0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #40 -: Юни 27, 2011, 23:45:10 pm »
Аз също писах предишната седмица за съня и особено за дневния. Deep, има написани доста книги по въпроса и за това как бебето може да се приучва на добър сън от 3-4 месечно за да се избегне люшкането с часове или да спи в леглото на родителите до 2-3 години, което е твърде нежелателно и за родителите и заради детето. Такова малко бебе обикновено има нещо което му пречи да спи - колики, газове. За нас се оказа, че свръх възбудата от опазванане на света му пречи да заспи и аз се опитвам да помагам като го слагам на спокойствие по-често с биба, която го успокоява. ако го нося и му говоря става обатното -преуморява се съвсем от вълнения  :) Намерих разни статии, като с две думи основното беше да се спазва часа за лягане вечер, да е в неговото легло, да е по-ранен час, за да не се преуморяват и някакъв ритуал- песничка, играчка, пр., но това е за по-големи бебета. За дневния сън също има доста статии тук http://www.babycenter.com/0_naps-the-basics_1506357.bc
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #41 -: Юни 27, 2011, 23:49:37 pm »
въпросът ти, saraapl, е бисерен, защото е нормално бебето на тая възраст да има период на тревожност от раздялата. не знам как е на испански тоя термин, мога да ти го кажа на български и английски, да потърсиш и да видиш, че го пише като характерно за периода от 4-5 до към 10-тия месец някъде. твоето бебе не е някакъв уникат и поведението му си е съвсем нормално - как искаш да се бориш с това? ей туй е бисерното.... все едно да попиташ как да противодействам на желанието на бебето ми да суче.

законодателството на тая страна, дето се намираш, едва ли задължава бебетата да тръгнат на детска градина от 3 месеца и 21 дена. по-скоро законодателството на тая страна дава толкова отпуск по майчинство - а това е различно нещо.

когато аз съм раждана и в България е имало само 3 месеца отпуск по майчинство.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #42 -: Юни 28, 2011, 00:05:29 am »
Сари, кога го пускате ? На колко месеца ще е ?
И не може ли да го пуснеш малко по-рано, преди да си започнала да работиш за да можеш да си "на линия" в периода на адаптация.
Кофти работа  :(

Апропо - моето дете не реве като ме няма или като го оставя с някой друг. При все, че това се случва много много рядко, в смисъл не е свикнала с различни хора. Мен гледа по цял ден...
Та не е баш всяко дете.
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 07:49:30 am от jam »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #43 -: Юни 28, 2011, 00:32:37 am »
Боби дано не се случва да плачем толкова много защото ме предупредиха че детето започне ли да плаче непрестанно и пропусне ли някое хранене и веднага се обаждат да го приберем (в това се включва "борбата","действието").А с работата се сещаш че трудно е доста.Но това е положението.
О, щом не си в България ще ти разрешат да влезнеш. Не прави грешката като мен да го оставиш от раз. Аз реших, че така се прави и затова Ивана явно се е шашнала. Следващите дни стана малко по малко по-добре. Започнете го поне една седмица преди да се върнеш на работа, така ще ти е по-лесно. Въпреки разните коментари тук, обикновено това поведение не се развива до по-късна възраст - казват, че започва към 7 мия месец. Така че се предполага, че твоето детенце по-лесно ще привикне. Така казаха и всички учителки - колкото по-рано, толкова по лесно. Аз тогава се шашках, но мога да ти кажа, че сега съм доволна, че отиде по-рано. А като я оставих за първи път едва не катастрофирах, защото от рев не виждах пътя. Сега чак ми е смешно.  А това бебе, което сега чакаме, ще тръгне на около 2-3 месеца ( тук може на 8 седмици) и не очаквам да има проблем с адаптирането, защото на тази възраст пък съвсем няма никави подобни чувства.

въпросът ти, saraapl, е бисерен, защото е нормално бебето на тая възраст да има период на тревожност от раздялата.
Не е необходимо да се обиждате и тя с нищо не го е предизвикала. Дори и да не знае кое е нормално, нали затова са тези форуми. Да не говорим, че отговорът не е и вярен. Доста по-късно се проявява обикновено: http://www.justthefactsbaby.com/baby/article/separation-anxiety/36
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0002509/

« Последна редакция: Юни 28, 2011, 00:41:12 am от Bobbie »


  
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #44 -: Юни 28, 2011, 00:46:25 am »

чак сега виждам този бисерен въпрос. специално погледнах на каква възраст е въпросното ревящо за мама, дето го подготвят за детската градина, а то било на 4 месеца....


и за мене беше бисерен въпроса :D :D :D

Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #45 -: Юни 28, 2011, 00:52:16 am »
сара,  Не знам. Моят син започна на 1,5 г., но където живея масово децата почват ясла на по 4 месеца. Ами, толкова е майчинството - "цели" 20 седмици. Ние бяхме късметлии, че можахме да си позволим да си вземем друг вид отпуска, доста по-нископлатена и така избутахме до година и половина.


Деси, доколкото знам жиеееш  в Германия.
Защо 4 месеца майчинство? Нали Elterngeld вървят минимум 12 месеца и са 60% от заплатата?

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #46 -: Юни 28, 2011, 01:08:44 am »
Ох, хайде пак обидени и нагрубени :? Момичета, моля ви, не започвайте пак!
Вярно е, че не може всичко да знаем и затова са и форумите, но някак ми се струва, че не е трудно човек да се досети, че едно малко бебе трудно би понесло раздялата с майка си, чисто инстинктивно.
Във връзка с майчинството винаги съм смятала, че тук в БГ сме облагодетелствани. Вярно е, че е ниско като заплащане, поне втората година, но времето прекарано с децата е незаменимо. Не го разбирам аз това - 3-4 месеца майчинство. Всички психолози и психиатри казват, че семейната среда в тези първи месеци и години е изключително важна, връзката с майката също е много силна и от голямо значение за развитието на детето. В този смисъл, отделянето на бебето от майката и отглеждането му от други хора, макар и само денем, за мен е крайно неприемливо и грешно. Не смятам, че е добре за детето. Това си е мое лично мнение, разбира се, не ангажирам никого с него :D Ясно ми е, че повечето родители не биха избрали този вариант, но при положение, че другите опции включват ниско заплащане, хората нямат особен избор, което да ви кажа честно, не ми се струва много демократично и редно :wink: Не става дума за някаква прищявка все пак, а за отглеждане на дете и не мисля, че е редно толкова да се подценява нуждата от майката на толкова ранен етап от развитието.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #47 -: Юни 28, 2011, 01:13:46 am »
Само да доуточня.

За мене е бисерен въпроса от друга гледна точка. Как може да се подготви едно 4 месечно бебе за ДГ??? :D :D :D

Като му се обяснява колко е хубаво там, какви хубави играчки има и как ще играе с другите бебета, как ще рисува, как мама ще дойде и ще си го вземе..... :D :D :D

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #48 -: Юни 28, 2011, 05:35:28 am »
За мене е бисерен въпроса от друга гледна точка. Как може да се подготви едно 4 месечно бебе за ДГ??? :D :D :D
Много смешно... няма що.  За мен пък е бисерен коментара. Едно дете не е необходмо да може да разбира реч, за да се свиква на някакъв начин на живот.

... но някак ми се струва, че не е трудно човек да се досети, че едно малко бебе трудно би понесло раздялата с майка си, чисто инстинктивно.
Всъщност това чувство се развива обикновено няколко месеца по-късно при бебетата. Ивана като по книжка го разви. В случая обаче, нейното дете явно е по-чувствително и тя се е досетила, че ще е така ( не и е било трудно баш досещането) и затова иска съвет как да му го направи по-лесно.


Боби
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 05:43:47 am от Bobbie »


  
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #49 -: Юни 28, 2011, 07:00:40 am »
Лисо, душа и сърце, с вас съм!
Само ако мога с нещо да ти помогна ...
Прегръщам те, и знам, че без теб ДРЗ нямаше да бъде това което беше!
Една Лисица е в състояние да обърне целия свят, но само ако е Петина!
Всичко ще е наред с Никол, вярвам и ще се моля!
Нацелувай хралупата поименно!

Подреждам ДРЗ Варна до трите най-съкровенни събития в живота ми!
Благодаря Ви, че съм част от вас, и че и заради вас сега съм Майка!
Нека енергията от Варна помогне всяко тревожно лице
което видях да се промени и се усмихне!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #50 -: Юни 28, 2011, 07:57:50 am »
при следващият жлъчен коментар темата ще бъде заключена
не си правете живота по-черен от колкото е
хубава и усмихната седмица на всички
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #51 -: Юни 28, 2011, 08:39:51 am »
Лис, дано се оправят малките и наистина не е ангина. Аз си мисля, че може да им влияе промяната на времето, поне при нас е така.
Мише, много те обичам!
Свате, дай вместо да заключвате темата, просто заключете драките  :lol: Верно писна ми от многознайковци... Добре, че още ме държи емоцията от ДРЗ, иначе... най-много мен да заключат  :lol:
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #52 -: Юни 28, 2011, 13:20:37 pm »
Момичета ще пътуваме в чужбина аз, мъжът ми и бебо. На границата ще ни трябва акта за раждане, нали? Нужни ли са копия или само оригинал? Не трябва да е преведен?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #53 -: Юни 28, 2011, 15:17:19 pm »
Мисля че съм останала неразбрана от много от момичетата ...Аз попитах не как да му кажа че трябва да е на детска и колко ще му е хубаво там..Исках да попитам как свикнахте децата си(визирам майките които имат малко майчинство) да стоят повече време с друг човек..
И все пак може би ще пробвам да го оставям малко по час,два най-много и така..
Той даже и с майка ми не стои повече от час ако мен не няма в стаята..А майка ми я вижда всеки ден..Ще се оправя.
Лек ден на всички
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #54 -: Юни 28, 2011, 15:19:18 pm »
Smaraidi, паспорт на детето ви трябва, а не акта за раждане.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #55 -: Юни 28, 2011, 15:21:42 pm »
Момичета ще пътуваме в чужбина аз, мъжът ми и бебо. На границата ще ни трябва акта за раждане, нали? Нужни ли са копия или само оригинал? Не трябва да е преведен?

да, детето трябва да има международен паспорт. и да е с двамата родители, иначе трябва нотариално заверено разрешение от другия родител.
като сме пътували с детето за Гърция, винаги носех и по едно копия на акта за раждане, защото реално само той е връзката между детето и нас в документално отношение. но никой не ми го е искал.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #56 -: Юни 28, 2011, 15:53:04 pm »
Мерси за отговорите! Да, за международния паспорт знам,че без него няма как.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #57 -: Юни 28, 2011, 16:04:23 pm »
Момичета ще пътуваме в чужбина аз, мъжът ми и бебо. На границата ще ни трябва акта за раждане, нали? Нужни ли са копия или само оригинал? Не трябва да е преведен?

да, детето трябва да има международен паспорт. и да е с двамата родители, иначе трябва нотариално заверено разрешение от другия родител.
като сме пътували с детето за Гърция, винаги носех и по едно копия на акта за раждане, защото реално само той е връзката между детето и нас в документално отношение. но никой не ми го е искал.

И при нас бе така, носех копие, не оригинал!
С нас пътуваше и по-голямо дете на наши приятели,
за него имахме нотариално заверено пълномощно на двамата родители!

А дано отмине дъждовния период, ние в неделя пътуваме за Елада!

А Варна ще ми държи свежо на душата още дълго, дълго!
За варненки знаех, че са най-красивите в България,
сега се убедих, че са и най-гостоприемни!
 :kiss:Мими

Ох и снаха си харесах, ама с Лисицата ще правим дуел,
та съм кахърна....синеока, чудна, рапирахме... :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #58 -: Юни 28, 2011, 17:06:35 pm »
Да се включа и аз,вече завърнала се от слънчевите Златни пясъци.Всичко беше страхотно,децата много щастливи :)!В София за съжаление ни посрещна дъжд и стуууд.Дано се оправи следващите дни!
Лиско,бързо оздравяване на твоите сладурчета!

Re: Седмица по средата на годината:)) 27.06.-03.07.2011г.
« Отговор #59 -: Юни 28, 2011, 18:26:23 pm »
Лиско, как са децата?
Моля се да оздравеят много, много бързо и пак да търчат и да си натискат пъпчетата(много се смях :lol:)

Не разбирам краткото майчинство. По принцип няма ли и други опции? Например да продължиш майчинството обаче да плащат наполовина, нещо такова?Питам, защото нямам идея как така уж социални страни карат майките да пускат децата на ясла на 3-5-7 месеца :?

Мини, не мисля, че имаше много жлъчни коментари, даже опитаха всички да спазят добрия тон. Не заключвай темата плс :)

П.С. Излязоха ми резултатите за ЧПВ - няма :) Остава само инфекцията да излекувам и евентуално пластика на шийката...ако реша.
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 18:34:06 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]