0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #100 -: Януари 15, 2011, 19:10:46 pm »
частите които се сваляха на моята количка ги изпрах на ръка с Те бебе, а останалите със Стийнмоп ли е кво е  :oops: ги минах с парата
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #101 -: Януари 15, 2011, 19:15:00 pm »
Сами, точно, както и Жбрул ти е обяснила - всеки има право да обича или не обича животни и котки в частност. Но, като не обичаш / гледаш котка (не конкретно ти, де ;) ), моля да не ми даваш акъли какво да я правя, като родя и още по-малко да ми намекваш, че вариантите са два: или съм добра майка и си "правя нещо котарака", или съм някаква безотговорна мърла, която рискува здравето и живота на детето си, запазвайки и домашното животно. Дразнещото е, че такива изказвания правят неинформираните хора и се позовават на смешни легенди от сорта на това за задушаването на бебето...

Жбрул, бих изпрала (при мен това не беше вариант, само минах с влажна кърпа), ако имам възможност. С бебешки препарат е ок, те са щадящи, но не е задължително, защото все пак няма да има директен контакт с кожата на детето.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #102 -: Януари 15, 2011, 19:23:06 pm »
Не превръщайте темата в за и против домашните любимци.
Ясно е, чевинаги има две страни. Може да си пишете до посиняване и пак ще е същото.
Всеки знае за себе си и прави избор :D

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #103 -: Януари 15, 2011, 19:25:38 pm »
Момичета това изследване ФТ4 и ТСХ задължително ли се пуска?? аз вообще за първи път чувам за тях  8O, нито от ЖК...нито д-ра никой не ме съветвал да го направя  :?
а сега като ви чета....малко се оплаших  8O

иначе за нашето куче преди седмица категорична бях че кучето остава с нас, въпреки че всички са против това мое мнение, но тая седмица заради една огризка от дюля която кучето ми реши че ще гризе, но видя че нещо не й харесва и го остави, в същия момент посягам към огризъка да го хвърля.....еми заби ми леко два зъба в ръката....не до кръв, но достатъчно да посинее самото място от зъбите и така ми се озъби, че уж се овладях да не се стресна.....то може повече от мен са стреснало, защото веднага си подви опашката и лежеше и трепереше от страх какво е направило, явно го осъзна....ама късно.сега един вид е наказана...гледам че ме избягва, повече при съпруга ми се милва, от моята страна е пълен игнор......както казвам на мъжа ми:скарани сме и не си говорим  :lol:
та от този случай нещо много ма хвана шубе за децата, как ли ще ги опазя..... :?просто вече категорично нямам вяра на кучето си и не бих рискувала чесно казано, а преди седмица ревах с крокодилски сълзи само при мисълта че ще трябва да я махмем... :( хем ми е болно....но сега просто много предателски ми дойде тая нейна постъпка и много си промених мнението  :?

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #104 -: Януари 15, 2011, 19:27:01 pm »
Значи за прането - всички облицовки на количката се демонтират и могат да се перат в пералнята. Т.е. мога да ги пусна с бебешкия прах, да изплакна няколко пъти и да считам, че съм ги подизенфикцирала един вид?  :D На кошницата за кола само има една тапицирана част, която не може да се свали, че за нея ми е чуденката основно... Взех на "Чико" някакво за дезинфекция уж, ако я мина с него и оставя да изсъхне - предполагам ще е достатъчно. А и всъщност сте прави, че бебето ще лежи върху завивки и пр., не върху тези тапицерии. Абе явно си изтрещявам от наближаване на събитието и питам пълни простотии, ама и вие сте го минали това, та разчитам да проявите разбиране  :oops:
Благодаря ви за отговорите мацки!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #105 -: Януари 15, 2011, 19:35:34 pm »
 "наливам акъл" на хората, които си гледат и обичат тарантулата - да я пръжнат в тигана, че ще им нахапе бебето

Жбрул,ти направо ми скриваш шапката с това дар слово... хихихихихи

Маригрич,аз още на първия преглед при доктор,който следи бременни,имам предвид 11та семица, попитах във връзка с ЖКто,за да знам имам ли голяма файда от него.Татогава д-р Михова на ледин лист ми написа всички изследвания,които е редно да се пуснат по време на бременности и ми посочи,кои ще са ми безплатни...та, от нея знам за хормоните и др,но просто се чудех дали ще ми каже когато дойде подходящия момент...За БХС го направи,както ми каза и за стерилната урина...
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #106 -: Януари 15, 2011, 19:45:28 pm »
marigri,не знам да ли е задължително,но мисля че е препоръчително,аз също не го бях пускала от както забременях защото никой д-р не ми каза че трябва да го следя,дори и след като на всички съм казвала,че пия Л-тироксин,но както и да е аз съм си виновна защото д-р Начев ми е бил казал най-вероятно,но аз съм забравила-беше отдавна.Много мой приятелки с бебета вече никога не са чували за тези изследвания дори и като бременни и всичките деца са добре.А ти не се плаши винаги можеш да си ги провериш!
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #107 -: Януари 15, 2011, 19:57:14 pm »
Здравейте бъдещи мами, приемате ли нови попълнения в темата?
Току що се престраших да си сложа лентичка, и да ви навестя в темата :wink:

Въпреки, че всяка седмица виждаме бебето, и за сега всичко е нормално, все още ми е свито сърцето,......както е при всички де :)

Вчера се записах  за ЖК, пуснаха ми необходимите изследвания, както и хормони на ЩЖ, че ми е проблемна, да видим какви ще са резултатите :)

Относно домашните любимци - ние имаме 5г котка, с която не мисля да се разделям. Изследвах токсоплазмоза, веднага когато разбрах за бременността си, за сега е "-".

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #108 -: Януари 15, 2011, 20:13:45 pm »
Да,този хормон не е задължителен,но е препоръчителен.
Ходила съм на ендокринолог ,когато бях при Владимиров.Той ми обясни,че ако има увеличена жлеза,дори и без възли,задължително два месеца след стимулация се изследват хормони и се гледа жлезата на ехограф...Та за това си мисля,че при нас е препоръчително,защото сме имали и хормонална стимулация
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #109 -: Януари 15, 2011, 20:18:00 pm »
Breiv добре дошла! Леки и "безаварийни" месеци до края!
Котката си я дръж спокойно, освен ако не мислиш, че наистина ще седне на лицето на бебето да го удуши от ревност  :lol:

Момичета тези хормони, които обсъждате нали са на щитовидната? Ако щитовидната е била ОК, нали сме изследвали преди бременността - значи няма нужда бременните, които нямат проблем с жлезата да ги пускат тези хормони. Или греша? Естествено при доказан проблем - се следят и се пият лекарства, доколкото знам.

Ники, извинявай но уточнихме, че темата за домашни любимци я обсъждаме в пряка връзка с гледането на бебета, а не ей така по принцип. Хората, които нямат такива - може и да не ги вълнува въпросът, но за тези които имат - темата е важна и нуждата от адекватна информация - също. Давам си сметка, че за много от вас между домашен любимец и стар куфар - няма разлика и им е все едно дали ще го изхвърлят, или не, но не всички сме така все пак ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #110 -: Януари 15, 2011, 20:44:45 pm »
Жбрул ни ако махнем кучето, то в никакъв случай няма да бъде хвърлено като стар куфар навън  :wink:, все пак имаме предложение от едни приятели които пожелаха да го вземат, може и временно....в зависимост как ще се развият нещата при нас.....
аз винаги бях против да се маха животното заради бебето, но в моя случай не знам как да постъпя сега, защото наистина ме е страх, иначе ходих при нашата ветеринарна лекарка, която ми обясни подробно че никаква опасност няма....освен космите ако случайно бебета развият няква алергия, иначе при поява на бебето кучето осеща и си променя поведение и ставало по кротко,с общи думи убеди ни че няма нищо страшно.....
за сега ще бъде при нас....но в движение после ще му мислим...... :?

аз в понеделник ще ходя да си пускам кръвни изследвания и урина, значе може и да пусна ТСХ за моето успокоение  :wink:
а това ФТ4 и него ли да пускам или първото достатъчно?

п.п само да попитам дали тези изследвания мога да пусна с направление или те не минават по здравна каса ?
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 20:48:02 pm от marigri »
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #111 -: Януари 15, 2011, 21:10:33 pm »
О темата е станала доста широка :)
Ама си е така-като сме поели отговорност за котето/кучето не става ей така да го "изхвърлим" или подарим или дадем някой да го гледа..Оооо аз като знам мойто мило коте дори и да го дам на някой да го гледа,за него това е като да го "изхвърля"..Той толкова е привързан към нас че... :):) Абе той е първото бебе в къщата,колкото и да звучи тъпо или изтъркано..
Относно количката Jbrul аз също изпрах на ръка частите които са леснички..За щастие и матрачето на количката се свали и него изпрах..поне колкото да не мирише на ново и на склад..Сега поне на Пурлан си мирише :)
Извинявам се ако не е за тази тема ама като сме захванали домашните любимци-аквариумите и рибките какво място заемат??? имаме в хола малък аквариум-не е и няма да е в стаята на бебко ама все пак мнение на запознати с темата :) Мерси предварително
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #112 -: Януари 15, 2011, 21:20:45 pm »
marigri за "стария куфар" не го казах буквално, а преносно. Макар че за съжаление, доста хора си решават тези въпроси наистина с "шут в задника" на домашния "любимец" - в посока "навън" през входната врата. Факт. :( Далеч съм от мисълта, че ти, или която и да било мацка тук е от този "модел" безотговорни хора!

Колкото и да обичам животните, в случая с вашето куче който споделяш - доста бих се замислила какво да правя. Недопустимо е кучето да те хапе, или както в случая - да "маркира", когато нещо не му изнася. Това е поведенчески проблем и с право му нямаш доверие. Засега си я остави у вас, а като се родят дечицата - виж как ще реагира, как ще ги възприеме, но при всички случаи - не я допускай близо до бебетата. Щом си позволява да гризне теб, може да си позволи същото и спрямо тях в някакъв момент, пък после колкото и да скимти и да се свива и да се "чувства виновна" - все тая. Може би е добре предварително да й намериш добро място за временно настаняване, щом има такива прояви. Между котка и куче и проявите им на агресия евентуално и щетите от нея - разликите са съществени. Да не се залъгваме. Една котка и да се "вбеси" на бебето и да го одере и да ухапе - боли и е кофти, ама ще мине някак. Куче да ухапе, дори не от най-едрите породи - съвсем друго нещо е.

За изследванията - ако нямаш такъв проблем и не са ти назначени от твоя лекар - не виждам за какво ще ги пускаш ТСХ и ФТ4...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #113 -: Януари 15, 2011, 21:23:36 pm »
  За рибките знам точно това,да не са в спало помещение.Иначе не виждам причина да ги махаш

  Поведение на домашния любимец вярвам в оценка поведението на домашния любимец.За съжаление в БГ няма никакви традиции / да не казвам закони/ по отношение размножаване,поведение и отглеждане на домашния любимец.Може да ви се стори крайно,но недопустимо е кучето/конкретно за него,че там ми е силната страна/ да ухапе собственика си,когато яде.Един от тестовете за поведение е именно този...да,и стопанина трябва да има адекватно поведение и да не закача животното по време на хранене,но в конкретния случай не е така...
  Моя съвет към Маригрич е да се обърнете към специалист или да почетете малко.Има начини да се преодоляват някои проблеми в поведението на животното.Обаче не се ли получи ще трябва да помислите за друго решение...

  Това от мен безпристрастно,с много обич към животните и децата ...



п.п Между другото в dog.bg най-вероятно ще има интересно инфо именно по този въпрос.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 21:27:00 pm от didon »
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #114 -: Януари 15, 2011, 21:30:30 pm »
искам само да попитам, случайно....не дай си боже, детето ви ще се окаже алергично към животинката която имате или случайно по някакъв начин ще прояви няква агресия към бебето,какво ще направите в такъв случай?
просто и да дадем кучето на приятели ни, аз не съм съгласна че го изхвърлям като стар куфар, просто това ще бъде решение не защото ма мързи да се грижа за него...не защото ще се появят бебета и то вече няма да ми е нужно, не е така.....мисля че 10 години все пак не малко дето доказах че го обичам и мога да се грижа за него, ако разбирате че при кучето много повече има задължения...като ежедневна разходка, като миене на лапи след това....като му се прииска да излезе в 3 през ноща, защото го напира да излезе спешно....макар и да има режим, сресване..обеспаразитяване и веднъж на два месеца му се проверяват жлезите...защото на нашето куче много често му се появяват муслулни схващания и гледката хич  неприятна, особено като се схване  през ноща и ставам да я разтривам да й мине и да олекне.............всичко това нито за миг за тези години не ме накарало да съжеля че го имам.....обратно, давах му цялата си любов и го гледах като едно дете.........но в момента явно майчинския ми инстинкт ме кара малко по сериозно да обмислим нещата само и само заради сигурност на бебета.....защото в един момент те ще тръгнат да пълзят и може да стане някой сблъсък.....а да затворя кучето на терасата и да го държа само там изолирано не ми се вижда много добра идея, то кучето пак ще страда..................

както и де, всеки сам си преценява за себе си.....все пак аз си познавам кучето и щом ме е страх, значе имам на това причина а не така от гивезелък...... :wink:
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #115 -: Януари 15, 2011, 21:35:29 pm »
marigri,аз правя контрола на ТСХ и Ф4 всеки месец откакто разбрах, че съм бременна, но при мен има проблем и се налага наблюдение :?
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #116 -: Януари 15, 2011, 21:38:51 pm »
Бина, радвам се да те видя най-после тук ! Леки и усмихнати оставащи месеци.

Добре дошла и на Briev  :)

Аз не съм прала нищо на количката...

Ние имаме Френски Булдог , държи се с респект към бебето и някак го пази...стана малко агресивен навън. И понеже бебето често седи на един шезлог, сложен на земята...та са си на едно ниво и кучето често проверява дали бебето е там  :)
Първите 2-3 дни беше цирк, бебето ревне и кучето започва да вие и да търчи из апартамента...лудница. Сега може тя да реве, а той ще спи до нея. Много е внимателен, като цяло, но все пак не бих ги оставила сами в хола и да отида да се къпя..да речем. Възпитание възпитание...но все пак е животно.

Аз имах проблеми с ЩЖ и следях хормони и антитела всеки месец, че и по-често. Но се ги имах от преди да забременея...мисля че този тип изследвания не влизат в стандарните при бременност.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #117 -: Януари 15, 2011, 21:40:54 pm »
Жбрул ...аз просто исках да подчертая, че ни не сме от куфари  :lol:, иначе съм съгласна с теб и съм много против ей така на животното да му се бие шута, защото или не бил осъзнал каква грижа поел или нещо друго от рода.....наистина това не го разбирам и всичко което си писала е вярно  :wink:

Дидон....10 годишно куче как ли ще го променим  :?,то вече не първа младост и си знае негово, иначе си знам....ако яде, да не я закачваме....защото ще ухапе....от малка си беше такава и даже когато си имаше малки кученца, те ако посягали към храната й и на тях им се звереше, а и бягаше много от тях....че да не им дава да сучат....абе кривотия си е тя.........
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #118 -: Януари 15, 2011, 21:47:38 pm »
мерси за инфо за хормоните, аз сега търсих си изследвания преди инвитрото....ама съм ги хвърлила явно, но до сега никой не ми обръщал внимание на резултата от ТСХ....поне това ма успокоява че да не се стряскам  :wink:, явно всичко било си наред.....
ох пак почна да ма наболява яйчника, освен да застана челна стойка че да изместя бебето ако се забило там  :lol: (шегичка)
като се движа добре...седна ли и започва..... :?
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #119 -: Януари 15, 2011, 21:54:02 pm »
    :( да Маригрич,най-вероятно няма да се получи.Моята е на 13...разбирам...Успокояващото е ,че явно сме готови за тези същества в коремите ни...Пропуска е бил,че не сте го изкоренили като е бил малък,но това тогава не ви се е сторило сериозно,макар че според мен има значение дори и да няма дете в къщата...ама това е друга тема...
    В името на темата за терзанията на бременните имаш моето "да" ако се наложи...Хората също се разделят с възрастни хора ако се налага, по здравословни причини,дават ги в старчески домове,хосписи...
    Само до финала всички да сме ок.Сигурна съм,че за другите неща ще се намерят решения...
 


    За хормона,когато се правят първичните изследвания...преди да започне да се закучва много работата,повечето доктори не пускат щитовидните хормони.Това го казвам като жена обиколила софийските престижни клиники.