0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #600 -: Август 18, 2011, 09:15:27 am »
E, оказа се, че този повторен тренсфер при мен провали нещата.
Съжалявам много... :( :bighug:

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #601 -: Август 28, 2011, 23:24:40 pm »
Moмичета натъкнах се на много интересна статия за Killer cells по време на бременост , може да е полезна на някои от нас които са с неизяснен стерилитет.
Оказва се че има възможност имунната система на майката да атакува плода защото той дефакто за нея е чуждо тяло .В чуждата преса прочетох за няколко такива случаи , но не намирам нищо на български .
Ето тук има обяснения какво е Killer cells.
http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-options-reproductive-immunology.html
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #602 -: Август 29, 2011, 08:05:06 am »
Moмичета натъкнах се на много интересна статия за Killer cells по време на бременост , може да е полезна на някои от нас които са с неизяснен стерилитет.
Оказва се че има възможност имунната система на майката да атакува плода защото той дефакто за нея е чуждо тяло .В чуждата преса прочетох за няколко такива случаи , но не намирам нищо на български .
Ето тук има обяснения какво е Killer cells.
http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-options-reproductive-immunology.html

търси за NK (Natural Killer) клетки във форума и ще намерши много писано по темата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #603 -: Септември 07, 2011, 18:31:32 pm »
Някой от темата пробва ли естествено забременяване? И ако да, въпросът ми е успявате ли да правите достатъчно секс за естествено забременяване. Ние не правим често, а три последователни дни около овулация са просто табу при нас, което определено намалява шансовете ни  :(. Имам чувството, че все изпускаме точният момент, имаме и мъжки фактор, и въобще... възможно ли е или не естествено забременяване на тази възраст? Повече от веднъж около овулация би било бинго. Извинявам се за интимният въпрос, но много се тормозя, вече се караме по темата за секса и става все по-мъчително  :?.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #604 -: Септември 07, 2011, 18:43:33 pm »
Всичко е възможно! Ако мъжкия фактор не е много сериозен и ти няма други причини - да, напълно възможно е! :lol:
Колкото до секса, е не е както на млади години, три последователни дни и при нас са много - опитай през ден;-)
Най-добре е на тази възраст да не разчиташ само на естественото забременяване!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #605 -: Септември 07, 2011, 18:56:03 pm »
Вече толкова се измъчваме с тоя секс около овулация, че... на моменти ми идва да хващаме арт и това, че явно няма друг начин. Иначе е хубаво... през останалото време. За през ден се боря - преди и след например... и пак е ужас. До някое време не му казвах (но открих че и той пресмята, въпреки че няма достъп до календарчето ми), но усеща/досеща се веднага по погледа ми и желанието ми за секс. От известно време сме се разбрали да уточняваме дните, но това е просто абсурдно. Невъзможно ни е да правим секс по график, и у двамата е пълна скръб откъм желание. У мен се заражда отвращение към секса, а на него не мога да си представя какво му е. Много ще се радвам ако ми дадете някакви съвети за справяне със ситуацията и психиката, освен арт, освен бельо... Много внимавам да не го обвинявам пред себе си, но не винаги успявам. Абе криво ми е. Много. Като цяло правим малко секс.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #606 -: Септември 07, 2011, 20:46:01 pm »
lili2011, нищо ново под слънцето! И ние сме с мъжки фактор, минахме през етапа защо да правя секс като не мога да направя едно дете, после през следене кога е овулацията, но вече от доста време правим секса само когато имаме желание. Въобще не се тормозя за овулаци, цикъл и т.н., ако е писано ще стане, ако не имаме още един опит по фонда. Аз преди седмица бях на лекар, пет пъти ме пита дали не правя стилулация при друг лекар - три перфектни фоликула по 18 мм, лигавица ОК!, матка супер, доказана овулация и като казах на съпруга си - днес и утре е момента да прави секс, нашият се обърна и се оправда,че е уморен и го боли глава - мъже! Вече не му се ядосвам, след 9 години опити ..... След това на другият ден явно му стана съвестно и сам си поиска. Оставям го да прави каквото си иска, не го насилвам за секс по време на овулацията (съвсем ясно я усещам, дори без тестове) и така секса вече не е задължение, а такова каквото трябва да бъде удоволствие. Много лично стана, извинявай....
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #607 -: Септември 08, 2011, 00:40:08 am »
При нас няма мъжки фактор , но май има женски :) Забременявам от раз от първи опит ,но вече трети път завършва с мисед :( 
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #608 -: Септември 08, 2011, 10:09:43 am »
...преди седмица бях на лекар, пет пъти ме пита дали не правя стилулация при друг лекар - три перфектни фоликула по 18 мм, лигавица ОК!, матка супер, доказана овулация и като казах на съпруга си - днес и утре е момента да прави секс, нашият се обърна и се оправда,че е уморен и го боли глава - мъже!...
Това е към което се стремя - да не се ядосвам. Спрях да ходя по лекари временно, да не се натоварвам излишно в подобни ситуации, които не са рядкост при нас. После гледам да си повтарям, че сигурно този цикъл е бил ановулаторен и няма за какво да се ядосвам. Бог си знае работата, и когато ще стане - ще стане. Но трудно ми се получава - ядосвам се, мъчно ми е, и т.н.т., да не драматизирам в темата. Ще ми мине, сигурна съм... до следващия месец. Благодаря ви, момичета  :youwoman: !
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #609 -: Септември 10, 2011, 10:03:35 am »
Здравейте Мацки ,аз съм от същата група и съм преминала през същия проблем . Като започнем от метрене на Базална Т . Ехо за следене на овулация ,непрекъснато преследване в тези дни . Превръщане на секса в работа а не в удоволствие. Мъжете са много чувствителни и по този начин можем да им докараме проблем. И аз ще споделя че от непрекъснатото следене на дните от един здрав и прав мъж ,започна да да има липса на ерекция или нестигане на еякулация. В този момент разбрах че нямам право да му причинявам това. Видях как нищожно може да се чувства един иначе активен мъж в такова състояние. Казхме СТОП. Ако стане стане ако не явно има проблем има и други начини. Та за мъжете това е много страшно.

Относно естествено забременяване на 40+ да възможно е но понеже аз си имам проблем от лекарите знам дори ипри жена без проблем че шансовете са драстично сведени до минимум спрямо жените преди 35години . Причините повече ановолаторни месеци в годината . Отделяне на яйцеклетки с лошо качество /с хромозомни аномалии/ които не се оплождат или ако това стане спират да се развиват на даден етап и така не се осъществява БР. Моето виждане е че след тази възраст е хубаво да се направи инвитро .Не че то ще гарантира 100% зачеване но ако стане ще стане по-бързо и разбира се нашите желания за бебе няма да вредят на потентността на нашите съпрузи.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #610 -: Септември 10, 2011, 11:13:28 am »
Здравейте! Чета ви от година, но просто не се решавам да пиша тук. Всички вие сте с много повече проблеми от моите.
Аз скоро навърших 43, имам две деца - дъщеря на 20г. и син на 17г. Разведена съм и преди известно време срещнах човек, с когото ми е добре, бих искала да продължа живота си с него. И тук започва проблема - той е на 52, няма деца и много иска да има.
Преди една година забременях в момента когато спряхме да се пазим, бяхме много щастливи докато при един преглед ми казаха диагноза мисед и ме изпратиха на абразио. До тогава не се сбях сблъсквала с подобен проблем, даже да си призная никога не бях се интересувала от собственото си тяло - какви процеси протичат, кога какво става. Не знаех и кога точно е овулацията ми... Просто никога не ми се е налагало да правя изследвания, да ходя по лекари и т.н. Дори като забременях със сина ми бях със спирала... Повярвах на лекарите и направих процедурата, после започнах да търся информация за това състояние и попаднах тук.
 Все още ме преследва мисълта, че може да е било грешка, че е трябвало да изчакам и да не се доверявам толкова на лекарите... Но всичко е свършено и не мога да го върна.  :balk_144: :balk_145:
Това беше в края на юли 2010г. Досега правим опити, меря температури  :balk_138:, постоянно пия фолиева киселина по препоръка от лекарите, от стрес бях напълняла с 10 кг, но някак си успях да ги сваля. Да забременея се е превърнало донякъде във фикс идея за мен, всеки месец съм направо разбита като видя, че ми идва отново.
Лекарите ни бяха препоръчали да отидем на генетични изследвания няколко месеца след абразиото, но приятеля ми не пожела, каза че след като един път съм забременяла естествено ще стане и втори път. Но аз се притеснявам, че ако не стане просто има опасност да загубя и него - толкова силно иска дете, имам чувството че аз не съм му достатъчна.
А иначе проблеми със секса нямаме - през ден. Опитвахме се в дните около овулацията да е всеки ден, но е натоварващо, а и под стрес и предпочетохме да се придържаме към схемата през ден. Всеки месец се моля чудото да се случи и този път съм казала, че няма да слушам никакви лекари, а ще оставя собственото си тяло да се справи. Само се надявам да се случи както и всички вие предполагам.
Стана много дълго и спирам да пиша. Имам още толкова много страхове и притеснения, но все пак се стремя да съм оптимист и да се надявам....   
Пожелавам на всички да успеят в опитите си и скоро да видят   :bfp: :crossfingers: :balk_602:

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #611 -: Септември 11, 2011, 01:47:30 am »
tanita68, за съжаление, с възрастта на жената, качеството на нейните яйцеклетки спада драстично. това означава по-рядък шанс за оплождане, още по-рядък шанс за задържане и износване на плода. процентът на спонтанните аборти нараства главоломно. имай го предвид това и се приготви да го приемеш - както ти, така и партньорът ти. не са ви нужни генетични изследвания, това са глупости. на вашата възраст, причината за спонтанния аборт е повече от ясна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #612 -: Септември 11, 2011, 08:59:41 am »
Аз не съм сигурна, че е било наистина мисед. Изчетох много неща по този въпрос тук в зачатие и в други сайтове и си мисля, че ако сме изчакали можеше да се окаже, че е просто грешка. Според мен лекарите са гледали да се презастраховат заради възрастта ми - да не би да се роди дете с увреждания и при първия проблем са поставили тази диагноза. Наистина би трябвало човек да има по-голямо доверие на лекарите, но в последно време се наслушахме на какво ли не....
А относно възрастта - майка ми е най-малкото дете в семейството и баба ми я е родила след като е навършила 40 години, дори не знам на колко точно е била. Разликата им с най-голямата и сестра е 20 години. След като е ставало преди толково години, става и сега значи е възможно да имаш дете и след 40 години.
Аз все пак оставам оптимист и продължавам да се надявам...

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #613 -: Септември 11, 2011, 16:54:51 pm »
... но приятеля ми не пожела, каза че след като един път съм забременяла естествено ще стане и втори път. Но аз се притеснявам, че ако не стане просто има опасност да загубя и него - толкова силно иска дете, имам чувството че аз не съм му достатъчна.

Миличка tanita, ако толкова много е искал дете, да е създал досега!!! Ти май се наемаш да изпълняваш неговите житейски планове? От сърце ти съчувствам за загубената бременност и за нараненото ти достойнство на жена и майка. Ако мъжът навреме беше създал децата, от които е имал нужда, нямаше да се налага СЕГА ТИ да мериш температури, да наддаваш килограми и да се чувстваш зле. Можеше просто да се радваш на връзката ви, да се наслаждаваш на живота, на секса и на порасналите си хубави деца. Но не, ти си се вкарала в някакъв филм на ужасите и май си сама в този филм. Доколкото виждам от поста ти, твоят съпруг нито проявява активност, нито прави изследвания, нито се замисля за асистирана репродукция (щом веднъж си прихванала, значи - според него - ще стане пак, нали)? Моля те, погледни на цялата ситуация с доза здравословен егоизъм и кажи на твоя, че изследванията, лечението, наблюдението на следващата бременност трябва да се случат при най-добрите възможни специалисти, а това струва пари. Да бъде така добър да ги осигури и да те подкрепя на 100% в пътя, който си поела заради него :) Стискам ти палци и вярвам, че ще има следваща успешна бременност.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #614 -: Септември 11, 2011, 19:18:19 pm »
Аз не съм сигурна, че е било наистина мисед. Изчетох много неща по този въпрос тук в зачатие и в други сайтове и си мисля, че ако сме изчакали можеше да се окаже, че е просто грешка. Според мен лекарите са гледали да се презастраховат заради възрастта ми - да не би да се роди дете с увреждания и при първия проблем са поставили тази диагноза. Наистина би трябвало човек да има по-голямо доверие на лекарите, но в последно време се наслушахме на какво ли не....
А относно възрастта - майка ми е най-малкото дете в семейството и баба ми я е родила след като е навършила 40 години, дори не знам на колко точно е била. Разликата им с най-голямата и сестра е 20 години. След като е ставало преди толково години, става и сега значи е възможно да имаш дете и след 40 години.
Аз все пак оставам оптимист и продължавам да се надявам...

Не му мисли сега и да се вкарваш в разни филми ! Аз също съм с 3 миседа и никога не съм имала съмнения , че не са били мисед.Обикновено те оставят няколко дена за да видят дали наистина е мисед , така че шансовете за грешки са твърде малко !
При последния мисед си говорихме на дълго и на широко с докторката и тя ми обясни , че това е често срещано явление при жени над 35 и единственото което мога да направя е да продължа да опитвам !
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #615 -: Септември 26, 2011, 15:26:22 pm »
[/col опаааа,чета и не вярвам на очите си.Вашите истории са една много голяма част от мен.Та това съм Аз,това ми се случва постоянно и аз не съм предполагала,че не съм ама в това.Знам ,че трябва да си даваме надежда,но наистина не е честно.
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #616 -: Септември 29, 2011, 14:48:59 pm »
Здравейте,
Доста дълго бях заета с други проблеми и работа, едва сега на 44год узрях за идеята да си родя детенце, но за съжаление съм на навлязла вече в периода на менопауза. Засега имам само начални изследвания на хормоните, лекарят не ме обезсърчи, каза че все още имам някакъв шанс, но реших все пак да питам и вас с повече опит - мога ли да очаквам успех, има ли вероятност?, ака трябва да минавам през скъпи и отразяващи се на здравето процедури, не е ли по-добре да преминем към осиновяване? Иска ми се да имам детенце, но предвид рисковете не знам дали да опитвам и имам ли шанс изобщо?
Здравейте, аз съм на 44 години и бих искала да ме посъветвате какво е необходимо да направя за евентуална желана бременност след като миналия месец цикъла ми прескочи и този не се знае какво ще стане....Благодаря ви ( ПИТАМ, ПО-СКОРО НЕ САМО ЛИЧНО, НО И КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ ЗНАЕЩИ НЕЩО ПО ТЕМАТА..:))
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #617 -: Септември 29, 2011, 14:51:44 pm »
Здравейте, аз съм на 44 години и бих искала да ме посъветвате какво е необходимо да направя за евентуална желана бременност след като миналия месец цикъла ми прескочи и този не се знае какво ще стане....Благодаря ви ( ПИТАМ, ПО-СКОРО НЕ САМО ЛИЧНО, НО И КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ ЗНАЕЩИ НЕЩО ПО ТЕМАТА..:))

здравей!

на твоята възраст, най-добре е да се обърнеш към специализирана клиника по репродуктивна медицина, където в най-кратък срок да проверят състоянието на репродуктивните ти възможности и да се прецени какво да се прави по-нататък. вероятността за зачеване и износване на тази възраст е не повече от 5%, затова е най-добре да се подходи сериозно и да се надяваме на късмет.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #618 -: Октомври 07, 2011, 17:03:34 pm »
иавинете че въпроса ми е извън темата,ако не броя мене си,(41г),но четох хубави отзиви за д-р Козовски,а сега виждам че има двама такива във Варна,единия е Г.Козивски,другия не помня първото име че затворих страницата.
Бих те ли ме насочили кой е по добър в инвитрото,че мн. го хвалеха тоя въпросен Козивски.
Благодаря предварително!
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #619 -: Октомври 07, 2011, 17:11:32 pm »
Moмичета натъкнах се на много интересна статия за Killer cells по време на бременост , може да е полезна на някои от нас които са с неизяснен стерилитет.
Оказва се че има възможност имунната система на майката да атакува плода защото той дефакто за нея е чуждо тяло .В чуждата преса прочетох за няколко такива случаи , но не намирам нищо на български .
Ето тук има обяснения какво е Killer cells.
http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-options-reproductive-immunology.html

търси за NK (Natural Killer) клетки във форума и ще намерши много писано по темата.

моя браузер превежда автоматично,та ето ти превода на страницата от линка който си дала.
Дано ти е полезен!


Репродуктивна имунология

На тази страница:

Какво е репродуктивна имунология?
Защо могат да бъдат предложени тестове и лечение на имунната ми система?
Какви тестове се предлагат?
Какво лечение се предлагат и какви са възможните странични ефекти?
Какви доказателства има за да показваме на тези лечения работа?
Къде мога да намеря повече за тези лечения?
Какво е мнението на тези тестове и лечения на HFEA?
Какво трябва да попитам моя лекар?


Какво е репродуктивна имунология?

Репродуктивната имунология е услуга, предлагана от няколко клиники за плодовитост във Великобритания. Той включва набор от тестове и лечение, общо с имунната система на пациента по време на бременност.

Има много дебати за ролята на имунната система в насърчаването или предотвратяване на здравословна бременност. Тази информация се очертава най-новите открития и мнения на експерти по темата досега (до март 2010 г.). Тя не отразява проучвания и виждания, публикувани след като той е бил написан.

Върнете се в началото

 

Защо могат да бъдат предложени тестове и лечение на имунната ми система?

Ако сте имали повтарящи се спонтанни аборти, някои лекари смятат, че имунната ви система може да бъде отхвърлянето на бременност. Като цяло, имунната система се бори с изключване нахлуването на клетки, които имат различен генетичен модел с твоя. Тези нашественици могат да съдържат вируси или трансплантирани органи. Плода в утробата си, също е различен генетичен модел, защото носи гените на баща си, както и твоя. Така че, в една нормална бременност, е мисълта, че тялото ви се нещо, което да спре отхвърляне на плода - с други думи, за да потискат нормалния имунен отговор. Въпреки това, няма убедителни доказателства, че имунното отхвърляне на плода действително да се случи при жени с проблеми с плодовитостта.

Естествени убийци (NK) клетки са клетките на имунната система, които обикновено помагат организъм срещу инфекциите. Идеята е възникнала, че ви NK клетки може да се атакува плода като агресор. Лекарите може да предложи изследване на кръвта Ви за високи нива на NK клетки и след това използването на лекарства за подтискане на действието на тези клетки.

Въпреки това, много лекари поставят под въпрос този подход. Не е ясно дали:

естествени убийци (NK) клетки, които обикновено се открива в кръвта се атакува плода
измерване и след това потискане на нивото на NK клетки в кръвта има някакъв ефект върху шансовете за успешна бременност.
Какви са клетките естествени убийци (NK)?

NK клетките са вид лимфоцити - имунни клетки -. Нормално циркулират в кръвта
лигавицата на матката съдържа имунни клетки, които приличат на НК клетки по много начини, така че те се наричат ​​матката NK клетки .

Но има две основни разлики:

Маточните NK клетки не се намират в кръвта. Те се срещат само в лигавицата на матката по време на ранна бременност, а ембриона се имплантира там и плацентата се развива. Ето защо някои лекари и учени, силно се съмнявам, дали някой смислена информация за матката NK клетките може да бъде получена от кръвна проба.
Няма доказателства, че матката NK клетките са разрушителни и атака на плацентата или ембрионални клетки.
Какво матката NK клетки?

Маточните NK клетки се намират в големи количества в стената на матката при имплантиране, и в ранните месеци на бременността. Те изглежда да помогне връзка плацентата с кръвоносните съдове и така се създаде здравословен линия за доставки за плода. Въпреки това, учените не знаят точно как го правят. (При мишки, че липсата на NK клетките в утробата, развитие на плацентата е ненормално и младите хора са по-малки от обикновено.)

 

Върнете се в началото

 

Какви тестове се предлагат?

Някои клиники предлагат кръвни тестове за измерване на нивото на NK клетки в кръвта Ви и доколко ефективно те убие нашественик клетки. Но тези кръвни тестове ще единствената мярка кръв NK клетките и не може да се измери или изпитване на матката NK клетките. Има няма сериозни доказателства, че броят и активността на NK клетките в кръвта казва нищо за броя и дейността на матката NK клетките.

Така че тези тестове, и каквото и да е лечение, въз основа на тях, са в ранните им дни, и там е много малко научни доказателства, които да покажат, че са ефективни.

Върнете се в началото

 

 

Какво лечение се предлагат и какви са възможните странични ефекти?

Лечения, "потискат НК клетки", предлагани от някои клиники, включват:

високи дози стероиди
интравенозен имуноглобулин (IVIg)
фактор на туморната некроза (TNF) блокери.
Тези лечения не са лицензирани за употреба в репродуктивната медицина. Както при всички медицински интервенции, които носят рискове и потенциални странични ефекти. Вие трябва да сте сигурни, че е разказал за всички тези. Вие трябва само да получи лечение, след като даде напълно информирано съгласие.

Също така, там не е широко приета научно обяснение на всички ползи, които тези лечения могат да имат в репродуктивната медицина.

Стероидите
Кортикостероидите са вида на наркотика (синтетичен хормон), които могат да потиснат имунен отговор, и обикновено се използват при лечението на артрит, астма и други автоимунни заболявания.

Обаче не е доказано предимство при използването на стероиди в първите три месеца на бременността, както и рисковете за вас и вашето бебе-големи от евентуалните ползи. Национална информационна служба на Тератологичните препоръчва, че бременните жени да избягват всички лекарства на този етап, освен ако те могат да се възползват вашето здраве.

Комисията по безопасност на лекарствата, казва, че кортикостероиди, взети по време на бременност може да носи малък риск от бедни растежа на плода, въпреки че има малко друг риск за плода.

Клинично проучване в Канада тестват ефекта на даване на бременни жени, които преди това са претърпели две или повече необясними спонтанни аборти, кортикостероиди (преднизон). Проучването установи, че преднизон не предпазват от спонтанен аборт, и увеличава риска от високо кръвно налягане, диабет и преждевременно раждане.

Интравенозен имуноглобулин (IVIg)
IVIg се прави от антитела, извлечени от кръвната плазма на различни донори . Той е основно се прилага чрез интравенозна система за лечение на имунна недостатъчност и автоимунни заболявания .

IVIg носи разнообразни и понякога непредсказуеми рискове:

Страничните ефекти могат да включват главоболие, мускулни болки, висока температура, втрисане, болки в долната част на гърба, тромбоза (кръвни съсиреци), бъбречна недостатъчност и анафилаксия (лоша реакция към лекарството), въпреки че тези ефекти обикновено са леки и се появяват в по-малко от един на 20 пациенти.
Тъй като имуноглобулините, идват от донор кръв, е възможността за въвеждане на по кръвен път инфекции, като хепатит, ХИВ или CJD.
IVIg съдържа антитела. По време на бременността, антитела преминават през плацентата в кръвообращението на плода. Следователно, на теория, IVIg антитела може да влезе на плода кръвния поток, където те могат да реагират срещу някои от клетките на бебето. Все пак, това не е виждал на практика.
Направен е подробен преглед на рисковете, свързани с IVIg-членки "на практикуващия обмисля IVIG за една недоказана употреба трябва сериозно да преценят потенциалните ползи в сравнение с потенциалната вреда, защото си различни и понякога непредвидими последици имуномодулиращи".

TNF-блокери
на фактор на Тумор некроза (TNF) е химическо вещество, произвеждано от клетките на имунната система, като НК клетки, което насърчава възпаление и позволява имунната система да атакува източник на инфекции. TNF-блокери са лекарства, които се използват, за да блокират ефекта на TNF - спиране на възпаление, но атаката на инфекция по-малко ефективни и се използват рутинно при лечение на артрит, астма и други имунни разстройства.

Няколко клиники предлагат използването на TNF-блокери (Enovel, Remicade и Humira). Въпреки това, съществуват рискове:

Създателите на Remicade (инфликсимаб) предупреждават, че го използвате може да увеличи риска от септицемия, хронични инфекции като туберкулоза, рак на лимфната система, проблеми с черния дроб; Нарушения на белите кръвни клетки, както и силни реакции към лекарството.
British National формулировка казва, инфликсимаб не трябва да се използва по време на бременност.
Humira (адалимумаб) не е лицензиран за използване в имплантанти недостатъчност (когато ембрионът не успява да се вграждат в лигавицата на матката). На неговото въздействие върху репродукцията и развитието на плода не са известни.
Върнете се в началото


Какви доказателства има за да показваме на тези лечения работа?

Тези тестове и лечения са много нови. Те се основават на твърденията, че жени, които имат повтарящи се спонтанни аборти или неуспешни IVF са повишени нива на НК клетки в кръвта, и на проучвания на бременност при тези жени, след като са били лекувани с IVIg. Въпреки това, проучванията не може да бъде валидно, защото разликите между NK кръв и матката NK клетки. И тъй като пробата на пациентите е малък, има съмнения за стойността на резултатите от научните изследвания.

Три допълнителни проучвания предполагат, че IVIg може да помогне за предпазване от аборт. Но резултатите не са надеждни, тъй като твърде малко пациенти участва и тяхното лечение разнообразен.

Към днешна дата (март 2010 г.), има малко научни доказателства, че тези лечения са ефективни в подобряването на вашият шанс да има бебе. Малко доказателства наличните в момента е силно разпитан от други клинични специалисти и експерти.

Професионално ръководство предполага, че трябва да се предлагат тези терапии като част от клинични изпитвания, които са проспективно, рандомизирано и контролирано (в други думи, на изпитвания, при които е решено предварително метода на анализ; пациентите се възлагат на случаен принцип към една от обработките, които се сравняват; и се тества ново лечение срещу най-малко една добре изпитана лечение). Също така, лекарите трябва да оценяват резултатите от тези проучвания, преди да се направят надеждни изводи за техните потенциални ползи.

Върнете се в началото

 

Къде мога да намеря повече за тези лечения?

Можете да прочетете повече информация в следните източници:

1) За преглед на най-новите изследвания, моля обърнете се към последния преглед на Cochrane Collaboration на това поле: Портър TF, LaCoursiere Y, Скот JR. Имунотерапия за повтарящ се спонтанен аборт. Cochrane Database Syst Rev. 2006 г.; 19 (2): CD000112.

Cochrane Collaboration е група от над 11,500 доброволци в над 90 страни, които се прилагат строги, систематичен процес, за да извършат преглед на въздействието на интервенциите, тествани в биомедицинските рандомизирани контролирани проучвания. Cochrane гости са считат за да бъде надежден източник на доказателства в областта на здравеопазването.

Този преглед на имунотерапия за повтарящ се спонтанен аборт, стигна до заключението, че:

"Нито имунизация с бащина левкоцити, нито лечение с интравенозен имуноглобулин (IVIg) подобряване на живо раждаемост при жени с необяснима повтарящ се спонтанен аборт И двете са скъпи и имат потенциал сериозни странични ефекти. Освен това жените трябва да се спестят болка и скръб, свързани с погрешни очаквания, че може да работи неефективно лечение. Това лечение не трябва да се предлага като лечение за необяснимо повтарящи се загуби на бременност. Освен това, имунологични лабораторни тестове, които са били преди това се препоръчва като оправдание за immunotherapies, не прогностична стойност за бременност успех и трябва да бъде изоставена. "

2 ) Кралския колеж на акушерите и Гинеколозите (RCOG) Научния консултативен комитет публикува становище хартия (Имунологични Тестове и интервенции за репродуктивните неуспехи. юни 2008 г.), който е на разположение на техния уебсайт .

Становището документи се казва, че "измерване на периферната кръв NK (PBNK) клетките или дейност като заместител на маркер на събития в майчино-фетална интерфейс е неуместно .... Едно скорошно голямо проучване на Обединеното кралство съобщи PBNK клетъчните нива при прогнозирането на IVF цикъл резултата да бъде "малко по-добре отколкото хвърлят монета". "

Той заключава, че "С изключение на ОПЛ [анти-фосфолипиден антитела] тестване сред жените с повтарящи се спонтанен аборт, има малко доказателства в подкрепа на всеки конкретен тест или имуномодулиращи лечение в разследването и лечение на двойките с репродуктивни недостатъчност. Тези тестове и лечения трябва да се ограничава само до тези, вписани в официални изследвания. "

3) Британският Фертилитет общество (BFS) публикува обзор на доказателства за използване на медицински помощници (допълнителни процедури), при ин витро оплождането, която обхваща редица имунологични тестове и лечения . : L Нардо и др . (2009) Медицински помощници в IVF: доказателства за клиничната практика. човешкия фертилитет 12 (1): 1 - 13.

4) Две статии преглед на науката на НК клетки по време на бременност са свободно достъпни:

Moffett A, Regan L, Braude П. Физически клетки-убийци, спонтанен аборт и безплодие. BMJ. 2004 г.; 329:1283-1285.

Рай R, чували G, Trew Г. естествените клетки убийци и репродуктивно недостатъчност - теория, практика и предразсъдъци. Human Reproduction. 2005 г.; 20 (5) :1123-1126.

Нови изследвания и виждания в тази област са непрекъснато да бъде публикуван. Cochrane Collaboration преглед, и RCOG хартия мнение и преглед на BFS не се вземат предвид проучванията, които са отишли ​​да натиснете, тъй като те са написани.

Върнете се в началото

 

Какво е мнението на тези тестове и лечения на HFEA?

За разлика от IVF себе си, имунологични тестове и лечения не се изисква лиценз от HFEA. Основната роля на HFEA е за лиценз и монитор центрове, които предоставят ин витро лечение, други подпомагани процедури, концепция и човешки ембриона изследвания.

Но плодородие клиники, лицензирани от нас трябва да осигурят необходимата информация за предлаганите изследвания или лечение, за да се уверете, че сте разбрали всички рискове и странични ефекти и да дадат информирано съгласие.

Има малко научни доказателства, за да покаже, че тези лечения са полезни. Най-добрата информация, която може да даде на пациентите е, че е представен в преглед на Cochrane Collaboration, RCOG хартия мнение и преглед на BFS.

Ние ще съветва всеки, които се предлагат такива тестове и лечение, да ги обсъдите с личния си лекар и клиника и да поставят под въпрос причините за и срещу тях като.

Върнете се в началото

 

Какво трябва да попитам моя лекар?

Ако сте се препоръчват имунологични лечения като част от лечение на стерилитет, ние ви съветваме да се уверете, че се чувствате добре информирани за потенциалните ползи и рискове на тестове и лечение.

Вашата клиника трябва да обясни:

защо те мислят, изследвания и лечение може да ви помогне
какви са рисковете и страничните ефекти могат да бъдат
разходите, които ще понесат.
Помнете, че лечение, може да да бъде правилно оценени в контекста на рандомизирано клинично изпитване . Истории за жени, които са постигнали успешна бременност след получаване на тези лечения не доказват, че са ефективни лечения. Без правилно клинично изпитване, няма начин да се прецени дали определено лечение е имал никаква полза.
Преди да се съгласите на всеки имунологични лечение, е важно да се говори през всички тези теми с Вашата клиника, както и с личния лекар . Можете също така трябва да са имали възможност да се претеглят всички въпроси, и вие трябва да се чувстват щастливи с вашето решение.

Въпроси, може да искате да попитам, включват:

Защо мислиш, че се нуждаете от това лечение - може ли да обясните какво мислите се случва в тялото ми?
Какво данни или доказателства трябва да се докаже, че това лечение ще подобри моят шанс да има бебе?
Какво ще включва лечение за мен?
Колко разлика, че това лечение ще направи за мен?
Какви са страничните ефекти и рисковете от лечението?
Колко изследвания и лечение ще ми струва?