0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #920 -: Май 31, 2011, 17:18:14 pm »
Къди,важното е,че вие с бебо сте добре.
Ние петък имаме среща с бебка :) Нямам търпение да си я видя колко е порастнала.Онази вечер я усетих и да хълца.Прави бяхте,момичета,няма как да се обърка :) Ама да си призная,имам чувството,че после всичкото ръчкане,ритане,шаване много ще ми липсва.
Стана време да си тръгвам от работа,лека вечер,момичета!
[/url]
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #921 -: Май 31, 2011, 17:26:17 pm »
Здравейте момичета. Получихме резултатите от хромозомния анализ за сега само по телефона. Вчера ни се обади лекаря, който направи манипулацията и каза, че хромозомите са в норма. По-късно ще получим и резултатите по пощатата. Важното е, че на този етап всичко е наред. Доста си се поизплашихме. Вече знаем и пола с 100 % сигурност - ще си имаме момченце. Сега ще чакаме следващата среща с нашият малък човек.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #922 -: Май 31, 2011, 20:00:29 pm »
Браво Рачко, много се радвам. Казах ли ти аз, че не е задъжително да е проблем. Честити сини памперси.

Краси, аз пък не се научих да ги познавам тези хълцания. Даже като отидох да раждам и ме сложиха на монитора и сестрата каза, че бебето хълцало, пък аз пак не бях разбрала. На мен ми липсваха ритничетата около 4-5 дена.



  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #923 -: Май 31, 2011, 21:05:32 pm »
И аз не мога да ги усетя тези хълцания, или разпозная, и аз не знам. Само знам че ме подритва леко сутрин и вечер като легна.


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #924 -: Май 31, 2011, 22:38:19 pm »
Moже още да ти е рано, моята бебка започнах да я усещам, когато хълца някъде от една седмица, ама вече е почти всеки ден-не може да се сбърка, много леко и равномерно потупване и явно хич не и е приятно, защото започва едно извиване и разпъване. Много е сладичко усещането, защото е по-лекичко не е стандартната война в корема с показване на дупе или гръбче и съответното  разпъване. Моето бебе, понеже ще е секцио, се е приготвила на долу с главата още от 26 седмица и това ми е страшно некомфортно, ама тя така си е решила.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #925 -: Май 31, 2011, 22:44:06 pm »
Хълцането докато го позная като хълцане мина бая време. Отначало докато беше по-малка почти не можех да го разпозная. Само предполагах. Като порасна вече нямаше как да го сбъркам. Ама и моята бебка като почнеше да хълца та спирка нямаше. То и сега е така като подхване вълната на хълцане, нищо не й помага :lol:.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #926 -: Май 31, 2011, 23:15:12 pm »
елис, не мисля, че му е неприятно. Като се роди ще видиш, че всъщност изглежда все едно обичат да хълцат. Поне за Ивана съм убедена, че не я притесняваше, защото като захълца и придобиваше една такава спокойна физиономия и се успокояваше от каквото и да е било преди това. Аз си го обяснявах с това, че е нещо, което и е познато от преди да се роди-поне аз така си мислех.


  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #927 -: Май 31, 2011, 23:18:02 pm »
 Ние хълцаме рядко...сещам се за два пъти,когато го усетих и видях... :) съвсем равномерно,ритмично лекинко подскачане на едно местенце от тумбачето :)
 Елиска,да знаеш,че и с крачетата надолу също е много дискомфортно.Малчуганите набират маса и сила и ритниците надолу към влагалището и ануса също са изключително болезнени.Така чееееее , нали се сещаш , ще си го изтърпим,както и да е
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #928 -: Май 31, 2011, 23:49:34 pm »
елис, не мисля, че му е неприятно. Като се роди ще видиш, че всъщност изглежда все едно обичат да хълцат. Поне за Ивана съм убедена, че не я притесняваше, защото като захълца и придобиваше една такава спокойна физиономия и се успокояваше от каквото и да е било преди това. Аз си го обяснявах с това, че е нещо, което и е познато от преди да се роди-поне аз така си мислех.

За хълцането и аз имам такива наблюдения при Дани /след като се роди/. Като захванеше да хълца, придобиваше съсредоточен и почти доволен вид  8O и по 15 мин. е откарвал да хълца - аз се дразня вече той - не  :lol:
Иначе към края на 5-и месец започна сериозното хълцане в корема ми и си продължи до секциото, никак не беше трудно за разпознаване, но пък и при него се случваше често и все дълго. Веднъж на запис на тонове и по тел. на майка го пусках да слуша как хълца, все не й се вярваше на нея.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #929 -: Май 31, 2011, 23:56:03 pm »
... :) съвсем равномерно,ритмично лекинко подскачане на едно местенце от тумбачето :)
много точно описано.Поне си "почивам" докато хълца,че наистина ритничетата й започват да стават болезнени.Даже до преди малко се опитваше да се навре под ребрата ми,ама аз съм седнала и й е малко трудно :lol:
Ама пък още от сега е учтива ;) Една единствена сутрин се събудих преди нея,но баща й като си сложи ръката на корема ми,тя го поздрави с едно-две ритничета и се ската пак да си доспинка :D
Жбрулче,подсети ме,че на която и колежка или позната да кажа(а всяка от тях има поне по едно дете),че малката хълца,всяка си мисли,че нещо се шегувам.Не са и чували,че бебетата хълцат още в коремчето на мама
« Последна редакция: Юни 01, 2011, 00:01:55 am от krasi(ahiito) »
[/url]
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #930 -: Юни 01, 2011, 00:13:00 am »
Аз започнах да усещам хълцането някъде към 6-тия месец. Беше съпроводено и с доста ритане, от което си мислех, че му е некомфортно като хълца  :wink: и се опитва нещо да се намести...След като се роди, хълцането си продължи. Много е смешен, целия подскача и много звучно си хълцука  :lol:

Като беше в корема повече се притеснявах, но сега като го гледам съм спокойна, защото не му е чак толкова зле, колкото си мислех  :wink:   не му пречи да си хълца и няма вид нещо да го притеснява.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #931 -: Юни 01, 2011, 01:04:34 am »
Краси, тя майка ми не толкова да не вярваше, ами когато е била бременна с мен...кой ги е знаел тези неща, а и да са ги знаели - толкова са им казвали. Когато Дани хълцаше й казвах: "ето сега хълца, пипни", ама то "отвън" не се усеща така както ние го чувстваме, не е като ритник и превъртане, които лесно се усещат от околните, че и се виждат даже  :lol:

Та като й казах, че бебето хълца в корема ми беше толкова изненадана, колкото и аз навремето, когато ми разказа как са й потвърдили бремеността с мен - с мъжка жаба /лабораторна де/.  :lol:

Та за бременните мами, още веднъж да кажа - не им е неприятно да хълцат на дребните, не се тревожете. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #932 -: Юни 01, 2011, 08:36:59 am »
И нашата дама много хълца :D
Слагам на майка ми ръката и няма такъв кеф като я усети. Майка ми е направо възхитена от днешната техника и проследяване на бременността. Възхитена е колко сме информирани, как знаем във всеки момент какво се случва с нас. При тях нещата са били допотопни.
Заведох я веднъж с мен на преглед и тя милата се разрева при вида на малкото човече...

*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #933 -: Юни 01, 2011, 09:01:03 am »
Привет,

Много ми беше драго да се запозная с някои от вас на срещичката вчера. :D

Едно питане имам - днес имах ясна кръв в едната ноздра. Беше ми се случвало и преди в 6-7 седмица, но тогава беше по-малко количество. Нещо притеснително има ли в това? Нещо хормонални нива да се променят, т.н.?

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #934 -: Юни 01, 2011, 09:52:26 am »
Здравейте, мамчета!
Ето ни и нас вече в къщи. :D
На 24.05. ме приеха в болницата за преносване и на следващия ден ми казаха да се подготвям, че момента наближава. Няма да изпадам в подробности за самото раждане, важен е крайния резултат, а той е, че на 26.05. в 16,55ч. се появи нашата малка принцеса Йоана 3,340кг. и 51см. На 30.05. на изписаха и сега вече сме си в къщи и полека си създаваме ритъм на живеене.  :D
Сега се връщам назад да ви изчета, че доста съм изостанала.
Ааааааа, Честит празник на всички дечица, да са здравички и много да ни радват!!!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #935 -: Юни 01, 2011, 10:01:14 am »
Зай, това за кръвтта от носа го четох в постовете на много момичета явно се среща често. Цвете, честито дъщеря да сте живи и здрави!
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #936 -: Юни 01, 2011, 10:30:43 am »
Честито бебенце и честит празник на всички дечица!!!
И при мен е имало кръвотечение от носа, вярно много малко, но никога преди не ми се е случвало и някъде четох, че е нормално, та хич не му и обърнах внимание.
Благодаря ви момичета за информацията за хълцукането на бебенцата, аз понеже нещо хич си нямам корем, поне на всички им се струва малък и си мисля че милото като се разхълца и съвсем му става тесничко и затова започва това въртене и наместване. Наистина преди години явно никой не е подозирал за хълцането на бебетата в корема и мен ми обясняват, че си въобразявам, ама те толкова и разбират( може пък да си зависи и от кг, които се качват, като слушам тогава всички са били +20 и нагоре, та как ще усетят това лекинко движение).
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #937 -: Юни 01, 2011, 10:41:36 am »
Zai и аз имах кръв в носа преди седмица. Предполагам че е нормално, или поне така се успокоявам, защото е единичен случай, а и не ми трябват още поводи за притеснение  :D
Мили бъдещи и настоящи мами, имам едно питане. Не срещнах някъде подобна тема, така че тука ще задам въпроса.
Та... Ходите ли на училище за бъдещи родители ... или там както му е точното име? Около мен момичетата, които са родили ме подканват вече да се записвам, защото ми било време и защото било много ценно и полезно и т.н. /всички те са били на такива уроци/. Аз обаче още се ослушвам, защото не съм много сигурна дали няма да е един от не дотам нужните разходи около раждането на бебетата.  :?
Ще съм много благодарна да споделите мнение и опит, още повече при положение че нашите майки не са и чували за такива неща :)
Поздрави и целувки от нас.
Май снощи усетих дясно бебе да рита, но може и да съм сънувала  :lol:
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #938 -: Юни 01, 2011, 11:06:53 am »
Темата на Цвете в Честито: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45983.0


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #939 -: Юни 01, 2011, 11:51:45 am »
Здравейте! :)
Благодаря ви много за милото посрещане.
Вчера бях на преглед и видяхме отново нашите шушулчици имаха си и сърдечни пулсации.Изписаха ми още един курс с Неупоген през ден за 10 дни.
Да попитам по знаещите до кога се взимат всички лекарства и от какво зависи спирането на Фраксипарина ,аз дори незнам защо ми е изписан-предполагам че е заради завишените НК клетки.А Неупогена защо се изписва- нямала съм зацапване до сега нито някакви оплаквания .
Видях че сте коментирали за ФМ.Да попитам мамите които са в кл.Малинов ,д-р Сигридов не прави ли ФМ ?Моля ви за повече подробности че нищо не знам ,може и на ЛС.
Лек ден    :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: