0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #40 -: Януари 14, 2011, 22:31:13 pm »
Честита нова темичка !Да се препълни с много нови бременни и живи и здрави бебета!

Дидон, изследвали ли сте MTHFR? Иначе казано - как усвояваш фолиева киселина. Пий си я до 20 ГС да ти е мирна главата, нея нито можеш да я предозираш, нито да ти навреди с нещо.
Аз пия по 10 табл. Неофолик-мета дневно от самото начало и според лекаря трябва така да я пия до секциото... Тук вече не съм много съгласна с него, ама да не спамя темата. ;)

Аз също съм така,даже ми казаха да продължа да я пия и след като родя.И това ми е малко странно.Дали ввлияе нещо положително на кърменето или нещо от рода.... :ask:
07.10.2009
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #41 -: Януари 14, 2011, 22:36:11 pm »
Deep моят доктор държеше да пия Магнерот! Благодарение на него износих бебчетата си максимално дълго и всяка предписана от него терапия беше на място!


Това е второто мнение, което срещам с изискване да се пие магнерот... Но не зная каква е причината.

И на мен ми е изписван Магнерот, заради крампи.
Когато попитах, не може ли да го заменим с Магнерич, заради цената, Док. ми каза, че може.
Каза, че ми изписва Магнерот, просто защото е немско. Също като разликата между Милгамма Н и В комплекс.
Не зная дали наистина немските са по-пречистени и по-добри, но определено са по-скъпи.  :wink:
Аз лично, много повече вярвам на немските лекарства, но това си е мое мнение
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #42 -: Януари 14, 2011, 22:49:48 pm »
Marigri, според мен няма смисъл да ходиш при Балев. Доктор Александров вижда всичко възможно за гледане и ако има нещо, което да го притесни и сметне за необходимо сам ще те изпрати.
Лиско мерси  :D,аз така и предположих и хич не ми се ходи при Балев, само Господ да ни пази и всичко да е наред с бебките  :wink:, в понеделник съм на преглед при нашия д-р  :wink:
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #43 -: Януари 14, 2011, 23:21:16 pm »
Благодаря Ви, момичета!
marigri, аз също няма да ходя при друг лекар, освен ако д-ра не прецени!
Jbrul, от няколко дни се каня да те питам нещо - знам, че имаш коте, как смяташ да организираш съвместното съжителство на котьо с бебе. Ние също си имаме котарачка, мисля си първите месеци да е изолирам от спалнята, ще си махна единствения килим, защото ламината и теракота се чистят лесно ежедневно. Котето ми е обезпаразитено, ваксинирано, гледано само в апартамент, не виждам проблем да съжителства с детето. Няма проблем да го пратя временно при свекърва ми, но не искам, защото нейните тераси не са обезопасени и може да падне.


*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #44 -: Януари 14, 2011, 23:51:25 pm »
Eille Нашата маца също е гледана само в къщи, редовно я обезпаразитяваме за вътрешни паразити, на две седмици я водим да й изрежат ноктите, има си всички ваксини, изследвали сме я и за токсоплазмоза, както и ние се изследвахме - всички сме чисти. Нашата е персийка и съответно редовно я решим, за да не хвърчат косми, яде и специални храни за целта - в резултат повечето косми у нас са от моята коса  :lol: Нетипично за котка - тя умира за вода и баня и я къпем на 3 месеца за неин кеф повече, отколкото за нещо друго. Тя не ползва "класическа котешка тоалетна" с разни гранули и пясъци, които да разнася и да се събират там изпражнения и урина. От бебе си ходи в един гол, правоъгълен леген поставен под наклон, така че да не може случайно дори да стъпи в пишканото и след всяко ходене - този леген се почиства, а на няколко дни го накисвам и с Доместос. Килими - нямам и не съм имала - всичко е паркет и гранитогрес - лесно се чисти.
През нощта е свикнала да спи с нас, в нашата спалня, където си има нейно си легло. По принцип си спи на него и много рядко при нас. Бебето също ще го сложа в нашата стая, поне до годинката и после ще го местя в неговата и засега не смятам да изхвърлям котката в друго помещение да спи. Не знам как ще реагира на кошарата, дали ще иска да ляга вътре, дали ще иска да ляга вътре когато бебето е там...ако се получи нещо такова - ще го мисля в движение. Или ще се пробвам да я отуча, ако го прави, или ако е упорита - ще се наложи да спи сама в другите стаи докато се "вразуми". Иначе - не очаквам проблеми с нея, освен да я привлича да ляга на места предназначени само за бебето - кошара, количка, повивалник, шезлонг и от вида... Но това са решими неща, или като й се скарам няколко пъти ще спре, или ще й резна достъпа до тези места временно - нищо особено сложно. Иначе нито е агресивна, нито нахална и според мен лично - даже не би се въртяла много окло бебето, освен като го донесем, за да види "какво е това" - после й става част от пейзажа.

Откровено казано - нямам никакви притеснения за съжителството им, нито съм имала някога. :D Мисля, че е полезно детето да расте с животинка. Аз самата съм отгледана с котки и кучета край мен - откакто се помня винаги сме имали и проблем от това - не е възникавал никога.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #45 -: Януари 15, 2011, 00:09:19 am »
Аз токсиплазмозата съм е изкара още като дете най-вероятно, така че не се притеснявам, изследвала съм се за по-сигурно два пъти. Но си мисля че наш котьо ще си хареса легла, повивалници и количката за дрямка, освен това мисля, че ще се притеснявам да спри при нас с децата, много вероятно е с мъжа ми да се изнесат в хола :D. Иначе е храним с virbac и наистина козината й пада много малко, но никога през три годишния й котешки живот не съм е къпала и не мисля, че някой може да го направи :lol:
И за да не е само спам - фолиева смятам да пия до края на бременността, тя е водоразтворим витамин и неусвоеното от организма се изхвърля с урината, така че не можем да се предозираме.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #46 -: Януари 15, 2011, 00:31:39 am »
Jbrul, само в началото не я оставяй сама в стаята с бебето, а само ти като си там. Че знаеш ли да не реши да проревнува или пък съвсем добронамерено да си поиграе с него ( нищо, че режете ноктите). Тя може да си мисли, че бебе се носи като коте, зад врата  и да го нарани нещо.

Боби


  
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #47 -: Януари 15, 2011, 00:59:14 am »
Eille, ако ти кажа как се ядосвах когато се оказа, че не съм изкарала токсоплазмоза - ще умреш от смях. При положение, че съм "лазена от котки" цял живот - сигурна бях, че съм я карала вече и съответно имам имунитет, ама - не. И като забременях - бая пазене беше по този въпрос точно, но май се опазих. Нашата маца на 15.02. ще стане на 8г., яде Ройал канин-персиан и наистина няма капане на козина, топки косми да повръща и пр. Иначе за къпането - не я знам каква е такава, но трудно си опазвам ваната неокосмена, ако оставя отворена вратата на банята, също така обича да пътува и да излиза навън /има и каишка/...абе кучекот дето вика мъжа ми  :lol: За местата, които ще й харесат - няма как да не се пробва, но като се скарам за дадено нещо няколко пъти - обикновено не прави повече опити, а приема, че там не може да се ходи/пипа и толкова.

Боби разбира се, че не бих оставила бебето и маца сами и без надзор, особено първите месеци, но не поради посочените от теб причини. Те са безкрайно нереалистични и това ще ти го каже всеки "коткар". ;) Ако си гледала някакво животно- ще забележиш, че те са безкрайно внимателни и предпазливи спрямо деца и също така им позволяват невероятен терор, който не би се разминал на никой възрастен. Котаката би могла да нарани бебето единствено по случайност - примерно, ако реши да се гушне до него, както прави с нас, ама тя е 5 кила все пак, а то ще е да кажем 3 и по невнимание може да го затисне - не забравям, че е животно и не мисли като нас. Казвам това сега, защото винаги съм се дразнела от разни митове за ревнивите зли домашни любимци, които едва ли не "ядат деца" - няма такова нещо. Просто не трябва да забравяме, че все пак са животни и да внимаваме повечко, да не стане случаен инцидент. Ноктите ги режем не заради бебето всъщност, а защото с мъжа ми имат разни бързи игри, от които кожените дивни станаха на леш и се наложи да претапицираме, а той не иска да я лишава от забавленията й.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #48 -: Януари 15, 2011, 03:38:49 am »
аз не можех да чета и пиша няколко дни и затова, ми се иска макар и в новата тема да изкажа на Дениска, моите най-искрени съболезнования, макар, че нищо, което кажа не може да те накара да страдаш по-малко.

с теб съм в мислите си, Бог да прости Божидар.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #49 -: Януари 15, 2011, 03:45:03 am »
Бюти, аз имам подобни проблеми с кръста, гърба и таза си, четох, че има състояние, при което се разместват костите по начин, който изисква намеса на физиотерапевт. може би е добре да се видиш с някого, масажът може да ти помогне. а ако болките продължат и след раждането, значи със сигурност е това, защото то е състояние, което не се оправя спонтанно, но с наместване се лекува напълно.

в този ред на мисли, някой може ли да ми даде координати на масажист в софия?

мойто бебе започва да става все  по-осезаемо, много по-често и по-силно го усещам, нямам търпение вече другия петък да се видим.

честити нови бебета, да са живи и здрави,
честити нови бременности, леки и приятни

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #50 -: Януари 15, 2011, 06:07:36 am »
Боби разбира се, че не бих оставила бебето и маца сами и без надзор, особено първите месеци, но не поради посочените от теб причини. Те са безкрайно нереалистични и това ще ти го каже всеки "коткар". ;) Ако си гледала някакво животно- ще забележиш, че те са безкрайно внимателни и предпазливи спрямо деца и също така им позволяват невероятен терор, който не би се разминал на никой възрастен. Котаката би могла да нарани бебето единствено по случайност - примерно, ако реши да се гушне до него, както прави с нас, ама тя е 5 кила все пак, а то ще е да кажем 3 и по невнимание може да го затисне - не забравям, че е животно и не мисли като нас. Казвам това сега, защото винаги съм се дразнела от разни митове за ревнивите зли домашни любимци, които едва ли не "ядат деца" - няма такова нещо.
Ние имахме немска овчарка, която както казваш оставяше племеника ми да я тероризира до безумие. Беше се стигнало до там, че кучето като чуеше детето, че идва и ходеше да се крие :).Обаче и той си имаше граници и съм го виждала доста сериозно да му ръмжи, когаот малкият се опитваше да се бута при него, докато яде.

Въпреки това не е мит, че има и смъртни случаи. Преди няколко седмици тук по телевизията дадоха за бебе на 3 дена разкъсано от домашното куче, което до този момент не е било агресивно. Майката отива до тоалетната и като се връща в стаята вече е късно. Та знам, че колкото и да са рядки, има такива случаи. Обаче мисля беше някоя от тези непредевидимите породи - май питбул. Ама те се кълнат в него, че не бил агресивен. Имам и колежка с питбул, която същото твърди и не я било страх с него около деца.



Боби
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 06:12:53 am от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #51 -: Януари 15, 2011, 10:05:32 am »
Ооо, заформила се е любимата ми дискусия за съжителството на котка и бебе :) Тъй като и аз съм в отбора, да споделя някои трикове, дано са ви от полза:
1. Сложихме леглото в стаята на Бобо може би месец и половина преди термина - това с цел да научим котарака да не ходи там. Винаги, когато се доближеше, казвах "Не там!" - схвана идеята и не се е качил нито веднъж в леглото. (Държа да отбележа обаче, че имам най-възпитаният котарак, не знам дали с вашите ще се получи ;) ). До ден днешен заобикаля внимателно всички негови вещи - не стъпва по тях: одеалца, активна гимнастика, играчки.
2. За по-нахални и не толкова послушни котки, а и против комари, си купих една мрежа, която се "надява" върху леглото - съвсем прозрачна и лека е, има по-едра плетка само за защита от животни, но и тази против комари върши същата работа. Удобна е и можете да сте сигурни, че котката няма да се настани до бебето през нощта, докато спите.
3. Обезпаразитяването, рязането на нокти и т.н. сте го споменали, няма да го засягам, но смятам, че е абсолютно задължителна част.

Все още не съм измислила как да обезопася тоалетната и паничките за хранене от бебето, когато тръгне да лази. Като измисля, ще споделя.

Иначе котаракът ми ревнува, защото определено ми е невъзможно да му обръщам толкова внимание, колкото преди. Ужасно го е страх от бебето и се пази от него, което мисля, че е по-добрият вариант. Не го доближава и се отнася с респект към това малко същество.

За тези, които ползват английски, ето един много полезен блог, интересно и забавно написан: http://catadvisor.blogspot.com/

Поздрави и весел уикенд!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #52 -: Януари 15, 2011, 10:20:40 am »
Ооо, заформила се е любимата ми дискусия за съжителството на котка и бебе :) Тъй като и аз съм в отбора, да споделя някои трикове, дано са ви от полза

Това определено е и моя любима тема :) И аз като Jbrul имам персиец,кастриран и с всички ваксини..С разликата че мойто "бебе" е почти 6 кг и половина :) Също храната е специална именно заради космите-изхвърля ги с тоалетната си.. Иначе и аз започнах като cambozzola да слагам тук там нещата на бебо-кушетката ми се иска ама не е дошла още..И той като че ли си има респект..Отива до тях но с много голям страх ми се струва.Иначе е възпитам но спинка при нас..Мислим да видим как ще реагира първите дни с бебко и ако няма проблем да си продължи да спинка в леглото си..Макар че напоследък е решил че мъжа ми е легло-спи му на корема та се размазва.:) Странно се получава.От мен има респект и не ми сяда на коремчето откакто се вижда осезаемо.Пък и те нали усещат и той знае че има някой там :)
Но като цяло по темата да кажа че аз не мисля че ще имам проблем с бебко и с "бебко" :)
Имаше мама на която мъжа и е ветеринар-може тя да сподели нещо което не знаем..Не помня коя беше обаче-ако се намери тук между редовете.. :) лек ден от мен милички.Днес е събота-малко пазар няма да навреди :) Имам да накупя още малко долни гащички..
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #53 -: Януари 15, 2011, 10:38:59 am »
Jbrul, cambozzola, saraapl, благодаря, нашето коте също спи при нас. Относно обезопасяването на котешката тоалетна - ние сме е сложили в една остъклена тераса, на вратата на терасата смятам да поставя от тези вратички http://www.bg-pet.com/Cats/CatDoor/index.htm и да стои затворена, пък котето през вратата ще си минава необезпокоявано. Ние в момента имаме такава вратичка на вратата в хола, ползва се по предназначение без проблем.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 10:41:54 am от Eille »


*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #54 -: Януари 15, 2011, 10:39:36 am »
Хайде и аз да се включа в темата, която сте захванали. Не съм компетентна за котките, но ще кажа как е при кучетата.
От малка при родителите ми има куче, дори и сега имат. Да си кажа честно според мен е хубаво да има домашен любимец. Когато детето порасне се учи на отговорност, или поне при нас със сестра ми беше така. Както и да е. И двете кучета (едното почина, сега нашите имат второ) бяха изключително търпеливи към малките деца. Едното все пак ни е търпяло нас двете със сестра ми :). Имаме две приятелски семейства с малки деца и честно да ви призная незнам кучето как изтърпява понякога тормоза. Единия път я бяха намазали с крема против бръчки на майка ми и я бяха напарфюмирали. То не беше катерене по гърба (сегашното куче е голдън ретривър), то не беше дърпане. Дори ми правеше впечатление още докато кучето беше малко как подхождаше към децата - когато видеше малко дете отиваше до него пълзешком, за да не го уплаши, обръщаше се по гръб в момента в който стигнеше до него. Така че и аз мисля че животните усещат, че децата не са като големите и подхождат по-внимателно към тях.
Относно ревността в животните и посочения пример от Боби съм на мнение, че породата на кучето трябва да се взема под внимание. Породи като питбул и такива подобни може да не са агресивни, но не знаеш точно в кой момент няма да станат. Докато досега не съм чула и не съм видяла агресивен голдън.
Честно да си кажа, ако имах възможност щях да имам домашен любимец и нямаше и да го махам (както много правят) при появата на бебето. Е разбира се ако няма някакви противопоказания на самото бебе.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #55 -: Януари 15, 2011, 10:42:34 am »
Marigri, тя Лиско ти е казала, но и аз да кажа, защото аз направо го питах д-р Александров дали трябва да ходя на ФМ и кога и той ми каза, че няма нужда и че той ще го гледа бебчето. Мен вече ме гледа за първите два маркера дето се гледат в 11-13 седмица.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 10:49:34 am от dessi-kk »
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #56 -: Януари 15, 2011, 10:44:27 am »
Реакцията на всяко животинче сигурно е различна - моят котарак изпадна в абсолютна паника. 3 дни не излезе от нашата спалня, след това започна да идва в хола (преходен към детската стая), заставаше на прага на стаята и гледаше към леглото на бебето. Преди това едно от леглата му се намираше в тази стая, ползваше го през деня, но месец-два след появата на нашественика въобще не го доближаваше. Сега вече е далеч по-спокоен, но няма никакво желание да се доближава до бебето. Знае, че мога да се занимавам с него, само когато го оставя някъде и само чака това да се случи ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #57 -: Януари 15, 2011, 11:11:30 am »
Момичета,
Посещавате ли ЖК освен наблюденията в инвитро клиниката и ако да, къде? 

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #58 -: Януари 15, 2011, 11:30:47 am »
Здравейте момичета и благодаря за посрещането,имам една питанка вчера си пуснах ТСХ-то да го проверя колко е понеже преди инвитрото имах проблем с него и се оказа че е 2,25 в стойности е но,когато се обадих на д-р Начев да го питам колко трябва да е той направо ме направи на 5 стотинки как съм могла да не му се обадя до сега да ми вдигне дозата и,че щяла съм да си увредя плода.Мисли те ли,че може да се е случило и да съм навредила на бебета ми
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #59 -: Януари 15, 2011, 11:37:14 am »
Здравейте момичета и благодаря за посрещането,имам една питанка вчера си пуснах ТСХ-то да го проверя колко е понеже преди инвитрото имах проблем с него и се оказа че е 2,25 в стойности е но,когато се обадих на д-р Начев да го питам колко трябва да е той направо ме направи на 5 стотинки как съм могла да не му се обадя до сега да ми вдигне дозата и,че щяла съм да си увредя плода.Мисли те ли,че може да се е случило и да съм навредила на бебета ми

Не мисля, но вземи мерки!

Много се радвам, че темата се напълни с бременни с близнаци  :D