0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #60 -: Февруари 03, 2011, 09:28:05 am »
Лис, и на нас УНГ, педиатър и пулмолог ни казаха, че няма смисъл от тестове за алергии сега. На мен ми го обясниха така - групите алергени са широки и най-вероятно ще излезе някаква степен на всяка група. Като огранича въпросната група (примерно млечни) ще наситя организма с други храни и на следващ тест ще излезат те като по-висока степен на алергия и така омагьосан кръг... Не знам дали е така, но за сега няма да правя. Това, че се повлиява от антихистамина говори за алергия (това според мен, не според докторите).
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #61 -: Февруари 03, 2011, 09:42:35 am »
Съгласна съм с Мини за промяната на алергиите.Мишо на 4г. ми направи алергия от малини.Две години по-късно направи от яйца,която си я има и до днес.Но тази от малините изчезна.Сега ми казаха до пубертета ако го пазя да не прави алергична реакция,че е твърде вероятно да я израсте.

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #62 -: Февруари 03, 2011, 10:09:06 am »
Съжалявам, да прочета че има толкова болни дечица!

Оххх, много доктори, много акъли, ужас!!!

Лиско, те в Шумен така лекуват, особено в спешния!!! :( 8O

Водих Вики на алерголог! Тя също ми прави периодично хреми, които се повлияват от ериус. Пуснахме кръвни изследвания, които показаха, че има алергична находка! Правихме тестове само за акари и домашен прах с някакви капки, които се капят на ръчичката на детенце. Слава богу се оказа, че не е това. Надявам се да го израсте!

Лис, ако решиш консулт с алерголог препоръчвам ти д-р Петришка в ДКЦ -1. Много е внимателна! 


п.п Вени мир на праха му! Моята баба се помина, когато Вики беше на същата възраст като Ники! Слава богу, не ми спря кърмата, щото пък Вики не искаше да близне АМ!  :(
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #63 -: Февруари 03, 2011, 10:36:15 am »
Моника вече пробва круша. Засега няма проблем, но и тя е яла два пъти. Веднъж една хапка за деня, втория път 2 хапки.

Агнешкото ще го пробва след 25 си рожден ден със спринцовка Урбазон в нечия ръка  :x
Покрай нас продължава да има много болни с висока температура, ние се опитваме да държим фронта. Дано успеем.
На болните, бързо оздравяване.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #64 -: Февруари 03, 2011, 10:39:00 am »
Привет.
Моя сън хич го няма, Ники се буди за цица, ама няма :( Давам Ам изпива си го в 12 часа, в 3 часа го бута, в 6:30 го изпива. Може би като разбере, че няма никой вече в гърдите ще спре да се буди, знам ли :?

Лис, ама на какъв доктор сте попаднали...пази Боже от такива. А Вентолина без рецепта ли е?
Nedda бисептол не съм чувала да се изписва от сума години :x
lidia защо така за агнешкото, имате алергичен в семейството ли?
П.С. За майките на по-големите деца. В събота и неделя по темата на Нова ще дават много ужасни репортажи за боеве с кучета, та ако децата се заглеждат по това време в ТВ-то да не включвате на Нова, да не видят някой кадър.
[/url][/url]
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #65 -: Февруари 03, 2011, 11:01:55 am »
Лиско,
при Марио (вече почти на 8 години) алергичните състояния много се обострят когато има и някакъв вирус.
Например много често преди да вдигне температура започва да го сърби много около устните и вече когато вдигне температура изглежда така все едно се е опитва със зъби да си достигне носа и брадичката. Става му като муцунка. Виждала съм и други деца така и доста бавно минава после - казаха ми че е атопичен дерматит.
Всичките по-сериозни пристъпи на ларингит ги е правил точно когато започва нещо вирусно.

Ходихме при д-р Мустаков, когато беше на година и половина и той ни каза, че тези изследвания на кръвта ще да доста неточни. Но понеже детето правеше пристъпи със задушаване ни ги изписа. Не ги направихме след тази реклама.
Най-доброто лекарство беше детето да гледа детската градина през оградата.

За подутите очи - нашата лична лекарка, всеки път като й се обадя ми казва, че няма смисъл да го водя, може да е само от алергия и ако имам противоалергични капки да очи да му сложи или зиртек (това ни действа, иначе сега изписват ериус). Минават точно както ти казваш - за нула време след като дам противоалергичното.

Четох някъде пак публикация на д-р Мустаков, че алергиите към домашен прах се проявяват след като детето стане на 5 (не съм сигурна дали точно 5 или 7...) но много рядко като по-мъничко. Имаше си за всяка алергия след каква възраст се появява при над 80% (пак не съм сигурна) от пациентите.

Не си спомням за алергиите от животни. Но и те бяха от раз.
Т.е. според него нямаше нищо чудно в това някаква алергия да се появи след много дълъг контакт с алергена.
Но от животните определено не се препоръчваха котки и риби(заради храната им) при деца склонни към алергии.


№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #66 -: Февруари 03, 2011, 11:15:55 am »
Вени ,много съжалявам за загубата ви,дано скоро се съвземеш.
 
 С рецепта е Вентолина и не е никак безобиден ,ако не се дава както трябва (като дозировка),ама кой ли ти спазва вече "с рецепта " , "без рецепта".
А Бисептола го изписват и още как ,даже доста бих казала .Иначе е химиотерапевтик.

Напоследък правят странни комбинации, на които нещо не разбирам смисъла ,но...= например на една рецепта муколитик и подтискащ кашлицата сироп,като и двата се дават 3 пъти дневно.

 За взимането на урина - аз съм взимала само 2 пъти до сега,но жоро вече беше на 2г. и пишкаше без памперс.Сутрин рано като се събуди,го измивах и му казвах да пишка в чашката и нямахме проблеми,но той си е послушко като цяло. :D
 Жорето е по-добре вече ,този път сякаш по-леко минава - весел е ,играе ,яде ,само пустата Т .За него са критични Януари и Февруари - и миналата година беше 4 пъти болен в тези 2 месеца .Да имаше кой да го гледа,бих го оставила у дома до Март ,но няма как.
<br />
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #67 -: Февруари 03, 2011, 11:50:56 am »

Зори, далеч съм от мисълта да оспорвам  професионалното ти мнение за което и да е лекарство. Дори не ми е ясно какво означава "химеотерапевтик".
Ето какво прочетох в листовката на Бисептола :
"Бисептол перорална суспензия е съставен от две различни лекарства, наречени сулфаметоксазол и триметоприм. И двете съставки принадлежат към групата на антибиотиците. Те се използват за лечение на инфекции, причинени от бактерии. Както всички антибиотици Бисептол действа само на някои видове бактерии."

И пак не разбирам - защо го предписаха на Коко, след като всички сме болни от грип?



*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #68 -: Февруари 03, 2011, 11:56:59 am »
Жаси съжалявам мила  :(

За алергиите - като малка имах от яйца ( не си спомням колко годишна, но със сигурност под 10 ), след това изчезна. От котки нямах, но се появи след пубертета и я имам до ден днешен с пълна сила.

Искам да ви похваля едно противогрипно лекарство - Реленца. Супер ефикасно е, но трябва да се започне възможно най-рано. В понеделник на обяд усетих че не съм добре, купих витамин Ц, смучещинякакви за гърло и спрей за гърло, Реленцата я имах. Започнах да взимам всичко от изброените + 2 аналгина като вдигнах 39.4 Т . Отдавна не бях вдигала такава температура.. доста ми беше зле, стави, мускули - не можех да се изправя от леглото...На следващия ден - все едно не е било...само гърлото ми напомняше че ми има нещо. А днес вече съм съвсем добре, но продължавам с Реленцата докато не си свърша опаковката.

Ох, ако може само ние да боледуваме ще е страхотно.

Лиско, много ми се хареса подхода на вашия спешен  :D Ако ползва интернет - би било прекрасно да се включи при съветите, заедно с Д-р Бърди  :lol:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #69 -: Февруари 03, 2011, 12:01:27 pm »
jasmin_veni aз съм описвала случката тук. От 3 влакънца агнешко стана чудо и то за отрицателно време. Както и нямаше нищо, след около 3 мунити беше на мехури които се увеличаваха страшно бързо. Доза Аериус спря изриването докато се добрахме до поликлиниката и и сложихме Урбазон. Именно затова се ядосвам, когато тъпчат бебета с какво ли не и се хвалят колко от рано папка луканка...
На Моника влакънцата и даде майка ми зад гърба ми на рожден ден. От тогава ме пита за всичко..., но преди това и тя ме укоряваше, че не и давам сок от ябълка за да пие малко витаминки... Само се чудя, защо трябва да направят страхотна беля и след това да мирясат...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #70 -: Февруари 03, 2011, 12:07:17 pm »
Раиска радвам се че си добре вече  :) антивирусните препарати са много ефикасни ако се започнат навреме.
Да се похваля ние вече цяла седмица заспиваме без биба и то сревнително бързо вече  :).
Като чета за аалергии ми настръхва косата че ние имаме две котки - пази Боже да не ни дойде до главата.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #71 -: Февруари 03, 2011, 12:15:28 pm »
Сетих се нещо за котките...
Въпреки алергията ми, ние имахме котка ( животното жевееше с нас още преди да се прояви алергията ми и не можеше ей така да я хвърлим...). Та ние си живяхме съвместно няколко години и като нямахме пряк контакт, тя не влизаше в моята спалня - нещата бяха под контрол.
Но , докато обикалях по доктори майка ми ми каза, че е прочела, че ако живееш с котка и имаш алергия това може да доведе до стерилитет, или ако не толкова драматично, то поне да попречи на забременяване... Стори ми се глупост и не обърнах внимание, та не знам.

Погледнах си епикризата от раждането - пише че имам двурога матка  8O
Ходила съм на сумати прегледи, цветна снимка ... как никой не видя?!?!
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #72 -: Февруари 03, 2011, 12:25:52 pm »
Здравейте :).
 Имам нужда от малко помощ,ако има кой да помогне ще съм благодарна че вече се изморих :).
 С нащо момче минахме на АМ ( по лични причини ),обаче,трябва да се влезе в режим когато е на АМ,и какъв  моя проблем или по тончно питане кое най правилно....Значи вчераимаше добър интервал м/у храненията от 3-4 часа,вечерта се оказа че моето момче не проспука ядене ,и сега..сутринта в 8.20 му дойде ред да яде,беше гладен почна той но изяде само 50 гр от 90 гр.и заспа,неможах да го събудя ,щипах го,бутах го ама нее...сложих д=го да спи ......после се събуди в 10.20 пак мн гладен направих му още 50 гр. изяде ги и пак заспа...въпроса е когато се получи така как да процедирам ,сега кога да му дам да яде,да го чакам ли сам да стане или аз да го събудя ,и ако трябва аз да го събудя кога да е то това....ох сигурно някой ще си каже тази за нищо нестава,но опредлено имам нужда от съвет  :(,.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #73 -: Февруари 03, 2011, 12:34:36 pm »
Хм..ужасни са тези алергии. :oops: При Дара се появява като уртикария и е нещо страшно. Повлиява се от зиртек, но аз също знам, че е още малка и не съм я водила да й правят тестове. Още повече, че четох в темата на Бърди за прехваления Мустаков :x Интересното беше, че Дара за пръв път се обрина малко след годинката. Съчетано с това бяхме ходили в Южния парк и я бяха нахапали някакви насекоми, та д-ра реши, че е от това - изписа зиртек, калциев глюконат и т.н... Може да е съвпадение, но след няколко дни направи страхотна уроинфекция. Незнам дали има някаква връзка, но обривите се засилват преди да се разболее. Иначе след дълго лутане установихме от какво всъщност е алергията - от млечни! Въпреки че до годинката изобщо не се беше проявила, беше си захранена с кисело мляко и не беше показала никаква реакция. Също така се обрива най-вече от кисело мляко /вече не й давам/, и ако предозираме белтъците. Затова хапва млечни, но в малки количества. В яслата, за съжаление, не мога да контролирам какво й дават, но залагам на това, че тя по принцип не яде кой знае колко...
Лисе, тоя доктор - думи нямам :x
Вени, моите съболезнования, мила! Дано детенце бързо свиква с новото положение, няма как....
А относно бисептола /суметролим/ ние го пихме като "опашка" след антибиотика при първия пиелонефрит и после се оказа, че бактерията е резистентна към него, но както й да е...и нашата лична също много обича да го изписва, друг е въпросът, че аз най-често не го давам :oops:
И при нас е голям купон със стерилната урина. Нашето диване пък когато трябва за нищо на света не иска да се изпишка. В колекторчето пък е абсурд - много я дразни и започва неистов рев като сложа таквоз чудо. Пишка веднага като го махна, но в него - НЕ! Рядко се получава вече и с държането над гърнето, та съм предприела нова тактика - измивам много хубаво гърнето със сапун, после наливам спирт и разклащам добре да се дизинфекцира доколкото може и единствено така постигаме ефект...последният път една лекарка обяснявала на мъжа ми как трябвало да се обгори спирта за да се стерилизира гърнето, ма ме достраша да пробвам.
Мешко, ти ми даде идея, това с дъвката много ми хареса :D
Ние засега сме здрави, да чукам на дърво, аз нещо се бях вкиснала в понеделник, но се намазах с едно чудо - MOOV се казва, много е ефикасно, завих се с шалте и родопско одеало отгоре, хубаво се загрях и на другия ден бях като нов човек. Е, два дни и аз ходя с маска да не заразя Дара.
Извинявам се за дългия пост...Хубав ден!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #74 -: Февруари 03, 2011, 12:52:31 pm »
Не знам Неда,това си е антибактериално средство и няма отношение към грипните състояния ,ама то повечето лекари се хващат за рецептата с АБ още преди да са те прегледали.То даже самите болни идват да си искамт АБ ,само като гърлото ги заболи,изобщо отношението вече е толкова нехаино .
Сега пък много се дразня,че личните лекари масово изписват Реленца и Тамифлу ,които са си доста скъпи,а държавата им е дала добро количество ,за да ги дават на хората ,на които е нужно без пари.Къде ли потъват тези количества.
<br />
*
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #75 -: Февруари 03, 2011, 13:33:44 pm »
Мънки, до колкото знам, при хранене с АМ трябва да има интервал от поне 2,5 часа. Пробвай с друго шише, с по-голяма дупка.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #76 -: Февруари 03, 2011, 13:45:58 pm »
Абе аз все се каня да питам за какви безплатни лекарства говореха по новините, ама забравих.

Аз съм ядосана, защото колегите на мъжа ми му кашлят в лицето, ма иначе ходят с маски навън. Толкова се пазим, толкова портокали и мандарини му тъпча на милия в устата, че ако накрая се разболее ще удуша някой негов колега. ЕЕЕЕййй, никой хич не му пука, че имаш малко дете...
[/url][/url]
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #77 -: Февруари 03, 2011, 14:19:02 pm »
Мен пък започна да ме вбесява модата сред софийските педиатри да изписват боаронска хомеопатия. Всички я раздават като семки. И я изписват за приемане като алопатично лекарство. А пък тя(ако изобщо има ефект- лично аз съм скептично настроена)си има съвсем други принципи на действие.И на всички в еднакви дози, а то нали тъкмо в индивидуалното лечение й бил смисълът!
Лис, бързо да се оправяте!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #78 -: Февруари 03, 2011, 14:22:34 pm »
Къде ли потъват тези количества.

Голяма част отиват при роднините  :oops: Ние имаме 3 бр Реленца от нашата леля, раздала е и на другите от семейството . Ако с нещо помага да не сме толкова черни - водим й се пациенти.


Маймунче, моят съвет е да се опиташ да въведеш някакви часове на хранене. Избери си схема, през 3 часа. Ясно е , че в началото няма да стане,  ти се стреми към твойта схема и в същото време се води по детето. Давай му да яде колкото иска и не го буди като спи .
Аз Дара сега не я будя, защото тя е като часовник, много е свикнала с режима. Но в началото я будех ако е минал половин час от часа за хранене, за да не ми развали режима за лседващите хранения. Например, ако трябва да яде в 14 часа, а тя спи...чакам я до 14.30 и я будя за манджа.
А за количеството - детето понякога иска повече манджа, друг път по-малко...както и ние. След време ще си регулирате някакъв режим и ще е лесно и ясно.

Фибо някъде каза, че на нейния сладкиш винаги му готви повече мляко. Ако изяде - изяде. Аз такова нещо не си позволявам, защото моя звяр е много ящен и колкото й дам - толкова ще хапне.

Сега аз да ви питам добре ли е - давам й 140-150 мл мляко, АМ, а е 6500, 66-67 см.
Понеже на моята приятелка бебето е със същите мерки, а е 2 мес по-голямо и яде доста повече количество, та затова съм в чуденка  :?
И друго - от една седмица бебето се набира като я гушна. Все едно иска да седне - не е ли много рано ? Или това са някакви тренировъчни коремни преси ?
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Първа седмица на Малък Сечко
« Отговор #79 -: Февруари 03, 2011, 14:29:19 pm »
Мен пък започна да ме вбесява модата сред софийските педиатри да изписват боаронска хомеопатия.

Нашата леля също много ги раздава, вкъщи сме пълни.
Тя е карала курс към фирмата. Явно Боарон имат такава стратегия - организират безплатни хомеопатични курсове за лекари и после разчитат на по-големи лекарства. Доста е успешна кампанията им, както изглежда...
А и лекарите не се притесняват да изписват т.нар. "бонбони" , защото дори да не помогнат - няма да навредят ( както казва педиатърът, щото и тя е скептична, ама нали няма да навреди...що не )

Сори втория пост !