0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #860 -: Декември 12, 2013, 15:36:54 pm »
Стефи, мисля, че не е различен прага за ръководителя. В Търговията примерно( с това съм запозната), минималния праг за продавачка е 450лв., но и управителя може да се осигурява на него.

Jbrul, по принцип съм съгласна с мерките, които предлагаш, но е факт, че доста хора работят още за по 300лв. и 50лв. за тях са си пари, тя ясно е, че и Бг-мамите протестират. Ако се предложи едновременно да се случат тия неща - облекченията и спирането на детските, ще разсъдят хората, ще сметнат и ще се съгласят, но някой да каже "хоп спираме ви деЦките, първата помощ при раждане и т.н." Ще има бунт и тогава ще се види колко хора могат да протестират  :D
« Последна редакция: Декември 12, 2013, 15:45:14 pm от м-и »
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #861 -: Декември 12, 2013, 16:12:54 pm »
различни са :)
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #862 -: Декември 12, 2013, 16:34:24 pm »
м-и, хората които работят за 300лв. - пак ще си имат право на помощи бе човек ;) Аз мерките, които "предлагам" (то коя съм аз, че нещо да предлагам  :lol:) - хем ще се ползват от всички работещи и старателни бг-родители, хем тези, които все пак имат ниски доходи - ще си получават и добавки заради това. Та даже може да не са 50лв., ами 100, или 150, ако "от клона" отпаднат всички нямащи реална нужда от въпросните 50лв.

Иначе - естествено, че трябва не просто да отпадне дадено неефективно подпомагане, а да бъде заменено с ефективно такова. Предположих, че се подразбира това в предишния ми пост.  :D И тогава к'во става? Няма дискриминация и ала-бала всички НЕ получаваме пари на калпак. Ама мен и теб не ни бъркат 50лв. детски, на които и без друго право нямаме, защото сме "твърде богати". НО циганката с 5 деца е 250лв. назад на месец само по тази линия. Като е много бедна и все пак трябва да бъде подпомагана  - няма пари в брой. Има въглища и дърва в натура, храна в пакети, ваучерчета за хляб и мляко, дрехи и обувки за децата й - също във вид на дрехи и обувки, не във вид "на ти по 100лв. на хлапе да ги облечеш и обуеш". В добавка, ако същата отказва да се ограмотява, квалифицира и пр. БЕЗПЛАТНО - секва й кранчето за всяк'во подпомагане в кеш, докато не се напъне малко. Ако децата й не ходят на училище - също. Ха да видим дали ще продължи да й изнася на същата да ражда в сряда и петък? ;)


Аз сега - по никакъв начин не съм подпомагана от държавата затова, че отглеждам дете, както и повечето от нас тук. То и по принцип, подпомагането изобщо възможно за такива като мен са въпросните 50лв. детски, които няма как да получавам, понеже доходът ми - офицален, на който се осигуряам надлежно и пр. е  много над изискването да взимам детски. Но, ако ДДС върху детските стоки падне от 20% на 10% да кажем - за мен това ще е сериозно финансово облекчение, понеже постоянно пазарувам такива. Както и за всички вас. С лекарствата - също. И с 5% да ми намалят данъка САМО върху жилището, което обитаваме с детето и с 5% таксата смет на същото - стига ми. И в парично изражение - ще съм получила така доста над 50 лв.
И сама се сещаш, че циганката дето ни данъци, ни осигуровки плаща, ни пазарува за чаветата дрехи, обувки и играчки - нищо не може "да намаже" от подобни облекчения. Но пък няма да може вече така да смучка пари в брой по м'найсе пера и заради тази опция да ражда ли ражда до откат и да не ги гледа читаво.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #863 -: Декември 12, 2013, 16:45:23 pm »
Жбрул, в коя листа си за "депутатин"?  :D Шъ, гласувам за теб с две бюлетини да знаеш, даже и да не стане задължително гласуването за следващите избори. Те социолозите и без това все опяват, че само се оплаквали гражданите, а не правели партии да участват в избори. Колко му е да се спретне една "Партия на българските майки", че някой да мисли и за нашите интереси, ама разумно, както ти предлагаш, а не да подхвърлят подаяния и то - само за определен кръг родители.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #864 -: Декември 12, 2013, 16:56:23 pm »
В никоя не съм разбира се.  :lol: Ти представяш ли си коя да е уважаваща себе си партия, гласяща се да докопа власт - да допусне човек с подобни предложения в тази, или други сфери в листата си? Че нЪл главните им избиратели ще ги линчуват такива  "мераклии за власт".

За "партия на българските майки" - не знам дали има мегдан изобщо hope-love, но и без партия - достатъчно сме, само да вземеш нашия форум и БГ-мама, ако решим да се организираме и да поискаме подобни неща - да го направим. Но ти гарантирам, че мерки като споменатите от мен, ще бъдат подкрепени от 10% от майките (при късмет). Останалите 90% ще се тръшкат и запъват, че си искат 50-то лв. деЦки и еднократната помощ при раждане до позеленяване и запенване. ;)

Затова в предишен пост казах, че ние не виждаме по-далеч от носа си, за съжаление. От което се възползват...знаеш кои. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #865 -: Декември 12, 2013, 17:15:42 pm »
а и споменах за още една вратичка, хората с ниски осигуровки да взимат детски. Не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава.

не бъркай нещата, обаче... хората с ниски осигуровки в огромния брой случаи не са в това положение по свое желание и защото искат да хитруват.
работодателите им са тези, които правят врътките и нарушават закона. отдавна се тури край на осигуряването на минимална заплата, като се въведоха минимални осигурителни прагове по видове професии и длъжности.

не е на българина му дай да намира вратички - на всеки му дай да намира вратички! въпросът е да няма вратички.
Явно опираме до морал, Джам. Не мисля, че тричленно семейство с доход 3000 лева месечно, трябва да взима детски. Как пък не ги мързЕ да отидат до социалните.
Това имха предвид с вратичките. Да, работодателия е виновен за това.  Ама те като са невинни да не ходят на опашка за детски.
И с тия прагове нищо не направиха. Да не е на минималната, а на 100 лева отгоре.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #866 -: Декември 12, 2013, 17:23:43 pm »
И аз мога да заключа само: Jbrul-депутат!! :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #867 -: Декември 12, 2013, 17:36:09 pm »
И аз мога да заключа само: Jbrul-депутат!! :D

Не е добре да се пие отрано момичетаааааа  :jump12:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #868 -: Декември 12, 2013, 18:23:00 pm »
Явно опираме до морал, Джам.

Ники, ти си имаш предвид някакъв конкретен случай, за който знаеш, и си строиш тезата на неговата основа. Едва ли това е най-масовият случай.

И не, нещата изобщо не опират до морал и не трябва да опират до там. Човекът е така устроен, че ако му позволяват - взема. В масовия случай. Още повече, откъм морал сме го сериозно закъсали в последните 25 години. Затова не трябва да се разчита на морал, съвест и други подобни имагинерни категории, защото това е неефективен подход. Просто трябва да се запушат дупките.

Пак да дам прословутия пример с помощите за отопление, защото това ми е единственият допир със системата за социално подпомагане. Ами тия хора имаха моментален достъп до всички възможни регистри и можеха да проверят на секундата семейно положение, брой деца, декларирани имоти, за които се плащат данъци, декларирани доходи, здравни осигуровки - всичко. Изобщо, държавата в някои аспекти е много, много стриктна в проверките, преди да ти даде някой лев. При добро желание, може да стане както трябва.

п.п. а идеите на Джибрул ги чух много подробно развити на последната кръгла маса на ВМРО, на която присъствах като представител на Зачатие. дискусията беше посветена на демографската катастрофа, участваха сериозни учени хора, които с това се занимават и там зе сефте чух изрази като "качествена раждаемост" и др. подобни. асоциацията на търговците на детски стоки, които се борят да отпадне ДДС върху детските стоки, също бяха там - много интересни аргументи имат. например, помислете - ако няма ДДС върху детските дрешки и книжки, ще се подпомогне онзи родител, който купува дрешки и книжки за децата си. ако се дават детски добавки в брой, ще се подпомогне и онзи родител, който ще ги изпие в кръчмата. махането на ДДС върху детските стоки е директно подпомагане на детето.

и други такива разни мисли витаят, ама не стигат до където трябва, никога не стигат... 24 години, не ги промениха тия шибани детски добавки. заради циганските гласове ли, що ли? не знам...


« Последна редакция: Декември 12, 2013, 18:27:32 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #869 -: Декември 12, 2013, 18:28:51 pm »
Няма ефективно подпомагане за циганите. Ако им дадат въглища и дърва, а не пари, те ги продават. Като им раздават пък храна, съм виждала, да не ги вземат, щото те макарони, брашно и боб имали  :? Всъщност съм с впечатление, че циганите не готвят и ядат салам  :lol: та само салам ако им дават няма да е продаден  :wink:
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #870 -: Декември 12, 2013, 18:41:20 pm »
За това и гласувах именно за тях, Джаме, аз съм фенка на Джамбазки  :wink: Jbrul вероятно, тоже...Тя все пак, никъде не е твърдяла, че идеите са нейни  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #871 -: Декември 12, 2013, 19:16:49 pm »
За това и гласувах именно за тях, Джаме, аз съм фенка на Джамбазки  :wink: Jbrul вероятно, тоже...Тя все пак, никъде не е твърдяла, че идеите са нейни  :wink:

Всъщност Бубе, аз не съм присъствала досега на никакви инициативи на ВМРО, дискусии, или пр. обсъждания на подобни въпроси, та от Джам разбирам сега, че споменатите от мен мерки (изкл. "двудетния модел" за него съм чувала точно от Джамбазки неведнъж по ТВ) - са серизоно измислени, обмислени и детайлно развити като предложения от ВМРО. Което за мен означава, че щом в главите на хората, които сериозно се занимават с политическа дейност са се оформили същите и подобни на моите мисли (щото моето е мисли, не концепция) - значи те са и резонни и възможни за случване. И не е само на мен така да ми се струва значи.

И със следващото вече обръщам темата на по-подходяща за "моториката", но все пак... Нали все мрънкаме, че няма за кого да гласуваме, няма алтернатива и пр. Ами очевидно не е така, само от казаното в последните 2-3 поста. Защо всички ние, на следващи избори, не вземем да гласуваме за ВМРО именно, заради предложенията им за подпомагане на работещата средна класа отглеждаща деца отговорно и грижовно, като същевременно се направи нещо реално по проблема с безотговорното циганско родителствоо и раждаемост и цоцане от 100 кранчета на държаваната хазна. ОК, някой ще каже че САМО това не стига. Ми не стига, ама поне е нещо на фона на голямото НИЩО и преливане от пусто в празно на досегашните "властелини". А и не считам, че организация -  имаща (явно) разумни и адекватно разработени стратегии за справяне с  дискутираните дотук проблеми - няма подобни и за други наболели проблеми на държавата ни.

Ама отсега си знам, че пак ще се гласува с: "Бе то добре тия, ама няма да влязат" ;) и бам - през зъби бюлетинка за някой от "големите играчи"  (или просто негласуване) и аре пак циклене и вайкане. Дано не съм права!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #872 -: Декември 12, 2013, 21:30:22 pm »
Ми щото не влизат, Jbrulче. Не е да не сме :)

Jbrul - депутат от листата на ВМРО :)
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #873 -: Декември 12, 2013, 23:03:55 pm »
midge стига ме нагласяхте в тая пуста политика бре!  :lol:
А щом ВМРО - не влизат дори, камо ли с много мандати - явно не се гласува за тях достатъчно. Поне аз нямам друго обяснение. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #875 -: Февруари 15, 2014, 15:52:22 pm »
Е, снощи сигурно докато детето е пило са се кефили. Било е повод за гордост, дано не повторят, глупаци...

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #876 -: Февруари 15, 2014, 19:10:55 pm »
Идиотите са навсякъде....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #877 -: Февруари 15, 2014, 22:16:14 pm »
Не че ги оправдавам, но:

" Бащата хвърляше от час на час добродушни погледи на тия запъхтели работници с остри зъби и несъкрушими воденици, усмихваше се и казваше весело:
— Яжте, татовата, да порастете! Пено, налей паницата пак!
Слугинята отиваше при чучурчето, дето изстиваше руйното вино, наливаше и донасяше дълбока фарфорова паница. Бай Марко я поднасяше на децата, като казваше благоразположено:
— Пийте бре, маскари!
И паницата изреждаше всичкия народ. Очите на народа светваха, бузите се зачервяваха и той си облизваше с наслаждение устните."

Из "Под игото"
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #878 -: Февруари 15, 2014, 22:45:15 pm »
И на дядо ми са му сипвали в попарата по 2-3 лъжици вино, за да спи по-добре и да не се мотае в кухнята, но тази случка е пълно безхаберие.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #879 -: Февруари 21, 2014, 23:30:45 pm »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!