0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« -: Ноември 30, 2009, 09:25:44 am »
Добро утро на всички!

Тази седмичка Ники има двоен "празник" - в първия ден от нея става на 1 месец, а в последния, ще празнува имен ден :).
Нека седмицата е здрава и успешна за всички! Предстартовото броене преди Коледа започва, затова нека всички са изпълнени с много положителни емоции и добро настроение!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2009, 10:13:01 am »
Весела седмичка ,здрави деца!

честит имен ден на Андрея на Васи и Андрея на Малина - да са здрави и много щастливи!
Ако има и други именници - да са живи и здрави!

Аничка,весели празници !

Жорето правилно си е казал,че го е ухапало детенце с име Наси .Аз мислех ,че ще е някой Атанас ,а то се оказа Анастасия.Тя е от най-малките там (на година и половина) .Гушкала го да му се радва и взела,че го и ухапала.

Днес и в нашата ясла имаше списък с мерки и теглилки и веднага се сетих за Джам ,като имаше коментар по тази тема.Ами при нас е същото - 2 деца по 11кг. ,2-3 по 12.800 -13 кг. (Жорето е 13) и всичко друго около 15-15.500 ,като имаше 1 детенце 17.400  пък ние сме в ясла ,не в градина .Растат си децата ,не си поплюват. :D

Аз тази седмица мисля да украсявам елхата ,но се чудя дали ще оцелее ,че Жорето обожава топки и може и да са само там малките ръчички.Аз все така рано украсявам из нас ,но много обичам Коледа и това ми създава страхотно настроение.
Днес ще пишем и писмо на дядо Коледа - Жорето си е поръчал кола и бонбони . :lol:Четох,че ако се изпрати писмото,от БГ пощи връщат отговор на красива хартия ,адресирано до детето.Вярно ,че е малък още и няма да разбере,но аз ще му ги пазя и след година две ,ще му е интересно да си ги види според мен.Та съм купила и аз специална хартия на едни мечета и лунички и ще пишем. :D
Купихме му и подарък - комплект колички,дървен пъзел и 3 книжки от нас.От нашите ще има голям влак от серията на Geo Trax -бил много здрав и занимателен(дано ,че хич не е малко пари).Сега ще видим и от свекърите ,какво да бъде - имам идея да е масичка със столче да си рисува там ,но ще видим .
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 10:19:36 am от z22 »
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2009, 10:20:55 am »
Хубава седмица и от нас.
Болните да оздравяват бързо.
Днес е Андреев ден.
Първият ни имен ден :-)
Виртуална почерпка от нас.  :D
И честито на всички именници днес.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 10:24:13 am от Малина »


Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2009, 10:22:48 am »
Добро утро! Пожелавам на всички здрава и весела седмица! Нека има само усмивки и здрави дечица! Честит празник на всички именници!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2009, 11:10:54 am »
Хубава седмица и от нас!
Честит имен ден на всички Андреевци и Андреи!
Аничка, весели празници на вашето семейство!
Към мамите на момиченца:Имали ли сте такъв проблем - срастване на срамните устнички и как сте го лекували ако да? Сега ми се обади снахата видимо притеснена, че при племенницата се е получило такова нещо. Лекарката им предписала някакво кремче, като им казала да мажат до 1-2 седмици и щяло да мине. Било на хормонална основа. Но вече мазали една седмица и ставало още по-зле, отколкото да се оправя. Четох някъде, че трябвало да се отлепи по хирургически начин и после да се маже с крем, за да се избегнат по-нататъшни сраствания. Тяхната лекарка, обаче, им казала да не се притесняват, то отлепването трябвало да стане до половин година 8O Аз на тази тяхната лекарка не й вярвам особено, тук съм споделяла доста изцепки от нейна страна, но тях не мога да ги убедя, а я хвалели и като е дна от най-добрите в града...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2009, 11:15:20 am »
Честит имен ден на всички празнуващи, да са живи и здрави!
Ние сме по-добре вече, но каката и тази седмица остава вкъщи за всеки случай. Ще им вземат проби за глисти, та ни донесоха контейнерче.
По повод на предната тема за агресията - вече се сдоби с три белега по лицето от момиченце от нейната група. Първият беше миналата година в яслата на носа, сега й е зачервено под окото. Естествено, никой нищо не е видял. И хапана се е връщала, от същото дете. Били се за играчки...  :?
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2009, 11:30:15 am »
Нуну, темата е малко дълга, но дано ти помогне да се ориентирате към специалист:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.675
Нашата педиатърка редовно проверява за тези неща, и ми беше казала, когато беше с вулвовагинита, че трябва още малко да се цепне от детски гинеколог, но тя си помогна сама с падането върху ръба на седалката :?
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2009, 11:32:21 am »
Весела и здрава седмица и от нас! Честито на именниците да са живи и здрави! :) И аз в края на седмицата си имам именник :)...

новалекса, радвам се че вече сте по-добре!

За агресията какво да ви кажа, у дома е сървайвър. Елена на моменти така блъска Стефан или го удря... обяснявам, че той е бебе и случайно я е ударил с някоя играчка, ако това е случая, ако нарочно го е блъснала и се карам, удрям и по памперса, ами няма управия... В яслата също беше била децата, там пак си говорихме и обяснявахме че не трябва да прави така, от тогава не са ми се оплаквали, може би е имало ефект, но в къщи няма. Да не говорим, че напоследък е станала ревнива и не става въпрос само като гушна Стефуни и тя да иска да я гушна, а ако той направи нещо и му се скарам, тя го прави същото за да се карам и на нея, а много добре знае, че не трябва...

Смяна на темата и ние от вчера имаме елхичка и сега се чудя, да включа ли Ели в украсяването или е още малка. Другата ми чуденка е къде да сложа елхичката, че Стефан да не се саморазправи с нея ;) и Елена да му помага от солидарност  :lol:.
За подаръци Ели, ще мине от нас с пъзел с Мечо Пух и сега видях на един сайт някакви кубчета в книжка - куфарче. Стефан не съм му измислила, но ще е нещо дето да може да си го лапа и гризе :). Майка ми са им купили някаква къщичка да се крият вътре, ще видим колко е удачен този подарък, струва ми се че Ели ще я е страх да влиза вътре. Свекърва ми съм и казала някой конструктор или кукла-бебе за Ели които ще седят при нея, че като идем там да си играят.

Зори, за влак и аз бях много навита, но моя мъж каза че са много малки и се отказахме от тази идея.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2009, 11:43:57 am »
Гери,този който са взели нашите е за 2,5г. = той толкова ще е през Август чак ,ма дано му е интересно и сега.То толкова е сложно с избирането на подаъци ,че ...аз като гледам тези ,на който пише от 0-24м. и ми се струват прекалено бебешки вече за него ;другите пък са за по-големи и така.Той сега се интересува от коли,топки и книжки основно.
Мъжът ми хареса и една футболна врата с баскетболен кош към нея,но май и за това е малък,макар че той много рита топка и вратата ще влиза в употреба -ще го мислим за друг повод (РД например,който е 2м. след Коледа).

В Метро вчера видях едни дървени влакчета,пожарни коли и още 1-2 вида колички ,с бонбони вътре и ми се видя интересно ,защото после си остава играчка хубава и то дървена.Бяха към 15 лв.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2009, 11:51:04 am »
Новалекса, радвам се, че сте по-добре. Прочетох темичката, благодаря :D
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2009, 11:51:53 am »
Зори, аз се съобразявам и със Стефан, за това ги броим малки и гледам да не са скъпи нещата, че така мятат и хвърлят, че ще ме е яд ако счупят нещо скъпо. А това кое за каква възраст е, пъзела се води за деца над 3 години, той е картонен от тия които са като в рамка, но Ели има един такъв и го реди, така че и аз не се съобразявам много с надписите :)


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2009, 12:27:36 pm »
Здравейте в новата седмица. Честито на всички именици днес. Да са живи и здрави и много щастливи! И нашия тати е именик днес. Мия тръгна в новата градина. Мина спокойно и се надявам да й хареса там и всички да сме по-спокойни вечер. Много се бяхме изнервили всички напоследък. Тя погостува събота и неделя при баба си, та на всички ни се отрази много добре и тази сутрин даже излязохме много тихичко от вкъщи, усмихнати и спокойни :D.
<br />[link=http:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2009, 12:43:00 pm »
Честито и от нас на всички именници, със здраве да си носите името.

Ние днес правим пауза 1 ден от преминаването ясла-градина. Утре вече е в новата градина и сърцето ми е едно свито. Тони плака в събота да ходил пак на яслата, а го подготвяхме заедно с лелите от 2 седмици, че вече е голям и трябва да ходи при големите дечица. Уж иска да ходи в новото заведение, но той още не е самостоятелен и все още много трудно се справяме с готвените храни, та там ги оставят да се оправят сами и ми е едно притеснено. В яслата едната леля имаше търпението да го учи да дъвче няколко месеца и вече можеха да го хранят всички освен нея, че иначе само при нея се хранеше. Тя е най строгата но моето дете я обожаваше.

Здраве и усмивки за всички.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2009, 14:11:49 pm »
Може ли във връзка с подаръците да попитам нещо; искам и аз да купя на Кристина влак, ама не такъв, какъвто е показала Зори, а малко по-различен, ще обясня.
Едно време аз самата имах влак с железни релси, комбимирани с пластмаса, сглобяваха се, локомотив и вагони от желязо.
Мисля, че беше с батерии, ама не съм много сигурна...дали пък не беше с трансформаторче на ток. Много хубаво се движеше, беше много красив.
Поглеждам отдавна по магазините, но не съм виждала.
Някой от вас дали е виждал такъв тип?
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 14:32:41 pm от Nina »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2009, 15:13:33 pm »
Нинче и аз от миналата коледа търся такъв влак, но не съм срещала и тук по магазините. Сигурно ще е скъп, но пък толкова дълго съм се забавлявала като малка с такъв, че още помня.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2009, 15:15:32 pm »
Благодаря за пожеланията. Една виртуална почерпка от мен за именичката ми

Честит имен ден на адашката ни.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2009, 15:57:42 pm »
Ето тук има няколко влака, но май са изцяло пластмасови: http://www.vegatoys.com/?area=toys&category=23
Иначе може в Джъмбо да има нещо от сорта или в Комсед...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2009, 18:11:46 pm »
Здрава седмица и от нас.Честит имен ден на празнуващите макар и със закъснение.Нашата одисея е към края си.След изкарване на гадния вирус със високата температура от цялото семейство без бебето слава богу взе че ни тръшна и в събота някакво разстройство и повръщане,което отмина за 24 часа.Искам вече да се свърши че останах без сили :?Та това е в общи линий-тази седмица ще гледам да съм по активна :D

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2009, 21:29:49 pm »
Дано в Никулденската седмица,в която аз имам празник,да видя също и  :bfp: стискайте ми палци към Никулден точно


*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2009, 21:44:06 pm »
Поздрави и от нас.
Честито на именниците. Да са здрави и усмихнати.

Зори, я сподели повече това с изпращането на писмо до Дядо Коледа. Какъв е адреса?

А относно подаръците, много се чудя какво да му взема. Мисля си за играчката на фишър прайз дето рекламират - буквара на български, но не знам дали е подходящ за нашата възраст.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #20 -: Ноември 30, 2009, 22:40:02 pm »
Поздрави и от нас.
Честито на именниците. Да са здрави и усмихнати.

Зори, я сподели повече това с изпращането на писмо до Дядо Коледа. Какъв е адреса?

А относно подаръците, много се чудя какво да му взема. Мисля си за играчката на фишър прайз дето рекламират - буквара на български, но не знам дали е подходящ за нашата възраст.

Първо, честито на всички именници с пожелание от здраве да не се оттърват!

Букварът на български е пълна скръб - и броенето, и буквите, а стихчетата и песните са едни незнайни. В едното се разказва за антилопи. Хубаво е, но не си заслужава 60-те лева. Ние имаме книжката на Фишър Прайз от поредицата, която е за броенето. С изключение на "Три глупави прасенца" и старанието на моя син да запомни първо думата "глупави" - става.
Разликата между Буквара и Кучето /70лв/ на Фишъра е само 10 лева, обаче е по добро, учи се крак, ръка, коремче, ухо със цветове, изрази и фрази. Според мен е по-добро.

Нина и вие ли сте фенове на влаковете? Бичим с мъжо по няколко километра на ден, та да ги гледаме тия влакове на метростанция "Обеля" и вкъщи имаме влак и играем на "Нинание, враааииии се нещо което не мога да произнеса. Ся ща Ци-ци ца" .
Това, което търсиш на бг-пазара го няма. Има само пластмасови китайски измишльотини.  Лично аз съм харесала едно-две Легота с влакчето Томас, но все още не се решавам  да поръчам нещо от чужбинските сайтове.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 22:47:02 pm от lady_11 »
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #21 -: Ноември 30, 2009, 22:48:49 pm »
Мари ,пише се До къщичката на Дядо Коледа, Снежанка и Джуджета (или само до Дядо Коледа,както решиш).Някои слагат марка ,други не,аз мисля да сложа.
Името на детето и точен адрес също се пишат.
- така е изглеждал отговорът от миналата година.
За подаръка - не съм разглеждала този буквар и не знам дали си заслужава парите(виждала съм подобни ,но на други езици и не са ми изглеждали много интересни ,особено пък за 60 лв. -май толкова беше ,но може и интерес да е ).Виж го и прецени.
Аз разбрах,че и този телефон го има на български  - Жорето го има ,но на английски и му е много забавно да повтаря буквите и цифрите - те се и изписват на екрана,отделно има и доста мелодии.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #22 -: Ноември 30, 2009, 23:07:13 pm »
Зори, какъв е този телефон, на коя фирма? :)
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #23 -: Ноември 30, 2009, 23:10:51 pm »
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.3618
ето и другите неща
http://www.toytownbg.com/?toy=10.3.30.0#step

благодаря, ви момичета за отговорите
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #24 -: Ноември 30, 2009, 23:37:43 pm »
Зори, какъв е този телефон, на коя фирма? :)
на фишър прайс 8) и става, но не за 36-месечни деца, а за по-мънички :lol:


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #25 -: Ноември 30, 2009, 23:45:50 pm »
да ,определено е за малки -на Жорето му го подариха като стана на 1г.В сайта ,който е дала Мари пише,че е за над 6м.
За кучето и аз съм чувала много добри отзиви!
<br />
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #26 -: Декември 01, 2009, 01:12:57 am »
Здравейте, момичета.Честит имен ден на патерица на всички именници.Да са живи и здрави!
Много хубава темичка сте подхванали за коледните подаръци.Следващите дни са най-веселите за цялото семейство и най-вече за децата.Затова е много важно да сме подготвени с идеи за подаръци, за да не се помрачат празниците.
Спорна седмица на всички.Дано ми остане време да се включвам.Моето момченце запълва целия ми ден и обикновено по това време спя непробудно  :D.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #27 -: Декември 01, 2009, 07:21:01 am »
да ,определено е за малки -на Жорето му го подариха като стана на 1г.В сайта ,който е дала Мари пише,че е за над 6м.
За кучето и аз съм чувала много добри отзиви!


Телефона е хубав и става за деца, които проговарят - всички букви и цифрите от 0-9. Има само един недостатък - изваден от кутията, звукът става много тих.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #28 -: Декември 01, 2009, 07:50:56 am »
Лейди, май наистина няма такива влакчета у нас. Гледах в нет-а, има хубави, трябва да проверя дали мога да поръчам онлайн. Сравнително скъпи са, но честно казано бих комбинирал бабите и бих взела такова влакче наместо куп играчки еднодневки. Хубавото е, че може да се вземе някаква стартова комбинация и после да се допълва с детайли, например; взима се локомотива с вагоните, релси и малка разпределителна гара, а във времето може да се добавят тунели, гари, още локомотиви, релси и прочие разнообразни детайли. Има доста изящни изработки и ако човек види, че на детето му е интересно може да се добавя и да се получи добра колекция :)
Питаш ме дали Кристина е фен на влакове - ами тя на всичко е фен  :lol: Каквото гледа по рекламите...Последно купих един октопод на Плейдо с форми за пластелин. Много добро изпълнение, стават доста и хубави фигури и Кристина много се забавлява. Сега ще и взема и маймуна, към която има фигурки за плодове, а има и зъболекар, който прави зъбчета. Хитри са и с доста добро качество тези играчки и с на приемливи цени.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #29 -: Декември 01, 2009, 09:01:29 am »
О да, аз за дребосъчка го имах предвид. Деси вече си поръча подаръци, но на Ели се чудя какво да вземем, предвид това, че имаме една стая с играчки... :?
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #30 -: Декември 01, 2009, 09:14:30 am »
Лейди,ние нямаме такъв проблем ,да не е нещо дефект при вашия .Мъжът ми даже лошо му става ако Жорето пуска мелодиите ,защото е силно при нас.

Нина,аз много бях харесала този комплект с маймунката и исках сега да го купя за Коледа,но мъжът ми смята че е малък(1,9г.).Според теб от каква възраст е подходящ ,Кристина от кога играе с него.Може февруари да го вземем за РД .

Жорето ми е много странен - сутрин тръгва от нас с желание за яслата .Като закуси и се започва едно викане "айдеее гина одиии",обличаме бързо якето всичко .По пътя до там обяснява ,какво ще прави в градината и кога ще отидем да го вземем(като поиграя,яде и се наспи).Но стигнем ли до вратата на градината и се почва рев,сълзи ,гушва се като маймунче и едва го събличам и слагам пантофи.Лелите казват ,че щом влезе при децата и няма и минута и започва да играе без да плаче.Явно се лиготи.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #31 -: Декември 01, 2009, 09:23:43 am »
Здравейте!
И аз за подаръците да се консултирам  :) Проходилката от колко месеца е подходяща? Имам предвид такава с бънджи (незнам така ли се нарича - плата отдолу). Другия въпрос е откога се слага в столче за хранене детето? След като е седнало стабилно само или по-рано може?
Здрава и весела седмица!!!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #32 -: Декември 01, 2009, 09:34:05 am »
midge,за проходилката не знам ,аз бях решила да не купувам и не съм се интересувала.Приятелка ми даде нейната ,когато Жорето беше на 9м. и я позвах съвсем малко,защото на 10 проходи.Като беше на 6м. обаче,го водих в Таласъмчета на една среща и там го сложих в една проходилка и много се забавляваше,защото имаше много играчки на плота и.
За столчето - много зависи,какво столче ще избереш.Ние имаме едно на Чико ,което има 3-4 положения на гръбчето ,като едното много легнало.Аз сложих Жорко за първи път на 5м. и 13 дни-тогава започнах и със захранването.Първо на по-полегнало положение ,от 6м. вече и да изцяло седнало,защото вече си седеше сам.Моя приятелка сложи нейното в същият стол на 4м. и мисля,че няма проблем - то шезлонгите имат същият наклон,като на този стол.Ако обаче вземеш стол без регулиране на облегалката,може би къъм 6м. би било добре според мен най-рано и пак зависи от стола.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #33 -: Декември 01, 2009, 10:01:53 am »
Зори, извинявай че не ти отговорих в предната тема  :oops:
Масата и столчето са от Варна. Във всички складове за играчки я имаше. Повече не мога да помогна.

Ех, Нина, ако намериш такова влакче свиркай. Аз съм виждала в един магазин във Варна, много хубава имитация на такова влакче, но все пак си търся оРгинално  :wink:

Аз не мога никакъв подарък да измисля. Има една стая с играчки, които изобщо не поглежда. Онзи ден за пръв път ми позволи да му прочета приказка  и сега сигурно ще наблегна на книжките.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #34 -: Декември 01, 2009, 10:04:18 am »
Зори, ами на Кристина октоподчето й го взех преди месец-два, значи на 2,2 год. е била. Но според мен може и по-рано. От него стават фигурки на рибки, морско конче, октопод, костенурка, охлюв и още доста приложения има за разнообразни човечета. Криси много им се е радва, правим най-различни цветове и тя си ги подрежда по цвят от всички фигурки, но сама все още не умее да си прави фигурите, с едно две изключения. Просто се изисква повече прецизност. Но ги правим заедно и на нея й е интересно. Сега много иска маймунката. Също така намирам, че този комплект е и развивателен - учат се цветове, животни, други умения придобива детето, под формата на игра, а пък и на мен правенето на пластелинени фигурки ми действа успокояващо  :oops: Доста си играя.
Това мога да кажа общо взето.  :D
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 10:45:28 am от Nina »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #35 -: Декември 01, 2009, 10:28:31 am »
И аз съм на вълна подаръци. За феновете на Мечо Пух, Тигър и Прасчо ще споделя, че в Метро в момента са на промоция 36 лв. 66 см. плюшена играчка. За сравнение - в Шел са по 60 лв. Моето дете си е поръчало меченце, та това ще и донесе дяло коледа - Мечо Пух.
А пластелинчетата на Плей До са невероятни. В Май тойс са малко по-евтини от по магазините. И има всякакви разновидности. Но моето дете не би се справило на този етап с тях, така че ще е по-натам.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #36 -: Декември 01, 2009, 10:45:53 am »
Вие хубаво коментирате детски подаръци, ама там изборът е огроооомен! Виж, аз за мъжа ми се чудя какво да измъдря, че парфюми, пуловери и т.н вече са ми втръснали... :?
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #37 -: Декември 01, 2009, 10:49:19 am »
Да в май тойс маймунката е 14 евро,което е много по-евтино от тук,но не съм поръчвала до сега и нямам представа ,колко би се вързало с доставката ,макар и групова.

Аничка,В "на кафе" ма тема за подаръци на мъжете.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #38 -: Декември 01, 2009, 11:03:58 am »
Мидж, аз принципно не съм фен на проходилките,но ако решиш да вземеш, най -удачно е според мен, след осми девети месец.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #39 -: Декември 01, 2009, 11:11:22 am »
Зори, аз лично се включих в обща поръчка на една приятелка. Иначе доставката до БГ е 15.90 евро, независимо колко артикула и колко кг е пратката. За нови потребители дават код за отстъпка 10 евро. За рождени дни също пращат кодове, така че и сама да поръчаш, ако е нещо по-голямо си струва от всякъде.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #40 -: Декември 01, 2009, 11:21:16 am »
Мидж, аз взех проходилка от една приятелка и в общи линии слагам Дари за по 5-10 мин. на ден, колкото да си свърша нещо през това време. Иначе тази, която съм взела няма плот с копчета, които да натиска и не бих казала, че е от най-интересните. Иначе може да се застопорява на едно място, т.е. да не шава много -много човечето, ако майката реши :wink: Иначе като водихме Дари на ортопед/ последно на 6 м. при един д-р в Горна Баня /забравих му името :oops:/ изрично го питах за мнението му за проходилките и той каза, че не е твърдо против, в с-л че не уврежда по някакъв начин ставичките на детето, но и не прохождат по-бързо с това...Опасни са от гледна точка на това, че много бързо почват да "шетат" и да пипат навсякъде...За столче за хранене и аз мислех да взема такова, каквото Зори е описала - с регулиране на облегалката, ама докато се начудя и тя си порастна. Та в крайна сметка взехме такова на Fisher Price, което се закрепва за по-голям стол. Тъй като Дари не може все още да седи стабилно не й е от най-удобните, но не смятам, че има с-л за 2-3 месеца да се дават толкова пари за столче с регулираща се облегалка. Досега я храних в шезлонга и столчето за кола.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #41 -: Декември 01, 2009, 11:30:36 am »
Столчето ни за хранене е Чиполино и също има 3 положения на гръбчето, три височини на седалката. Лесно се сваля за пране (моето дете бая повръщаше почти до година първо заради рефлукса, после заради задавяне). Ползвах го от третия ден на захранването - 5 месеца и 8 дни. Според мен по нищо не отстъпва на двойно по-скъпите столове (освен в дизайн). Сега вече второ бебе го ползва, защото Александра е мноооого голяма и яде на масата с нас и ползва нашите столове.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #42 -: Декември 01, 2009, 11:41:16 am »
в проходилка съм слагала Стеф 10 пъти, Преслава никога, дадох проходилката на каката преди две години на роднина за нейното дете и от тогава не съм я виждала, не че ми е тумнала де
имаме си райд он, на който се кефи максимално, уолкър на чико, също много полезна и интересна за Преслава вещ, но тя си играе с него, не го ползва съвсем за прохождане, а слага фигурките и пуска мелодийки
аз да ви кажа, предпочитам да постеля земята с одеала и да зарина детето със всевъзможни играчки и така то да си се занимава, отколкото да висне в гащите на проходилката и да ми се петляви из краката
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #43 -: Декември 01, 2009, 11:44:01 am »
И ние почти не ползвахме проходилките, сложих ги на 8м, после искаха да ги бутат отвън, а като са вътре ходиха и се обръщаха един друг. Предпочитаха проходилка - ръцете на мама  :lol:
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #44 -: Декември 01, 2009, 12:23:55 pm »
И аз приключих с подаръците... за Коледа поръчах това: http://www.laredoute.fr/vente-ensemble-pour-poupons.aspx?productid=324110278&documentid=201209&categoryid=66680547&pos=2_n_n&numberpage=1

За рожденият ден това: http://www.simbatoys.de/en/brands__products/newborn_baby/dolls/detail.shtml?sArtNr=105039005

За Коледният подарък се комбинирахме с бабите, че аман... Трудно ми е да измислям и тяхните подаръци, освен това у дома вече няма къде да се стъпи от играчки. Миналата година изпратих две огромни торби за детски дом, скоро май пак ще правя ревизия и ще видя къде ще ги пратя...
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 12:38:15 pm от setakap »
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #45 -: Декември 01, 2009, 12:48:06 pm »
Благодаря ви! Така или иначе на бабите трябва да измисля подаръци и затова съм в чудене. За малко да се сдобием с бънджи (огромно нещо) добре, че преди да го купят попитаха все пак, та затова си мисля за проходилка. Другата идея била една огромна къщичка, а ние живеем в 50 квадрата все пак, а и детето е на 4 месеца, абе страшно е просто.
Той в момента е в период, в който не мога да го оставя и за миг сам, та си мислех, че проходилката ще помага в това отношение след месец, два  :lol: то тогава, живот и здраве, сигурно ще си седи и повече ще се занимава  :ask: знам ли? Вече се изсули от столчето за кола (не беше вързан, разбира се  :oops: ), като го оставя легнал се върти по корем, но само на едната страна и не умее да се връща сам и настава едно страшно повръщане ако е скоро след храна, в шезлонга успява да се смъкне под коланите - абе цирк страшен  :lol: Не че вие сте на друг хал, де  :lol: , но нали ми е ново на мен.
Поздрави!!!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #46 -: Декември 01, 2009, 13:01:42 pm »

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/manufacturers_id/124/products_id/6335

midge, идейка
и ние сме в 50 квадрата  :D тъкмо няма много пространство да го гониш  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #47 -: Декември 01, 2009, 14:17:38 pm »
Мерси, Мини!
Аз имам такова и го слагам на един дунапрен на пода. Подобно се получава.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #48 -: Декември 01, 2009, 14:28:03 pm »
midge, вие сте мънички, спокойно подаръка от бабите може да е някоя дрешка, ти я избираш те я плащат ;). Другото е някакви дрънкалки и чесалки за гризане, защото ако още не сте почнали да опитвате всичко на вкус, скоро ще почне  :lol:.

Проходилка не сме имали, столчето за хранене от 8 месец съм ги слагала, преди това в кошницата за кола ги хранех.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #49 -: Декември 01, 2009, 14:41:04 pm »
Мидж, като стана дума за гимнастика,въпреки че имате нещо подобно, активната гимнастиката на Чико е перфектен подарък. Моето дете въпреки че е на 2 и 2 месеца вече, ежедневно се занимава с нея. Вече 2 години ползване, а е като нова.
Много се радвам, че послушах СтефиЗ като я хвалеше и я купихме. Най-добре изхарчените 100 лв са това в нашето семейство.

СтефиЗ, процент трябва да ти дават, сигурна съм че още много души си запалила като мен.
ето я http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/products_id/839
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 14:44:02 pm от sia »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #50 -: Декември 01, 2009, 14:50:38 pm »
:D :D :D аха, аха ... и мен тоже
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #52 -: Декември 01, 2009, 17:13:47 pm »
Още малко влакови композиции за Нинка, но този път дървени и на по-човешки цени, че някои от предните струват колкото лека кола на старо:

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_0_12?url=search-alias%3Dtoys&field-keywords=wooden+train+set&sprefix=wooden+train
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #53 -: Декември 01, 2009, 18:05:08 pm »
Четох,че обсъждате проходилката,а какво ще кажете за бънджи?Наистина ли е толкова огромно,защото моя сладур пък изобщо неиска да стои сам и навсякъде го мъкна в кошницата за кола с мен,но тя пък взе да му умалява :lol:та...мислех като провеся бънджито на вратата в кухнята да посвършвам туй-онуй през деня.Той и без туй скоро навършва 6 месеца и мислех това да му донесе дядо Коледа :D

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #54 -: Декември 01, 2009, 18:07:39 pm »
Абе те от чико не само процент ами и платинена карта трябва да ми направят :lol:
всичката ни бебешка "техника" - количка, кошница, 2 бр. столчета, е тяхна :lol:

купих на Ели телефончето на фишър прайс, много е приятно. Лейди, на кутията си пише, че звука намаля след като се извади, било съгласно някакви стандарти за безопасност :wink:
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #55 -: Декември 01, 2009, 18:24:44 pm »
Мидж, Стилияна ползваше много проходилката. В смисъл на често по кратко. Беше супер удобство за да отида до тоалетна или да й пасирам сготвената храна. Изобщо не обичаше нито в кошарата, нито по земята да се търкаля. Там за 10 мин се чувстваше щастлива, после й омръзваше де, но след 2-3 часа отново и те така... Ти си преценяш вече.
Относно играчките ще сме на Кухня и голяма количка за кукла.
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #56 -: Декември 01, 2009, 19:41:05 pm »
И аз съм на вълна бънджи,а и педиатарката ни го препоръча.Надявам се поне малко да го забаламосва засхтото не ме оставя и за секунда,както изляза от стаята и се почва един рев.Та май това ще му е подаръка.Да се похваля имаме си зъбче.Целувки
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #57 -: Декември 01, 2009, 19:53:38 pm »
sweet_baby,честито ви първо зъбче.И Митака се лигави здраво,но няма никакви признаци скоро за зъби.

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #58 -: Декември 01, 2009, 21:40:57 pm »
Парси, аз се убедих, че лигавенето няма много общо с поникването на зъбите. Нашата изобщо не се е лигавила, а вече има 2 бр. :D
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #59 -: Декември 01, 2009, 21:50:52 pm »
Я дайте някакъв линк към маймунката и охтоподчето.

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #60 -: Декември 01, 2009, 22:09:20 pm »
Парси, това беше някакво настолно, не за врата и си беше огромна работа...
Марито , и на мен за това ми трябва  :lol: нещо да му сготвя и на нас също

И Тео много точи лиги и всичко бута в устата, но мисля, че зъбите са далеч още... Май няма връзка.

Мисля да го оставим на баба за два дни сам и да го ударми на сън някъде, че имаме билети за Рамщайн в Белград догодина и искам да си направим генерална репетиция. Дано да ни се получе добре пробата  :) Стискайте палци  :lol:

Вие какво ще правите по Коледа и Нова Година  - с бебоците ли празнувате или отмаряте?
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 22:47:11 pm от midge »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #61 -: Декември 01, 2009, 22:16:59 pm »
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.57/ Eто линк към нещата на Плей До. Не виждам обаче октопода. Явно не е наличен в момента.
Ето го в бгмагазин http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.502
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #62 -: Декември 01, 2009, 22:33:23 pm »
Нинче, виж колко много влакчета има тук:

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_0_14?url=search-alias%3Dtoys&field-keywords=electric+train+sets&sprefix=electric+train

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss?url=search-alias%3Dtoys&field-keywords=electric+train+

Мдаа, и на повечето от тях цените им си ги бива. Дали за петстотин и кусур лири това http://www.amazon.co.uk/Bassett-BL99041-Broadhurst-Rebuilt-Locomotive/dp/B002OL2O98/ref=sr_1_13?ie=UTF8&s=kids&qid=1259698783&sr=1-13, ще ми направи и сервира кафе и междувременно ще е изпрало и простряло пераляната, докато детето си играе с влакчето?
Пренецявайки какво ще хареса на детето ми към този етап на развитието му, лично аз бих се спряла на нещо като това: http://www.chemistdirect.co.uk/tomy-4594-surprise-action-playset_1_48950.html
А понеже вече ми омръзва да фабрикувам сапунени балончета като компресор ми харесва и това http://www.chemistdirect.co.uk/tomy-4595-musical-bubble-thomas_1_48951.html.

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.57/ Eто линк към нещата на Плей До. Не виждам обаче октопода. Явно не е наличен в момента.
Ето го в бгмагазин http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.502
Това ли било? Още стържа от този Плей До из цялата стая , само че ние имаме друг комплект. А като отркри Вики, че този пластелин се и яде, тотално ме отказа за момента да играем с него.

« Последна редакция: Декември 01, 2009, 22:49:21 pm от lady_11 »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #63 -: Декември 01, 2009, 23:14:32 pm »
Лейди, как му се отразява на Вики пластелина? :) И Кристина ме попита дали се яде, де, не пропусна, но казах, че не е за ядене и се отказа. Затова съм мераклийка на маймунката.

Дааа, тези влакчета са много скъпи. Но са страхотни, благодаря Роузи,  аз не случайно ви писах, че стават като хоби, виждала съм всъщност големи хора, мъже, да се занимават страстно с влакчета  :lol:
Но аз се надявам да се намери нещо за около 100 лева или малко отгоре, подобно на това, което съм имала и аз. Но тази година няма да имам време сигурно, няма да успея до Коледа да намеря. За догодина.
Впрочем тези, които си показала ти Лейди, не са никак лоши, ще разгледам като варианти.

Ние украсихме елхата вече, голяма радост беше :) Продължаваме постепенно с останалите украси. И ще пишем писмо на дядо Коледа тез дни.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #64 -: Декември 01, 2009, 23:20:11 pm »
Лейди, влаковете не извършват домакинска работа! :D
 Скъпи са и стават само за гледане, то се знае!

Аз още не съм решила какво да и купим, но и моите съображения са като на Лейди - хем интересно, хем полезно за възрастта.

Нинче, да, и аз съм чувала, че има колекционери на такива влакчета! Не ми е известно след колко скандала със съпругата се стига до покупката, но явно има и добри жени... :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #65 -: Декември 01, 2009, 23:24:09 pm »
моля ви, помогнете, днес Стефи ни изнася представление с песничка- зайка с хурката преде ... зайче морковче яде
та да ме светнете от къде мога да я изтегля, не съм подготвена с ясленски репертоар
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #66 -: Декември 02, 2009, 12:01:09 pm »
Аз пак за подаръци да питам  :D,но този път за лелите в яслата.Купувате ли им подаръци за Коледа,на всички ли,какви и т.н.
Аз познавам само 2 от лелите - едната го взима сутрин,другата ни го дава вечер.Знам ,че има и още,защото съм мяркала още 2 вътре при децата,но не знам точно колко са.
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #67 -: Декември 02, 2009, 12:17:42 pm »
И Ели украси снощи елхата - беше много забавно ;). Обикаляше я по 5 пъти докато реши на кое клонче да закачи играчката, при това без да се убоде много  :lol:. После имаше нужда от убеждаване, че играчките са за елхата и все пак трябва да си останат на нея :).

mini, за съжаление не мога да ти помогна. Ние сме много далеч от пеенето на песни и от стихотворенията, сигурно им казват в яслата, но Ели не възпроизвежда такива все още. Въпреки, че от 2 месеца си прави ръцете на триъгълник и с напевен тон повтаря "копче, бебе", но това не ми се вярва да е песен по скоро си го е измислила. Всъщност баба и я учи на една "нани ми кукло, нани ми бебе", която от нейните уста звучи като "нани куку, нани бебе" ;)

Вие какво ще правите по Коледа и Нова Година  - с бебоците ли празнувате или отмаряте?

midge, аз си празнувам с детето (сега ще е с децата), вярно че сме при някоя от бабите, но предпочитам да съм си с тях. Миналата година имах "възможността" да прекарам Бъдни вечер и Коледа в болница, далеч от Ели и от цялото ми семейство и мога да ти кажа, че беше доста неприятно изживяване.

Зори, не съм купувала, но пък за рождения ден на Ели им занесох, кола, кафе и бонбони да се почерпи персонала, можеш така да направиш ако искаш, иначе чак отделни подаръци...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #68 -: Декември 02, 2009, 12:33:06 pm »
Влакче има на метро за около 70лв. с батерии и железни релси.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #69 -: Декември 02, 2009, 12:35:53 pm »
ами и аз си мислех нещо такова или ако са подаръци да е нещо съвсем символично(и без това и двамата с мъжът ми не работим в момента  :().Гледам обаче разни теми в бг-мама ,такива подаръци купуват на лелите,някои чак събирали пари за кафемашина и т.н. и реших да видя ,как процедирате вие,че да не стане такаче само аз да не подаря примерно.

За празниците- на Коледа ще сме си с роднини,тепърва ще умуваме кога с нашите,кога със свекърите(при едните живеем,другите са срещу нашият блок).А за НГ - планираме да я отпразнуваме с кумувете - те са с момченце малко по-малко от Жорето и децата много си играят заедно.Те живеят в Бургас ,та или у тях или те ще дойдат на гости в нас.Имахме идеят да отидем някъде на вила в планината,но първо вече навсякъде е заето,второ трябва да сме само ние в тази вила ,иначе  няма как децата да спят,а на вторият етаж примерно да викат яко(то това и в по апартаментите може да стане де),а трето = малко ме е шубе да не вземе да ни затрупа някъде сняг и да не можем да си тръгнем . :lol:
Жорето не искам да го оставям,не ми се празнува без него,то ние и без това никога не сме го оставяли някъде без нас за повече от 3-4 часа(освен в яслата де).
<br />
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #70 -: Декември 02, 2009, 14:18:44 pm »
И аз ги четох тези теми за подаръци на лелите, обаче ми се вижда просто прекалено.
Носила съм почерпки по празниците най вече за децата, защото те така са ми казвали, но пък аз и за тях правих торбичка. Тъй като бях и съм доволна от тях при изписването на детето им занесох отново почерка /кола, натурален сок, соленки,дребни сладки, бонбони, сладкиш, кашу и бадеми/.Не знам каква е практиката, но ако си доволна от полаганите грижи за детето ти разбира се, почерпката е предостатъчно според мен.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #71 -: Декември 02, 2009, 23:36:37 pm »
Едновременно обичам и се дразня на суматохата около Коледните празници.Мисля си има време, но то толкова бързо върви.Нищо не съм измислила за подаръците.Иначе ние ще сме си по семейно  тази година.
За малкия от бабите ще са дрешки сигурно.Исках обаче аз да му взема някаква интересна играчка.Какво да е  : музикална ферма,пиано,телевизорче и т.н. или  от типа за гризане, има едни кукли като си съберат ръчичките пеят,дрънкат, шумят и са по 30 см.Не знам дали добре го обясних :?Или друго?
Днес обикаляхме по техническите магазини до Метро и като влязохме в Хипо-то, не можем да излезем.Да не сме валат днес се сдобихме с гърне(много сладко, ако така може да се каже), че май вече закъсняваме  с тази процедура.
За проходилките- един ортопед ми каза да не ползвам, а друг ми каза след 9 месец.Засега няма да го слагам и ще взема от батковците братовчеди.
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 23:39:53 pm от _Elfita_ »
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #72 -: Декември 02, 2009, 23:46:24 pm »
Да не сме валат днес се сдобихме с гърне(много сладко, ако така може да се каже), че май вече закъсняваме  с тази процедура.

Ти верно ли го мислиш това?
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #73 -: Декември 02, 2009, 23:56:26 pm »
Хихи, моята дъщеря явно съвсем е окъсняла. :lol: Сяда на гърнето колкото да си поиграе и така 20 минути. И не ще да става бе, че се налага и хитринки да измислям за да стане. А гърнето празно. Казва като има ако, ама когато е факт. А понякога кат и изнася и тогава не казва. :lol:
Елфита, ползвай си памперсите и си свиркай. :wink:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #74 -: Декември 03, 2009, 00:02:17 am »
и ние като красавица Алекс.Жорето сяда на гърне,но на 2-та минута иска да става,със занимания стои 20-тина минути,но гърнето си остава празно.Казва,че има ако,но след като се изака.Оставяла съм го по гащи само-на 2часа не се напика.Идва ,казва че има пиш ,хваща се за пишката ,но не се напикава и си носи да му сложа памперса,стиска докато не го сложим.
Когато беше на 9=10м. го сложих за първи път на гърне,колкото да свиква с него.За моя изненада си акаше всяка сутин там.Но се местихме февруари и не го слагах 1м. някъде на гърне,а когато отново се пробвах,той категорично отказа и няколко месеца даже не сядаше.
<br />
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #75 -: Декември 03, 2009, 00:05:50 am »
Ами мамите покрай нас се хвалят, че поставят децата на гърне и те даже се справят със задачата.Някои са по-малки от нас, други колкото нас.Така ме питаш сякаш са ми пораснали магарешки уши.
Както казах взех го да не сме валат, повече ме интересува каква играчка да взема, защото нищо не го заиграва все още.Само хартийки,телефоните, дистанционното на телевизора.
Ами свиркам си :D, то и без това нямам никакво време да клеча и да чакам.Свикнах с мисълта, че децата са различни, защото някои  на 6 м.  казваха срички, ние преди 3 дни за първи път.Едно момиченце има 4 зъба ,колкото нас е, ние нямаме нито един.Лиги текат като из ведро - по 5 лигавника сменям.
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #76 -: Декември 03, 2009, 08:00:07 am »
Ами мамите покрай нас се хвалят, че поставят децата на гърне и те даже се справят със задачата.Някои са по-малки от нас, други колкото нас.Така ме питаш сякаш са ми пораснали магарешки уши.

Нека си се хвалят... някои за това живеят  :lol:
Виждала съм такива болни мозъци, които си носиха гърнето и в парка...  8O
А други, не знам защо изкарваха не научилите се деца без памперс на разходка в студа. Естествено малкото се напишваше и започваха едни крясъци, глупости и преобуване в студа...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #77 -: Декември 03, 2009, 08:48:08 am »
А други, не знам защо изкарваха не научилите се деца без памперс на разходка в студа. Естествено малкото се напишваше и започваха едни крясъци, глупости и преобуване в студа...


ей това ми беше любимо, нагледах се на такива :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #78 -: Декември 03, 2009, 09:18:27 am »
да бе, и аз ако сложа Преслава след сън на гърне ще се изпишка, това им е първосигналното на детето
аз робот у нас не искам, нека детето само осъзнае какво се случва с него  :D а това става след определена възраст
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #79 -: Декември 03, 2009, 09:39:27 am »
И аз съм взела гърне още лятото, но не съм я слагала. Взех го за да не ми натякват домашните и т.н. Няма си тормоза детето я, макар че знам горе долу кога се изхожда. Слагала съм я няколко пъти с дрешки да седне не издържа и минута на него, но пък си играе с него размята го насам натам. И аз си мисля сега това лято да я пробвам пък да видим. И на мен ми разказваха за такава случка с гърнето на разходка, егати тормоза  8O

А и да ви се оплача от свекървището и прабабата. Андрея била жълта, слаба  8O , не сме били я хранели, що не съм я тъпчела с попара, що си искала да цока постоянно и т.н. Детето на 11м е 77см и почти 10кг. Цяла седмица ми държи, а и ще идва на рожден ден другата събота, не знам как ще се стърпя да не и отговоря както аз си знам.  :x
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 09:47:07 am от Малина »


*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #80 -: Декември 03, 2009, 09:48:55 am »
И на мен ми разказваха за такава случка с гърнето на разходка, егати тормоза  8O
Това май аз съм ти го разказвала за детето на моята колежка :wink: Но това беше лятото и момичето носеше и няколко чифта резервни гащи. Съответно детето не е мръзнало или нещо подобно. Просто като минеха 1-2 часа го слагаше профилактично. А и то се виждаше кога му се допишва, защото започваше да стиска. Според мен няма нищо лошо в това да му се създават навици. Все пак говорим за дете на 1,5 години /тогава/. Аз още не съм купувала такова нещо, но тя Дари и не може да седи добре, та камо ли на гърне! Според мен всичко си е до дете, а те са толкова различни!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #81 -: Декември 03, 2009, 09:49:24 am »
За протокола да напиша как беше с гърнето при Тонино.
Миналата година октомври месец (2 г.) го записах за първи път на яслая и след двуседмично посещение, започна да сяда само на гъренто без да върши нищо. Преди яслата само съм пробвала, защото не ми е позволявано да настоявам. Категорично ми се захвърляше гърнето в муцуната и куп друго щуротии се вършеха с него, но не и това по предназначение. Май месец тази година (2.6 г.) започна да посещава по интензивно ясла и след една седмица сам пожела да седне и върши всички процедури без възражение. С такава лекота се справяше, сякаш го беше правил от доста дълго време  8O. Нямахме и никакви проблеми с пишкането прав навън, също за моя голяма приятна изненада. Може би защото гледаше децата как го правят, че вече беше топло и добре дошло за уроци на живо. После имахме моменти с пикането прав на малкото си гърне, че неможехме да уцелим точно гърнето, но като тръгна пак на ясла се справихме и с това.
Преди тази въпросна седмица, аз реших да пробвам по гащички у дома. Детето си пикаеше където му падне, че и на килима два пъти ми се изака, та набързо се отказах и го оставих  сам да реши кога. Между другото подражанието от децата върши чудеса, но и не чак толкова приятните чудеса /визирам пакостите, хапане, щипане и .../.
След един месец без памперс, махнах обедният и от тогава до момента нямаме пропуск, само веднъж дваж в яслата. Обаче нощният все още го ползваме, че се стиска и не иска да става да прави пиш.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #82 -: Декември 03, 2009, 09:49:44 am »
А Елфита, тъкмо на време си го взела и аз на Ели и го купих на 8 месеца  :wink: :lol:. Ама идеята с дебненето не ми допадна и така кака ви Ели си ходи още с памперс, при това я виждам, че се нааква и я питам "имаш ли аки?" и тя ме поглежда невинно и казва "не"  :lol:, да не говорим, че и не дава да и сменя памперса и се гоним из целия апартамент. Както казваше леля ми за едно друго момиченце "тя от памперс директно ще мине на дамски превръзки" ;)  :lol:. Иначе така като гледам има някакъв шанс на лято заедно със Стефуни да го откаже, той като я свърши тази работа хич не търпи да му е мръсно дупето и почва да реве.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #83 -: Декември 03, 2009, 09:59:07 am »
Елфита, беше просто въпрос? Изобщо нямам намерение да поучавам някой, или да уча някой как да си гледа детето! Стана ми странно, че е САМО на 8 месеца затова! Извинявай ако съм те засегнала с нещо.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #84 -: Декември 03, 2009, 11:03:24 am »
... и така кака ви Ели си ходи още с памперс, при това я виждам, че се нааква и я питам "имаш ли аки?" и тя ме поглежда невинно и казва "не"  :lol:, да не говорим, че и не дава да и сменя памперса и се гоним из целия апартамент.
хихихи, същата работа е и у нас. И дори като е на плота за преобуване продължава да се бори с мен да не го махам и вика Не искаааааа!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #85 -: Декември 03, 2009, 12:25:15 pm »
Да кажа как е и у нас. Тодор дава индикации, че разбира какво се случва, защото преди баня го оставяме да си играе гол и ако има нещо сам си взима гърнето, та аз реших сега като не излизаме вечер, да го оставям с гащички. Обаче като го облека и го пусна на земята започва да ходи като наакан, с разкрачени крака и ми вика - мамо, слагай другото пампи. А като е с памперса естествено не се и сеща за гърне.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #86 -: Декември 03, 2009, 12:30:37 pm »
абе и да се сеща не може да се стиска
на Стефания памперса почнахме да махаме на 2 г и 3 м, за 10 дена почна да пишка и ака в гърне, за месец махнахме памперса на обедния сън, за два и нощния, но все още има моменти /като се заиграе с нещо например/ когато се начурква, а дори и докато каже, че й се ака да е късно вече и да е тръгнала работата
а иначе, който си няма работа да ходи да си деби децата от новородени- може още и в родилния дом ако си искат, щом така им харесва  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #87 -: Декември 03, 2009, 12:37:11 pm »
и за мен е чуденка това с гърнето. Още не съм купила, съответно никога не съм слагала детето на такова чудо. Някой майки ми казват, че така като минава време и детето няма да свикне после с гърнето и трудно ще се откаже от памперса. Та започнах да се замислям вече. Но така като ви чета, доста децича на по-късен етап за започнали да ползват гърне и то без проблеми, та може ми си е индивидуално.
Иначе имам една приятелка, която държеше детето над тоалетната чиния още от 6 месечна възраст да върши по трудната работа.
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #88 -: Декември 03, 2009, 12:38:34 pm »
абе и да се сеща не може да се стиска

Точно. Случвало ми се е навън да се наака на такова място, че съм си мислела след това, ами хубаво де, дори и да ми казваше, аз докато намеря къде да го заведа и той ще я свърши работата.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #89 -: Декември 03, 2009, 12:39:41 pm »
Аз съм за златната среда, всичко си зависи от детето!
И аз се водя от него, и за гърне, и за ядене, и за млякото,
за всички навици добри и лоши!

Сложих Митака на гърне на 8-9 месеца и не мисля, че е травмиран от това.
Правех го след сън не се възпротиви, ако беше нямаше да настоявам.

А пампата махна сам лятото, дърпаше го, защото явно му пречеше!
Беше достатъчно топло, купих 10 слипа и за седмица сам си казваше.
Сега слагаме памперс за обедния и нощния сън.
И ще е така докато се налага.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #90 -: Декември 03, 2009, 13:10:37 pm »
Аз ги сложих на гърнетата на 9-10м. Отначало седяха с гащите, голи не искаха, после трябваше ако са по голо дупе другото гърне да е на главата за каска  :lol: . Сега ги слагам само сутрин след като се събудят - вършат си работата и стават. 4-5 пъти са си носили гърнетата сами през деня да сядат на тях. Не ги насилвам или да ги слагам постоянно, ще видя сега в яслата как ще е. Сега само се опитвам да ги науча да казват като имат пиш, но не се знае колко ще се учим  :lol:
И да се похваля - днес за първи път останаха да спят в яслата и са заспали  :lol:
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #91 -: Декември 03, 2009, 13:45:16 pm »
Аз също сложих Дара на гърне на 8-9м., но не съм се и мъчила да я приучавам. Исках просто да и е позната вещ и от самосебе си да разбере за какво служи. Иначе ходеше с памперс до 2г и 7м. Бях се зарекла, че ще го махна когато започне да си казва - е, мина време и това стана... И аз съм на принципа "Всяко нещо с времето си"
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #92 -: Декември 03, 2009, 14:27:52 pm »
за който ще пуска писмо до Дядо Коледа  :lol: ,тук има много хубави :http://star.krokotak.com/sp/k/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%20%D0%B4%D0%BE%20%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE%20%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0/p/1
А и сайта като цяло е много интересен и идеен!
<br />
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #93 -: Декември 03, 2009, 14:48:56 pm »
Елфита, беше просто въпрос? Изобщо нямам намерение да поучавам някой, или да уча някой как да си гледа детето! Стана ми странно, че е САМО на 8 месеца затова! Извинявай ако съм те засегнала с нещо.
Няма такова нещо.Ако ще се обиждам какво правя тук, нали?
Иначе основните ми размисли са за подарък за малкия.Макар тази Коледа той да донесе повече радост на нас с татко му :D
ПП.Да се похваля от вчера се е научил да пляска с ръчички и много се кефи.Преди не си ги уцелваше, сега е много сладък.
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 14:54:52 pm от _Elfita_ »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #94 -: Декември 03, 2009, 19:55:15 pm »
Имам си ходещо човече от този следобед :-))))))))

Иначе и аз съм в чуденка за подаръците, имен ден, рожден ден и коледа в рамките на един месец.  8)  За сега съм и взела 2 образователни книжки на издателство ПАН, един музикален куб, вуйчото - кракомобил и дрешки. Сега мисля подаръци от мойте родители. А свекито купува без да пита  :x


Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #95 -: Декември 03, 2009, 21:55:42 pm »
Еее Малина, браво на Андрея :D нямам търпение да я видя как ходи. Аз от понеделник съм отпуска, така че се надявам да ви видя из квартала (въпреки че ще имам малко медицински ангажименти)
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #96 -: Декември 03, 2009, 22:04:36 pm »
Малина,честити проходили крачета на сладката кукла :)

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #97 -: Декември 03, 2009, 22:15:08 pm »
честито на Андрея и от нас, да я водят само в правилна посока стъпките й- все напред и нагоре
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #98 -: Декември 03, 2009, 22:28:49 pm »
Благодаря ви :-)

Фреши, ще се радвам да се видим  :D

Имам едно питане, не съм много наясно какви обувки да купя за зимата на Андрея. Едва ли ще ходи в снега, не мога да преценя кое ще и удобно  :oops:


*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #99 -: Декември 03, 2009, 23:48:24 pm »
Честито и от мен на малката Андрея.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #100 -: Декември 04, 2009, 09:45:11 am »
Честито прохождане на Андрея! :) Малина, за обувките аз бях взела едни като полу-боти на К&К (подобни на тези: ) и Ели така изкара зимата, сега Стефан като проходи и той ще ги носи. А за снега, то има 2 дена в годината сняг и да я пуснеш да мине през него все ще и ги изсушиш обувките после :).
А и видях, че си писала в другата тема за срещата, аз ще ходя и съм в Славия и мога да ти го взема медальона...



Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #101 -: Декември 04, 2009, 09:57:33 am »
http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-264_215_231-products_id-7846.html


прекрасни модели и страхотно качество- обувките на Примиджи /Добрич/, горещо ги препоръчвам, пред КиК са много напред, правят се за износ
Стефания има такъв модел, но в друга разцветка, мога да ти ги снимам да видиш- от толкова носене, знаете малките деца си суркат крачетата и се спъват често- тези не са мръднали

п.п- намерих модела http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-264_215_231-products_id-10886.html
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 10:00:25 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #102 -: Декември 04, 2009, 10:02:47 am »
Мини, наистина изглеждат хубави, а и цените са като на Капчица и К&К, въпроса е дали имат магазин в който могат да се пробват, защото да се купува онлайн обувки не ми се вижда добър начин...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #103 -: Декември 04, 2009, 10:06:42 am »
е, разбира се Гери, аз съм ги купувала от тукашен магазин, не от интернет, особенно за прохождащо дете напълно нормално е да отиде и да пробва
просто показах модели  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #104 -: Декември 04, 2009, 10:26:14 am »
Миналата година Алекс беше с ботушки за сняг. Купих ги без да ги мери с уговорката че ако са й големи или малки ще ги сменя. Това й бяха зимните обувки. И много се кефеше да ходи из снега и да й скърца под краката. Докато не се хлъзна на един лед и не си разби устата. От тогава на сняг не стъпи. Страх я беше да ходи.
За тази година пак е с ботушки. Поръчах ги от онлайн магазин. И не съжалявам. Даже чакам още един чифт, защото първите не стават за сняг. Двата чифта ми излизат по-евтино от миналогодишните, а хем ги бях взела с отстъпка.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #105 -: Декември 04, 2009, 13:00:51 pm »
Аз съм взела на Алекс на Примиджи обувки за пролетта от един магазин в Пазарджик, бяха на разпродажба, бил им изтекъл сезона, че аз лятото ги взех, направо бинго уцелих. Много са хубави. Горещо ги препоръчвам.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #106 -: Декември 04, 2009, 13:24:06 pm »
ПП.Да се похваля от вчера се е научил да пляска с ръчички и много се кефи.Преди не си ги уцелваше, сега е много сладък.

:balk_159: :ask: ужас, Преслава почна да го прави преди два дена, дали нещо изостава в развитието си детето, дано не е проблем
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #107 -: Декември 04, 2009, 13:27:02 pm »
и на мен много са ми ги хвалели тези обувки на Примиджи.
някой знае ли къде в София могат да се намерят?
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #108 -: Декември 04, 2009, 13:35:27 pm »
:balk_159: :ask: ужас, Преслава почна да го прави преди два дена, дали нещо изостава в развитието си детето, дано не е проблем

Мини,ти сериозно ли :)
Остави Преси да прави каквото иска  :D Не си пълни главата с глупости.
Нищо му няма на детето, тя си е със собствено мнение  :D
Мартин примерно някои неща ги направи преди определената
за това възраст според разни статии, мнения и т.н., а други след.
Ни се води, ни се кара, човека има собствено виждане за нещата  :lol:
Целувки на двете хубавици :)
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 13:39:39 pm от Black_rose »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #109 -: Декември 04, 2009, 13:46:37 pm »
и на мен много са ми ги хвалели тези обувки на Примиджи.
някой знае ли къде в София могат да се намерят?

Аз съм ги виждала в едно магазинче на Позитано до Съдебната палата. Горе долу срещу входа за фирмено отделение се пада. Бяха даже намалени, пък уж италиански. И реших, че са някакво менте. Но щом ги препоръчвате, ще взема и аз едни за пролетта.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #110 -: Декември 04, 2009, 14:11:27 pm »
Примиджи има и в Захи, на ул. Бигла. За Малечко имам някакъв спомен, но не съм сигурна.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #111 -: Декември 04, 2009, 17:23:52 pm »
Гери, ако не е много нахално може ли да вземеш и моят медальон? Аз също съм в Павлово, сравнително близо до вас, а после с Малина ще се доуточним как да ги вземем от тебе :D Аз по принцип писах и на Анмар, че и тя ми е наблизо,ама нещо не ми отговори и не ми се ще да я тормозя да й се обаждам пак :oops: Не съм сигурна дали ми е получила и съобщението на лични.
На мен тези обувки също много ми харесаха, ама аз пък се чудя дали да й вземам такива или някакви буйки, тъй като сме още далече от прохождането и само седим седнали в количката, ама пък знам ли - да му топлят на детето...няма да купувам по 100 чифта обувки я! ДаДайте съвет с какво сте обували вашите деца на тази възраст - говорим за зимни обувки?
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #112 -: Декември 04, 2009, 17:27:50 pm »
Хубави и полезни темички сте повдигнали!
Ето нещичко и от нас:

За проходилките: Не сме купували такова съоръжение, но купихме колани (или пък каиши май се казват). Научи се да ходи в реални условия с реални опасности, подпирайки се на мебели, легла и т.н. Много мислих преди това, опитвах се да си представя реално ползата от това нещо и не я видях. Ако можете да си спестите някоя пара, го направете, защото децата растат и все ще трябват за нещо. Аз почти се гордея от себе си, че пестеливостта ми (понякога според близките ми, граничеща със скръндзливост...)се съчетава успешно с радостта и ентусиазма ми от детето и досега не съм купила почти нищо, което да не е влязло в употреба. Бъдете пестеливи и разумни!

За гърнето: Никакъв успех засега на този фронт. Слагала съм я само два пъти, но, ако само ще е да седим на това нещо, то няма смисъл на този етап, защото има по-интересни начини да си прекараме времето заедно. Все ми се струва, че трябва да започне да разбира повечко от човешкия език и да разбира какво се случва с нея и с процесите, които текат и произтичат във връзка с акането и пишкането. На маймуна няма да се правя, а и не смятам да я травмирам с амбициозни и безсмислени  срокове за това, все някой ден ще започне да се контролира.

Да не забравяме: Всяко дете има свое темпо на физическо, интелектуално и емоционално развитие. Това ги прави уникални и различни. Ако всичко се случваше с точност до секундата при всички, вече щеше да подозираме, че става въпрос за механизирани роботи, а не за човешки вид. По-важното ми се струва да ги научим да забелязват искриците и красивите нещица от живота, които си заслужават усилието да подтиснеш мързела си и да изразиш радостта и възхищението си, ръкопляскайки с ръчички, с крачета или просто пищейки на глас. Всеки, който се е научил да  изразява емоциите си, е намерил и начин да се изразява и да показва пред останалите удоволствието си от това си откритие.

Лек ден на всички!
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 17:30:40 pm от DivaRoza »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #113 -: Декември 04, 2009, 17:36:08 pm »
nunu, нямаш проблеми ще го взема, после на Стефуни ще му е приятно да се запознае с две дами ;) Колкото дали да купуваш обувки като обсъжданите, моето мнение е, по скоро "не", най-малкото струват 50-60 лева и при условие, че сте далеч от прохождането... Стефан още е с тип "буйки", ако е толкова студено (а то не е било) бих му завила краката в одеяло.

Мини,ти сериозно ли :)

Мини, се шегува отвсякъде, тя е гърмян заек ;). А иначе и Стефан не пляска, ама как крещи, вече обмислям да си купя тапи за уши  :lol:


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #114 -: Декември 04, 2009, 17:57:21 pm »
Гери, благодаря предварително. Ние на предишната среща не се запознахме, а сме си май и градски :oops: И аз ще се радвам да запознаем и децата. Пък то още един потенциален кандидат-зет няма да е зле :wink: Аз все още не съм сигурна, може и да успея за срещата, ама всичко ще се разбере другата седмица и още нищо не мога да кажа...
Колкото дали да купуваш обувки като обсъжданите, моето мнение е, по скоро "не", най-малкото струват 50-60 лева и при условие, че сте далеч от прохождането... Стефан още е с тип "буйки", ако е толкова студено (а то не е било) бих му завила краката в одеяло.
Ами и аз така си мислех, ама викам айде да питам, все пак...
За подаръците бях писала, че ще вземем мисля уолкър се водеше, но сега реших да е на Чико, а не на Фишър Прайз, както в началото бях решила, защото има повече джаджи за занимавка , а и има мелодийки, които се включват като ходи детето. Това по съвет на Малина :wink: Ще вземем еднакви за нашето диване и за племенницата, че те са с почти три месеца разлика в наша полза, ама племенницата я бие отвсякъде на килограми, че кажи речи и на ръст вече... :oops: и си мисля, че ще подранят със сядането и с прохождането.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #115 -: Декември 04, 2009, 18:03:59 pm »
Гери, благодаря предварително. Ние на предишната среща не се запознахме, а сме си май и градски :oops:

Е щом сме и градски, трябва да се запознаем... ;)

Пак за играчките днес стигнах до Джъмбо, някой май търсеше маса със столчета... Имаше за 60 лева, с две столчета а самата масичка върху нея може да се забождат части от конструктор (не знам как да го обясня  :oops:). Конструктора върви с нея и се прибира в самата масичка. Аз май такава ще им взема на моите калпазани.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #116 -: Декември 04, 2009, 18:24:20 pm »
Гери, Стефан е от напредналите, той пее, ама не разбираш изкуството му  :lol:
Вярвай ми,хич не съм се замислила Мини шегува ли се, или не, толкоз ми е отнесено днес, че и виц да чуя, гаранция ще трябва да ми се повтори че да го разбера  :lol:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #117 -: Декември 04, 2009, 18:37:59 pm »
Че как не сме се засякли в Джъмбо? И ние бяхме там някъде по обяд, ама се наложи да се изнесем на "свински тръс", че нашето зверче накрая много се изнерви и настана такъв рев... :oops:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #118 -: Декември 04, 2009, 18:39:24 pm »
Момичета, по темата с гърнето не веднъж съм писала и моята теза. Такъв уред в къщи нямахме, Деси не е сядала на такова чудо, махнахме дневния памперс на 2г. и 2м. точно за 2 дни, след една седмица и обедния и след месец и нощния. Нито имах желание нито време да си играя на котка и мишка, за да я дебна и чакам да й дойде времето да се изпишка в гърнето :lol:
Но човек никога не знае какво ще му поднесе живота. Преди месец след поредния преглед, при поредното светило в детската нефрология и логичното обяснение от нейна страна, как пикочния мехур е единствения мускул в човешкото тяло, който се контролира от мозъка, и че при бебета има една особеност, че при изпишкване не изпразват мехура докрай и винаги остава известно количество урина и е хубаво да се тренира от по-рано мозъка да се изпишква детето на гърне и да се изпразва мехура.
Та, така се сдобихме с гърне и с идеята да слагаме Ели, не знам до колко ще помогне, и може би поради тази причина, че не съм убедена или пък съм прекалено безотговорен родител, но все още не съм я слагала, гърнето си седи опакова в найлона  :oops:
Мислейки върху това и четейки прекалено по темата, се забелязва тенденция през последните години, че децата с урологични проблеми са доста повече от преди, а именно проблеми с пикочния мехур, което нямам идея дали се дължи на памперсите и късното приучване към изпишкване, а не безразборното пикаене в памперса, но е факт :oops:
Така че преди да се "опулим" на нещо подобно и да си мислим, че сме абсолютни прави, повярвайте не сме :wink:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #119 -: Декември 04, 2009, 19:17:25 pm »
Момичета, много спешно на моя близка й  трябва електрическа помпа за кърма, ще я върна след седмица, моля ви ако някой има или се сещате от къде може да се намери :oops:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #120 -: Декември 04, 2009, 19:34:56 pm »
Стефи, ти си изплашен родител, но не и безотговорен!

 Аз пък се убеждавам за пореден път и по друг повод, че много лекари се опитват да извинят некомпетентността си, като прехвърлят топката у родителите и им преписват чувство за вина.
Невежа съм по медицинските въпроси и точно затова ще повярвам, че има връзка между урологичните въпроси и памперсите, само при неоспорими доказателства. При малка част може и да има, но проблемът така или иначе е щял да се появи рано или късно; с какво да го повиваш едно дете, което все още не може да схване играта с гърнето.

Само излишни страхове за родителите си мисля аз с невежата си глава!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #121 -: Декември 04, 2009, 19:43:12 pm »
Мда и ние когато имахме рецидивиращи уроинфекции, лекарката ни обясняваше това и как трябвало незабавно да науча детето да е без памперс. Е аз не се съобразих с това веднага, защото не вярвах в диагнозата и реших да изчакам, докато се изясни има или няма заболяване. Едва ли не от момента в който се научи детето да седи трябвало да започнем лека полека с приучаването, обаче за моето дете това беше химера на химерите. Всичко с времето си и си идва на мястото.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #122 -: Декември 04, 2009, 19:48:35 pm »
Ами Наде, жената нямаше предвид, че памперсите предразполагат към инфекции, което е наистина голяма глупост, а съвсем друго :wink:
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #123 -: Декември 04, 2009, 20:49:17 pm »
Децата не са роботи все пак. Така, че когато му дойде времето е моето мото.
Дъщеря ми отказа дневният памперс също за 2 дни, като в тези дни се е изпускал с няколко капки в гащичките. Още не сме махнали памперса, когато спи, но и това ще стане.
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 20:51:40 pm от Марито »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #124 -: Декември 04, 2009, 21:44:34 pm »
Но човек никога не знае какво ще му поднесе живота. Преди месец след поредния преглед, при поредното светило в детската нефрология и логичното обяснение от нейна страна, как пикочния мехур е единствения мускул в човешкото тяло, който се контролира от мозъка, и че при бебета има една особеност, че при изпишкване не изпразват мехура докрай и винаги остава известно количество урина и е хубаво да се тренира от по-рано мозъка да се изпишква детето на гърне и да се изпразва мехура.
Аз пък доколкото съм запозната и възрастните не изпразват мехура си докрай, не само бебетата.
За да преценят примерно дали "простата алармира", лекарите ехографисти  изследват мъжа преди и след уриниране и проследяват нивото на "остатъчна урина".

Противно на общовъзприетото тук, като подчертавам, че това си е мое мнение по въпроса, сина ми се запозна с гърнето на 9-10 месечна възраст. Стиска се от към година и осем месеца по три - четири часа, с изключение на моменти , в които изпитва силна емоция, тогава ми се е случвало да се изпусне. Към настоящия момент сме махнали изцяло памперса през деня с изключение на следобедния сън.  За това все още не е готов. 
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #125 -: Декември 04, 2009, 22:14:32 pm »
Ами Наде, жената нямаше предвид, че памперсите предразполагат към инфекции, което е наистина голяма глупост, а съвсем друго :wink:

Да, да Чеф, не това исках да напиша и се разбере. Не съм се изразила явно правилно. Лекарката ми обясняваше това кеото и на вас, за изпразването на мехура и колко бързо се развиват бактерии при задържане на урина и т.н. и т.н.. И тъй като аз поставям под съмнение всяко едно лекарско мнение тук, реших и не сгреших де, първо да се опитам да изключа грешни лабораторни резултати, поради натрупване на смегма и тогава евентуално да потърся специалист.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #126 -: Декември 04, 2009, 22:18:17 pm »
Телефона е хубав и става за деца, които проговарят - всички букви и цифрите от 0-9. Има само един недостатък - изваден от кутията, звукът става много тих.

има си пиниз как да се оправи това - кажи на мъжа ти да погледне от задната страна - има едно малко процепче, от което стърчи малка пластинка. издърпва се навън с отвертка или острие на джобно ножче тая пластинка и звукът става по-силен. но пък е по-опасно, ако детето си слага телефона до ухото.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #127 -: Декември 04, 2009, 22:38:19 pm »
Цитат
ужас, Преслава почна да го прави преди два дена, дали нещо изостава в развитието си детето, дано не е проблем
Цитат
Мини, се шегува отвсякъде, тя е гърмян заек .
Радвам се ,че радостта и гордостта на една майка, която по своему е изстрадала появата на своето мъниче, толкова много Ви забавлява.
Не се обиждам, просто не знаех, че темата е за определени хора.

Цитат
......Исках обаче аз да му взема някаква интересна играчка.Какво да е  : музикална ферма,пиано,телевизорче и т.н. или  от типа за гризане, има едни кукли като си съберат ръчичките пеят,дрънкат, шумят и са по 30 см.Не знам дали добре го обясних Или друго?
Днес обикаляхме по техническите магазини до Метро и като влязохме в Хипо-то, не можем да излезем.Да не сме валат днес се сдобихме с гърне(много сладко, ако така може да се каже), че май вече закъсняваме  с тази процедура.
.......
Благодаря, че никой не забеляза какво попитах и  бъра-бъра за гърнетата.....
ПП.А може би защото таткото е с IQ 157, затова е толкова бърз знам ли :ask:

« Последна редакция: Декември 04, 2009, 22:58:23 pm от _Elfita_ »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #128 -: Декември 04, 2009, 22:58:58 pm »
Ми хайде да се върнем на темата за детските играчки.
За осем месечно бебе бих избрала нещо такова: http://www.mothercare.com/ELC-Activity-triangle/dp/B002TMBXYY/sr=1-82/qid=1259960565/ref=sr_1_82/278-0419611-0393611?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42874041&mcb=core, защото развива финната моторика. Моя син има аналогично, но под формата на куб на Мадъркеър и си играеше доскоро с него. Най-хубавото е, че издържа на мятане и удари.

Джам, благодаря за "светването" . Пък се чудех таз пластина, ако я дръпна какво ще стане, а то къде бил ключа от палатката... :D
« Последна редакция: Декември 04, 2009, 23:05:43 pm от lady_11 »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #129 -: Декември 04, 2009, 23:04:14 pm »
Елфита, не го приемай толкова лично, едва ли някой е искал да те обиди и не е хубаво и ти да се държиш язвително. Както по-горе написах и за мен до преди няколко месеца това с гърнетата беше "бъра-бъра", както си написала и опита ми го доказа, но понякога се налага да се замислим и върху обратното...
При интернет общуването е трудно, никога не знаеш какво точно е искал да напише човека преди теб, затова е хубаво да се замисляме преди да напишем нещо, с което можем да засегнем, освен ако умишлено не целим това. Скоро някой споделиха че са проходили дечицата им, други че могат да пляскат с ръчички и т.н., нека бъдем толерантни едни към други, моля ви, и темата е за всички майки отглеждащи с много любов и притеснение децата си, защото всички сме ги чакали достатъчно дълго, за да си позволим друго :wink:
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #130 -: Декември 04, 2009, 23:18:01 pm »
Лейди, аз точно това мисля да поръчам. Ама като каза подходящо за 8 месечно, това значи ли, че вече не е за нас.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #131 -: Декември 05, 2009, 00:08:50 am »
Елфита, ами как да ти кажа аз каква играчка да купиш ти на детето си?!

Ти най-добре знаеш какво има и няма, с какво вече обича да играе, какво е важно за развитието му на тази възраст, разпитай и какво смятат да му подарят останалите, това са моите съображения за коледната играчка. Не е важното да е скъпа, а красиво опакована, в нещо шумно и лъскаво, важен е да се постигне ефектът при намирането на играчката под елхата, разопаковането, вълнението и т.н., т.е. създаването на коледна традиция е по-важно от цената на играчката.

Но пък твоето бебче е толкова малко, че на практика ще му е все едно дали ще е Коледа, или Великден, дали ще има подарък, или не. Нещо малко и символично ще свърши работа.

Като не ти отговорят, питай пак! И на мен не ми отговарят, но това не ме спира да се изказвам некомпетентно и самоуверено по доста въпроси. Явно, хората с мълчанието си не искат да убиват  ентусиазма ми. Няма нищо лично, че никой не ти отговаря лично. Аз забелязвам темичките, които в момента ни вълнуват и по които ми хрумва нещо на секундата.

 Важното е да се получава полезен, но и интересен разговор. Е, с някое и друго връцване, което да подсили женския чар на пишещите! Но за къде сме без това!

Да ви питам нещо конкретно: Случвало ли се е на някое детенце да се получи аларгична реакция, или пък страничен ефект от приема на антибиотик? Получи и се силно зачервяване на дупето и по-напред и май върви към екзема, мажа го от седмица с разни неща и не минава, но антибиотикът го спряхме веднага. Ще видим утре какво ще ни кажат, но ще ми е полезно да разбера, че не сме само ние с такъв страничен ефект и  въобще може ли да стане нещо по-сериозно от това?! Много въпроси на куп, май!

Лека нощ!
*

    _Elfita_

  • ****
  • 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #132 -: Декември 05, 2009, 00:52:59 am »
Каквото мислех, написах го.Не претендирам, че съм много компетента, затова питам и споделям.Понякога може и да е досадно.
Лейди благодаря за предложениетто.Имаме подобна дрънкалка  с много цветове и форми, различни материали, много се занимава с нея.Ще потърся нещо такова, но да е ново за него.
DivaRoza, сигурно ли е че има алергия от антибиотик?След като сте го спрели не ви ли предписаха противоалергични капки?Дано уточнят диагнозата, тогава лечението е по-лесно.
Вчера едно детенце в квартала направи алергия от Бисептол/Суметролим.Бяха малки ситни пъпчици, не много надигнати по гърдичките и корема. 
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #133 -: Декември 05, 2009, 01:08:04 am »



ето ти две предложения от мен, около тази възраст се занимават с подобен род играчки, или поне моите деца  :)
Лейди, имаме подобно, но Преслава не му обръща особено внимание, но може би се отвлича покрай кака си и предпочита нейните неща, колкото да я издразни и да става кютека из нас  :)
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 01:10:06 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #134 -: Декември 05, 2009, 01:37:02 am »
Елфита,на Жорко му беше много интересно това:http://mart2008.snimka.bg/other/jori-na-angels-zg.225953.10119026 - слагаше топките в дупката и натискаше разни неща там ,за да слуша мелодиите.За коледа му подарихме пък това:http://mart2008.snimka.bg/other/jori-na-angels-zg.225953.10114802 - масичката е доста забавна ,поне за него беше и има 2 страни - едната се вижда горе долу,а другата е с  дъска за рисуване и конструктор.Още я използваме тази маса -сега пише на дъската и реди конструктор.За още не ходещо дете,може да се махнат крачетата и да я сложиш на земята.
http://mart2008.snimka.bg/other/jori-na-angels-zg.225953.9600666 това отново за Коледа беше - беше му много интересно,защото той обожава всичко с топчета,а е и музикално.
Някое музикално килимче също може да му е интересно.Играчки от този тип http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs097.snc1/5169_1154504472389_1521004132_30396756_5590558_n.jpg -само ,че не така на маса де,бяха също интересни за Жорко.Ето тези също http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs176.snc1/6613_1183574839130_1521004132_30492262_4940078_n.jpg в едната пускаше топчета или малки колички,като отново е и музикална.А другата с мечето е много интересна ,тя се разглобява в зависимост от големината на бебето -може само най горната част да се използва сега - музикална е пак и мечето танцува.
Тези неща му бяха интересни на Жорко ,но най си му беше забавно да играе с топки и колички.За това аз исках да купим неща надуваемо с топки вътре,но имаме коте и ме беше страх да не го спука.Сега в Хиполенд има надуваем влак с 50 топки за 38 лв. и ми се струва страхотен.
Имахме и една ферма -като натисне детето животинчето и то издава съответният звук ,а ако натисне къщичката и започва песничка.
Подобен пумпал има и Жорко - като показаният от Мини ,от Джъмбо е за 12лв.(а в Метро по 20 лв. :x) ,но е с прозорчета и се пъхат формичи и е хипопотам- голям хит беше наистина.
Като цяло вниманието на моето дете на тази възраст не се спираше много на играчките ,искаше само да ходи и не желаеше да остане сам и за 5 мин. ,но като проходи започна да играе сам и всичко влезе в употреба. :D
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 01:44:39 am от z22 »
<br />
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #135 -: Декември 05, 2009, 01:47:58 am »
Като масичката, която е показала Зори има и Стилияна, само че е под формата на голям куб и има и фигури за пъхане. Все още играе с нея. Това са за сега най-добре похарчените пари за играчка. Най-дълго с нея играе. От миналата Коледа й е.
Общо взето обаче се съмнявам изобщо да се впечатли от това, че е Коледа и да чака подаръци. В смисъл, че съм съгласна с Роза, че за тях е все едно на тази възраст  Великден ли е, Коледа ли е кво е.
Роза, напълно възможно е да е реакция от АБ. Би трябвало да ви изпишат противоалергични капки или сироп. Ти не я ли води на доктор?
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 01:50:38 am от Марито »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #136 -: Декември 05, 2009, 08:12:28 am »
Рози, възможно е да е хванала гъбички от АБ, а не алергия. Заведи я да я погледне лекар, ако не пробвай с антимикотичен крем, ако са гъбички от 2-3 намазвания ще видиш ефект :)
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #137 -: Декември 05, 2009, 10:57:50 am »
Джаме, утре да не забрайш за базара! Подсещам.

Елфита, нема повреда при теб, споко!  :bighug:

Има една къщичка на Чико

Кристина много си играеше с нея, напасваше фигурките, отключваше я, голяма забава.

Аз днес ше пообикалям за подаръци, може пък на място да ми хрумне нещо.
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 11:08:59 am от Nina »
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #138 -: Декември 05, 2009, 11:38:07 am »
Елфита, ние, както вече казах, мислим да подарим на Дари уолкъра на Чико /това, което е показала Зори на първата картинка. Като гледам децата ни са долу-горе на една възраст, така че мисля, че е добра идея. Освен ако си нямате такова, разбира се.А и като се има предвид, че тепърва ще прохождат мисля, че ще се ползва по-дълго време. Иначе имаме и такава домашна ферма, която като натиснеш съответното животно издава звука, който произнася, а като го натиснеш 2 пъти започва мелодийка, но нещо не я впечатлява особено. Мислех си за кучето на Fisher Prise ама нещо много пари ми се виждат, може по-натам да остане за рождения й ден. Иначе едните баба и дядо дадоха парички и сме й взели столче за хранене и дрешки от тях, другите предполагам ще купят нещо без да питат, ама те са си такива какво да ги направиш! :x Сега мисля подарък на лелята, сигурно и тя ще даде парички, та се чудя какво да й вземем. Брат ми и снахата също са й взели нещо, но пак ще е изненада и така...
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #139 -: Декември 05, 2009, 12:15:45 pm »
Розичке, ние направихме алергия към Суметролим - цялото тяло в малки пъпчици, които след като започнах да давам сироп (противоалергенен) изчезнаха. Както ти е казала Стефи, това най-вероятно не е алергия, намажи с Клоттримазол трябва да мине за 2-3 дни. Може и от храна да е (от акото).
На мен ми стана интересно друго - как IQ на таткото влияе за развитието на детето? Там няма ли значение какво е и на майката по тази логика? Ако е 20, то средното става...
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #140 -: Декември 05, 2009, 13:04:31 pm »
Привет от мен! Цяла седмица съм погълната от темата с подаръците и ровя като невидяла в Редута, та не ми оставаше много време за писане.

Играчките които Зори е показала бяха интересни и за Вероника. Нашите са от други марки, но същия принцип.

ДиваРоза, една позната направи алергия от антибиотици, които приемаше поради проблеми с бъбреците, но тя е възрастна, не знам как е при бебетата.

За гърнето - купихме на Рони такова зимата, но почна да го ползва чак пролетта ( 1,2-3 месеца може би), с помощта на баба си, само след ставане от сън. Не съм я дебнела и сега не го правя, като се сетя я слагам, винаги пишка, но целта ми е сама да почне да си казва. Чат пат го прави. Постфактум  :lol:
Бера кахър като се върнем в СЗ за прлетно-летния сезон и тръгне на ясла дали лелките няма да ни върнат, защото още е с памперс. Пък дано дотогава се е осъзнала и почне да си казва ПРЕДИ, великото събитие :)

Аз да се отчета за контролния преглед на Ники тази седмица. За мое огрооомно удивление и шок, детето е наддало 1410 гр. Винаги съм се чудела как се качват 1100-1200 гр на месец, е, убедих се на свой гръб!  8O

За играчките пак: харесала съм това: http://www.laredoute.fr/vente-clinique-veterinaire.aspx?productid=324166400&documentid=201209&categoryid=66680467&pos=14_n_n&numberpage=1

а някой може да си избере нещо и от каталога на Хиполенд: http://hippoland.net/ck2009_hippoland.pdf
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #141 -: Декември 05, 2009, 13:07:23 pm »
няма да ви върнат, масово децата от групата на Стефания, във възрастта около и под 2 години са с памперси, вие в коя ясла ще сте- 8ма ли, Стефания е там защото :)

подаръка на Стефания за коледа и именния й ден ще е бебе Шушу, което успях да купя в английския ибей с доставката за 40 лева /срещу 94 тук в Метро/
на Преслава ще комбинираме и ще вземем подарък за Коледа и рд- Зебрата на фишър прайс
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 13:09:00 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #142 -: Декември 05, 2009, 13:41:11 pm »
Здравейте, много благодаря относно съветите за обувки. Страшни сте както винаги  :D
Mini, тези черните с розовите цветенца са много готини  :wink:

Gery, ако nunu не успее да присъства на срещата, моля те да вземеш нейния и моя медальон номер 5 са и двата. После ще се разберем как да си ги вземем от теб.
Аз след вчерашната разходка пеш от Павлово до Джъмбо си легнах с малката  :oops: уж ходя доста пеш, но вчера ми дойде множко  :lol:


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #143 -: Декември 05, 2009, 13:48:53 pm »
aaa, Малина- не са черни бе
ето ги в реален вид

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #144 -: Декември 05, 2009, 14:09:09 pm »
М че в сайта на касида ми се видяха черни  :oops:
Много са готини, сега се поровичках къде биха могли да ги има и утре ще се поразходим с таткото на пазар :-)

п.п. Ще ни се вържат много с якето  :lol:
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 14:10:51 pm от Малина »


*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #145 -: Декември 05, 2009, 14:18:39 pm »
Момичета, страхотни сте! Най-познала се оказва Стефи, личи си, че има по-дълъг стаж!

Преди малко се върнахме и докторът този път каза, че има "гъбична инфекция". Нямах идея, че от антибиотик може да се получи такова нещо, в смисъл, че на мен не ми е се е получавало...Дадоха някакъв крем да мажем за две седмици. Тъпо ми е, защото още след като спряхме антибиотика я водих при джи пи-то и той каза, че зачервяването било страничен ефект и щяло да мине с цинковия крем, но не мина, а взе да се разраства.

Както и да е, почваме да ги морим гъбите, дано не се окажат по-инати от мен!  :D

Елфита, на площада (виртуалния или на истинския традиционен площад) се вика, за да те чуят - къде стандартно, къде по-нестандартно, но  е важното да привлечеш вниманието около себе си по някакъв начин! Свестни са тук хората! А и вече имаш толкова предложения за подарък, че можеш и ти да даваш съвети!

Спокоен уикенд, сладурки!  :D
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #146 -: Декември 05, 2009, 14:25:34 pm »
Рози, аз за това й викам д-р З/н/ахариева  :P
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #147 -: Декември 05, 2009, 15:17:20 pm »
...на площада (виртуалния или на истинския традиционен площад) се вика, за да те чуят - къде стандартно, къде по-нестандартно, но  е важното да привлечеш вниманието около себе си по някакъв начин! Свестни са тук хората!

Както винаги в десетката!

Е, аз в миналата седмична се похвалих, че отново имам глас,
но никой не ме извика да му изпея една песен! :lol:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #148 -: Декември 05, 2009, 16:36:50 pm »
Мише, попей малко, попей! Ти ся чакаш и специална покана! :kiss:

Мини, Зебрата е много добър избор. Днес бяхме на гости и Алекс добре поязди зебрата. Голям кеф е. Със сигурност и на Стефи ще и хареса.

Розичка, акъл да дам не мога, но дано бързо да се справите с гъбите.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #149 -: Декември 05, 2009, 22:11:56 pm »
Преди малко се върнахме и докторът този път каза, че има "гъбична инфекция". Нямах идея, че от антибиотик може да се получи такова нещо, в смисъл, че на мен не ми е се е получавало...Дадоха някакъв крем да мажем за две седмици. Спокоен уикенд, сладурки! 
Ми то възрастните жени гъбясват на едно друго съседно място...
А къв е тоя "някакъв" крем?
Рози, кефиш ме тотално.
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #150 -: Декември 05, 2009, 22:13:23 pm »
Рози, 2 седмици много бе, я напиши как се казва крема. По принцип КС кремовете се мажат до 7 дни :?
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #151 -: Декември 05, 2009, 22:45:52 pm »
Нашата разновидност на гадинките се оказва "кандида", ако някой има честта да ги е познавал вече...
Името на крема е: "Clotrimazole Cream" 20 g. За две седмици минавало уж.
Но пък точно за гъбичките съм чувала легенди да се разказват, та дано не се оправдаят в нашия случай, защото я боли малката душа, като се напъва...

Лека нощ!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #152 -: Декември 05, 2009, 23:05:41 pm »
Розе, а кандидата каква е точно?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #153 -: Декември 05, 2009, 23:09:00 pm »
Ще минат споко, клотримазола и тук го има, дактакорта е също хубав против гъби, не се шашкай, ще мине :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #154 -: Декември 05, 2009, 23:10:16 pm »
Бързо възстановяване на Емма от нас!
 :bighug:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #155 -: Декември 05, 2009, 23:53:22 pm »
Розе, а кандидата каква е точно?

 :D Аз ако знам, ще обяснявам само срещу заплащане!  :D

Водим ги вече вреден "домашен любимец", нещо като плъховете и хлебарките, мобилизирали сме всички силици да ги изтрепем!

Мерси, момичета, много сте мили! :D

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #156 -: Декември 06, 2009, 00:05:35 am »
да, права си, не е от значение, важното е детето да се оправи, пожелавам да е бързо
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #157 -: Декември 06, 2009, 11:42:29 am »
Една виртуална почерпка по повод първия празник в живота на нашето малко момченце:


Да ви е сладко! :)
А на всички, които също имат имен ден днес, пожелавам много здраве и щастие, и най-хубавите късмети от новогодишните баници ;)

Мини,не съм много наясно с градините и яслите в СЗ, тази на която сме хвърлили око се намира до Алана, непосредствено до детската градина.

Розичке, то с антибиотиците гъбичките много често са съпътстваща екстра, затова паралелно с лечението назначават и профилактика с разни медикаменти. Не би ми хрумнало, че на джи пи-то това няма му да блесне като просветление при прегледа :) Важното е дребосъчето да се оправя...

И един въпрос: някой да е поръчвал снимки от Фотобокс?
« Последна редакция: Декември 06, 2009, 11:45:28 am от ani4ka »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #158 -: Декември 06, 2009, 12:10:36 pm »
Май ми е време да се присъединя към вашта група. Айде да е с почерпка :



*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #159 -: Декември 06, 2009, 13:19:13 pm »
Честит празник на всички именници!Да са живи и здрави!

*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #160 -: Декември 06, 2009, 14:59:26 pm »
Честит празник на всички именници и в частност на Аничка и Пешек!!!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #161 -: Декември 06, 2009, 15:46:15 pm »
Честито на всички именници, бъдете живи и здрави, с гродост носете имената си.
Честито и на всички бургазлии  :D

Весело празнуване.

Много благодаря за почерпката.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #162 -: Декември 06, 2009, 16:08:52 pm »
Честит празник на всички именници, банкери, рибари и шарани!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #163 -: Декември 06, 2009, 17:04:30 pm »
Честит празник!!!

Много здраве, късмет любов и успехи на всички именици!
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #164 -: Декември 06, 2009, 17:31:51 pm »
Почерпка и от мен за мъжа ми Никола и малката Никол.




Честито на Ник на Мини, на Николета на Пешек, на Никола на Аничка и на всички празнуващи на днешния ден. Св. Никола да ги закриля.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #165 -: Декември 06, 2009, 18:04:56 pm »
Честит имен ден на Ники на Аничка,Никол на Васи,Никол на Лиско,Николета на Пешек,Виктор-Никола на Лейди и сладура Коле на Фани!Да са живи и здрави,да растат щастливи,умни и добри!

Дано не съм изпуснала някое детенце.
<br />
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #166 -: Декември 06, 2009, 18:25:07 pm »
Мерси, Васе за поздравите, честито ви и на вас първи двоен празник- бебе и тате, да са здрави и щастливи.
Честито и на най-малките ни именници- Николета и Никол на Пеше и на Лис, както и на всички останали- Никола на Аничка и Коле Боле на Фусинда, победителя на Лейдито. Бъдете здрави, мили деца и само безброй весели игри ви желая.

Аничка, така и предположих- това е 8ма ясла. Ще ви чакаме  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #167 -: Декември 06, 2009, 20:05:52 pm »
Честит имен ден на всички именници.


*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #168 -: Декември 06, 2009, 23:28:04 pm »
Ох...ама съм и аз, колко народ съм пропуснала :oops:! Честито на всички малки и големи именници!!!
*
Re: Никулденска седмичка 30.11-06.12.09
« Отговор #169 -: Декември 06, 2009, 23:57:16 pm »
nunu, Честит имен ден и тук. Дано си получила поздравленията по скайп.
Че днес от скитане насам натам да забравя за малко :oops: