0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #280 -: Април 27, 2011, 09:08:54 am »
:D Здравейте и от мен. Благодаря ви за отговорите за ЖК. Аз най накрая се записах при една лекарка в Люлин и тя ми препоръча да направя Скрийнинг в 1 тм в МЦ Фемина. Обаче както се вижда в лентичките ми днес е последния срок. Успях да се запиша все пак де- с 300 зора и молби по телефона  :D. Само че не знам какво да очаквам и започна да ме гризе червейчето :? Понеже нали са ми двенки бебчетата и няма да  правя БХС, някой ще ми каже ли какво точно ще правим? И веднага ли ще ми излезе оценката на ембрионите, или ще трябва да чакам някакво време.
Голяма съм несериозница и чак сега се заинтересувах...ама....
"Истински приятел е не онзи, който е до теб, когато си на дъното, а онзи, който е до теб, когато се мъчиш да изплуваш."

[
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #281 -: Април 27, 2011, 09:40:04 am »
деси-кк, дано да намериш читав невролог, най-вероятно ще ти каже, че имаш някъде притиснат нерв. не знам дали алга сан гелът няма да ти помогне, доколкото той помага и при такива възпаления на нервите. проблемът е, че това е на корема, така че питай първо. опитай докато търсиш и чакаш със студени компреси (не топло, за да не се доразвива възпалението, ако има такова) - нещо от фризера, грах или нещо такова го завиваш в тънка кърпа и го слагаш на мястото, което боли. на мен това много ми помага за гърба, пък и не може да навреди. пиши как си.

надин, много стиснати палци. да пишеш как си
разбихте ме с това тсх - никога не съм си правила, мисля, че само като изследвахме хормоните по време на стимулацията и веднага след установяване на бремеността, но то беше в пакета хормони и не помня дали и него сме го изследвали. и още веднъж да кажа на вас дето сте в бг - много сме облагодетелствани от достъпността на лекари и изследвания, тук за всичко се чака дори и на платен прием.

транка, успех. сигурна съм, че не е фатално, ако беше все пак щяха да те видят по спешност, ако пък има някакъв сериозен проблем ще имаш симптоми и пак ще те видят, така че търпение до 6ти и дано изследванията са добри.

ние с моята девойка си играем на гоненица (по-скоро тя и баща й) - тя показва бедърце през корема ми, той я пипа и тя се дърпа и отива на друго място и пак така, много са смешни, аз малко имам чувството, че "тупана" ще се спука, но пък е забавно. той е малко в болница сега и на мен ми е много уморително седенето на фотьол, но се надявам скоро да излезе, че гърба ми няма да удържи още дълго. само моля ви се не казвайте, че и по-зле ще става, щото аз едвам ходя сега - вчера пих кафе от бензиностанция, за да не отида една пряка по-надолу да си взема хубаво кафе, видя ми се на края на света. само аз ли съм така или и другите в моите седмици сте така, все си мисля, че е защото не правя упражнения за бременни и въобще нещо не съм както трябва. знам, че не е така, ама нали все търсим успокоение в многобройността :). и ако някой ми каже как да не се събуждам в 5.40 сутринта ще съм много благодарна.

хубав ден и още веднъж стиснати палци за Надин
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #282 -: Април 27, 2011, 10:36:35 am »
Няма начин мила, в последния месец се събуждаш и това е. Спомням си, че също като теб накрая ми тежеше ходенето до където и било-въпреки че проблеми не съм имала, ходех като кон през цялата бременност, но накрая почивах на всеки 50м., като минавах там където има къде да се седне и по възможност с тоалетна.Още малко ти остава и после ще бъде спомен-успех :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #283 -: Април 27, 2011, 11:29:24 am »
шаноар, мерси, аз си мислех, че нещо аз не съм в ред, ама и след като при другите е било така ми олеква, макар и не буквално
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #284 -: Април 27, 2011, 11:42:22 am »
Боби, Jbrul мерси за съветите. Днес успях да се вредя за преглед при гастроентеролог, защото там ме прати моя лекар и после ще търся и невролог
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #285 -: Април 27, 2011, 11:58:10 am »
Елена и аз съм същата... :oops:, в къщи ако нещо върша...все гледам да съм седнала и все охкам и вайкам  :lol:като една бабичка, разходки избягвам....защото краката почват да отичат, петите почват да ме болят от тежеста и общо взето разходки при мен с колата.. :?
през ноща съм дежурна ВЦ на всеки час..като по часовник, ама си заспивам веднага и някой път се стряскам, че тъкмо си легнах и пак ми се ходи, гледам часовника...ама то минал един час, аз тъкмо се унасям дълбоко и айде пак.... :?
ама вече свикнах с това положение и не ми пречи... :lol:

а през ноща се въртя като пумпал, като почва единия да скача......обръщам се на другата страна, айде и другия почва.......сега дали играят или ги притискам въри разбери... 8O, ама по гръб пак невъзможно да легна........така че и аз чакам с нетърпения да мине още един месец и нямам търпение вече да знам дата за секцио....да се настройвам  :D

Деси..аз имам подобни преживявания, но с десен яйчник или апендицит...имам чуство , че бебо се завъртва с гръб към корема и яко рита навътре и по някой път имам безсъни нощи......дето съм на ръба да отида до спешното, последния път беше преди няколко дена и добре, че беше през деня......някак си по леко минава, иначе нощем ходих като лунатичка из в къщи на тъмно и се превивах от болка........ :(

Дано да ти мине или наистина отиди на невролог, дано да се намери лек......защото ми ясно какво преживяваш  :(
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #286 -: Април 27, 2011, 13:09:46 pm »
Здравейте,

Деси, дано поне ти изпишат нещо за облекчение на болките.
Аз също имам, но моите са от сраствания от лапарото, или поне така аз мисля. Но те са нищо в сравнение с киселините, които ме мъчат. Мисля да си купя Квамател, как се пие, някой може ли да ме светне?

ТСХ аз също не съм изследвала, ама просто в нашата клиника така се процедира, ние нямаме и една трета от изследванията, които другите момичета си правят.

fifonqk, аз също реших да го послушам д-р Александров, въпреки че нямам никакви индикации за ранно раждане. Разбрахме се към края на май да се връщам към Варна.


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #287 -: Април 27, 2011, 14:01:24 pm »
Eille, за киселините установих, че яденето на кисело мляко помага или поне при мен. Незнам как, но в момента в който почнат да ме мъчат си хапвам малко кисело мляко и ми минават. Незнам обаче дали при всеки ще подейства, ако искаш пробвай.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #288 -: Април 27, 2011, 14:20:48 pm »
Привет коремчета  :D
http://www.babycenter.com/0_9-post-baby-body-changes-no-one-tells-you-about_10347025.bc?page=1
Намерих нещо интересно за някои последствия от раждане, които поне на мен не ми бяха съвсем известни, въпреки че четох доста неща. Тази статия ми се струва съвсем точна,  защото си зададох същите въпроси след раждането- как така не съм чувала че краката ти отичат в първите дни, като по време на бременността никога не ми се е случвало (бях малко изненадана, докато док не ми каза, че било нормално) и още по-шашната бях когато веднъж докато къпехме бебо от течащата вода ни ми се допишка и установих че не мога да стискам  8O. Докторът ми обаче ми каза че било от отпуснатите мускули на уретрата, но тук е обяснено по-добре. Разбира се при всеки е различно.
Елена, аз бях същото нещо, споко  :wink: и се оплаквах тук последния месец постоянно, въпреки че ходех и на йога, и на работа преди това и не съм имала проблеми. Но тежестта и дискомфорта ми се струваше непосилна в самия край, особено нощем.. Но и твоя край наближи  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #289 -: Април 27, 2011, 14:21:48 pm »
Деси, кой ти каза че можеш да пиеш само Парацетамол и Но-шпа? Когато се налага се пият и лекарства, които "не са за бременни". Има изход от ситуацията  :)!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #290 -: Април 27, 2011, 14:42:29 pm »
Навестявам ви набързо, докато Ния спи  :D.
Раждането мина изключително бързо и лесно. На 19 бях на преглед на ЖК и се оказа, че съм с 6 см. разкритие  8O. Нямах болки, кървене ... Док каза, че ще родя същия ден и да започвам разходки. Разхождах се аз 3 часа и нищо, накрая си легнахме да спим. Събудих се в 1 през нощта от болки и в 2.18 родих с 3 напъна.

Имах коластра още от 8 месец и първите 2 дни я хранех само с капчиците и 1-2 глътки вода. На 3-тата нощ ми слезе кърмата. Храня я на поискване, по 8-10 пъти на денонощие. Плака малко последните 2 дни, не можеше да се изака. Тази сутрин ни удостои с така чаканото изхождане  :D и е доста по-спокойна. Първите дни не смеех да заспя, будеше ме всеки лек шум, вече умората надделява и поспивам с нея час-два. Нощем, ако се наложи я успокоява баща и. Това е за нас. Времето за нищо не стига, а сега и майка ми е тук да помага. Не знам как ще е като си тръгне и таткото започне работа  :oops: Ето малко снимки https://picasaweb.google.com/sourire.jouir/fBmQvB#
« Последна редакция: Април 27, 2011, 15:40:05 pm от mira_mimi »
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #291 -: Април 27, 2011, 15:00:51 pm »
Деси, кой ти каза че можеш да пиеш само Парацетамол и Но-шпа? Когато се налага се пият и лекарства, които "не са за бременни". Има изход от ситуацията  :)!

Ами лекарят който ме следи ми каза, когато го питах дали мога да взимам някакви болкоуспокояващи - и той ми каза тези, но предполагам че когато и ако се открие какъв е точно проблема и има нужда от някакво лечение ще ми назначат други.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #292 -: Април 27, 2011, 15:20:26 pm »
Мира честито и тук :),ей на това му се казва бързо раждане :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #293 -: Април 27, 2011, 17:09:22 pm »
Леле Мира на всеки пожелавам такова бързо раждане :D. Малката е много сладка - да ви е жива и здрава.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #294 -: Април 27, 2011, 17:18:11 pm »
Мира много сте сладки  :) Пожелавам на всички такова бързо раждане като твоето ! Аз при 2 см разкритие бях с ужасни болки и вече си исках епидуралната  :lol: , а при теб е минало супер без дори да го усетиш  :D
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #295 -: Април 27, 2011, 18:28:59 pm »
Мира, Честито  :balk_9: Много се радвам за лекото и безпроблемно раждане!  Дай боже всекиму  :D Много сте сладки на снимките :D
Аз днес си поръчах количка и се оказа, че е последната налична бройка от този цвят.  Ето линк http://www.internetporachka.com/index.php?route=product/product&product_id=4470

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #296 -: Април 27, 2011, 18:43:33 pm »
Eille,на мен Др.Сигридов ми предписа Квамател да го пия седем дена,един час преди вечеря по едни хапче и ако не ми помогне след някой час може и Талцид.След тези седем дена почивка две-три седмици и пак по същия ред,но при мен на втората седмица след първия прием пак се появиха чак не можех да спя и започнах да пия Кваматела когато имам нужда,а понякога и Талцид вземам,но от него на другия ден пак се появяват,а с Кваматела от едно хапче и седмица може да мине и да не се появят.Срещу киселините трябва да се вземат мерки,а не да се мъчим защото те "изяждат" витамините който трябва да достигат до бебетата.Нещо подобно бяха думите на Др.Сигридов :P
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #297 -: Април 27, 2011, 19:22:15 pm »
Бина, а Кваматела от 40 милиграма ли е? Мерси много!


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #298 -: Април 27, 2011, 19:51:29 pm »
Да от 40 милиграма,пропуснала съм :oops:.Други момичета ако пият да се включат и те как го приемат  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #299 -: Април 27, 2011, 22:02:27 pm »
мира искам и аз такова раждане като твойто :) да сте живи и здрави.

по повод киселините - тук ми казаха, че мога да пия гавискон "с кофи", мисля, че го пуснаха и в българия, може би ще помогне на някого. много е неприятно това с киселините - аз имам рядко, но качествено. писала и съм и преди не зная защо и как но на мен ми помагат суровите бадеми и ябълка, може и да си внушавам