0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #360 -: Февруари 05, 2012, 23:50:29 pm »
Ел, и аз това викам. Като гледах колко време я реса и й прави прическа. Само един проблем ще има. Без никакво месо и ако решат да ме слагат на диети, няма да се разберем.

*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #361 -: Февруари 06, 2012, 07:47:08 am »
Ако искате да знаете, Радка месо не яде - само рибешко :) Котешките консерви, които и купуваме са все с риба - сьомга, риба тон, скумрия, копърка.... Така като я гледаш дали страда от недохранване?  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #362 -: Февруари 06, 2012, 11:21:18 am »
Има и по-трагични случаи. Нашия принц и рибешко не яде - чак се обижда ако му дам. Само определен вид гранули. Всичко е глезотия. Когато се наложи да го сложа на диета (сдобихме се с бъбречна недостатъчност, установихме и кардиомиопатия)тогава стана страшно. Един килограм котешко тегло си е ужасно много, но в същото време за предпочитане здравословно, все пак домашна котка умряла от глад не знам да има..... колкото и да ми се къса сърцето като започне да се моли, обаче това е положението - въпроса е на живот и смърт.
За къпането и ресането - гледам и завиждам, ама много завиждам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #363 -: Февруари 06, 2012, 11:45:00 am »
Неее, Радка не яде месо, защото ние не ядем, а не че не обича  :lol:
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #364 -: Февруари 06, 2012, 11:51:51 am »
Ако ще се конкурираме с котки и колко глупави могат да бъдат да ви представя нашето малко, голямо вече попълнение Гиги.Като я погледнеш красавица от класа, бяла с три сиви петна, розова муцуна, розови уши, душичка.Е в това животно няма нищо котешко освен мъркането и страха от вода.Ближе ни като куче, всяка нощ ми се прави пилинг на лице и ръце, щот мъ обича.Риба, месо, дроб, салам, кюфтета, нищо от гореизброените не се ядат, въобще не ги и поглежда, евентуално може да ги помирише, а от рибите яде само риба тон и то от тази салатната.Яде само гранули и понякога консерва, ако е на кеф.Но най-любимата и манджа е мляко прясно.А съм си забравила чашата на масата, а го е излочила.После мием задница щот има инфекции, ама това да е проблема.Други екстри на нашата красавица е, че няма никакво кординационо чувство.Пада от високо редовно, не преценява разстояния за скок, стъпва като слон и винаги разбирам, дори и през ноща, когато се приближава към мен.

Та Мимс, с Радка ще се конкурират :)

Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #365 -: Март 12, 2012, 16:44:12 pm »
Здравейте момичета,отдавна се каня да се включа и към тази групичка ,но част от снимките ми бяха в друг компютър,но както и да е първо ще ви представя нашата красавица в крехка възраст а после ще ви я покажа и като голяма госпожица .Породата ни е улична превъзходна казва се Рита(маргарита  :D)




Малко трудна е вече за снимки защото вечно прави някакви физиономии  :D
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #366 -: Март 12, 2012, 16:53:16 pm »
Прекрасна е Рита! :bighug: :dogrun:






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #367 -: Март 13, 2012, 15:32:08 pm »
Ааааа аз май пак съм влюбена...прекрасна е!Направо ми се иска да се потъркалям с нея
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #368 -: Март 13, 2012, 15:43:42 pm »
Благодаря ви момичета,в събота мисля да направя фотосесия и да я снимам вече като хората  :D
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #369 -: Април 14, 2012, 19:28:37 pm »
Отдавна не съм показвала Тедка, затова засрамено навеждам глава и я представям в целия блясък на нейната усмивка :)


Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #370 -: Април 14, 2012, 21:06:13 pm »
Я, днес ни е ден да показваме стари муцуни... Ей ни и нас двамата с черното...


Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #371 -: Май 30, 2012, 11:54:53 am »
Нещо западна темата, затова използвам случая да се разтоваря малко с "Поредните приключения на Рада Госпожина" (с този си характер пожизнено ще остане "Госпожина", а ако ме поядосва още малко може да стане и "Кастратова")
Но по същество...

Нашата Радка е същество, което е разгонено сумарно 9 от общо 12 месеца годишно. Стандартното поведение на една разгонена женска котка е - нон стоп мяучене и лиготии - два пъти годишно. До тук! Радка няма и идея, че е котка, съответно не знае как се държи една разгонена котка, затова си е създала собствени правила.
В такива моменти тя е изключително любвеобилна (особено към обувките, вратата на хладилника, чантите по пода...много обича всички и им го показва денонощно)и не, не мяука (тя по принцип никога не мяука, не знае как става този номер, нали не е котка...) а прави нещо от типа 'грмргрррррр' и обикновено разговорите ни са следните:

аз и Радка:

- Радииииииииии
- грмргрррррр
- Ти разгонена ли си, мамо?
- грмргрррррр
- И какво искаш, когато си разгонена, мамо?
- грмргрррррр
- Мъъъъъъъъъъъж? Няма мъжжж, да видиш аз как се чувствам.....


Митко и Радка:

- Ооо, овца, ко прайш ма, отвратня?
- грмргрррррр
- Ма ти си много грозна ма, лигло (същевременно я гали и тя се размазва)
- грмргрррррр
- Я да те видя колко си разгонена?
- грмргрррррр

.... и т.н.

И това е както казах сумарно 9 от общо 12 месеца годишно. Тъкмо и мине за ден два и пак реши, че не е интересно....В такива моменти умира за къпане, сресване (пък ако е около и под опашката, може да я сресваш и скубеш денонощно, размазва се).

И идват останалите сумарно 3 месеца годишно...

По празниците бяхме 3 дни при мама, бяхме оставили на Радка повече храна и радио Njoy ... Z-rock-а не и се отразява добре на и без това лабилната психика. Оставихме я разгонена. Връщаме се, тя е едмоционално нестабилна, НЕ е разгонена и изпада в непрекъснати нервни кризи. При всяко изшумуляване (стъпка по ламината, отваряне/затваряне на врата, тракване с вилицата по чинията и пр.) онази грмргрррррр-лигла се превръща в Тазманийския дявол - започва да съска (то и съскането и е толкова съскане, по-скоро е звук от филм за призраци) и започва да се бие с най-близко стоящия предмет - чехла, чанта, врата, крак на маса....боят е безмилостен и ожесточен и обикновено тя е победител. Дори нощем след като си легнем (тя не влиза в спалнята, има си цял само неин диван във всекидневната) я чуваме как напада с яростни писъци поредния нещастник... Вчера ми звъни Митко за нещо и между другото го питам "Оная овца какво прави", при което той - "Пфу, ми кво - бие се с два компота, които оставих на земята..."

И се замислихме каква ще е картинката, когато пиклите започнат да щъкат и открият за нейното съществуване в апартамента.
Вариантите, които ни дойдоха на главата са няколко:

1. Радка намира къде е терасата и следва полета на орела. Доброволно!
2. Радка се преобразява в онези НОРМАЛНИ животни, които колкото и да са агресивни усещат кога опонента е дете и не гъкват когато бъдат тормозени от него.
3. Радка хубаво надира децата, което само по себе си ще ги откаже да я тормозят повече и всички ще са доволни.


Излях си :)

И за да не е съвсем спам, пускам две снимки на Радка след последния път, когато се направих на фризьор. На възмутените от фризьорските ми умения искам да кажа предварително - Възмущавате се само защото не съм я снимала предния път, когато я подстригвах. Тя тогава не беше разгонена и си мислеше, че ако пищи и се дърпа ефектът ще е поразителен...Е...беше! Имаше участъци остригано до кожа, но аз НЕ съм виновна. Митко цъка с език около два дни след като я видя...Затова може би когато сега му се обадих да му кажа, че съм я подстригвала издаде някакъв неясен ужасен звук, но като се прибра и я видя си отдъхна малко....Важното е, че тя се харесва, при това много....

Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #372 -: Май 30, 2012, 12:49:19 pm »
Аз си нямам животинче(не мога да прежаля Сара),но толкова се забавлявам с историите за Вашите,че се чувствам някак си удовлетворена.
Змимка разказва толкова цветни,че имам чувството,че се случва на мен самата.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #373 -: Май 30, 2012, 14:30:30 pm »
 :jump12:

Ще се укроти пред малките котаранката! Нашата кученка като й подава гранулки малкият и тя тоолкова внимателно ги взема от ръчичката му. А инак е доста груба.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #374 -: Май 30, 2012, 14:47:52 pm »
Ние имаме две котки, и двете много ни обичат, но само нас и никой друг.Чудила съм се винаги как ще реагират на дете.Е разбрах.В неделя запознахме котките с племеника ми, който е на година и два месеца.Реакцията, невероятна.Двете котки се изнесоха на недостъпни за малкия места само с влизането му в стаята.Е едната не беше толкова бърза и той се опита да тича след нея, но и тя се качи на високо.За целия му престой в къщи, човечето беше наблюдавано много внимателно от голяма височина и следено с интерес и страх.Аз свалих едната на ниско той да я види, но освен че котката щеше да получи сърдечен удар друго не постигнах, интерес у Стефан към животното никакъв.

Зачудих се дали ще са така бързи и ние като имаме дете, но ще видим.

Иначе боя в къщи е между тях двете, все са ранени и обикновенно пострадват я ухо я нос.Две жени на едно място какво да ви кажа не се разбират.Иначе за кастрирането, много скоро ще го напавим първос голямата а после и с малката.

Мимсе, а яде ли вашия звяр като е разгонен.Нашите като се разгонят и спираха да ядат и ставаха скелети.А на голямата и се събраха за 3 месеца 3 разгонвания и ние и бихме инжекции, че едно че окльощавя, и друго направи ни луди с тоя мяукане, дупене и т.н.То мен не де, ама Мерал не можеше да се оттърве от нея.

*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #375 -: Май 30, 2012, 15:29:37 pm »
Божееееее, какво ти НЕядене, тя като е разгонена постоянно си обикаля купичката и понеже и слагаме сутрин и вечер, съм я съжалявала много пъти да и давам междинно хранене през деня....
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #376 -: Май 30, 2012, 15:38:34 pm »
Вярно Радка НЕ Е котка :) и не го осъзнава.

Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #377 -: Май 30, 2012, 17:30:09 pm »
Моите бяха много интересни по време на земетресението.
Кучето си спа през цялото време.
Котето, обаче, се скри на най-сигурното си място - зад дивана и остана там 24 часа. Измъквах я да я занеса до купичката, тя хапваше малко и пак обратно. Много се беше уплашила. Няколко дни след това продължаваше да се стряска от най-малкия шум. Даже не искаше да се гуши при мен нощем. Е, сега си е пак старата, нормална котка.
*
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #378 -: Май 30, 2012, 18:42:55 pm »
Аз пък преди седмица си оплаках служебната котка (не ми се пишат подробности какво се е случило), три дни бях разстроена и... днес куцук-куцук, нашата пристига. Кръстих я Каша (от Кашчей Безсмъртни). Същата няма и опашка, поради незнайни причини. Толкова ѝ се радвах днес, че я натъпках с всЕкакви налични вкусотии  :lol:
« Последна редакция: Май 30, 2012, 18:45:33 pm от Елфи »
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Домашните любимци на Зачатие - нова :)
« Отговор #379 -: Май 30, 2012, 23:58:38 pm »
Добре че е Змимка да ни дръпне темата  :oops:. Първо, искам да ми обещаеш, че няма да подстригваш децата. Тук, пред свидетели  :lol:.
Маги, нашият глупчо реагираше по същия начин на всички външни хора, но когато се роди дребната, постепенно ледовете се разтопиха. Сега й позволява абсолютно всичко  :D.
Като заговорих за него... Преди няколко месеца подариха огромен плюшен санбернар на Тереза. И тоя кастриран Каспар като се влюби в него... Само да го мерне на мегдана и търчи да го "ухажва". Качихме го нависоко върху гардероба. Обаче  както си спяхме една нощ, чухме трясък: ставам и гледам котаракът и любимата му на кълбо... На дърти години му дойде меракът...
Елфи, радвам се за Каша  :).

« Последна редакция: Май 31, 2012, 00:06:31 am от elle22 »