0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #60 -: Декември 13, 2010, 20:50:24 pm »
Мече аз бях в 10 та май като ме записаха  :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #61 -: Декември 13, 2010, 20:57:05 pm »
Аз още не съм.Говорих днес с личната,а тя ми каза,че дори гинеколога ми да не работи с касата ще може да ми издава болнични...Таааааа,сега не знам дали изобщо да се записвам.Аз исках да го направя при нея/личната/но тя каза,че тя не прави ЖК...
 
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #62 -: Декември 13, 2010, 21:52:17 pm »
Аз от 6 седмица съм на ЖК, заради болнични.....дават ми ги без проблем, а и не ставаше да продължавам да работя, защото имах нощни смени....не чи ми се стои много в къщи :?,ама нямах избор....
дидон......аз след стимулация много качих,за 3 месеца....6-7кг съм качила :oops:,иначе много плодове ям....месото хич не ма привлича,ееее.....една седмица бях прекалила с баници..мекици...щрудели, докато свекито беше на гости...сега гледам малко да се ограничавам с каквото мога, иначе хубаво да се пие много вода :wink:
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #63 -: Декември 13, 2010, 22:10:59 pm »
Мецани, аз още не съмсвършила тази работа. Ама пусто ми е трудно да избера :?
Утре съм на първа среща с Дяволов. Стиснете палчета :wink:

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #64 -: Декември 13, 2010, 22:16:32 pm »
добре дошли на новите попълнения! Да си изкарате прекрасна бременност   :lol:
Съветвам ви да се запишете на ЖК не при личната, дори да прави, а при добър АГ. Който е в София аз съм доволна от Клисурски в МД, става бързо, организиран е и определено си разбира от работата. Аз се записах още в 7-8 г.с. -нямах търпение, защото исках да ходя и на друго място освен в клиниката, а и исках поне задължителните изследвания да са ми безплатни.
Килограмите при всеки са много индивуални - някой в началото качват, други накрая, трети почти не качват.. Дидон, аз ходих на йога още от края на 3 месец и се чувствах много добре, и сега се опитвам да намирам време, но пуста работа не намалява..
Виждам че всички се радвате на снега, сега е момента да се заредим с коледно настроение  tree2a  Аз си украсих отдавна  8)
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #65 -: Декември 13, 2010, 22:28:12 pm »
Аз се записах на ЖК чак миналия месец, понеже мислех че е задължително заради майчинството после, ама се оказа че не било необходимо. Та покрай това разбрах, че ЖК може да се води и от личния ви лекар, ако същият работи по програма "майчино здравеопазване". Ако не работи по нея, ви издава направление за специалист /АГ/ и вие си избирате вече кой да е той /естествено да работи с НЗОК/. Та Мецани, ако не ти трябват болнични - все тая кога ще се запишеш на ЖК. Ако има шанс по ЖК да сте при истински лекар - вече е друга бира много ясно, ама ние от СЗ нямаме такива опции  :lol:

Дидон, хич не му е времето да се тревожиш за кила. Щом се храниш нормално, а не преяждаш... Иначе за спорт - може водна гимнастика, йога за бременни, разходки /ако лекарят не е казал друго/, но фитнес-залата я забрави  :lol:

Хубаво е да се пие вода, лично аз поне 2-3 литра на ден си ги удрям /но съм си така цял живот/. Но и с течности не трябва да се наливаме и да прекаляваме, понеже пък се натоварват бъбреците при бременност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #66 -: Декември 13, 2010, 23:08:06 pm »
Момичета, благодаря за отговорите.
Jbrul , благодаря за разяснението.
Може да ви се стори глупаво, но аз си мислех едва ли не, че е задължителна ЖК  :oops:

Ники, успех утре!
Нямам търпение да се видим на Коледното парти  :P
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #67 -: Декември 14, 2010, 00:02:54 am »
Може да ви се стори глупаво, но аз си мислех едва ли не, че е задължителна ЖК  :oops:

Не е задължителна ЖК. Следващите разяснения ги пиша в помощ на новите кандидат-мами, понеже и аз в началото не бях много наясно, за къФ ми е тая ЖК, като си имам лекари да ме следят и се подведох, че "непременно трябва" да се запиша.

Ако се запишете на ЖК, получавате следните бонуси. Направления за изследване на кръв и урина по време на бременността, може и една цитонамазка, някоя МБ, изследване за СПИН, сифилис, кръвна група. Предвид форума в който пишем, последните изследвания сме ги правили по 100-ина пъти, плюс какви ли не още вирусологии, момичетата забременели чрез АРТ пък са правили какво ли не, дето тия от ЖК - не са го и чували ;) Та нито като вид изследване ще "намажете" нещо, което не сте правили и не знаете, нито пък по ЖК ще ви поемат някое от по-скъпите изследвания /тромбофилия, БХС/. Лично за мен, да се размотавам по някакви поликлиники, особено в този сезон и да ми кихат и смъркат разни наоколо, за едно направление за кръв и урина - е необоснован риск. А и в частна лаборатория тук - пълният пакет за изследване на въпросните ми струва 18лв., не е някаква убийствена сума, дори да ги пускате всеки месец. Все пак по ЖК си имате право на направление за тях, всеки да си прецени доколко това му е важно.

На малко места, лекарите водещи ЖК разполагат с нормален /4Д/ ехограф. Полагат ви се 3 такива прегледа по ЖК през бременността и ако все пак точно вашия док. по ЖК има такъв УЗ - може да се възползвате. :) Ако вашият лекар по ЖК обаче, има УЗ апарат какъвто моя - нещо с дисплей по-малък от този на касов апарат в хипермаркет...чиста загуба на време си е.

Болнични може да ви издава вашият си лекар, който основно ви следи бременността. Всякакви приказки, че нямал право и пр. - оказа се не отговарят на истината и законите. Щом е законно практикуващ АГ-специалист, никъде не могат "да не признават" издадени от него документи, поне така е по закон. Друг въпрос е, че някои лица и ведомства, пред които си представяте болничните, могат да решат да се правят на луди и да ви развъртат. Та си преценете вие конкретно в каква ситуация сте и дали не е по-удобно все пак да си взимате болничните от лекар по ЖК.

Лично аз, се записах на ЖК, защото ми казаха, че било задължително да изляза в този болничен дето е 45 дни преди раждане т.е. да го имам като документ.  :lol: и викам айде и аз на ЖК, да не занимавам истинските лекари с глупости...  :lol: Нищо подобно оказа се и това ми го каза лекарката от ЖК-то, а тя е наясно с бюрокрацията милата. И горенаписаните неща ми ги каза тя.

Ами друго не се сещам по темата за момента, но не е задължителна ЖК, а дали лично на вас ви върши работа - зависи от конкретното ви положение и желания.


Извинявайте, ако съм досадила с инфото.

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #68 -: Декември 14, 2010, 09:36:06 am »
Добро утро и от мен. Роси от къде изкара тая закуска мила. Точно си мислех че днес ще пропуснем хапването. като видях картинката бебка започна да скача - без майтап. А стомаха да къркории.
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #69 -: Декември 14, 2010, 09:39:45 am »
Аз още не съм.Говорих днес с личната,а тя ми каза,че дори гинеколога ми да не работи с касата ще може да ми издава болнични...Таааааа,сега не знам дали изобщо да се записвам.Аз исках да го направя при нея/личната/но тя каза,че тя не прави ЖК...
 
Не изчетох подробно поста на Jbrul, но моето мнение за ЖК - спестява ти разправии. Ходиш 1 път месечно (май даже и по-рядко се пада) и не се разправяш с бюрократщини. Ползваш някакви безплатни изследвания, които са нищо на фона на парите, които иначе сме давали и даваме, но - ако питаш мен - няма лошо. Иначе има някакви детайли по болничните - за себе си прецених, че не ми пречи. Тъй като живея близо до Т. Киркова, се записах там, не ми е пречело в никакъв случай. Естествено, за всичко съм се доверявала на д-р Сигридов и впоследствие - на д-р Илиев (когато стигнахме към раждане). Докторът, при който бях, беше наясно със случая ми, знаеше, че основно се следя при Сигридов и нямаше цупене и сърдене (както при някои други момичета).

За килограмите - първите 3 месеца набивах тестено като луда, качих 6 кила и реших, че ще се взема в ръце. Следващите две тримесечия наблягах на месо, зеленчуци и плодове (а месото не ми беше особено вкусно). Рядко си позволявах нещо сладичко. Резултат - пак по 6 кила на тримесечие. Като родих, за първите 2 седмици се сбогувах с 13 от общо 18-те килограма по "естествен" път. Сега съм на килограмите, на които забременях преди година. Ако ходиш при Сигридов, той ще те стяга ;) не бой се.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #70 -: Декември 14, 2010, 10:15:43 am »
С много закъснение и аз да честитя новата темичка с пожелания за много нови бъдещи мами и здрави бебчета! :D
Да се оплача бъдещия батко Мони е болен ужасна хрема ,сополи, ужас как ще се опазя незнам, две нощи не сме спали гледам да наваксвам съня през деня той като заспи!
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #71 -: Декември 14, 2010, 10:23:42 am »
Относно ЖК и аз не намирам голям смисъл в посещаването й - на мен лично ми отнемаше около два часа чакане - а с излизането от работа даже три. Аз лично не можех да си позволя такова отсъствие и се записах само защото мислех че има връзка с болничните...и въобще документацията.... в крайна сметка ходих два пъти. Изследванията също си пускам без направление - струват ми 12 лв на месец -кръв, урина и захар. Според мен едно от хубавите изследвания които пускат при някои ЖК е електрокардиограма - добре е да бъде направена такава поне веднъж - без значение в коя гс - необходимо е при нормално раждане - все пак и сърцето се натоварва доста. Каквото и да решите - няма лошо - важното е да сте доволни и да ви се обръща нужното внимание  :bighug:
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #72 -: Декември 14, 2010, 10:32:20 am »
Да си призная, не съм ви чела  :oops:. Като намеря повече време ще се върна назад.
С бебка сме добре. С таткото не можем да се разберем за името, това да е проблема. Нямам търпение да дойде януари и да почна да пазарувам  :). Радвам се на първия сняг като дете. Стискайте ми палци, в събота и неделя съм на изпити, а ми е направо ужасно трудно за де съсредоточа и да уча ефективно. Дано не ме скъсат!
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #73 -: Декември 14, 2010, 10:59:47 am »
Нашето списъче

Happymery -10.12.2010
Geri28 - 15.12.2010
Desi10 - 17.12
Meme - 24.12
Poli_chka - 25.12/ 15.12
Rossy* - 29.12
криска -30/31.12.2010
Blue angels - 01.01.2011
Bebo 79 - 02.01.2011
vickon - 07.01.2011
melani-10.01.2011



yoanna- 26.01.2011
Мonkey - 29.01.2011
saraapl - 28/29.01.2011
krem2003- 07-02-2011
Lindsey- 08.02.2011






За килограмите да си кажа и аз. От началото до 5-6 месец бях качила около 6кг. Сега съм вече +17кг , ужас , после ще ги мисля...Ама от както съм си в къщи (от повече от 2 седмици) само хапвам и полежавам. Само 9 месец имам натрупани 3-4кг
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 11:04:00 am от rossy * »
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #74 -: Декември 14, 2010, 11:23:44 am »
Eй че голям списък си имаме :) Много бебета се чакат януари :) Супер
Пак сме подхванали темата с кг-те а :) И аз да се впиша.Поради кг които имах да свалям преди бременността..Не съм наддала нищо.ама доктора каза че така е нормално при положение че е имало за сваляне :) тепърва влизам в 9 месец така че нищо не се знае.Засега овладявам положението.Обаче истината е че когато забременях много ми намаля апетита.Даже на моменти изчезна.Не съм се ограничавала,но определено съм на принципа когато и каквото ми се хапва.Приказките от рода че трябва да се храня за двама... Без такива.бебето си расте живо и здраво-е не е казано че ще е най-голямото бебче,но важното е,че е добре :) Снаха ми сложи само 12 кг отгоре но милата още се бори да свали някой друго килце.Искам да попитам(дано не ви се стори глупаво),дали има разлика дали раждането е нормално или с операция за свалянето на кг???
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #75 -: Декември 14, 2010, 11:28:44 am »
Аз до сега съм качила 9 кил.последния месец не съм качила 1 кг.даже ЖК се зачуди и ме попита добре ли съм...но както и Сарито е казала нито съм спряла да ям нито нищо,но определено имам нон стоп движение ,денем не ми остава време да легна за малко дори,та сигурно и от там е така.Ще видиме сега колко ще наддам ,нооо то и корема ми не расте което пък на мене ми е най странно,яко му е тясно на бебко,за 1 мес. е пораснал корема ми с 12 см.а бебо с почти килце ,и док вика къде го сложи тва дебело бебче не те знам хиихиххихихи,ама живи и здрави да сме .
 Сари според мене има единствено разлика може биии в прибирането на корема (ама и за тва не съм мн сигурна),но за свалянето на килцата не вярвам и не смятам че има значение как си раждала,или отслабваш или не.Всичко е индивидуално до организъм :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #76 -: Декември 14, 2010, 11:34:22 am »
И аз знам ,че след секцио корема се "прибира" по-бавно. При нормалното раждане наистина  може и да се отслабва по бързо ...то малко ли калории се горят при самото раждане :lol:
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #77 -: Декември 14, 2010, 11:39:06 am »
Аз съм доволна от моето ЖК, всеки път имам точен уговорен час....изобщо не ми се налагало да чакам, лаборатория за иследвания се намира в същия медицински център и не се разкарвам на 100 места, резултати ми ги взема д-рката и ако има някакъв проблем ми звъни да се уточним, ако не....не ми звъни и аз съм спокойна.
иначе видеозона наистина от времето на незнам кое, ама аз нали ходя при специалист при който правих инвитро, така че основно там ми от значение видеозона :wink:

иначе всеки месец да плащам по 12-18лв.....знам че не са пари, ама нали плащам данъци на тая държава, що пак да не се възползвам :D..........после уж и раждане ти е безплатно........ама нали и там ще трябва да приготвя едни 1000 лв, че да съм спокойна за себе си и за бебките, макар че не са малко пари....и с тях можеш да купиш нещо за децата си, ама айде ......плащаш за едно по специално отношение и че няма да си примерно с малцинство на етажа.

то на тая тема всеки има своето виждане по въпроса и всеки приценява сам за себе си :wink:

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #78 -: Декември 14, 2010, 11:42:07 am »
Здравейте и от мен :)
Ние вече имаме дата за секциото и тя е 26.12.
Дано бебчо изчака датата и всичко да мине според вижданията на доктора. Направиха ми запис на тонове вчера, и тия дни малко по-често ще ходиме за ни записват, заради пъпната връв. Но както и да го гледам - след 12 дни по това време, вероятно вече ще сме се срещнали с бебока :lol: Щастлива и малко уплашена съм вече. Ама е нормално, просто изведнъж всичко стана много истинско  :lol:
Иначе за протектора да ви кажа го купих от Вис Виталис и той е детски, нямах време да търся повече и за това взех най-големия който намерих от детските, но е достатъчно - покрива моята част от матрака почти изцяло (е, от прасците надолу не стига щото е къс) но все пак е нещо.
И така, иначе аз с килограмите до тук съм +12 кг, надявам се да ги задържа, но апетита ми е добър, та не знам дали ще успея.  :wink:
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #79 -: Декември 14, 2010, 12:06:11 pm »
Мен нещо сте ме забравили и ме няма в списъка :?, ама хайде :)! Що ли да се косим, като ще ни мине?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.