0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #20 -: Април 05, 2011, 09:01:14 am »
И Криси вика:"Мамо, айде вземем едно бебе, те много са тук"  :lol:


Eй това ми хареса! :lol:

Днес Мишка отиде с баща си на градина, и без това каза, че искала с тати с бялата кола да отидат, но пак имало рев. Той поне не я е върнал обратно, за разлика от мен. :lol: :lol:

Мешко,
и при нас сресването на косата е сериозен проблем. :( Такъв рев и писъци са, докато я сресвам, та сигурно ни чува целият блок.

А обличането е леко изпитание за нервите ми всеки ден и сутрин, и следобед. Все тя си избира дрехите, все се почва едно: "Не, не искам тази блузка, искам тази! Не, не искам тази поличка, а тази рокличка и този чорапогащник!... Това не искам, не искам тези обувки, не, Мишка не обича шапки, няма да сложим шапкаааа! ..." :) Сещате се, че се получават безумни комбинации по някой път и като се намеся, тя се противопоставя. Обикновено половин час ми отнема обличането с всичките полемики около него. Почвам да я заплашвам, че ще я оставя тук сама, а ще взема само Косьо навън, а тя: "Мишка ще дойде!" - "Ами, хайде обличай се тогава!", та така. :)

Иначе зъби мие с желание, но не ми дава аз да го правя вместо нея. Та доколко ги измива, не знам.

Малкия е все така сополив, но днес поне сука от гърда, а не от шише, та явно е малко по-добре. Като види спрея за нос, капките или помпичката, настава луд рев.

Елора,
да не те отчайвам много, но и при нас е така. Мишка все още не го иска Косьо. Все иска да го оставим навън пред блока след разходка, а само нея да прибера. Удря го, все и пречел, да съм го махнела, че и пречи и прочее. Много мога да пиша по темата, но ще стане досадно. Да, има моменти, в които го обича и отива да го гушка :D или пък да му сресва косата :D, но в повечето случаи все вика: "Не обичам Косьо! Мама да го махне!". :lol: :( Да се смея ли, да плача ли? :?
« Последна редакция: Април 05, 2011, 09:10:55 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #21 -: Април 05, 2011, 09:20:40 am »
Признавам си, Моника я оставям за някои неща тя да взима решение, обаче за други съм непреклонна. Пешек имаше едни накрайници като четки за зъби, които се поставят на пръста ти. С такива започнахме и с него чешкахме и зъбките. Когато дойде момента и сама пожела, включихме четката за зъби. И понеже Моника се е метнала на майка си, се чуди под какъв предтекст да седи на чешмата. Миенето на ръце със сапун и зъбки и е единственото разрешено и тя го прави по няколко пъти на ден  :lol:.

Вчера ми оставиха племенника да го погледкам. Не го бях виждала от декември. Две годишен малчуган. Баща му каза, че нищо не е ял и седнахме да вечеряме. Как ли не го молих, какво ли не му давах, и Моника му прави самолети и въртолети, не и не. И не склони залък да сложи. Егати детето, уби ме. Най-накрая го загушках и му казах, че ако ме обичка ще хапне. И той се сгуши и заспа. В тоя момент влезе баща му и той скочи, все едно изобщо не е заспивал.  8O Аз разбира се му се накарах, че го е събудил, щяхме да го съблечем и занесем в леглото, обаче за моя изненада останових, че той изобщо не е и заспивал. А хитреца му, се засрамил и се правел на заспал, когато го карали да яде настоятелно представете си  :lol:. А леля му се върза най-рибешката.  :lol:
Плюс това разби бабите. Ние с Моника нямахме проблем, обаче останалите.. Знаете ли какво е чупена car. Той казва 2 думи на английско бебешки и три на бебешко български  :lol:. За някой неща Моника ми превеждаше  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #22 -: Април 05, 2011, 09:37:07 am »
Хубава прохладна седмица пожелаваме на всички:)
И дано слънчо скоро се покаже за по-дълго:)

Децата са добре и вече си вечерят редовно:)А майка им не хвърля храна, даже дава допълнително:):) От седмица не се събуждат и за мляко през ноща. Будят се давам малко вода и продължават да спят.
Никол обаче освен, че е с лилаво око не може да спи спокойно защото много и се запушва нослето нощем и не може да диша. Няма сополи, ни денем, ни нощем. Промивам, пръскам физ.р-р но нищо не помага. Приемам съвети.
Купих инхалатор преди седмица но не сме го ползвали още. Днес ще опитам да я задържа да и направя инхалация с физ. р-р. Дано помогне.
Мини, колко инхалации на ден мога да правя?
Има ли някой, който ползва предпазни решетки за легло. Скоро големите легла ще са ни готови и мисля да поръчвам ето такива решетки.
http://www.mytoys.de/Reer-Verl%C3%A4ngerung-f%C3%BCr-Bettschutzgitter-Metall-wei%C3%9F/Zum-Schlafen/Baby-unterwegs/KID/de-mt.ba.ca02.12.02.03/1513535
Те всички са на един принцип но ме интересува стабилни ли са. Иначе, тези които тук продават са много красиви но и много скъпи.
Пете, аз мия зъбите на децата точно с тези накрайници за които и Лидия пише. Никол и Дани от самото начало им беше интересно и не се дърпаха. Алекс обаче и до днес стиска устата и му търкам по скоро устните отколкото зъбите. А го правим вече 5 месеца. Какви ли не номера не мислих...засега става на неговата:)
Забравих да се похваля, че от вчера вече имаме помощница. Толкова чист апартамента не го бях виждала от почти 2 години:)))) Голямо облекчение. Жената ще идва през ден и освен за чистене ще гледа и децата, а те много я харесаха:)
« Последна редакция: Април 05, 2011, 09:44:12 am от Lisko »
*
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #23 -: Април 05, 2011, 09:39:29 am »
Кокиче, ще ти кажа аз как процедирам с обличането при Деси, с Ели слава богу нямаме проблем още. Именно за да не се получават безумни комбинации и все пак да не се налагам всеки път аз, да се чувства и тя добре, че сама си е избрала дрехите вадя например няколко блузки, клинчета или полички и й давам право на избор измежду тях. За сега не се е усетила че я работя. :lol: Като обуваме джинси или дънки обикновено е с налагане от моя страна, защото ако може да сме все с клинове, поли и рокли ще е най-доволна.

Зъбите мием всяка вечер задължително, сутрин някога пропускат, ако са се успала и трябва да се приготвим по-бързо. Деси много обича да си мие зъбките, а Ели естествено прави всичко, което и сестра й, така че проблем за сега няма :lol:

Лис, писали сме едновременно, та да допълня - за нослето пробвай низита мас, това е физиологичен разтвор но на кремче, задържа се повече и овлажнява по-добре.
« Последна редакция: Април 05, 2011, 09:41:47 am от StefiZ »
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #24 -: Април 05, 2011, 09:45:11 am »
Признавам си, Моника я оставям за някои неща тя да взима решение, обаче за други съм непреклонна.

 Как ли не го молих, какво ли не му давах, и Моника му прави самолети и въртолети, не и не. И не склони залък да сложи. Егати детето, уби ме.

Лиде, и Михаела е така. Не яде това дете и това си е! :( Ходих даже да се консултирам с детски психолог заради това злоядство. В градината ядяла само хляб на обяд. :( А тук много трудно хапва нещичко. И гладна си е лягала не веднъж, но от това не прояжда после повече.

А иначе за вземането на решения, трудно мога да и се наложа. Оставила съм я да ме командва и съм се предала. :lol:

Стефи,
и аз ги пробвам тия трикове, но тя като и извадя две блузки, почва се едно чудене, почва да ги брои на "Ала бала ница" и накрая пита, кое се падна? Знам, че ако аз избера едната, тя ще избере другата блузка, та и аз я работя по някакви начини. :wink: То не стига това, ами почна да избира на Косьо дрешки, а че и моите иска тя да ги избира! :lol:

Лисе, радвам се, че се оправяте. :D И браво за помощницата. :D
« Последна редакция: Април 05, 2011, 09:52:50 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #25 -: Април 05, 2011, 09:47:07 am »
Лис, писали сме едновременно, та да допълня - за нослето пробвай низита мас, това е физиологичен разтвор но на кремче, задържа се повече и овлажнява по-добре.
Виж, за това не се сетих а го имам в аптечката:) Мерси:)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #26 -: Април 05, 2011, 10:57:59 am »
Ами, Лисе, тя преди 5 месеца имаше зъб и половина :D. Знам ги тези накрайници, но при нас проблема е с отварянето на устата. На последното посещение при лекарката рева повече от прегледа на гърлото, вместо от боцкането, ако щете вярвайте. Нещо при първото разболяване намрази гледането на гърло и преслушването със слушалка. Това е най-голямата драма на света ако не знаете. :lol: Няколко пъти ходихме с тати на консултации, защото не мога да я удържам просто. Толкова инато дете, на кого ли се е метнало  :ask: Та така, ще продължавам с демонстрациите как се мият зъби, дано прихване накрая.
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #27 -: Април 05, 2011, 11:17:51 am »
Мише, много хубаво стихче, зареди ме за цяла седмица. Благодаря!
Здраве и усмивки на всички, особено на новото ни попълнение Косьо на елора!

Две театрални идеи за миенето на зъбите:

1. Ето виж, мама мие зъбите, тате също, ама ти си още бебе... Като почнеш да ставаш кака/батко, и ти така ще миеш. (На този етап Димана, която е честолюбива, вече се тръшка, че е пораснала, и иска и тя да мие.) И ако се съгласи, после непрестанни хвалби пред целия свят какво голямо дете имаме, и то вече само си мие зъбите.

2. Докато търкам зъби, се ядосвам как съм си забравила слънчевите очила в колата, защото ме заслепяват тези блестящи бели зъбки (това работи след 2.5 години де, но им е много забавно да ме "заслепяват", а аз да си крия очите).
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #28 -: Април 05, 2011, 11:30:18 am »
За "ти си още бебе" ни е рано на нас. Но преди малко, когато мама за втори път днес си изми зъбите, поне започна да си мокри четката. Трябва да тече водата (знам, че не бива), защото иначе нищо не я задържа на мивката. Поне ръцете търка с кеф.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #29 -: Април 05, 2011, 12:16:51 pm »
Никол обаче освен, че е с лилаво око не може да спи спокойно защото много и се запушва нослето нощем и не може да диша. Няма сополи, ни денем, ни нощем. Промивам, пръскам физ.р-р но нищо не помага. Приемам съвети.
Купих инхалатор преди седмица но не сме го ползвали още. Днес ще опитам да я задържа да и направя инхалация с физ. р-р. Дано помогне.
Мини, колко инхалации на ден мога да правя?

не съм мини, но можеш да правиш през 3 часа - колкото издържи пациентът. за да има ефект, поне 10 минути с маската. опитай, няма да навреди. коментирай с педиатъра за евентуално прилагане на детски Олинт за пръскане в нослето само преди лягане вечер.

честита помощница, крайно време беше.


колкото до зъбите - а не може ли просто да се мият, без истории, легенди и театрални представления? аз мия зъбите на Мартин някъде от както почна да яде твърда храна и да има зъби, никога не сме имали проблем, човекът е свикнал и си знае. мием ги след хранене преди лягане - обед и вечер . той мие сам, аз минавам контролно втори път, защото често изяжда пастата и не умее да изтърка задните зъби.

« Последна редакция: Април 05, 2011, 12:20:01 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #30 -: Април 05, 2011, 12:34:31 pm »
Лис, честита помощница !
Дано си все така доволна от нея  :)
*
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #31 -: Април 05, 2011, 12:34:39 pm »
честита помощница, крайно време беше.

Лисе, дано се разбирате с жената! А ти да имаш  повече време за игри и разходки с дечицата!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #32 -: Април 05, 2011, 12:37:56 pm »
той мие сам, аз минавам контролно втори път, защото често изяжда пастата и не умее да изтърка задните зъби.
:lol: Това ми е познато.

Миналата седмица моята педиатърка ми се скара, каза Олинта е лекарство и се ползва максимум 5 дни...това беше по повод нежеланието ми да и пръскам Стеримар в носа и коментара, че си ползвам още ампулките Тонимер и пръскам Олинт. С първото се съгласи, за второто щеше да ме набие.  :lol: Въпреки, че и аз пръскам при нужда само...а нямаме често нужда от капки...ама нейсе. След 5-тия ден капките действат обратно каза жената. Съгласявам се, не съм лекар и слушкам чинно...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #33 -: Април 05, 2011, 12:49:02 pm »
О, Пете, доста време издържа без помощница :lol: Все си спомням докато беше бременна как ми обясняваше, че много държиш да ти е подредено и всичко да е на мястото си и как се чудеше дали ще свикнеш с новия "ред" след появата на тризнаците :wink:
Симеон винаги си е миел зъбите без проблем, ама ние май понахме малко късно - определено не беше с появата на първото зъбче. Отскоро е с електрическа четка със Спайдърмен и може да бръмчи и по 5 минути, след това задължително си разчеква устата във всички посоки, за да покаже колко светят зъбките :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #34 -: Април 05, 2011, 13:31:26 pm »
Много здрава и усмихната седмица пожелавам на всички!

Лис, много се радвам, че имаш помощник - дано се разбирате и децата я харесват! За запушеното носле може и да е от сухия въздух! 

Пеше, Вики много ревеше при всяко влизане в лекарския кабинет - аз излизах вир вода даже след консултация. Като тръгна на ясла и посещенията зачестиха стана ад!!
Решихме проблема като купихме лекарски комплект - сега има много красиви и се започна едно преглеждане на всички - на мен, на тати, на кукли, животни и т. н. Като потренирахме малко нещата корено се промениха! Даже при едно от посещенията /Вики нямаше още 2 г./ даже се възмутила, че не са и прегледали ушите! :D 8O
Така беше и със сушоара - купихме детски сушеше бебетата, мама и спря да реве от него!
В тоя ред на мисли, я дайде по една четка на децата да измият зъбите на куклите, пък може да дадат и техните да изтъркате!
« Последна редакция: Април 05, 2011, 13:33:49 pm от yana-v »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #35 -: Април 05, 2011, 13:34:15 pm »

........ аз излизах вир вода даже след консултация.

Същата работа. За едно мерене и теглете 100 пъти се припотя. Имам и бонус - задължително напикаване, докато ѝ слушат гърдичките и ѝ мерят главата. В момента в който излезем от кабинета - все едно не е било.
Ще взема да ѝ купя още една четка за игра, дано свикне.
колкото до зъбите - а не може ли просто да се мият, без истории, легенди и театрални представления?

Не може, бе джаме, не може бе сестро, нали за това питам вас как сте започнали. Как ми се ще да кажа - отиваме да се мием и тя да тръгне. За сега постигаме успех с "дай на мама/тати ...."
« Последна редакция: Април 05, 2011, 13:43:02 pm от Pesheck »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #36 -: Април 05, 2011, 14:32:51 pm »
Джам, много благодаря. Ще опитаме сега като се събуди:)

Ани, ако ти кажа, че съм свикнала с разхвърляните играчки и хаоса ще излъжа:) Допреди 4 месеца "ходех след децата" и като пуснат повече от 6 играчки по земята и се заиграят с друга аз започвах да ги прибирам пак обратно в кутиите:) Слава богу и това преодолях и прибирам като заспят, защото пък после им е хубаво да ги изсипват наведнъж:) Сега се уча да не обръщам внимание на трохите и солетите по земята:))) И моята болест не е лесна:))))))

Много ви благодаря. Надявам се да не се налага да сменяме жената наистина, че и тази крачка трудно я прекрачих:))))))
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #37 -: Април 05, 2011, 16:33:41 pm »
Лисе, малко свеж въздух за очите и отмора за ръцете ти,
може да не е като на теб ти се иска, но да поемеш дъх!
Мисля те, знаеш...дано жената е свясна, случила е тя на Лисица! :kiss:

Безпорядъка и лекия хаус са така артистични декори за веселия ни бит!
Родих се аз откак Митака избра един ъгъл за своя хралупа,
защото рог на носорог и бивна на слон са чудесни за среща в тъмнината
на среднощна разходка!Така Калина не му пипа тотемите
и е мир и разбирателство, а краката ми здрави  :lol:

За преградата Митака ползва тази ТАЗИ,
но цената в този сайт е безумна, ние я взехме около 40лв от Джъмбо София!
Ако оставя Калина да и се веси, няма един ден да изкара,
но я имаме от октомври и върши работа!
Поставя се между матрака и подматрачната рамка!
Помисли, прецени, претегли, другата седмица евентуално ще дойде Бабет
и мога да отида и да ти дам точно инфо, и ако някой пътува за Варна ще ти изпратя!
Имай предвид и този вариант!

Мими, всичко попиват всичкоооо...
А най-сладкото е когато намерят точното място да снемат
възприетата преди това информация!Винаги в целта!  :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #38 -: Април 05, 2011, 16:33:50 pm »
Лис, аз много се чудех на тези прегради и все още не съм се отказала, но засега Алекс спи при нас и не ми е припекло, дет се вика. Предполагам, че до месец максимум Вяра щеотиде в детското креватче, защото започна да се въпти и прави доста сполучливи опити да се изправя, та люлеещото кошче от спалнята, май ще излезе извън употреба. И като я преместя в детската, предполагам, че Алекс ще иска и той да си спи там и тогава ще предприема мнещо.
Ти къде си гледала че са скъпи. Аз в джъмбо ги гледам има няколко модела и все са около 30 лв, падащи.

п.п. писали сме заедно с Мишето
« Последна редакция: Април 05, 2011, 16:37:28 pm от Mary »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Пролет, пролет, пролет, пролет 04.04 - 11.04. 2011
« Отговор #39 -: Април 05, 2011, 18:05:31 pm »
Мише, благодаря ти. Ще помисля и може да се възползвам от предложението ти:)

Мери, ето тези харесвам много ама...за тази цена ще им купя три:)
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/874_314/products_id/2745