0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #80 -: Март 19, 2011, 17:05:24 pm »
Мише, нали знаеш защо не боледувате?!   :wink:

При нас равносметката е от 2.5 месеца - около 20 дена беше болен у дома, но все пак съм позитивно настроена. Надявам се да не боледува занапред много често, че и пролет идва все пак.  :wink: Иначе до преди да тръгне на ясла не беше вдигал температура освен веднъж от ваксина.

Раиса, защо не попиташ майката на детето за подаръка?

Жасмин, майките от градинката не ти ли казаха, че вече и пръжки трябва да даваш?  :lol:  

джам, това за chicken nuggets го гледах и аз. Не че ги ям, но това окончателно ме отказа от тях.

Тук грее слънце, въпреки че е само 7 градуса, но чакам дребното да се събуди и излизаме да вилнеем навън.


Приятен остатък от деня!

*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #81 -: Март 19, 2011, 17:32:06 pm »
О, аз съм далеч от мисълта, че ако не са на градина няма да боледуват, но вероятно не толкова. Просто разсъждавах на глас...
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #82 -: Март 19, 2011, 18:17:10 pm »
Днес имен ден имат Дария и Найден!

Честит имен ден на сладкишче Дара на мама Рая :balk_7:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #83 -: Март 19, 2011, 18:37:27 pm »
При нас пак вали сняг - вече шести месец :lol:
Поне вирусите ни се разминаха - изкарахме само една варицела и едно леко грипче за 4 дена.

ema2, благодаря за инфото за Канада!.
Четох и за други системи, в испания например почват от 3 годишни предучилищна  - няма спане, взимаш си ги на обяд или ги оставяш на стол до 3 часа, после занималня.
Моя заспива прав, независимо къде е, много обича да си поспива, още от бебе.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #84 -: Март 19, 2011, 18:42:30 pm »
мда, Зори позна, това е Деси като малка :D

Иначе за болестите си е много индивидуално, ама много. Не мисля че има значение частна или държавна ДГ. В частната плюса е че са малко деца, обръща им се много внимание и адаптация е много лесна, грижите са повече, заниманията също. Говоря за малката-ясленската възраст, защото за нея имам опит :wink:
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #85 -: Март 19, 2011, 19:04:28 pm »
За боледуването и ходенето на ясла или градина да ви кажа няма значение. Моите не ходят нито на ясла, нито на градина. Боледуваме си и си караме всички вируси. Варицела още не сме хванали само. Като излезем на разходка по-големите деца/които би трябвало да са на детска градина/, които са навън в градинката са болни и кашлят срещу моя, а той е много контактен, така че си караме и ние болестите. Като ни идват гости също се случва някой вирус да хванат. И таткото ни носи разни вируси, защото работи с много хора и така.. Иначе съм чувала как разболяват децата след като спят следобяд и нали се потят повечко, лелките отварят прозорците и готово. Мисля, че и Мини спомена преди време за такъв проблем. Мерси за такова гледане! Да ви кажа преди мвого години аз бях на стаж 3 месеца в 80 ОДЗ. Не съм правила такива неща, а учителката като ме видеше отиваше на разходка.. Аз забавлявах децата, гонехме се, рисувахме.. Много ме обичаха, защото и аз бях на техния акъл и беше голям купон. Но аз и с моите сега понякога си играя така.. :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #86 -: Март 19, 2011, 19:11:53 pm »
Благодаря за споделеното мнение относно варицелата  :). Засега държим фронта, дано не се разболеем. Не ми се занимава сега с пъпки и драми...

Държането в инкубатор отлага проблема с изграждането на имунитета при децата. Мое мнение ...

chicken nuggets не го знам какво е, но събудихте любопитството ми, ще хвърля едно око по късно  :)

Мисля си за Япония, предадоха се май инжинерите там  :( Заговори се за пясък, бетон и Чернобил  :(.
Те добре ще пляснат бетона отгоре, ама тва чудо дълбае надолу....Искренно се надявам, поне отдолу под централата терена да е проучен добре и цялото това чудо да не иде в подводни води, нефт и сие..., че жална ни майка.
Казвате силни били японците, ама те от малки са научени на дисциплина, закони и имат държава и политици възпитани по същия начин. Я вижте нашия консул колко добре е възпитан, личи си къде е расъл. Не се сещате ли, ми в джунглата на Абсурдистан е расъл. Тука важи кой предвари, той завари и човека гледа да бега първи и навреме...
Незнам защо, но като чух се изчервих... ама кой ли съм аз да го съдя...могъл, спасил се...от какво и той още се чуди сигурно...
Новата консулка безстрашна била, тя сигурно няма семейство и близки и не и се живее...

Raissa777 аз винаги купувам дрешка и играчка, освен ако рожденника не си пожелае точно нещо конкретно. Така хем обогатяваме гардероба, хем детето радостно.  :)

« Последна редакция: Март 19, 2011, 19:13:30 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #87 -: Март 19, 2011, 20:49:34 pm »
Ани, при нас градината почва от 3 години. Моите са в частна, можеш да избереш до колко часа да ходят - Алекс е до 14 ч. Има деца, които са до вечерта, те са на целодневно работещите. Градината работи от 8 до 18 ч. До 12 ч. имат различни занимания - игри, работа по проекти, разходки, между 12.30 и 13.30 обядват. След това първата група деца ги вземат в 14ч. Тези, които остават, мисля спят по един час. Следобедите имат разни игри и занимания. Тези, които ще ходят на училище, имат два дни в седмицата занимания с едната учителка - подготовка. Там още не съм много наясно, но понеже е с чуждоезични деца повече - учат немски, за да ги подготвят за училище. Тази година имаха различни курсове - ски, кънки, английски, имаше и уроци по музика. Допълнително работят по различни проекти - тази година е природа - правят различни неща, като използват натурални продукти. Трябваше например за Коледа да направим коледна звезда от листа, шишарки, плодове, зеленчуци, семена, всичко, което идва от природата. Междувременно подготвят и различни празници, даже днес бяхме на пролетния им празник - учат стихове, пеят песни, правят театрална постановка с костюми, като сами си ги изработват в градината. В края на учебната им година получаваме огромни албуми със снимки и рисунки какво са правили през годинита. Тук децата тръгват на 6.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #88 -: Март 19, 2011, 21:52:24 pm »
Ох и аз само мисля за Япония и колко страшно стана изведнъж всичко.
Сега пък мисля дали Либия няма да пусне в ход ядренените си оръжия...

Аз питах при педиатричния, но и тук да питам.
Ники от няколко дни си дърпа ушите от време на време и си чеше главата като коте в нечии крака. Да търся ли причината с педиатър или да приема, че ушите са от зъби, а косата му е мнооого израстнала и го дразни? Пипах зад ушите докато пие мляко, но не го боли, няма Т, но това дърпане ме притеснява..
[/url][/url]
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #89 -: Март 19, 2011, 23:05:01 pm »
Аз да се "похваля", имаме си детенце с варицела в групата. А на мен само това ми липсва в момента. И да питам, за бебе на 2 дни, което ще се прибере при кака си, която също е контактна с варицела, ако се разболее какво правим? Чувала съм за бебета болни от разните му там шарки, ама на мен лично лекичко ми щръква косата...
При нас проблема е, че не съм карала нито една шарка и идея нямам за какво иде реч. Не ми се ще и да разбирам...

Лиде, Моника не е ли ваксинирана?.
В ДГ на Дара също имаше, аз говорих с педиатърката ни, дали тя може да е преносител без да е болна, т. е. дали може да зарази бебето.
Отговори ми, че само ако тя се разболее, тогава може да го зарази.
Имаха си и свински грип. Засега удържаме фронта.

Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #90 -: Март 19, 2011, 23:16:39 pm »
albenanedelcheva  ваксините не дават 100% гаранция.

Блу, пръжки не, ама зрънчо и солети :lol:
[/url][/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #91 -: Март 19, 2011, 23:20:00 pm »
Лиде, Моника не е ли ваксинирана?.

тук няма ваксина против варицела в имунизационния календар.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #92 -: Март 19, 2011, 23:23:44 pm »
албена, мисля, че ваксината срещу шарките не е от задължителните в България. Моят син също е ваксиниран.
Аз съм карала варицела като малка заедно с брат ми (по-малък от мен) и майка ми. Е, тя твърди, че я е изкарала най-тежко.

Лидия, дано ви се размине!

жасмин
, моят син не знае какво е зрънчо. И солети не е ял. На всеки детски рожден ден ме гледат как пак няма да дам на детето торта.  :lol:
Не мога да се оплача - ящно дете ми се е паднало, но като видя някоя майка да гони дете с храна на детската площадка и си казвам, че аз това нещо няма да го направя. Въпреки че никога не се знае, но предпочитам да му е ясно кога се яде, кога се спи, кога се играе.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #93 -: Март 19, 2011, 23:48:43 pm »
още малко полезни видеоклипове за млади майки:

http://www.youtube.com/watch?v=aGoxoOGu_GY

Епизод 4 от поредицата "Деца-консуматори". коментират измамата с "образователните медия програми за бебета" и гледането на екран под 2 год-възраст.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #94 -: Март 20, 2011, 00:52:42 am »
Раиска, ако визираш моите две, не са се засичали и двете в частната ДГ :wink:

Не конкретно твоите две  :), а принципно. Вярно, коментара ми дойде след твоя пост, но това е защото Д.Г. не ми е на дневен ред и изобщо нямам информация , освен това, което казват по новините ( че много се чака, няма места и т.н. ). Финансово изобщо не знам, нито за частните нито за държавните. И наистина ми се струва ужасно скъпо !
Ако човек е притиснат да работи, а не може да си запише детето на държавна...в един момент се оказва, че нямаш избор.

Много благодаря за предложенията ! Много играчки, много нещо  osi_15
Хареса ми много хокея, благодаря !
Не мога да питам майката, защото почти не я познавам  :?...Мъжа й е колега с моя.
И дреха не мога, не съм виждала детето...не знам как го обличат, как върви самото то и т.н.

Смарайди, Благодаря ! :D
Аз вече чух за 3 дати за имен ден на Дара! Като избирах името, видях че има на Тодоров ден, че името означава дар от Бога и много ми хареса. А то сега...обърквация !  :)





*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #95 -: Март 20, 2011, 10:43:48 am »
Раиса, аз в такива случаи, когато нямам поръчение от майката, винаги купувам книги, то и аз по принцип най-много се радвам на книги.
Досега никой не се е оплакал, напротив :wink:
Има толкова невероятни занимателни книги за деца в момента, че изобщо не ми се рискува с дреха или играчка.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #96 -: Март 20, 2011, 12:53:09 pm »
И аз, като адашката, залагам на книги. За по-малки деца, гледам да са с твърди страници. Друга опция за подарък са принадлежности за баня - къпането свършване няма ;)

П.П Тъка ми отвътре заради случващото се в Либия...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #97 -: Март 20, 2011, 13:19:37 pm »
Като казах играчка имах предвид, че може да е книга, ребуси и т.н. Последния път взехме на едно девойче блузка и игра: Да научим буквите(или нещо подобно) от Джъмбо(съжалявам, че не погледнах на коя фирма е) за 3+. Момиченцето правеше 3 годинки и да си кажа, не погледна нито едното, нито другото..  :lol:
Взе едно камионче и се изнесе към парзалката и топките... А една книга винаги е подходящ подарък, ама не е за всеки. Моя книга е ставала на парчето, още докато съм там или е рисувано по нея.... то си е до човек и възпитание...
Съседчето например, изобщо и не ще да чува за ребус и книга. След като я запокити на втората минутка, на следващата година му взех един голям камион, вече трета година го търкаля по улицата и го пълни с пясък и топки... така, че подаръка спред рожденника.

Играчка като плюшени животно, разните му там кукли барбита, меки и твърди, с пампита, ревящи и мрънкащи рядко взимам, защото рядко дете е лишено от подобни неща. При нас е един огромен куп от подобни боклуци и ми е дотегнало да ги пера и редя.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #98 -: Март 20, 2011, 14:38:39 pm »
Държането в инкубатор отлага проблема с изграждането на имунитета при децата.
Мое мнение ...

Лиде, ако визираш мен, то е поредица от ситуации които доведоха
до непосещаването на детско заведение!
Но най-натежа скачените съдове при боледуването, а и у дома хич не е инкубатор!
Мъжа ми работи в офис с много хора, племенника ми е на училище,
а сме постоянно заедно с него и с родителите му, също доста контактни!
Ако Митака не го приемат и тази година ще мисля нещо за догодина.
Занимания до обед или целодневно, пак казвам здрави да сме!
А ако успея да се преборя със страха ми от шофирането 
и това лято изкарам шофьорски курсове, съвсем различно ще е!

Ани4ко и на мен ми е тревожно...
Случилото се в Япония ще промени не само тази
така любима мен страна завинаги, но и целия свят...
А Либия, Кадафи е способен на всичко...ядрена или химическа атака...
дано бъде спрян преди да направи каквото и да било!
Дано се случи така, щото да пострадат най-малко мирни граждани.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #99 -: Март 20, 2011, 16:03:08 pm »
И аз много го харесвам Джейми Оливър! Голям сладур е!
А предаванията му за храната в училищните столове показаха наистина шокиращи неща - на децата не се готви на място, а им се предлага замразена храна, и то от най-евтините и гнусни...Някои наистина не знаеха какво е зеленчук и плод, и аз много се чудех как е възможно...Не е до пари и до възможности, а до култура, грамотност и родителски егоизъм. Ако на мама и на тати денят им започва с порция размразени "пръжки" (стопена мас май беше това), какво друго да види и да знае детето?! "Явлението" замразени храни нанася и много поразии, особено най-евтините от тях просто не са храна! Хората масово са неспособни да готвят елементарни неща. Вече си мисля и че не опира проблемът само до принадлежност към дадена социална прослойка, класа и т.н., а до природна тъпота, мързел и липса на загриженост към собствените ти деца.
А децата в семейството получават първите си навици за всичко - това е представата им за света, докато започнат да осъзнават, че могат да ги променят и да избират за себе си и други неща.

Без връзка с горното се сетих - познайте колко килограма ябълки изяжда само моя милост на седмица?  :D Между 8 и 10 килограма! За сладкото не си признавам...но е по-малко определено.  :D