Боби, още предишния ми пост започва с едно голямо "АКО допуснем". По-нататък също съм наблегнала на: "Подчертавам пак - в момента коментирам само една хипотеза (никой не я е потвърдил официално същата към този час)." Т.е. аз съм съвсем наясно, че нито са изнесени всички факти, нито са официално потвърдени от съответните разследващи органи.
Оттам насетне - считам, че всеки вкл. и аз, е свободен да коментира на база какво се знае до момента по случая, да се чуди, да си задава въпроси. Що се отнася лично до мен - едва ли щях да се върна изобщо към темата, ако не беше изнесена информация, че "бабата" е била в жилището по време на раждането. Върни в началото на обсъждането, ако желаеш - аз също като теб, не вярвах, че може и някой възрастен да е замесен в случилото се по някакъв начин. По обясними причини ми звучеше невероятно.
На естествени раждания не си присъствала само ти. На такива са присъствали и все още присъстват доста лекари, с които също коментирахме във ФБ вероятността това момиче да е родила набързичко, без гък, без да останат следи от раждането... През ръцете на тези хора - минават ежедневно доста родилки, понякога и малолетни и непълнолетни - еми не протичат нещата при тях точно само "с тежко дишане". Нито можем да сравняваме адекватно как ти, възрастен човек, достатъчно физически развит за да понесеш едно раждане, достатъчно подготвен психически за нещо + това работил в тази сфера доста годинки реагираш на въпросното и как едно 14-годишно момиченце реагира на същото преживяване. Няма чалъм реакцията ви да е една и съща просто.
Оставяме и това настрани - дали момичето е вдигало шум раждайки, или не е вдигало шум.
Става дума за това, че в едно жилище (не замък) часове наред се намират двама тийнейджъри и един възрастен и следва възрастният нито веднъж за всички тези часове да не е влязъл/видял/контактувал по никакъв начин с хлапетиите, за да не разбере какво се случва. Това вече звучи абсолютно невероятно. И ние сме били тийнейджъри и сме живели в едно жилище с родителите си. Моята майка е изключително деликатен и ненатрапващ се човек, винаги е уважавала личното ми пространство, никога не е влизала в стаята ми без да почука и пр. Били са ми на гости у дома и гаджета и приятелки...е, все по някакъв повод, дори за да ме попита нещо което в момента се е стила е идвала, отваряла вратата за 3-4-5 часа гостуване на някого у дома. Не за да ме проверява дали раждам я, но все нещо изниква, че да дойде - ей такова битово, незначително. Е нЕма начин тази родителка да е била в жилището часове на ред, пуберите и те, ама в друга стая и тя за всички тези часове, дори и без да е чула нещо съмнително - да не е отворила вратата поне веднъж, за нещо. Още повече, че раждането се е случило по късните часове на нощта. Значи сред нощ, в стаята на 14-годишната й дъщеря има момче, то си стои там, за нея това е ОК, облича си пижамата и си ляга да спи, без да ги закача изобщо? Аз, дето съм безумно либерална сравнено с повечето майки тук, ами дори аз няма да направя подобно нещо. Хайде, ако имам пълнолетна дъщеря, студентка, или работеща, която все още живее при мен, има си гадже, това гадже остава да спи при нея чат-пат и аз съм наясно - друга бира. Разбира се, че няма да ги притеснявам с надничане през вратата на стаята, в която са. Но тук говорим за хлапетии все пак, не за зрели хора, които се намират в моето жилище, защото още нямат възможността да си позволят собствено.
В крайна сметка - никой тук не обсъжда детайли по случката, които не са изнесени в медиите, естествено че повечето на този етап - не са. Обсъжда се нещо конкретно, а именно, че майката на родилката е била в жилището, в което се е случило това раждане. И за мен, както и за други хора - е крайно невъзможно и невероятно, тази майка, в някакъв момент поне - да не е разбрала какво се случва, или се е случило. По причините посочени по-горе не е възможно Боби, не дали е чула, или не е чула. Просто няма родител който да си остави малолетното дете чак толкова без надзор, толкова време, че да пропусне раждане на бебе в другата стая, изнасяне на бебе от жилището, да не забележи изцапани с кръв чаршафи, хавлии, дрехи... Да не забележи, че детето му, което трябва сутринта да тръгне за училище е в такова физическо състояние, че не знае на кой свят се намира...Няма как да стане просто.
Ти си човек на логиката, освен на фактите (когато, ако оповестят същите официално). Единственият начин тази майка да не е разбрала какво се случва и да няма общо с развитието на ситуацията е, информацията която се изнесе, че тя е била в жилището - всъщност да не отговаря на истината. Още като се разбра за този случай, излезе информация, че тази жена работи в системата на МО и, че е разведена т.е. вероятно живее сама с дъщеря си. Военните често имат и нощни и 24-часови дежурства. Тогава си помислих, че вероятно жената е била на някакво такова дежурство и баш тогава за лош късмет - това момиче е започнало да ражда, с момчето са имали достатъчно време насаме, че да свършат това, което са свършили. Просто това ми хрумна като възможен вариант по въпроса. Пък защо ми хрумна изобщо някакъв? Ами, защото е доста странно тези двамката, при започнало раждане да се изнижат от къщи, да ги няма с часове, ако им е хрумнало тя да ражда "на спокойно" в изоставена сграда, някое мазе, изобщо място на което няма хора и родителите за тези часове да не ги потърсят бе Боби. Това са ученици все пак, девойката на 14! Няма "традиция" у нас децата на такава възраст да могат да си излизат от домовете когато им щукне, да липсват с часове, или цяла нощ и мама и тати да не ги потърсят, да не задават въпроси, да не им почупят телефоните от звънене и пр. Особено пък малки момичета като това, с майка - военна. Просто няма такъв шанс! Таман напротив, в местните полицейски управления през ден имат случаи, в които тийн се скара с родителите, тресне вратата и вземе, че не се прибере цяла нощ и не си вдига телефона. И родителите в истерия хукват в полицията и молят за съдействие детето им да бъде открито. И обикновено беснеят срещу полицаите, които им казват, че хлапетиите често правят такива неща и се опитват да ги успокоят. Вуйчо ми (лека му пръст) беше полицай дълги години, на половината му приятели тийнеиджърите са го играли този номер, та пращаше патрулки по паркове, градини и гарата да ги търсят въпросните пикльовци, в тотално нарушение на полицейските протоколи, ама нали близки хора...то не се трае, като се затръшкат.
С факти, без факти - все пак някаква логика елементарна има кое как се случва по принцип, тук станаха твърде много невероятни съвпадения вече. Никой не разбрал, че е бременна, никой не разбрал кога и къде ражда...дори моето въображение и вярва в абсурдни случайности има граница да ти кажа.