www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Генетични, имунологични и неизяснени причини за стерилитет => Темата е започната от: Grace в Май 15, 2006, 15:07:49 pm

Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Май 15, 2006, 15:07:49 pm
Не зная дали пасвам съвсем на етикета "неизяснен стерилитет", но да приемем, че засега е така. Със съпруга ми се оженихме през юни 2003, а посещаваме център по репродуктивна медицина от лятото на 2004г. Правили сме следните изследвания и процедури:
при мен:
- репродуктивни хормони: два пъти изследвани в пакет, и двата пъти в референтни граници /отделно някои от хормоните в други цикли, или преди инсеминации, или просто по мое усмотрение/ - винаги са били наред;
- хормони на щит. жлеза плюс ТАТ и МАТ - изследвани веднъж, в референти граници;
- хидротубация - проходими тръби
- имунологични изследвания в Плевен - положителни антиспермални антитела, по-късно повторени и в норма. Последва консултация с проф. Кюркчиев, който потвърди, че няма данни за имунологичен стерилитет. MAR тест - отрицателен
При съпруга ми:
- множество спермограми, изходни данни добри - варира между съвсем лека астенозооспермия и нормозооспермия. При три цикъла с инсеминация, проблем след обработка /остават само 7-8 млн. нормокинетични сперматозоиди/. В тази връзка получаваме препоръка за ин витро/икси и решаваме, че сме с мъжки фактор. Когато трябваше да кандидатктваме с диагноза пред касата обаче, от клиниката казаха, че не можем да кандидатстваме с "мъжки фактор" - имаме много добри изходни данни и проблем след обработката не на 100 %, а само в някои случаи.
- имунологични изследвания в Плевен - всичко в нормите
- MAR  тест - отрицателен
- многократни посещения при андролог, назначени лекарства, които пие и досега
Правили сме 4 контролирани вътрематочни инсеминации /три стимулирани и една нестимулирана/. Имаме и една канселирана инсеминация миналата година.
Следващият цикъл живот и здраве ин витро с лека стимулация.
Остават ми генетични. Дали оттам би могло да излезе нещо?
Никога не съм забременявала, нито сега, нито преди.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: mishana_debelana в Май 15, 2006, 15:34:30 pm
Ами Грейси, освен да направите и генетичните изследвания, не виждам кое друго сте пропуснали (ако греша, нека някой да ме поправи  :oops: ). Пък ако и там няма проблем, поне ще знаете със сигурност.
 :crossfingers:  скоро да стане чудото при вас!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Май 15, 2006, 23:51:01 pm
не виждам ехограия на щитовидна да си правила. при мене там излезе проблем - хашимото, въпреки че хормоните и антителата са ми в норма. диагнозата е от двама ендокринолози - няма грешка.
друго - не виждам лапаро дали си правила. може ида нямаш показания ама нищо не пишеш за това.
за генетичните леко ме съмнява. щом сте били при конова тя веднага праща на генетични ако прецени. ако искаш можеш да говориш с нея и да я питаш защо не ги е препоръчала. друго за сега не се сещам.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Май 16, 2006, 11:20:01 am
Лилинце, ехография на щитовидната жлеза наистина не съм правила, това ще го направя, въпреки, че хормоните и антителата са в ред.
Доц. Конова определено препоръча генетични изследвания и аз се консултирах с доц.Георгиева /колежката на доц.Кременски, защото него го нямаше/ - абсолютно нямало нужда, тези изследвания не били за двойки като нас  8O , а имали отношение към износването на бебето най-вече. И това ще го поправя като този път се срещна лично с Кременски  :wink: . За лапароскопия аз самата отдавна настоявам, но лекарката ми не дава, нямало никакви показания за подобна интервенция. И върху това ще помисля пак.
Благодаря ти Лили :D
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Май 16, 2006, 12:13:02 pm
много ми е странно че конова ви е препоръчала генетични и не ви е пратила веднага при ковачева (с която предпочита да работи) в плевен. генетичните нямат общо само с износването. аз съм живото доказателство за това (и не съм само аз за съжаление)
ехографията е важна щом не си я правила.
лапароскопия и аз не съм правила щото не виждам някакъв особен смисъл за сега. нямам предишни операции, тръбите са проходими, не съм карала тежки възпаления или поне не знам за тях. пък и леко се надявам да не съм се сдобила с чак всички възможни пречки. хашимотото, повишения антикардиолипин, повишените нк клетки и още някои неща извън нормата викам да ми стигат като пречка. няма нужда и сраствания или ендометриоза да си имам за десерт
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: mishana_debelana в Май 16, 2006, 12:18:05 pm
Цитат на: Grace
За лапароскопия аз самата отдавна настоявам, но лекарката ми не дава, нямало никакви показания за подобна интервенция.

Грейси, мисля си че сигурно лекарката ти има право. Все пак никой не отрича риска при лапароскопията да се получат сраствания. Ако преди си нямала такива, каква ще е ползата да се сдобиеш и с този проблем  :?
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Май 16, 2006, 12:22:08 pm
и друго се сещам. не пишеш хламидия дали си правила и ако да от кога. изследването трябва да е не по-старо от 6 мес.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Май 16, 2006, 14:08:35 pm
Лили, ходих в Плевен през ноември миналата година, тогава май не правеха още генетични и затова Конова ме препрати към Кременски.
Хламидии правих два пъти, единия път още в началото, заедно с репрохормоните, а другия път при Конова. Ще взема да ги направя още веднъж  :)
Копринкова, аз също нямам предишни възпаления, инфекции и т.н., при хидротубацията нямаше проблем и затова сигурно не ми препоръчват лапароскопия. Сигурно е права лекарката, ама като не ще да става, може и да се наложи да я направя...
Значи Лили, викаш хормоните и ТАТ и МАТ може да са наред, и пак да има проблем с щитовидната... Хм, трябва да взема да я направя тази ехография най-накрая.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Май 17, 2006, 11:37:48 am
Мила Грейси,

За генетичните - хромозомния анализ (който рядко давал аномалии) можел да доведе до невъзможност да се развие ембрион въобще или пък да се развиват ембриони с различни увреждания, поне аз така разбрах, но като няма проблеми от този характер в рода, знам ли  :roll:  но ние ги направихме. Другото което правят в Плевен е ДНК тест за жената - 4 маркера, които нещо имали връзка със склонността да се образуват тромби - това не пречело точно на забременяването, но може би е добре за общото физическо здраве да се направят? Лили е по-веща тук :D

За лапароскопията - би имало смисъл само да се види да не е тръгнала някаква ендометриоза.
Направи и една ехография, едва ли от там ще изскочи нещо, ама нали се чудим какво още да проверим :D
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Май 17, 2006, 14:38:52 pm
ами - веща. няма такова нещо. според мене тия генетични ги правят само за да видат имаш ли нужда от повече фолиева. щото те на другите неща и да не са в ред май-май много-много не могат да въздействат. просто установяват (не дай боже) проблем и дигат рамене. аз поне с такова впечатление останах - че могат да въздействат само или предимно на проблем с недостиг на фолиева.

грейси, направи ехографията на щитовидната. външните белези за проблем с нея не винаги са на лице. за да не кажа рядко. и хормоните може да са ти в ред, и антителата може да са ти ок и пак да има проблем. пък проверката е само 30 лв (с консултацията). на фона на всички други разходи по стерилитета са си жълти стотинки тия 30 лв
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Май 17, 2006, 14:59:12 pm
А, Лили, аз парите отдавна се отказах да ги броя ...
Ще я направя при първа възможност  :)
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 07, 2006, 12:36:15 pm
И тук да напиша за протокола - две яйцеклетки, и двете некачествени при естрадиол 1142 Е. Добре, че се реших на пункция, та да имам някаква идея къде е проблема. А ако той е в лошо качество на яйцеклетките като цяло - не ми се мисли  :(
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Мели в Юни 07, 2006, 12:42:14 pm
Грейс, недей да се отчайваш. Това, че в сегашния цикъл двете яйцеклетки са били некачествени, все още не значи, че по принцип са ти некачествени яйцеклетките.  :)

Да взема да пратя на д-р Георгиева някакви материали, да прочете и да се образова в областта на стерилитета, та да влезе в час, що ли?
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Fussii в Юни 07, 2006, 12:45:24 pm
ФУ!

Нищо, не се отчайвай Грейси!
Много ми е странна тая работа с некачествените яйцеклетки и високия естрадиол... При Фреши се е получило нещо подобно ...

Та се замислям за себе си и направо ме втриса ...
Ти прави ли някаква стимулация, извинявай ако си писала и аз съм пропуснала ...

Нищо, свиркай си - и нашето време ще дойде ... търпение му е майката!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: little_rabbit в Юни 07, 2006, 12:48:50 pm
Грейси (това и за Фреш се отнася), имам чувството, че май-юни са неподходящи месеци за стимулация. Не сте единствените, при които така се провалят нещата.

Няма да се отчайваш  :balk_21:
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 07, 2006, 14:03:42 pm
Ох, така се надявах поне при Грейси да се развият добре нещата - ние бяхме заедно на пункция, в една стая даже ... Егати късметът :evil:

Грейси, сега със сериозната стимулация ще има и някоя читава яйцеклетка, няма как да няма :roll:  А и нали с тези препарати ставали по-качествени яйцеклетки.



Цитат на: Fussii

Много ми е странна тая работа с некачествените яйцеклетки и високия естрадиол... При Фреши се е получило нещо подобно ...

Та се замислям за себе си и направо ме втриса ...


Фуси - за естрадиола - той се отделя от някакви си клетки от обвивката на яйцеклетката (ако не бъркам) - които в моя случай с кухата яйцеклетка си били налични. А ти нали си правила ИКСИ, значи се е видяло качеството на яйцеклетките? Тогава колко извадиха и колко се оплодиха?

Ама явно не трябва да се губи много време с инсеминации - уж всичко видимо наред, а пък ...
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: balmi в Юни 07, 2006, 14:18:09 pm
Мила Грейси, ужасно съжалявам !!!!! С по-сериозна стимулация, ще станат хубави яйчица. От един цикъл с лека стимулация не може да се съди за качеството на яйцеклетките като цяло. Какво каза лекуващата ти лекарка? На какво се дължи това?
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: do в Юни 08, 2006, 07:31:16 am
Виждам че не си правила Посткоитален тест и Clomiphene citrate challenge test. Незнам дали с "мъжки фактор" трябва да се правят или не?!  А за яйцеклетките не се тревожи, следващия път всичка ще е наред! Успех!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 09, 2006, 08:29:19 am
Много ви благодаря на всички за подкрепата  :)
Фуси, правих лека стимулация с идеята да видим какво става. Взимах по една таблетка серпафар от 3 до 7 ден и направих четири фоликула. Както писах, извадиха две некачествени яйцеклетки, а другите два фоликула са били празни  :cry:
До, не съм правила посткоитален, защото при АРТ нямало смисъл да се прави, а аз съм си определено за АРТ. Другият тест също не съм правила, но и той губи смисъла си, защото повече няма да се стимулирам с кломифен така или иначе.
Зайо, силно се надявам да си права и това да е причината за лошите резултати  :) Надявам се и Мели да е права, че това не значи още нищо /благодаря ти, Мели/
Благодаря ви още веднъж. Балми, идва твоят ред, почваме още от сега да стискаме палци  :D

Ама много лош късмет извадихме с Фрешчо  :cry:
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Fussii в Юни 09, 2006, 10:48:33 am
Лош, лош, ама пък накрая ще си имате НАЙ- ПРЕКРАСНИТЕ бебенца.
Ти само чакай! Слушай Фуси вещицата какво ти казва... :lol:

Пък ако и аз имам късмет - най-добре ще стане  :lol:  :lol:

Целувам ви и двете
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 09, 2006, 11:55:57 am
Фуси,  :bighug:
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: balmi в Юни 09, 2006, 13:19:08 pm
Цитат на: Grace
Благодаря ви още веднъж. Балми, идва твоят ред, почваме още от сега да стискаме палци  :D

Ама много лош късмет извадихме с Фрешчо  :cry:


Като гледам с какви темпове действа касата...., докато ми отговорят ще вляза в критическата.
На теб Грейси много целувки (http://sirmi.ic.cz/smajl/299.gif) и лятото (http://sirmi.ic.cz/smajl/411.gif) може да си правиме компания в клиниката. Както вече ти писах, мисля, че с по-сериозна стимулация нещата ще се получат.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: petiofi в Юни 09, 2006, 13:22:37 pm
Цитат на: balmi

Като гледам с какви темпове действа касата...., докато ми отговорят ще вляза в критическата.

Ей бива ли такива приказки от млада, красива , червенокоса жена като теб Балми :balk_21:
Грейси много късмет и успех и на теб мила!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: balmi в Юни 09, 2006, 13:27:50 pm
Цитат на: petiofi
Цитат на: balmi

Като гледам с какви темпове действа касата...., докато ми отговорят ще вляза в критическата.

Ей бива ли такива приказки от млада, красива , червенокоса жена като теб Балми :balk_21:
Грейси много късмет и успех и на теб мила!



Петя,  :balk_21: Май трябва да го раздавам по-бодро !!!!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: zeituni в Юни 09, 2006, 13:35:19 pm
Грейси, много ме е яд, че стана така при теб и при Фреш.
Но съм съгласна с Мели, че 1 път не е показателен.
Когато се готвех за инвитрото я питах мойта докторка дали има случаи да не извадят читава яйцеклетка.И тя ми каза, че на скоро имало случай при сериозна стимулация да не извадят нито една качествена яйцеклетка.На втория опит обаче се получили 5 и мацката сега е бременна.Само мога да си представя как се е чувствала след първия опит.
Та така.Горе главата и ще се засичаме в лятната тема :)
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 09, 2006, 14:16:50 pm
Цитат на: zeituni

Когато се готвех за инвитрото я питах мойта докторка дали има случаи да не извадят читава яйцеклетка.И тя ми каза, че на скоро имало случай при сериозна стимулация да не извадят нито една качествена яйцеклетка.На втория опит обаче се получили 5 и мацката сега е бременна.


Зейтуни, мила, успокои ме с това  :)
Наистина, чувствах се ужасно и още се чувствам така, но гледам бързо да се съвземам /то нямам и друг избор де  :wink: /
На теб много късмет ти пожелавам следващия път  :D Късметът май определено си е от значение.

Да използувам момента да питам за НК клетките. Направих си изследването в Клинична имунология при МЦ "Иван Рилски" и резултатът е 12 %. Според техните референтни граници /10-19/ този резултат е о.к., но според референтните на Плевенската имунология съм точно на границата.
Някой да има по-подробна информация по въпроса?
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: mishana_debelana в Юни 09, 2006, 14:27:21 pm
Грейси, аз правих NK клетките при имунолозите на Стаменов (мисля, че ги правят в Александровска болница) и там референтните граници са до 12%. Но все пак мисля, че зависи и от използвания метод  :roll:
При мен бяха 13% и ми препоръчаха вливане все пак.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 09, 2006, 18:23:57 pm
Цитат на: pkoprinkova
При мен бяха 13% и ми препоръчаха вливане все пак.


Хм, дали и при 12 % препоръчват вливане?
Този въпрос с границите ми е много интересен, защото някои лекари смятат граничните стойности за гранично положителни, а други за гранично отрицателни. А пък аз да му се не види все на границата ще взема да се падна  :(
Петя, а дали в Александровска правят Антибета2? В МЦ "Ив. Рилски" не го правели  8O
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 10, 2006, 20:07:47 pm
в александровска правят антибета 2. нк клетките са ти гранични. най-добре питай конова дали препоръчва вливане. може да те посъветва да ги повториш евентуално. късмет грейси
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 12, 2006, 11:47:26 am
Цитат на: zeituni
Когато се готвех за инвитрото я питах мойта докторка дали има случаи да не извадят читава яйцеклетка.И тя ми каза, че на скоро имало случай при сериозна стимулация да не извадят нито една качествена яйцеклетка.На втория опит обаче се получили 5 и мацката сега е бременна.Само мога да си представя как се е чувствала след първия опит.
Та така.Горе главата и ще се засичаме в лятната тема :)


Зейтуни, браво, ей от такива истории имаме нужда :D
И аз мисля, че част от нещата са си природа и късмет, иначе как така някои жени забременяват при 3-4 опит АРТ.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Eli7 в Юни 12, 2006, 17:40:51 pm
Грейси, вливай си и не мисли. Имуновенина спомага и за други процеси и маркери, които няма как да изследваш всичките. Аз много съжелявам , че не си влях преди инвитрото ми. Но втори път няма да допусна тази грешка! Успех и много прегръдки :love:
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: olianata в Юни 12, 2006, 18:11:57 pm
Не съм съгласна,че трябва да вливаме ,без да го мислим !!!Говорила съм с доста лекари,влива се само,ако има НУЖДА!!!
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Mary в Юни 12, 2006, 18:44:17 pm
В събота Конова каза, че имуновенина няма странични ефекти. Дали е така не знам.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 12, 2006, 22:34:15 pm
морковче, имуновенина е имуноглобулин Г, направен от кръвна плазма от здрави хора. истината е че го изписват за щяло и нещяло. има един вариант да се разбере предварително дали има нужда - като се пробва. самата наука репродуктивна имунология е на не повече от 20 год. какво очакваш от основното й лекарство освен да е в експеримент. но е факт и че доста се повлияват положително, така както е факт че действието му е краткотрайно - само 28-30 дни. за това и доста лекари го отричат. обаче макар и краткотрайно действието му е по-дълго от химиотерапията напр. и с несравнимо по-леки странични ефекти, които идват от скоростта на инфузията най-вече.
мари като странични ефекти може да ти падне кръвното, да вдигнеш температура, да ти стане студено, да си алергичен (колкото и да е рядко) и др в този дух. нищо фатално защото ти по принцип си лежиш докато трае вливането
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 13, 2006, 09:31:34 am
По чуждите сайтове като основен недостатък се сочи високата му цена (там явно е доста скъп) на фона на несигурния ефект от него.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 13, 2006, 09:35:12 am
то не че тука е евтин
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Mary в Юни 13, 2006, 09:52:06 am
Цитат на: Lilly
така както е факт че действието му е краткотрайно - само 28-30 дни.

Защо тогава Конова каза, че действа 2 - 3 цикъла?
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 13, 2006, 10:55:30 am
Цитат на: Lilly
то не че тука е евтин


Лили, говоря ти за около 1000 паунда  :!:

Нашият е направо без пари :D
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 13, 2006, 15:41:04 pm
Цитат на: Mary
Цитат на: Lilly
така както е факт че действието му е краткотрайно - само 28-30 дни.

Защо тогава Конова каза, че действа 2 - 3 цикъла?

предполагам така е на първо вливане защото и на мене ми каза че първото вливане ще ми покрие 2 ову-та. иначе действа 28-30 дни. така или иначе се следи (проблемния показател) при бременност и се реагира според случая.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Eli7 в Юни 13, 2006, 18:18:54 pm
Лошото е, че не всякога може да се открие съвсем точно "проблемния показател". Конова не случайно го изписва и съветва момичетата за вливане след 2-3 неуспешен опит, при върнати хубави ембриони. Доказано е , че имуновенина спомага за имплантацията. Но разбира се всеки сам си решава. Лично аз от тук нататък, преди инвитро ще жертвам  всеки път отгоре още 360 лв., пък дано да помогне. А лекарите отдавна съм ги оставила да си говорят... това е сравнително нова терапия за нашите инвитро клиники. Сигурна съм, че след няколко години ще е практика да се правят такива вливания, и то съвсем рутинно.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 13, 2006, 21:00:24 pm
сега като се замислих би могло при бременност ефекта да е ок. 28 дни, а при подготовка да покрива 2 цикъла. за другите заболявания, при които го прилагат не съм се интересувала.
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 16, 2006, 08:55:15 am
Момичета, снощи ходих на ендокринолог - пак  :wink: . Направихме ехография на жлезата и с радост мога да кажа, че всичко е наред  :D

Тук е мястото с благодарност да спомена д-р Светла Иванова - ендокринолог от 6 ДКЦ - един истински Лекар, който отлично си дава сметка какво значи стерилитет ...
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 16, 2006, 10:36:52 am
браво грейси, това беше важно. добре че всичко е ок
остава да изясниш нк клетките и антифосфолипидите. забравила съм :oops: останалите антитела дали си проверявала и как са ти
и генетичните също виж
Титла: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 16, 2006, 12:00:38 pm
Браво, Грейси, и за този хубав резултат :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Август 09, 2006, 11:54:17 am
Накратко да споделя с вас продължението на моето лято. След злополучния опит през юни, когато изобщо не стигнах до трансфер, през юли-август направих класическо икси, стимулирано с мерионал. Имах осем фоликула, от които се получиха 7 качествени яйцеклетки /Боже, какво облекчение  :)/, оплодиха се всичките. На трети ден трансфер на 3 ембриончета, разделени на шест /много хубави, пак облекчение  :)/ и едно, разделено на четири /за компания на другите три/. В понеделник ми беше теста - отрицателен  :(
Въпреки всичко съм толкова благодарна на д-р Ганева и целия екип, защото знам, че те направиха всичко възможно за мен. Опитвам се да гледам с оптимизъм напред и си казвам, че следващия път ще е успешен  :D
Хубав ден и поздрави на всички  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Август 09, 2006, 12:01:37 pm
браво грейс за хубавите ембриончета. това все пак означава че проблема не е в качеството на яйцеклетките а онова е било просто лош късмет.
съжалявам за теста.
аз едно си зная и едно си бая - не е ли време за имунологични и генетични вече...
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Mi6om в Август 09, 2006, 12:43:17 pm
Много съжалявам Грейс , че не си стигнала до двете чертички. Все пак  не останаха ли ембриони за замразяване и това да ти даде още един шанс? - за да не минаваш през цялата стимулационна процедура?  Стискам палци да успееш - не се предавай. Почини малко лято е  и събери сили .
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Kotaranka в Август 09, 2006, 12:54:50 pm
Грейс, не знам какво да кажа - много е тъжно...

И аз съм за имунологичните и генетичните. Може нищо да няма, но поне елиминирай този фактор. Може и кофти късмет да е било...  :?

Но ще стане. Хубаво е, че не спираш да вярваш в това.  :kiss:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Август 09, 2006, 13:04:44 pm
Благодаря за подкрепата  :D
Имунологични сума ти и изследвания правих вече - няма никой там  :lol:
Кариотип направих, но още не си знам резултата. Другите генетични предстоят.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: alia_alia в Август 09, 2006, 14:47:13 pm
И аз мисля,че имунологични и генетични причини могат да попречат на имплантацията и на най-качествените ембриони. Но може да е и малшанс.
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Август 09, 2006, 16:13:35 pm
Грейси, Миличка, колко много съжалявам и ми е тъжно, знаеш :( Но освен да гледаме напред, какво друго. Така или иначе, рядко става от първия път. Виж от втори или макс. трети трябва непременно да стане!

Всичко ще се подреди, ама ако не си скъсаме нервите дотогава :?
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: rally_g в Август 09, 2006, 16:50:27 pm
Грейси, съжалявам, но кураж и само напред :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Lila в Август 10, 2006, 02:36:29 am
Грейси, много съжалявам, че не е станало  :(. Според мен просто е било лош късмет - попаднала си в грешните 50%. Важното е, че всичко е протекло нормално и си направила всичко по силите ти. Следващия път ще стане! :crossfingers:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Danidan в Август 10, 2006, 13:06:35 pm
Грейсчо, съжалявам мила... :?
Така е, освен да вярваме и да продължаваме, няма друго!
Ще успееш мила, аз също вярвам, че е било лош късмет!
Горе главата и събирай сили за следващият път!
Много късмет ти желая!
yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: zeituni в Август 10, 2006, 16:20:07 pm
Грейси, много жалко, че не се е получило.Но пък пишеш, че процедурата е минала добре.Следващият път ще стане, ще видиш. :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Август 11, 2006, 12:15:35 pm
Много блаодаря още веднъж на всички ви  :D
Днес приключвам с работата и напускам София за три седмици, дано ми се проветри главата  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Октомври 03, 2006, 14:18:33 pm
Хайде днес в унисон с хубавото време да споделя и едни хубави резултати, а именно от генетичните изследвания.
Заключението е, че не се откриват мутацииите R506Q /това е фактор V Leiden/, 20210G/A /протромбин/ и се открива нормален генотип 5G/5G за PAI.
Нормален женски кариотип при мен и нормален мъжки при половинката.
Доволна съм  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Октомври 03, 2006, 14:20:41 pm
Браво, Грейси, чудесна новина :D

Ти можеш спокойно да оглавиш класацията за най-много направени изследвания и резултати все в норма :lol:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: balmi в Октомври 04, 2006, 14:08:15 pm
Браво Грейси!!! Желязна си!!!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Lali в Октомври 05, 2006, 09:22:27 am
Браво, Грейси. :lol:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Марито в Октомври 05, 2006, 11:08:14 am
Браво, сега вече е време на бебо да идва :lol:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 09:23:19 am
Ето ме пак  :wink:
март 2007 - инсеминация на естествен цикъл, неуспешна
април 2007 - лимфоцитна имунотерапия /активна имунизация/ със съпружески материал
май 2007 - инсеминация на естествен цикъл, неуспешна
юни 2007 - стимулирана инсеминация, неуспешна
Всичките инсеминации трябваше да бъдат икси на естествен/полуспонтанен цикъл, но фоликулите не издържаха до деня на пункцията  :?
Отново на стартова позиция. За кой ли път  :(
Отникъде нищо на репродуктивния фронт, нито хубаво, нито лошо  :?
Ще се преминава пак към стимулация, то се е видяло, но се чудя има ли смисъл в нашия случай...
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: jazzybaby в Юни 22, 2007, 10:21:07 am
Грейс,  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: kit kat в Юни 22, 2007, 13:01:00 pm
грейс,това с неизяснения стерилитет...винаги съм си мислела,че все трябва да има причина за да не става.забременяването е като редене на пъзел,ако липсва една малка частица картината не се получава.
до скоро и при нас беше всичко о.к.,но след 4 инсеминации и 1 инвитро реших да търся липсващите парченца от пъзела.излезнаха-антифосфолипидни,нк клетки и изчерпан яйчников резерв.може да звучи странно,но съм доволна,че намерихме нещо.сега поне знам с какво да се боря.
желая ти успех и бъди сигурна,че правиш всичко възможно за изясняване на причината
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: White в Юни 22, 2007, 13:09:37 pm
Грейси, направи консултация в друга клиника. Имам чувството, че при вас се получава едно зацикляне и безкрайни процедури без промяна на стратегията.
Късмет.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: evro в Юни 22, 2007, 13:20:57 pm
Grace, ми тия полу-спонанни, не ги ли застраховате с Оргалутран или Цитротид? Казваш че всички са били предвидени за Иксита, нещо с таймирането се "балтаете".
 
Иначе за мен инсето е по-трудния начин за забременяване, етапно погледнато при икси нещата се случват 100% /до ЕТ/ или ако не се стигне до ЕТ - има видни причини /липса на оплождане, лошо качество и т.н./.

Аз самата също се чудя на къде да вървя. :kiss:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 13:50:25 pm
Оргалутран, да /последния път/. Обаче въпреки него пак се пукнаха току преди пункцията  :?
Кит Кат, тези изследвания съм ги правила /с изключение на яйчниковия резерв/, о.к са, няма установени отклонения. Неизяснени работи няма, това е вярно, но вярно е също така, че медицината не е дорасла още за някои неща.
Уайт, разсъждавам активно по въпроса. Твърде е възможно, колкото и да е добра една клиника, респективно лекар, да не може да ти помогне. Съмнявам се обаче, че някой друг лекар би ми предложил нещо различно от АРТ, а не съм убедена, че АРТ е правилният път за мен.
Може би ми е писано да бъда майка на осиновено детенце  :wink:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: White в Юни 22, 2007, 13:53:29 pm
Грейси, опитай. Според мен в Българи лекарите са доста тясно специализирани (от опит го казвам). Ако не попаднеш на точната специализация, може да си тъпчеш на едно място с години.
Ще бъдеш прекрасна бременна и майка. :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 14:12:07 pm

Ще бъдеш прекрасна бременна и майка. :bighug:

Надявам се всички да бъдем  :)
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: jazzybaby в Юни 22, 2007, 14:19:33 pm
Грейс,
не се предавай  :bighug: Вярвам, че ще успееме  :balk_21:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 14:22:19 pm
Джази, толкова се надявам и аз... но някой път надеждата не ми стига  :?
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: jazzybaby в Юни 22, 2007, 14:53:08 pm
Джази, толкова се надявам и аз... но някой път надеждата не ми стига  :?

Ех, Грейс, толкова добре те разбирам  :( И аз имам своите моменти на отчаяние  :(
Но, не бива да се предаваме! Вярвам, че има щастие и за нас! Вярвам, че има начин да се случи и на нас! Само трябва да сме достатъчно упорити и да попаднеме на точният доктор.
Подкрепям White. Може би е време да опиташ на ново място.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: NDK в Юни 22, 2007, 15:32:39 pm
Много тъжни резултати Грейс в това жарко лято . 

Преди малко си говорих  с един мой познат от Египет , много интересен човек , знаеш ни историята и ти , като теб се  кандилкаме из  дебрите на репродуктивната медицина .   Много интересен ред на мисли изказа, приятеля ми , според него ако няма видими причини , както  при теб и при нас, явно или е въпрос на психическа настройка на жената  или сме  тук с някаква мисия  - според   мен - стратирай и по втората писта на маратона  наречен осоновяване -  нещата  може и да се  случат  - а именно да Финишираме и на двете писти.

 А иначе за промяна на  обслужващата клиника , мисля , че е  положително ,  поне като активно търсещи промяната  семейни двойки , е  една  добра  стъпка с която да влезем в есенната сесия.

 Приеми нашата подкрепа и прекарай едно чудесно  лято , като се опитай да освободиш съзнанието си от напрежението  породено от репродиктивната медицина.

Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: ini в Юни 22, 2007, 15:45:23 pm
 Грейс, няма да се предаваш, вярвай че един ден и на твоята улица ще изгрее слънце. Знам,че на думи е лесно, но позитивното мислене помага много.
 Късмет.  yahoo_17
Стискам ти силно палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 15:46:55 pm
НДК, благодарско  :D
И за психогенния фактор съм мислила, но ми се струва, че това не е случая в нашето семейство, въпреки че сигурно има определено значение, де.
Имам отпуснати от касата 26 ампули Гонал Ф, така че най-вероятно ще пробвам едно класическо икси това лято.
Ако отново не се получи, ще сменя лекуващия екип. Може пък късметът да ми е на друго място, знае ли човек  :lol:
Осиновяването също смятаме да стартираме това лято.
Много ми се иска вече да приключвам с това, по един или друг начин.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 22, 2007, 15:48:04 pm
Благодаря за подкрепата, Ини  :)
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Христина в Юни 22, 2007, 17:28:29 pm
Грейси, много се надявах  на положителен резултат при теб, но уви!  :? Бъди силна и вярвай, че ще успееш, напук на всички неуспехи досега!!! Пожелавам ти от все сърце УСПЕХ на предстоящото икси!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: FreshBreeze в Юни 22, 2007, 17:48:05 pm
Мила Грейси, ти се ъпдейтна качествено :(

Знаеш, че си ми много много близка на сърцето и ума, но искам и тук да те окуража - нещо като не става дълго време, после става пък много хубаво :D :D

Една прегръдка и от мен :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: kassi в Юни 23, 2007, 14:46:58 pm

Знаеш, че си ми много много близка на сърцето и ума, но искам и тук да те окуража - нещо като не става дълго време, после става пък много хубаво :D :D


Подкрепям Фреши! За всяко нещо си има време и място! Всеки от нас върви по определен път, начертан от съдбата! И трябва да го извърви, иска или не. А когато стигне крайната цел, ще поеме по друг трънлив път. Така си мисля аз, така сме създадени, да преодоляваме всякакви препятствия! Грейс, ти не си сама в борбата, нали? Предполагам си обичана и обичаш! Господи, какво богатство, ако е така! И аз съм била отчаяна, и преглъщала, преглъщала какво ли не, и колко лабиринти минах и тепърва ще минавам, но не спрях да вярвам, че един ден ще стана майка. И ще бъда горда! Днес аз се надявам да стигна до финала и да гушна своите бебета-живи и здрави! Само това искам сега и днес! А само до преди половин година исках просто да стане, да се случи! Знаеш ли, още не мога да повярвам, че  ми се случва. На моменти съм объркана, знаеш ли, но се сещам за годините, в които само Вярвах! Да, само това имах-моята вяра! И естествено любовта на човека до мен. Познавам те лично, и знам, че няма начин да не стане. Имам честта да познавам още такива момичета, като теб, които не спират да се борят, сред тях са Фреши, Евро, Deep, Котаранка, Рали пат, и още, и още. До скоро сред тях бяха Ани4ка, Naha.... Пишехме си на кю, и не преставахме да се подрепяме, и аз все им повтарях, ще стане, ще стане. Щастлива съм, че ги познавам всичките. Това са много силни момичета! Мъжки момичета! Всичките! Като теб! Надявам се да ти вдъхна още повече кураж и сили, защото вярвам, че и твоето бебе те чака някъде там....моля те не спирай да го търсиш...

Сега ще ти напиша едно страхотно стихотворение от един от най-достойните българи,
оставям го без коментар. Нямам това право. Прегръдки: Касси

 "Към себе си"

  Дамян Дамянов

Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката,
си направи сам стълба и  излез!

Когато от безпътица премазан си и си зазидан в четири стени,
от всички свои пътища прерязани,
нов път си направи и пак тръгни!
Светът когато мръкне пред очите ти,
и притъмнее в тези две очи,
сам слънце си създай и от лъчите му с последния до него се качи!

Трънлив и сляп е на живота ребуса,
на кръст разпъва нашите души,
загубил всичко не загубвай себе си,
единствено така ще го решиш!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: лили в Юни 24, 2007, 22:53:13 pm
грейси, и аз мисля че ти е време да опиташ с нов екип. нали знаеш - късмета на начинаещия... :wink: :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Юни 25, 2007, 08:55:09 am
Благодаря ви от сърце  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Bellla в Юни 25, 2007, 12:51:32 pm
грейси, и аз мисля че ти е време да опиташ с нов екип. нали знаеш - късмета на начинаещия... :wink: :D
И аз мисля така Грейс!И съм сигурна, че ще успееш!Наслаждавай се на лятото и бъди щастлива!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: gemi78 в Юни 25, 2007, 20:44:25 pm
И аз съм на същото мнение като Bella,пробвай с друг екип мила!
Успех!!!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: cambozzola в Юни 27, 2007, 08:32:04 am
Грейси, каквото и да решиш, знаеш, че те подкрепяме. Това зацикляне и повторение на едни и същи стъпки и грешки е много неприятно и изнервящо.
Според мен също можеш да пробваш класическото инвитро и при евентуален неуспех, да му мислиш.
Стискам палци и ти желая успех!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Danidan в Юни 28, 2007, 13:36:16 pm
Грейси, и аз те съветвам да смениш екипа.
Колкото до психиката, каквото и да си говорим, със сигурност и това ни влияе доста...
Браво и за решението за осиновяване.
Накрая всичко ще се нареди, сигурна съм!
Прегръщам те и съм с теб!!!

Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: kiara в Юни 28, 2007, 13:46:47 pm
Грейси, всичко ще се подреди най-накрая!!! Бъди сигурна в това!!! Стискам ти силно палци!!! :P :P :P
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Април 07, 2008, 17:27:21 pm
Хайде пак да се ъпдейтна, за който следи репродуктивните ми неудачи  :lol:
Лятото на 2007 - второ икси, което пак беше неуспешно. Резултатите  бяха горе долу същите като първия път - хубави яйцеклетки /този път 7 на брой/, висок процент на оплождане /всъщност, само една не се оплоди, защото не била достатъчно зряла/, хубави ембриони. Трансфер на 5-ти ден - един ембрион на стадий компактизация, един почти достигнал този стадий и един не толкова развит, но пак достатъчно добър.
Нямаше имплантация, както се видя от кръвните тестове.
Последва смяна на лекуващия екип.
Направих цветна снимка, която не отрази никакви проблеми.
Пуснах отново почти пълни имунологични изследвания, още не са излязли резултатите, очаквам ги с нетърпение.
Новият екип все още не ми е препоръчал план за действие, но на мен не ми се иска да се стимулирам повече, защото явно няма смисъл. Идеите ми са да пробвам естествени цикли.
Замислям се за повторна лимфоцитна имунотерапия, лошото е, че може да се наложи да е донорска.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: kassi в Април 07, 2008, 18:53:25 pm
Грейс, желая ти да намериш верния път към твоето бебенце.
Към кой лекарски екип се насочи сега?  Дано промяната ти донесе много скоро най-хубавия резултат. От сърце ти желая здраве и много късмет!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: albenanedelcheva в Април 07, 2008, 22:55:09 pm
Грейс, защо мислиш, че ще трябва донор при евентуална втора АИ? Прави ли сте ХЛА тип.?
Ако имах финансовата възможност на баше място бих я направила при Райхел.
Поздрави
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Април 08, 2008, 08:42:28 am
Албенка, сега правим ХЛА типизиране, но още не са готови резултатите.
Аз правих вече веднъж ЛИТ, в Солун, и не ми помогна. Затова мисля, че съпругът ми не е подходящ донор.
Мисля да пратя резултатите в Германия, поне за коментар, ако не друго  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Април 08, 2008, 08:44:09 am
Грейс, желая ти да намериш верния път към твоето бебенце.
Към кой лекарски екип се насочи сега?  Дано промяната ти донесе много скоро най-хубавия резултат. От сърце ти желая здраве и много късмет!

Мерси, Каси  :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: cambozzola в Април 08, 2008, 09:42:53 am
Грейси, не знам какво да те посъветвам, може да е било и обикновен прост лош късмет... Стискам ти палци и много се надявам от някъде да изскочи един ясен и лечим проблем!
Поздрави!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Христина в Април 08, 2008, 16:53:03 pm
Грейси, желая ти от все сърце много късмет!!!  :crossfingers: yahoo_17 Аз не се съмнявам, че ще успееш да сбъднеш своята голяма МЕЧТА!  :hug2:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Декември 18, 2008, 09:34:22 am
Тъй като в тази тема съм описвала почти всичко, което съм правила през годините, чувствам се длъжна да я продължа и дано бъда полезна на някой с моя опит.
След цветната снимка, която беше о.к., реших да опитвам естествени цикли.
Първият опит беше през май – филикулът се спука точно преди пункцията, голямо разочарование, още повече, че бях вляла имуновенин. Пристъпихме към инсеминация /осма по ред/, която беше неуспешна.
Август - втори опит за икси на спонтанен цикъл. Този път стигнах успешно до пункция, имаше една хубава и зряла яйцеклетка, която се оплоди и започна да се развива. На трети ден, обаче, се оказа, че ембриончето е стопирало развитие на три бластомера и до трансфер не се стигна. Беше все едно дежа вю от преди две години, когато ми се случи нещо подобно, много тежко изживяване, който е прекъсвал опит и не е стигал до трансфер знае колко е  разочароващо и трудно в такъв момент. Мислех си, че се връщам назад и не вървя на никъде, не знаех кой е верния път и се чувствах много самотна в лутанията си да го търся и да премислям за кой ли път нещата.
Със съпруга ми взехме решение да опитаме все пак още една стимулация, а Докторът ни подкрепи. Започнах в началото на ноември, на 13.11 беше пункцията, а на 15.11 трансфера. 11 дни по-късно видях за първи път в живота си положителен тест, нещо немислимо досега за мен, нещо толкова далечно, че чак не смеех и да си помисля за него. ЧХГ беше ниско, но при втория тест на 14 ден от трансфера значително се повиши, на 18 ден – още повече.
Все още ми е трудно да повярвам, че това се случва, въпреки че вече чух и сърцето на моето дете.
Тук искам да споделя какво беше различното при този опит, и дано този кратичък разбор помогне на някой:
-   още от лятото започнах да пия еутирокс по препоръка на д-р Тодорова. Нямам сериозни проблеми с жлезата /даже никакви/, но  ТСХ беше нестабилен и достигна стойности от 3.9;
-   пак по препоръка на д-р Тодорова месец и половина преди трансфера направих обременяване с глюкоза, което показа повишени нива на инсулина и започнах прием на метформин;
-   три месеца преди трансфера си сложих ваксина против рубеола. Незнам дали това има значение всъщност, но от имуноложките в клиника Малинов знам, че понякога ваксините повлияват имунната система не само по отношение на конкретната цел, за която са приложени;
-   сезонът беше различен. Оказа се, че всичките ми опити до сега са били все през пролетта и лятото, сега за първи път направих нещо по-сериозно през есента. Може би и това няма значение, но реших да го спомена;
-   ранен трансфер – също за първи път. Първият ми трансфер беше на 3-ти ден, вторият – на 5-ти ден. Сега трансферът се състоя още на 2-ри ден. Явно при мен естествената среда на развитие се е оказала по-добрия вариант.
Годината, която съвсем скоро ще изпратим, беше много трудна и тъжна за мен през повечето време, но ето, в самия край, ми се случи едно толкова значимо събитие  :D
Малко и слаби са думите, които бих могла да напиша тук, за да благодаря на д-р Стаменов, че винаги беше така топъл и внимателен с мен, че се надяваше с нас след трансфера и че сега е толкова щастлив от нашия успех, колкото и самите и ние. Не мога да изразя чувствата си на признателност и уважение, затова ще кажа само това, което идва от сърцето ми:
Бог да те благослови, Докторе, и нека все така ярко грее звездата ти!


Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Змимка в Декември 18, 2008, 09:39:16 am
Лелееееееее, миличкаа!Как се радвам за теб!!!Тихичко честито, желая ти лека и безпроблемна бременност!Ти успя!Направо ми освети деня!Много се радвам!
Прегръщам те и те целувам!!!
:bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Елфи в Декември 18, 2008, 09:43:11 am
Много се радвам за теб, Грейс!
Нека проблемите са вече зад гърба ти и оттук нататък да споделяш само хубави неща с нас!
Лека бременност ти желая и по -малко тревоги до сбъдването на мечтата ти да бъдеш мама!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: alia_alia в Декември 18, 2008, 09:49:37 am
Това е чудесна новина!
Грейс :bighug:
Много се радвам за теб!
Желая ти много, много късмет и лека бременност!

Не си спомням, втора АИ прави ли?
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Владушка в Декември 18, 2008, 11:10:02 am
Много се радвам за тебе! Честито! Много голями надежди ни даваш,наистина.Бъди здрава и усмихната.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: eganeva в Декември 18, 2008, 11:10:59 am
Вилиииииии, нямаш представа как се радвам за теб!
Ето видя ли, че всичко е възможно!?
Успешен финал ти желая!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: !!! в Декември 18, 2008, 11:19:17 am
Страхотна новина!!! Пази се много и успешен финал  :wink:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Декември 18, 2008, 11:22:39 am
Карате ме да плача  :oops:, толкова се вълнувам.
След толкова години, непрестанна борба - ден след ден, година след година, какви ли не провали и преживявания, бях се отчаяла вече. Но, ето че надежда има за всички нас, че някой ден ще се случат нещата. Дано, за всяка от нас!
Много благодаря на всички ви, че сте така съпричастни  :)

Аля, така и не направих втора АИ. Кореспонденцията с д-р Райхел се проточи във времето и нещо не можах да съгласувам нещата. Благодарна съм й, обаче, защото тя ми обърна внимание на това високо ТСХ. Уж чета всичко тук, пък не бях съобразила  :oops:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: alia_alia в Декември 18, 2008, 11:28:41 am
Grace, много ти благодаря за отговора.
Такива прекрасни новини в този подфорум, ме карат да не спирам да се надявам.
Затова се радвам толкова много. :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: jazzybaby в Декември 18, 2008, 11:41:58 am
Ехаааааааааа, време беше  :D
Грейс, миличка, толкова много се радвам  :D
Лека и безпроблемна бременност ти желая  :D

p.s. Може би защото имахте подобни проблеми, или защото и двете сте много мили и тактични, но винаги като се сетя за Фреши, се сещам и за теб. Радвам се, че и при двете Ви се получи  :D Много ви обичам  :D
За доктора, каквото и да кажеме ще е малко!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: evro в Декември 18, 2008, 13:21:32 pm
Ето още една щастлива двойка за Коледа! :D
Grace, честито! Много се радвам за вас!
Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала!  :flower:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: ninkata1 в Декември 18, 2008, 13:29:30 pm
Грейс ти получи най-голямия коледен подарък за който толкова много си мечтала и чакала.Честито и нека всичко бъде наред от тук нататък.Щастливи девет месеца! :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: kassi в Декември 18, 2008, 13:29:41 pm
Нямам думи просто. Така ме радва тази новина. Браво на вас, мила. Честита ти точица, и Бог да е с вас!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: sonnenschein в Декември 18, 2008, 13:54:24 pm
Чудесна новина. Радвам се, че успя.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Black_rose в Декември 18, 2008, 13:58:12 pm
Грейси, мила, много се радвам .... леле.....ама много се радвам .....многооооооо !!!
Когато видях нови отговори по темата ти, така ми се изкаше да
са поздрави за успеха на една дълга борба.....
Лека бременност, никакви проблеми и само хубави емоции !
Прекрасни Коледни празници ти желая !
целувки: Вени

(http://sl.glitter-graphics.net/pub/841/841345aep8cjryh5.gif)

Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: manhattan в Декември 18, 2008, 14:06:45 pm
Грейси, много, много се радвам за вас! спокойна и щастлива бременност ти пожелавам!
браво! :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: аничка в Декември 18, 2008, 14:13:24 pm
Лека бременост мила нека бог да бъде с вас.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: *слонче* в Декември 18, 2008, 14:14:33 pm
Честито и лека бременност.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Fussii в Декември 18, 2008, 14:53:39 pm
ПОДЛЯРКА!!!!!
Да на пишеш тази прекрасна новина тук, дето толкова рядко влизам :lol:

Честито миличка, прегръщам те, еееееееееееееееееееее страхотна новина!!!!! :lol: :lol: :lol:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: White в Декември 18, 2008, 16:13:14 pm
Радвам се от сърце за всяко успяло момиче тук.
Но за някои се радвам повече. :D
Благодаря ти, че ме провокира да плача. Много съм щастлива за теб.
Пази туптящото щастие и след 9 месеца да го прегърнеш живо и здраво, най-после.
Прегръщам те.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Декември 18, 2008, 16:23:39 pm
Благодаря за хубавите думи, мили момичета  :)
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Nadyn в Декември 18, 2008, 16:48:22 pm
Ехаааа, каква новина само! Браво мила, ти успя!
Честито! Лека и успеша бремнност,нека всички проблеми и лоши мисли са зад гърба ти!
И аз като Джази, все за теб се сещам като видя Фреш :D

п.с.що си мисля, че се подминахме на пилоните оня ден?
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Grace в Декември 18, 2008, 17:02:22 pm
Цял ден не спирам да плача  :oops:, толкова съм трогната от вашите пожелания  :)
 
Надин, миличка, може и да сме се видяли, извинявай ако си ме познала тогава, а аз не съм :oops: Много отдавна не съм идвала на срещи, хич и не мислех, че някой изобщо ще ме познае  :lol:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: isev в Декември 18, 2008, 17:16:52 pm
Честито и лека бременност :D :wink:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Nadyn в Декември 18, 2008, 18:02:12 pm
Надин, миличка, може и да сме се видяли, извинявай ако си ме познала тогава, а аз не съм :oops: Много отдавна не съм идвала на срещи, хич и не мислех, че някой изобщо ще ме познае  :lol:

Мисля, че беше с мъжа си.
Абе ти беше, с Каси си говорихме и тя каза, че си била там.
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: rally_pat в Декември 18, 2008, 19:25:53 pm
Е това ако не е добра новина!!! Grace - много много се радвам за теб, честито мила!!!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Ваня:) в Декември 18, 2008, 19:34:11 pm
Прекрасна новина,която ми дава сили да мечтая отново. :oops:
Благодаря ти,че сподели с нас!
Пожелавам ти от все сърце лека бременност и успешен финал!Нека Бог да бъде с вас! yahoo_17
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: baracuda в Декември 18, 2008, 19:57:09 pm
 :D Страхотна новина!Честито,Grace !Леко бременеене и късмет до финала! :flower:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: klio в Декември 18, 2008, 20:37:20 pm
Мила Грейс,
Още веднъж честито!
Пожелавам ти лека бременност и прекрасна среща с бебчо!
 :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Stelliana в Декември 18, 2008, 23:08:49 pm
Честито Грейс! Страхотна новина! :P
Лека бременност ти желая!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: midge в Декември 19, 2008, 07:47:56 am
Грейси, честито! Спокойна и прекрасна бременност!!!  :bighug:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: mishanta в Декември 19, 2008, 13:08:02 pm
:smiley_abxb:Това е новина за чудо и приказ...
Така се радвам  :flower: Grace, за теб, за вас!

(http://www.fantasygif.it/Fiori%20e%20Piante/Fiori/fiori_anim_34.gif)

Леки и безпроблемни оставащи  :cloud9: до така чакания финал!
А после, после  :babyflips: като  :sunshine:!
Наслади се на всеки миг от това най-приказно приключение!
Прегръщам те!

Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Миники в Декември 19, 2008, 13:15:07 pm
Честито, от все сърце ти пожелавам лека бременност с чудесен финал!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: Osiana в Декември 19, 2008, 13:58:57 pm
Честито, леко бременеене.

(http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1400/1400165i0q3o9kmp1.gif) (http://www.glitter-graphics.com)(http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1400/1400165i0q3o9kmp1.gif) (http://www.glitter-graphics.com)(http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1400/1400165i0q3o9kmp1.gif) (http://www.glitter-graphics.com)
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: elliq в Декември 19, 2008, 21:29:07 pm
Честито!Лека и безпроблемна бременност!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: du6ka в Декември 19, 2008, 22:07:12 pm
Ох, мила Грейс, много се вълнувам - страшно много се радвам за теб! За малко да изтърва тази чудесна новина! Даваш ми сила и надежда, че някой ден и ние ще успеем! Желая ти лека и безпроблемна бременност до края!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: ised в Декември 19, 2008, 22:26:32 pm
Прекрасна новина , желая ти спокойна бременност,много много се радвам :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: blue_sky в Декември 19, 2008, 23:45:22 pm
Grace, честито! Желая ти най-прекрасните 9 месеца!  :)
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: balmi в Декември 20, 2008, 10:17:30 am
Мила Вили,
След като те чух преди малко, сега и тук официално едно голямо ЧЕСТИТО !!!! С пожелания за лека бременност, много здраве, много щастие и догодина едно прекрасно бебче !!! Весела Коледа - първата специална Коледа за вас !!!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: st в Декември 21, 2008, 12:03:59 pm
Честито Грейс! :D
Прекрасна новина! :D
И аз съм от отбора на тези, които като става въпрос за Фреши и се сещам за теб :D
Даже когато тя сподели, че след дългата си борба чака своето бебе, си помислих, че сега е и твой ред! И ето, че вашето дете вече е на път към вас!
Пожелавам ти весели празници и още много чудеса в живота! :D
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: mak4e в Декември 21, 2008, 14:39:32 pm
Честито Грейси,

Много се радвам за теб :D. Желая ти най-леката бременност и прекрасно бебче на финала. Твоят успех ми дава сили да продължа. Весели празници, бъдете щастливи и догодина с пълна бебешка количка!!!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: zeituni в Януари 01, 2009, 20:11:56 pm
Грейси, чак сега виждам новината, щото пиша отдалеч и нета ми е ужасяващ. :lol:
Радвам се от цялото си сърце за теб, желая ти лека и безпроблемна бременност! И прекрасна среща с твоето бебче!
Прегръдки!
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: ognyana в Януари 02, 2009, 13:41:00 pm
Честито!
Пожелавам вълшебни оставащи месеци и прекрасно здраво детенце!

 :babyflips:
Титла: Re: Проблемите на Grace
Публикувано от: cambozzola в Януари 05, 2009, 18:42:17 pm
Мила Грейси, още веднъж съвсем официално - ЧЕСТИТО! Желая ти лека бременност и здраво детенце, което да ви радва!
Прегръдки!