0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вени , да си кажа и аз, че нашия случай е почти същия. Моята дъщеря е на 1 г. и 7м. сега и все още не ходи сама, върви по 2м. и то в посока към мене. Иначе се водим за ръка и няма спирка. Като беше на 1 г. изобщо не искаше да си стъпи на краката. Тогава я заведох за пръв път на лекар - казаха, нищо й няма. Започнах да я развеждам за две ръце /по-скоро да я влача :wink:/, и започна да проявява интерес. На 1 г. и 3м. попаднахме на друг лекар, който също се чудеше какво и е, назначиха гимнастика. Правим гимнастика вече 2-3 м., от която се научи да лази /не го прави с желание и когато си иска/ и да се изправя като се държи някъде. В крайна сметка се оказа, че има някакво нарушение на периферните нерви, което според лекаря няма да бъде проблем. Не знам дали помогна гимнастиката или с времето се случват нещата. Та може би му няма нищо на детето, но няма лошо да се направи консултация с лекар.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Дара започна чак сега да се върти лесно, на 7 месеца. Много пъти съм и "показвала" - не. Може би се дължи на факта, че изобщо не иска да стои легнала, пък камо ли по корем...не знам. Но пък почти се изправя от легнало в седнало. Ако има нещо много интересно - ще се вдигне. Иначе й трябва 1 пръст помощ. За седенето, седи седи и по някое време прилегне  :D

Когато бях на ортопед специално го разпитах за бънджи и проходилка. Каза, че няма проблем , не са "вредни" но няма да научат детето да ходи...по-скоро е в помощ на майката да си свърши нещо.
Но сега гледам Дара и едно приятелско детенце 1 м по-голямо.
Дара стои права, много стабилно, но изобщо не тръгва да прави крачки. ( ние имаме бъджи )
Другото детенце не стои толкова стабилно изправено, но като го хванеш полита напред...направо тича. ( те имат проходилка ).
Не си мислете, че искам скоро да проходи и я юркам, нищо подобно  :lol:
Просто наблюдения.

Много весело да изкарате утре ! И дано да е хубаво времето !
*
Ха ха ха, Джам, как си знаех, че кучката идва оттам ;) Приятели с момченце ми преразказваха тази му лекция на Драганов. Аз пък чух "женската" тирада. Беше не по-малко смешна :) Само че, беше насочена повече към бащата. И на моя мъж горкия му се обясни как той ще гледа жената на живота си, а после ще дойде някой мръсник и ще му я вземе, и ще я кара да пере и да готви и т.н. Хе хе хе :)

На Драганов принадлежат фразите "днешните баби детето трябва да ги вижда само на снимка", и "ако мили мои родители оставите детето в ръцете на бабите, от него човек няма да стане", и "може да ми доведете госпожицата след година да видим какво е останало от нея след вашето отглеждане" :)
« Последна редакция: Май 31, 2011, 10:24:53 am от Раши »


Хаххааа, Раши, уби ме :lol: Мисля, че ни трябва тема за бисери, останали във времето :lol:
sladko това имам предвид и аз. Не говоря за прохождане изобщо, детето дори не иска и не може да стъпи на крачета, камо ли да се изправи. И писъците вчера за мен бяха писъци на болка. Може би има все още силен мускулен тонус, не знам.
Няма повече да повдигам темата пред приятелката ми, достатъчно умна е за да чете из форумите. Просто се надявам някоя форумска мама да я светне, че може да потърси лекарско мнение, ей така, преди да са заминали за дълга ваканция. Дали самите крачета са здрави или не, от тази гледна точка.

Мен пък ме притенява всякака липса на нахалност от страна на Ники. Идват, взимат му играчките и той не протестира милия, седи и ги гледа :? Верно, че първо той ги открадва от някой, ама гледам повечето бебета си взимат чуждите играчки и после не дават да им ги вземеш обратно. Нашия е нещо прекалено ненахален, добричък един такъв.
[/url][/url]
Надин, мила, искрено ти съчувствам, дано по-скоро му премине киселата фаза  :wink: моят съвет е да пробваш пак да му дадеш биберон-залагалка. Аз въобще не мога да си представя живота без това чудо, въпреки че не всеки път го иска. Сукателният рефлекс е много силен при някои бебета, особено по-лакомите като нашите, и много ги успокоява. Нашият Сами някои път го плюе автоматично,ако е много възбуден, но в следващият момент като пробвам вече го налапва настървено и понякога само така се приспива. И аз отскоро се чудя това реване без присвиване на крачетата колики ли са, но май пак има нещо, защото се чуват газове отвреме на време. При нас, слава богу тези периоди са по-кратки, в най-тежки моменти включвам сешоара, а напоследък дрънкалките започват да му привличат вниманието. Носенето в такива моменти е ефективно само като самолет или на рамо, иначе е още по-сърдит..
Туци, третирането на пъпа продължава до зарастване на раната. Продължавай със спирта и пудрата докато няма никакъв секрет по памука и пъпчето е съвсем сухо.

Ние вчера ходихме на преглед при ортопед, но сме пропуснали тази лекция по "народна мъдрост", май трябва да повторим прегледа  :lol: и да се превърнем в кукувицата от рекламата на ДСК  :lol:
*
Искам да се похваля, че сме приети в детска градина. Сега трябва да разуча от кога ще почват новите групи, че трябва да създавам организация пак.
*
mimi26, а да ти е честито. То в днешно време приемането в детска градина си е направо все едно са те приели в харвард :lol:.
Момичета има ли сте моменти когато бебчето не иска да си изяде всичко. Ние днес вече две хранения едвам изяждаме по около 60-70мл., а от днес по принцип вече трябва да изяжда по 90мл. Сега ще видим как ще е на обяд, ама двете сутрешни направо бяха трагични. Вчера нищо и нямаше и си изяждаше всичко.

*
Усмихната седмица на всички!
Мими26 честито! Звучи толкова нелепо да се честитят подобни неща.
Tucy,аз нямам идея колко яде Ан-Мари като милилитри, но понякога суче повече, друг път по-малко. Мисля, че е нормално. Някои бебета са по-лакоми, други-не.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
jasmin_veni при моето хлапе (малкото) имаше проблем. Имаше ясно изразен рахит и ни се наложи да ходим на гимнастики и доктори. Когато отидохме на невролог Ники още нямаше 6 месеца. Тя хвана детето и както го държеше го накара да си стъпи на краката. Той стъпи и имаше здрава опора. Аз се учудих защото с брат му не е било така. Беше както с детенцето на твоята приятелка. Лекарката каза, че това е рефлекс на децата. Ако не го поддържам обаче ще изчезне от само себе си някъде около 6 месец. После ако се правят упражнения детето може пак да го върне... другото вече не помня.
Голямото също имаше някакво рахитче, но той се роди февруари и цяло лято навън, почти не се забелязваха тревожни отклонения. Но при него след 8 месец, когато и да се опитвах да го поставя на крака, държейки го под мишниците, той си вдигаше крачетата право напред и стоеше така, докато не го пусна да седне. И да исках нищо не можех да направя.

Явно и при вашето приятелче майката не е знаела, че трябва да пази това. Или и аз не знам вече трябва ли. И нейното детенце, както и Марио е загубило този рефлекс и на теб ти се струва, че има нещо нередно.

Ако детето не е проходило до 18 месеца е сигнал, че трябва да се обърне внимание на това. Да се види дали няма друга причина. Но това не значи, че има такава.
Заради рахита на Ники му се деформира главичката. Това доведе до проблем с обиколката и макар да се виждаше какъв е проблема, задължително всеки месец му гледаха мозъка за хидроцефалия и други подобни.

Съжалявам че ви се намесих в темата, няма вече.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Значи правилно съм усетила.
Няма да й се меся повече - както казах има достатъчно информация, но примерно ей това за рефлекса, че се губил не го знаех. И никъде не го пише в статиите за прохождане.

Аз сега ще питам - кога да дам на Ники да опита да се храни сам с лъжичка? И как да стане тази процедура възможно най-чисто?
[/url][/url]
*
Мими,честито!
Аз да се похваля,че камък ми падна от сърцето-бучката се оказа мастопатия.Мили момичета преглеждайте се всяка година на ехограф,защото по думите на лекаря ранен стадий на карцином се хваща само на апарат,стигнеш ли да си напипаш сама-довиждане :?.

Мими,честито!
Аз да се похваля,че камък ми падна от сърцето-бучката се оказа мастопатия.Мили момичета преглеждайте се всяка година на ехограф,защото по думите на лекаря ранен стадий на карцином се хваща само на апарат,стигнеш ли да си напипаш сама-довиждане :?.

Мими, честито :)
Парси, много се радвам за теб :) Аз ходя на годишни прегледи с ехограф, но нямам идея как се прави под душа прегледа.
[/url][/url]
*
Парси, браво!
Благодаря ви! Наистина е нелепо да си честитим за подобно нещо, но това е България...
*
Ето ни и нас в началото на седмицата :)
Парси, чудна новина, много се радвам!
Мими, то вашето си повод за банкет.
При нас нещата не са много за хвалба, вчера сме пипнали и двете някакъв вирус. Не успях да я опазя от петима болни в къщи. Уж не сме се доближавали до никого, но...
Та сега сме (и двете) със секрети в носа и малката кашля. Милото ми мъниче, прекарахме цяла нощ през 15 мин с аспиратора.
Като говорите за прегледи на гърдите, ще споделите ли къде ги правите!? Аз се каня от сума време да ида, но нещо нямам идея към кой лекар да се обърна.
На всички пожелавам здрава седмица

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
преглед на гърдите - най-добре при специалист, който освен мануален преглед, прави и ултразвуково изследване. за рентген - след 40 г. или при наличие на фамилна обремененост.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
tucy При Дани се е случвало така няколко пъти вече. Има си такива периоди, когато не иска да изяде цялото мляко, въпреки че съответната доза е "установена" и е ял дадено количество седмица-две. В някакъв момент е оставял по 20-30 мл. неизядени при няколко поредни хранения, но лично аз никога не съм се тревожила от това. Като му "дойде настроение" - пак започва да си изяжда всичко. Относно количестовто мляко, което яде - не съм следвала препоръките на педиатърката, а още по-малко указанията на кутиите с АМ. Увеличава си сам количеството храна не "по книга", но това винаги се случва, споко. :) Изписаха го 2600 и 47 см, а сега е 6200 и почти 61 см т.е. развива си се перфектно и без да му треперя колко бил изял, той си знае най-добре кога и от колко има нужда. Та...не се притеснявай за тези неща според мен.

Парси, много се радвам за добрия резултат! Наистина е важно да се преглеждаме редовно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Адито, преглед не се прави докато кърмиш, имаше дори някакъв период след спиране на кърменето. От работа организираха безплатни прегледи, докато бях майчинство, но понеже кърмих ми казаха че няма смисъл да ходя, защото не може да се прецени реално ситуацията.
*
Jbrul мерси за отговора. Абе и аз си бях казала че няма да й треперя толкова много, ама нещо не ми се получава. Е предполагам, че все още се нагаждам. Постоянно се чудя това как е, онова как е. Ама то вече е време да спра да се чудя за всичко. То вярно че човечето си знае най-добре :).

Момичета, пак да питам дали знаете къде в София има реални, не виртуални бебешки оказиони- много съм на зор с помпата за кърма Медела Мини.
Парси, чудесна новина!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
преглед на гърдите - най-добре при специалист, който освен мануален преглед, прави и ултразвуково изследване. за рентген - след 40 г. или при наличие на фамилна обремененост.
Абсолютно точно казано. :)
Благодаря ви! :)