0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #800 -: Август 20, 2013, 20:27:47 pm »
Скоро четох подобна статия защо в Москва, бебетата на просяците винаги спят.
В някакъв момент просто ги сменят  :(
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #802 -: Август 23, 2013, 11:04:35 am »
Ох, Боже, какви са тия изроди 8O Милото детенце....... дано се оправи и повече никога не види скапаната си "майка"........  Дано му намерят някое добро семейство.
Не знам, вече ума ми не побира що за хора са това и изобщо можем ли да ги наречем хора! И защо Господ позволява да се случват такива неща на деца, те какво са виновни. Реве ми се от такива новини, не искам дори да ги научавам, понякога си мисля, че ще ми изскочи сърцето, трудно ги преживявам тези неща :balk_145:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #803 -: Септември 19, 2013, 15:11:07 pm »
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2306120

Като чета такива неща и ме обхващат едни радикални мисли, насочени към озаптяване на раждаемостта конкретно при това малцинство. Като са безотговорни към себе си, поне да не са безотговорни към децата ... ама кой ли мисли ... и пусти граждански права.
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #804 -: Септември 19, 2013, 16:45:42 pm »
Честно казано съм потресена всеки път като чета или чуя нещо подобно.В болница "Ева" също има оставено бебе от ромски произход тази седмица.Майката е 27-28годишна и това и е 8дете,тръгнала си болницата без да каже нищо.Не мога да разбера защо ги раждат като не могат да ги гледат,оставят ги по домовете и не разписват даже да бъдат осиновени от някое добро семейство.Закона който е в Китай да се плаша данък ако имаш повече от едно дете трябва да го има в България за ромите примерно след третото дете да им се спират помощите и ако трябва и данък да плащат или да не получават помощи ако имат оставено дете в дом.Но не са с привилегии ,а ние балъците работим от сутрин до вечер и плащаме данъци за да могат те да лежат по цял ден и да правят деца за да може да взима още повече пари от държавата.Не ме разбирай те погрешно не съм расиска просто съм възмутена от такива хора.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #805 -: Септември 19, 2013, 17:10:57 pm »
Не е достатъчно, че тази жена ражда деца, които държавата отглежда, но и ги обрича предварително на една доста сериозна диагноза. Ако сифилисът не се лекува навреме и адекватно може да има трайни увреждания, включително умствени. Такива деца има по социалните заведения и за съжаление това ще е поредното ... Как да бъда толерантна ...
Приемам го лично, защото моето дете е родено при подобни обстоятелства, макар да не е N-то дете, но от БМ, която е била наясно със заболяването си ... слава Богу е здрав.
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 17:26:09 pm от Dodich »
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #807 -: Декември 10, 2013, 15:20:24 pm »
Ники, ами "да се радваме", че този път така го е помляла детето, че няма как да го изпишат за домашно лечение...та да го довърши  :? Задържали я за 24 часа, ама тя пак бременна, скоро ще ражда - ще я пуснат и това ще е. Детето, ако оживее - ще им го върнат, понеже тя не е биологичната майка, а баща му не е упражнилия насилие в случая и нали..."няма основание" да го лишат от родителски права. Нищо ново за съжаление.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #808 -: Декември 10, 2013, 19:17:15 pm »
Ма каква майка е или ще бъде тази, която праща 2 годишно в кома???
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #809 -: Декември 10, 2013, 22:27:20 pm »
Бубе, имала още 2 слушах в новините.
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #810 -: Декември 11, 2013, 00:22:34 am »
Ей хора, човешката изродщина не познава граници. Днес на комисия ми се яви една майка с дете с аутизъм. Придружаваше я сестрай, зетя, и още 3 роднини. Майката беше с отрязан нос от бащата на детето. А придружителите бяха с нея не за да я пазят от изрода, а да не я изтърват тя да избяга отново при насилника си заедно с детето. Сестра й плачеше и разказа, зе жената имала предишен брак с 2 момичета, които вече били големи. Тази напуснала семейството си, тръгнала с изрода, родила му дете, той я биел още като бременна, родила в 7 месец след зверски побой, нямали брой влизанията в болница след побоища, и тази всеки път се връщала при побойника. Отишла в Германия за да печели пари да си прави пластична операция на носа и го повикала този при нея в Германия. Тя работи той търтея-пие и бие.
Чесно ви казвам тази, в интерес на истината, беше циганка, но от богатите, и не е някоя изтръпнала като от репортажите на които сме обръгнали, а определено свестна жена, детето чистичко, гледано, модерно облечено и всичко си му е наред, като отглеждане искам да кажа. Първия й мъж бил българин, голямото й момиче в момента учело в Свищов... абе от свестните цигани.
Отдавна не се бях шокирала така...
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #811 -: Декември 11, 2013, 01:13:22 am »
Тази, дето пребила детето, му била мащеха. Не че това я извинява.  :x

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #812 -: Декември 11, 2013, 08:38:42 am »
Блу, поне социалните тази сутрин заявиха, че детето няма да бъде връщано в семейството...ако оживее.  :? Другите две деца на мащехата били изпратени при баба им. Бащата на пострадалото дете не знаел дали ще живее с въпросната персона като я пуснели от ареста, ама нали била бременна (един вид да).
Не знам вече как следва да се процедира с такива "родители". Не е решение разбира се, да се чака да си пребият почти до смърт някое от децата, след което то да се изведе от семейството в институция (където няма да "цъфне и върже" много ясно, ама поне ще е живо) и така до следващия случай, в който пребият друго. И естествено - постоянно раждат още и още деца.

Въпросната "мащеха" е на 22г. с две деца вече и трето на път. Разбира се - безработна и напълно неспособна да се грижи сама за себе си, да не говорим пък и за три малки деца. Но пък напълно способна и свободна да си ражда още и още от всеки следващ мъж с когото реши да живее. Колкото повече деца ражда - толкова по-невъзможно ще й бъде да полага някакви прилични грижи поне за същите, да не говорим за качествени. Но пък всички държавни ведомства са длъжни да я подпомагат т.е. да й дават пари уж да си гледа добре децата, ама тя не ги гледа добре и ражда още и за тях "подпомагане" и....така до безкрай.

Аз си признавам, че "подпомагането" за каквото и да било - не го разбирам по този начин. Подпомагането следва да има за цел да промени качествено някаква ситуация, а не да подсигурява паразитирането на такива персони за сметка на ражданите от тях деца. Би трябвало, ама не става така. Напротив - те биват стимулирани и "скланяни"реално да вършат това, което вършат вече поколения и им се превърна в основна "професия".

И накрая на мен и вас се казва: "Ауууууу, ама колко сте нетолерантни!" Ами извинявам се за пореден път за този малоумен въпрос ама...към КАКВО и КОГО следва да бъда толерантна и най-вече ЗАЩО? В едно общество, в относително нормална уж държава, не е ли най-естественото и нормалното да бъдем НЕтолерантни към поведението на хора "гледащи" деца колкото да мърдат там, че да им се полага на "родителите" някой лев за това? Да бъдем НЕтолерантни към хора малтретиращи деца, принуждаващи ги да просят, лишаващи ги от БЕЗПЛАТНО образование? Ами да - нетолерантна съм към такива прояви. Слава Богу, все още!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #813 -: Декември 11, 2013, 10:21:51 am »
Кафенце и аз съм чувала за подобни случаи, може би не толкова драстични все пак...И при българките ги има. Винаги съм се учудвала това вид Стокхолмски синдром ли е или някакво вродено мазохистично поведение. Няма логика, почти винаги това е обединяващото в случая - бият ги, душат ги, но не и не...Стоят с насилниците. Имали сме случаи на месеци работа с жертва на подобно насилие, бяга и се връща при мъжа си... :? И то с децата си, което е по-лошото в случая, защото не се задейства поне закрилническият, майчински инстинкт, да предпази поне тях.
Жбрул, ако знаеш колко време съм се потила над този и подобни въпроси! Напълно съм съгласна, не е резонно такова подпомагане. Защото то така ги подпомага, че взема та ги стимулира. И те раждат и раждат...И тия деца, в случаите, когато са с родителите си, растат в мизерия, неуки, мръсни и от тях стават поредните малцинствени паразити. Ако са по домовете имат повече шанс да ги осиновят, да получат поне някакво образование. Но е ли Домът-дом? И защо де факто нищо не се прави? Защо реално не се прави нищо по въпроса с контрола? Гаче 1 милиард и нещо китайци ПО-ЛЕСНО могат да бъдат възпрени да се множат? Успяха хората, глоби млоби и така. А тук- не! Защото е по-удобно. Защото ще им НАРУШИМ правата. Защото ние сме много толерантна нация и сА горедеем с това! Нищо, че до като не нарушаваме техните, нарушаваме моите, твоите и на всички останали. Никой не ме пита искам ли да ги издържам и искам ли да им помагам...
И в крайна сметка, когато се чуе за подобен като горният пример- ПОЧТИ ВИНАГИ става въпрос за цигани, нали? Защото за тях децата нямат такава стойност и/или защото агресията по начало е присъща на слабо интелигентните, неуките и нереализираните...?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #814 -: Декември 11, 2013, 10:34:29 am »
И в крайна сметка, когато се чуе за подобен като горният пример- ПОЧТИ ВИНАГИ става въпрос за цигани, нали? Защото за тях децата нямат такава стойност и/или защото агресията по начало е присъща на слабо интелигентните, неуките и нереализираните...?

И двете според мен. Единственият начин да се спре това раждане на безброй деца е кастрация след като имат две или максимум три деца. След като те се държат като животни, и с тях трябва да се отнасят така.
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #815 -: Декември 11, 2013, 10:41:53 am »
И последното в каква законова форма да се облече?

Мисля, че трябва и новороденото да й се отнеме още от родилното, че не се знае и него какво го чака.

*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #816 -: Декември 11, 2013, 10:45:38 am »
В нашия квартал има един случай. Млад мъж, който изпитва удомолствие да бие притялеките си. Моя приятелка беше с този 3 години. Накрая впрегнахме сили след поредния побой да й помогне да се раздели с него.
Този си намери нова приятелка на 16 години, той е бил на поне 25 тогава. Биеше я за закуска, обяд и вечеря. Но тя си седи, даже се ожениха, забременя. Хвалеше ми се, че не я бие докато е бременна  8O
Та дори свекърва й я заплашваше, че ще му каже да я набие, защото била на кафе с приятелка. Роди се първото им дете, побоищата се възобновиха с пълна сила. Живееха в апартамента на свекърите, та обитавах една стая. Биеше я пред детето в резултат, на което то стана хипер активно. Нямаше детска градина, която да го иска. Записаха го в специализирана. Към днешна дата е тийнеджър, но не е добре. Въпросната му майка роди и второ дете от този. Мислела си, че ще го промени  8O
Е накрая си тръгна. Но остави сина си за отглеждане от баща му, а тя с дъщеря им отиде да работи в Гърция. Не знам какво се случва с нея в момента. Но от патешкия й акъл, си опропасти детето.
Та той я биеше още в началото на връзката им. Защо въобще се жениха, деца и т.н
Българи са въпросните персони...

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #817 -: Декември 11, 2013, 11:05:33 am »
И последното в каква законова форма да се облече?

Мисля, че трябва и новороденото да й се отнеме още от родилното, че не се знае и него какво го чака.
Кастрацията наистина няма как. Ще писне ЕС на три гласа за милите ни събратя..../дето, същите ги наритва като мръсни кучета по родните им места, ма тФа е друг въпрос, налЕ :wink:/ Но с глобите от посоченият пример с Китай, които разбира се съблюдават чинно и резонно, има как...Веднага ще ме питаш: Как се вземат пари от хора, които нямат?! И ще си права донякъде. Щото те имат по 10 бона да плащат за зестра, ма по 50 кинта за ток нямат, нали....Резват им се детски, майчинство и всички материални придобивки, които Държавата /т.е. аз и останалите/ осигуряваме и се приключва въпросът. Ма ще страдат децата...Това се мисли ПРЕДИ, а не СЛЕД като се роди детето. И още, никакви подобни социални помощи на хора, без НИТО един ден или с общо 2 дни трудов стаж. Трябва да има контрол. Защото този проблем е много сериозен и от прекалено дълго време гнои..Някой ден, този цирей ще избие.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #818 -: Декември 11, 2013, 11:29:51 am »
Да, няма как кастрация. Да им спират детските е по-осъществимо, но и за него може да писнат от ЕС. Няма оправия. Друга безумна идея, която ми идва, естествено не насериозно, е да се направи една държава само за циганите и всичките там - да се оправят  :D Само не ме питайте как ще стане това  :wink:
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #819 -: Декември 11, 2013, 12:14:03 pm »
Не е невъзможно да се направи нещо по въпроса момичета и друг път сме го говорили тук. ;) Няма как нормативно да се забрани ничия раждаемост в една (поне на книга) демократична държава, член на ЕС. Но пък сме напълно свободни сами да си определяме мерките за "социално подпомагане" - какви, колко, доколко и докога.

И за да няма шанс циганите да писнат, че са дискриминирани само защото са цигани - просто се въвеждат мерки и правила отнасящи се до ВСИЧКИ български граждани и майки в частност. А именно т.нар. "двудетен модел". Т.е. семействата (майките) - имат право на подпомагане от държавата до раждане на две деца. За всяко следващо родено - нямат. Изключение може (и следва) да се направи за майки на близнаци и тризнаци т.е. раждането на такива да е равнозначно на раждането на едно едно дете по смисъла - "право на подпомагане". Но с изключенията - дотам.

Драгата циганка като си роди повече от две деца - за следващите не получава и стотинка, ако ще да са още десет. Като не може да си ги гледа - отнемат й се поради факта, че не полага качествени грижи за същите. Ама била неграмотна милата, ама нямало работа за нея, ама тя била жертва - цъ. Като си неграмотна и за една филия хляб пари неспособна пари да изкараш - няма да раждаш 10 и да им ядеш и пиеш парите, дето цялото общество ти ги дава да ги гледаш с тях. Спасявай се, стой ти гладна, на студено...к'вото искаш. Децата ти не трябва да са жертва на собствената ти простотия и безотговорност.

И понеже циганите са хитро племе - много бързичко ще схванат, че на тях тая раУта не им е изгодна вече. Що да се пъне да ражда м'найсе деца, които хем не може да гледа, хем пари не взима за тях? Така бързо ще се научат и презервативи и спирали и противозачатъчни да ползват, както в качеството си на неграмотни - научават за норматив всички точки и запетайки по които имат право да смучат държавни пари и да паразитират с поколения.

Както ся реват, че имали право да раждат и да не гледат деца и някой им длъжен, набързо ще я забравят тази "песен", като от толкова много деца им секне изгодицата. То наркоман както знаем - никъде по света не се лекува от наркоманията си като му се предоставя още и още дрога, безвъзмездно и да го чакаш сам да спре. Не спира.

Отделно от всичко казано дотук - няма значение циганин, българин, марсианец ли си...след подобна случка с дете гледано от теб и докарано до кома от собствените ти ръце - съд, затвор и като си излежиш присъдата и пак се меракландисаш да раждаш - под надзор на социалните докато следващите родени от теб деца станат пълнолетни. И а се издъниш - а пак съд, затвор и така.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!