Здравейте.
Въпреки, че от доста време никой не е писал тук се надявам някой да ми отговори.
Скоро възнамеряваме да започнем процедура и исках да проуча как стои въпроса с майчинството и всякакъв вид помощи към днешна дата, за да направя каквото е необходимо предварително, с огромната надежда предстоящото ИКСИ да е успешно.
Лошото е, че до сега съм работила само на едно място, където са ме осигурявали и то за няколко месеца и в момента съм безработна
. Надявам се скоро да си намеря работа, но определено не мислим да чакаме 12 месеца, за да започнем процедура.
Въпросите ми са: Мога ли да се самоосигурявам без да минавам през фирма за няколко месеца докато започна работа и после да получавам по-голяма сума по време на майчинство?; Тези 12 месеца от кога до кога се броят като изискване?; Има ли вариант, ако започна работа 7 месеца преди раждане да получавам майчинство, но не 90% за 410 дни, а по малко, примерно?; Ако стане така, че по една или друга причина не започна работа, само социални помощи ли се полагат и ако да, то в какъв размер месечно?.
До края на месеца имам студентски права, до сега съм осигурявана здравно само от учебни заведения, ако това въобще има някакво отношение.
Благодаря ви много предварително и искрено се надявам някой от вас да може да ми предостави нужната информация, за да мисля варианти.