0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #980 -: Ноември 04, 2014, 00:35:10 am »
Боже Жбрул, как успя да пиише толкова по повод виковете :-). Имало разнидето викали, говорила с лекари с 20 години стаж -за какво ти е да питаш лекари, за да знаеш, че много хора не викат?  Аз си имам лично мнение базирано на моят си стаж, няма нужда да съм лекар, за да знам викат или не викат всички при болка, не виждам как това, че са лекари натежава повее в този аргумент. Фактите са, че не всички викат. Сама си гледала разни клипчета на домашни раждания -да видя някой да вика? И тук си имаме така родила жена имаме и много жени родили без упойка, питай ги тях.   Както и да е, остави сега викащата тема.Това, което аз казвам, е че онези имат една версия, която според мен е вероятно да е истина и не мисля, че е случайно, че според никой ама абсоюлтно никой друг не е. Не е щото аз съм толкоз наивна, убедена съм.
За мен това е толкова детинска история, толкова зле скалъпено, че аз наистина недоумявам разсъжденията ти по нея. Защото за мен по-логично е като имаш някаква хипотеза, да елиминираш първо фактите, които не се връзват с нея. Ако майката е замесена, допускаш ли въобще, че някой щеше да ни каже, че е била в съседната стая? Ако е било толкова предумишлено ( каквото със сигурност би било, ко тя е замесена), допускаш ли, че ще си увият бебето в личният пуловер, по който могат да го индентифицират? И накрая ( макар и не последно)- ако е опит за убийство, защо са го увивали във дрехите си? Хайде да почнем да разсъждаваме върху тези три неща първо .


  
*
Re: Докога ще толерираме безхаберните "родители"?
« Отговор #981 -: Ноември 04, 2014, 01:23:54 am »
Обърнах внимание на "викащата тема" само по една причина. За да обясня защо не считам за възможно майката да е била в жилището и да не е разбрала, че има раждане. Нямам никаква друга причина да коментирам въпроса с въпросните лекари, с които по съвсем друг повод се бяхме събрали. А както и двете знаем - за мен естествените раждания и без викове са неприятна гледка, че да хукна да ги коментирам изобщо, ако не е по конкретен повод. ;)
П.П. Не знам дали много хора викат, или не викат, ако ги боли  да ти кажа, щото мен ако ме заболи нещо - гъча обезболяващи и не ми мигва окото. Болките от всякакъв произход са крайно несъвместими с моя начин на живот и световъзприятия. Затова за такива неща - се информирам от хора с наблюдения по темата и споделям тях. Когато нещо ме е боляло и не съм взимала обезболяващо е било само когато болката е с неясен произход и трябва лекар да установи откъде и каква е (т.е. не взимам до прегледа, за да не замажа диагнозата). 2-3 пъти се е налагало - ни плача, ни пищя, псувам като сръбски каруцар заседнал в кал в такива случаи. НО - не съм тиха, ама никак.  :lol:

За мен това е толкова детинска история, толкова зле скалъпено, че аз наистина недоумявам разсъжденията ти по нея. Защото за мен по-логично е като имаш някаква хипотеза, да елиминираш първо фактите, които не се връзват с нея. Ако майката е замесена, допускаш ли въобще, че някой щеше да ни каже, че е била в съседната стая? Ако е било толкова предумишлено ( каквото със сигурност би било, ко тя е замесена), допускаш ли, че ще си увият бебето в личният пуловер, по който могат да го индентифицират? И накрая ( макар и не последно)- ако е опит за убийство, защо са го увивали във дрехите си? Хайде да почнем да разсъждаваме върху тези три неща първо .
С удоволствие.  :D
1. Това е "детинска история" беше моята лична теза (има я черно на бяло в темата). Та разсъжденията ми по нея бяха точно такива когато се разчу за случая - двама паникьосани хлапаци са сътворили куп глупости и къде с усилия, къде с късмет - са успявали да скрият от родителите си какво става и е станало, преди да дойдат ТВ-екипите, социални полиция. Хипотезата "детинска история" на мен ми звучеше логично, точно щото елиминирах (на онзи етап) всякакви други варианти. Вкл. елиминирах родителско уастие като невероятно и ..."не моЙ да бъде"
2. Когато излезе инфо, че майката на родилката е била в това жилище по време на раждането, че и таткото на бебето бил там...пък тя жената - не разбрала ни, че раждане има, ни че бебе се изнася... Както се разбрахме - за мен "тя не е разбрала" - не е реален вариант. Тя или е знаела предварително и е имала участие в планирането, или е разбрала "в движение" и е поела инциативата оттам насетне кое и как да се прави. Понеже тя е възрастния и по-овладян човек, наясно с последствия от едно и друго - не съм учудена, че бебето е увито в жилетката на биологичния баща (при наличието на безброй други неща за увиване на бебе в едно жилище), нито че ако тя е "ръководила парада" - е изпратила него да занесе новороденото някъде, вместо тя да извърши въпросното действие. У нас - съдят за това какво си извършил реално и съдят по-тежичко, отколкото за подбудителство.
3. Ако майката е замесена - тя каквато и умисъл и планове да е имала - в реалната ситуация също е била "на нокти и зъби", което е нормално. Човек, бил и той мъничък и точно роден - никак не се убива лесно, защото те друса да си спестиш "обществен срам". Може да си афектиран, може да си краен в някои свои разбирания, но ако не си генерално сбъркан - не си способен да отнемеш живот с двете си ръце. Особено на бебе, особено на собственото внуче... "Опит за убийство" се спряга като теза, по чисто технически причини - свързани с шанса за оцеляване на новородено бебе, което е поставено в подобни условия след раждането си. Шансът да умре с калпаво прерязана пъпна връв, неклампирана същата, изхвърлено на улицата омотано в някаква жилетка и тикнато в раница е много висок. Живо е, защото е намерено навреме, макар и с хипотермия (вече). Час-два по-късно да го бяха открили - щеше да е "бог да го прости". Няма опит дори анонимно да се уведомят съответните служби къде е захвърлено въпросното новородено, което също говори за липса на активен опит от страна на виновните - да бъде гарантиран животът му. ДНК по жилетката на таткото - не е начин да се идентифицира новороденото (т.е. с кого е имало пряк контакт), понеже за целта - трябва да имат база за сравнение на данни. А те я нямат. По принцип я нямат. Сега имат с какво да сравнят и да ги издирят по "домова книга" кой, какво и защо, понеже имат достъп до родилката и тя е казала кой и какво. ;)
Ако тя нямаше усложнения след раждането и не беше попаднала в болница - моЕше да си мине и така. И това е била целта на занятието по принцип. Хвърляме бебето, или го намират, или си умира, но не е свързано с нас. Кои са точно "нас" в пълен състав - мисля скоро ще се изясни.
За "предумишленото" (което ти очакваш да е явно "план" в традицията на топ-кримитата) - паникьосана селска стрина като майката на тази родилка - не моЙ сътвори. И да иска. Ако случилото се е под нейно давление все пак - то е същото като нея самата - калпаво. А и преди това - ни й се е налагало да изражда човек у дома, ни да изхвърля друг в кофата тихомълком, че да е наясно кое, как и откъде може да стане издънка. Не я надценявай само защото е пълнолетна. ;)

Да кажа за м'найсти път, ако трябва - обсъждаме хипотези. Тази моята е, че майката на родилката е замесена пряко в случката. Ако се окаже друго - много ще ми е драго на мен лично. Самосиндикални хлапашки изпълнения са ми много "по-разбираеми" в случая. А ако тя все пак е била там по време на раждането - и лично да седне да ме убеждава, че просто не е разбрала - няма да й повярвам. Толкоз.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!