0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #60 -: Март 18, 2011, 15:35:30 pm »
Лидия, моя Стефан тъкмо беше навършил 5 месеца и се опъпчи с варицела, естествено от Ели която тъкмо я беше изкарала. Той по тежко я кара от кака си която беше на година и осем месеца, в смисъл, че имаше температура 3 дена и повече пъпки от нея, но усложнения не е имало. И другото което е, че него не можеше да го мажем с ментов спирт както Ели, т.е. с нищо не сме го мазали за облекчение на сърбежа. А иначе моя мъж кара варицела като беше на 28 и като го сравнявам с децата, май той най-леко я изкара, нямаше температура и пъпките му бяха малко. Така че у дома се получи че най малкия най-тежко мина. Аз съм карала като дете и нямам спомени за мен самата.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #61 -: Март 18, 2011, 16:02:15 pm »
Привет :)
За шарките не мога да кажа нищо, знам, че мъжо тежко ги изкара на 22 и на 25.
аз отказвам вече частните кухни. От една седмица готвят кофти и днес беше върха като намерих косъм 8O Звъннах на шефката им и си поговорихме добре. Вчера го записах на държавна и вече съм платила, та ще видя какво ще правя там. Ще взимам храната и десертите и нещата с мляко татито ще ги яде.

Направих новобранската грешка да защипя кожата на детето с цип :( :oops: Намазах с кремче и май мина.

А да се похвалим - трети зъъъб :) И от вчера само зъби ми се привиждат. А то венците му долу са здраво надути на 4 места, на две от тях прозират зъбчета при определена светлина, но Ники не дава да видя. Стиска си устата като мъж при зъболекар. То и аз да бях все някой да иска да ми бърка в устата и аз нямаше да дам :lol:

Днес бях публично оплюта (отново) за това, че не давам прясно и кисело мляко, кисели, свинско, попара и че детето още пие мляко, а не съм заместила всички яденета.Изненадващо го приех спокойно и само казах, че гледам да го храня според СЗО.
След последното ми такова изказване майките ми обърнаха гръб и аз седнах да си чета книга. Сега съм се хванала да уча френски и като извеждам Ники си слушам уроците на слушалките и си уча думички, освен ако не видя мама на моята вълна.

Джейми Оливър е страхотен, обаче акцента много ми дразни ухото :lol:
Джам, обърна ми се стомаха :?
« Последна редакция: Март 18, 2011, 16:18:58 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #62 -: Март 18, 2011, 18:46:03 pm »
Привет!
Малко е късно да седмични пожелания, но нека уикендът ви е усмихнат и слънчев!
Първо, не мога да подмина темата с Япония, много ми е мъчно за хората, всеки път като гледам новините, сълзи ми капят по лицето... С думи не мога да изразя възхищението си от сплотеността им, саможертвата, самообладанието - зиобщо толкова много положителни качества на едно място, такава нация, че дано научат другите на нещо! Не ми се коментира и факта, че българският консул там си е плюл на петите самоинициативно...

Jam, в тая тема толкова линкове си напускала, че си отделям вечерта да проуча всичко, а Джейми между другото има големи фенове, в мое лице и в това на мъжа ми :)

За кърменето, последните 2-3 месеца бях разредила на сутришни и вечерно, като накрая остана само последното, за приспиване, затова като спрях, не се наложи да пия хапчета, нито първия, нито втория път.

За варицелата - откога чакам в СЗ да се появи познато детенце, да пообщува с моите, докато не съм на работа, че като се върнем в София, не ми се мисли.

И едно питане за частните градини - понеже Вероника трета година се мести все по-назад в списъка, явно ще трябва да търсим алтернатива на ОДЗ, че и Никола не е по-напред в списъците. Досега най-ниската цена, на която съм попадала е 350лв, като говорим за занималня, поне така се води. Та споделете нещо финансово не съкрушаващо, с добери условия за децата?
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #63 -: Март 18, 2011, 18:49:34 pm »
Вени, да не ти дреме! И на мен все ми дават акъл - баби, лели, продавачки, минувачи! Липсата на разбиране и толерантност, както и даването на акъл са ни национални черти! Назадничав народ сме като цяло. Има много страхотни хора, но масата са ... просто назадничави.

Естествено е да правим грешки. Но те са си наши грешки, и трябва да ги направим и да се учим от тях.

Днес една баба ме избута и ми се скара, че и преча с количката, та не виждала цената на сиренето. Мале хубаво я насолих. Вместо да ми направи път, или да ме пусне пред нея като съм с количка, тя ми се кара и ме бута. И продавачката се ядоса и я нахока. Но, има и разбрани хора. Касиерката в магазина ми премери ябълките, за да не се връщам понеже съм с бебе. Много мило и приятно ми стана. :)

Лиде, дано не е шарка! Стискам палци!

Елена, повече бодита с къс ръкав трябва. За лятото това ще е основната дреха на бебето. :) Аз лично никога не съм обличала на Никол боди с къс ръкав и отгоре боди с дълъг. Мисля, че не се слагат едно върху друго, а просто дълъг ръкав слагаш, когато е по-студенко. Успех! :)


*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #64 -: Март 18, 2011, 23:30:16 pm »

И едно питане за частните градини - понеже Вероника трета година се мести все по-назад в списъка, явно ще трябва да търсим алтернатива на ОДЗ, че и Никола не е по-напред в списъците. Досега най-ниската цена, на която съм попадала е 350лв, като говорим за занималня, поне така се води. Та споделете нещо финансово не съкрушаващо, с добери условия за децата?

Ani4ka, аз като търсих градина за Коко, не открих удобна за нас градина за по-малко от 600лв.
Нашата алтернатива на градина е родителският кооператив, в който се включихме. Местенцето е изключително приятно - етаж от къща с двор, в който децата играят на воля. Няма определена такса, която се плаща - разделят се всички разходи за месеца - наем, храна, заплати, ток.
Има учителка, и "какичка", или дежурна мама. Винаги има по двама възрастни за децата, които са 6-7. Всички деца са почти на една възраст- с по 2,3 месеца разлика.
Сега преподреждаме едната стая, която ще е спалнята, досега за да се пестят пари за ток, децата спяха в стаята, където играят - нареждат им матрачетата по земята и така...Готвят им там всеки ден, като повечето продукти се стараят да ги купуват от био магазини. Постоянно им дават плодове. Родителите могат да си влизат вътре при децата по всяко време и да стоят с тях, ако желаят.
Аз лично съм много доволна. Това ни беше първата седмица , още на третият ден ми се обадиха следобяд, че вече сладко спинка. Днес дори не искаше да си тръгва от там. Дано така продължаваме и занапред.



Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #65 -: Март 19, 2011, 10:34:59 am »
ani4ka, Мия 1 година ходи само в частна градина. Сменихме 2. Първата беше в Лозенец, до Японския хотел. Таксата беше 380 лв. Там ходи 3 месеца. Тя беше на удобно място и за двма ни -по средатата между работата на мъжа ми и на мен. Стана така, че мъжа ми го съкратиха и вече не беше удобно за взимане. Прибирах я по 1 час с градския транспорт и беше трудно. Не знам как и каво ядеше там, но винаги като я взимахме беше умряла от глад. Иначе други забележки нямах. Персоналът беше добър. След това я преместихме в частна градина в квартала ни: http://www.vila-pipi.com/. Тук таксата беше по-висока, като варираше в зависимост от месеците -450 -465 лв., но тук нямам никакви забележки. Гледаха я прекрасно и тя се чувстваше чудесно там, и ние бяхме супер спокойни. И досега все иска да ходи там при кака си Нели (една от учителките), но за съжаление не можем да си го позволим. Препоръчвам я с чиста съвест.
<br />[link=http:
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #66 -: Март 19, 2011, 10:39:42 am »
Да, и Деси ходи в тази градина 1.6г., сега от една седмица и Ели е там. Децата не са имали никакъв проблем, няма рев, драми, влизаха с усмивка и си ги взимах пак така. Случвало се е Деси да не иска да си тръгва и да я гони из целия двор :lol:
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #67 -: Март 19, 2011, 10:42:40 am »
На мен ми става мъчно като се сетя, че скоро трябва да се местим от яслата  :(
Децата са толкова щастливи там и са свикнали. А и аз съм много доволна, нищо че е държавна. Дано случим и на градина.
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #68 -: Март 19, 2011, 11:05:49 am »
Мимс, дано, ние случихме на държавна след това, много съм доволна, госпожите ни са невероятни, Деси обожава да ходи.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #69 -: Март 19, 2011, 12:08:33 pm »
О, и Стефи обожава да ходи на градина, но аз лично имам забележки към нея  :D
неприятно ми е, че е на 10 км от нас и ходенето и вземането е задължително с кола
септември имаме обещание да вземат и Преславка, като наследник на мястото в първа група  :wink:
това е то, майката е проблем, не детето
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #70 -: Март 19, 2011, 12:51:12 pm »
Здравейте мами, хубав уйкенд ви желая !
Напоследък времето ме притиска бая...много мероприятия много нещо !

Та по този повод да ви питам, Дара ще ходи на първия си Р.Д. Канени сме на едно 3 годишно момченце. И сега големия проблем...какво да купя ?!
Предполагам, детето има много играчки, та се чудя за нещо, което хем да му хареса хем да не е много масово...Голяма драма, днес ще пообиколя малко, но ако ме подсетите за нещо ще съм много благодарна !
Чела съм че хвалите тези Аква дудъли ( не знам дали така се пишеше ), подходящо ли е за неговата възраст и къде се продават? Мисля да отделя около 50 лв за подарък.

Много много здраве за всички!

( това с частните Д.Г. ме втрещи...за 2 деца - 900 лв на месец! Голяма скъпотия...малко са тези, които могат спокойно да си го позволят )
« Последна редакция: Март 19, 2011, 12:53:46 pm от Raissa777 »
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #71 -: Март 19, 2011, 12:57:39 pm »
Раиска, ако визираш моите две, не са се засичали и двете в частната ДГ :wink:
Деси от 2г. и 11м. е в държавна ДГ, а Ели тръгна сега, преди една седмица.
Не се чудя какво да си правя "многото" пари.........
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #72 -: Март 19, 2011, 13:54:50 pm »
Стефи, това на снимката не е ли Ели.
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #73 -: Март 19, 2011, 13:57:04 pm »
Мерси момичета, сега разглеждам сайта, звучи ми познато името.
А иначе - по отношение на таксата - 900 лв за две деца пак спадат към златаната среда ;) Но трябва да се отбележи, че досега съм попадала в нета все на частни ясли / градини, които за второ дете предлагат 25% отстъпка.
Аз самата визирах това местенце:
http://www.hlapeta.eu/

Ха! Верно бе, и на мен на нея ми прилича!
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #74 -: Март 19, 2011, 14:44:34 pm »
Раиса, благодаря за уЙкенда, смятам да имам такъв  :lol:
преди малко се прибрахме от работа - днес имах помощници. Мноооого послушни тези деца, не приличат на майка си.
Аквадудъли има в Хиполенд и Вега, не са като майтойските обаче. Има на различни цени, според модела и размера. Вчера избирахме подарък за 4годишно момче за колежка. "Тлъстелините" (както казват моите) също са добър избор - комплекти пластелин и някакви фигурки за моделиране. Такъв избрахме. Все пак аз гледам какво харесват моите, има обаче деца с други предпочитания. Влак с релси също много ги впечатлява. Абе за 50лв доста работи могат да се вземат за тази възраст.
Като чета такива цифри за ДГ, честно, ако трябва поне единия да ходи там, ми то по-добре аз да не ходя на работа и да седим у нас. Непосилна цифра ми се вижда, незнам какви доходи трябва да имам, за да мога да си го позволя. Или може би ако имах парите, бих наела жена у нас, вместо да ходят в бацилника, не вярвам в частните градини да не боледуват децата...
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #75 -: Март 19, 2011, 15:43:28 pm »
Аз пък мисля,че това е Деси като мъничка,а не Ели. :D

За подаръците - Жорко стана преди 3 седмици на 3 и хареса всичките си подаръци .Той е на вълна Маккуин сега и всичко свързано с него му харесва. :lol:От нас имаше суитчър с матю и маккуин ,количка и книжка с героите от "колите".Подариха му конструктор Маккуин,чаршафи (за бъдещото голямо легло) пак с него,лунен пластелин (много играе с него ,имаме от миналата година и маймунката на плей до и с нея също много играе) ,строител полицейска станция и т.н.
Наскоро ние пък ходихме на РД на 3 годишни - на момченцето подарихме един голям кран (майка му скоро ми каза,че много играел с него),а на момиченцето - пластелин плей до с формички за направа на кексове,торти,сладки и т.н.
Сетих се и за още нещо : Жорко за Коледа получи айс хокей http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/164009_1745446965582_1521004132_31831730_6099408_n.jpg в Хиполенд беше 40 лв. и много играе с него също,пък и е нещо не толкова често срещано и вероятно няма да го има детето.

Да ми препоръчате детски уролог или хирург.Чудя се дали да заведа Жорко ,защото не мога да преценя дали всичко е ок с т.н. "забелване".Главичката цялата се показва,но точно където свършва от едната страна ,започва кожичката,няма никакво ръбче(ох ,не знма и аз как да ви го обясня,дано ме разбрахте :oops:).
« Последна редакция: Март 19, 2011, 15:52:51 pm от z22 »
<br />
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #76 -: Март 19, 2011, 15:54:44 pm »
...Или може би ако имах парите, бих наела жена у нас, вместо да ходят в бацилника, не вярвам в частните градини да не боледуват децата...

Мими, като всяко нещо, може би е и до дете!
Миналата година Митака посещава 5 месеца една частна детска градина.
За този период той ходи общо около месец и половина, с две думи боледува постоянно.
Такса + средства за лекарства, съвсем неоправдано при условие,
че аз съм у дома, той да ходи 2 дни и 15 после болен!
При едно от боледуванията Калина тогава на 5 месеца направи тежък бронхит
и само навременната намеса напедиатърката ни я спаси от болница!
Имах дневник на който пишех, кое лекарство на кой давам, в колко часа,
не искам да си спомням този период, нито искам да се случва на някой!
Тази година си ги гледам у дома и нищо повече няма да напиша,
че току виж се похваля и тя белята си няма друга работа!
Не ми тежи, направила съм си някаква организация, опитвам се така да подредя деня,
че да имаме време и да излезем, и за почивка и те, и аз!
Сега заради операцията дойде Бабет за 10 дена, докато ми свалят конците!
Има една единственна причина поради която изпитвам истински угризения към Митака,
а то е липсата на социалния живот и заниманията с децата, но здраве да е!
Ще наваксаме лятото, а на есен, ако не го приемат ще мисля варианти за занимания до обяд!

Спокойна вечер и щастлива неделя!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #77 -: Март 19, 2011, 16:13:32 pm »
абе аз познавам една мама от тоя форум, чиито деца ги гледа баба у дома и пак се скъсаха да боледуват тая есен и зима...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #78 -: Март 19, 2011, 16:18:31 pm »
Джам, точно това имах предвид, много е индивидуално...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Слънчева и топла седмицата-14.03-20.03.
« Отговор #79 -: Март 19, 2011, 17:01:13 pm »
Има една единственна причина поради която изпитвам истински угризения към Митака,
а то е липсата на социалния живот и заниманията с децата, но здраве да е!
Ето това и на мен ми тежи най-много.