0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #560 -: Април 01, 2011, 15:32:11 pm »
Благодаря, Радостинка, за информацията. Ще я погледна и аз.

Доколкото ми е известно във всички клиники се прави инвитро на ЕЦ и това си е отразено в ценоразписите. Цената е около 1500 лв. Предимствата са много, недостатъкът - един. Липса на бременност!
От една страна, успеваемостта е ниска по подразбиране - яйцекетката е обичайно една и след като успехът на IVF се обуславя от съотношението брой фоликули-яйцеклетки-качествени ембриони, при ЕЦ шансовете са особено малки. От друга страна обаче, да не забравяме, че клиниките се стремят към печалба и добра репутация, а ЕЦ представлява особено предизвикателство, не на последно място в организационно отношение. Овулацията (на нашата възраст) не може да се предвиди с точност. Често се пропуска или пък все по-често изобщо липсва и оттам вероятността опитът да се провали е много голяма. Най-голямото разочарование е ако фоликулът се окаже кух, което също е доста вероятно.
Това допълнително затруднява лекарите (да не кажа, че ги изнервя) и те просто предпочитат да не се занимават. Къде по-лесно е да се наблъскат хормоните и всичко да е ясно. Да не говорим за събирането на големи групи от пациентки с цикъл, който се синхронизира с конатрцептиви (!?) и така се кара на конвейр и се печели веднага и по много чрез икономия от мащаба.
Хабенето на нерви при ЕЦ не ви мърда и на вас, защото трябва да действате на момента, да си записвате час "за след малко", да пристигате за пункция и в операционната да се окаже, че фоликулът се е пукнал току-що и т.н. Забавно си е! Аз проидължавам да се надявам, че все пак си струва.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #561 -: Април 02, 2011, 12:36:13 pm »




Абсолютно подкрепям казаното за огромно съжаление. Клиниките предпочитат младички жени за да си повишат % и да вземат бързо парички.Никой не иска да има индивидуален подход ,към пациентите особенно на тази нашта възраст.

Струва си продължавай напред и до край.
« Последна редакция: Април 02, 2011, 12:39:11 pm от zarina »
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #562 -: Април 02, 2011, 13:06:21 pm »
Аз с огромна изненада разбрах, че инвитрото "не се препоръчвало" за жени над 40, а най-подходящата възраст била 30.

Че ако бях на толкова, щях да правя неразумен секс, а не опити и изследвания, пак, и пак! 
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #563 -: Април 08, 2011, 20:39:12 pm »
http://bioetika.org/anketa


Попаднах на това и искам да го споделя тук:

На 30 април 2007 г. почина Грегори Льомаршал- наречен във Франция малкия принц на песента. Помните го, нали! Това е момчето с ангелския глас, което спечели френското СтарАкадеми през 2004г. с 80 % от гласовете назрителите...
Още когато е бебе, лекарите откриват, че страда от муковисцидоза. Cystic Fibrosis (Муковисцидоза) е най-разпространената генетична болест сред бялата раса в Европа. Тя е хронична изтощителна болест, която все още води до преждевременна смърт на засегнатите хора. Макар че начинът на живот
се подобрява, много хора продължават да умират в тийнейджърска възраст или преди да навършат тридесет години.. Грегори е поредната й жертва.
Роден е на 13 май 1983г. близо до Гренобъл, в Шамбери. Въпреки болестта, през 1995г. той става шампион на Франция по акробатичен рокендрол, а през 1998г. участва в конкурса за млади певци"Grains de stars", след който се превръща в малката знаменитост на своя роден край. През 2004г. се записва за участие в СтарАк и печели състезанието с повече от убедителен вот, след като на финала пее с великолепия като Мишел Сарду и Патрисия Каас. През 2005г. излиза албумът му "Je deviens moi". Грегори снима клипове към няколко от песните в диска, участва като гост в поредното издание на СтарАк и се радва на всеобщо възхищение.  През 2006 година направи концерт в знаменитата парижка зала "Олимпия", пя дуети в СтарАк и тръгна на турне. Първото му и така  останало незавършено. През март  2007 година Грегори получиава белодробен колапс, вестниците публикуваха няколко негови снимки от болницата, която той така и не напусна. Интервюираха някакви негови приятели, които изказваха вярата си в силата на това момче, но... болестта този път го надви. Само 2 седмици преди да навърши 24...  Цяла Франция е потресена. Опелото на Грегори е на  на 3 май в  катедралата на Шамбери. Присъстват учителите и съучениците му от СтарАк, както и много големи френски изпълнители, които  отдават своята почит към големия мъж Грегори Льомаршал, смело борил се до последно да превърне мечтата си в реалност. Представете си! От момента, в който е започнал да разбира думите, той е знаел, че е обречен. И въпреки това,   върви с усмивка и песен напред!
Поклон пред Грегори!
/препечатка от пресата/

А това е The show must go on от концерта в зала Олимпия
http://youtube.com/watch?v=YBNoMyEVpms
Още преди раждането майката на Грегори е знаела, че има вероятност че бебето да е болно от муковисцидоза. Как преценявате нейното решение да го роди?
« Последна редакция: Април 08, 2011, 20:47:48 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #564 -: Април 08, 2011, 22:35:05 pm »
Аз съм сигурна, че това момче е имало 24 прекрасни години и му се възхищавам на куража. Много е трудно да си така смел пред лицето на смърта, но същевременно е много лесно...няма какво да губиш, има само какво повече да преживееш.
А според мен за майката е било по-трудно да го роди, отколкото да го махне.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #565 -: Април 09, 2011, 09:17:53 am »
Ако е знаела предварително наистина на 100% че детето и има това заболяване е твърде егоестично обричай ки го на страдание цели 24години.
Ако не е знаела ,просто се е надявала до последно че всичко ще бъде наред и че евентуално поставената диагноза е грешна.
Защото каква е логиката ако майката е преценила че може да се справи с такова тежко заболяване на собственото си дете гледайки го как си отива ден след ден.
Защо решава да обрече и него.

Знаете ли какво ми каза лекаря ,когато ми вклчваха системите за аборт,когато ми изтичаха водите а бебенцето още мърдаше в мен. Припаднах а аз се имам за силен човек но това че трябва да убия собственото си дете вътре в мен ,нямах друг избор.
При всички случеи ако не си сигорен в дадена диагноза и се надяваш че ще е ОК по-лесно е да вземеш решение да родиш отколкото да прекъснеш бременноста .


Та каза:Знам че ти е много тежко сега стегни се ще го прежзивееш,ще трае няколко часа а иначе може да е за цял живот.Няма да изпадам в подробности за примерите които ми даде.

Пуснете нещо по-ведро.Все още се разтрепервам като се сетя какво съм преживяла.
« Последна редакция: Април 09, 2011, 09:22:06 am от zarina »
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #566 -: Април 09, 2011, 10:55:27 am »
Добър ден, Дами. Ще ме приемете ли във вашия отбор?  :flower:

Ето и аз се присъединявам към "новорегистрираните" 40 годишни. Аз съм една чисто нова 40 годишна свежа и млада жена :D.
Бих искала да имам възможност да споделя опита си и дерзанията си и с ваша помощ да стигна до моята едничка цел.
Имам зад гърба си 4 неуспешни инсета. За сега сме с неизяснен стерилитет, имам си овулация, спермограмата ни също е добра, но при нас не се получават нещата. Обмислям варианти, малко съм объркана в момента, а и времето ни притиска  :?
Важното е, че не се отказвам и искам да продължа напред.

Успех на всички, които са в процедура.
Честито на Марси! Лека бременност и здраво бебче на финала.
Дано все по-често в тази тема си сеститим за така желаните 2 чертички  :rainbow:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #567 -: Април 09, 2011, 15:17:34 pm »
papa2011, честит рожден ден!
както знаете, 40-те са новите 20 :)

трябва да имаш предвид, обаче, че след 40 г. успеваемостта от инсеминациите пада и може би е време да обмислите по-агресивно поведение в терапията - тоест, инвитро.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #568 -: Април 09, 2011, 20:57:42 pm »
zarina,съжалявам,за всичко,което ти се е случило.Все пак си струва да се родиш,дори и с мисълта,че си обречен...Тези 24 години са подарени от съдбата и всеки ги заслужава,дори и да е обречен,това мисля.Никой не е Господ,за да определя кой ще живее и кой не.


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #569 -: Април 16, 2011, 10:14:42 am »
papa2011Добре дошла мила.Има още малко време ,може пък да хванем последния влак. :D.
И аз съм на горното мнение поради липсата на време предприемете по-бързи действия.
като инвитро.
Обикновено винаги има причина ,неизяснен стерилитет "-такава диагноза няма ,просто медецината не е чак толкова развита за да даде отговор на всичките ни проблеми.Ако беще така всички щяхме да можем успешно да се лекуваме от всякакви болести.
Но както и да е .Действай по-решително и бързо.

Питай каквото те интересува.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #570 -: Април 16, 2011, 10:25:48 am »
Благодаря за посрещането!
И аз съм на мнение, че трябва да се заема с нещо по-сериозно.
На 26-ти имам записан час за др.Стаменов. Много се вълнувам и силно се надявам докторите от тази клиника да ми помогнат.

Не очаквам да е лесно, със сигурност имаме "проблем", само че все още не го знаем. Съгласна съм с теб Зарина. 
Обикновено винаги има причина ,неизяснен стерилитет "-такава диагноза няма ,просто медецината не е чак толкова развита за да даде отговор на всичките ни проблеми.

Е, ние не спираме да се пробваме де  :D.... очаквай неочакваното  :lol:

Успех на всички "пораснали момичета"!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #571 -: Април 16, 2011, 16:43:04 pm »
Действай те  :D. а на 26 ти пожелавам успех и дано очакванията да се покрият с действителноста. Всичко е възможно ,така че ти стискам палци както за едното така и за другото. Все едно как ще стане само да се случи това е най-важно.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #572 -: Април 27, 2011, 12:50:00 pm »
Здравейте,
Някой може ли да ми обясни как така красивите, богатите и известните забременяха по на 43 (Карла Бруни) и даже на 45 (Сара Джесика Паркър, Диана Любенова), а ние, дето сме само красиви, още си правим опити...
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #573 -: Април 27, 2011, 13:03:17 pm »
Някои от богати жени също минават през множество опити, преди да успеят. Единственото им предимство пред нас /не че го смятам за незначително/ е това, че не се тревожат за похарчените срества или от къде ще намерят още за следващите опити. А на всички, които се тревожат за възрастта си, ще кажа, че моя позната скоро роди, навършила 48 години. При това здраво дете, макар да се наложи преждеврменно раждане заради банална грипна инфекция и нужда от лечение с антибиотици при нея.
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #574 -: Април 27, 2011, 13:25:45 pm »
Има някои богати и известни които все още не са забренемяли - като нас :wink:
На първо четене се сещам за Гала, Камелия..
Та и при тях има дълга борба, не сме само ние красивите сред все още неуспелите :lol:
« Последна редакция: Април 27, 2011, 13:32:50 pm от Tanitа »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #575 -: Април 27, 2011, 14:38:07 pm »
за Карла Бруни още не е потвърдено. Моника Белучи роди на 45, твърдеше, че е забременяла естествено.
аз подозирам донорски яйцеклетки в доста от случаите.
сега четох за най-новото бебе на Род Стюарт, жена му е на 40, забременяла е от трето поред инвитро.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Забременяване на 40+
« Отговор #576 -: Април 27, 2011, 14:54:28 pm »
Е, Гала има вече едно дете, а на други като Селин Дион им беше доста трудно, но пак успяха.
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #577 -: Април 27, 2011, 21:36:07 pm »
Здравейте,
Някой може ли да ми обясни как така красивите, богатите и известните забременяха по на 43 (Карла Бруни) и даже на 45 (Сара Джесика Паркър, Диана Любенова), а ние, дето сме само красиви, още си правим опити...
Ааа, Диана Любенова е на 38, много моля! :lol:
Примери в обратна посока също има, т.е. в стил "богатите също плачат". Някои не говорят по тези въпроси, други твърдят, че времето просто е минало неусетно и вече е късно за деца (дует Ритон, Роси Кирилова), но каква е истината само те си знаят.
Хубавото е, че ние красивите не сме се отказали и щом продължаваме с опитите значи има още хляб в нас. :wink:
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #578 -: Април 30, 2011, 22:46:24 pm »
Момичета,чета ви от доста време,но няма с какво да се похваля все още и не съм се престрашила да  пиша в темата,но ето че днес моята приятелка се похвали с тупкащо вече сърчице в 6г.с. и 3 дни.А за статистиката да уточня,че е на 43год.,втори опит в Малинов при Док Персенска,със своя яйцеклетка,първа бременност.За сега се чувства отлично.Господи,смили се над всички нас леко застаряли,но амбициозни момичета и ни дари с поне една здрава рожбичка,както и на приятелката ми всичко да продължи до края по най-прекрасния за нея начин.Не спирайте да мечтаете и да се борите,момичета.ЩЕ УСПЕЕМ!!!
*
Re: Забременяване на 40+
« Отговор #579 -: Април 30, 2011, 23:39:07 pm »
И Марая Кери роди близнаци.

http://magicfm.bg/n/view/7252