0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #20 -: Февруари 01, 2010, 13:26:23 pm »
Толкова съм притесена,че дори не проверих какво пиша, за което се извинявам.Anmar, благодаря за отгвора ще се взема в ръце така или иначе каквото си зависи от мен го правя!!!
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #21 -: Февруари 01, 2010, 14:28:34 pm »
Толкова съм притесена,че дори не проверих какво пиша, за което се извинявам.Anmar, благодаря за отгвора ще се взема в ръце така или иначе каквото си зависи от мен го правя!!!

Браво,  :D
Почивай, и се моля всичко да е наред. Ако кървенето се усили или стане ярко червено - веднага тичай при доки! Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #22 -: Февруари 24, 2010, 18:04:37 pm »
http://www.lmpbg.org/downloads/ABORTI.doc
Вижте това, интересно е за спонтанните аборти.
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #23 -: Юни 03, 2010, 18:48:35 pm »
Здравейте незнам тук ли е удачно да питам закъснява ми със седмица направих си тест и е положителен. Обаче получих едноп кафеникаво течение отидох на лекар и тя ми каза че нищо не може да установи с точност дали е бременност дали е закъснял цикъл или е имало бременност и се е развалила. Направи ми кръвен тест и стоиностите са 1380mUL/ml каза да пия дуфастон и след три дни пак на кръв. Обаче се притеснявам дали вече всичко не се е разминало и имали смисул да ги пия хапчетата.
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #24 -: Юни 03, 2010, 18:54:14 pm »
стойностите са като за бременност, според мен повтори кръвния тест, за да видиш има ли нарастване Лекарствата не ги спирай, почивай повечко!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #25 -: Юни 03, 2010, 20:37:15 pm »
Има смисъл, как да няма, първо плоден сак се вижда над 1500 еденици чхг, така че може да не е порастнало достатъчно ембриончето, за да се види, сега е важно да почиваш повече и дано чхг-то се удвои  :D
По слънчевата страна на улицата
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #26 -: Януари 01, 2011, 19:21:39 pm »
На мен ми закъснява вече седмица.(трябваше дами дойде на 23.12) Тестовете отчетоха две чертички :-)
Но на 29.12 видях кръв и отидох на доктор, даже двама. И двамата не видяха плоден сак. До обяд кървенето беше спряло /не беше много обилно - по-скоро като се забърша се виждаше) Направих грешка и правих секс вечерта и прокървих пак, но след като се избърсах то спря. От тогава до днес няма кървене. В понеделник съм на преглед и ще искам и кръвен тест.(покрай нова година никой не работи) Според вас възможно ли е да съм направила спонтанен аборт. Момичетата тук ме посъветваха да почивам повече и това и правя. И дали пък не е било рано за ехографски преглед


*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #27 -: Януари 04, 2011, 00:07:06 am »
Не ,кървенето е доста обилно ,но втази малка седмица може да мине и като редовен цикъл. Пази се . Щом все пак е имало дори и леко кървене забрави за секса за известно време . И питай доки за това може и да ти забрани до края на бременноста.
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #28 -: Януари 11, 2011, 11:57:17 am »
Здравейте момичета,
 Накратко малко предистория- на 06.12.2010 г ми беше пункцията, на 09.12.2010 - трансфера.
На 20.12.2010 - положителен кръвен тест за бременност 62 miu/ml.
На 29.12.2010г.- ултразвуков преглед, който потвърди наличието на гестационен сак в матката, но бил малко малък 5,1 мм./в този ден ниво на чхг 1300 miu/ml/.
03.01- бях отново на преглед- сакът е пораснал - 8,5 мм, док не беше много доволна- малък бил, въпреки,че има жълтъчна структура ./чхг  4328 miu/ml.От тогава чхг се движи много странно но основно пада:
04.01 - 3577
05.01 - 4648
06.01- 6955
07.01- 6055
10.01 - 3509 На тази дата видяхме ембрион със сърдечна дейност, размер на сака 11,5 мм. Всичко ли свърши???
Много съм отчаяна! Това ми беше 3 опит и годинките ми не са малко.
 
 
 

 
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #29 -: Януари 11, 2011, 13:07:07 pm »
Не изпадай в паника. Имаш ли кървене. Ако нямаш не бързай да предприемаш каквото и да било. За подържане на нивото на ЧХГ се поставят инжекции ПРЕГНИЛ-КОЕТО ПРЕДОТВРАТЯВА РАННИЯ АБОРТ. Консултирай се с лекаря си за това. Тези инжекции се постават по определена схема до 12 гс. Това ехормона които подържа бременноста .
Лекарят ти знае ли за падащите ст-сти и какво ти казва . Все още нивото е високо.
Ако нямаш др оплаквания.като ,кървене и болки мисля,няма нищо тревожно но е хубаво да го информираш за това че има спад на този хормон.
Знам само че този хормон расте до 20гс но може би не толкова стремително както в първите дни и седмици от БР. Може би ще се стабилизира .и това е нормално . Обади се на лекаря си.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 13:23:06 pm от zarina »
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #30 -: Януари 11, 2011, 20:52:07 pm »
Ани в една лаборатория ли е пускано ЧХГ-то?
Защо си отчаяна след като сте видели ембрион със сърдечна дейност?
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #31 -: Януари 29, 2011, 14:09:26 pm »
Здравейте, аз съм нова тук , преди 2 седмици направих спонтанен аборт, направиха ми абразио.Това ми беше първата бременност след 3 годишни опити, но не завърши добре, за съжаление. Сега много се притеснявам дали ще мога да забременея бързо или пак ще трябва да чакам с години толкова много искам :bori_007: че направо вече ще се побъркам, всеки ден плача и не мога да се успокоя
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #32 -: Януари 29, 2011, 15:36:52 pm »
rosito1
Бъди по конкретна и пълна в изказванията за да ти помогнем  :wink:


Роси,как се увстваш след тези 2 седмици,какво казват лекарите?

Каква е причината да пометнеш?
в кой месец?
матката добре ли е?
имаш ли някакви нарушения?
инфекций?
кръвта спряла ли е?
какво пи?
как се увстваш в момента?



Ако всичко ти е наред с матката,ако няма здравословни гинекологични бариери ще ти е нужно да почакаш от 3 до 6 месеца,но нали знаеш всяка жена има различен организъм,ти може да си готова след 3 нормални менструаций може след 6 зависи от това как се възстановяваш.Имам преживяни 2 спонтанни аборта и чакахме 6 месеца но пак казвам зависи от самия ти организъм,аз не бях готова психически и тнт за себеси няма да влизам в подробности защото ще се разплачеш ... Успех и не се коси,всяка жена минава през трудни периоди не плачи,не се тревожи ще мине.Важното е да си здрава . Успех просто давай напред  osi_9
 Пожелавам на всички жени да станат майки,защото всяка жена заслужава да бъде майка. :bighug:
Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! ♥
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #33 -: Януари 29, 2011, 15:59:46 pm »
Значи бях в 7ма седмица, получих леко кървене и веднага отидох на гинеколог, прегледаме и ми каза че всичко е на ред и ми изписа утрогестан.Но вечерта вдигнах висока температура 39 и кървенето се засили и беше някак потъмняло. На сутринта отидох в болницата, прегледаха ме, нищо не ми казаха ,приеха ме в паталогична бременност, беше събота.В понеделник сутринта след като минаха на визитация ми казаха че искат пак да ме видят на видеозон,прегледаха ме и доктора каза че сърцето е спряло, искаше веднага да ми направи кюртаж, но не му дадох и казах че искам малко да изчакам. Следобеда избягах за малко от болницата и отидох при моята гинеколожка, тя ме прегледа и потвърди казаното от лекаря. Каза ми да не сам давала да ми правят кюртаж, да съм изчакала плода сам да падне. Но на следващия ден в болницата като казах това на лекарката ,тя се ядоса и каза че кръвта ми може да се на трови , и кои щял да ми махне това което е останало в матка.Съгласих се и ми направиха кюртаж с пълна упойка, след това не ме болеше, чувствах се добре, след два дена ме изписаха преди това ме прегледаха и казаха че сам добре.От тогава минаха 2 седмици а кървенето още не спряло, намаля но не спира, имам и някакво жълто течение, понеделник смятам да ида на лекар. Между другото в болницата нито ми казаха колко време след това трябва да се пазя от забременяване, нито колко време не трябва да правя секс, нищичко не ми обясниха.
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #34 -: Януари 29, 2011, 16:33:32 pm »
А,така   8O да им се невиди  osi_13

От къде си ? 


Значи аз бях в  3 месец и така и на мен ,утрогестан за спиране на кръвта и никакво ставане обаче не ми спря 5 дена и ми падна в къщи в Пирогов по спешност ме кюртираха.И после пак си поивах седмица,до колкото помня 1 месец не правих секс само лежане и почивки.Незнам що за лекари няма ти обяснят какво да правиш след това.ужаст писна ми  в България всичко ни е наопаки и затова страдаме ние пациентите.Виж не помня точно но мисля 4е ми те4е 7,8 дена кръв даже съсиреци имах леки.После ми спря и цикъла ми дойде на време до колкото помня.Оба4е нали ти казвам организма е разли4ен на всяка жена.Такова жълто те4ение не съм имала и горещо те съветвам да идеш до твоята гинеколожка да те види.Секс сега няма поне месец да правите,ще си по4иваш и няма да се претоварваш.Сега матката ти е много изнежена все пак 15 уреда са минали през теб.Не ползвай тампони,и пак казвам с тва те4ение ходи притвоята си гинеколожка.Да ти каже за тия 2 седмици дали матката ти се възстановява и дали няма инфекция и тнт.Важно е за да можеш да си майка след време ... Казах ти за бебе кога ми казаха на мен т 3 до 6 месеца или както се казва нормални цикли.Оба4е аз те съветвам да пробвате след 6,7 месеца.Сега се пазете много защото веднага можеш да хванеш  :lol: .Из4акайте и без паника и в никакав слу4ай не пропускай контролния преглед след аборта мисля 4е беше след няколко месеца питай аг-то ти,сега да идеш  за тва нещо да види как си.И аз мила ве4е 3 години го 4акам моя бебо  :( Все някога,когато е писано ще си дойде.
« Последна редакция: Януари 29, 2011, 16:36:37 pm от mihaela p. »
Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! ♥
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #35 -: Януари 29, 2011, 16:44:29 pm »
Михаела, много ти благодаря за бързия и много компетентен отговор.Наистина ще ми е от полза. Аз съм от Стара Загора, то къде си и на колко си години, ако не е много лично, и аз от три години се мъча да забременея и родя бебче, но кога ще стане не знам, пожелавам ти скоро да се сбъдне мечтата ти и да станеш майка
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #36 -: Януари 29, 2011, 17:35:04 pm »
...аз от моите кюртажи си спомням , че след тях ми предписваха антибиотик за пиене. Секът се ограничава за месец . Мисля , че може да се подновят опитите за бебче след 6 месеца. Предполагам и по-раничко е възможно , в зависимост от състоянието на матката.
 Успех , момичета !
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #37 -: Януари 29, 2011, 17:39:49 pm »
Благодаря ти Дидон, аз също пих антибиотик, изписами и противозачатъчни след 15я ден да ги пия, ти пила ли си ги, задължителни ли са?
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!
*
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #38 -: Януари 29, 2011, 17:42:35 pm »
 Не, противозачатъчни не са ми предписвали
Re: Спонтанен аборт ли е?
« Отговор #39 -: Януари 29, 2011, 17:45:12 pm »
Много не ми се иска да ги пия , да не ми се разбъркат пак хормоните, но ще видим :wink:
Бъди дявол,за да не те пратят по дяволите!