0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #80 -: Януари 15, 2011, 15:54:07 pm »
cambozzola-благодаря за пожеланията,може ли да ми кажете колко трябва да бъде ФТ4,моето е 10,98 на стойности 12.0-22.0
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #81 -: Януари 15, 2011, 15:56:13 pm »
:) мииии,казваме си зодиите ,защото сме горди майки на домашни любимци... :D
При кучетата породата говори доста за темперамента,при котаните дали е така?

 Камбозолка,за си мисля,че мацата като се е качила няколко пъти си е казала,ей това е,господар съм и тук и и е станало все едно вече :)
 И аз много мразя съветите за махане на домашния любимец.Миииии,дайте да си дадем децата като видим някаква трудност,вместо да намерим решение на въпроса...
 А,другото което се сещам е,че домашните любимци са мноооого ,много по -чисти от обувките на хората примерно.Стопанина върши съвсем съзнателни действия да запази здравето и хигиената на любимеца и хората в къщи...Единственото ,за което се сещам,че може да изникне като проблем ееееее евентуална алергия от козината на животното иииии акитата навън като проходят бебоците...
  
  В този ред на мисли и може би малко извън темата искам да кажа:
             мами и татковци на кученцаааа,почиствайте след домашния си любимец!Нямате представа колко добре ще се почуствате след това!
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #82 -: Януари 15, 2011, 16:01:06 pm »
 :D а бе то  :oops: вие ми казахте, ама аз да измрънкам. Дано не се сърдите.
Имам питане към бъдещите мами на близнаци:
Кога направихте първата фетална морфология и при кой доктор /за София конкретно търся съвет/?
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #83 -: Януари 15, 2011, 16:12:19 pm »
:) мииии,казваме си зодиите ,защото сме горди майки на домашни любимци... :D
При кучетата породата говори доста за темперамента,при котаните дали е така?

 Камбозолка,за си мисля,че мацата като се е качила няколко пъти си е казала,ей това е,господар съм и тук и и е станало все едно вече :)
 
Да, различните породи и при котките имат различен характер. Британците са спокойни, подходящи за отглеждане заедно с малки деца.
Иначе си права, разбра, че, ако иска - може и му мина меракът ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #84 -: Януари 15, 2011, 16:20:15 pm »
 Дали да не ви пусна две линкчета за техниките на дишане  :oops:
Знам ли,ако сте като мен,неорентирани в начина на раждане,и въпреки,че за събитието има време,ще искате да сте наясно поне теоретично.
http://www.biberonbg.com/info/dishane_rajdane.htm

http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_3839_0.html
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #85 -: Януари 15, 2011, 16:37:21 pm »
Кога направихте първата фетална морфология и при кой доктор /за София конкретно търся съвет/?
Моята беше в 13 г.с
В София може да я направиш при: Томова, Марков и във МЦ Фемина.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #86 -: Януари 15, 2011, 16:38:42 pm »
power, cambozzola наистина паля яко, като взема да слушам разни глупости за домашните любимци и бебетата, ама то не е от сега, че защото съм бременна. От край време съм така, просто се дразня от некомпетентни изказвания на неинформирани хора по каквато и да било тема. Бе като не знаеш нещо и не си наясно - трай си там да му се не види, какво ръсиш глупости, че само да дразниш?! :? Все едно аз да говоря на някого за тубарен стерилитет примерно /въпреки, че имам теоритично инфо някакво/ и да убеждавам жената, която лично го преживява за какво иде реч, понеже отнякъде така съм била чула... Ей като го чуя този въпрос: "Ми котката сега какво ще я правите?" - така зададен се подразбира, че нещо трябва да я правим все пак и е немислимо да си седи при нас...трудно устисквам да запазя "добрия тон". Особено напоследък, като ме подбутват и хормонките явно :lol: Една патка скоро, естествено с претенции за супер мама /те нямат котка разбира се/ надълго ми се оплаква как детето й на 1,5г. забило отвертка в новата им плазма - резултатът е ясен нали... Даже не се замисли колко е опасно и идиотско да допуска да има подобен предмет в ръцете на бебе и, че трябва да си пали свещ, че е заминала плазмата, а не примерно оченцето му  8O Та тая същата, ми заобяснява как котката ще легне на лицето на бебето да го души от ревност, или поне ще му нахапе лицето понеже миришело на мляко. Неделикатният намек беше, че явно ще съм кофти и безотговорна майка щом не смятам да изхвърля маца на улицата, или поне в някое село. После заяви, че тя би я удушила само защото развалила дамаската на диваните ни... И като ми падна пердето от този порой глупости, я попитах защо не вземе да си удуши детето, или да го изхвърли на улицата, заради съсипания телевизор - може да не е нарочно, ама все пак скъпа вещ си е ;) изгледа ме тъпо естествено.

cambozzola благородно завиждам за британеца. Мислехме да взимаме втора котка от тази порода и се колебахме между таби и лилавите, но за момента решихме да изчакаме, понеже с две бебета ще ми е трудно да се оправя в момента, плюс възрастната маца - сещай се. Живот и здраве малкия да стане на годинка поне - ще вземем и британче. Ауууу каква съм анти-майка а? Пу безобразие!  :lol:

Ифи тези моменти със зацапването, или направо кървенето са адски неприятни и стресиращи за една бъдеща мама, съчувствам ти. :( Знам, че колкото и някой да ти убеждава, че до 3-я, та дори 4-я месец се случва често и при много жени /което е факт/ и не е нещо хипер притеснително - това не те кара да се почувстваш по-добре и спокойно. Все си мисли човек, да ама ако точно при мен е признак за нещо по-лошо и постоянно се параноясва...ми неизбежно е за съжаление. Изходът е да правиш всичко, което се прави в такива случаи - пазене, хапчета и да дочакаш да мине този период. Дано скоро спре това нещо при теб. Иначе си се оплаквай, споделяй си то от това олеква - никого не притесняваш, всички добре разбираме и знаем какво е. :)

Дидонче, на мен дишането ми се обърква само като чуя израза: "естествено раждане", пази Боже да ми се наложи да го преживея - ще ми трябва апарат за командно дишане, че да улуча ритъма.  :lol: Мисля обаче, че мамите които искат да раждат естествено - непременно трябва да се запишат на такива курсове, където да ги научат на разните врътки и техники, знам че много помагали като настъпи момента.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #87 -: Януари 15, 2011, 16:43:30 pm »
Ама наистина много имах за четене  :lol:.
Мецани  :bighug: ::cake::

Като сте зачекнали за домашните любимци... В САЩ всяка къща има най - малко по 3 животинки. Представятели си какво щеше да се случи, ако всяко семейство си изхвърляше кучето или котето при положителен тест за бременност? Е, уверявам ви, че по улиците съм виждала стотици сърни, зайци и лисици, но досега не съм срещала куче или коте... Токсоплазмозата далеч не е толкова често срещано заболяване при котките. Има доста по - голям риск да я "хванете" от не добре измити зеленчуци.
Ревността е нещо съвсем различно. Тя е присъща на всички живи същества, не само на животинките. Ако преди сте обръщали внимание на любимеца и после престанете изведнъж, вероятно ще предизвикате ревност. Това ще се случи и с по - голямото братче или сестриче. Всичко е до баланс и свикване с новата обстановка.
Промяната, която предприехме с котката за появата на бебето беше да махнем ноктите. Jbrul знае за всичките ми угризения и терзания по темата. В момента изобщо не съжалявам, но мисля, че с една добра грижа за "маникюра" хирургията може да се избегне. Спирам, че си има специална тема по въпроса  :lol:.

Киселини имах точно 2 дни. Промених си начина на хранене и сега нямам никакви проблеми. Похапвам си през целия ден по малко, вместо наведнъж. Последното ми хранене е поне 3 часа преди да си легна. При мен това действа.
Приятен следобед!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #88 -: Януари 15, 2011, 16:46:50 pm »
Мили момичета минавам да ви изкажа огромната си благодарност за добрите думи и съпричастността!
бъдете здрави и много щастливи!
Моля се силно, моят Божидар да е последното ангелче на Зачатие!
Обичам ви и ви прегръщам!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #89 -: Януари 15, 2011, 16:49:30 pm »
denisa :bighug: :bighug: :bighug:
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #90 -: Януари 15, 2011, 17:04:38 pm »
Елле,в коя тема се обсъждат бебета и дом.любимци,че аз нещо май съм я пропуснала?Айде и аз да кажа,че моя котарак е бял британец и досега не е нападал никой освен свекърва ми,но към нея май има лично отношение,хахахахах.

Дениска,силно те прегръщам  :bighug:
07.10.2009
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #91 -: Януари 15, 2011, 17:51:23 pm »
Бина, аз не съм наясно колко трябва да е ТСХ при бременност. Вчера си изследвах ТСХ-то и е 1.97. В понеделник съм си записала час при д-р Начев и ще го разпитам обстойно.
Не се притеснявай, не мисля че си навредила на бебчетата, все пак стойността не хормона не е голяма.

Спокойно ще ви вдигнат дозите и толкова. Недейте да мислите че сте си увредили бебетата. Нямате нужда от такива мисли сега.
Иначе и моето ТСХ някъде съм 18г.с. беше 1.91 и Тодорова ми вдигна дозата веднага. Каза, че в тези срокове на бременността трябва да е около 1 и дори по-ниско.
След това към средата на седмия месец вече ми беше 2.33 и като се чухме каза, че сега не се налага вдигане на дозата въпреки, че е по-високо.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #92 -: Януари 15, 2011, 17:54:09 pm »
Ифи, аз правих първата ФМ в 11гс и 3 дни при д-р Врагалева във Фемина и съм много доволна от нея, гледа много подробно и обяснява всичко.

Бина, ФТ4 ти е ниско, трябва да е по-високо. Като е ниско означава, че дозата на лтироксина не  е достатъчна за нуждите на щитовидната жлеза и ще ти я увеличат. Ама ти май беше писала, че вече си на по-висока доза.   
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #93 -: Януари 15, 2011, 18:01:15 pm »
Nataly*,Благодаря ти,ако знаеш как ме по успокой.Cherry* да от утре ми по висока.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #94 -: Януари 15, 2011, 18:15:20 pm »
да ви питам,ще ми кажат ли кога да си го пусна този хормон?
Преди забременяването не съм имала проблеми,но докторката ми каза,че е хубаво веднъж поне да го изследвам по време на бременността.Та,ще ми кажат ли кога е подходящия момент.до сега не съм пускала нищо,освен БХС.
 Другата седмица ще давам стерилна урина...
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #95 -: Януари 15, 2011, 18:25:10 pm »
Denisa, ти явно си силна жена, Господ да ви пази!

Ивалета, препоръчвам ти МД, аз съм при Клисурски, добър е. Кварталните ги избягвай.

Не знам защо се палите толкова от изказвания срещу котки, някой хора просто не обичат котки, то си е до тип човек, не е толкова заради бебето. Аз лично им нямам доверие, въпреки че живях с котка 1 година /принудително -беше на мъжа/ и като почина ми беше криво - кой както свикне и зависи от животното-това е истината. Но не се заричайте много, да не ви изненадат след това  :wink:

Ифи, ранна фетална морфология/анатомия се прави точно преди БХС, за да се отчете в резултата от БХС и не е подробна, мерят се само 2-3 покзания. Прави се около 12-14г.с., но виж подробно списъка на ЗК за изследванията по време на бременност.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #96 -: Януари 15, 2011, 18:27:14 pm »
Моля да ми препоръчате ЖК в София, ако може близо до ЖК Надежда.  Благодаря!

Там няма кой да те следи. Освен ако не искаш просто да ходиш за изследвания и болничен.
Ориентирай се към добър лекар, ако може после той да води и раждането ти най-добре.



да ви питам,ще ми кажат ли кога да си го пусна този хормон?


Никой няма да ти каже освен ако не те следи специалист. Отиваш в някоя лаборатория и пускаш ФТ4 и ТСХ. Просто трябва да не си пила кафе и да не си закусвала.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 18:29:34 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #97 -: Януари 15, 2011, 18:40:49 pm »

да ви питам,ще ми кажат ли кога да си го пусна този хормон?


Никой няма да ти каже освен ако не те следи специалист. Отиваш в някоя лаборатория и пускаш ФТ4 и ТСХ. Просто трябва да не си пила кафе и да не си закусвала.

Благодаря,аз сама ще си попитам.Е,май ходя при специалист :),поне в тази клиника всички ги имам за такива ...
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #98 -: Януари 15, 2011, 18:48:59 pm »
Сами, както никого не агитирам да си вземе домашен любимец, така не би следвало някой да ми повтаря, че съм еди ква си майка, понеже не съм си изхвърлила котето или кучето. Да имаш или нямаш животно вкъщи си е право на личен избор.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18627.0
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 18:54:08 pm от elle22 »
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #99 -: Януари 15, 2011, 18:51:01 pm »
Не знам защо се палите толкова от изказвания срещу котки, някой хора просто не обичат котки, то си е до тип човек, не е толкова заради бебето.

Сами, не се "палим от изказвания срещу котки"  :lol: , кучета и каквито и да било животни. Палим се срещу дрънкането на глупости по тези въпроси от хора, които нито са гледи животни, нито ако са гледали случайно са го правили свястно, нито знаят какво говорят, нито ги обичат...ама пък все имат мнения, естествено неподплатени с нищо, освен с чуто-недочуто и неграмотност по темата ;) Никой не е длъжен да обича животни и котки в частност - който не обича - просто не ги гледа и толкова. Аз като не обичам насекоми и членестоноги - не си отглеждам тарантула, ама не "наливам акъл" на хората, които си гледат и обичат тарантулата - да я пръжнат в тигана, че ще им нахапе бебето. Та всеки да си гледа работата както се казва и да не дава акъли за неща, които нито разбира, нито пък някой му търси мнението за тях. Това обсъждахме, извън конкретните мерки за пазене на бебешки легла от котешките похождения и смъртонсони зарази.  :lol:

Сега да питам нещо по същество. Количката на бебето да я пера ли преди употреба и с бебешкия прах ли да стане това? То не самата количка засега, ами конкретно тази кошница за колата, че ще ни трябва, като си го прибираме от болницата.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!