0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблемите на Grace
« -: Май 15, 2006, 15:07:49 pm »
Не зная дали пасвам съвсем на етикета "неизяснен стерилитет", но да приемем, че засега е така. Със съпруга ми се оженихме през юни 2003, а посещаваме център по репродуктивна медицина от лятото на 2004г. Правили сме следните изследвания и процедури:
при мен:
- репродуктивни хормони: два пъти изследвани в пакет, и двата пъти в референтни граници /отделно някои от хормоните в други цикли, или преди инсеминации, или просто по мое усмотрение/ - винаги са били наред;
- хормони на щит. жлеза плюс ТАТ и МАТ - изследвани веднъж, в референти граници;
- хидротубация - проходими тръби
- имунологични изследвания в Плевен - положителни антиспермални антитела, по-късно повторени и в норма. Последва консултация с проф. Кюркчиев, който потвърди, че няма данни за имунологичен стерилитет. MAR тест - отрицателен
При съпруга ми:
- множество спермограми, изходни данни добри - варира между съвсем лека астенозооспермия и нормозооспермия. При три цикъла с инсеминация, проблем след обработка /остават само 7-8 млн. нормокинетични сперматозоиди/. В тази връзка получаваме препоръка за ин витро/икси и решаваме, че сме с мъжки фактор. Когато трябваше да кандидатктваме с диагноза пред касата обаче, от клиниката казаха, че не можем да кандидатстваме с "мъжки фактор" - имаме много добри изходни данни и проблем след обработката не на 100 %, а само в някои случаи.
- имунологични изследвания в Плевен - всичко в нормите
- MAR  тест - отрицателен
- многократни посещения при андролог, назначени лекарства, които пие и досега
Правили сме 4 контролирани вътрематочни инсеминации /три стимулирани и една нестимулирана/. Имаме и една канселирана инсеминация миналата година.
Следващият цикъл живот и здраве ин витро с лека стимулация.
Остават ми генетични. Дали оттам би могло да излезе нещо?
Никога не съм забременявала, нито сега, нито преди.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Проблемите на Grace
« Отговор #1 -: Май 15, 2006, 15:34:30 pm »
Ами Грейси, освен да направите и генетичните изследвания, не виждам кое друго сте пропуснали (ако греша, нека някой да ме поправи  :oops: ). Пък ако и там няма проблем, поне ще знаете със сигурност.
 :crossfingers:  скоро да стане чудото при вас!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Grace
« Отговор #2 -: Май 15, 2006, 23:51:01 pm »
не виждам ехограия на щитовидна да си правила. при мене там излезе проблем - хашимото, въпреки че хормоните и антителата са ми в норма. диагнозата е от двама ендокринолози - няма грешка.
друго - не виждам лапаро дали си правила. може ида нямаш показания ама нищо не пишеш за това.
за генетичните леко ме съмнява. щом сте били при конова тя веднага праща на генетични ако прецени. ако искаш можеш да говориш с нея и да я питаш защо не ги е препоръчала. друго за сега не се сещам.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Проблемите на Grace
« Отговор #3 -: Май 16, 2006, 11:20:01 am »
Лилинце, ехография на щитовидната жлеза наистина не съм правила, това ще го направя, въпреки, че хормоните и антителата са в ред.
Доц. Конова определено препоръча генетични изследвания и аз се консултирах с доц.Георгиева /колежката на доц.Кременски, защото него го нямаше/ - абсолютно нямало нужда, тези изследвания не били за двойки като нас  8O , а имали отношение към износването на бебето най-вече. И това ще го поправя като този път се срещна лично с Кременски  :wink: . За лапароскопия аз самата отдавна настоявам, но лекарката ми не дава, нямало никакви показания за подобна интервенция. И върху това ще помисля пак.
Благодаря ти Лили :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Grace
« Отговор #4 -: Май 16, 2006, 12:13:02 pm »
много ми е странно че конова ви е препоръчала генетични и не ви е пратила веднага при ковачева (с която предпочита да работи) в плевен. генетичните нямат общо само с износването. аз съм живото доказателство за това (и не съм само аз за съжаление)
ехографията е важна щом не си я правила.
лапароскопия и аз не съм правила щото не виждам някакъв особен смисъл за сега. нямам предишни операции, тръбите са проходими, не съм карала тежки възпаления или поне не знам за тях. пък и леко се надявам да не съм се сдобила с чак всички възможни пречки. хашимотото, повишения антикардиолипин, повишените нк клетки и още някои неща извън нормата викам да ми стигат като пречка. няма нужда и сраствания или ендометриоза да си имам за десерт
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Проблемите на Grace
« Отговор #5 -: Май 16, 2006, 12:18:05 pm »
Цитат на: Grace
За лапароскопия аз самата отдавна настоявам, но лекарката ми не дава, нямало никакви показания за подобна интервенция.

Грейси, мисля си че сигурно лекарката ти има право. Все пак никой не отрича риска при лапароскопията да се получат сраствания. Ако преди си нямала такива, каква ще е ползата да се сдобиеш и с този проблем  :?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Grace
« Отговор #6 -: Май 16, 2006, 12:22:08 pm »
и друго се сещам. не пишеш хламидия дали си правила и ако да от кога. изследването трябва да е не по-старо от 6 мес.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Проблемите на Grace
« Отговор #7 -: Май 16, 2006, 14:08:35 pm »
Лили, ходих в Плевен през ноември миналата година, тогава май не правеха още генетични и затова Конова ме препрати към Кременски.
Хламидии правих два пъти, единия път още в началото, заедно с репрохормоните, а другия път при Конова. Ще взема да ги направя още веднъж  :)
Копринкова, аз също нямам предишни възпаления, инфекции и т.н., при хидротубацията нямаше проблем и затова сигурно не ми препоръчват лапароскопия. Сигурно е права лекарката, ама като не ще да става, може и да се наложи да я направя...
Значи Лили, викаш хормоните и ТАТ и МАТ може да са наред, и пак да има проблем с щитовидната... Хм, трябва да взема да я направя тази ехография най-накрая.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Проблемите на Grace
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 11:37:48 am »
Мила Грейси,

За генетичните - хромозомния анализ (който рядко давал аномалии) можел да доведе до невъзможност да се развие ембрион въобще или пък да се развиват ембриони с различни увреждания, поне аз така разбрах, но като няма проблеми от този характер в рода, знам ли  :roll:  но ние ги направихме. Другото което правят в Плевен е ДНК тест за жената - 4 маркера, които нещо имали връзка със склонността да се образуват тромби - това не пречело точно на забременяването, но може би е добре за общото физическо здраве да се направят? Лили е по-веща тук :D

За лапароскопията - би имало смисъл само да се види да не е тръгнала някаква ендометриоза.
Направи и една ехография, едва ли от там ще изскочи нещо, ама нали се чудим какво още да проверим :D
Благодаря ти, Бени!







*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Проблемите на Grace
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 14:38:52 pm »
ами - веща. няма такова нещо. според мене тия генетични ги правят само за да видат имаш ли нужда от повече фолиева. щото те на другите неща и да не са в ред май-май много-много не могат да въздействат. просто установяват (не дай боже) проблем и дигат рамене. аз поне с такова впечатление останах - че могат да въздействат само или предимно на проблем с недостиг на фолиева.

грейси, направи ехографията на щитовидната. външните белези за проблем с нея не винаги са на лице. за да не кажа рядко. и хормоните може да са ти в ред, и антителата може да са ти ок и пак да има проблем. пък проверката е само 30 лв (с консултацията). на фона на всички други разходи по стерилитета са си жълти стотинки тия 30 лв
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Проблемите на Grace
« Отговор #10 -: Май 17, 2006, 14:59:12 pm »
А, Лили, аз парите отдавна се отказах да ги броя ...
Ще я направя при първа възможност  :)
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Проблемите на Grace
« Отговор #11 -: Юни 07, 2006, 12:36:15 pm »
И тук да напиша за протокола - две яйцеклетки, и двете некачествени при естрадиол 1142 Е. Добре, че се реших на пункция, та да имам някаква идея къде е проблема. А ако той е в лошо качество на яйцеклетките като цяло - не ми се мисли  :(
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Проблемите на Grace
« Отговор #12 -: Юни 07, 2006, 12:42:14 pm »
Грейс, недей да се отчайваш. Това, че в сегашния цикъл двете яйцеклетки са били некачествени, все още не значи, че по принцип са ти некачествени яйцеклетките.  :)

Да взема да пратя на д-р Георгиева някакви материали, да прочете и да се образова в областта на стерилитета, та да влезе в час, що ли?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Проблемите на Grace
« Отговор #13 -: Юни 07, 2006, 12:45:24 pm »
ФУ!

Нищо, не се отчайвай Грейси!
Много ми е странна тая работа с некачествените яйцеклетки и високия естрадиол... При Фреши се е получило нещо подобно ...

Та се замислям за себе си и направо ме втриса ...
Ти прави ли някаква стимулация, извинявай ако си писала и аз съм пропуснала ...

Нищо, свиркай си - и нашето време ще дойде ... търпение му е майката!
В очакване ....
Проблемите на Grace
« Отговор #14 -: Юни 07, 2006, 12:48:50 pm »
Грейси (това и за Фреш се отнася), имам чувството, че май-юни са неподходящи месеци за стимулация. Не сте единствените, при които така се провалят нещата.

Няма да се отчайваш  :balk_21:
Проблемите на Grace
« Отговор #15 -: Юни 07, 2006, 14:03:42 pm »
Ох, така се надявах поне при Грейси да се развият добре нещата - ние бяхме заедно на пункция, в една стая даже ... Егати късметът :evil:

Грейси, сега със сериозната стимулация ще има и някоя читава яйцеклетка, няма как да няма :roll:  А и нали с тези препарати ставали по-качествени яйцеклетки.



Цитат на: Fussii

Много ми е странна тая работа с некачествените яйцеклетки и високия естрадиол... При Фреши се е получило нещо подобно ...

Та се замислям за себе си и направо ме втриса ...


Фуси - за естрадиола - той се отделя от някакви си клетки от обвивката на яйцеклетката (ако не бъркам) - които в моя случай с кухата яйцеклетка си били налични. А ти нали си правила ИКСИ, значи се е видяло качеството на яйцеклетките? Тогава колко извадиха и колко се оплодиха?

Ама явно не трябва да се губи много време с инсеминации - уж всичко видимо наред, а пък ...
Благодаря ти, Бени!







*

    balmi

Проблемите на Grace
« Отговор #16 -: Юни 07, 2006, 14:18:09 pm »
Мила Грейси, ужасно съжалявам !!!!! С по-сериозна стимулация, ще станат хубави яйчица. От един цикъл с лека стимулация не може да се съди за качеството на яйцеклетките като цяло. Какво каза лекуващата ти лекарка? На какво се дължи това?
*
Проблемите на Grace
« Отговор #17 -: Юни 08, 2006, 07:31:16 am »
Виждам че не си правила Посткоитален тест и Clomiphene citrate challenge test. Незнам дали с "мъжки фактор" трябва да се правят или не?!  А за яйцеклетките не се тревожи, следващия път всичка ще е наред! Успех!
*
Проблемите на Grace
« Отговор #18 -: Юни 09, 2006, 08:29:19 am »
Много ви благодаря на всички за подкрепата  :)
Фуси, правих лека стимулация с идеята да видим какво става. Взимах по една таблетка серпафар от 3 до 7 ден и направих четири фоликула. Както писах, извадиха две некачествени яйцеклетки, а другите два фоликула са били празни  :cry:
До, не съм правила посткоитален, защото при АРТ нямало смисъл да се прави, а аз съм си определено за АРТ. Другият тест също не съм правила, но и той губи смисъла си, защото повече няма да се стимулирам с кломифен така или иначе.
Зайо, силно се надявам да си права и това да е причината за лошите резултати  :) Надявам се и Мели да е права, че това не значи още нищо /благодаря ти, Мели/
Благодаря ви още веднъж. Балми, идва твоят ред, почваме още от сега да стискаме палци  :D

Ама много лош късмет извадихме с Фрешчо  :cry:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Проблемите на Grace
« Отговор #19 -: Юни 09, 2006, 10:48:33 am »
Лош, лош, ама пък накрая ще си имате НАЙ- ПРЕКРАСНИТЕ бебенца.
Ти само чакай! Слушай Фуси вещицата какво ти казва... :lol:

Пък ако и аз имам късмет - най-добре ще стане  :lol:  :lol:

Целувам ви и двете
В очакване ....