0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #100 -: Декември 14, 2010, 20:26:24 pm »
Жбрул мерси мила за инфото :wink:
ама дано да ми се размине де  :)

какво стана с котката ви, намерихти ли я?спомням си че беше споменавала нещо такова, ако аз не бъркам нещо :oops:
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #101 -: Декември 14, 2010, 20:47:24 pm »
marigri не бъркаш, мерси че питаш :)
Намерихме я, седмица след като изчезна. Една съседка я видяла край блока и я познала от снимките на обявата, веднага ме извика и дебелия котешки гном, само като ми чу гласеца се измъкна от една дупка и се затърча.  :lol: За щастие си беше жива и здрава, само изцапана, гладна и недоспала, ама си навакса с тези неща.
Аз малко се тревожех, докато излязат резултатите за токсоплазмоза, предвид че беше навън толкова време и се опасявах да не е лепнала нещо, но за щастие - няма.  :D

Момичета, четох ви кое колко трябва да се купува, ама май твърде късно... Днес броих бодита размер: 0-3м. С дълъг ръкав - 15бр., с къс ръкав - 6бр., тип потник - само 3  :lol: Май ще има да подарявам новички и неупотребявани. Явно грешката ми беше, че в моя списък не бях отбелязала от кое колко бройки да взимам, ами само вид дрехи и съм се пооляла  :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #102 -: Декември 14, 2010, 20:52:38 pm »
Здравейте
Първо честита дъщеричка на Хепимери! Да е жива и здрава и да радва мама (и тати).
Искам да ви задам един доста тъп въпрос, но идея нямам как да си отговоря сама. Днес се намръзнах жестоко, пих чайчета и т.н., но се чудя дали да не си накисна краката в солена вода. Въпроса е, че нямам идея редно ли е... Знам, че не е хубаво да се къпем с топла вода, но за тия копита идея нямам... Ако някой е наясно да каже, ще съм изключително благодарна!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #103 -: Декември 14, 2010, 20:58:11 pm »
Не знам защо, но знам ,че не трябва да се парят краката,но не трябва и да изстиват,така че се пази  :D

Ако може малко помощ,къде мога да прочета за изследванията които се правят по време на бременност по  седмици? :D
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 21:27:22 pm от didka_ »
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #104 -: Декември 14, 2010, 21:38:21 pm »
aditoo не е добре да си киснеш краката в гореща вода, все едно със сол или без сол, това действа съдоразширяващо. Демек, увеличава се кръвотока и където искаш и където не искаш, а защо при бременност това не е добре и сама се сещаш. Но по принцип би било проблем при ранна бременност най-вече.

Практичният ми съвет е, просто си измий краката с топла вода, подсуши ги добре, обувай едни пухкави чорапи и се завий. И естествено пийни нещо сгряващо  :wink:


didka_
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=760&Itemid=36

Ползвай търсачката на форума за такива неща, работи добре ;)
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 21:47:15 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #105 -: Декември 14, 2010, 21:40:21 pm »
Jbrul, БЛАГОДАРЯ за съвета, така и ще направя!  :bighug:

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #106 -: Декември 14, 2010, 21:51:58 pm »
Ади,и аз съм на същото мнение като Jbrul, аз лично така правя.Не смея да ги кисна щото е непрепоръчително при бременни...Измий ги,затопли ги с чорапки и лягай :wink:
Ама чакайте и аз да попитам :lol:нещо тези вечери пийвам по чаша домашно червено винце,разредено с безалкохолно или мин.вода,надявам се ,че не напивам беборан или му вредя,нали???? :ask: :drunk: :lol: :lol: :lol:То това май е единствения ми порок през бременноста :lol:

ПП Не ми се смейте на въпроса,моля ВИ! :D :oops:

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #107 -: Декември 14, 2010, 21:58:26 pm »
А може ли някой да обясни защо след като са минали да кажем първите начални месеци,след това пак е забранено или по точно не се препоръчва нагряването с топла вода ?.Лично аз си се къпя с доста топла вода....и как това ми вреди  :? ?
 Колкото до червеното винце ,ами не не ти вреди Монка екстра си е даже ;).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #108 -: Декември 14, 2010, 22:11:31 pm »
Жбрул много се радвам че си намерихте животинката :D
Ох, и на мен ми е проблем къпането...защото винаги се къпех с гореща вода или много...много топла, и сега след баня направо зъзна.....но сега си реших проблема, вкарвам една духалка за 10-20 мин предварително да се стопли банята и после се кисна в ваната на пусната духалка и се чуствам много добре, водата не много топла.....но поне въздуха е горещ :D и се компенсират нещата :wink:

иначе за затопляне на краката аз използвам суха горчица,тя е на прах.....пудря си краката, обувам чорапките и то загрява......но сега не бих рискувала :(
май за бремени най добре едни хубави памучни чорапки и отгоре някой хубав вълнен чорап пак ще свърши работа :wink:
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #109 -: Декември 14, 2010, 22:30:39 pm »
Маймунче, не става въпрос за топла вода просто, а за гореща вода. Да не сме моржове сега, никой не се къпе със студена я  :lol:
Не се препоръчва, по същата причина както и при ранна бременност - действа съдоразширяващо. Оттам всички тъкани се пълнят с кръв по-интензивно и ако имаш проблеми като отекли крака - те се обострят. Ако имаш слаби съдове - може да пукнеш някой и да си отвориш ядове. Повишава се и кръвното налягане малко, или много, което също знаем защо не е добре. Естествено - не трябва да се втелясваме, при здрави жени, които нямат хронични заболявания или бременността не е рискова - нищо не би станало лошо и да се понапарят малко. Най-много да има временен дискомфорт, но тези които имат проблеми, следва да бъдат внимателни и с това, както и с редица други неща.

moniks_s И аз си пийвам червено винце, което заливам с минерална вода /че не обичам да си разреждам виното/. Ти си на далавера с домашното даже, аз тука се лигавя с някакви купешки, които са само боя сигурно... :lol: Нищо, с което не прекаляваш - няма да навреди на бебето. Все пак, става дума за чаша това, или онова /изключвам концентратите естествено/. Аз знаеш ли какъв хубав хемоглобин отперих, откакто захладня и пийвам червено винце  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #110 -: Декември 14, 2010, 22:38:28 pm »
Рано ми е за покупки, ама като ви чета и ми става мило. Наслаждавайте се на момента, сигурно е прекрасен :D
Аз днес ходих при Дяволов, за първи път :D Харесах го и си го заплюх за док.
Звездичка е добре, отговаря си на седмиците и засега всичко е наред. Дано е така и занапред.
На 04.01 следващ преглед и БХС :D

Отивам да ви изчета :wink:

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #111 -: Декември 14, 2010, 22:43:04 pm »
marigri не мисли за серклаж,аз също съм с две :babyflips: :babyflips: след инвитро и не се наложи.Дано и при теб всичко да е ок!
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #112 -: Декември 14, 2010, 23:02:39 pm »
marigri не мисли за серклаж,аз също съм с две :babyflips: :babyflips: след инвитро и не се наложи.Дано и при теб всичко да е ок!

еее, добре.....че вече много често чувам за серклаж с едно бебе и си мислих че при две ще е наложителен просто, ама явно при всеки различно :wink:
само да са ни живи и здрави бебките....всичко друго ще изтърпим, щом трябва :D

Ася...ти какви по специфични изследвания прави до сега? защото д-ра ми каза че само фетална морфология ми била достатъчна,БХС не ми трябвало....защото при близнаци давало отклонения,ама да чуя и от близнашки мами какво мислят по въпроса :ask:

Ники....ще дойде и наше време за покупки :wink:,тъкмо на пролет като се затопли... :D леко бременеене ти пожелавам preggo
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 23:06:01 pm от marigri »
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #113 -: Декември 14, 2010, 23:18:20 pm »
Здравейте момичета,

мен днес ме изписаха. Стана ми много мъчно, всички си тръгват с бебчета, а аз сама  :balk_145:. Даже вчера се разревах като идваха на визитация, всички започнаха да ме успокояват, че бебка е добре, просто трябва да стигне определено тегло. Поне знам, че се грижат добре за нея там. Вчера беше паднала на 1890 грама и ядеше по 10 мл. мляко на хранене, днес беше 2010 грама и вече хапва по 30 мл. Дано да започне да качва. Аз правя опити да се цедя с помпата, днес излезна малко повече от вчера, но едва ли е повече от 5 мл. Утре ако събера повече ще го занеса за изследване и ако е наред като започна да събирам по 20-30 мл. мога да й нося.

В болницата се видях с Криска, бяхме в съседни стаи. Криска, мила, продължавай да пазиш бебките, дано да издържите до 30ти.

Жбрул, много се радвам, че сте намерили котето  :D

Ех колко много нови момичета има, много се радвам, дано темата се пълни все така с нови бременелки!
А на момичетата от списъка желая леко и безпроблемно раждане! Като гледам доста бебчета чакаме!
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #114 -: Декември 14, 2010, 23:29:39 pm »
Ники,радвам се,че звездичката е добре и расте-това й е работата сега :DА покупките няма да ти избягат,ще им дойде съвсем скоро времето :wink:.

*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #115 -: Декември 14, 2010, 23:33:08 pm »
marigri БХС и аз не съм правила.Доки ми обясни,че при бременност с близнаци не се прави,защото изследването не е достоверно.ФМ е достатъчна ,за да се види, ако има нещо нередно.Аз правих иксито в Малинов, при д-р Персенска,но на прегледи ходя при Даскалов.Много съм доволна!Не съм се записала на ЖК по здравна каса и се чудя дали трябва :?А да....исках да кажа,че на всеки преглед доки ме гледа на 4D, много обстойно,около 50 минути ми е прегледа и пускам всеки месец кръв и урина.Това е за което се сещам.
Ние още нищо не сме  кпували за бебчовци.От нялолко дни раглеждам количките,но ми се струва много трудно да избера.За близнаци не е толкова голям избора ,както за едно бебе.Ако мамите на близнаци са се спряли на нещо, нека да помагат.
Чери савсем скоро и ти ще си прибереш бебка в къщи.Не се натъжавай така.Ще видиш колко бързо ще почне да наддава и за празниците ще е при теб.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 01:22:17 am от acq81 »
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #116 -: Декември 14, 2010, 23:47:24 pm »
acq81 в началото бременността ми беше с близнаци и също като теб много се чудех за количката.Бях харесала тази количка http://www.babyjogger.com/city_elite_dbl_dtl.aspx.
Има вариант за доставка до БГ.А ако си я поръчаш от ибея ще ти излезе доста изгодно.
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 23:49:26 pm от tanj74 »
*
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #117 -: Декември 15, 2010, 01:48:46 am »
Чери, колко трябва да тежи беборана за да ти я дадат? Ако съдя по снимките й, едва ли има много за наваксване и бързо ще качи до нужното тегло и ще си я вземете.  :wink: Сигурно е адски неприятно да си тръгнеш от болницата без бебето   :( и аз си мисля понякога, ако при мен стане така колко ще ми е терсене - то трябва да сме ненормални, че да не ни е криво в такава ситуация.
Уплътнявай времето и ще ти е по-леко чакането така. Използвай момента да напазаруваш каквото не си успяла, да подреждаш, разни такива битовизми. Направи си една разгууулна коледна украса, като добавиш и ходенето да виждаш малката и...ей го денят минал и физически ще си поуморена. И не забравай - това ти е последен шанс да поспиваш човешки, после - нямааа, възползвай се от "намалението"  :lol: Та така надявам се, докато се опомниш и бебката ще си е у вас при теб. Стискам палци преди празниците още да сте си у дома всички в комплект!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #118 -: Декември 15, 2010, 08:57:18 am »
Чери горе главата мила,ей сега ще стане малка дундичка сладката ви принцеска и ще си я прибереш :).
 Криска се надявам че е добре ,Крисссс много те гушкааааам  :D.
Маригриии,я не се побърквай от сега с тея неща в главицата, ти сега имаш задачата да гледаш добре децата и толкоз,а за другите неща има кой да мисли и да се грижиии :).
 Аз съм разглеждала само от любопитство двойните колички,и според мене ако човек има възможност определено двойките на АБЦ са страхотни ;).
 Днеска съм решила да украся елхата че то дойдоха празниците докато се натуткам,а довечераааааааа ще е купон за мен,идват леглото,количката ииии започва зглобяване на леглото, и малко по малко оправянето на детското кътчеееее  :lol: :lol: :lol:.
 Оставям ви сега ,ама ще надничам де :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Re: Тема на бременните № 70
« Отговор #119 -: Декември 15, 2010, 09:20:16 am »
marigri не бъркаш, мерси че питаш :)
Момичета, четох ви кое колко трябва да се купува, ама май твърде късно... Днес броих бодита размер: 0-3м. С дълъг ръкав - 15бр., с къс ръкав - 6бр., тип потник - само 3  :lol: Май ще има да подарявам новички и неупотребявани. Явно грешката ми беше, че в моя списък не бях отбелязала от кое колко бройки да взимам, ами само вид дрехи и съм се пооляла  :oops:
Увлякла си се май, ама не бързай да подаряваш - все пак зима е, не знаеш колко голямо ще ти се роди бебето (каквото и да ти обясняват), не знаеш колко ще цапа (памперсите пропускат, особено в началото, като още не си им хванала цаката, бебетата повръщат). Колкото по-малко се роди бебето, толкова по-дълго можеш да ползваш тези дрешки. Моят хубавец, нищо че си расте яко, още си носи панталоните и 1-2 блузки от 0-3 месеца. Ако те притеснява, че може да останат неизползвани някои бодита, просто ги задели и не ги обличай въобще - така после ще можеш да подаряваш на други бебета ;), особено ако не си махнала етикетите. Имай предвид, че със сигурност ще ти подарят още дрешки, ако можеш, подметни на потенциалните подаряващи, да се фокусират върху следващата възрастова група. И да ги "похабиш" с по 1-2 носения - чакала си го, заслужаваш си да се накефиш, не се ядосвай на глупости, ами си се накефи! Пази за второто (ако планираш такова) и така  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.