0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да са ни здрави и усмихнати децата!

Жаси, дано скоро се изясни ситуацията при теб!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Лиде, не е само твоя, и на мен ми е болна тема, но не знам какво можем да направим като потребители :?
Ами едно голямо нищо мисля. Тези неща са в световен мащаб, изобщо не става дума тук за една фирмичка или едно нещо. Става въпрос за много пари и ние според мен сме ужасно безсилни. Всеки се спасява както може.


За зрънчо и попара на 7-8 месеца ли ми говорите, преди месец на погача дадоха на бебето мед...цяла нощне съм спала от притеснение, за разлика от майка и, която беше толкова горда докато и мажеше муцката...Аз си мислех, къде да я карам ако тръгне да се задушава... филмчето с пищящата ми девойка която се издуваше като балон за секунди се върнаха в главата ми със скоростта на светлината. Ако имам второ със сигурност ще се захранва след 2 годинки най-рано... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
"да и дам ли да си хапне?". Абе как да си хапне бе?

 :lol: Аз изобщо не знам за какво се притесняваш...да й дават, ако успеят !  :lol:
Те дори тайно да се опитат да почерпят Никол с нещо, тя така стиска уста, че ще ударят на камък !
А сега сериозно - виж Жаси казва, че и Ники не иска да яде като му растът зъби. Явно ще избият горните  :) Ще си имате втори зайо !

Жаси, дано се окаже нещо друго !

Лиде от какво е направила реакция ? От агнешко ?
И как протича една реакция, силна ? Какво се прави ? Четох че купувате някакви препарати, но темата май беше за ожилвания...а от храна ?
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 22:04:21 pm от Raissa777 »
Lidia погача за прощъпулник, нали?

Аз се чудя дали след две седмици да дам на Ники изчистени домашни ягоди :? Без семките.

Аз пък съм голяма патка. Купих на Ники сандалки и какво съм мерила не знам, но са му огромни. Номер 23 са, ако някой ги иска да ми свирка. Срещу тях искам само малко череши или шоколад Милка :lol:
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Според мен стана въпрос за погача на 40 дни.
Според мен стана въпрос за погача на 40 дни.

Толкоз луди нема! Ако има трябва им психиатър или да ги заведат в отделения с бебета с алергични реакции!
[/url][/url]
Малко късничко, но да пожелая на безценните ни деца да са винаги усмихнати и щастливи!
Днес в Борисовата градина имаше някакво джамбуре и раздаваха балони/ фирмени на банка/ и не достигнаха за всички деца, които искаха...Много тъпо от страна на банката- можеха да се сетят, че ще има повече деца в парка! Моето остана без балон, но пък си хареса в Джъмбо едно коте на колела и го получи мигом!
Раши, тя си е бебе- има време да яде всичко и по много- не се притеснявай,че е злояда- според мен й трябва време да свикне с идеята за лъжицата и храната, различна от мляко.
Аз попара никога не съм му давала- аз не обичам, а пък и той не обича чай, пие все още АМ- с какво да я направя!Не мисля,че съм го лишила от нещо съществено- и сирене, и масло му давам, правя му домашни соленки със сирене и масло, закусва с каша от спелта. Глутен дадох след 10-тия месец, а непреработени млечни протеини- дори по-късно. И досега яде предимно козе сирене.
Вени, дано скоро се изясни положението при теб и да се оправи!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Според мен стана въпрос за погача на 40 дни.

Толкоз луди нема! Ако има трябва им психиатър или да ги заведат в отделения с бебета с алергични реакции!


А, има, има. И аз съм била свидетел, но нищо не казах.

Да са ни живи и здрави децата! Ние май ще го отпразнуваме с приятелчета в парка в събота.  :D

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
как да няма толко луди, бе Вени! ти не си ли чувала, че ако топнеш в медец биберона на бебето, не реве? па ако му го топнеш във вино, заспива като къпано.

това са практики, пренасяни десетилетия от дъртите жени към младите, и битуват много все още - особено по провинцията и там, където имаме слаба снаха и силна майка/свекърва.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Да са ни живи и здрави децата!

Наистина, чак толкова луди не знаех! Чувала съм за шкембе чорба на 7 месеца, кремвирш на 4,лимонов сок на три месеца, овесена вода на 40 дни, но мед не бях чувала. И за осоляването съм чувала като лоша практика, но силно се надявам вече да не се практикува.
Инке, моля те пусни рецепти за соленките (на лС да не спамим) и спелтата.

Аз по едно време давах сирене и сухар с малко вода, основно като се поразстрои Ники. Вече не.

Аз козе сирене още не съм дала. Само краве.
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Аз козе сирене още не съм дала. Само краве.

козето не е по-проблемно от кравето, че да го отлагаш за втори етап. напротив...

аз съм захранвала с козе сирене.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
С Дани си изкарахме чудесен първи "първи юни", сигурна съм че всички сте били като нас днес! Още много пъти да го празнуваме и всички момичета в този форум - да се насладят на точно този ден, гушкайки дете си пожелавам!  :D

Опитвах се да игнорирам нервния завършек на този прекрасен ден досега и от яд - сън не ме хваща  :oops: Влизам да почета тук да се разтоваря и гледам - зрънчо, медец на 40-дневно бебе и за финал "осоляване на бебето" и пак се наех  :lol:
Да не изпадам в подробности, но се случи с наш близък да сме на заведение тази вечер, аз да почерпя за празника на детето и човека - взе да дава "наклони" за отглеждането на дете. Търпя аз, стискам зъби, броя до 10, 100, 1000 /щото съм от най-кротките нали  :lol:/, но по ред причини - устисквам да го "наредя" както се полага, моля се да се усети и да се спре... Така, ама колкото повече аз съм "бала и добра" въпросният господин се засилва да развива теории и да ми набива правотата на същите. За протокола, говоря за мъж на 55 години, който има син на 25, детето му е отглеждано от бебе до 3-годишно от майка му, после този татко се развел и се има за супер добър баща и голям разбирач, защото видите ли всеки уикенд той ходел да вижда сина си като дете и му купувал какво ли не. Сладуууур  :?
Та седя аз и близо час, слушам наставления от този "толкова компетентен човек" как аз нищо не разбирам от гледане на деца, понеже не давам сокчета от 2 месеца, детето ми "ходи голо", имам страшен късмет че той обича залъгалка и без да му я топя в мед, защото по принцип - те бебетата само с мед смучели залъгалки, ама моето явно е нещо сбъркано и се е прекарало... Почва да ми излиза пара през ушите, мълча, броенето стига до милион...тоя не спира. :( И тоя ми захваща лекция за соленето на водата. Децата - трябвало обилно да се осоляват, за да не миришат на цитирам: "дърти години"  8O Опитвам да обясня аз, как функционират потните жлези и други такива сложни раУти, така че малоумника да схване. Не. Получавам "аргумент", че хората от 1000 години  :lol: така правели и щом го правели - явно имало защо. Следва войнствен въпрос: "Ти можеш ли да ми обясниш, защо не слагаш сол в коритото на бебето?". Вече бях преброила до милион, нататък ми е трудно и казах: "Ми мога, да, беше ми свършило фидето и лимоновия сок и нямаше да стане добра супа". Надявах се, да схване най-после, че с тази шега - искам да прекрати безумния си монолог... Малеееее, голяма грешка! Тоя като се впрегна, като се запени, като се заразмята по тая маса /пък не беше пил, да кажеш че от алкохол/...сол, та сол, тя извличала токсините от бебешкия организъм и пак тия 1000 години и щом така се било правело 1000 години - значи имало защо. Ей полудях вече ви казвам!  :x Обяснявам като на дебил, защо бе аджеба не се соли бебе, защо здрава бебешка кожа не се мацоти с козметика ей така, обяснявам, обяснявам, само да не става панаир... Кретена седи и ми повтаря като развален грамофон: "ма то от 1000 години хората така правели - значи има защо".  8O Просто да умрешшшш

Та след като въпросния ми вгорчи хубия ден и ми образува съвсем излишни нерви, прибрах се, изкъпах си детето без да го соля /защото съм просто парче аз/ и си мисля - ще има ли край някога тази повсеместна неграмотност, гарниранна с непоколебима увереност, че дадена глупост е правилна, само защото другите били правели така от н'ам колко време? И ако този кретен е безобиден и няма шанс да соли ничие бебе тепърва, колко ли майки и баби солят днес деца с дълбокото убеждение, че така трябвало за да де не им мирише потта някой ден?!  8O И колкото повече го мисля - толкова повече стигам до извода, че едва ли са малко... Така и за меда и за сокчето и за "кексчето", да не говорим как бившата шефка на Окръжна в СЗ /физиотерапевт!!!/, опънала крачетата на новородената си внучка и я увила в повой! И се хвалеше с това за капак.

Не знам, аз ли съм луда, те ли...и моля да ме извините за този пост, ама имах нужда да си го излея някъде, където ще ме разберат, без да обяснявам надълго и широко "що не люскам пакети морска сол в коритото на сина си".
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 02:22:48 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Направо сме като клуб на анонимните алкохолици тук, хаххааха
Раши, Преслава ми беше злояда до година и два месеца, като казвам злояда разбирай ядеше по 20 грама външно хранене и после го повръщаше от рев, че я карам да яде, а не й давам да суче
сега, обаче се чудя как да я ограничавам, това е човека, който най-много яде в нашата къща, ходи и обира на хората яденето, на мен направо ми бърка в устата и ми вика- Дай яяяя, мойоооооо. Поради тази причина аз вкъщи не ям, за това вече съм и на моминските си килограми  :wink:
Жаси, ти си със собствена програма, ама след алергичните прояви на НИк, с онези Медроли дето пи хич и не бих му дала ягоди, ще вземе да ти направи някой спазъм, за какво ти е, ей питай Мими 26 дето даде наскоро ягоди/color]
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Добро утро, момичета!

Благодаря за безценната подкрепа!

Раиска, дано наистина при Никол е само от зъбите. Но, каквото такова! :)

Няма да се иненадам, ако стане като при теб, Мини. Аз съм ужасна лакомница и не си представям детето ми да не е, като ме гледа по цял ден да ям! Дано ми се наложи да се ограничавам  - хем тя да яде, хем аз да отслабна. :)

Жаска, и аз бих изчакала още с ягодите. Но, виж лъжица две медец може да му дадеш, хехе!  :wink:

Жбрул, абе и аз вчера точно на подобни теми се ядосвах. Да ти минава покрай ушите ако можеш и това е :) Щото в България така съветнически сме си настроени и не сме склонни да се променяме :)

Инке, може и да сме се видяли вчера в Борисовата, ама не сме се познали! :)

« Последна редакция: Юни 02, 2011, 08:18:30 am от Раши »


*
За голяма моя жалост бебетата на възраст на моето са масово захранени със сок, пюрета и каши. Обеснявах, обеснявах защо не трябва толкова рано и то със сок, но се предавам. Отсреща няма никой.

Сега съм в чуденка кое е по-малкото зло готовите пюрета или аз да ги правя, но с продукти от пазара, защото нямам възможност за домашни плодове и зеленчуци?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Сега съм в чуденка кое е по-малкото зло готовите пюрета или аз да ги правя, но с продукти от пазара, защото нямам възможност за домашни плодове и зеленчуци?

аз навремето реших тая чуденка в полза на готовите био пюрета.
ама сега вече съм и аз разколебана и не знам кому да вярвам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Последните разкрития за био храните са ужасни. В тях ми беше надеждата. Явно ще трябва да се връщаме към селата (в незамърсени региони) или да основаваме кооперативи, за да има чиста храна за децата ни.
За къпането на бебета в солена вода не съм съгласна с вас. Преди да родя майка ми започна да ме облъчва как ще къпем бебето във вода с разтворена морска сол, както е къпала мен и брат ми. В началото й казах да престане с бабините деветини, но после реших да питам Чичко Гугъл по темата. Все пак, нещо за да съществува с години, сигурно има по-сериозна причина от бабешкото обяснение за миришенето на потта. Попаднах на това:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:J7YcrWjNgZgJ:badetezdravi.com/products/details/18+%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0+%D1%81%D0%BE%D0%BB&cd=2&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&source=www.google.bg
в последствие и на много други статии и реклами за чудотворното въздействие на ваните с морска сол. Дори вече ги има включени в процедурите на СПА центровете.
Та така - малчо го къпем всяка вечер във вана с малко разтворена хималайска морска сол и веднъж седмично със шампоан. Не искам да правя реклама, но не сме имали кожни проблеми досега. Може да е ген или случайност, но е факт. Понякога съжалявам, че нямаме вана, за да си направя и аз една солена СПА процедура.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Да за бебе на 40 дни говорех.
Алергията с агнешкото съм я описвала поне два пъти, ще го напиша пак, за ужас не челите го вече и полза на тези с малки бебета  :lol:
На празник буквално преди да си тръгнем и дадоха 3 влаканца агнешко. Тя си беше ревлива и без това, спеще и се. Прибрахме се след 15 минути и я съблякох за баня. Стоеше сама права, значи е било мисля след годинката. На крачето и на бузката имаше мехурче като от комар, тя става така на "плюски". Изправих се да пусна водата и след 30 секунди вече беше на 15 плюски, докато се обадя на педиатърката и я обедя, че не е шарка вече се сливаха в мехури.  Говорим за максимум 15 минути. Дадох доза Аериус, което спря избиването на нови и нови мехури и така спешно за около 8 минути бяхме в поликлиниката за да и сложат Урбазон. Сега имам капки Ксизал непрекъснато в чантата и се надявам да не ги ползвам по спешност...
Не давам нико козе, нито овче, нито биволско месо, мляко, сирене, кашкавал и подобни. Ще направим опит по мнение на педиатъра след 7 годинки, по мое след 16...
От круша се изриваше с едни ситни пъпчици, скоро и дадох по хапка две, няма проблем, но все още яде през два месеца и максимум 2 хапки...

Meme под осоляване далеч не разбираме мъничко морска сол в коритцето. Децата са се осолявали здраво със сол и повивали, това е пагубно за кожата. Има и смъртни случай на бебенца от подобни Спа процедури. Твоята е все едно е на моренце, не виждам проблем, щом искаш прави го. Попитай чичко гугъл и за починалите бебенца и с какъв процент рани и как точно са починали. После ела пак да подновим темата.
Това не е необходимо според мен, но и не вреди. Решението си е твое.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Не давам нико козе, нито овче, нито биволско месо, мляко, сирене, кашкавал и подобни. Ще направим опит по мнение на педиатъра след 7 годинки, по мое след 16...

лидия, тука бърка яко твоя педиатър. точно децата с алергия към белтъка на кравето мляко, която е първата проявяваща се при децата хранителна алергия, биват захранвани първо с козе мляко и производни, след това с овче мляко и производни, биволско също. козето мляко НЕ Е алерген, напротив.

нищо общо нямат тези неща с агнешкото месо. освен, дето източниците им мучат и пасат трева.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
jam  не е педиатъра, аз съм. Страх ме е да и дам каквото и да е от блеещите. Било то месо, мляко или производните му... Щом казваш, че няма общо, може да пробвам, но след като се наглася психически. Ще гледам да е тази година  :lol:

За месото, държа да е след 16...педиатъра за него каза след 7 минимум, за останалото не е ставало въпрос.

Друг е въпроса, че аз не консумирам никое от изброените и затова и не фигурират в хладилника   :oops:
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 14:13:01 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0