0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #740 -: Май 21, 2011, 12:30:36 pm »
Туци мерси за списъчето, ама аз вече съм с планово секцио на 25.05  :D
А Чуспито за 07.06 пак с планово.....така че сме на финала почти  :D

иначе наистина някой трябва да подържа списъка.....че много нови попълнение имаме, а времето лети...не ни чака  :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #741 -: Май 21, 2011, 13:01:51 pm »
Маригри, мерси за поправката :D. Хайде много стиснати палчета за всички на финала :D.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #742 -: Май 21, 2011, 19:33:49 pm »
  :lol: как само ме изпреварвате в списъчето...
 Само аз ли се натискам да съм планово до край :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 нетърпеливки такива!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #743 -: Май 21, 2011, 19:56:59 pm »
Момичета, днес бях на преглед и веднага питах за шийката, ама какво се оказа, моята сега е 3,9 см-не знам как е станало така, гледана е от един лекар на един и същ апарат. Преди -2,5см, сега пък толкоз( за миналото измерване съм сигурна че каза 2,5 и мъжа ми беше с мен, таka че правилно съм чула). Не знам колко помага лежането, но аз съм основно в такава поза, на разходки излизам много рядко и то кратки именно заради контракциите, така че може пък да помага активната почивка и магнезия.
Успех и стиснати палци на всички!!!
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #744 -: Май 21, 2011, 20:19:03 pm »
много ви благодаря за това, че се ядосвате заедно с мен. много мило ми става и не се чувствам сбъркана, щото по едно време почнах да си мисля, че само аз преносвам, макар, че знам че не е така, но...

аз работя по въпроса, вчера секс правихме, днес бяхме на дълга разходка, но хич не ме боли нищо, даже и контракциите спряха. не знам как ще е.

боби, ние казахме, че първите две седмици, докато той си е в къщи не искаме никой при нас, за да сме си само тримата и хората се съгласиха, може и твоята майка да се навие да не идва веднага.

аз да ви питам, тези, които сте накрая - какво четете за това как трябва да лежи бебето - настрани или по гръб. тук казват винаги по гръб, приятелката ми вчера каза, че в бг всички казват настрани, та искам да питам, тъй като в темата има хора, живеещи в различни държави какво сте чели, какво казват. извинявам се, ако не е за тази тема.

елис, много е възможно като те е мерил предишния път да е понатиснал с ехографа и това да е причинило скъсяването. при мен се получи почти същото и накрая го обясниха с човешка грешка. с тази шийка дето я имаш можеш спокойно да си ходиш на походи :))

да ви се оплача - в последните два дни ми се появиха стрии. досега нямах, сега има червени черти по корема. ще видим какво ще правя след раждането. бях много горда от себе си, че не ми се бяха появили стрии, а то...

хубава вечер
е
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #745 -: Май 21, 2011, 20:27:03 pm »
аз да ви питам, тези, които сте накрая - какво четете за това как трябва да лежи бебето - настрани или по гръб. тук казват винаги по гръб, приятелката ми вчера каза, че в бг всички казват настрани, та искам да питам, тъй като в темата има хора, живеещи в различни държави какво сте чели, какво казват. извинявам се, ако не е за тази тема.
Ами статистиката е, че от както са започнали да ги слагат по гръб има драстично намаление на SIDS ( синдрома на внезапна смърт) и аз затова я слагах само по гръб в началото. В България казват настрани, за да не повърне и да не се задуши, така че и това има логика, ама аз си спазвах тукашните препоръки, понеже са подплатени с изследване по въпроса. И до 4-5тия месец все я гледах дали диша, че ме беше страх да не стане нещо докато спи. Абе голям страх съм брала.

На мен стрии ми се появиха в последните 2 седмици преди да родя. И аз като теб се кефех,че съм се отървала, а то какво стана. Хем се мажех като луда и ходех като мазна баничка из къщи, но пак не ме спаси.
« Последна редакция: Май 21, 2011, 20:29:36 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #746 -: Май 21, 2011, 20:53:37 pm »
за стрии аз през цялото време ако се намазах 5 пъти, ще е добре.....и нямаше нищо, никакви стрии, но точно преди 1-2 седмици и при мен се появиха едни червени черти, от страната дето по едричкото бебе....ама сега гледам бавно си преминават и от към другата страна на корема, в момента около пъпа са  :lol: :lol:
така че като ви слушам и да се мажеш и да не се мажеш, всичко е до кожата  :wink:
аз просто имам непоносимост към намазването, става ми супер гадно и мазно......може би защото никога съм нямала проблем със сухата кожа, винаги си ми е мекичка и нежна.
ама хич не се кахъря от стрии на този етап, само децата да са добре, това е най важното в момента  :wink:, иначе ако почна да мисля за стрии....целулит, 24кг от горе.....утиде коня у реката  :lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #747 -: Май 21, 2011, 21:30:04 pm »
 Това с начина на лежане и мен ме тормози.Даже още преди месеци бях питала /мисля в темата за бебетата/
 Оффффф,ми клиповете и въобще материалите,които гледах за лежането по гръб и на мен много логични ми се сториха.За всеки случай ,обаче си мисля,че като си легне след хранене , бебчо ще го слагам малко настрани и задължително ще го подпирам с онези помощни цилиндърчета ,да не се катурне...Така си го представям,но дали ще е така - не знам :oops:

 Аз имам един въпрос,понеже си подготвям багажа за болницата.Мога ли от сега да си сложа и помпата в багажа.Имам предвид,ще я стерилизирам,но после , като стои 1 месец в багажа, в кутията си , ще бъде ли проблем?
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #748 -: Май 21, 2011, 21:38:49 pm »
Относно спането- след много четене реших да го слагам моя син да спи по гръб. Случваше се да повърне, но главичката му винаги беше обърната на една страна и не е имало проблем.
Бях решила така да процедирам и с малката, обаче тя не ще да спи по гръб. Успява да се обърне настрани. Та я оставих да спи както иска. Оня ден като се събудих я намерих по корем даже.
Водете се по бебетата, те си имат характерчета :) Така или иначе първите месеци няма да спите и все ще ги проверявяте дали дишат по сто пъти на нощ. :)
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #749 -: Май 21, 2011, 23:11:57 pm »
Стриите тръгват от съединителната тъкан - дълбоко в кожата - където и с мазане, и без мазане никой препарат няма ефект. Някои са предразположени да образуват стрии, други не. Останалото е вятър, мъгла и реклама.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #750 -: Май 21, 2011, 23:15:57 pm »
Елена, да ти кажа незнам колко се предизвикват контракции с движение, но при мен нямаше ефект. Дните които прекарах в болницата докато докторите предизвикат раждането съм се качвала пеша до 6-ия етаж, където бях настанена. На 05.05 когато ме приеха имах 2 см. разкритие. За 4-те дни в болницата на 09.05 разкритието ми беше 3см. И съм се движила и се катерех пеша. Всичко си е индивидуално обаче.
Що се отнася до спането на бебчето - нашата докторка каза че няма проблем да си спи по гръб, каза да я слагам настрани само ако не съм сигурна дали се е оригнала и когато няма никой в стаята (ако повърне да не отиде към гърлото). Моята бебка лично предпочита по гръб. Слагам я настрани, но тя си се премества по гръб, а главичката и остава настрани. В родилния, като взимахме бебчетата също бяха по гръб.
Що се отнася до стриите - по корема въобще не ми излезнаха стрии, за разлика от гърдите. И двете места съм мазала с едно и също мазило. На гърдите даже са от тези дълбоките и червените.

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #751 -: Май 21, 2011, 23:33:31 pm »
Аз съм доста непостоянна в мазане с такива работи  :lol:. Е, купих си няколко вида мазила, но съм ги ползвала най - много по веднъж. Стрии не ми се получиха, кожата по корема ми изобщо не е отпусната след раждането. Единствената ми забележка е състоянието на бедрата ми, където мускулите ми видимо са отслабнали... но това е друга тема. Е, лятото е пред нас. Хубавото е, че имам да свалям кило и половина  :D.

Относно спането - в началото бебка я слагахме настрани, но не изглеждаше много доволна. Сега спинка само по гръб, но главичката й винаги е настрани.

Елена, честит празник  :D!
  :lol: как само ме изпреварвате в списъчето...
 Само аз ли се натискам да съм планово до край :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 нетърпеливки такива!
Моето секцио беше 3 дни преди термин и бебка си устиска  :lol:.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #752 -: Май 22, 2011, 09:09:54 am »
Еееееййй,ама тези хора няма да се научат да си мълчат.Все много разбират.Мен моята свекърва и тя ме нареди.Аз по принцип съм си доста слабичка.Вече съм +11кг и тежа 54кг-какво да направя,натура.А свекърва ми тези дни ми изръси:"Виж се колко си слаба,кой знае какво бебе ще родиш"
Моя и той само ме ядосва.То дойде време да раждам,той още се чуди къде да живеем и буквално през 30мин. си мени мнението.Ама аз още малко ще го трая и ще започна да оправям стаята при нашите.Той ако иска да идва,аз бебка мога да си я гледам и сама.

Пък за списъка,че го гледам доста си е напреднал-аз съм на 27.08. ама в картона ми,вече бившата ми ЖК,ме е записала 30.08,че тя жената била смятала по друга формула.
Желая ви лек ден,момичета!
[/url]
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #753 -: Май 22, 2011, 09:20:44 am »
Здравейте Мамчета :)).От одавна не съм писала,иначе си ви чета,гледам кой до къде го е докарал, много от вас са на финалната права,желая ви леко раждане и приятна среща с дечицата ви :).
 Относно спането,моя син не обича да спи по гръб,заспива винаги на една страна,но когато беше малък от страх (поради факти в нащо семеиство ) го слагах само на страни подпрян,именно за да не се задави ако повърне,но и той ако е по гръб не си обръщаше главичката настрани.Най добре е найстина да се водите по децата,има деца който настрани се застават......,но въпреки това съветвам докато са малки да са на една страна .
 Успех на всички ви :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #754 -: Май 22, 2011, 13:11:48 pm »
Има специални подпиралки (възглавнички) за новородени на Чико например, които поддържат бебето да спи на една страна.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #755 -: Май 22, 2011, 18:27:44 pm »
Смарайди за тази възглавница ли говориш?
http://sladurite.com/product.php?ProductID=1200
Аз съвсем се обърках честно, според мен бебето си лежи точно по гръб върху нея, пък отдолу пише, че помагала да не лежи по гръб. :)
 
На мен ей тази поза и възглавничка по ми вдъхват доверие за сега:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=6118
Как ви се струва?

krasi, не се ядосвай, моята свекърва когато и се похвалихме с новината,че ще става баба, първите и думи бяха, Ауууу да не ядеш много че ще станеш огромна 8O :lol:, за протокола съм 58 кг, 168 висока, тоест съвсем съм си нормална, ама явно се уплаши жената да не надебелея и да затисна мъж ми докато спя :lol: :lol: 8)
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #756 -: Май 22, 2011, 21:47:14 pm »
Смарайди за тази възглавница ли говориш?
http://sladurite.com/product.php?ProductID=1200
Аз съвсем се обърках честно, според мен бебето си лежи точно по гръб върху нея, пък отдолу пише, че помагала да не лежи по гръб. :)
 
На мен ей тази поза и възглавничка по ми вдъхват доверие за сега:
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=6118
Как ви се струва?

krasi, не се ядосвай, моята свекърва когато и се похвалихме с новината,че ще става баба, първите и думи бяха, Ауууу да не ядеш много че ще станеш огромна 8O :lol:, за протокола съм 58 кг, 168 висока, тоест съвсем съм си нормална, ама явно се уплаши жената да не надебелея и да затисна мъж ми докато спя :lol: :lol: 8)
А бе на мен и двете нещо не ми вдъхват доверие, ама аз какво ли разбирам. Макар чр трябва да се заинтересувам, че ей сега ще дойде август, а да си призная доста ще ме е страх да не се задави бебето. А и каквато съм си паника....
За списъка, и аз го гледам - аз съм едни ден след Красито - 28.08, а относно килограмите - 7 отгоре, които освен малко на гъза не знам къде са  :lol:


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #757 -: Май 22, 2011, 21:53:11 pm »
хахаха,то от тумбаците,нищо друго не изглежда наедряло... :lol: :lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #758 -: Май 22, 2011, 22:25:59 pm »
хахаха,то от тумбаците,нищо друго не изглежда наедряло... :lol: :lol: :lol:
Много си права да знаеш :lol:. И аз си мислих, че само корема ми е голям. Ама сега като го няма корема ела да видиш вече всичко си личи къде се е лепнала храната. Ама това да са ни проблемите - други да нямаме. Килограми се смъкват.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #759 -: Май 22, 2011, 22:39:02 pm »
по повод килограмите - вече съм качила 13 официално. ама какво искам като вчера изядох цяла кутия сладолет. ама както мъжа ми каза имаш още 2-3 дена, после ще му мислиш, сега си угаждай. само това ми трябваше.

нещо днес не се чувствам особено добре, гади ми се и ме боли кръста и имам нещо подобно на контракции (не са по целия корем, но са болезнени) така че може и да е, може и да не е, ще видим.

за спането си мисля да си я слагам по гръб, може би ще сложа одеалце под дюшечето й да й е леко повдигната главата.

а колкото до свекървите, що не я питаш нея колко е качила през бременността си. ужасно се дразня на такива хора, не знам защо, би трябвало да си ги пускам през ушите, ама нещо напоследък не успявам. и гадното е, че това ти променя цялото отношение към бременността и (чакането на) раждането. днес си мислех, че вместо да си чакаме спокойно, ние започваме да се държим така сякаш тя закъснява или нещо такова. ама няма да им се давам :)

хубава вечер, ще ви държа в течение