0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #180 -: Януари 22, 2011, 22:51:20 pm »
да, може при нужда детския
за запушен нос- слагаш вода в една тенджера, сипваш морска сол и като заври водата се инхалираш под кърпа- теква каквото има веднагически  :wink:
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 22:58:15 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #181 -: Януари 23, 2011, 12:51:07 pm »
Да питам, ще пускате ли децата си тази седмица на градина?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #182 -: Януари 23, 2011, 15:48:00 pm »
Да питам, ще пускате ли децата си тази седмица на градина?
И аз това се чудя.
*
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #183 -: Януари 23, 2011, 16:35:38 pm »
Привет мили момичета от писателя на дъъъълги постинги, който прави дъъъъълги отсъствия от тукашния форум... :sorry:

Та реших да се изкажа днес по някои теми:
Пакостите на децата
.....Така че според мен детето нищо не прави, ако ние не му създадем условия за бели. ..
Абсолютно вярно! Това е един от основните постулати, според мен. Аз го приемам и в по-общ план - отнесен към възпитанието на децата. Смятам, че много неща може да си спести човек, ако се опита да предвиди някои прости и логични последствия (Малко ми е трудно да убедя другите хора в семейството, отговорни за възпитанието на децата ни, но това е друга тема).

Бейбифона - подариха ми го при раждането на първото дете. Апартаментът ни е малък, не се отделях от детето и тогава го смятах за излишен. Дори и не бях го отворила. Но сегаааа... Откакто се роди дъщеря ми, го смятам за супер ценна вещ. Колкото до екстрите - моят няма никакви такива и смятам, че температурното измерване и дисплеят са ми напълно излишни.

Реакции след ваксини - локалните (на мястото на убождането) реакции от рода на зачервяване и подуване са най-често срещаните и обикновено не са причина за притеснения. В тази връзка бих искала да ви посъветвам да спазвате задължително съветите на д-р Birdie. Мед.сестрата на моя педиатър беше толкова учудена, като й казах, че трябва да темперира ваксината, че просто не можеше да се сети как да го направи. Слагала съм всички задължителни ваксини на децата си - това прави общо към 20-тина пъти - винаги е правено темпериране и нито веднъж не сме имали подуване или зачервяване дори. Не казвам, че темперирането е основната причина за това, но съм убедена, че има значение.

Кърмене и лекарства
..... Понеже кърмя малкия,какво мога да взимам като имам ТТ,болки в гърлото
Ксилометазолинът се екскретира в кърмата и мисля, че бебето ти е още малко, за да слагаш такива капки. Пробвай със Стеримар, Коризалия и/или инхалации, според предпочитанията ти.
Можеш да вземаш парацетамол, но чист, не Фервекс, Колдрекс или подобни.
Можеш да проверяваш за определени лекарства на този сайт - съвместимостта на лекарства с кърменето. Търсенето е в "Buscar por la palabra" - пишеш името на активната съставка.

Спокойна нова седмица и здрави дечица!
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #184 -: Януари 23, 2011, 17:05:26 pm »
Ей, фанахте се вие за тая температура на бебефонския дисплей!  :lol: :lol: :lol: Ми, и влажност показва, пък! Нека само да отбележа, че за сметка на това нямам друг термометър в детската стая ;), така че не съм в преразход.

И, всъщност, не дисплеят ме ориентира към точно този модел бебефон, а DECT технологията - беше ни важна, защото вкъщи имаме и безжични телефони, и рутер за Wi-Fi, поради което трябваше да подсигурим да не се "мешат" техниките. Отделно под нас и до нас също има семейства с бебета и евентуални бебефони, което прави възможно възникването на същия проблем (конферентна връзка ;) ).Конкретно дисплеят на родителското устройство въобще не съм се замисляла дали ми трябва и към днешна дата ще кажа, че май е сравнително излишна екстра.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #185 -: Януари 23, 2011, 19:55:04 pm »
Семейният съвет реши: Моника тази седмица няма да посещава градина! От вчера сме добре, но аз тази седмица съм си в къщи. До петък трябва да си предам дипломната работа, така че ще си я гледам. За да не се тормозим взаймно, аз ще работя до 4-5 сутринта и ще поспя с нея след това до 8-9 часа.  Така, че тази седмица дано всичко приключи и успея да предам в срок, защото вече съм пред нервен срив. Вчера ми пристигна и сметката за тока osi_12 най-малко два часа се опитвах да пренебрегна желанието си да срина някой стълб.. Сега трябва и с тях да се занимавам... Така де, иначе ще ми стане скучно, пък ще взема да се наспя някой ден. Ами ако ми хареса? Ще започна да спя редовно, пък така се получава хроничен мързел  :lol:. Хората от ЧЕЗ се грижат за моето неспокойствие с право.  :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #186 -: Януари 23, 2011, 20:26:20 pm »
Лиде, а какво се топлите, че си  8O
Ние махнахме парното и сме само на климатик и то не много висок клас и печка на реотани, имаме пералня нисък клас, миялна и сметката за ток винаги ми е много поносима за нашето потребление.
Да нямате кражба на ток?
[/url][/url]
*
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #187 -: Януари 23, 2011, 22:26:38 pm »
За протокола няколо дни преди да чукне 15месеца мома Калина проходи,
накани се и туп-туп полечка тръгна...
Бебето е история, имам си вече две ходещи мишлета!
Странна тъга ме налегна...[/color]

ох, мишеееееее болезнена тема е за мен това
Алекс докато си го приберем, докато се обърна и посвикна с новото човече вкъщи и то хоп взе че вече порасна и си седна на дупето
После моя мъж вика, ще компенсираш с Вяра, тя толкова порасна и се превръща в едно малко същество, а аз се усетих, че май пак не успях да се порадвам на бебе.
така ми било писано, от разни размисли и страсти да изпусна най-хубавия период, ама се надявам пък да компенсирам с внуци :lol: :lol:

честити ви проходили крачета, нацелувай си бандата от мен
*
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #188 -: Януари 23, 2011, 22:47:17 pm »
Мише, честити проходили краченца на мома Калина :D Да стъпва здраво и уверено и все напред!
Като каза бебе и на мен ми стана едно такова носталгично кога беше бебе и си спеше я в количката, я в креватчето, а мама имаше повече свободно време, а сега само трябва да я дебна да не направи някоя беля :oops: Май ми е време за второ :wink:Това в кръга на шегата, разбира се. Сега пък е по-интересна, с всеки изминат ден измисля по някоя нова щуротия, да й се неначуди човек как й ги ражда мозъчето. Само дето аз имам чувството, че изпускам много от нейното развитие заради яслата и ходенето ми на работа...Това ми е най-голямата мъка. Но няма как - поне за момента.... :(
*
Re: Топла януарска седмица (17.01-23.01)
« Отговор #189 -: Януари 23, 2011, 22:55:09 pm »
нуну, а според мъжа ми, много голяма разлика имало в развитието на детето откакто ходи на ясла (от 3 седмици). Аз лично не забелязвам нещо кой знае какво, освен че се задържа по-дълго седнал на столчето.  :lol:  Така че, сигурно на теб ти е мъчно, но пък може на детето да му харесва в яслата.