0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #60 -: Септември 01, 2011, 13:19:32 pm »
Мидж,минало е що годе добре.Казал е че му се ака,но за пишкането дума не е обелил.Ял е наобяд и ме посрещна с рев,но там почти не е плакал.Като го питах утре ще ходи ли пак,отговорът беше-"Да,пи игачките и децицата :D".

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #61 -: Септември 01, 2011, 21:21:45 pm »
Здравейте и от нас :)
Утре сме на ваксина и ми е притеснено :? :?
А днес беше ужасен ден за малкия. Спряха ме в Хит да ми маркирали играчките. Аз викам - ми те са използвании  изтъркани, какво маркирате. Не, вадете всичко. Е обръщам се аз да вадя играчки и минавам зад количката. И в този момент подвижната бариера се спуска и удари Ники по лицето osi_2 Що не ме спряха преди бариерата, ми баш на бариерата?А и аз що не се усетих къде съм :x После отиваме в парка и едно дете на 3 години и 9 месеца ритна Ники в гърдите и го удари с дръжката на колелото си, защото Ники искаше да му види колелото! Кало попита момчето, защо го удари и майката като скочи да се кара! Ама Кало този път не мълча, а я направи на 2 стотинки! Всичко това на фона на як рев. И Кало вика - айде да си ходим. Аз му казах, че аз никъде няма да ходя, аз съм си довела детето да тича и да се радва на пързалките. Те се изнесоха, но Ники пак има цицина, горкото.

Извинявайте за негативния пост :( Следващия обещавам да е много положителен :)
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #62 -: Септември 01, 2011, 22:14:01 pm »
Уф,Жаси,бил ви е ден :?.Такива простаци има значи че чак побеснявам.Вече да се чудиш къде да си изведеш детето...Бързо да му минава на Ники :)!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #63 -: Септември 01, 2011, 22:43:24 pm »
здравейте,

ние се върнахме от морето, където беше прекрасно, ако можех да си стоя все там с детето и мъжа, много би ми било добре. дори я топнахме един път във водата. за догодина нямам търпение дад отидем и да види какво е пясък и море.

обаче, като се върнахме се започна - ваксини, говорене от страна на доктора, че била голяма, с много подкожна мазнина (тя е само на кърма и е на три месеца и си наддава съвсем нормално по кг на месец) та да съм й давала плодови сокчета, че да не става дебела като е голяма. и освен това имам проблеми с нои, отказват ми майчинство заради грешки на счетоводителите ми - парите дето съм ги внасяла все едно ги няма. ей такива едни.

но поне дедето е готино. само дето като е гладна не плаче, а вика. вие говорите за деца на по пет, а моето е на три месеца :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #64 -: Септември 01, 2011, 22:54:28 pm »
Колко килограма е, че да я нарича дебела? Какви сокчета, кви пет лева?
За счетоводни въпроси мога да питам мъжът си, ако мога да помогна.

Парси, чудя се аз ли бъркам, светът ли се сбърка? Племенникът ми е на 3 години и знае, че малките деца не се бутат и удрят. Споделя си играчките с всички и се кара, ако някойобиди сестра му!Е как брат ми и снаха ми са успели да втъплят на по-малко дете, че малките деца  се пазят, че болните хора се уважават и не се нагрубяват, а други родители ми казват "ми то си е неговата играчка, вие що  я пипате?".

Обмислям да стана естественичка и да заживея в гората. Ама ще си запазя нета, да знете :lol:
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #65 -: Септември 01, 2011, 22:56:44 pm »
Елена, точно от сокчетата се дебелее. Хич не им се връзвай и продължавай с кърмата!

И на мен до обяд ми беше един мнооого крив ден, но след като детето легна да спи и аз успях да си поема въздух, нещата изглеждаха по съвсем различен начин.  :D

Вени
, преди моят влизаше тихо и кротко при лекарката, а сега оревава света, докато го събличаме и прочие. Днес дори на входа на клиниката взе да се дърпа. Та, на ваксината реве значително по-малко отколкото през останалото време.  :lol:
А другото е въпрос на желание и възпитание. От невъзпитани и незаинтересовани родители какво дете да излезе?!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #66 -: Септември 01, 2011, 23:01:25 pm »
Вени, сблъсквам се с това постоянно. Боян е на почти 4 и мога да кажа, че не се сещам за случай, в който да е ударил дете.
За сметка на това ни се случи момиче, видимо на неговата възраст, безпричинно да го ритне в корема. Замълчах си, защото имам способността да пренебрегвам детето си в името на чуждите деца  :? Минути по-късно, когато на пясъчника синът ми хвърли шепа пясък бащата на ритащото девойче се опита да го направи на две стотинки  :? , защото е изцапал дъщеря му. Пратих мъжа ми да се разправя, защото щеше да стане страшно.
Мисълта ми беше - използвам тези ситуации, за да науча детето, да му покажа как не се прави и да му обясня защо не се прави. Е, при моето дете има ефект. Никога не съм вярвала, че реплика от сорта на "не ми е приятно да ме удряш, ти нямаш право да го правиш, би имала ефект. Е, има!
Синът ми си остана същото добро дете и вече не го тормозят в градината.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #67 -: Септември 01, 2011, 23:03:36 pm »
От невъзпитани и незаинтересовани родители какво дете да излезе?!

Това е истината! Ние се побъркваме от притеснения и от старание, а масата са незаинтересовани. От тук тръгват проблемите.


*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #68 -: Септември 02, 2011, 00:11:29 am »
Обмислям да стана естественичка и да заживея в гората. Ама ще си запазя нета, да знете :lol:

Гледах наскоро едно предаване за тъй наречение даунгрейдъри или даунстейджъри, или друга такава префърцунена дума. Не е лесно, да знаеш. Много работа от сутрин до мрак, за да си произведеш храната, а после нямаш достатъчно пари да си купуваш разни работи, дето сигурно са пожелателни, но са благи.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #69 -: Септември 02, 2011, 01:01:22 am »
Здравейте момичета  :) здрави и усмихнати деца ( или малки чудовища..?  :lol: )

Шегувам се де, но последните ви постове са плашещи  :lol: а като знам моята от сега каъв е звяр представям си какво ме чака. Като си науми че иска нещо - яко рев докато не го дадеш...и "заменки" не помагат, дори с неща, които знам че обича.
Започнала е да свива юмруци , сбръчква вежди и крещи - хем сърдите, хем заплашително...цирк.

Не понасям лигави деца и си ме е страх...
Видях бая ситуации, но какво правите ? Примерно детето се е разревало за беленето на яйцето или намокрена четка за зъби...и вие? Игнор, обяснения ( какви ли...) или караница в стил не се лигави че ще те нашамаря ?

Аз на този етап просто давам това за което реве или игнорирам...защото днес рева за ключа на колата, но трябваше да тръгвам и й го взех...рева си по целия път до нас.
По-скоро се замислям защо така киселее на моменти. Свързвам го с това че й се яде или по-често иска да спи. Но при по-големи деца...не знам.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #70 -: Септември 02, 2011, 09:06:43 am »
Аз, че съм лоша майка, лоша съм. Но ще ви кажа, че моето дете е толкова хитро и манипулативно, че и аз се чудя какви ще ги върша, като стане на 13.
Верно с много обяснения се получава, но пак е до дете. Е моето е малко опако, всичко знае и разбира при това от доста по малък, но прави това което на него ми изнася. Чак сега вече пази дребосъчковците, но пък вече скачаме на доста по големите. А сме категория комар - комарович.
Коки аз също имам способност да пренебрегвам моето дете заради други. Е оня ден обаче не се стърпях. Не знам как са вашите деца, но моето си избира другарчета за игри от лошите най лошите /по интересни са/ Та едно такова дете е и в неговата група. Още когато бяха на 3 години бях възмутена от езика и културата на това дете. То псувни, то ... ужас. Забранявам всеки път на Антоан да играе с него, но сякаш това е магнит за моят. Да се върна за този ден в който не се стърпях, играха двамата цяла вечер в парка, с колелата ,тротинетките, тичане всичко отстрани изглеждаше ОК, но аз съм винаги на тръни когато играят двамата и ги следя с поглед. В един момент гледам Тони кара колело, а онова дете започва да го души отзад, моето ме гледа и очаква да дам знак да предприеме нещо, защото знае че не разрешавам да удря и седи и не предприема нищо. Аз ставам и тръгвам към тях, в това време онова полудява и с всичка сила издърпва Антоан и той пада с колелото на земята, като си удря главата в асфалта. До като стигна до тях, моят вече яростно го налагаше и наби. Вярвайте ми, за първи път бях доволна, че моето дете можеше и само да се защити, пренебрегвайки моите обяснения, как не трябва и не бива. Вдигнах ги и пред двамата казах, че забранявам да се виждат и играят от този момент. Щом не могат, няма да го правят. Развиках се и на въпросното дете. Вечерта Тони го болеше глава, а сутринта повърна, Слава богу нищо друго му нямаше.
Ще попитате къде са родителите на въпросното дете, е всяка вечер са на капанчето в градината и си седят и въобще не им пука, какво прави синът им. Даже да не им се разваля рахатлъка, купили GSM на детето и му звънят през 20 минути или ако не го виждали повече от 5 минути.
Само, че 5 минути е прекалено дълго време, за пет минути същото дете е завел моето на брега на морето, та чак решил да си потопи крачетата за да види дали е топла водата. А следобедно време си има доста големи вълни и много лесно може да ги грабне на вътре. Е аз ги хванах тогава, но защото тръгнах да ги търся. Като казах на родителите му, ме гледаха изумено защо се възмущавам, какво толкова отишли да видят морето. Вярвайте ми, видя ли това дете, се изприщвам. Отделно са и в една група.
Стана дълго, но когато ние обясняваме какво не трябва да се прави, често нашите деца страдат спазвайки това, на което искаме да ги научим. 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #71 -: Септември 02, 2011, 09:27:45 am »
На 20 метра от нас предизборно ремонтираха една детска площадка. Пълно е вечер с деца. Направо съм изумена какви екземпляри има на по 3-4г - каруцарски език, блъскане, удряне. Плаша се  8O

Да ви развеселя със случка от сутринта в градината. Тео влиза в стаята и чувам лелята "къде си бе Тео", а Тео отговаря "ааа, не бе. Бе казват само козичките и невъзпитаните деца"  :lol: Искрено съжалявам, че не видях физиономията на лелята, но и тишината беше красноречива. Сега да не си помислите, че Тео е престанал да бека - нищо подобно, но днес уцели в 10ката.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 09:29:38 am от midge »
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #72 -: Септември 02, 2011, 09:36:38 am »
Ха, ха и Тони като беше по малък правеше забележки на този който бека, даже и на госпожите в градината. :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #73 -: Септември 02, 2011, 09:45:13 am »
На колко години е това дете? Къде са родителите? Нали има нов закон, кой трябва да се намеси в случая? Ми това утре ще вади нож в училище, нашите деца ще пострадат! Ако не се вземат мерки, ще стане страшно по-нататък!
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #74 -: Септември 02, 2011, 10:04:09 am »
Да ви развеселя със случка от сутринта в градината. Тео влиза в стаята и чувам лелята "къде си бе Тео", а Тео отговаря "ааа, не бе. Бе казват само козичките и невъзпитаните деца"  :lol: Искрено съжалявам, че не видях физиономията на лелята, но и тишината беше красноречива. Сега да не си помислите, че Тео е престанал да бека - нищо подобно, но днес уцели в 10ката.
За съжаление така говорят лелките в градината. И не само Бе-кането и Ма-кането, ами и казАх, направИх, което мен лично ме вбесява още повече, а те каквито са попивателни на тази възраст 100% ще започнат да говорят по същия начин.
Аз също имам доста съмнения до каква степен да позволявам на детето си  разни неща, дали не я глезим много...също не понасям лигавите деца и се страхувам детето ми да не стане такова. Трябва да се опитаме да намерим гранцита, трудно е, но сме длъжни да се справим.
Хубав ден на всички!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #75 -: Септември 02, 2011, 10:05:51 am »
А аз се притеснявам дали не ги държа прекалено изкъсо...
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #76 -: Септември 02, 2011, 10:10:52 am »
И ние наскоро имахме сблъсък с отвратително дете. Мия беше на една катерушка -тип рейсче, камионче или нещо подобно. Върви си тя по пейката горе и срещу нея идва едно момиченце, видимо на нашата възраст или малко по-голямо (на 5 г.) без да има причина избута грубо Мия. Нито я помоли да се мръдне, за да мине, нито нищо, направо я избута. Слава Богу бях до тях и нямаше инцидент. Попитах я защо така бута, не можеше ли просто да я помоли да се мръдне, а това момиченце само ме изгледа злобно, стиснала зъби. Същия ден на следобедната разходка си вървим към градинката и Мия яде барни, отнякъде дотича въпросното дете, сграбчи ръката, в която Мия си държи барнито и се опита да отхапе от него. Направо онемях, не бях виждала досега такова нещо. Детето ми се разплака, аз естествено се скарах на другото и се заоглеждах да разбера все пак с кого е, за да си поговоря с майката. Никой не реагира на случката, никой не я повика, не се намеси, не ни се извини и т.н. По-късно видях, че е с баба си, която имаше сладък лаф на пейката. Не ми се вижда нормално подобни случки да се оставят да отминат просто ей така. Ако на това дете сега не му се обяснява кое е редно и кое не е, кога?
<br />[link=http:
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #77 -: Септември 02, 2011, 10:17:03 am »

Видях бая ситуации, но какво правите ? Примерно детето се е разревало за беленето на яйцето или намокрена четка за зъби...и вие? Игнор, обяснения ( какви ли...) или караница в стил не се лигави че ще те нашамаря ?

В зависимост от степента на истерия, която е настъпила: някой път давам каквото е искала и я оставям да се оправя. Излизам от стаята и това общо взето бързо прекратява цирка. Ако крещи, реве и т.н. я наказвам в стаята й докато й мине. После обяснявам, че много я обичам, но не ми харесва когато се държи така и не желая да го прави. Освен това с времето се научаваш да предполагаш какво може да предизвика гневен изблик и правя възможното да го предотвратя, преди да се е случило.
<br />[link=http:
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #78 -: Септември 02, 2011, 10:18:01 am »
nunu, живеем в Бистрица и градината е там. Всички говорят шопски - деца, възрастни, а бабите понякога не можеш да ги разбереш какво казват. Тео, естествено, също вкарва грешни ударения, но за сега поправям и на третия път го казва правилно. При нас това със сигурност ще е голям проблем, но засега Бе-кането е най-изявено.

mimi26, няма прекалено. От това, което си писала бих го нарекла разумно.
« Последна редакция: Септември 02, 2011, 10:22:48 am от midge »
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #79 -: Септември 02, 2011, 10:21:59 am »
А аз се притеснявам дали не ги държа прекалено изкъсо...
Мими, и аз. Ама бързо ми минава притеснението. По-добре сега, след 10 години ще е късно ми се струва  :?

Перде, на колко е това дете  8O Какви джиесеми, какви 5 минути без да го виждат.
Тони не беше ли с година по-голям от Боби?