като го викна и не е нужно да го нося от точка А до точка Б... Друг е въпросът, че така е с едно дете, но при две и повече нещата сигурно са различни. С яденето нещата също са ми много по-лесни в момента - където и да отидем, поне хляб и кисело мляко може да яде. Не е толкова зависим от бурканчета и специализирана храна (макар че нищо, ама нищо не може да се сравни с кърменето в това отношение!!!  :D) Сигурно си е до нагласа, де, не знам. Или до дете.

Айде, приятно!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #6 -: Август 29, 2011, 15:04:53 pm »
Привет и от нас  :D
Хубава,спокойна седмица и здраве на всички!

Злати, лети времето и още как  :? Онзи ден гледах снимки и клипчета на Диляна отпреди 1 година и чак не мога да повярвам какво мъничко човече е била ... и ми стана едно мъчно .. и да си призная, поплаках  :oops:
Много съм чувствителна и честичко го правя по различни поводи  :oops: Наскоро станах свидетел на ужасна гледка с едно коте, и плаках по пътя, докато бутах количката. Но това е друга тема.

Сега да ви се похваля, вчера правихме прощъпулник на Диляна  :D Бяхме на село, при нашите, та да можем да съберем близките си, иначе нямаше как някои да дойдат във Варна.
Сутринта омесих питка  :D Голямо лепане беше, 101 пъти удрях тестото в масата  :lol:, баба ми много ми се смя  :lol:, но резултата беше отличен  :D
В средата направихме отпечатък на дясното краче  :)Нямаше нито един познат предмет, за да не посегне към него  :wink:
Диляна първо хвана един английско-български разговорник, след това флашката и накрая банкнотата  :lol: Свекърва ми ме пита що съм била сложила черпака най-отзад, викам тя ще не ще, готвачка все някой ден ще стане  :lol:

Днес пък за първи път взех храна от детска кухня, реших да я пробвам, защото вече ми стана трудничко да й готвя, както и да й осигурявам необходимото разнообразие  :?
Храната е вкусна, хапна на обяд. Довечера супата. Десертът е бисквитена торта с орехи, но тя познайте за кого е  :lol:

Хубав ден!  :)
« Последна редакция: Август 29, 2011, 15:08:13 pm от Eли:) »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #7 -: Август 29, 2011, 16:28:03 pm »
Здравейте от морето!
Ние пътутувахме и пристигнахме благополучно. Даже тати се натопи в големия гьол. :lol: А аз вардя спящото бебе. Иначе пътуването стана точно по план. Само дето като я местихме от леглото ѝ в колата в 6 без нещо сутринта и тя се събуди. Удари му един смях и чак преди Стара Загора заспа. С две спирания - за мляко и гърне и за закуска и дойдохме.Но тук като видя сгъваемата кошара и пощуря. Спи ѝ се та 2 не види, но скача и не иска да легне. Та с малко рев стана работата. :lol:
Сега още 2 неща.
Първо на групата, която ще присъства на кръглата маса в Бургас - очаквам с нетърпение да ви видя.
Второ - моля бургазлии да изключат вятъра. Моля! :lol: :lol: :lol:
Весела и здрава седмица на всички!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #8 -: Август 29, 2011, 17:30:02 pm »
Eли, честито ви проходило детенце. Голями емоции са  :)
Албенка попита, отговарям.
 Моника в момента е адски чувствителна и ранима и реве за всичко. Вчера се разрева, че отидох да простирам и то в истерия, а тя искала просто да я гушкам. Та изобщо нямам мерак да ходя никъде без нея. Напротив, сега и треперя повече от всякога. Тя е един полузапален фоерверк. Всеки момент, от нищо се възпламенява и става интересно  :lol:   Мога да използвам, желанието и да отиде при майка ми, или да пътува с нея някъде да изляза, но след като е решила. Но да е тук и да ми се ще да я изпратя някъде, не. Вярно, няма кой да ми крещи на главата и да се катери по мен, съшност да ви кажа, май все има кой да се катери по мен  :lol:. Познатите ни са с деца и обикновенно само чакат да слезе Мони, за да се намести друго в скута ми  :lol:.
Спокойствие в друг живот. В този искам да се катерят по мен  :lol:
За да не трошим нерви, както каза Jam, гледам да се съобразявам с детето. Например имаме къща на река Дунав. Татковците ловят риба, ние събираме мидички и джапаме. Изключителна радост настава, когато хванат риба.
   На почивка в Лондон с или без Моника, категорично не и на двата варианта. Тази година ще я пробвам на ски тук и ако и хареса, може да отидем в Авсрия за няколко дни с нея. Засега ми се струва твърде смело решение, но ще видим.
С майка ми са пътували 3 пъти за 2 дни до село. И двете баби работят, та много не я гледат, да не казвам почти. Така, че детето си е на 99% с мен. До 1.5 годинки не се отделяше от мен и може би да, тогава ми се щеше да я вземе баща и и да поспя поне за час. Но тогава имах сериозни здравословни проблеми... Баща и работеше на 12 часов работен ден, аз взимах и изпити и през деня, докато спеше, не ожех изобщо да спя, мисля да спестя защо... Отделно имахме и други проблеми и то сериозни, изобщо, беше голяма драма. Направо с ужас си спомням за този период.



http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #9 -: Август 29, 2011, 17:48:41 pm »
Пете, весело море, добре да си изкарате- ще се видим с вас в края на седмицата
тази седмица за мен е добра, най-накрая ще си взема дългочакана отпуска и ще отидем /надявам се/ на почивка
резервирали сме от месец и половина, дано всички устискат и са здрави
Ели, честита пешеходка, миналата седмица правихме и на Теди на Дани джей прощъпулка- нали са наборки по едно и също време прохождат :)
да са им здрави крачетата и само по верни пътища да ги водят  :D
Здрава и усмихната седмица за всички
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #10 -: Август 29, 2011, 19:45:30 pm »
Ели, честито проходило човече, да е жива и здрава и винаги във вярната посока да поема  :D

Пеше, споко, поръчали сме изключване на вятъра, от утре спира  :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #11 -: Август 29, 2011, 22:46:53 pm »
Здравейте момичета!

Ели, честитооо!  :D

Лека и хубава седмица и от мен!
 :)


Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #12 -: Август 29, 2011, 22:50:47 pm »
Привет мривет!
, но определено смятам, че колкото повече расте, толкова ми е по-лесно. Много по-комфортно ми е, като знам, че ме разбира какво му казвам (даже да не е всичко), дава ми адекватна обратна връзка, идва сам като го викна и не е нужно да го нося от точка А до точка Б...


Камбозолка, като стане на 2 - 2,5 годинки, нека се върнем отново на темата :D :D :D.


Аз пък си мечтая, сина ми да си остане все такова спокойно, сладко и пухкаво бебе :D. Понеже знам какво ме чака :wink: :D

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #13 -: Август 29, 2011, 22:54:39 pm »
Спокойна, здрава и усмихната седмица!

На почиващите хубаво време и здрави деца,
на останалите спокойствие в делника!

На Бургас да бъде безветров -
Успешна кръгла маса момичета, духом ще съм с вас!

Ел, честити проходили крачета, напред и само напред!

Здрави да са децата, пък всеки си знае кога и колко му е прага на лесното...
ЕКСТРА МИ Е...и нека да е все така, да са палави, да са щури...
Щото преди няколко години, ми беше пусто...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #14 -: Август 29, 2011, 23:03:00 pm »

 Моника в момента е адски чувствителна и ранима и реве за всичко. Вчера се разрева, че отидох да простирам и то в истерия, а тя искала просто да я гушкам. Та изобщо нямам мерак да ходя никъде без нея. Напротив, сега и треперя повече от всякога. Тя е един полузапален фоерверк. Всеки момент, от нищо се възпламенява и става интересно  :lol:   

Лиде, моята дъщеря в момента е също голяма цивра. За мене обаче зивренето и е по-скоро от капризи и лигавщини.

Да ми ревне, защото:
- съм пуснала 2 пъти водата, а тя не искала,
- съм преместила тук чинията, а тя искала да е там,
- съм изкъпала бебето преди нея, при положение, че е канена многократно да го направи преди него,
- не искала /в дадения ден, щото на другия може да е обратното/ аз да и намокря четката за зъби...... и още и още подобни глупости....

Е ще ме извини, но за мен това са капризи и лигавщини, не ранимост. А аз лигави хора хич не мога да понасям, и не искам дъщеря ми да се превръща в такава.
Говоря за дъщеря ми, при твоята може да е съвсем друго положението.

Поздрави


Здрави на всички през новата седмица

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #15 -: Август 29, 2011, 23:26:37 pm »
Хубава и здрава седмица на всички.

Ние от 4 дни сме си на село и искам тук да си останем:))))))))))) Знам, че немога да дам на децата си детството, което аз съм имала докато растях от село на село:), но поне отвреме навреме за колкото се може по-дълго ще ги водя. От сутрин до здрач сме навънка във вода, кал, пепел и прах:) Децата берат домати и краставици с баба, събират картофи баба като извади, само дето Никол не харесва малките и ги заравя отново с краче та се налага да повтаряме копаенето след нея:) Научиха много нови думи, докато гледат животните а очичките им греят от щастие. Пак се нервят и пищят за всяко второ нещо ама тук могат да крещат колкото си искат, и аз понякога:)
С нетърпение чакам и петъка за да видя малко любими лица на бургаска територия. Баба ще гледа трите дявола:)

Честито на всички с повод а на почиващите слънчеви и спокойни дни:)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #16 -: Август 30, 2011, 08:51:57 am »

Aа, тези лигни ги познавам.  :lol:
Като всяко дете, лигавщините ги има, тръшкането също, но тях си ги знам и не ги търпя изобщо. В момента друго ни тресе.

Вчера лепнах вирус с растройство, едвам гледам. Дано им се размине на останалите  :x
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #17 -: Август 30, 2011, 09:30:27 am »
Здрава и много ползотворна седмица пожелавам на всички!

За нас седмицата започна хубаво, дано напред да е все така!
От пролетта Вики на лягане и ставане повтаряше, че иска обици. Нямам нищо против,  изчаках да мине отпуската, да се приберем. Бях набелязала 15 за тази дейност, нали е хубаво да е на празник! Тя тогава не беше съвсем здрава и отложихме. Е вчера вече изпълнихме обещаното! Не гъкна, после не пропусна никой от минаващите да се похвали :) :oops:
Миналата седмица беше на първото официално посещение на фризьор. Толкова сериозна и съсредоточена не съм я виждала. Явно дебнеше колко косица ще и резнат! Мен ми се искаше повечко, но тати беше на пост до фризьорката  :? Поне оформихме косицата.



 
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #18 -: Август 30, 2011, 10:28:21 am »
Да ми ревне, защото:
- съм пуснала 2 пъти водата, а тя не искала,
- съм преместила тук чинията, а тя искала да е там,
- съм изкъпала бебето преди нея, при положение, че е канена многократно да го направи преди него,
- не искала /в дадения ден, щото на другия може да е обратното/ аз да и намокря четката за зъби...... и още и още подобни глупости....
Вчера Тео циври 10минути, защото "иска да иети с якета в космосата", а аз не съм осигурила превозното средство... съседчетата-близначки цивриха, защото "иозовия панталон не е нито на Вики, нито на Шуши и не ика да обича го", та поводи колкото искаш :)

Здрави да са само!

Мини, приятна почивка!
Лиде, бързо оздравяване!
Ели, честити ходещи крачета!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #19 -: Август 30, 2011, 11:13:28 am »
Момичета, да са ви живи и здрави всички деца с името Алекс, Александра, Александър, Сашко, Сашка! Да ви радват, да слушат и да пълнят живота ни с щастие и смях!
И да ми е жива и здрава голямата беля :lol:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю