0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« -: Ноември 30, 2009, 09:25:44 am »
Добро утро на всички!

Тази седмичка Ники има двоен "празник" - в първия ден от нея става на 1 месец, а в последния, ще празнува имен ден :).
Нека седмицата е здрава и успешна за всички! Предстартовото броене преди Коледа започва, затова нека всички са изпълнени с много положителни емоции и добро настроение!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2009, 10:13:01 am »
Весела седмичка ,здрави деца!

честит имен ден на Андрея на Васи и Андрея на Малина - да са здрави и много щастливи!
Ако има и други именници - да са живи и здрави!

Аничка,весели празници !

Жорето правилно си е казал,че го е ухапало детенце с име Наси .Аз мислех ,че ще е някой Атанас ,а то се оказа Анастасия.Тя е от най-малките там (на година и половина) .Гушкала го да му се радва и взела,че го и ухапала.

Днес и в нашата ясла имаше списък с мерки и теглилки и веднага се сетих за Джам ,като имаше коментар по тази тема.Ами при нас е същото - 2 деца по 11кг. ,2-3 по 12.800 -13 кг. (Жорето е 13) и всичко друго около 15-15.500 ,като имаше 1 детенце 17.400  пък ние сме в ясла ,не в градина .Растат си децата ,не си поплюват. :D

Аз тази седмица мисля да украсявам елхата ,но се чудя дали ще оцелее ,че Жорето обожава топки и може и да са само там малките ръчички.Аз все така рано украсявам из нас ,но много обичам Коледа и това ми създава страхотно настроение.
Днес ще пишем и писмо на дядо Коледа - Жорето си е поръчал кола и бонбони . :lol:Четох,че ако се изпрати писмото,от БГ пощи връщат отговор на красива хартия ,адресирано до детето.Вярно ,че е малък още и няма да разбере,но аз ще му ги пазя и след година две ,ще му е интересно да си ги види според мен.Та съм купила и аз специална хартия на едни мечета и лунички и ще пишем. :D
Купихме му и подарък - комплект колички,дървен пъзел и 3 книжки от нас.От нашите ще има голям влак от серията на Geo Trax -бил много здрав и занимателен(дано ,че хич не е малко пари).Сега ще видим и от свекърите ,какво да бъде - имам идея да е масичка със столче да си рисува там ,но ще видим .
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 10:19:36 am от z22 »
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2009, 10:20:55 am »
Хубава седмица и от нас.
Болните да оздравяват бързо.
Днес е Андреев ден.
Първият ни имен ден :-)
Виртуална почерпка от нас.  :D
И честито на всички именници днес.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 10:24:13 am от Малина »


Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2009, 10:22:48 am »
Добро утро! Пожелавам на всички здрава и весела седмица! Нека има само усмивки и здрави дечица! Честит празник на всички именници!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2009, 11:10:54 am »
Хубава седмица и от нас!
Честит имен ден на всички Андреевци и Андреи!
Аничка, весели празници на вашето семейство!
Към мамите на момиченца:Имали ли сте такъв проблем - срастване на срамните устнички и как сте го лекували ако да? Сега ми се обади снахата видимо притеснена, че при племенницата се е получило такова нещо. Лекарката им предписала някакво кремче, като им казала да мажат до 1-2 седмици и щяло да мине. Било на хормонална основа. Но вече мазали една седмица и ставало още по-зле, отколкото да се оправя. Четох някъде, че трябвало да се отлепи по хирургически начин и после да се маже с крем, за да се избегнат по-нататъшни сраствания. Тяхната лекарка, обаче, им казала да не се притесняват, то отлепването трябвало да стане до половин година 8O Аз на тази тяхната лекарка не й вярвам особено, тук съм споделяла доста изцепки от нейна страна, но тях не мога да ги убедя, а я хвалели и като е дна от най-добрите в града...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2009, 11:15:20 am »
Честит имен ден на всички празнуващи, да са живи и здрави!
Ние сме по-добре вече, но каката и тази седмица остава вкъщи за всеки случай. Ще им вземат проби за глисти, та ни донесоха контейнерче.
По повод на предната тема за агресията - вече се сдоби с три белега по лицето от момиченце от нейната група. Първият беше миналата година в яслата на носа, сега й е зачервено под окото. Естествено, никой нищо не е видял. И хапана се е връщала, от същото дете. Били се за играчки...  :?
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2009, 11:30:15 am »
Нуну, темата е малко дълга, но дано ти помогне да се ориентирате към специалист:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.675
Нашата педиатърка редовно проверява за тези неща, и ми беше казала, когато беше с вулвовагинита, че трябва още малко да се цепне от детски гинеколог, но тя си помогна сама с падането върху ръба на седалката :?
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2009, 11:32:21 am »
Весела и здрава седмица и от нас! Честито на именниците да са живи и здрави! :) И аз в края на седмицата си имам именник :)...

новалекса, радвам се че вече сте по-добре!

За агресията какво да ви кажа, у дома е сървайвър. Елена на моменти така блъска Стефан или го удря... обяснявам, че той е бебе и случайно я е ударил с някоя играчка, ако това е случая, ако нарочно го е блъснала и се карам, удрям и по памперса, ами няма управия... В яслата също беше била децата, там пак си говорихме и обяснявахме че не трябва да прави така, от тогава не са ми се оплаквали, може би е имало ефект, но в къщи няма. Да не говорим, че напоследък е станала ревнива и не става въпрос само като гушна Стефуни и тя да иска да я гушна, а ако той направи нещо и му се скарам, тя го прави същото за да се карам и на нея, а много добре знае, че не трябва...

Смяна на темата и ние от вчера имаме елхичка и сега се чудя, да включа ли Ели в украсяването или е още малка. Другата ми чуденка е къде да сложа елхичката, че Стефан да не се саморазправи с нея ;) и Елена да му помага от солидарност  :lol:.
За подаръци Ели, ще мине от нас с пъзел с Мечо Пух и сега видях на един сайт някакви кубчета в книжка - куфарче. Стефан не съм му измислила, но ще е нещо дето да може да си го лапа и гризе :). Майка ми са им купили някаква къщичка да се крият вътре, ще видим колко е удачен този подарък, струва ми се че Ели ще я е страх да влиза вътре. Свекърва ми съм и казала някой конструктор или кукла-бебе за Ели които ще седят при нея, че като идем там да си играят.

Зори, за влак и аз бях много навита, но моя мъж каза че са много малки и се отказахме от тази идея.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2009, 11:43:57 am »
Гери,този който са взели нашите е за 2,5г. = той толкова ще е през Август чак ,ма дано му е интересно и сега.То толкова е сложно с избирането на подаъци ,че ...аз като гледам тези ,на който пише от 0-24м. и ми се струват прекалено бебешки вече за него ;другите пък са за по-големи и така.Той сега се интересува от коли,топки и книжки основно.
Мъжът ми хареса и една футболна врата с баскетболен кош към нея,но май и за това е малък,макар че той много рита топка и вратата ще влиза в употреба -ще го мислим за друг повод (РД например,който е 2м. след Коледа).

В Метро вчера видях едни дървени влакчета,пожарни коли и още 1-2 вида колички ,с бонбони вътре и ми се видя интересно ,защото после си остава играчка хубава и то дървена.Бяха към 15 лв.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2009, 11:51:04 am »
Новалекса, радвам се, че сте по-добре. Прочетох темичката, благодаря :D
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2009, 11:51:53 am »
Зори, аз се съобразявам и със Стефан, за това ги броим малки и гледам да не са скъпи нещата, че така мятат и хвърлят, че ще ме е яд ако счупят нещо скъпо. А това кое за каква възраст е, пъзела се води за деца над 3 години, той е картонен от тия които са като в рамка, но Ели има един такъв и го реди, така че и аз не се съобразявам много с надписите :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2009, 12:27:36 pm »
Здравейте в новата седмица. Честито на всички именици днес. Да са живи и здрави и много щастливи! И нашия тати е именик днес. Мия тръгна в новата градина. Мина спокойно и се надявам да й хареса там и всички да сме по-спокойни вечер. Много се бяхме изнервили всички напоследък. Тя погостува събота и неделя при баба си, та на всички ни се отрази много добре и тази сутрин даже излязохме много тихичко от вкъщи, усмихнати и спокойни :D.
<br />[link=http:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2009, 12:43:00 pm »
Честито и от нас на всички именници, със здраве да си носите името.

Ние днес правим пауза 1 ден от преминаването ясла-градина. Утре вече е в новата градина и сърцето ми е едно свито. Тони плака в събота да ходил пак на яслата, а го подготвяхме заедно с лелите от 2 седмици, че вече е голям и трябва да ходи при големите дечица. Уж иска да ходи в новото заведение, но той още не е самостоятелен и все още много трудно се справяме с готвените храни, та там ги оставят да се оправят сами и ми е едно притеснено. В яслата едната леля имаше търпението да го учи да дъвче няколко месеца и вече можеха да го хранят всички освен нея, че иначе само при нея се хранеше. Тя е най строгата но моето дете я обожаваше.

Здраве и усмивки за всички.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2009, 14:11:49 pm »
Може ли във връзка с подаръците да попитам нещо; искам и аз да купя на Кристина влак, ама не такъв, какъвто е показала Зори, а малко по-различен, ще обясня.
Едно време аз самата имах влак с железни релси, комбимирани с пластмаса, сглобяваха се, локомотив и вагони от желязо.
Мисля, че беше с батерии, ама не съм много сигурна...дали пък не беше с трансформаторче на ток. Много хубаво се движеше, беше много красив.
Поглеждам отдавна по магазините, но не съм виждала.
Някой от вас дали е виждал такъв тип?
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 14:32:41 pm от Nina »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2009, 15:13:33 pm »
Нинче и аз от миналата коледа търся такъв влак, но не съм срещала и тук по магазините. Сигурно ще е скъп, но пък толкова дълго съм се забавлявала като малка с такъв, че още помня.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2009, 15:15:32 pm »
Благодаря за пожеланията. Една виртуална почерпка от мен за именичката ми

Честит имен ден на адашката ни.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2009, 15:57:42 pm »
Ето тук има няколко влака, но май са изцяло пластмасови: http://www.vegatoys.com/?area=toys&category=23
Иначе може в Джъмбо да има нещо от сорта или в Комсед...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2009, 18:11:46 pm »
Здрава седмица и от нас.Честит имен ден на празнуващите макар и със закъснение.Нашата одисея е към края си.След изкарване на гадния вирус със високата температура от цялото семейство без бебето слава богу взе че ни тръшна и в събота някакво разстройство и повръщане,което отмина за 24 часа.Искам вече да се свърши че останах без сили :?Та това е в общи линий-тази седмица ще гледам да съм по активна :D

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2009, 21:29:49 pm »
Дано в Никулденската седмица,в която аз имам празник,да видя също и  :bfp: стискайте ми палци към Никулден точно


*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2009, 21:44:06 pm »
Поздрави и от нас.
Честито на именниците. Да са здрави и усмихнати.

Зори, я сподели повече това с изпращането на писмо до Дядо Коледа. Какъв е адреса?

А относно подаръците, много се чудя какво да му взема. Мисля си за играчката на фишър прайз дето рекламират - буквара на български, но не знам дали е подходящ за нашата възраст.