0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #120 -: Септември 03, 2011, 16:00:12 pm »
Аз познавам двойка, която осинови детенце на 40. Минаха през какво ли не. На въпроса ми, къде е детето ми се отговори, че е при баба и да не и цапа апартамента...
Така, че за мен няма желано, искано, нежелано и появило се с гръм и трясък...
Моя приятелка роди на 18, таткото ги изостави без дом и парички. Едвам  убеди баба си, да ги приюти и до ден днешен я търпи да и обяснява колко е излишна в къщата и, която е празна, а бабата идва да си сади в двора. Живее в апартамент. Та не съм я чула да се оплаква, че детето и цапа. Укорява се, че е самичка и работи, за да осигури издръжката, а детенцето иска повече внимание.....

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #121 -: Септември 03, 2011, 17:55:01 pm »
Ех, Лиде, много тъжни и двете истории, които нахвърля!

Смараиди, ко ше чините в Китай, бре моме? :) Това ми звучи мноого екзотично! Много хубаво да изкарате! :)

Днес бяхме цял ден навън на село с Никол. Много готино :) Сега се боря с едно домашно пиле, което ми дадоха, да и правя бульон и да замразявам. Голяма борба падна! Голямо пиле, малка тенджера! Е, видях му работата :)
« Последна редакция: Септември 03, 2011, 17:57:40 pm от Раши »


*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #122 -: Септември 03, 2011, 22:01:44 pm »
Привет и от мен в края на седмицата! Отдавна не съм писала, то и нямаше много за писане. Децата изкараха две седмици при майка ми после трябваше две и при свеки но през втората, Стефан направи гнойна ангина и изпи трети антибиотик за това лято, не знам какво ще правя на зима с него.  :? Иначе новото - за съжаление не хубаво нещо е, че Стефан е далекоглед, едното му око е с диоптър 8 а другото с 3. Не съм сигурна правилно ли се изразявам, защото нищо не разбирам от проблеми с очите, никой в семейството ми, а и в това на мъжът ми не е носил очила и сега съм като в небрано лозе. Най ме е яд, че не съм забелязала по рано, че има проблем и че изобщо не ми мина през ума, че е лежал в кувьоз и, че от там може да има проблем с очите и да го заведа по-рано, а не чак сега като видях, че си криви едното око. А колкото е див и инатест не знам как ще носи очила... И като изчетох темата която сте подхванали, тръпки ме побиват от спомени как в училище масово се подиграваха на децата които носеха очила... Стефан по принцип е по палав и налита на сестра си доста често, както и на мен и ни обявява за "лошише", но забелязвам, че на площадката е внимателен с децата, в яслата също не са ми казвали да е бил някого. Елена е по плаха и срамежлива, но на моменти и в нея избива лошото, но пък в момента е във възраст в която мога да и обясня, че това което е направила е лошо и тя си взема поука от случката. Последния и изблик беше на морето - към играещия в надуваемия басейн Стефан се беше присъединило бебе русначе на година и малко и двамата си ровеха в пясъка с на моите лопатките, в следващия момент дойде Елена и взе да мрънка и тропа с крак, че тя не давала лопатките на бебето и то не и било приятелка, майката на детето разбра каква е ситуацията и си го прибра ревящо. Обясних и, че е постъпила много лошо и сега само върви и повтаря, че вече ще си дава играчките на другите. Но това е Елена, тя се впечатлява от това което и говоря, при Стефан не минава номера, ако е решил да бъде "лош" спасение няма.

Мисля, че няма дечица с проблеми с очите във форума (надявам се да е така), но все пак да попитам... Очната при която ходихме в 20-та поликлиника ми каза да взема направление от личната и да заведа Стефан в медицинска академия, там имало детско очно отделение и че там щели да му направят още изследвания, не знам това ли е най-доброто място или има някъде и по добри специалисти?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #123 -: Септември 03, 2011, 22:16:42 pm »
gery_k77 моя приятелка беше с диоптър 8. ЗА три години стигна 11, нищо не виждаше без лещи. Помисли за операция, ако се налага. КОнсултирай се с други лекари.
Когато АЗ си слагах лещи и питах за деца, ми беше казано, че слагат лещи и на малки деца. Най-малкия им пациент беше на 5 години. В клиниката зад Принцес ги обучават как да си слагат лещите. Аз също бях обучена.

Преди малко се ударих много лошо на лакътя. Нали знаете онзи нерв, който като нацелиш хем ти се рев, хем ти се повръща от болка. Хич не съобразих, че Ники гледа и като ревнах...и той като се разстрои...ужас. Следващия път ще хапя възглавницата. Не очаквах да се разстрои. След погребението на дядо много плаках, а той не ме отрази.
[/url][/url]
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #124 -: Септември 03, 2011, 23:04:24 pm »
Гери, помня че препоръчваха много д-р Топов. Специално с малки деца се занимава.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #125 -: Септември 04, 2011, 02:09:44 am »
Гери, аз съм водила дъщеря ми при д-р Топов. Хвалят го доста. При нас слава Богу проблем не откри, та нямам по-дълги наблюдения от еднократен преглед. Преглежда в МА, но там е със записвания месец напред поне и то за всички лекари, не само за Топов. Топов преглежда и в Токуда (аз там водих Ади), с направления и свободен прием. Преглежда и в някакъв частен кабинет, който не знам къде е.
Успех и дано са поправими нещата!
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #126 -: Септември 04, 2011, 10:55:31 am »
Благодаря за отговорите на всички. Сия, като спомена доктор Топов и се разтърсих из интернет и видях, че Мармотче е водила Дани при доктор Димитрова която работи в медицинска академия. Така че в сряда ще се засиля към академията, ако там няма шанс да минем бързо, ще и ида в частния кабинет. Надявам се, че като е дете има шанс да се оправят нещата с времето. Като начало се надявам да свикне да носи очила...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #127 -: Септември 04, 2011, 11:25:39 am »
Гери, защо толкова чак те притеснява носенето на самите очила. По би ме притеснил проблема с очичките и дискомфорта който носи, самите очила не ги слагам като голям проблем. То в училище ако не е за очилата, ще е за носа или за косата. Този период е ясно, че ще е "интересен"...
 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #128 -: Септември 04, 2011, 11:47:56 am »
...Сега са по-малки децата и са до мен, но истината е, че изпитвам страх, когато след някоя друга година тръгнат на училище и детските им душички се сблъскат с поведение, от което аз изтръпвам.

Това е сред най-големите ми страхове.

А това е моя най-голям...

Гери, не знам дали това ще те успокой, но в градинката
в която играят лятото децата има момиченце на 3г и момченце на 5 с очила
и това не е било повод за проблем изобщо!А миналата година трето детенце беше
с превръзка след операция!Когато играта стане по-темпераментна, гоненица примерно
майката и бабата им ги свалят ако преценят, че е опасно!
Митака попита защо имат, аз обясних и толкова, пак до нас опира, ние сме примера!

Прегръщам ви и ще ви мисля, пиши!


Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #129 -: Септември 04, 2011, 16:47:54 pm »
Раши, мъжът ми работи отскоро там и ще ходим и ние  :).






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #130 -: Септември 04, 2011, 16:51:15 pm »
Гери, надявам се да е нещо, което с времето да отмине. А за очилата - все си мисля, че сам ще се съгласи да ги носи, като установи, че вижда доста по-добре с тях.

Преди време се дискутираше темата за Валдорфската школа. Ето ви линк, ако ви интересува:
http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_schools

*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #131 -: Септември 04, 2011, 20:24:06 pm »
Лиде, не ме притеснява носенето на очила, притесняваме факта, че той няма да иска да ги носи, а ще трябва. Притесняваме, че е много див и както каза баща му в началото сигурно ще чупи по два чифта на седмица. Притесняваме, че ще трябва да ходи с тях на ясла, а децата там са малки и всичко им е играчка. А това за училището и очилата, просто ми нахлу като детски спомен покрай разисканата тема, иначе е ясно, че на училищна възраст винаги могат да намерят децата за какво да се присмиват на този или оня.

Мише, благодаря за подкрепата, ще пиша после какво е станало. А за гоненицата и махането на очилата, то ще трябва тогава навън да е винаги без тях, че такива гонки прави на гълъбите, че не е истина или ще трябва да изселя гълъбите от квартала ;). Сега сериозно, ще се справим някак, точно този проблем не мисля да ми се опира. Стискайте палци за другата седмица, не само за малкия ми мъж, а най-вече за големия.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #132 -: Септември 04, 2011, 21:42:07 pm »
Гери, на кумата ми детето е от 2 годишно с очила. Няма проблем, носи ги, не е чупила очила до сега, а е диваненце и тя, децата също я пазят. Не се притеснявай, не е толкова страшно. На съседката момченцето също е с голям деоптер. Носи ги, няма проблем. Е винаги има мрън от страна на децата, но с малко повечко обяснения, ще разбере.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #133 -: Септември 05, 2011, 00:22:52 am »
Гери, Колето на Фуси носеше очила, пиши й тя да ти обясни. А за носенето - мисля, че няма да е проблем да ги сложи, по-скоро ще му е трудно привикването с тях.
Ние най-накрая се прибрахме от почивката. Да видим как ще свикнем отновмо с немския и градината, че нещо не ни е интересно :? Четох и мненията - темата в мамата не съм чела, но да си кажа - и тук има тръшкащи се деца, и тук има побойници, тук просто нищо не правят майките, по простата причина, че ги застрашават социалните. Като се тръшне детето, тия или го стискат силно /наскоро гледах подобен цирк/ или ги оставят да се търкалят и си тръгват. Просто няма друг начин, иначе рискуват пандела :? ако ги ошамарят или се карат. 
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Дълга предпразнична седмица 29.08-04.09
« Отговор #134 -: Септември 05, 2011, 11:00:04 am »
Много добра лекарка-очна има в Токуда казва се д-р Николова аз имах проблем и го разреши,докато други не можаха,а иначе дечицата ми съм ги водила при нея за установяване на конюктивид само,но при нея пациентите са предимно деца,при нея за записване се чака доста тоест записат за след 2,3 седмици,но пък я препоръчвам.