0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #20 -: Януари 14, 2011, 19:55:00 pm »
моето изследване за БХС също излезна за 4 дни.Проверих си го в сайта,адреса го има на бланката,кояо са ти дали...

Знам за адреса на бланката, но кучето я изяде  :lol:

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #21 -: Януари 14, 2011, 20:19:41 pm »
И аз да се запиша.
Мецани, Натали вече ти е написала това което смятах да ти споделя и аз. Повечко почивка и но-шпа. Обаче почивката наистина без мърдане, поне четири-пет дни, а после просто по-спокойно.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #22 -: Януари 14, 2011, 20:24:38 pm »
моето изследване за БХС също излезна за 4 дни.Проверих си го в сайта,адреса го има на бланката,кояо са ти дали...

Знам за адреса на бланката, но кучето я изяде  :lol:



hihihi,да го издиря и да ти го кажа?
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #23 -: Януари 14, 2011, 20:27:09 pm »
Привет в новата тема, само хубави новини да има в нея!  :D

Чакайте да ви "дообъркам" сега за магнезия. :lol: Първо пиех Магнерот, но след проблема с контракциите в 5-и месец преминах на Nutri-Mag и до момента го пия 3х1. Ето това е: http://apteka.framar.bg/30016169/%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B3-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-30 Не знам дали е по-добро от другите два препарата, или само е по-скъпо, приятелките по чужбина също пият него основно заради крампи. Факт е обаче, че докато пиех Магнерот получавах крампи, а откакто съм на това - не се е случвало. Може и да е съвпадение естествено, макар че с напредване на бременността уж крампите трябвало да зачестяват...

Мецани преди 14 ГС лекарите казват, че нямало смисъл да се пие магнезий. Моят БХС също излезе за окло 4 дни и резултатът го проверих на сайта на НГЛ, докато ровех там се обади и лекарят ми да каже, че всичко е ОК и това беше.

Момичета, за тези неприятни стомашни усещания и странен вкус, които имате - не съм убедена че не са именно киселини. Аз моите ги усещам като парене в хранопровода, но ми е за първи път в живота да имам подобен проблем. Приятели, които цял живот страдат от киселини и са по-наясно, описват същите усещания като вас. Купете си по едно шишенце Stopacid /струва около 1,50лв. и става за бременни/ и пробвайте дали няма да ви помогне. Другото подходящо за подобни проблеми е това: http://apteka.framar.bg/30002241/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-200-%D0%BC%D0%B3-20 също става за бременни, предписано ми е от лекар.

Дидон, мен и преди си ме мързеше та...нищо ново под слънцето в тази област  :lol: Не се тревожи - като родиш и ще ти мине, ако не от самосебе си, поради липса на друг вариант.

Да се отчета сега. Днес бях при Док, бебето е добре, вече е 2200. Както винаги - лекарят казва, че си е идеален на килограми, според мен трябва да е по-дебеличък...все ме е страх, че ще се изтръска някое малко мишле  :lol: Успокоявам се с това, че явно бързо наддава, защото на 28.12. беше 1,5 кг окло две седмици по-късно е 2,200 кг - значи качва по 350 гр. на седмица средно, дано продължи в същия дух. Вече имам и дата за секциото...абеее много реалистично взе да става нещо, а аз още не съм се нарадвала на факта, че най-после имам корем. Малко ме шашна лекарското мнение, че оттук нататък мога да очаквам във всеки един момент да тръгне раждане, макар че в момента няма никакви индикации за това и ме посъветваха все пак багажът ми да си седи събран. Сега трябва да видя какво ще рече това "багаж за болницата".  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #24 -: Януари 14, 2011, 20:32:31 pm »
Здравейте и аз да се запиша при и вас,до сега само ви четях,може би от суеверие или и аз точно не знам,но така като гледам скоро ще останем малко така,че реших да се цопвам тук.Успех на всички и от сърце лека бременност на всички и само хубави новини
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #25 -: Януари 14, 2011, 20:36:15 pm »
Крем, благодаря. За лежането, днес съм се закотвила в къщи и само ставам да ям и за да ходя до тоалетна.

Дидон, не се затормозявай с адреса на сайта, Петя ми го прати на скайп  :wink:

Жбрул, браво на бебчо!  :D Добре си е на килограми, има време, ще качи още грамчета.

Бина, добре дошла! Лека и спокойна бременност ти желая  :)
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #26 -: Януари 14, 2011, 20:46:13 pm »
Здравейте, аз пия Магнерот за отпускане на мускулатурата на матката, както е писала по-горе Nataly*.
Нека има само положителни новини.
Леки оставащи месеци, а на тези, които са на финала- леко раждане.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #27 -: Януари 14, 2011, 21:01:30 pm »
Бина, добре дошла, много се радвам да видя още една близнашка майка :D.
Дидон, аз имам много киселини и този странен вкус в устата. Даже вече се научих и от кои храни ги получавам. От един сок от моркови спах почти в седнало положение, беше ужасно, иначе и аз пия Стопацид, но поне две хапчета, че от едно няма никакъв ефект. На опаковката пише, че може до 3 на ден, киселините аз ги получавам вечер като си легна.
Относно мързелуването - аз се върнах на работа и даже съм учудващо работоспособна, но във вкъщи освен да готвя от време на време, почти нищо не правя, близък контакт с прахосмукачката съм нямала от пункцията насам.
В момента освен но-шпа профилактично и фолиева, нищо друго не пия. Лекарката от ЖК ми изписа магнерич след 14 седмица.
Мецани, моите зацапвания спряха, да чукам на дърво, но и сега от време на време усещам тежест ниско долу. В такива случаи си вдигам дозата на но-шпа на три пъти по три и гледам да си почивам повече. Мисля, че са нормални усещания, не е нещо притеснително. Дано скоро и ти се отървеш от пустото му кървене, че то май най-много ни стряска.
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 21:03:55 pm от Eille »


Re: Тема на бременните №72
« Отговор #28 -: Януари 14, 2011, 21:16:49 pm »
Здравейте девойки :wink:
Дано тази темичка да се пълни само с хубави новини и много бебоци :wink:

аз днес ходих на ЖК, бебките пораснали.....но колко и какво и що нищо не разбрах, защото техниката на моята лекарка е от 20 век май  :lol:, тя само мерила им размера на главичките и бедрата.....друго не можела да ми каже, надявах се поне пола да ми потвърди, ама каза че в тези седмици нямало как да ми каже, а моя док как ли видя пола преди 1 месец  :lol:

иначе ми бутна фетила да отида при доцент Балев на фетална морфология, та въпроса ми към варненки дали са ходили при него за фетална или само при д-р Александров са гледали.
иначе искам да питам и близнашки мами кога я правиха втора фетална и дали я правиха при д-ра си или ходили при друг специалист  :?

Ейлле честит рожден ден мила, я се похвали дали си ходила днес при док? разбрахте ли пола  :wink:
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #29 -: Януари 14, 2011, 21:19:24 pm »
привет и от мен  :)
Бина, добре дошла, вече се минала първи трименстър- спокойно и лека бременност до края !

Аз пия за киселините само когато са по-силни талцит- док каза, че може. При мен са много особени горе в гърлото - въобще не знаех, че са киселини. Магнезии ми казаха да не пия, ако нямам нужда, засега не съм имала крампи, незнам късно ли е да се появят..
Жбрул, изглежда съвсем в норма момъка, а и ако не е твърде голям имаш възможност за хубаво естествено раждане, въпреки че ти не си желаеща май  :wink:
Аз обаче направо не мога да повярвам моя момък колко е наддал, ако е вярно това- за 1 месец над 100% от теглото си, аз се чудех дали ще има 900-1000, а то 1300гр.  8O Надявам се, че не е проблем, док нищо такова не каза, но аз чак по-късно осъзнах голямата разлика и не питах изрично. Ако обаче така върви едричък до края ще се размина с желаното нормално раждане.. :?
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #30 -: Януари 14, 2011, 21:27:06 pm »
И аз да се запиша тук!
Нека се напълни новата ни темичка с много нови попъления  :D

Аз за сега съм добре кафявото ми зацапване беше 3 дни и то само сутрин като пишкам на хартията чудна работа ходих при док каза 4е имам малка киста на плцентата питах дали е опасно тъй като се стреснах но каза 4е не застрашава бебето по никакъв на4ин всичко е наред каза да си полежавам пове4е би ми една инжекция и да си пия лекарствата
Днес те4ението стана пък бяло ве4е ще се побъркам вторник съм на консултация да видим  :? Възможно ли е зацапването да е от кистата?

Виктория, напълно е възможно от това да е зацапването, доктора ни ти ли каза. Аз имах само веднъж около 13г.с. и ми казаха, плацентата не била нещо не разбрах какво и че до седмица-две ще се изглади и доизгради. Надявам се в скоро време да отшуми и при теб, но се пази дотогава  :)
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #31 -: Януари 14, 2011, 21:30:52 pm »
Eille, честит рожден ден! С пожелания за много здраве, щастие, любов и безоблачна бременност!

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #32 -: Януари 14, 2011, 21:41:07 pm »
Запис и от мен! :D
Нека темата се напълни с много бременни момичета!
Леко раждане на всички от списъка!
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #33 -: Януари 14, 2011, 21:42:02 pm »
Сами , аз определено не искам естествено раждане и бих направила чудеса от храброст да пресека такова, ако все пак тръгне. :lol: Но и да исках - при мен си има показания и то сериозни, още миналия месец главичката му вече не можеше да мине през костите на таза ми, той моя таз едииин ум да ти зайде хахха Предпочитам едно хубаво угоено бебе да извадят, а дано успея да си го охраня, че знам че по-лесно се гледали по-едричките. Жив и здрав да е само!
Иначе не се шашкай от размера на твоето, те не растат равномерно все пак - в един момент дърпат много, после има застой, после пак се наливат. Ако нямаш физиологични проблеми като мен - ще можеш да си го родиш естествено, както искаш.
Абеее все едно как ще се раждат - важното е и ние и те да сме добре накрая. :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #34 -: Януари 14, 2011, 21:52:58 pm »
Добър вечер и от мен! :D
Дано темата се препълни с нови мамчета! :wink:
Аз рядко се включвам, но редовно ви чета! :D
Бина, добре си дошла! Лека бременност да финала!
Жбрул, честита ти датичка! Дано да си я дочакате! :wink: Браво на бебо, качва си детето! :wink:
Аз като си помисля, че на 17-ти бяхме 1.030кг. /растем с две седмици напред/, сега на 25-ти колко ли ще е? :? Като се гледам и аз колко раста 8O Но здраве да е! :D Бебо да е ОК! :D
Мече, винаги мила! С каквото мога - ще помагам! :D
Ейле, Честит Рожден Ден! Да си жива, здрава и много обичана!
За киселините - и аз съм на Талцид. Помага ми за сега! :wink:
А за раждането - аз съм с ниска плацента,а и с миомен възел, така че док. каза - секцио! :wink:
Аз от утре мисля да започвам с покупките. :wink:
Лека вечер на всички!
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #35 -: Януари 14, 2011, 21:58:10 pm »
 Бина,добре дошла!
 Страхотно е ,че си се престрашила вече,време е ;)
Благодаря за хапчетата за киселини.Ще си набавя.Моите,защото явно това са киселини/никога през живота си не съм имала/ също много често са горе,направо в гърлото...
 Аз до сега съм имала само една крампа,на дупето преди седмица.беше еднократно...
 Знаете ли ,че на мен след БХС ми казаха,че мога фолиевата вече да я пия профилактично,така да се каже,три четири пъти седмично.До края на третия месец ми беше предписана всеки ден по две.Напредналитееее,как я пиете вие?
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #36 -: Януари 14, 2011, 21:59:00 pm »
И аз да се запиша тук!
Нека се напълни новата ни темичка с много нови попъления  :D

Аз за сега съм добре кафявото ми зацапване беше 3 дни и то само сутрин като пишкам на хартията чудна работа ходих при док каза 4е имам малка киста на плцентата питах дали е опасно тъй като се стреснах но каза 4е не застрашава бебето по никакъв на4ин всичко е наред каза да си полежавам пове4е би ми една инжекция и да си пия лекарствата
Днес те4ението стана пък бяло ве4е ще се побъркам вторник съм на консултация да видим  :? Възможно ли е зацапването да е от кистата?

Виктория, напълно е възможно от това да е зацапването, доктора ни ти ли каза. Аз имах само веднъж около 13г.с. и ми казаха, плацентата не била нещо не разбрах какво и че до седмица-две ще се изглади и доизгради. Надявам се в скоро време да отшуми и при теб, но се пази дотогава  :)

ами май не спомена ама и аз не попитах щот се шашнах като 4ух киста...и ме се изправи косата,до вторник ще по4ивам пове4е та да видим ина4е бебето е доста активно и много шава всичко е ок
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #37 -: Януари 14, 2011, 22:00:44 pm »
........ми казаха,че мога фолиевата вече да я пия профилактично,така да се каже,три четири пъти седмично.До края на третия месец ми беше предписана всеки ден по две.Напредналитееее,как я пиете вие?
По лекарско предписание си я пия - 2х5 табл./ дневно :wink:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #38 -: Януари 14, 2011, 22:10:38 pm »
иначе ми бутна фетила да отида при доцент Балев на фетална морфология, та въпроса ми към варненки дали са ходили при него за фетална или само при д-р Александров са гледали.
иначе искам да питам и близнашки мами кога я правиха втора фетална и дали я правиха при д-ра си или ходили при друг специалист  :?
Marigri, според мен няма смисъл да ходиш при Балев. Доктор Александров вижда всичко възможно за гледане и ако има нещо, което да го притесни и сметне за необходимо сам ще те изпрати.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #39 -: Януари 14, 2011, 22:20:16 pm »
Дидон, изследвали ли сте MTHFR? Иначе казано - как усвояваш фолиева киселина. Пий си я до 20 ГС да ти е мирна главата, нея нито можеш да я предозираш, нито да ти навреди с нещо.
Аз пия по 10 табл. Неофолик-мета дневно от самото начало и според лекаря трябва така да я пия до секциото... Тук вече не съм много съгласна с него, ама да не спамя темата. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!