0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Честит празник на всички дечица! Да са живи и здрави! :)



*
Честит празник на всички малки и пораснали вече деца. Да сте живи и здрави и винаги засмяни.

Честит празник на всички деца. Да са ни живи и здрави  :balk_16:
*
Честит празник на всички деца!
Нека винаги бъдат деца по душа и мама и тати да са най-добрите на света!
*
Честит празник, мили деца! Да сте здрави и много палави!  :ballons: :ballons: :ballons:







При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=912602

"Европейска забрана за опасни бебешки бутилки, съдържащи веществото Бисфенол А, влиза в сила от днес, съобщи БНТ."

а преди 4 години Авент ни убеждаваше от сайта си, как няма никаква опасност от Бисфенол А в бебешките шишета. нямало нито едно проучване, доказващо опасност при такива концентрации.

чувствам се гадно сега. детето ми 3 години и половина пи мляко в техните шишета...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Браво, крачка напред в контрола. Гадно се чувствам постоянно в това отношение. 90 % от продуктите които консумираме са пълни с боклуци...Контрол няма. Колкото и да ограничаваме децата си и нас от подобни боклуци, не можем да ги избегнем напълно да не кажа изобщо. Как да обясня на детето, че маги и готовите подправки с които се готви в рекламите има всичко останало, но не и зеленчуци. Въпреки всичко донякъде успявам...Как да и обясня, че сока от портокал в кутия далеч не е от портокал. И там ме разбра и за шоколадите и бисквитите ме разбра, избягваме ги, но ги консумираме понякога, няма начин. Темата за колбасите и месата няма да я повдигам, кошмар. Риба и пилешко замразени, това изобщо не става за ядене. Евтините кайми и изобщо..
Jam шишето малко го е ползвала, но направо се чудя с какво да си храня детето, чесно. Как няма един производител, който да държи на качеството и да пробие на пазара само с това. Поне на външен вид, месото да е месо,без абсолютните боклуци в него и миризмата му на сода. Изобщо, всеки ден се ядосвам за това. Колко минерална вода консумираме на ден, представяш ли си, че докато се пълни и транспортира, тя се нагрява. Е няма бебешки шишета сега, но пият от бутилки всеки ден. Чудесен заместител. Накъдето и да се обърнеш, каквото и да погледнеш, всичко е залято с боклуци. и на село вече не е чисто, защото замърсяванията са на лице. Как няма да са ни болни децата, как няма да има 25 годишни с рак. Изобщо за какво говорим. Отделно фармацефтичните компании трябва да правят пари, нови вируси, мутации и т.н.
Запалих аз, но това е болна моя тема.  :oops:


http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Лиде, не е само твоя, и на мен ми е болна тема, но не знам какво можем да направим като потребители :?
Честит празник на всички дечица!! Да са здрави и много щастливИ!

За това какво ядем е ясно, че много от нещата са меко казано боклуци. Днес в един магазин видях една майка да купува за дете под 2 годинки кроасани с шоколад и беше напълнила една торбичка с тях 8O.. Да не говорим за различните видове зрънчо, с които се тъпчат децата, а в тях има ужасно много сол и още толкова вредни съставки.
*
Честит празник на всички деца!Нека бъдат здрави,обичани и много щастливи!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Идва Юни-нека се радваме на живота и децатk
« Отговор #90 -: Юни 01, 2011, 15:32:09 pm »
Честит празник на всички дечица! Много здраве и лудории им пожелавам!
Относно боклуците които ядем - страх ме хваща. То ако не е едно, ще са други 5. Ето с единственото си авентско шише не успях да се справя, но знам ли какво има в тези които ползвам?
И почти по темата - какво полезно изобщо има в тоя зрънчо? И наистина ли трябва дребосъците да мелят непрекъснато нещо между храненията? Това рупане на солети, зрънчовци и др. подобни какво помагат? Аз щото като една "лоша" майка, която държи детето си перманентно гладно, не предлагам нищо освен плод между храненията.
*
а смятай, като го отмъкне някоя кучка.... :)
.....ми горе-долу 3 години до тук, мисля, че свиквам с мисълта, че ще доде и тоз момент :lol:
моя мъж ми е казал, че като се зажени, нашето място е в  гората, демек колкото по далеч мЪ заведе, толкоз по-добре :lol: :lol:

Честит празник на всички деца, днес бях замислила да ги заведа в зоологическата градина, ама пусто време ни обърка плановете, та си останахме в прованса.
*
Честит празник на всички дечица, да са ни живи и здрави и умерено палави ;)  :balk_16: :balk_16: :balk_16:

И мен ми е болна тема храненето, още повече, че моите са злояди и пред алтернативата да стоят гладни или само мляко да пият изядат и по някоя бисквита - това у дома, на детската не знам какво ядат (поне като качество)  :?


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Честит празник на всички малки и пораснали вече деца!

Днес в един магазин видях една майка да купува за дете под 2 годинки кроасани с шоколад и беше напълнила една торбичка с тях 8O.. Да не говорим за различните видове зрънчо, с които се тъпчат децата, а в тях има ужасно много сол и още толкова вредни съставки.
Аз останах втрещена от "барни"-то, което изяде 9 месечна госпожица, щерка на моя приятелка. Детето си имало нужда от сладичко... и дали съм знаела как нападала шоколада на баткото. То вЕрно, че и аз съм малко фанатичка на тая тема, но това е прекалено вече.

*
Много гадно това с боклуците и контрола!  :(

Темата с яденето ми е много болна. Роднините много ме натискат Никол да яде и все ме питат "да и дам ли да си хапне?". Абе как да си хапне бе? Пържола с подправки, хляб, масло, шоколад ... как така да си хапва? ... А аз глупавата, видите ли, следвам схеми и захранвам с беглутенови и безмлечни каши ... Педиатърката пък ми обснява всяка сутрин да давам попара с пълномаслено мялко, масло и хляб! ...

Ох, и Никол май ще ми се очертае злояда. Не знам какво да я правя. Вярно, че сме само на захранване още, ама от 2 седмици не иска да яде. Днес едно бурканче ябълки 130гр. го яде цял ден. Правим почивки, сменяме менюто, играем, пеем, но не и не. Не иска да яде от лъжица. Някакви идеи как да я подлъжа да хапне?

Днес обиколихме половин София пеша и беше супер! :lol: Запознахме се с Дара на Рая и Мая на Дианка :)


*
Раши, струва ми се че си противоречиш-хем злояда щерка ти, хем никой не слушаш...все пак не откриваме ние топлата вода. Може да ти е от полза и ако послушаш понякога-например за попарата. Детето ти не е малко вече,  за да е на разните му схеми без еди си какво си. Поздрави
*
Раши, струва ми се че си противоречиш-хем злояда щерка ти, хем никой не слушаш...все пак не откриваме ние топлата вода. Може да ти е от полза и ако послушаш понякога-например за попарата. Детето ти не е малко вече,  за да е на разните му схеми без еди си какво си. Поздрави

Шаноар, не си ме разбрала и честно казано не ми харесва тонът на написаното! Не разбирам откъде и защо пишеш с този груб тон. Не го очаквах от теб, наистина. Както и да е. Детето отказва да яде от миналата седмица, преди това си ядеше. Детето е захранено преди месец и половина. Просто се оплаках, че ме притискат и то откакто Никол е на 2 месеца.  Ти смяташ, че е нормално детето да яде пълномаслено мляко и масло на 7 месеца, така ли?

П.С. Не съм казала, че не слушам никого! Следвам си схема за захранване от 6ти месец, както и съветите на Бърди и препоръите на СЗО!

 
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 19:39:41 pm от Раши »


*
Нека аз съм неразбралата, по-добре така. Не знам къде видя груб тон, просто изразявам мнение. Убеждавам се, че новите моди в захранването са повече или по-малко празни идеи и  смятам, че хем имаш някакъв проблем, хем не искаш и да чуеш за нещо различно от това, което си наумила. Това не го разбирам, но не намирам нищо грубо в това да мисля различно от теб в случая.
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 19:57:16 pm от shanoar »
Раши, струва ми се че си противоречиш-хем злояда щерка ти, хем никой не слушаш...все пак не откриваме ние топлата вода. Може да ти е от полза и ако послушаш понякога-например за попарата. Детето ти не е малко вече,  за да е на разните му схеми без еди си какво си. Поздрави

Шаноар, не си ме разбрала и честно казано не ми харесва тонът на написаното! Не разбирам откъде и защо пишеш с този груб тон. Не го очаквах от теб, наистина. Както и да е. Детето отказва да яде от миналата седмица, преди това си ядеше. Детето е захранено преди месец и половина. Просто се оплаках, че ме притискат и то откакто Никол е на 2 месеца.  Ти смяташ, че е нормално детето да яде пълномаслено мляко и масло на 7 месеца, така ли?

П.С. Не съм казала, че не слушам никого! Следвам си схема за захранване от 6ти месец, както и съветите на Бърди и препоръите на СЗО!

Не е нормално да даваш пълномаслено мляко. Аз попара в този й вид не давам.
Рашо, спокойно и Ники има такива периоди. Продължават седмица-две, после две неспокойни нощи, осъмваме със зъб и после яде.
Шаноар, не мисля, че това е новата мода. По-скоро Рапли е новата мода :lol: В случая става дума за период, не за постоянно отказване.


Моите новини са все по-странни. Днес бях на преглед и доцента каза, че може да мине само с горене, защото шийката ми е била много разкъсана, незарастнала правилно (направо цъфнала и после дори деформирана) и той лично не би предприел дори ЛИП защото се опасява от проблем при износване на следващо бебе.
Много съм бясна, че това се е случило.
Ще правя трети преглед за да ми потвърдят поне една диагноза. Всеки казва различно.
[/url][/url]
*
Апропо, попарата я правя с вода или чай и ползвам изкиснато купешко "пълномаслено" сирене и масло. Не слагам мляко.