0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #60 -: Януари 15, 2011, 11:38:47 am »
Ивалета, аз нямах търпение да се запиша и на ЖК, освен че ходих в клиниката, заради 2 основин причини - безплатни задължителни изследвания кръвни -3 пъти през бременността, не че са много скъпи, но поне едно нещо да ми плати тази каса и също така още един преглед на друго място в началото ми беше много важно /два от които също безплатни/, защото от клиниката ми казваха, че няма смисъл да идвам често, ако няма нужда. Те си водят и бележки за всички изследвания, мерки и пр. и накрая ти издават карта за раждането. Ако ти е добър лекаря може да разчиташ и да други прегледи. Аз съм много доволна от моя, въпреки че ехографа му не е много добър, но гледа много детайлно и внимателно.

Относно фолиевата киселина, вие ме шашнахте с тези 10 таблетки на ден. Никога не са им изписвали толкова, даже първо пиех само по 1, а после ми казаха по 2 на ден. Толкова пише и на опаковката. Но най-важно е да сме го пили преди и по време на първите 3 месеца. След пети месец пия когато се сетя и мисля да си доизпия опаковката и толкова, но ще питам и доктора.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #61 -: Януари 15, 2011, 11:59:10 am »
Бина, аз не съм наясно колко трябва да е ТСХ при бременност. Вчера си изследвах ТСХ-то и е 1.97. В понеделник съм си записала час при д-р Начев и ще го разпитам обстойно.
Не се притеснявай, не мисля че си навредила на бебчетата, все пак стойността не хормона не е голяма.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #62 -: Януари 15, 2011, 12:10:48 pm »
Я колко любители на котки имало! Радвам се, че не сте от тези, които искат веднага да се отърват от иначе любимите си същества, когато дойде бебето. Ние си имаме Турска ангора и нямам намерение да го махам. Той е толкова възпитан, спи само в коридора през нощта, а денем на нашата спалня.

Аз също като Jbrul се оказах без следа от Токсоплазмоза, въпреки че съм имала много котки. Изненадах се, мислех си че все някога съм боледувала, но уви!

Относно Фолиевата киселина - моят лекар каза, че няма смисъл вече да я пия. Въпреки това, ми каза да пия Ферофолгама, в която забелязах има огромно количество фолиева. Та явно под друга форма продължавам да я приемам.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #63 -: Януари 15, 2011, 12:11:13 pm »
Здравейте момичета и благодаря за посрещането,имам една питанка вчера си пуснах ТСХ-то да го проверя колко е понеже преди инвитрото имах проблем с него и се оказа че е 2,25 в стойности е но,когато се обадих на д-р Начев да го питам колко трябва да е той направо ме направи на 5 стотинки как съм могла да не му се обадя до сега да ми вдигне дозата и,че щяла съм да си увредя плода.Мисли те ли,че може да се е случило и да съм навредила на бебета ми

На мен д-р Начев ми е казвал, че при бременност ТСХ-то трябва да е до 2. Твоето не е много високо, така че едва ли си навредила на бебетата. Незнам казал ли ти е, но при бременност освен ТСХ се следи и ФТ4
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #64 -: Януари 15, 2011, 12:26:33 pm »
Сами,и аз точно това съм чела...два месеца преди забременяването/това естествено е лесно при планирани неща / иначе си е хубаво по едно на ден изобщо ако жената води полов живот с желание за дете.И два месеца след забременяването.Така де до края на третия месец.В нормалния случай нали девойките като разберат,че са бременни вече минал един месец.
  Та док като ми каза,че вече мога да я разредя,каза ми буквално " спираш я с уговорката като профилактика да се пие три,четири пъти седмично" изобщо не се притесних...
  Ще говоря отново задължително на 20ти и ще ви кажа.Аз сега откакто съм болна я пия по едно на ден...Тоооооо,нали фолиевата е отговорна за Спина Бифида.Нервната система нали е първото ,което се изгражда,та си мисля,на по-късен етап може би пък да е по-скоро задари майката ????

  Да споделя за киселините.Аз установих,че нямам никакви стомашни приключения като закусвам три ябълки,нарязани,посипани с няколко лъжици овесени ядки,лъжица мед,може и лъжица две кисело мляко.На обяд някаква мръвчица,сиренсе и зеленчук.Ако няма в хладилника зеленчук ,който да ми се яде,хапвам портокали...
  На вечеря само салата,мнооого,може и малко мръвка,или пък сухо мезенце,но гледам по-рядко...Никакво тестено и тогава няма проблеми.
  Вчера си позволих,по-скоро изкуших и похапнах бисквитки фемили,пилешка супа и цял ден ме скъса вкуса в устата.
  Тази сутрин свекито беше направила чудни палачинки,как да ги пропусна.Не ме питайте сега... 8O
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #65 -: Януари 15, 2011, 12:31:21 pm »
cambozzola , каквото си писала - все едно си ми чела мислите  :lol: Нашата маца също е възпитана и е достатъчно няколко пъти за нещо да кажа "не" /със съответния тон/ и повече няма опити да се ходи на съответното място, или да се пипа съответното нещо. Чакам сега да докарат на бебето леглото и скрина и веднага ще ги сложа в спалнята, за да имам максимум време, да я науча, че там не се ходи. За всеки случай - също съм поръчала мрежа за насекоми, ако тя все пак настоява да полягва там - ще я монтирам, докато прекрати опитите. Вече бях споменала, повивалникът на скрина е много хитър - сгъва се с всичките му подложки и чудеса с един пръст, когато не го ползвам, което ще е удобно, ако маца е упорита и иска да лежи там. Количката ще я държа в килера /имам голям - точно срещу входната врата/ и съответно и там няма да може да се намества. Остава само столчето-шезлонг да полази, ама ако тооолкова пък не мога да я накарам да не се качва там - ще измисля една пелена/одеалце с която да го покривам и толкова.
Всъщност, убедена съм че дори да проявява интерес сега към "бебешките места и вещи", в момента в който леглото на бебето се запълни с бебе, а не е просто легло на което да си опъне дебелото дупе - ще бяга оттам, като дявол от тамян  :lol: Нея деца я притесняват по принцип, защото не е живяла с дете никога. А и преди няколко години племенникът ми така й изкара ангелите /едвам му се размина пердаха за това  :?/, че и към момента всякакви човешки същества с ръст до 150 см. са й "подозрителни" и гледа по-далеч от тях да стои. Та най-напред - просто ще избягва да е окло бебето, а с времето като свикне с присъствието му - няма да се плаши от него, просто няма да му обръща внимание ;) Тя си има "свой живот" както се казва - любими места за спане, ритуали за игра и пр., в които бебето няма никакво място. Не мисля, че ще ревнува, понеже начинът й на живот и сеега не е свързан с обръщане на внимание от наша страна - достатъчно е да е в едно и също помещение с нас и е щастлива. Ако искам да си отворя наистина проблем с поведението й и да провокирам ревности - начинът е точно да я изритам от спалнята и от вида. Между другото, ми дадоха следния съвет, как домашният любимец по-лесно да възприеме новия член на семейството. Докато сте с бебето в болницата - отделете няколко ползвани от него памперса, които таткото да занесе в къщи и да сложи на няколко места. Куче, или котка - обонянието е основния им инструмент за различаване на "свой/чужд" ;) Когато миризмата на бебето е вече позната на домашния любимец, щом донесете у дома малкия човек - хайванчето го приема за нещо познато: "аааа да, това го знам и преди съм го надушвал"  :lol: Има логика наистина. Друг метод да научим котката, да не ляга по места предназначени за бебето е, върху тях да се постави /докато още сте бременна/ нещо, което знаете че котката не обича. Примерно да се застели легълцето с нещо "гадно и шумолящо" /да кажем целуфан/, което да прави мястото непривлекателно за котката, да сложите там предмет от който знаете, че се страхува и от сорта - според животното.
Мамата, чиито съпруг е ветеринар е elle22 - техният прекрасен, снежнобял писан - също няма да бъде изхвърлен, заради появата на бебораната. ;)

Боби, както писах в първия си пост по темата - никога не бива да забравяме, че домашният ни любимец все пак е животно и нама как да му имаме 100% доверие. Точно за това казах и, че не считам за разумно да оставям без надзор прясно роденото си дете и котката заедно, защото винаги има шанс да стане някои сакатлък. Тя не би му навредила умишлено, убедена съм, но не мога да й разчитам на "акъла и преценката", кое нейно действие е опасно, или безопасно за бебето - това е мое задължение, не на мацата. Иначе, примери за животинска агресия, спрямо деца и хора изобщо - всеки би могъл да се сети и да напише няколко, но все пак това са повече прецеденти, отколкото нещо масово. И за капак - винаги, когато се случи нещо такова, като се "разследва ситуацията" - грешката се оказва човешка. Некадърно възпитание и отглеждане на кучето, неправилно поведение на стопаните спрямо него, което е провокирало агресията му в даден момент и от сорта. Специално за кучета, особено едри и силни физически породи и без бебе в къщата - пришки са ми излизали на езика да обяснявам на някои хора: ВЪЗПИТАНИЕ! ВЪЗПИТАНИЕ! Четете, научете се как се гледа, това не е играчка, може да бъде опасно за вас и околните, ако не го гледате правилно... А, познай колко ме чува някой и после като стане белята - аууу ми що стана така? Ми как да стане?!!!  :x

Преди някой да ми се накара вече, че сме обърнали тази тема на зоофорум - подчертавам, че я обсъждаме във връзка с гледането на бебе, не самоцелно все пак. Също така, ще напомня на бъдещите родители тук, че по т.нар "цивилизован свят" - хората не си изхвърлят домашните любимци, след като мама види двете чертички на теста за бременност, защото "хората казвали, че не било хубаво бебе и животно заедно". Ако наистина не беше хубаво и толкова опасно - онези хора не са бунаци някакви и те щяха да си махат домашния любимец.  :wink:
С риск да обидя някого /което не искам/, по личните ми наблюдения поне - хора край мен, които си изхвърлиха кучета и котки "заради бебето", а уж много ги обичаха и н'ам какво си, го направиха от чиста проба мързел. :( Просто не им се полагаха редицата усилия за завишена хигиена, за приучаване на животното към някакви нови порядки /което изисква време и усилие/. Тези с кучета специално - яко ги примързя след поредната безсънна нощ с бебето, да се товарят и с неизбежната сутрешна разходка на домашния си любимец...и разни такива неща. Една позната си нарита домашната /родена и гледана само в апартамент/ персийка на село, при 80-годишната й баба, която не я пускаше в къщата даже. Въпросната дама ми обясни, че тоооолкова била заета с бебето, че се оказа голям проблем веднъж в месеца, маца да бъде водена при ветеринаря, за да й даде хапчето за вътрешни паразити. Айде бе!  8O А за фризьор и маникюр по 2-3 часа - имаме време нали ;)

ivaleta Ако ще ползваш лекар по НЗОК за ЖК, внимателно си избери специалист. Ако е някой семпъл квартален гинеколог - за мен е безсмислено да ходиш, освен да ти даде някое направление за изследване на ПКК и урина. Знам, че има и много наистина кадърни лекари, работещи по програма "майчино здравеопазване". Съветвам те да кажеш от кой град си и мамите тук, които познават съответните добри специалисти, водещи ЖК в твоя град - да ти препоръчат някого.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #66 -: Януари 15, 2011, 12:47:30 pm »
  Аз имам далматинец.На 13 години е.От както съм бременна на моменти,явно от хормоните,ме изнервя безобразно.Тя е от този тип животинки,които са лепнати за лидера от семейството.Аз ли съм в кухнята и тя там.В хола ли съм-след мен...Това май се засили откакто не чува.Явно я несигурна и за това ме следи...
  При кучето е по-лесно да го изолираш,защото то не се катери.Бебчо като се появи няма да става със затръшване на вратата по муцуната му и си мислех,че може би някаква преградка пред стаята на бебо ще е достатъчна...Мислех си и за такава врата,като мухарник...Това пък и за маците ще върши работа...
  С агресията нямаме никакъв проблем,но съм сигурна,че ще изпитва ревност. Забелязала съм,че когато дойде племенницата на гости,тя си ляга на леглото или пък е плътно до мен.детето като се приближи,животинката става неспокойна,но не агресивна,започва да скрибуца, по-скоро иска да каже,махни се,това си е моята мама,тя мен обича повече...
  При нас проблема май ще дойде по-скоро оттам,че ще има протести на висок глас и от страна на бебето и от страна на кучето кой да бъде нахранен първи.То и сега е така,пък като се появи бебончо ще е пълна лудницатата...
  Както се казва,дупе да ни е яко!
 
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #67 -: Януари 15, 2011, 13:03:09 pm »
Здравейте девойки :wink:
Дано тази темичка да се пълни само с хубави новини и много бебоци :wink:

аз днес ходих на ЖК, бебките пораснали.....но колко и какво и що нищо не разбрах, защото техниката на моята лекарка е от 20 век май  :lol:, тя само мерила им размера на главичките и бедрата.....друго не можела да ми каже, надявах се поне пола да ми потвърди, ама каза че в тези седмици нямало как да ми каже, а моя док как ли видя пола преди 1 месец  :lol:

иначе ми бутна фетила да отида при доцент Балев на фетална морфология, та въпроса ми към варненки дали са ходили при него за фетална или само при д-р Александров са гледали.
иначе искам да питам и близнашки мами кога я правиха втора фетална и дали я правиха при д-ра си или ходили при друг специалист  :?

Ейлле честит рожден ден мила, я се похвали дали си ходила днес при док? разбрахте ли пола  :wink:
Хах,Маригри ,какво да ти кажа като  моят док от ЖК-то видя пола едва преди 15 дни,а нашият док Александров ми го е казал от 14 г.с :)Относно Балев-миналата бременност я прекарах в страх и ужас дали всичко е наред,така че  и през Балев минах,въпреки че вярвам 100% на док.Не останах особено очарована и този път си го спестих,само док гледа бебето и то всеки път много обстойно-знам,че щом той казва,значи всичко е ок.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 13:08:38 pm от TINI78 »

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #68 -: Януари 15, 2011, 13:08:12 pm »
В четвъртък съм при д-р Начев и сега по тел.ми каза да пия по цяло хапче 50,до като отида,но аз не се сдържах и се обадих в клиниката ми д аги попитам и тях и от там ме по успокоиха малко че не е чак толкова завишено че да се увреди плода и от сърце се надявам да е така.Сега до четвъртък може да полудея.И може ли да ми кажете колко е прегледа при д-р Начев(не е първичен преглед)
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #69 -: Януари 15, 2011, 13:13:44 pm »
Момичета, омръзна ми от това кървене  :? 15 дни плътно. Само ви споделям  :?
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #70 -: Януари 15, 2011, 13:30:00 pm »
Ифи,знам че не е приятно и те разбирам напълно,но ще мине ,не се притеснявай!Почивай,пий си хаповете и ако те притесни нещо в повече,звънни на док :bighug:Почти всички сме кървяли-кой повече ,кой по-малко.

*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #71 -: Януари 15, 2011, 13:30:40 pm »
Моля да ми препоръчате ЖК в София, ако може близо до ЖК Надежда.  Благодаря!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #72 -: Януари 15, 2011, 14:15:14 pm »
Бина, прегледа при д-р Начев беше 40-50 лв и включва ехография на щитовидната жлеза. Ти на каква доза си била досега?

Ифи, знам колко е неприятно това пусто кървене. Дано да свършва вече, за да можеш да се насладиш на една спокойна бременност.
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #73 -: Януари 15, 2011, 14:28:37 pm »
Здравейте и от мен,човек я пропуснал да ви види един ден и вие сте изписали половин тема едва ли не :DЧета,чета и забравих какво щях аз да кажа :lol:
Маригри и аз не съм ходила другаде освен при Александров,питах го,но каза че нямало смисъл и че всичко е наред,на ЖК едва преди 2 седмици ми казаха че приличало на момче,но за по сигурно след месец,а доки видя това още от 13 седмица.
За киселините и аз съм с отвратителни,снощи вече се събудих от парене,а мъжа ми през половин час ми вика пий сода,пий сода,чак се изнервих osi_7станала съм голям барут!

Добре дошли на новите мами!
На всички чакащи своите съкровища леко и безпроблемно раждане!

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #74 -: Януари 15, 2011, 14:47:09 pm »
Бина, вторичния преглед при Начев,само за коментар на резултати и регулиране на дозата е 10лв в МД, а ако е в Панацея е 20лв. Явно в Панацея дава и за клиниката и затова е по-скъпо  :D
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #75 -: Януари 15, 2011, 15:00:45 pm »
Мецани до сега бях на 0.25 от 50,благодаря ти Чери,Панацея къде се намира.То ще падне един купон аз не съм от София и почти не я познавам и като му се обадя на д-р Начев да се видим и той като ме изстреля някъде където не знам как да стигна до там ще бъде голяма веселба но ще се наложи да се спасявам някак си :oops:  А колко трябва да бъде ФТ4        
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 15:27:29 pm от бина »
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #76 -: Януари 15, 2011, 15:02:13 pm »
Привет и от мен  :wink:

Ифи....аз нали ти казах че преживях същия кошмар...с месеци кървене  :?, знам колко е неприятно...но ако лежиш и се пазиш  взимаш нужните лекарства всичко ще бъде наред, мен д-ра все ми казваше че до края на 3 месец ще е така и аз с нетърпение чаках да свършат тези първи месеци и наистина всичко спря тогава, да чукна по дърво....дано повече да не се случва  :?

Аз почти цяла нощ не можах да спя...май единия бебок яко ма риташе в десния яйчник, и точно там имаше едно по твърдо издуване време от време....и но-шпа ставах да пия и активен въглен за всеки случай, ако от газове....сутринта бях като парцал, ама станах нашетах...наготвих и сега ще се отдавам на почивка и сън  :wink:, иначе като прослушвах днес с доплера...точно на едното му се чуваше сърчецето до яйчника ми....може и с глава да ма рита  :lol:

Иначе тема за домашни любимци и на мен ми е болна, имаме 10 годишна кокер шпаньолка....много разглезена общо взето и меко казано направо ни се качила на главите, всичко трябва да стане на нейното или ако се разсърди забива се под нашето легло и издава едни хленчения които много изнервят и в крайна сметка става пак на нейното :?
в момента съм пред дилема какво ще правим, защото тя не от много добрички кучета и си има особен характер,а по мои наблюдения види ли дете и почва да го лае...не ги харесва особено.... :?
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 15:05:00 pm от marigri »
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #77 -: Януари 15, 2011, 15:11:46 pm »
Жбрулиии, и ти много палиш май на тази тема за домашните любимци.  :lol: :lol: :lol:  Аз съм същата,най-обичам да почнат да ми обясняват как котките задушавали бебетата от ревност.  :lol:

И да ви споделя,че тези дни имам доста контракции и на записите се вижда,че даже са и регулярни...Увеличиха ми дозите на гинепрала на 5х1 и днес нещата бяха доста по-добре.А Папаверинът и Магнеричът отдавна ги пия 3х2.Ааа и докторката,която беше там ми каза,че корема очевидно ми се е смъкнал,което мен малко ме постресни де.Дано няма проблеми до четвъртък,че да си изчакам секциото.  :?
07.10.2009
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #78 -: Януари 15, 2011, 15:24:59 pm »
Мецани до сега бях на 0.25 от 50,благодаря ти Чери,Панацея къде се намира.То ще падне един купон аз не съм от София и почти не я познавам и като му се обадя на д-р Начев да се видим и той като ме изстреля някъде където не знам как да стигна до там ще бъде голяма веселба но ще се наложи да се спасявам някак си :oops:           

Панацея е точно срещу арката на Мединска академия, ето сайта http://panaceabg.com/index.html
Но Начев май повечето време е в Майчин дом. Аз съм ходила в Панацея само през лятото, когато беше отпуска в Майчин дом.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #79 -: Януари 15, 2011, 15:39:13 pm »
бина, радвам се да те видя тук - желая ти една спокойна и успешна бременност до термин!

Жбрулиии, и ти много палиш май на тази тема за домашните любимци.  :lol: :lol: :lol:  Аз съм същата,най-обичам да почнат да ми обясняват как котките задушавали бебетата от ревност.  :lol:
Мхм, сядали им на главите! Почти всяка свекърва има близка или далечна позната, на която на нейната братовчедка на зълва й това се било случило. В краен случай е чела статия по въпроса ;) И аз много паля на тема "бебе и животно заедно не е хубаво", "дайте го някъде" и други подобни. Много мразя безотговорно отношение към животинчета.

Жбрули, хубаво си го измислила - моят хубавец (британец, сребристо-черно мраморно табби, щото всички си казвате породите :-P) по едно време реши, че ще се качва в количката и нямаше оправия. Мятах отгоре едно поларено одеалце, поспа седмица-две там и в крайна сметка се върна към обичайните си места за спане. След като сложихме килим в хола (иначе и ние бяхме без килим - много удобно, ама не мога да сложа активната гимнастика на земята, не знам къде щеше да лази бебето и в крайна сметка си взехме...), та от тогава сгъвам количката и я слагам в кухнята. Така проблемът съвсем се разреши.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.