0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #80 -: Септември 02, 2011, 10:23:15 am »
Добър ден и от мен , включвам се накрая за да ви кажа, че аз заради тези истерии по пясъчници,катерушки и заради това, че винаги пренебрегвам моето дете в името на другите при конфликти мразя да ходя на такива места.Само си вдигам нервите и често Борето го отнася, за това си ходим на места без много деца.Смятам , че и е по-добре без подобен род контакти и без друго само се вика, дърпа, блъска по тези места.С деца е по цял ден в градината, на село с децата които играе е много по-спокойно и образователно, за това не смятам, че я лишавам от нещо.Напоследък се разхождаме често вечер в стария град само ние тримата и винаги е много забавно,купуваме си розови сапунчета, калени чинийки,дървени лъжички,разглеждаме музей и мисля е по-приятно от това да си пия кафето,докато я блъскат и обиждат по катерушките и аз пред две минути да притичвам, като рефер.
Хубав ден на всички аз отпрашвам малко за морето :)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #81 -: Септември 02, 2011, 10:24:13 am »
Нещо не разбирам, честно казано - винаги е имало и ще има невъзпитани деца и родители. Не споделям учудването ви за това, че ги срещате. Няма как да опазим децата си от хора, говорещи неправилно или с недостатъчно възпитание, в някакъв момент ще ги срещнат. Според мен просто трябва да се фокусираме върху обяснението, че има такива хора, които говорят и се държат по този начин, но това не е правилният начин и НИЕ не правим така.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #82 -: Септември 02, 2011, 10:24:42 am »
И ние наскоро имахме сблъсък с отвратително дете. Мия беше на една катерушка -тип рейсче, камионче или нещо подобно. Върви си тя по пейката горе и срещу нея идва едно момиченце, видимо на нашата възраст или малко по-голямо (на 5 г.) без да има причина избута грубо Мия. Нито я помоли да се мръдне, за да мине, нито нищо, направо я избута. Слава Богу бях до тях и нямаше инцидент. Попитах я защо така бута, не можеше ли просто да я помоли да се мръдне, а това момиченце само ме изгледа злобно, стиснала зъби.
Постоянно се сблъсквам с такива ситуации и страх ме хваща :( До каква степен е стигнала детската агресия! И въпреки това гледам да се намеся в много крайни сллучаи, ако видя че от отсрещната страна няма никаква реакция. Мъжът ми обаче е друга работа, веднага скача и почва да се разправя или директно дърпа Дара и казва "тръгваме си..", а той по принцип е доста търпелив и разумен човек. Явно това което вижда го изкарва извън нерви.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #83 -: Септември 02, 2011, 10:31:37 am »
Камбозола, така си е. Това се опитвам да правя.
И ние правим като делица - разходки в морската с по един сладолед в ръка, сядаме тримата да пием сок и да си играем на "глупости"  :lol: /Боби сам си я е кръстил така играта, не знам защо  :wink:
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #84 -: Септември 02, 2011, 10:37:52 am »
Ма естествено, че ще се разправя! Аз не разбирам защо казвате, че пренабрегвате вашите деца в името на другите? Някой друг ще го направи ли за вашето детет? А то, как ще приеме, че мама не го защитава, а взима страната на другото. На бабата, аз бих й завела детето и да й кажа да го възпитава, но не си я видяла овреме.
Спря да бъда бяла и добра. Няма и намерение, освен ако не става дума за децата на Зачатие. Знам, че ако се сдърпат нашите деца, това не е от лошо възпитание, а някаква моментна избухливост. И това е съвсем различно от неангажираността.

Да се похваля - моето момче не плака на Приорикса :) Вече е 78см. и тежи 9.340кг.
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #85 -: Септември 02, 2011, 10:44:35 am »
Добро утро от задушен Бургас:)

Днес ще е хубав а надявам се и ползотворен ден:)
За втори път оставям децата (първия бяха малки) и за през ноща и ми е малко странно но ще използвам деня и вечерта да се наговоря на воля с едни прекрасни хора:)
Тръгнах сутринта рано от село и неможах да чуя "мама" (ударението е на второто А) при събуждането на децата. От около 10 дни се научиха да ме викат за всичко и засега са решили, да говорят с френски акцент. Така е и с "баба" и с "кака":):):) Смешни са много сега а едва започват:)

Пожелавам хубав ден на всички ви и да са здрави децата.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #86 -: Септември 02, 2011, 10:45:54 am »
Знам, че ако се сдърпат нашите деца, това не е от лошо възпитание, а някаква моментна избухливост. И това е съвсем различно от неангажираността.

Да, бе само нашите деца са бели и добри, пък другите дето са заченати без проблем по презумция са гамени.
Я, кажи като си се мъчил по-дълго време и си правил повече опити, по-добро ли ще ти е детето? Да си направя сметката.

И детето ми няма нужда да приема, че мама не го защитава. Стремя се от всяка ситуация да вадя поука за него. Той няма нужда само от целувки и мили думи. На нищо хубаво няма да го науча, ако ме вижда как се карам с други родители или пък още по-лошо с децата им.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #87 -: Септември 02, 2011, 10:51:14 am »
Ма естествено, че ще се разправя! Аз не разбирам защо казвате, че пренабрегвате вашите деца в името на другите? Някой друг ще го направи ли за вашето детет? А то, как ще приеме, че мама не го защитава, а взима страната на другото.
Ами Вени, не реагирам винаги, защото искам те да се оправят помежду си, тъй като са деца. Ти как би реагирала ако един великан дойде и започне да се разправя с теб? И ако детето бива обгрижвано всеки път как ще се научи да се защитава само когато се наложи, и когато мама не е наблизо? Казвам, реагирам когато нещата излязат извън контрол, но когато преценя, че трябва да се справи сама я оставям...Не искам да изпадам и в крайности на някаква майка - закрилница, която постоянно трепери над детето си.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #88 -: Септември 02, 2011, 10:52:17 am »
Уф,и  аз предимно НЕ скачам когато има конфликт между децата.Може и да съм сбъркана не знам,но предпочитам първо да се опита да разчита на себе си и после на мама.Знам че е малък,но това го правя предимно заради градината.Там няма кой да го толерира и защитава за всичко.

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #89 -: Септември 02, 2011, 10:54:40 am »
И детето ми няма нужда да приема, че мама не го защитава. Стремя се от всяка ситуация да вадя поука за него. Той няма нужда само от целувки и мили думи. На нищо хубаво няма да го науча, ако ме вижда как се карам с други родители или пък още по-лошо с децата им.
Точно osi_9
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #90 -: Септември 02, 2011, 11:07:54 am »
Не казвам, че всичко ще са само мили думи и целувки, че трябва да го закриляш нон-стоп. Обаче когато някой дойде и започне без причина да удря, как да стоя отстрани и да гледам? Особено, ако детето е по-малко и не може само да се защити. На 3-4 години вече доста добре се оправят. На 1-2 години не мисля, че трябва да оставям да го ступват ей така за спорта. Едно е да оставяш сами да се оправят за някоя играчка. Едното бутне другото, вземе му играчката, то тича, взима си я обратно и си я защитава. Това са различни ситуации от "идвам, ще го ступам, ей така, щото ми е скучно".

к(Р)оки май не ме разбра. Имах предвид, че всички тук споделяме какво се случва с децата ни, не обръщаме гръб на детските площадки и да не знаем какво правят децата ни. За мен майките тук възпитават децата си, не ги отглеждат до степен - имаш храна, вода, наспан си, оправяй се, моята работа свърши. Това имах предвид, не че нашите са най-най-най. И ако се сдърпат няма да вярвам, че е защото са зле възпитавани или с нехайни родители. Защото не са.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #91 -: Септември 02, 2011, 13:20:55 pm »
погрешно е да "оставяме децата сами да се оправят, защото са деца".
ние сме тези, които трябва да ги научим какъв е редът за общуване между хората, какви са правилата, кое е редно и кое е лошо. не става дума да се караме родителите помежду си.

една интересна тема от бг-мама с наблюдения на българка, живееща в чужбина, върху разликите в поведението и възпитанието на деца у нас и навън - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=602829.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #92 -: Септември 02, 2011, 13:25:24 pm »
Съгласна съм Джаме,ама в българската общност,която ни заобикаля кажи ако не почнат да се оправят сами как въобще ще се оправят.Големият ми син израсна едно много плахо,добро и възпитано дете което съм защитавала.Какво стана впоследствие-в 1 клас се научи на всички възможни псувни + това че го смазваха от бой,а той не можеше да се защити.Опитвам се по някакъв начин да предпазя Митко от това...

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #93 -: Септември 02, 2011, 13:33:58 pm »
parsi, мен дори ме е страх да си помисля за училищния период...

дилемата е тежка. или го изолираме (ако можем) в среда със себеподобни (частно училище, чужбина) или го учим да се бие и се молим да порастне як и силен физически :(

направо не ми се говори...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #94 -: Септември 02, 2011, 13:36:52 pm »
Не го оставям да се оправя сам с другите деца, в смисъл такъв да се бият и трепят.
Просто го уча да се държи така, както искам да се държат и другите с него. Когато не случим на деца на някоя площадка просто сменяме мястото.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #95 -: Септември 02, 2011, 13:39:23 pm »

Да, бе само нашите деца са бели и добри, пък другите дето са заченати без проблем по презумция са гамени.
 
Точно преди половин час се прибират бавачката и дребо - момичето ми се оплаква, че Бобо налетял да бие 2 деца в градинката. От няколко дни ни налага (главно нас двете), караме му се, обясняваме му как трябва да ни гали, а не да ни удря... Сутринта даже гонеше котката и крещеше "Оооо, ооо!", за да демонстрира доброто си отношение (добре, че котката не е тъпа...). Но ето, че нещо му прищрака.  :? Явно има гамени и от АРТ  :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #96 -: Септември 02, 2011, 13:45:33 pm »
 :lol: :lol: :lol:

cambozzola, котката оцени ли опита за добро отношение или предпочете да изчака на сигурно под дивана?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #97 -: Септември 02, 2011, 13:49:30 pm »
Явно има гамени и от АРТ  :lol:

Майката на най-доброто дете, което познавам беше на 17 като я роди. Няма такова добро момиченце, просто.
Тъпо ми е да казваме стерилитет = добри родители, безпроблемно забременяване = на лоши  :?

Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #98 -: Септември 02, 2011, 13:52:54 pm »

Тъпо ми е да казваме стерилитет = добри родители, безпроблемно забременяване = на лоши  :?

Не съм го казала и мисля, че обясних.
Отивам да чета в онази тема, че ми стана интересно.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #99 -: Септември 02, 2011, 13:58:02 pm »
Да се похваля - моето момче не плака на Приорикса :) Вече е 78см. и тежи 9.340кг.

8O Дара има същите размери на 10 м ...само че с още 400 - 500 гр отгоре... Знаех че е едра, но чак толкова звучи малко страшно  :lol:

Спомням си, че като бях малка майка ми никога не се намесваше. Отивах да й рева как някой ме е ударил, а тя ме питаше защо не са ударили нея...в смисъл, че с нещо съм го предизвикала.
Сега обаче явно положението е съвсем друго...аз чак такава агресия не си спомням.
От къде ли идва ? От прекалено много бой или от липсата на такъв ?  :lol:

Принципно съм против намесата на родителите, смятам че децата сами трябва да се оправят, но пък това което разказвате излиза извън всякакви граници...плашещо е.
И ние сме се били доста, но с някаква идея...а не за "добър ден" .