0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #100 -: Юни 30, 2011, 16:03:06 pm »
Вени, Тео още си пие млякото (сутрин и вечер) от биберон. С преходна чаша така и не се научи, направо от чашка със сламка, а от скоро и от чаша. Пиенето от чаша и до сега е със 100 условия - да не е препълнена, да не е много жаден, да се сети да я вдигне преди да я дръпне от устата...
Аз щях да питам до кога са пили мляко от биберон, но се ориентирах вече, че не сме само ние на 2 с шише :) за млякото.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #101 -: Юни 30, 2011, 16:05:35 pm »
моят син така и не се научи да пие от т.н. преходни чаши с накрайник.
пил е АМ до 3 г. и 10 месеца, пиеше го от шише с биберон - легнал. не схвана и пиенето от шише с биберон в право положение. вода пиеше от шише със сламка до много късна възраст, даже и сега, когато сме на път, вземам това шише, защото е удобно и не се разлива.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #102 -: Юни 30, 2011, 16:09:59 pm »
И у нас живее побратим на Марти и Тео :lol:

Независимо, че след 1годинка са си пили от шишета със сламки -
шишето с бибата на Митака една катерица му я отнесе на 2г и половина
и то само защото пиеше много през ноща и това правеше съня му неспокоен! 
Калина си пие още, може би като ги съберем есента да спят заедно
и за нейното ще викаме катерицата!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #103 -: Юни 30, 2011, 16:12:39 pm »
Моите доколкото помня около 9м се научиха да пият от чаша с накрайник, в началото давах мляко от там, защото друго освен мляко не признаваха, после като свикнаха да дърпат и водата давах. Махах клапата, за да текне и да разберат за какво става въпрос, после я слагах пак. То е ясно, че сега могат да пият от чаша, но сутрешното мляко е с биберон, понеже го пият в леглата, и трябва да не тече. От хигиенни съображения не го слагам в чаши или шишета с накрайници.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #104 -: Юни 30, 2011, 16:25:39 pm »
Привет, ние вече сме на три месеца, все още със запушени слъзни канали, с ново лечение, дано да е по-ефикасно. За сега вече трети ден малко намаляха секретите в очичките, не се сърби толкова често. Но единиственото ми притеснение е до кога ще трябва да изчаквам със сондажа. Последната лекарка иска след месец, ако лечението не е дало резултат да му прави сондаж, но аз не съм съгласна. Педиатърката ми казва да чакам поне до шест месеца, друга лекарка ме уверява, че до десет месеца ще се оправи сам. В чудо съм се видяла. Не , че е нещо супер страшно, но все пак е манипулация, приспиване с райски газ и не искам да го подлагам толкова малък на това. Ох оплаках ви се, сега да се похваля. Днес за първи път се обърна от корем на гръб самичък, направо ахнах.
Относно ваксините - всяка следваща е по-вероятно да има реакция. Ние след втората ваксина поставена ни в понеделник имаме критични часове от деня, плач без причина , нервност, мрънкане, температура не е вдигал, но лекарката каза, че повече боли и ако много плаче да му дам малко панадол - до 2.5 мл, а той е 6.500 кг. и реалната му доза е по-голяма, но идеята е по-скоро да го обезболи, не за сваляне на температура. До сега не съм давала, но ако видя зор ще дам.
Отбиването при нас(става дума за баткото) стана много лесно и бързо. Само не ми се смейте. Намазах си гърдите с оцет и той не ги искаше. Така няколко дни се мазах и след като реши, че не му харесват спря да ги иска, само ми ги целуваше. През нощта се будеше и тъжно казваше - цицинките ми горчат. Беше на година и пет месеца. А иначе си кърмех навсякъде, не ми е било проблем, че някой ще ме види и осъди. Сега също не се притеснявам. Синьо кокиче, ще намериш точния начин за отбиване на детето, всичко е много индивидуално. Аз какви ли не статии бях чела, има чайове за намаляне на кърмата, но не можех да пия нищо, защото бях вече бременна.
Тошко и до сега си пие млякото (АМ) в шише с биберон, може и от шише с накрайник, но с биберон му е по приятно, и естествено е легнал, прав не иска. От шест месечен водата му я предлагах с накрайник на шише Нук, в началото се давеше, после свикна , недостатъкът беше, че тече. Сега сме с шише на Томи типи, което не тече, пак е много удобно, от чаша пие, от шише със сламна не иска, но от чаша със сламка пие.
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #105 -: Юни 30, 2011, 17:09:08 pm »
За бебешките шишета до 2 години,тогава почнаха и да не си изпиват АМ вечерта и половината го хвърляхме и го спряхме и него и шишетата.Отначало пиеха със чаша с накрайник,но вече само от чаши обикновенни.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #106 -: Юни 30, 2011, 20:23:45 pm »
Вени,
Мишката до 3г. и 2мес. пиеше всяка сутрин АМ от шише с биберон. Но вода се научи да пие от чаша със сламка след 1,6г, а след 2,2г пропи от чаша с накрайник. А на 3 пропи вода от нормална чаша, като за възрастни.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #107 -: Юни 30, 2011, 21:18:19 pm »
Боби мила на мен ми искат биберон за детската градина.Даже два.. За чаши не пише.При вас задължително ли е? То мойто дете ще е на 7 без седмица когато тръгне.. ЩЕ му е рано за чашка мисля  :?
Не е задължително, просто аз исках, докато все още я храним при нас на всяко ядене, да причключа с това, защото мислех, че там няма да се занимават с нея и после кой знае колко по-трудно  ше ми бъде. Каквото им кажеш, това ще правят - няма нищо задължително при толкова малките деца. Ако още кърмиш, ше ти дадат да носиш кърма или ако имаш почивка да отидеш да си кърмиш там някое хранене примерно. Дори и режима на хранене е както ти го определиш - пишеш им в колко часа и те тогава ги хранят. Аз вече има казах да минават на тяхният си режим, който  е за всички, но реално можех до  година и половина да я държа на какъвто аз си искам.


Боби


  
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #108 -: Юни 30, 2011, 22:59:36 pm »
Здравейте и от мен, аз скоро не съм се записвала, но ви чета редовно.

Ние днес ходихме при Д-р Стаменов да го запозная с Изабела,беше много вълнуващо и той много й се зарадва, изобщо всички от клиниката много й се радваха.

Елора, вие къде ходите на очен? Изабела също е със запушен канал на едното око и вече е на 6 месеца. Ние ходихме в Токуда и там лекарката ми каза, че ако не се отпуши до 6-тия месец се прави сондаж, но мен ме е страх точно заради пълната упойка. А педиатърката ми каза да чакам и че до 1 година на всички се отпушват каналите, така, че засега ще чакам.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #109 -: Юни 30, 2011, 23:15:45 pm »
Приятни почивни дни на всички а на тези отлитащи на юг към топлите морета да си изкарат прекрасна ваканация.

ние с Никол всеки ден сме на "разходки". Първо свършваме страшните неща като вземане на кръв, снимки на ръчичките, прегледи и после дълго гоним "пис, пиЩ" по улиците.
Днес в терапията, в детското отделение ни посрещна сестрата, която февруари месец като ни приеха по спешност беше дежурна. Поне благодарих за отношението им тогава, че досега не беше оставало време:)
Лека - полека събирам изследванията и. Оказа се, че пълен пакет (не изследват всички показатели) антинуклеарни антитела във Варна не правели. В терапията правят но не с всички показатели и ти давали изследването само с + или - резултат. В понеделник изпращам серум в София за да направят изследването там. Във вторник нашата педиатърка ми уговори среща с доц. Димов (може и да бъркам името) за да си каже и той мнението. Преди 2 часа ми се обади и ме изненада приятно със загрижеността си. Доцента е човек на възраст и с богат опит. Няма да е излишно да чуя какво мисли, че кожната лекарка от вторник...не ме убеди да спя спокойно:)

В нас сополите си продължават, но поне не така силно като в началото. Ники и Дани доста кашлят като заспиват заради секретите ама ще им мине до 10 дни:)))))))

Спокойна и лека нощ:)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #110 -: Юни 30, 2011, 23:41:36 pm »
при Жорко положението с каналчетата беше много зле,но в Белгия казаха,че чакат до 1г.При него се оправиха напълно някъде към 9-10м.и не се е налагало да правим сондаж.Според мен е добре да изчакаш.
 Моето дете не искаше преходните чаши,пропи направо от шише със сламка на 1г. и 2-3м.До 3г. обаче пиеше АМ вечер - в леглото преди сън и то с биба.Като стана на 3г. спряхме АМ и изхвърлих шишето.Сега пие от обикновена чаша ,а на път от нормално шише за минерална вода 0,5л.

Лис,дано скоро има добри новини покрай вас,да се отпусне малко и твоето сърчице!
<br />
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #111 -: Юли 01, 2011, 00:56:47 am »
Аз купих чаша на Бебе комфорт, дават ги след 6 м. ( поне така пише ) . В началото само я дъвчеше, на 7 м се научи да пие, излъгах я с мляко, сега може по погрешка да пийне и вода  :)
Чашата е много хубава, с дръжки и силиконов накрайник с цепка - не тече .
Разликата с биберона не е много голяма, може би затова така бързо се научи. Ако е с пластмасов накрайник с дупки, сигурно е по-трудно.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #112 -: Юли 01, 2011, 09:46:49 am »
Раиса ще я видя тази чаша. Аз го пробвах от обикновена сламка, но той я дъвче :lol:
Лис, стискам палци :)
[/url][/url]
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #113 -: Юли 01, 2011, 10:04:14 am »
Добър ден  :D

Лис, дано всичко е наред и доцентът да те убеди да спиш спокойно! Бързо оздравяване на всички лисичета! :bighug:

Нашата чаша е на Nuk, също не тече, имаме я от месец и нещо, но Диляна пие вода от нея когато тя реши  :lol: В повечето случаи я ползва да си чеше венците  :lol: Един биберон скъса, скоро купих нов. Иначе млякото сутрин и вечер го пие само от шише.

Днес, в сравнение с вчера, съм доста по-добре, след всичките прахчета дето вчера ги изпих, коремът се оправи  :) Снощи обаче като си легнах, усетих силна сухота в устата, сигурно 1 литър вода изпих точно преди сън, незнам обезводнена ли бях, що беше.

Да ви разправям пък тази сутрин какво ми се случи, то при мен не може без случки  :lol: Изхвърлях в кошчето отпадъци и съм се навела, в момента в който се изправям, гледам през прозореца на терасата един виси на въже и ми се блещи  :lol: :lol: :lol: Хем малко се уплаших, хем се разсмях  :lol: Той от тия алпинисти, дето слагат изолация, вчера като излизахме на разходка го видях да виси на 4тия етаж, днес съм го хванала като се спуска  :lol:

Стягам багаж сега, ще си ходим на село за почивните дни :)
Хубав ден на всички  :D
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 10:13:47 am от Eли:) »
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #114 -: Юли 01, 2011, 10:10:52 am »
Спокойно, ние май ще сме най-зле, Елена гони четирите и още пие АМ с биберон, не че не може да пие от чаша, ама друго си е от шишето с биберона, ходи като пияница и надига шишето, брат и е същата картинка. До първи клас се надявам да се откажат, но на сила не искам да го правя, виждам, че така се успокояват и не искам да си образуваме излишни нерви.

Лиско, намъчихте се, дано бързо се оправят нещата!

Елора, дано и при вас скоро се разреши проблема!

Приятни почивни дни на всички!


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #115 -: Юли 01, 2011, 10:25:29 am »
Ели, честита ви награда! Аз за 2 награди събрах мечета и накрая не ги пратих  :? Ще чакам следващата, тъкмо може за третото да пуснат пак  :lol:
 :lol:


Ааа, да участвам в игри ми дай на мен  :lol: Събирам опаковки и тем подобни, за които знам, че провеждат игри  :) Като един Плюшкин съм  :lol:
Последно спечелих от Maggi 6 бр. купички, а от името на мъжо - 6 бр. чинии, та направихме един сервиз  :lol:

Печелила съм много и различни неща, но най-голямата ми награда е френският сервиз за хранене, който спечелих от играта на Cif i Domestos  :D Направо е страхотен! Трябваше ми Доместос, и от Пикадили взех един, видях че има игра, първо грабнах едно шише, ама нещо беше скъсан етикета, та взех друго, но после си казах, щом посегнах към онова, нека то да е! Като се прибрах у дома, пуснах sms-а и след малко като ми върнаха обратно, че печеля сервиз, как изкрещях не е истина :lol: И само чувам Дидо от другата стая - "Какво пак спечели?"  :lol: :lol:
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 10:33:52 am от Eли:) »
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #116 -: Юли 01, 2011, 10:31:34 am »
Хаха, ето кой ще ме светне къде са игрите  :lol:
Аз преди 2 години спечелих продукти за 100лв от Нестле и това беше (то повече не съм и участвала де). А и някой друга дреболия от Кока кола - пръсте,  дискове и някакво малко радио.
Лисе, дано скоро всичко се развие по най-добрия начин с малката, мъжете да оздравеят и мамино сърце да се успокои за мнооого дълго.
Гери, това с шишетата ме подсети най-новото ни - научих ги като правим наздраве им казвам: "Назраве, дружина", а те отговарят: "Наздраве, войводо". Всеки път много се смея  :lol:
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 10:34:04 am от mimi26 »
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #117 -: Юли 01, 2011, 10:37:17 am »
Хаха, сладури  :lol:

а за тортата... ще си я изядем сами  :lol: Вче хванах замаха, ще направя друг път пак, колко са 3-4 часа - нищо работа  :lol:


:lol: Ти накрая тъй ще се ошлайфаш, че ще я правиш и за 1 час  :lol:
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #118 -: Юли 01, 2011, 11:25:44 am »
научих ги като правим наздраве им казвам: "Назраве, дружина", а те отговарят: "Наздраве, войводо". Всеки път много се смея  :lol:
Мерси за идеята :lol: Ние сме на "Тути, фрути, салюти" ама е време за нещо ново :wink:

Пете, дано изследванията покажат, че е нещо безобидно!

Ние утре сутрин летим за България и сърцето ми е свито дали ще ни пуснат да минем с естонската карта на бебето. То добре, че нея имаме, че я заявих в последния момент и я взех вчера. Все се надявах, че ще имаме поне пасаван...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #119 -: Юли 01, 2011, 12:14:14 pm »
О Чери, много се радвам да те видя, я каква пухкава е станала малката, браво  :D
Как няма да е доволен Стаменов след толкава перипетии  :wink:

Ултра, успех и лек път  :)