0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #80 -: Юни 29, 2011, 14:52:51 pm »
Джам, а преведени ли са, че досега само на английски съм попадала?

не, не са преведени, ама те са за съвсем малки деца, пре-говорящи, дето се вика, и няма много текст. само отделни думи. а има достатъчно за зяпане. Мартин само тия филмчета зяпаше сума време. беше научил всички музикални инструменти на английски. а пък като поотраснат и почнат да учат английски, са идеални за нови думички.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #81 -: Юни 29, 2011, 14:56:05 pm »
аз попаднах на много приятни адаптации на детски приказки (пак бебе Айнщайн) но на английски. И ми се щеше тях да им пускам преведени.
Иначе за филмчета моите много харесват Костенурката Франклин. Има и малко възпитателна цел самата анимация, защото се набляга на добродетелите там и приятелството. За вече разбиращи деца смятам, че е много добро. Сутрин го гледаме задължително в 7 и 30.
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #82 -: Юни 29, 2011, 16:00:02 pm »

Привет и от мен  :)

jasmin_veni чудесна новина  :)

.
Ох и снаха си харесах, ама с Лисицата ще правим дуел,
та съм кахърна....синеока, чудна, рапирахме... :lol: [/color]

 :lol: Хаха, с Лисицата незнам, ама с мъжо ще има дуели и още как  :lol: Тъй лесно щерка не се дава  :lol: Голяма любов са двамата   :D
А относно рапирането - обрахте точките вие  :lol: Даже съм документирала танцувалните ви умения с Диляна  :lol: Страхотни спомени ми оставихте всички  :D Благодаря ви  :D  :bighug:

Аз да ви се оплача, от няколко дни имам някакво странно главоболие, което се повтаря по няколко пъти на ден, една силна болка изведнъж и винаги на едно и също място - в лявата част на челото и малко нагоре .. на лекар не съм ходила, все мисля, че ще отшуми, но ето, днес пак ... Ако продължава, другата седмица май ще се наложи да ходя при личната, за да видим какво ще предприемаме.

Хубав ден ви желая  :)
[/i]
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 16:01:52 pm от Eли:) »
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #83 -: Юни 29, 2011, 19:00:56 pm »
Мерси за отговорите! Да, за международния паспорт знам,че без него няма как.
Трябва ти и акт за раждане само ако си с различна фамилия от таткото. Симеон само с паспорт не искаха да го пуснат на границата с Гърция. Доводът им беше, че татко му може да го е отвлякъл от майка му с някаква чужда жена :lol: Разбира се, имат си начин да проверят в системата си кои точно са му родителите. Като спря да ги мързи и нашите митничари така направиха.
Ние сме с еднакви фамилии цялата семья, но пак ни направиха проблем, че нямаме акт за раждане. Съответно им отнехме 5 "безценни" минути да проверят и разберат, че това си е баш нашето дете  :lol: Абе, тия хора компютрите за декорация ли ги слагат в службите (не само граничните)?! За какво ги номерират тия лични карти и защо ги имаме тия ЕГН-та, като трябва пак с двайсет документа под мишница да ходим.
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 19:03:47 pm от Елфи »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #84 -: Юни 29, 2011, 20:00:19 pm »
Аз днеска се събудих от едно неописуемо тряскане...в 6:15 сутринта. На Моника дупето се удари в тавана от уплах. Съседите си докараха един тир дърва...ми то хубаво ама да беше след 8 например...затапиха ми гаража и закъснях за работа, докато махнаха трупите да си изкарам колата...Направо бях на черешата. Докато бях в университета ми се обадиха, че имам данъчна проверка, айде на обратно, досега смятах и събирах още документи и изобщо...бясна съм. Отивам да си взема детето от баба му, да минем през душа и да се паркираме в хоризонтално положение, щото вече не виждам и от нерви и от умора. Мразя такива дни...

Още помня гранична полиция на границата с Румъния, пиян едвам си седи на краката...и я заобикалям вече 5-6 години, нямам намерение изобщо да минавам от там. А документи ще и нося колкото искат, но да се държат на ниво, така както изисква служебното и положение...

jasmin_veni подобни коментари изобщо не допускам. Незнам защо хората си мислят, че знаят как ти е по добре да си живееш живота и си длъжен да го гивееш според техните разбирания и стандарти. Това категорично не и влиза в работата.


http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #85 -: Юни 29, 2011, 22:35:51 pm »
Жасминче, защо не ги попиташ тия "приятели" от къде им е хрумнала безумната идея, че е тяхна работа да ти правят сметка на семейния бюджет и да решават ти кога и дали ще се връщаш на работа и ще си даваш детето на градина, и то за да угодиш на техните капризи!!! Егати наглите парчета, честно 8O Винаги съм недоумявала как хората си мислят, че им е работа да правят сметка на чуждите финанси. Брех!!! Аз ако бях, добре щях да ги сложа на мястото им, пък пука им, че е преди сватбата им. Те очевидно не се съобразяват с вашите проблеми. Пределно ясно е, че са абсолютни егоисти. Разбирам, че сега не искате да им разваляте празника, но след това бих те посъветвала да им се подсмихнеш ехидно  и да им кажеш - "след няколко години пак ще си говорим, но дано е скоро, да не дойдете на нашата...." и в двата смисъла :lol: Симпатяги. Това за мен не са приятели и такова отношение категорично предизвестява развоя на приятелството :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #86 -: Юни 30, 2011, 00:05:15 am »
Как да обясня, че не са прави и че тяхното "сърдя ви се, че не идвате на моя рожден ден" би струвало голям пакет памперси за бебето?

уви, възпитанието липсва вече на цели поколения. възпитаният човек, каквото и да си мисли на акъла, когато му откажат поканата под разумен предлог, казва - да, разбирам, съжалявам, че няма да ви видя - и толкоз. не прави коментари, не прави разбор, не търси сметка, не се сърди.

забелязвам страшна липса на основни камъни в етикета и възпитанието у маса млади хора.

Вени, ще прощаваш за директността, но на въпроса ти "как да обясня, че така не се прави", бих ти отговорила - не е твоя работа да възпитаваш приятелите си, а и малко е късно за това. по-скоро си подбирай по-добре приятелите....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #87 -: Юни 30, 2011, 05:42:16 am »
Аз сега се ядосвам на неразбирането на хората към паричните проблеми. Наши близки приятели се женят и отделихме за техните партита (защото ще се сърдят ако не отидем), за дрехи (защото искат определени цветове), за самата им сватба и днес ни поканиха на РД на булката. Отказах под измислен предлог, но момчето се сетило за какво иде реч.
То тук май има два проблема. Едният е неразбирането, а втгория си е чистата наглост да дават акъл за подобни неща. Баси хората.
За рабиране, според мен няма какво да обясняваш - няма да те разберат. От опит го знам и ми се случва редовно и то със собствените ми родители. Единствено трябва да адресираш наглостта. Не им е работа да коментират финансофото ти състояние както и какво си решила да жертваш, за да си си в къщи с детето. Може би понеже сте доста близки и затова смятат, че могат да правят подобни коментари. Според мен яко са преграчили границата ( по-скоро този, който е направил коментара) , но сигурно има начин да се разберете без да си разваляте отношенията. Просто им кажи учтиво, че не ти е приятно да се коментира това и толкова.


Боби


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #88 -: Юни 30, 2011, 07:29:30 am »
Жаси, първо много се радвам за резултатите,
такива ги очаквах. Излекувай инфекцията и късмет, ако решиш да правиш пластика!

А за така наречените приятели, ако случая се отрази на взаимоотношенията ви,
така е трябвало да стане, естествен подбор в по-близките контакти.
Дипломацията е качество, което много ценя и при мен също отся няколко близки.
За което стерилитета като момент от живота ми и тема на коментари бе основен фактор.
Но той ме събра с вас и ме направи майка на точно тези две мишлета,
така че, несъзмеримо е със загубеното.

Ел, ако продължава това главоболие иди на лекар,
аз имам такава много силна болка в дните на овулация!
Но я овладявам с обезболяващи.
« Последна редакция: Юни 30, 2011, 07:32:42 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #89 -: Юни 30, 2011, 12:09:42 pm »
Здравейте,
скоро не съм навестявала темичката. Много поздрави от нас на всички дечица и мами.
Мира вече е на 3 год и 4 мес. Преди 3 години, когато беше на 3-4 мес. и се появи една бенка на кръстчето. Постепенно с времето от малка точица тя стана по-голяма - 3-4 мм. Миналата седмица на морето забелязах, че бенката е светло кафява с по-тъмна точка в средата и това ме притесни. Водих я вчера на дерматолог, тук в Козлодуй и докторката каза, че няма нищо притеснително, да я следим и понеже е на кръстчето /на място, където може да се раздразни от ластици, колани.../ след пуберитета да се прецени дали да се махне. Не знам защо, но нещо ми е още неспокойно. Понеже е беличка трябвало много внимателно да я излагаме на слънце, с 50+ фактор задължително да мажем... /това си го правим отпреди консултацията/. Имал ли е някои подобни притеснения?
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #90 -: Юни 30, 2011, 12:17:11 pm »
Да кажа, не очаквах такива коментари и такова държане (от тях де). По принцип винаги са ни помагали, никога не са се държали така. Явно сватбата и новият апартамент им дойде в повече. А са много образовани хора - единия е кардиохирург, другия има собствена голяма фирма. Но виждайки апартамента им вчера, осъзнах, че са забравили кои са и как са били (поне единия) преди няколко години на същия хал.
Хора, апартамента в който вчера бях, беше нещо уникално. Терасата му (едната) е колкото нашия апартамент, толкова огромна. Една от баните е СПА център. Абе такъв апартамент само по филмите съм виждала :)
Ще си поговорим с тези наши приятели, защото доста сме им насъбрали последните месеци. Ако са умни ще си разберат грешките. Ако не, явно пътищата ни в един момент ще се разделят.

Ели
, как е главоболието? Мисля, че трябва да идеш на лекар. Тези главоболия не са нормални.

pgzenga  и ние имаме бенка. Искай и второ мнение.
[/url][/url]
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #91 -: Юни 30, 2011, 12:28:46 pm »
Преди консултацията с дерматолог, педиатър, който я преглежда по друг повод в Созопол, каза за бенката, че няма нищо обезпокоително и да не тръгна да я махам. Била на такова място, че трябва да се пази от наранявания и нищо повече.
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #92 -: Юни 30, 2011, 13:46:30 pm »
Привет  :)

Мише, Жаси, днес съм по-добре откъм главата, ама то при мен празно няма, та съм лепнала вирус  :(
Още снощи не се чувствах добре, беше ми отпаднало, ама викам сигурно съм се поуморила. Но тази сутрин като започнаха едни болки в корема, разстройство, гадене ... като парцал съм. Взех прахчета Ентерол, пих парацетамол /Мими, благодаря за съветите  :)/, уж ми светна малко, та да видим.
Най-много се притеснявам за Диляна, гледам да е максимално далеч от мен, доколкото е възможно, но контактът е неизбежен.
Днес разходката беше наблизо и по-кратка, около блока, че в това състояние ме е страх да хойкам настрани  :lol: То пък тъкмо се прибрахме и заваля дъжд.
И на всичкото отгоре, за капак, няма да ям от тортата на Мими, тюх  :(

И, Жаси, това за мен не са приятели ... щом не проявяват и ни най-малко разбиране ...

А, и да ви се похваля - току-що си получих дъъъъълго чаканата награда от прословутата игра на Памперс - вместо жирафа, който толкова много исках за Диляна, са ми изпратили чувалче за спане  :? Малко съм разочарована, но здраве да е, важното е че все пак имам награда  :D
Преди месец звънях на телефона, даден във връзка с играта, оттам ми казаха, че наградите са в куриерската фирма. Звънях на куриерската фирма преди седмица, да им кажа , че сме с нов адрес, щяха да проверяват нещо и една седмица чакам да ми се обадят. Вчера пак звънях, пак щяха да проверяват и да ми звъннат до минути, часове чаках и накрая реших да питам тук, дали някой е играл и е получил наградата си, ама буквално сядах пред компа, когато ми звънна телефона, че са на стария адрес, да им отворя. Викам на момичето, абе колко пъти звънях и казвах, че сме с нов адрес, така никой не си направи труда да запише новия, да не се разкарвате напразно  :? Та така де - вече имам награда  :D


Хубав ден  :)
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #93 -: Юни 30, 2011, 13:50:21 pm »
Ели, честита ви награда! Аз за 2 награди събрах мечета и накрая не ги пратих  :? Ще чакам следващата, тъкмо може за третото да пуснат пак  :lol:
Радвам се, че си по-добре, а за тортата... ще си я изядем сами  :lol: Вче хванах замаха, ще направя друг път пак, колко са 3-4 часа - нищо работа  :lol:
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #94 -: Юни 30, 2011, 14:13:11 pm »
привет и от мен  :)
момичета, имате ли наблюдение дали втори и трети прием на ваксините съотв. 3 и4 месец се отразява по-зле? Малко ме е страх, тъй като сме планирали на следващия ден да пътуваме, не далече, но ми е притеснено, тъй като първия път вдигна температура.
Аз вчера стигнах до прозрението, че явно и малко бебе може да има лош ден..  :? по друг начин не можах да си обясня истеричния рев и тоталната смяна на иначе редовния ни режим. Със събуждането се почна истеричен рев, какъвто не помня и при силните колики, нося, гушкам- само за момент се утеши и тъй кат обеше минало малко повече от час от хранене отхвърлих първоначално тази причина (на което е имало и добавка АМ). тъй като и преди два дни имаше "гладни" изблици и се съмнявах в кърмата, започнах да го храня и се успокои. Реших, че явно милото е било гладно. След около 1,5ч. поредна доза бурен рев, като аз въобще не съм свикнала така да го виждам и от отчаяние реших да покърмя малко, защото въобще не мога да го оставя да направя мляко, като мислех че ще издържи още по-малко. След това кърмене обаче, аз вече заредена с мляко го чакам да ревне пак след час, но така си откара 4-5ч..  8O Вечерта си беше весел и доволен, чак баща му не ми вярва как ме шашна през деня.. абе здраве да е  :wink:
Весели и здрави деца на всички  :D
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #95 -: Юни 30, 2011, 15:35:40 pm »
И бебетата имат критични дни, така е :)

Кога е нормално детето да спре да пие от бебешко шише? Няма успех с преходната чаша, нито със сламка, нито с обикновенна чаша или шише.
[/url][/url]
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #96 -: Юни 30, 2011, 15:38:37 pm »
Вени, няма нормално, когато си иска тогава :wink:
Сега ще дойдат да ми скочат, но не насилвай детето, какво значение има от какво пие, все пак е на 1г. само :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #97 -: Юни 30, 2011, 15:43:52 pm »
И бебетата имат критични дни, така е :)

Кога е нормално детето да спре да пие от бебешко шише? Няма успех с преходната чаша, нито със сламка, нито с обикновенна чаша или шише.
Ние пием от преходна чаша от 8мия месец. Педиатърката каза до годинка да сме я научили, но аз избързах, защото тръгваше на градина и исках да е научена. Няма какво да му даваш зор,не е някажкво толквоа важно умение -  просто започни да предлагаш преходната чаша всеки път в началото и после преливаш ( това на нас ни отне повече от месец)да си го допие, ако не иска. По принцип те съветвам да е преходната, защото като свършат да пият и хвърлят чашата на земята, така че ако не тече е по-добре за теб :-).

Боби


  
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #98 -: Юни 30, 2011, 15:52:56 pm »
И бебетата имат критични дни, така е :)

Кога е нормално детето да спре да пие от бебешко шише? Няма успех с преходната чаша, нито със сламка, нито с обикновенна чаша или шише.
Ние пием от преходна чаша от 8мия месец. Педиатърката каза до годинка да сме я научили, но аз избързах, защото тръгваше на градина и исках да е научена. Няма какво да му даваш зор,не е някажкво толквоа важно умение -  просто започни да предлагаш преходната чаша всеки път в началото и после преливаш ( това на нас ни отне повече от месец)да си го допие, ако не иска. По принцип те съветвам да е преходната, защото като свършат да пият и хвърлят чашата на земята, така че ако не тече е по-добре за теб :-).

Боби

Боби мила на мен ми искат биберон за детската градина.Даже два.. За чаши не пише.При вас задължително ли е? То мойто дете ще е на 7 без седмица когато тръгне.. ЩЕ му е рано за чашка мисля  :?
Оф ние от вчера сме малко нервни защото милия се обръща много бързо сам и се кипри на всички обаче... Иска да пълзи и като не може милото и се нерви та чак до сълзи опира.Аз не смея да му помагам много да не го дръпна по-силно без да искам..САмо като се обърне и вдига дупето много високо и се плъзга ама не става и направо изпада в ужас :) Дали всяко дете си разбира кога му е момента да започне да пълзи..Вие помагали ли сте му ?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #99 -: Юни 30, 2011, 15:58:07 pm »
Вени, Симеон до почти 2 години още пиеше от биберон млякото си, доколкото помня. Все още изпитва носталгия по въпроса и ме врънка да му правя АМ като види една стара кутия от Фризо :lol: Преходната чаша не я хареса, два вида сменихме, всяка с по няколко различни накрайника. Започна да пие първо със сламка, а после от зор (като нямаше наблизо сламки) почна и от чаша.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde