0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #140 -: Януари 16, 2011, 10:12:19 am »

Значи ако си жаба - би могла през кожата да резорбираш някой боди милк така, че да достигне до бебето, ама ти не си, така че споко.
 


  Абе Жбрул,като ми каза,че не ми се разбира поста три пъти го прочетх,Видях една правописна грешка и може би много дълго изречение,от което убягва смисъла,но въпроса си е зададен.
  Аджеба,като ти отговарям и ти си препрочети поста.Последния ми беше провокиран от това изречение:
         "Значи ако си жаба - би могла през кожата да резорбираш някой боди милк така, че да достигне до бебето, ама ти не си, така че споко."
        Не че съм недоволна от отговора ти,който всъщност беше толкова многословен,че и аз изпуснах смисъла му,а именно от цитирането... :lol:
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #141 -: Януари 16, 2011, 10:14:54 am »
Здравейте, момичета, отдавна не съм се включвала. Миналата седмица бях при д-р Сигридов. Бебетата са добре.Пораснали са  :) За последен път бях при него , каза ми ,че вече няма защо да пътувам до София , да ходя тук в Пловдив. Каза ми, че вече трябва да се ориентирам къде и при кого ще раждам. Много съм объркана. Искам да е при д-р Даскалов, но ме притеснява това, че в "Селена" няма неонатология, поне последно така съм информирана. Като отида на преглед при него, ще го питам как процедират, ако бебетата имат нужда от интензивна грижа. Другият лекар, който ми препоръча д-р Сигридов е  д-р Йончев, даже не съм и чувала за него,  но това, което прочетох като мнения за него  никак не ми хареса. Третият вариянт е ВМИ Пловдив, но пък да отида ей така при някого, който изобщо не познава бременността ми ....Уф , много ми е сложно. Момичета, които смятат да раждат в Пловдив, споделете .  osi_1


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #142 -: Януари 16, 2011, 10:18:44 am »
те съставките до бебето направо няма да достигнат, но ще достигнат до кръвоносните съдове вероятно и от там към бебето си мисля аз...

И аз да питам нещо, на мен стрии още не са ми излезли, ама то аз още и корем нямам, но кожата около корема ми стана една такава много странна, като стара - все едно лятото като съм изгоряла - точно преди да се обели  8O. Даже на места започна да се лющи. Що така бе хора, направо като я пипам там като на гущер. Иначе и аз постоянно се мажа с крема на Мустела - двойно действие - не знам дали ще има ефект, предполагам, че ще мога да кажа след 6-7 месеца  :?
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #143 -: Януари 16, 2011, 10:19:03 am »
Привет момичета!
Добре дошли на новите попълнения. Нека имат най-хубавата бременност и щастливо усмихнато бебенце около термин.
Толкова много сте изписали и сте поспорили, направоооо ....
Цитат
Постоянно някой се пробва да дава наклони за какво да се пише тук, което наистина дразни.
Абсолютно съм съгласна. Всички тук сме толерантни спрямо мнението на другите, както и към честотата на постовете. Нека си остане така.

Боби, направо ме стресна като прочетох за това нацепване последните две седмици. Точно си мислех, че може и да ми се размине ... иииии беж в банята да мажа пак. Та днес от страх вече съм намазана два пъти. Наистина ми се иска да нямам такива остатъци от бременността ми. Малко суета не е излишна :wink:
Животинките са страхотни и когато си ги обичаме, проблем няма.
Моето йорки категорично остава. Та то даже тежи по-малко от бебето. Който има проблем или притеснения си ги решава по един или друг начин. Естествено детето е на първо място.

Абе момичета, някой чувал ли Маймунчето?!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #144 -: Януари 16, 2011, 10:35:06 am »
:nono: - абе тоя дребния размахва показалец, предполагам...а на мен все ми изглежда като среден пръст  :lol:

 

А без тия!!! Не съм размахвала средни пръсти на никой. :lol: Карах се. :D Нашите взаимоотношения с Жбрул и без това минаха през върхове и спадове и сега са се закотвили на много добро ниво. :wink:

Натали, аз повдигнах темата за домашните любимци. Може да е била обсъждана в стари теми, но аз не съм чела и писала тогава. Обърнах се към Jbrul, защото при нея раждането наближава и със сигурност разсъждава по този въпрос. Иначе мен също не ме вълнуват част от обсъжданите въпроси, но не казвам "момичета досадни сте", а също така смятам, че това не е единствената информация, която периодично се повтаря в темите на бременните. 


Съгласна съм, че много от нещата се повтарят, но толкова страници за котки и кучета и вие не казвахте с по няколко думи позицията си т.е. дали ще махнете домашни любимец или - не. А започнахте да обяснявате кой каква порода имал, колко бил възпитан и тем подобни.
И да, мога да си позволя да кажа, че сте "досадни", защото все някой трябва да ви го каже. А когато модератор се намеси в тази тема обикновено стават страшни скандали. Е аз не съм модератор, но съм тук почти от създаването на сайта и знам кога се прекалява с нещо и се измества много от зададената тема.
Хубав ден на всички. :D
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #145 -: Януари 16, 2011, 10:40:12 am »
Записвам се и аз в новата тема, че без малко да ви изпусна края  :)

За кремовете и за мазането въобще - Didon, можеш да видиш тази статия - обобщено е горе-долу основното. И аз мисля, че най-важния фактор е генът. А козметиката само може да го "подсили". В момента аз редувам две мазила - първото е доста сухо и много бързо попива (http://www.westons.com/acatalog/pre1149l.jpg), а второто - точно обратното - остава мазни следи (http://fl1.shopmania.org/files/snimki/1237/masazhno-olio-za-briemienni-protiv-strii-hipp~1236267.jpg)
Редувам ги тези двете, и се надявам да ми се размине тази напаст. Но като гледам как ми расте корема с часове...

бясна луноходка, и аз съм на същия етап - избор на лекар/болница за раждане. Също съм далеч от София (в Русе), но притесненията ми са същите. Клиниките, в които бих искала да родя нямат достатъчно добра неонатология, а в нашия случай това е много важно. Общо взето решението ни ще зависи от това до коя седмица ще устискаме. Аз се надявам да е след 36та  :D Тогава и избора ще е доста по-лесен

След малко ще кача в албумчето пресен снимков материал - търкалям се вече  :lol:
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #146 -: Януари 16, 2011, 10:57:09 am »
Лите, вярно е това, че ако всичко е наред до края , ще е много по-лесно. А ако се наложи да е по-рано , а не съм се спряла на никой , какво правя ? Така не съм спокойна. И най-ужасното е, че за раждане на близнаци в Пловдив, при кого и къде нищо не откривам или темите са много стари, или аз нещо не мога да се оправя с търсачката  :lol:


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #147 -: Януари 16, 2011, 11:00:17 am »
На мен пък не ми е ясно защо Натали е останала с усещането, че или всичко, което се обсъжда тук трябва да й е интересно, или само бегло да се споменава, за да не й е досадно. То бива претенции, ама вече от фасони и фундри тоя форум на нищо заприлича! Само някой се оправдава що бил казал това, що не бил го написал еди къде си... Аре, пишете си за прополки и киселини само, че поне темата ще е пригледна и ясна.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #148 -: Януари 16, 2011, 11:01:12 am »
Аз в момента се мажа със сусамовото масло на Икаров, когато излезна в болнични ще си направя рецептата от какаовото масло и зехтина, хареса ми, благодаря! Аз си имам стрии, защото в пубертета теглото ми рязко варираше, но поне на корема да не ми излизат, дупето съм си го прежалила вече.
Liteto,  бясна луноходка, на мен д-ра ми е казвал, че ако се стигне до по-ранно раждане, най-добре Майчин дом в София. Все се чудя, ако започне раждане, например изтекли води, колко време имам до същинското раждане. Но тъй като ми е още далече, само си се чудя.

Натали, крайно ми е неприятно да напиша това, но факта, че си тук от създаването на сайта, по-привилегирован потребител ли те прави? Направо да кажеш какво може да обсъждаме, и въобще да влизаме ли в тази тема.


Re: Тема на бременните №72
« Отговор #149 -: Януари 16, 2011, 11:02:25 am »
На мен пък не ми е ясно защо Натали е останала с усещането, че или всичко, което се обсъжда тук трябва да й е интересно, или само бегло да се споменава, за да не й е досадно. То бива претенции, ама вече от фасони и фундри тоя форум на нищо заприлича! Само някой се оправдава що бил казал това, що не бил го написал еди къде си... Аре, пишете си за прополки и киселини само, че поне темата ще е пригледна и ясна.
:good_post:
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #150 -: Януари 16, 2011, 11:25:59 am »
Здравейте мили момичета :))).
 Благодаря на всички за милите думи  :lol:.
 С малчо сме си в вкъщи,добре сме ,но малко трудно се нагаждаме чеее и с таз кърма моята докато тръгне нормалнооо ,беше ад,а сега докато рабера кога яде,колко и на колко време пак е екшън.Тааа затова милички нямам време да ви пиша,но още малко и ще влезнем в крачка и ще ви изчета и навестя пак .Целувкии на всички,ако има отчели се от списъкааа мноогоо честито,на тези в негоооо ,смело напредддд ,това е най хубавото което може да ви се случи :)).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #151 -: Януари 16, 2011, 11:28:55 am »
Ще помоля личните квалификации и отношения на ЛС, защото темата и форума не са за това.
Изключително Ви благодаря, че няма да коментирате постнга и ще вземете мерки да се възползвате от предложеното в него.
Мария
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #152 -: Януари 16, 2011, 11:39:32 am »
  ...от споделеното по темата с кремовете извода е,че може да си мажем краката и ръцете с друг крем,не специализиран за бременни,но може би все пак максимално щадящ откъм съставки...
  ...някое момиче каза,че кожата и заприличала като на гущер.Това ме навява на мисълта,че е суха.Но пък тя се мажела с Мустела,откъдето пък бих си направила извод,че е възможна липса на мазнинки отвътре.
   Многократно съм имала такъв проблем извън бременността ми.Доказано при мен,че въпреки некльощавия ми вънщен вид имам недостиг на мазнини.Мога да те посъветвам,естествено не да наблегнеш на свинско с винско :),а да хапваш маслинки и зехтинче .Също може би ииииии ...2% кисели млека,а не 0,1%
  Все пак може би е добре да го споменеш на док като отидеш на преглед
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #153 -: Януари 16, 2011, 12:03:12 pm »
Аз си купих крем за мазане....но хич не ми се маже  :?, аз по принцип съм с по мазна кожа и на тялото нкога не знам какво е това сухо, преди опитвах се да се мажа с лосион, млека....но ми става много гадно, чуствам се някак много мазна и това ма дразни....направо почва да ме сърби всичкото...все едно съм мръсна.... :x
иначе от пубертета имам малко стрии по баджаци и дупето, но не са страшни....едвам забележими, та ако продължавам с същия дух с мазането....поне после ще ви бъда живо доказателсто дали мазане....не мазане, да не говорим пак и за видове мазила дали има смисъл или всичкото е до гена  :wink:, в никакъв случай не ви казвам не се мажете.. :lol:, мажете са...браво на вас......аз като не понасям тези мазила, после ще му мисля.. :?

Ейлле....я кажи, порасна ли ти коремчето? моето расте с всеки ден имам чуство....а още колко време имам и представям какви габарити ще докарам  :lol:, пуснах две нови снимки от преди няколко дена....вече много очевадно се вижда корема, щом всички якета вече не мога да ги закопчавам, остана ми едно.....ама и то месец ако издържи..ще е добре  :?
иначе по темата, ще е хубаво да сме толерантни един към друг  :wink:
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #154 -: Януари 16, 2011, 12:33:27 pm »
Здравейте момичета, ухаааа много бързо пишете, не мога да смогна да изчета  :lol:

Добре дошли на новите попълнения в темичката  :welcome_1:, успех момичета до края ви желая леко бременеене и сладки бебоци около термин  :goodluck:

За мазилата да споделя и аз, до сега не съм приложила само преварения зехтин иначе минах през Мустела, Мама Дона, Бюбхен, Лирак, Елансил и Матерн - може и да пропускам нещо  :lol: но наистина опитах какво ли не. Вярно в началото имах 1-2 цепнатини, но сега към края стана страшно. Така, че особено се обръщам към мамите бременни с близнаци - няма как да избягате от нацепването за съжаление. Все пак бих препоръчала Лирак и Елансил, може и Мустела като добри мазила.

А за моето състояние на пълен блокаж на ставите няма никакво подобрение, на всичкото отгоре и корема доста ми се смъкнал, тежестта ми пречи и създава болката. Най-вероятно според доктора ми ще изтеглим раждането за идващата седмица.
Ели ми беше писала за масаж по-напред в темата - е не става, консултирах се с невролог и специалист по мануална терапия - мнението й е, че проблема е не само ставен, но и от матката - мускулен. Каза ми да не правя опити да се раздвижвам - противопоказно е, само покой.
Докторът, при когото ще раждам каза, че не мога да вземам никакви успокоителни, беше категоричен, че ако нямам подобрение до днес, ще изтеглим по-рано секциото.
Жбрули купих си калция и си вземам по 1 таблетка дневно, а на своя глава си пия по един панадол, когато много го закъсам с болката и мисля, че има една идея облекчение, но като цяло съм един инвалид...  :(

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #155 -: Януари 16, 2011, 12:47:10 pm »
Лите, вярно е това, че ако всичко е наред до края , ще е много по-лесно. А ако се наложи да е по-рано , а не съм се спряла на никой , какво правя ? Така не съм спокойна. И най-ужасното е, че за раждане на близнаци в Пловдив, при кого и къде нищо не откривам или темите са много стари, или аз нещо не мога да се оправя с търсачката  :lol:
Ако раждаш в селена и има проблем с децата ги привеждат в окръжна болница. С изтекли води Сикса от Бургас стигна до София, така че... и няма ли малко положителна нагласа, че всичко все пак ще е наред, щом д-р Сигридов е казал
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #156 -: Януари 16, 2011, 13:08:53 pm »
Didon, аз съм с "гущеровата кожа",  :lol:, аз винаги съм предпочитала високомаслено  кисело и прясно мляко, че и сметана ползвам в готвенето доста често, няма  да е от това сигурно, още повече че това лющене е само на корема  8O. Именно за това я определих като на гущер - нали те като растат и си сменят кожата. Надявах се че и на някой друг му се е случило, ама като гледам само при мен така... еми ще видим как ще е нататък.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #157 -: Януари 16, 2011, 13:22:52 pm »
Дидон, само да поясня това за жабата, което писах /да не се приема като коментар за домашен любимец - нямам жаба  :lol:/ При земноводните, дермата е сравнително тънка. При жабата, благодарение на изобилието на кръвоносни съдове в кожата и от това, че се поддържа винаги влажна, тя има важно значение като дихателен орган. Под така нареченото "външно дишане", се разбира обмяната на газове между кръвта и околната среда. То се осъществява в белите дробове и частично чрез кожата при земноводните животни. Просто направих аналогия, че при човешката кожа - няма такава висока и директна обмяна на вещества с външно приложение /крем нанесен върху кожата/. Разбира се, не е добре да се ползват мазила с агресивни съставки по време на бременност, но това го написах вече два пъти поне. Както и да е. :D

бясна луноходка аз ще раждам при Д-р Даскалов в "Селена" следващия месец. В "Селена" си има неонатолог и кувьози, но естествено това не е високоспециализирано неонатологично отделение, каквито има само в няколко болници в страната дефакто. В случай, че се налага интензивна, специализирана грижа за бебетата - те ще бъдат транспортирани в такова отделение в Пловдив - http://ag-plovdiv.com/pages/departments/Neonatologiya.html Мисля, че "Селена" с тях имаха договор, но пак ще попитам, когато отида на консултация. Когато аз реших секциото ми да е именно в Пловдив, си направих и тази "сметка", че ако недай Боже за мен, или детето се наложат грижи, за които частна болница няма капацитет - за максимум 10 мин. могат да ни транспортират до съответния голям медицински център, разполагащ с нужната база и специалисти за интензивна грижа. Доколкото съм запозната, по закон бебе родено с тегло 1200 гр. /или по-малко/, задължително се транспортира до такава неонатология, независимо къде е родено. Виж най-добре в сайта на "Селена", там имат собствен форум, в който на повечето въпроси които те вълнуват вече е отговаряно. Също така, ако искаш да попиташ нещо - ще ти отговори някой от лекарите, или медицинските мениджъри на болницата - бързо и изчерпателно. Можеш и по телефона направо да звъннеш и да си питаш за всичко, което те вълнува.

Бюти, съжалявам душичка да прочета, че не ти е много по-добре. :( Пробвай все пак и с "Алга сан" да намажеш таза. Не корема! Кръст, зоните на тазобедрените стави...едва ли ще заприпкаш от това де, ама още малко облекчение може да ти донесе. При положение, че трябва да лежиш предимно, опитай класическия номер с обръщане "по режим" - 30мин. на едната страна, 30 на другата, напълно легнала, после полуседнала и подпряна с възглавници... Когато аз се бях посхванала, майка ми /тя е физиотерапевт/ така ми каза да правя, не че ми мина, но пак по-добре беше, като малко се пообърне кръвчицата. Май докато бебо не излезе - няма да има оправия. Щом бебето е голямо вече и ти се чувстваш толкова зле - изтеглете го малко пустото секцио, както предлага лекаря ти, за няколко дни по-рано едва ли е голям проблем. Успех ти желая и дано се почувстваш поне малко по-добре.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #158 -: Януари 16, 2011, 13:43:11 pm »
А да купих и Алга сан - мажа само кръста, загряващ е да и за гърба е добре, другаде и да искам не мога да го мажа  :)
Преди малко се чух с доки - няма да бързаме, каза да лежа и ако мога поне още една седмица да изкарам, че е по-добре за бебетата. Всъщност аз мога да лежа само на ляво - корема ми се е изместил и когато пробвам на другата страна ме боли зверски, мога и да сядам за по малко  :lol: е това ми е раздвижването.
Жбрули мерси за подкрепата и идеите, много мило  :bighug:

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #159 -: Януари 16, 2011, 13:43:30 pm »
dessi-kk и мойта кожа се лющеше страшно много в твойте седмици,но сега нещата се оправиха.От началото се мажа с Икаров и за сега нямам появили се стрий,а корема ми е доста големичък :D
бясна луноходка и аз съм пред същата дилема.От началото си следя бременноста при д-р Даскалов и искам да раждам при него,но ако тръгнат бебетата по рано, незнам... :ask:Преди няколко дни бяхме на преглед и доки каза,че разполагат с някакви тестове, които показват 2 седмици преди това дали ще родиш,но са скъпи и се правят само при съмнения,та се успокоих,че има много време да се реагира и да се подготвят бебетата.Ти слага ли инжекции за белите дробчета?
Момичета,ако знаете къде в Пловдив има добра неонатология пишете!
marigri какво хубаво коремче си направила...сега вече приличаш на бременна :wink:
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 14:39:36 pm от acq81 »